30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Provence stil i køkken interiør foto

Køkken indretning i Provence stil (50 billeder)

 • Hvem ville ikke drømme om at hvile i en uge eller to i den afslappede atmosfære i en fransk landsby på Middelhavskysten, der glemmer byens forfængelighed og affære? Men Provence-stilen kan flyttes til dit eget hus og vælge denne stil til at dekorere køkkenet. Lys, naiv enkel og solrig, hver dag vil han give dig en følelse af komfort og ro. Provincial design indebærer kreativitet, brug af vintage og kunsthåndværk, hvilket generelt skaber en unik individualitet af interiøret. Et sådant køkken vil appellere til folk, der elsker naturen, dejlige landlige antikviteter og forårsmørhed i den sydlige morgen.

  Provence stil afspejler fuldt ud det målte liv hos de franske bønder, der befinder sig i den sydøstlige del af landet mellem Alperne og Cote d'Azur. I et sådant interiør anvendes alle tilgængelige materialer - træ, sten, ler, linned og bomuldsstoffer. I betragtning af den naturlige skønhed af bjerge, havet og lavendelmarkerne forsøgte befolkningen i den lokalitet at replikere det hjemme, så Provence ser meget elegant ud.

  Blomsternes overflod, blomstermotiver på tekstiler, møbler, tallerkener, indretning, blonde og macrame skaber en romantisk og luftig atmosfære.

  Farveskemaet til køkkenet i Provence stil

  Proveniens palæ er pastel. I lang tid brugte indbyggerne i provinsen i stedet for at male limehvid og tilføjede naturlige pigmenter til dem, så alle farverne i dette køkken er fortyndet med hvidt.

  De klareste toner er måske ømme-violet, lilla og himmelblå. Men selv de rige nuancer ser i dette tilfælde lidt svagt ud, udbrændt under strålerne fra Middelhavssolen.

  I det provencalske interiør er der ingen antydning af moderne konstruktion og reparation opfindelser baseret på højteknologier og produkter af olieraffinering. Alt er så naturligt som muligt, enkelt, men samtidig holdbart og praktisk.

  Selv om ingen forbyder brugen af ​​mørtel akrylmaling eller erstatte bomuld klud syntetiske, vigtigst af alt, at det ikke er iøjnefaldende og køkken design er forblevet lidt gammeldags. Især er det nødvendigt at undgå glatte, metalliserede belægninger, plastik, overdreven streng design.

  Provence stil køkken møbler

  Møbler i Provence stil kombinerer landlige enkelhed og fransk sofistikering. Ofte har det en noget forældet, vintage udseende. Et eksempel kan være bedstemorens buffet, hvor en gang blandt tjenesterne blev lagret slik og krukker med syltetøj.

  Af den måde, kan en lignende familie relikvier gives et andet liv - bare en lille opdatering dem til farve og smukt dekorere (egnet håndmalede stenciling, decoupage eller udskårne indstik). Tilsvarende kan en kedelig gammel suite, et klædeskab, et bord, stole, om ønsket nemt omdannes til et originalt designsæt.

  Fransk design giver fuldstændig frihed i valget af smykker.

  Malede plader, vaser, krukker og krukker; skærebræt med tegninger; træ madlavning apparater; Håndfabrikker til krydderier og kaffe; kurvekurve, brødkrummer og kystfartøjer; antik ur; malerier med landlige motiver; broderi glat; blonde servietter; gryder med grønne; friske blomster; tørrede buketter af lavendel; openwork dekorative bur og blomsterpotter; lysestager og stearinlys; keramiske figurer af fugle og husdyr - her er ikke en komplet liste over indretning, hvor køkkenet i Provence-stil vil finde sin unikke charme og dukke elegance.

  Provence er den sydlige region, hvor meste af tiden husene er tændt af en lys sol. Ved at udstyre køkkenet i de nordlige breddegrader skal manglen på naturligt lys være fyldt med kunstigt lys. Ideelt set vil moderne LED-lamper i et varmt hvidt eller gulligt spektrum, som er tættest på det naturlige og opfattes mest behageligt, gøre.

  Spotlys er bedst placeret rundt om loftet, de kan også monteres i headsettet og fremhæve hylder og bordplader.

  Over spisepladsen er at vedhæfte en vedhængskronekrone - et stort eller et par små, og hvis bordet læner sig mod væggen - så 1-2 sconces.

  I midten af ​​rummet er det ønskeligt at installere et loftmonteret overheadarmatur, især hvis højden af ​​rummet er lille. Det bedste valg til køkkenet i stil med provencalsk smedede modeller, lysestager, klassiske lofter i form af trapezoider, klokker, haven lanterne. Ofte er lamperne også dekoreret med blomster - tegnet eller tegnet.

  For at vise, hvor smukt køkkenet kan se ud som Provence, har vi samlet dig de bedste eksempler på designløsninger. Vi håber, at du vil kunne lide disse billeder og bliver det første skridt på vejen til reparation af en drøm.

  Køkken indretning i Provence stil - dekoration og udsmykning regler

  Køkken i Provence stil er originalt, genkendeligt og meget hyggeligt. I hjertet af den provencalske stil ligger landdistrikterne i den franske riviera med deres iboende langsommelighed og dimensionalitet. Det er disse kvaliteter, der er så værdsat af bymændene i provencalsk interiør. Og det er derfor, de er så ivrige efter at skabe et interiør i stil med det franske landskab i en bylejlighed. Er det muligt at arrangere et lille køkkenforudsætninger om Provence-principperne, hvordan man gør det, hvilken indretning og møbel der skal vælges? Alt dette vil du lære videre.

  Huse i landsbyerne i Frankrig på Middelhavskysten samt i bjergene og foden af ​​Luberon er planlagt, så køkkenet rummer et rummeligt værelse. Der er en pejs, skabe med køkkentøj, buffeter, et spisebord med stole og et arbejdsområde. Der er et sted til madlavning, og at behandle gæster. Gæstfrihed og fornøjelse - de funktioner, der er forbundet med lokale beboere - absorberet og stilen af ​​interiøret. Gæster er velkomne til at møde, forkæle sig selv med lækre retter lavet af smukke retter. Derfor er det centrale sted i køkkenet spisepladsen, en række køkkenredskaber, indretning og tallerkener er på displayet. Krydderier, klumper af urter, en flok hvidløg og løg hænges i køkkenet. Disse er ikke kun dekorative elementer, de er de obligatoriske ingredienser i lækre retter, som anvendes dagligt.

  Desuden har design af køkken i Provence stil følgende karakteristiske træk:

  1. Væggene, gulvet, loftet og møblerne har hvidlige, umættede nuancer. Dette skyldes klimaforholdene i området - en lang tid på året skinner den lyse sol, hvor farverne brænder ud.

  2. Værelset har god belysning, både naturlig og kunstig. Hvis vinduerne i køkkenet er små og ikke giver nok lys, så øges antallet af lamper.

  3. Møbler er valgt fra naturligt træ. Det kan males, sommetider nedslidt eller fliset. Tilbehørene har ikke en lys glans, den skal se antik.

  4. Lysekroner, lysestager, nogle gange stole kan smedet.

  5. Blomster levende og tørrede har på alle mulige steder - i lerpotter, vaser, på hylder.

  6. Undgå at skjule opvasken, men læg dem på de åbne hylder af kabinetter, suppler det med keramiske figurer, dekorative servietter og forskellige beholdere med olivenolie, krydderier eller krydderier.

  Paletten af ​​farverne i autentisk provencalsk indretning er ganske forskelligartet, selv om det ved første øjekast ser ud til, at alt er helt hvidt rundt. Dybest set er udsmykningen af ​​værelset og møblerne beige, sand, grøn, blå, lilla, oliven, blå. Men alle disse farver bruges i de letteste nuancer. Denne reception giver dig mulighed for at formidle den autentiske atmosfære af middelhavsretter, brændt i solen. Normalt skal du ved indretning af et værelse vælge hovedfarven, som suppleres med forskellige detaljer og kombinationer. Lad os overveje flere varianter af sådanne kombinationer.

  Den mest naturlige kombination, baseret på temaet for havet. Et sådant ensemble ligner en blå overflade af havet og en sandstrand. Den sædvanlige naturlige kombination, der dagligt glæder sig over fiskernes øje, overføres til det normale liv. Sandvægge supplerer den brune skala, som danner gulv og loft. På denne baggrund ser møblerne af en kold blå farve meget forfriskende ud i to nuancer, der effektivt supplerer hinanden.

  Hvid farve bruges til efterbehandling af vægge og loft. Det hjælper med at udvide rummet og skabe en følelse af frihed i den. Møbler vælges i lysegrøn farve. Det opdaterer perfekt indretningen og nyder den strenge hvide farve, hvilket gør det blødere og hjemmelavet. Gulvet er lavet af træ med sædvanlig brun farve.

  Moderne møbler i Provence stil gør det ofte beige. Da det kombineres med et hvilket som helst spektrum af nuancer. Køkkenet i hvidbeige toner ser meget elegant og rummeligt ud. Disse to farver bruges til efterbehandling, møbler og køkkenredskaber. Det komplementeres godt af en kombination af naturligt træ og metal (messing eller kobber).

  Et naturligt ensemble, der minder om et brændt græs og friskheden af ​​olivenlunde. Interiøret i det provencalske køkken i oliven-beige farver ser hyggeligt og varmt ud. Hvis du vælger en olivenfarve til udsmykning af lofter og vægge, skal den fortyndes med lys beige, ved hjælp af det i tekstiler, møbler, redskaber. Godt fremhæver denne kombination af brun. Det er valgt til færdiggørelse af gulvet eller hovedfarven til køkkenet.

  Et helt hvidt køkken er ret almindeligt for fransk land, især for moderne interiør i denne stil. Udsmykningen af ​​lokalerne er lavet helt hvid, ved hjælp af forskellige teksturer og materialer (fliser, gips, mursten). En undtagelse kan være gulvet, som er lavet af træplader. Til indretningen af ​​køkkenet i Provence stil ser ikke sterilt ud som et hospital, men det er mættet med farvede dekorative genstande.

  Udsmykningen af ​​provencalsk køkken begynder med udsmykningen af ​​vægge, lofter og gulve. Det vigtigste, der skal tages hensyn til under denne proces, er at anvende kun naturlige materialer med naturlig tekstur og farve. Fordelen er givet til mursten eller murværk, træpaneler, plasteret til maling eller hvidvaskning af væggene.

  For korrekt valg af materiale til køkkenvægge skal du bruge den uudtalte regel:

  1. Hvis køkkenets design i Provence stil er holdt i en bylejlighed, så vil det naturligt i det indre af rummet se glatte vægge, malede med lys maling eller hvidt

  2. Hvis det provencalske interiør er skabt i et landsted, kan du eksperimentere med grove teksturer - murværk, sten, trælogger og brædder.

  Begynder at reparere køkkenet i huset, skal du så vidt muligt udtage deres naturlige tekstur så meget som muligt. Væggene i huset efter bygningen kan ikke hvide, ikke males og må ikke papir med tapet. Det er bedre at forlade dem som de er - med et godt synligt murværk. Desuden vil jo mere vægt blive lagt på det menneskeskabte murværk, jo bedre. Dette ses let, hvis der til murens konstruktion anvendes sten af ​​varierende størrelse spredt med mursten. Det vil sige, at der ikke er nogen påstand om handlerens professionalisme og materialets sofistikering. Alt blev gjort fra det, der var tæt på hånden. En glimrende tilføjelse til en sådan indvendig løsning vil være et fuldt åbent loftsrum med synlige logs og et gulv lavet af stenplader.

  Flere andre trimningsteknikker kan understrege den franske stil i lejligheden. Hvis det er muligt, brug glatte overflader - pudsede vægge maling vandemulsion eller anden mat maling, hvidt, sy op med et træglatbræt. For at understrege provencalsk farve kan der anvendes indsatser af sten eller fliser. I dette tilfælde vælges farverne på alle materialer i den letteste palette.

  Dette er vigtigt. I nogle interiører kan du finde vægge dækket af tapet eller dækket af klud. Dette er helt sikkert acceptabelt for det moderne provencalske interiør, men det er fuldstændig ukarakteristisk for den autentiske indretning af landhusene i Middelhavet og Luberon.

  I det indre af landsbyhusene ser det uberørte loftsrum meget billigt og organisk ud. Det er faktisk loftet som sådan slet ikke. Der er et tag, et loftsrum fyldt med træbænke, lofter eller logs. Et sådant design må ikke maskeres og efterlades som det er. Gentag denne metode i en by lejlighed er ikke muligt. Så du kan kun bygge et hus.

  Men der er en anden måde, typisk for den provencalske stil - udsmykningen af ​​loftet med træbjælker. Hvis denne metode anvendes i opførelsen af ​​et hus, er det designet til at styrke loftet og tjener som grundlag for støttestrukturen. Hvis du gentager denne teknik for at skabe en provencalsk stil i et lille køkken i en lejlighed, vil det kun have dekorative funktioner. Til dette formål er overhead falske understøtninger gode. De vil give den nødvendige land farve.

  Tip: hvis din lejlighed har lave lofter, skal du ikke veje dem med trælofter eller bjælker. De vil se hårdt og unaturligt ud. Det er bedst at blot gips og male loftet.

  Oprettelse af en landlig smag i en lille lejlighed, glem ikke tabuet på moderne kunstige efterbehandling materialer. Det er helt unaturligt at se loftet med plast- eller vinylpaneler, det passer ikke ind i interiøret og strækker det blanke loft.

  Egnede gulvmaterialer

  Den traditionelle etage i køkkenets indretning i Provence stil er af to typer: træ og sten med mulige variationer. Så for eksempel til et landhus kan du vælge materialer med en naturlig grov struktur - ufarvet sten eller et gammelt bleget bord. Som gulvbelægning til lejligheden velegnet glatbræt, trælaminat, parket og parketbræt til naturligt træ, store matfliser af kunstig marmor eller sten. Vælg ikke blanke reflekterende overflader. Overskydende glans og glamour er ikke ejendommelig for fransk land.

  Rådgivning: Vælg ikke gulvet et farverigt linoleum, blødt tæppe, laminat med et fantasy mønster. Disse moderne materialer er ikke egnede. Undtagelsen kan være et matfyldnings gulv i en mørk naturlig skygge.

  På spørgsmålet om, hvordan man indretter køkkenet i Provence stil, lyder det allerførste svar som dette: Vælg de rigtige møbler. Det afspejler Provence stil og karakter.

  Hovedelementerne i møbler til det franske køkken er:

  • den er lavet af naturligt træ;
  • hvis der ikke er nogen mulighed for at købe træmøbler, skal du vælge en kvalitet MDF under det gamle træ
  • Den er malet i lyse farver, såsom beige, sandy, lysegrøn, blå eller har en naturlig træoverflade, dækket af voks eller plet;
  • i skabe og skabe er der mange åbne hylder og butiksvinduer;
  • bordet er udstyret med en stor bordplade uden skjulte mekanismer og muligheder (foldemodeller og transformatorer kan kun vælges til et lille bykøkken);
  • Møbelbeslag er lavet af mat ikke-skinnende metal, for eksempel kobber eller messing;
  • Køkkenets overflade har normalt en solid farve, men dekoration med små plante- og dyremønstre er ikke forbudt (hovedmotivet er en gren af ​​lavendel, oliven eller kylling med kylling og kyllinger);
  • Møblernes understregetalder er et af stilens træk, møblerne kan være ufuldkomne (lurvede, med revnet og skrællende maling);
  • mange producenter producerer nye møbler med tegn på kunstig aldring - patina, revner og slid, det passer godt ind i køkkenets design i Provence stil.

  Ofte for at skabe et hyggeligt miljø i køkken-spisestue bruger usædvanlige møbler, købt på et loppemarked eller lånt af bedstemorens loft. Disse kan være smedet stole, kurveborde og borde. Smedede dele er velkomne. Derfor, hvis der er mulighed for at blive smedet i et par stole lysestager eller holdere til retter, må du ikke gå glip af det. Du er velkommen til at erhverve sådanne karakteristiske ting. De vil hjælpe med at skabe det rigtige humør.

  Det er værd at bemærke, at sæderne får særlig opmærksomhed. De skal være komfortable, rummelige og originale.

  Stole i landlig interiør er ganske bemærkelsesværdige:

  • de har en høj komfortabel ryg;
  • kan males uforsigtigt med synlige mærker fra hånden;
  • de er ofte erstattet af bløde stole eller stole med blødt polstring;
  • de kan ligne barstole, have store ben og et smalt rundt sæde;
  • af lavet af en gammel træmasse, væv fra en vinstok, vælger vi smedede modeller.

  Interiøret i det hyggelige Provence-stilkøkken giver velvalgte mønstrede tekstiler. De dekorere vinduerne, curtained dem med indviklede gardiner med flæser, på podhvaty eller med draperi. Dæk bordet med en klud i en gardin. Bordduge kan halvt dække bordet, det kastes kun gennem midten af ​​bordet. Den er dekoreret med håndbroderi i hjørner eller frynser omkring omkredsen. Om muligt og på stole, er polstring lavet i en række tekstiler. Gardiner-cafe dekorere glasskabe udstillingsvinduer. Men det er snarere en undtagelse, da skålene stadig skal forblive i syne.

  Generelle træk ved tekstil design:

  • brug af naturlige eller blandede stoffer, såsom linned eller bomuld med tilsætning af syntetiske fibre, bomuld;
  • farver vælges i pastelfarver;
  • tekstiler kan være monofoniske, har et mønster i et bur af skærende linjer eller et lille vegetativt mønster;
  • små håndklæder, servietter, potholders og andre tekstilbakker fremstilles manuelt og anbringes på et iøjnefaldende sted.

  Belysning til provencalsk køkken er valgt med smag. Det skal være meget, at alle hjørner af rummet er tændt. I dette tilfælde må armaturerne ikke kombineres med hinanden. Franske kvinder er ganske økonomiske elskerinder. Derfor er der i indretningen objekter købt, doneret eller fundet ved et uheld. I det klassiske provencalske interiør domineres smedede lysekroner eller blødt ikke-jernholdigt metal. Da husene har højt til loftet, holder lysekronerne på lange suspensioner.

  Når du arrangerer indretningen i det provencalske køkken, skal du ikke være bange for at overdrive det. Det må være rigtig meget.

  Du kan vælge følgende:

  • figurer af mænd og høner
  • små landskabsmalerier;
  • lysestager, holdere til plader og kopper af metal eller keramik;
  • smukke malede plader på stande;
  • dekorative flasker, krukker, kurve til korn, te eller krydderier;
  • små puder;
  • broderede poser med duftende urter;
  • Bundler af hvidløg, løg eller krydrede urter, suspenderet fra loftet, kan også fungere som indretning;
  • levende eller tørrede blomster i vaser og malerier.

  Ud over den praktiske belastning spiller plader, krukker og andre redskaber en dekorativ rolle. Deres elskerinder er udsat på åbne hylder i skabe, ophængt over et arbejdsbord eller en komfur, placeret i hængende skabe og på et bord. Bordservice er ofte et sæt af de mest uegnede elementer, ikke relateret til form, mønster, farve. I sjældne tilfælde er landinteriør dekoreret med sæt med ti eller flere apparater eller sæt tal fra samme serie.

  Køkkenredskaber vælges af keramik, metal, glas, grøn ler eller porcelæn. Brons-, messing- og kobberapparater er poleret til at skinne og suspenderes. Porcelæn kopper, tallerkener og figurer er grupperet sammen på en hylde. Almindelige mælkebeholdere og krukker kan fungere som påtænkt, men kan bruges som vase eller blomsterpotte. Hvis der opstår chips eller revner på dem, bortkastes de ikke, men bruges som indretning.

  Hvordan til at dekorere et lille køkken i Provence stil? Hvis for eksempel værelset er ret lille, og ikke giver dig mulighed for at tage behørigt hensyn til loftets design eller arrangement af møbler? Svaret er enkelt - det skal være dekoreret med indfødte provencalske motiver, tilbehør og køkkenapparater. Præcis små detaljer hjælper med at genskabe stil og romantik i det sydlige indre i et lille bykøkken.

  De er valgt fra kunststen eller træ. I det gamle interiør blev bordplader udlagt med smukke fliser.

  Den ideelle mulighed for et rustikt køkken vil ikke være moderne forkromede vandhane og vandhaner, men antikviteter. Det er godt, hvis de vil være en simpel form, med krydsventiler med bronze eller bronzecoating. Hvis du kan finde en naturlig kobber eller messingventil - er det held og lykke. Han vil perfekt understrege stilen.

  Overfladen af ​​væggen over pladen er traditionelt lagt med fliser, almindeligt eller med et mønster. Det er vigtigt, at det skinner så lidt som muligt. Nogle gange er et forklæde lavet af natursten.

  I kokets arbejdsområde skal der være meget plads til at skære mad, tallerkener og krydderier. På forklædningen i arbejdsområdet hængte retter og krukker af krydderier, på bordet er der lagt brædder og knive. Ofte er der plads i arbejdsområdet for blomsterpotter.

  Nu ved du hvordan man kan dekorere køkkenet i stil med Provence. Nedenfor har vi resulteret i flere ideer til skabelse af unikke og stilfulde køkkener.

  Provence stil i køkkenets indre: ideer, eksempler, tips

  For nylig er mere og mere populært design af køkkener i en række europæiske stilarter, i modsætning til de klassiske og stereotype sæt, der er meget almindelige i post-sovjetiske rum.

  Ubestridte leder i popularitet er den charmerende Provence stil, indretningen af ​​køkkenerne, som vi i dag og overvejer. Der vil være mange billeder.

  Denne stil har sine rødder fra regionen med samme navn i den sydøstlige del af Frankrig.

  Han absorberede hele charmen i Cote d'Azur kystbyer, lys som en havbrisekontur, enkelhed og naturlighed af materialer samt traditioner af god smag, der blev overført fra generation til generation. I denne region er folk meget venlige og gæstfrie, og lokale retter vil ikke forlade enhver ligegyldig gourmet.

  Provence stil ser godt ud i køkkenet og giver en stor frihed til kreativitet til værtinden i hendes udsmykning. Desuden gør den provencalske unikke charme det muligt at omdanne et lille bykøkken til et hyggeligt hjørne, hvor alt er "mættet" med sydlige motiver og stilistik.

  Sommetider kaldes denne stil også fransk land, hvilket ikke er en fejl, fordi landets motiver giver interiøret en særlig charme, der giver mulighed for at skabe en unik atmosfære af komfort, komfort og gæstfrihed.

  • Lyse farver, pastelfarver i udsmykningen af ​​vægge og møbler;
  • I et sådant køkken bør der være meget lys - enten fra et stort vindue eller fra rigelig kunstig belysning;
  • Gamle eller gamle møbler med patina, scuffs, udskæringer;
  • Rigelig brug af smedede varer, tilbehør fra kobber og bronze;
  • Mange blomster i ler eller porcelæn potter;
  • Åbne hylder med plader, kurveelementer, naturlige tekstiler.

  Nå, lad os se nærmere på alle de vigtigste elementer i denne stil.

  Der er en stereotype, at køkkenet i Provence-stil skal være usædvanligt hvidt, men det er helt forkert. Paletten af ​​de anvendte farver er meget bred. Blå, beige, oliven, grå, fløde og sand - hver af de stille farver er perfekt til denne stil. Om hver af dem særskilt taler vi yderligere.

  Det er ønskeligt, som nævnt ovenfor, at det skal være pastellfarver, men i moderne forhold er det ikke længere et aksiom. Det skyldes det faktum, at under den rigelige sydlige sol brænder de fleste maler ud, så en palette af sådanne farver giver en fremragende "sydlig" effekt af interiøret.

  For større klarhed af kombinationen af ​​forskellige farver, nedenfor vil vi give flere billeder med eksempler på interiør og sæt.

  Denne farve indtager måske et særligt sted og findes oftest i køkkener i denne stil. Du kan sige, at dette er Provence's klassiske farve. Hvid giver et festligt og rummeligt interiør, du kan sikkert bruge den i små værelser eller med mangel på sollys.

  Bare gør dette køkken ikke helt hvidt, ellers ser det ud som et hospitalrum.

  Husk at i en fransk landsby er der altid et bestemt element i arkaismen: På et sted besluttede man at lægge en lavendelpotte, i en anden hænge en dekorativ plade mv.

  Som følge heraf er den hvide leitmotiv af interiøret fyldt med lyse accenter, der genopliver et sådant køkken.

  I en af ​​vores artikler kan du finde flere fotoeksempler på hvide køkkener.

  Efter vores mening mangler dette interiør mætning, lyse farver. Selvom gulvets farve kontrasterer godt med møbler og vægge

  En af de mest foretrukne kombinationer af vores redaktionelle personale, som er ideel til provencalsk køkken. Denne dæmpede skygge af grønne minder om olivenlunde og en varm sommer på den sydlige kyst af Frankrig, og værelset ser samtidig hyggeligt og hjemme.

  Mørk oliven ses bedst i rummelige værelser i kombination med mørke træmøbler. Jo større rummet er, desto mørkere kan du vælge tonen og omvendt. Lyse olivenvægge er godt kombineret med creme, sand, blå og grå blomster.

  Denne farve passer godt med mahogni møbler og kobberprodukter. Vær opmærksom på farven på væggene og hjørnerne.

  Se også: vores foto-anmeldelse af oliven køkkener.

  Pastel og delikat pistasien skygge ser godt ud i køkkenet i stil med fransk land. Det passer godt med hvid, blå, lyserød og farven på lys træ.

  Et bemærkelsesværdigt træk ved denne farve er dens evne til at "opdatere" indretningen af ​​køkkenet med sin lysegrønne baggrund. Enig, hele rummet ser på en eller anden måde luftigt ud og ikke overbelastet, skaber indtryk af en "evig" sommer. Det er også lige så godt kombineret med både lyse og mørke gulve og møbler. Her er nogle gode eksempler:

  Endnu mere pistaciuminteriører findes i denne bemærkelsesværdige gennemgang.

  Lysegul og sandede nuancer af brændt græs minder om den varme sydlige sol. Dette er en ægte sommerfarve, som er ideel til fans af interiør i lyse farver. Og hvor mange der er toner og halvtoner af denne farve, du forestiller dig ikke engang (ca. 20).

  Ja, sandens farve er i første omgang helt harmonisk med den brune. For eksempel er facaderne lyse, og bordpladen og gulvet er mørke. Også på baggrund af lysegul facader vil brun tilbehør eller indramning af glasindsatser se godt ud.

  Billedet viser et sandkøkken i Provence stil fra Leroy Merlin. Efter vores mening et fremragende arbejde! Yderligere vil vi vise endnu mere interessante og virkelige interiører.

  Dernæst vil du se, at kombinationen med lyseblå, lilla og mørkeblå også er opmærksom. Sådanne interiører ser mere udtryksfulde og mættede, men mindre varme.

  Det skal bemærkes, at denne farve er meget almindelig blandt indenlandske møbelproducenter, fordi den er en af ​​de mest universelle farve løsninger og ikke kun for Provence stil.

  Blå er typisk for Provence stil og er meget almindeligt, både på facadefacader og i udsmykningen af ​​vægge og vinduer. Ofte kan denne skygge ses på fransk køkkenredskaber: plader, krukker eller vaser.

  Dette skyldes det faktum, at naturligt forskellige nuancer af blå kommer fra havet, næsten altid skyløse himmel, samt en række provencalske græs og blomster. Lyseblå toner, som det var, "cool" det sydlige indre og fylde det med noter af coolness og skønhed af havet.

  Fransk Provence er ikke kun hvid, se på pastellblåt tone.

  En mættet og dyb blå farve er også almindelig i huse på sydkysten. Det passer godt med nuancer af grøn, blå og brun. Kontrastblå ser meget godt ud i sammensætning med hvid farve.

  Som i tilfælde af blå, blå giver lidt "cool" interiøret og gør det harmonisk mættet uden skaden af ​​ægthed til landets stil.

  Køkken dybt blå vil være i harmoni med lys grå og blå toner.

  Hvad angår udsmykningen af ​​mure i Provence stil, så er der flere regler, som er stærkt anbefalede:

  • Ingen tapet. Ja, der er landinteriør med tapet i køkkenet, men tro mig meget sjældent. Hvis du omhyggeligt studerer alle de billeder, der præsenteres i denne artikel, så kan du se det igen. Meget mere harmonisk og naturligt i dette køkken vil se korrekt malet vægge;
  • Tekstureret eller almindeligt gips med efterfølgende maling eller hvidvaskning. Der er en uudtalt regel: hvis det er et køkken i et landsbyhus, kan du vælge en hård tekstur eller endda hvidvask; og hvis det er en bylejlighed, er det bedre at male væggene så smidigt som muligt;
  • Pastel, falmede farver. Om paletten er der allerede blevet sagt meget i foregående afsnit. At studere forskellige fotografiske eksempler vil hjælpe dig med at vælge det mest egnede projekt;
  • Nogle gange forvendt brug en sten, en mursten eller gamle brædder. I byforhold er de som regel begrænset til enten delvis (lokal) brug af ovennævnte elementer eller de anvendes slet ikke.

  I et landhus gør køkkenplads og et lavere niveau af "pretentiøsitet" det muligt at anvende sten, brædder, bjælker, fliser, mursten og lignende uden alvorlige konsekvenser. Det vigtigste er ikke at overdrive det og vende køkkenet ind i noget mellem gangen og garagen.

 • Sandsynligvis er det dette element i interiøret, der sætter hovedmotivet til hele stilen.

  Vi grupperede alle de karakteristiske træk i flere afhandlinger:

  • Materiale - naturligt træ, men selvfølgelig i ekstreme tilfælde - farvet MDF. Det er ingen hemmelighed, at plastik, lyst forkromede armaturer glatte og spejlflader - dette er tabu i ethvert land.

  Prøv at udstyre dit køkken med gode ting, du kan endda anderledes i alder og stil. Det vigtigste er, at de ikke ser for moderne og udsmykkede ud;

 • Ældre møbler - scrapes, patina, vintage møbler og endda små revner i denne stil er et plus.

  I byforhold kan dette ikke være let, og nogle gange endda overflødigt.

  Derfor, hvis du vil have dit køkken indrammet i en "ny" stil i Provence, så kan du bruge nye møbler med den kunstige virkning af ældning af træ og tilbehør, patina på forskellige elementer mv.

 • Facader med paneler, indlæg fra glas, træskæring - alt dette giver meget landstylistik til næsten enhver form for headset.

  Hvis det er muligt, prøv at bruge disse elementer i dit køkkeninteriør;

 • Smedede emner i møbler, inventar og indretning. Husk på, at dette ikke nødvendigvis skal være noget massivt og tungt. Overhovedet ikke.

  Du kan bruge fine smedede emner, for eksempel blomsterstande, holdere til redskaber, kroge til tekstiler mv.

  Fremragende pasform i indersiden af ​​forskellige metal (kobber, bronze, jern) håndtag til hylder af skabe, dæk af beholdere til opbevaring af bulkprodukter, fastgørelser til en stegepande;

 • Åbn hylder - alt i syne. På skabet tjener de til dekoration med tallerkener og andre redskaber under et bord eller bordplade - til opbevaring af forskellige køkkenredskaber, inkl. dekorative.

  Brugen af ​​sådanne hylder er designet til at skabe en aura af gæstfrihed i køkkenet, samt billedet af den elskerinde, der elsker og ofte kokker.

  Placer bare ikke på disse hylder Sovjetiske sæt, alkohol, medicin og andre redskaber, som skal opbevares i lukkede skabe;

 • Træ- og kurvestole, lænestole og kurve - se særligt godt i landhuse.

  Wicker møbler giver en person at forstå, at der ikke er behov for at haste overalt, at du bare kan sidde og slappe af.

  Sådanne stole kan tages ud på gaden, som regel er de lyse. Siddende i dem er det meget behageligt at læse bogen til eftermiddagste eller andre drikkevarer;

 • Teknikken skjuler enten bag facaderne eller er oprindeligt erhvervet i en passende stil. Køb ikke blanke ovne, elkedler, mikrobølger osv.

  I øjeblikket er der allerede et par ovne modeller, der er perfekte til fransklands stil. Hvis du vil placere en vaskemaskine eller opvaskemaskine, skal du skjule den bag facaden.

 • En god tone til autentisk udsmykning i Provence stil vil være overholdelse af små anbefalinger til udvælgelse af tekstilelementer:

  • Materiale - bomuld eller linned. Hvad kunne være bedre end en god lys duge af 100% bomuld? Sådanne ting giver en behagelig følelse af komfort og komfort i hjemmet;
  • Pastellfarver - de dæmpede blå, lilla, rosa, orange og andre toner er bedst egnede;
  • Blomster eller rutete mønstre på duge, håndklæder, forklæder eller gardiner til køkkenet. I Provence, en meget forskellig flora: fra blomstrende marker til citrusfronthave. Næsten hele året er der noget blomstrende;
  • Snørebånd, flæser, broderi på servietter, sengetæpper og lampeskærme - disse elementer "domesticere" indretningen i en lille lokal skala;
  • Bløde sæder ved udstrækningen til smedede stole - vil være nyttige både til komfort og til dekoration.

  Ud over de ovenfor beskrevne elementer er det nødvendigt at fylde rummet med en række tilbehør, der er forbundet med denne stil.

  Nedenfor er nævnt næsten alle nøglefunktioner, hvis overholdelse vil hjælpe dig med at fuldføre designet.

  Abundance af blomster i forskellige potter (ideelt porcelæn, ler, tin), samt flasker. Metalpotter og spande anvendes også ofte. Autentiske vil ligne lavendel, rosmarin, solsikke, en mellemstor rose og endda solsikke.

  Hvis der er en stor vindueskarm, kan du plante grønne, for eksempel basilikum eller rosmarin, i en langstrakt krukke. Det anbefales ikke at placere fignttræer, penge træer, kaktuser, samt planter hvis blade eller blomster tiltrækker insekter eller lugter ubehageligt.

  Køkkenredskaber, der er i syne, bør være lavet af kobber, bronze eller være med indsatser af disse metaller.

  Udover dette kan du hænge en flok løg, hvidløg, tørrede blomster eller korn samt smukke flasker med olivenolie. Du kan også placere en række krukker til krydderier, peber eller kaffekværn, gamle kogebøger.

  Lette retter på åbne hylder: tallerkener, tallerkener, vaser, tekande og andre produkter af porcelæn.

  Det er ikke nødvendigt, at denne ret var fra en tjeneste. Du kan og sandsynligvis endda være kreative i færd med at dekorere retter.

  I praksis samler den franske værtinde sin samling "fra verden i en tråd": så vil hun købe en suppe tureen, så vil der blive præsenteret en salatskål til hende, så har en stor skål tiltrukket. Til sidst viser det sig en vidunderlig sammensætning, der glæder øjet ikke kun for køkkenets værtinde.

  Emaljerede krukker og dåser - hvis de er brudte eller revnede, så er dette ikke et problem, og endda et stort plus.

  De kan både tømme op og kan tjene som en vase til levende eller dekorative blomster.

  Lysekroner i Provence-stil er ofte lavet af messing eller groft smedet metal.

  Mange modeller er dekoreret med porcelænindlæg, lampeskærme af glas eller stof. Husk at i et sådant køkken bør der være meget lys: naturligt og kunstigt.

  Tøv ikke med at placere udover den store lysekrone nogle mere armaturer. Vintage-emalje-lofter til lamper med enkeltlampe anvendes ofte.

  Blandere. Hvis køkkenet er lavet i rustik stil, så vil det bedste valg være kraner under den antikke bronzefarve af ru former med korsformede ventiler.

  Hvis du designe interiøret mere i bystil, anbefaler vi at vælge blandere fra børstet metal eller hvid akryl, moderne kurvebøjning og en spjældventil.

  Fordel hidtil, sortimentet af sanitetsartikler er imponerende, og du vil absolut finde den optimale model af en kran, en vask, en beholder til sæbe.

  Bordplader. Fortrinsvis fra naturlig eller kunstig sten. Også en god mulighed kan være træbænkplader. Nogle stadig på den gamle måde spredte dem med små fliser.

  Forklædningen over arbejdsområdet er overvejende lavet af keramiske fliser, sjældnere af sten. Brugen af ​​glas eller plast i dette tilfælde er helt uhensigtsmæssigt.

  Arbejdsområdet er som regel ret rummeligt. Holderen til køkkenredskaber, hylder til krydderier er fastgjort til et forklæde, og hylder eller holdere til potter med blomster er tættere på vinduet.

  Du er også fri til at vælge andre tilbehør, som efter din mening vil gøre dit køkken ideelt. Generelt kan det indrettes konstant og bringe friske ideer til traditionelle muligheder.

  Design af et lille køkken i Provence stil

  Lad os være ærlige, denne stil er mere velegnet til store værelser rummelige i et privat hus end for små lejligheder.

  Men hvis du bruger nøgleoplysningerne, er motivet i denne stil det muligt at genskabe atmosfæren i den romantiske sydkyst og småstort bykøkken.

  Meget lys, den rigtige kombination af farver, kompetent moderat påfyldning og placering af de endelige accenter - alt dette vil hjælpe dig med at opnå det ønskede.

  I dette køkken er der altid sommer - solen og varmen, blomster og limonade, velsmagende mad og godt humør. Du bliver forelsket i hende på projektets stadium, det er bare umuligt at ikke forelske sig i hende.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  8 + 1 =