30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Pile foundation foundation

Stabel fundament med grill: Enhed med egne hænder

Ikke altid og ikke i alle situationer kan du bruge traditionelle fundamenter - tape og plader. I nogle tilfælde bliver de for dyre: op til 40-50% af omkostningerne ved hele bygningen kan gå til deres arrangement. Normalt sker dette ved bygning i områder med en stor dybdefrysning (under 2 meter) eller på ustabile, dårligt bærende jordbund. I sådanne tilfælde er stiftgrundlaget fundamentet den bedste løsning.

Hvad er et fundament for fundamentet

Stapelfundamentet forestiller sandsynligvis alt: Det er et vist antal bunker, der er begravet i jorden til niveauet af bægerlaget eller under frysepunktet. I sin rene form anvendes denne type fundament sjældent. Årsagen til dette er et ejendommeligt design, som ikke tillader dig at omfordele belastningen fra huset mellem bunker. Fordi bunkefundamentet hovedsageligt er lavet til logfiler fra træstammer eller tømmer, nogle gange - under rammehuse. Disse typer af byggematerialer, på grund af deres egenskaber, omfordeler selv belastningen. Med huse fra andre materialer er de dårligt kompatible.

Men deres forbedrede udseende - pile fundament med grillning - er uden mange ulemper og kan bruges til både mursten og blokkonstruktioner. I dem er alle understøtninger bundet med et bånd af metal eller armeret beton (beton) i en enkelt struktur. Dette bånd kaldes grillning.

Det er sådan, at bunken-og-grusgrundlaget tages ud af jorden

Grillning er en del af stiftelsen, der forener topperne af bunkerne og tjener som støtte til væggene. Det er grillen accepterer, og på grund af det lukkede design omfordeler lasten og overfører den til bunker. Det kan være metal, træ, beton eller armeret beton. Ifølge type udførelse er beton (jernbeton) grillager lav og høje.

Skelne grundkonfigurationer med høj og lav grill

En høj grill er over jorden. Ofte er det lavet af metalkanaler med stort tværsnit eller firkantede metalrør. Gør stadig en sådan grill af beton, men dens enhed er mere kompliceret: man skal finde ud af, hvordan man skal fylde båndet på afstand fra jorden.

Hvordan virker grillning og hvad giver det

Ethvert hus i forskellige dele vil give en anden belastning: dekoration, møbler, sanitetsartikler, andre ting placeres ujævnt. Derfor vil belastningen fra dens forskellige dele være anderledes. Grövsterk overtager disse ujævne belastninger og omfordeler dem. Den "justerede" belastning overføres allerede til stablerne.

Hvad er forskellen mellem bunken og bunken-fundamentet (for at øge billedets størrelse, klik på det med højre museknap)

End det er godt? Den kendsgerning, at der med den samme belastning af bunker er mindre chance for, at de vil sidde ujævnt. Og ujævn krympning fører som du ved til revner i fundamentet og væggene. Derfor er bunkefundamentet mere stabilt. Selvom den største ulempe ved bunkefundamente forbliver: vi kan ikke vide, hvilken slags jord der er under hver af bunkerne. Fordi at forudsige deres adfærd er urealistisk. Derfor er de ikke meget glad for arkitekter: det er umuligt at garantere husets langsigtede drift.

Mere forudsigelige i denne henseende er lav grill. De begynder normalt under jordoverfladen og er støbt af forstærket (eller ikke afhængig af projektet) beton. Og forstærkning af bunkerne er forbundet med grillens beslag.

I dette tilfælde er grillen et fint strippet båndfundament og er fremstillet ved hjælp af samme teknologi. Det adskiller sig ved, at det har en stiv forbindelse med bunkerne, hvilket til tider øger pålideligheden og stabiliteten af ​​strukturen. Stadig sådanne fundamenter kaldes bånd på bunker eller bunkebånd. Dette design er næsten ideelt: kombinerer fordelene ved en bunke og et strimlingsgrundlag, der i vid udstrækning kompenserer for deres mangler.

Enhedens bunke-tape fundament (for at øge størrelsen af ​​billedet klik på det med højre museknap)

Hvordan virker det? Belastningen fra huset overføres til båndet. På grund af tilstedeværelsen af ​​langsgående forstærkning omfordeles i hele området. Da båndet hviler på jorden, overføres noget af belastningen til det, resten ligger på bunkerne. Samtidig er belastningen og krympningen ensartet: de bliver "nivelleret" af båndet.

Om vinteren, når stempelstyrken begynder at påvirke fundamentet, vises alle fordelene ved stiften og båndet. Hvis huset ligger på en undervækst, er deres dybde lavere end frysepunktet, det er meget svært at forestille sig de forhold, hvorunder forvirringens hus eller det vil give en ujævn krympning.

Når stansekræfterne påføres båndet, tillader hælerne, og i sig selv, ikke jorden at flytte fundamentet. Derfor er bunkebunkefundamentet et fremragende valg på stærkt bløde jordarter. Omkostningerne er meget højere end ved opbygning af en konventionel bunkefundament, men meget lavere end ved opbygning af en bånd under dybden af ​​frysning.

Det anbefales at sætte stablet til fundamentet i følgende tilfælde:

 • Når de ustabile og svagt bærende jordarter efterlader en tilstrækkelig stor dybde. Det drejer sig om karst, skov, torvsjord, kvicksand, grøntsager og frugtbare jordarter med stor tykkelse (mere end 1,4-1,5 meter). I dette tilfælde skal belastningen overføres til den nedenstående tætte jord med en normal bæreevne. At komme til dem er ikke altid muligt, og hvis du kan, er fundamentet for dyrt. Derfor er overførslen af ​​belastning ved hjælp af bunker det bedste valg.
 • På steder med store forskelle i højde. I dette tilfælde er det ofte meget billigere at bruge bunker af forskellig højde end at udføre jordnivelleringsarbejde eller at udfylde et dybt bånd, der kan kompensere for forskellen i højder.

Nogle gange er det stadig enklere: de kommer fra den laveste pris. Men man må altid huske på, at enhver form for stabelgrundlag er mindre pålidelig end plade og tape. Og alt fordi vi ikke kan vide præcis, hvilken slags jord der er under hver af bunkerne. Derfor er der ved beregning af parametrene en øget sikkerhedsfaktor i strukturen. Ikke 1,2, som det er almindeligt antaget, men 1.4. Og stadig kan ingen garantere noget.

I stiften og stiftelsen kan der anvendes stabler. De vælges på grundlag af jord, den planlagte belastning derhjemme. Pæle er lavet af metal, beton, nogle gange træ. De kan have en cirkulær eller firkantet sektion. De adskiller sig alt efter installationsmetoden:

 • Pile drev. De installeres uden at bore eller grave. Normalt er de hamret, derfor kaldes de. I privat konstruktion anvendes de sjældent: specielt udstyr er påkrævet.

Bunke armeret beton bunker bruges hyppigere, når man bygger flere etagers huse

En af typerne af bunker er skruet. De kan bruges med grill fra forskellige materialer til forskellige huse (for at øge billedets størrelse, klik på den med højre museknap)

I privat konstruktion anvendes ofte kedelige bunker. De er især populære ved konstruktion af dachas eller bade. Kan bruges til opførelse af småhuse. Men hvis villaer og bade kan gøres uden beregning, så når man bygger et hus, er det meget ønskeligt at bestille et projekt.

Forskellige bunker kan være i form af en firkantet eller trekantet sektion, der er udviklet runde fyldte og runde hule, undertiden komplekse former specielt designet til projektet. Forresten piles overfører lasten til jorden, kan de være:

Hvad er forskellen mellem bunkerne og typen af ​​arbejde (for at øge billedets størrelse, klik på den med højre museknap)

Hængende bunker har en stor lateral overflade, og en væsentlig del af belastningen (op til 60-70%) overføres med den. De bruges, hvis jordens bærende kapacitet på det opnåede niveau ikke er nok til at modstå hele belastningen, og yderligere uddybning er upraktisk. I dette tilfælde ændrer tilstedeværelsen af ​​"hælen" næsten ingenting: hovedbelastningen overføres af overfladen og ikke ved pælens punkt.

Piles-racks tværtimod, det meste af belastningen overføres gennem punktet. I dette tilfælde er sidevæggene uudviklede og glatte, og i slutningen af ​​bunken giver det mening at gøre udvidelsen. En type af denne type er bunken TISE. De har en cylindrisk udvidelse i bunden, hvorfor de overfører lasten til et stort område. Hælen tillader heller ikke stødkrafterne at hæve fundamentet.

I de fleste tilfælde er understøtningerne i jorden arrangeret vertikalt. Nogle gange kan du have brug for en tilbøjelig installation og flere stykker på ét sted. Denne metode anvendes, hvis vandret rettede kræfter kan opstå. For eksempel, når man bygger på skrånende terræn.

Placering af bunker på grundplanen

Stabler kan placeres punktvis - under understøtninger (kolonner, indlæg). Dette arrangement er typisk for opførelse af baldakiner eller opførelse af et tag over åbne områder. Derefter placeres understøtningerne nøjagtigt under de kolonner, der holder taget.

Under private huse af små etager er bunker arrangeret i form af et bånd. De sætter dem i en række, nogle gange to eller tre, skiftende i forhold til hinanden. Nogle gange i de travleste dele, for eksempel i hjørner, under sektioner med stor planlagt belastning, placeres de af buske: flere stykker i kort afstand fra hinanden.

Hvordan man arrangerer huset selv

Ved udformning af en bunkefundament af egne kræfter udføres den som følger. På byggeplanen, der er tegnet med skalaens overholdelse, er det nødvendigt at lægge bunker i hjørnerne og i krydsene med bryggerne. Hvis de adskilles fra hinanden i en afstand på mere end 3 meter, placeres mellemliggende understøtninger mellem dem. Det er ønskeligt, at bunkerne er placeret fra hinanden i en afstand på 2 til 3 meter.

Første pæle er placeret i hjørnerne, så under anlæg af anlæg af bærende vægge

Princippet er simpelt, men du skal stadig bestemme det ønskede område af bunkerne. Og det skal beregnes (hellere afhente).

Beregning af bunke og fundament fundament

For at være i det mindste delvis sikker på fundamentets pålidelighed er det ønskeligt at beregne i det mindste ca. For at gøre dette skal du gøre et par ikke de vanskeligste beregninger.

 1. Husets masse beregnes (alt materiale og den omtrentlige vægt af "påfyldningen" tages i betragtning).
 2. Baseret på vægt og pålidelighedsfaktor bestemmes det nødvendige støtteområde.
 3. Da bunkerne allerede er arrangeret, kan vi beregne deres nummer.
 4. Næste vælger vi området af sektionen af ​​bunkerne. Da vi kender deres nummer, så multiplicerer vi med det valgte område, lærer vi alt.
 5. Det opnåede resultat sammenlignes med tidligere beregnet referenceområde (punkt 4).
 6. Hvis det område, der blev fundet i trin 4, er større end det, der er beregnet i trin 2, er de valgte parametre af bunkerne egnede til os.
 7. Hvis mindre, øg den planlagte del af bunkerne igen multiplicere og sammenligne. Så finder vi det nødvendige bunkeområde.

Nogle gange er det mere fordelagtigt ikke at forøge arealernes arealer, men at sætte dem oftere. Beregningsmetoden ændres ikke i dette tilfælde.

Bæreevne af bunker med forskellige diametre i forskellige jordarter (for at øge billedets størrelse, klik på det med højre museknap)

Støtteområdet, der kræves til den normale belastningsfordeling, er givet ved formlen:

Hvor H er jordens bæreevne (det kan tages fra bordet). Koefficient 1.4 anvendes, fordi stapelfundamenterne kræver en større sikkerhedsmargin: vi ved ikke, hvilken slags jord der er under alle bunker. Derfor er det bedre at være sikker.

For mere information om beregning af referenceområdet og beregning af husets masse, se videoen.

Så du har et projekt klar, eller du selv har besluttet dig for placeringen af ​​haugerne, deres parametre, typen og højden af ​​grillen. Du kan starte konstruktionen.

Fjern først hele jordens frugtbare lag, det tages til haven eller foldes i et af hjørnerne af plottet. Området under fundamentet er nivelleret. Derefter markerer husets grænser ved hjælp af stifter og snore. Og træk to ledninger, der markerer ydersiden og indre overflader af væggene. Sørg for at kontrollere geometrien ved at måle og sammenligne alle diagonalerne parvis.

Når markeringen er afsluttet, kan du markere placeringen af ​​bunkerne. De er trukket på planen og beregnet, afstanden mellem dem er bestemt.

Skematisk repræsentation af arbejdsordenen i opbygningen af ​​stabelgrundfundamentet med egne hænder (for at øge billedets størrelse, klik på det med højre museknap)

Udgravning og hældning af bunker

Hvordan det vil fungere afhænger af hvilken type bunker der anvendes. Oftest skal du ved brug af et hus bygge skruer eller kede bunker.

Skruer kan skrues manuelt. Når vridning af hovederne er sat på samme niveau. Det er mere hensigtsmæssigt at markere med ledninger.

Til boring har du brug for enten en særlig teknik eller en håndboremaskine med en passende diameter. Disse enheder er borede huller på de rigtige steder. I de færdige brønde sænkes det valgte fordybning, forstærkning er installeret (fire stænger med ribbet armering tilsluttet sammen). Hvis fundamentet er stabletape, skal forstærkningen have en udløb på ikke mindre end 60-70 cm. Det vil så kontakte grillen. Det sidste skridt på dette stadium er at hælde beton.

Stabelgrundlaget er klar til montering af formen til grillning. I dette tilfælde anvendes forskalling fra tagbeklædning eller tagbeklædning, foldet flere gange

Hvis der vælges en metalgrill, svejses den til hovederne. På arbejdet er det vigtigt at modstå en streng horisontalitet: så bliver belastningen overført jævnt.

Til opførelse af et begravet armeret betongitter (lavt) er det nødvendigt at hælde en brøkdel af 20-60 mm i den knuste sten og komprimere den med en vibrerende platform. Mindste lag af knust sten er 15 cm. For at forbedre jordens bæreevne under bæltet er det nødvendigt at hælde ruder i små lag (5 cm) og omhyggeligt kompakte det med en vibrerende platform. Omkring bunkerne kan ikke stramme godt, men det er ikke så vigtigt.

På denne polstring er etableret forskalling. Bredden af ​​båndet er lidt større end bredden af ​​væggene, skærmens højde er lavet under hensyntagen til den fornødne højde af soklen. Montering af skærmene og installation af stop er nøjagtigt det samme som forskydningsinstallationsteknologien til strimlingsgrundlaget.

Støtteordning for stift og fundament fundament med armeret betongrill (bunkebånd)

Forstærkning udføres i de fleste tilfælde det samme som ved opførelse af et bånd: To bælter på toppen og bunden af ​​ribbet forstærkning, tværgående og lodrette stænger af en glat stang med mindre diameter. Alle forstærkningsregler er bevaret. Kun en ligation med hauger tilsættes. Rebarudgivelser fra bunkerne er bøjet: en række er bundet til det nedre bælte, den anden - til den øverste (glem ikke udgivelserne for at gøre forskellige længder). De skal være mindst 50 bar diametre (hvis ventilen anvendes 12 mm, bøj ​​600 mm (50 * 12 mm)). Diagrammet over forstærkning af bunkekonturitet er vist i figuren.

På dette stadium er det nødvendigt at forlade ventilationsluft og lægge rør og kanaler gennem hvilke tekniske kommunikation (VVS, varme, el, kloak) vil blive leveret.

Glem ikke at lægge rør til gas, rørsystemer

Hvis dette ikke er gjort, skal du binde betonen bagefter. Og dette er et stort onde for fundamentet, fordi monolitens integritet er overtrådt. Så alt er gennemtænkt: det er ikke muligt at gentage det.

Beton er ikke bare hældt. Det er også vibrerende. Uden denne proces er det meget svært at opnå ensartethed og høj styrke. Fordi behandlingen af ​​betonfundamentvibrator kan betragtes som en uundværlig proces.

Hvis lufttemperaturen efter hældning af beton er i området +20 ° C, kan du fjerne fordybningen om fire dage. I løbet af denne tid samler beton omkring 50% af designstyrken, hvilket er nok til følgende værker. Hvis temperaturen var omkring + 10 °, ville det tage 10-14 dage at vente. Ved lavere temperaturer betragtes forhold som vinter, og den hældte beton kræver opvarmning eller opvarmning.

Alt er klar til at hælde beton: armopoyas er bundet, forarbejde er udsat og fast (for at øge billedets størrelse, klik på det med højre museknap)

For alle dets tiltrækningskraft har bunkefundamenterne ulemper:

 • Som det allerede er nævnt, skyldes det, at det er umuligt at bestemme, hvilken slags jord der er under hver af bunkerne, at dens adfærd næsten ikke er egnet til forudsigelse.
 • I sådanne bygninger er det umuligt at udstyre kældre.
 • Når høj grill er påkrævet, skal man på en eller anden måde lukke hullet: der kan godt lide at bosætte sig dyr og insekter.

Pile-foundation foundation: hvordan man designer og opbygger en pålidelig struktur

Indtil for nylig blev der kun fordelt fire typer af fundament i konstruktion: bunke, bælte, plade og kolonne. Og det foretrækkes primært til båndet - det ligger under jordens frysepunkt, takket være bygningen pålidelig, men dette nulniveau er dyrt. Hvor meget? På op til 45% af den anslåede pris for alle værker! Derfor er den nye finske type nul-niveau enhed - bunke-bunke fundament - blevet så hurtigt vinde popularitet. Især hans underarter, der bygges i et fast formwork. Og det viser sig det er inden for 10-25% af de samlede anslåede omkostninger til badet - alle takket være det faktum, at det ikke er nødvendigt at sætte paneler og montere dem med træ bjælker, og er ikke nødvendig fjernelse af hærdet beton.

Og bunke-strimmel fundament (det kaldes det) klarer sin opgave på pisterne, områder med barske terræn og ustabil jord. Hvis badet er planlagt til at være massivt og ikke med en etage - bare sådan et nulniveau vil modstå alt.

Hvad er grillage og hvorfor er det nødvendigt?

Grill er plader eller bjælker, som også forbinder bunker til hinanden allerede på jordens overflade. En sådan grundkonstruktion er simpelthen ideel til bade, der er bygget ved hjælp af wireframe-teknologi, og deres grundelementer er forbundet med bunker, og når bredden af ​​kælderen er planlagt for bred.

Pile-foundation fundament i sektion

Så i et sådant fundament for et bad kan grillning være monolitisk, præfabrikeret og monteret monolitisk. Hvis det er monolitisk, fra beton med forskalling, er det også et strimlingsfundament på kede bunker, som ikke er mindre holdbart og holdbart.

Hvilke bunker er bedre til et sådant fundament?

Ifølge materialer kan bunker være armeret beton, beton, metal og lejlighedsvis træ. Skelne også de hængende bunker, der overfører badets belastning til sidens overflader og bunke-stiverne - som overfører den samme vægt til forældrenes jord allerede.

Moderne bunke fundament med en raft gjort dag og vædret pæle, som er bekvemt lagt ind forberedte huller direkte på byggepladsen, og injektion - de er fyldt i ret snævre huller op til 12 cm med en enkelt ventil. Et godt alternativ og drevne bunker er færdige poler, der fastgøres i jorden med specialudstyr.

Hvordan arrangeres bunkerne i en grill?

Alt i alt er der 5 måder at placere bunkerne på stiften til fundamentet på:

 • Enkelt - når bunken er placeret under egen støtte.
 • Tape - når de er jævnt placeret omkring badets omkreds.
 • I form af strimler - når bunker sættes i 2 eller flere rækker i en grill med lang længde. Dette er for store og massive bade med pools og gulve.
 • Buske - bunker er placeret i steder med høj belastning og under understøttende søjler.
 • I form af et felt - pæle er arrangeret i rækker eller i forskudt rækkefølge under en grill med store dimensioner.

Oprettelsen af ​​et sådant fundament i en trinvis undersøgelse

Pæle til et sådant fundament vil være nødvendigt med et cirkulært tværsnit, og de vil blive introduceret i jorden ved arbejdet i en konstruktionsboremaskine. Efter boring huller vil de være lagt i et lag sand airbag 30 cm Forbered til, at pælene vil være mange -. Og nederste vægge og ved hjørnerne af båndet, hvor mindst 1,8-2 meter fra hinanden. Da en sådan imprægnering fundamenter traditionelt anvendes asbestcementrør og dem, der er fremstillet af et konventionelt tagdækningsmateriale via snøren.

Den simpleste udførelsesform af luv-rostverkovogo fundament - en bunke forsænket ved 2 meter og i afstand af 3 m, og gitteret i jorden i 20 m Inside hegn så muligt at arrangere underfelter i en sand pude eller afretningslag -. Så vil ikke have at imprægnering . Billige og vred, som de siger i Rusland.

 • Trin 1. Gennemføres prospektering og udforskning af geologiske værker, som gør det muligt at forstå, hvilken slags jord på stedet og hvor meget det er homogent. Hvis det ikke er muligt at bringe en specialist, skal du i det mindste gøre alt dette i en primitiv forstand - det er kendt, at jordens egenskaber kan være forskellige inden for et meget lille område. Derudover er parametre som vindbelastningen, badeværnets vægt og størrelsen af ​​reliefhældningerne også vigtige - alt dette er også taget som basis.
 • Trin 2. En sandpude er forberedt til armeret beton fundament tape - så hele strukturen er lige så meget beskyttet mod jordens mekaniske påvirkning.

 • Trin 3. Det traditionelle forskalling er lavet, både for strimlens fundament - i overensstemmelse med de samme principper. Med hensyn til stiften med stift og fundament med fast formwork er rollen som "retter" i den udført af ekstruderet polystyrenskum "Penoplex" eller "ThermoMonolith". Som et resultat er fundamentet selv varmt og endda vandtæt. Og alle koldt broer eliminerer glasfiberforstærkning og SVT-plade.
 • Trin 4. Pæle er lavet. Huller til dem er boret med specielt udstyr, så er de plantet med tagdækningsmateriale eller lignende arkmateriale - i håbet om at den øverste del er placeret på jordoverfladen. Og asbestcementrøret kan bruges som et hus. Men inden i hullet sættes fire tråde af forstærkning - forbundet med dem, så deres overdel kommer ud af bunken og er forbundet med grillingen. Der og da er der en hælde af beton.

Men før støbning af grillen er den øverste del af bunkerne først vandtæt derfra - mængden af ​​materiale beregnes individuelt. Men ankeret, der frigives fra bunkerne, er fast forbundet med grillens ventiler. Efter at have opnået 50% af styrke, kan podsypku fjernes og vil modtage en grill over jorden - for at stole på jorden, bør det ikke.

 • Trin 5. Bunker og bånd forstærkes sammen og hældes med beton - det er derfor bedst at bruge bygningsvibrationsteknologi. Dette er faktisk et strimlingsfundament på bunker, som officielt kaldes - "bunkefundament med en monolitisk grillning". Og bunkerne hældes først - og først efter lang tid kan man beton hele det armerede betonbånd. Og mere præcist, præcis i en uge, når betonen allerede har samlet halvdelen af ​​sin brandstyrke, begynder arbejdet på en grill. Så er første forarbejde konstrueret, hvor sand er hældt eller styrofoam er lagt. Dette er nødvendigt for at løfte grillen over jorden og niveauer bunden af ​​fordybningen langs toppen af ​​bunkerne. Forresten kan dette fundament fyldes med beton af egen produktion.

Men der er et bunke-rock fundament og dets mangler. For det første vil dampbadets kældergulv ikke være sammen med ham. Under tunge vægge er en sådan konstruktion ikke indstillet, og beregningerne af stiften og fundamentet er ret komplicerede. Men for et almindeligt russisk bad er muligheden næsten perfekt.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

Stroy-Banya © 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

Kopiering er kun tilladt, når du bruger et aktivt link til dette websted.

Teknologi til opbygning af bunke-og-mørtel type fundament

Under visse forhold bliver det rentabelt at opbygge et bunkefundament. Fordele og ulemper ved dette design gør det ideelt til et privat hjem på vanskeligt terræn.

Enhedens bunkefundamentfundamentet kræver i de fleste tilfælde mindre omkostninger. Dette skyldes et fald i udgravningsvolumenet. Før du fremstiller bunker, skal du studere deres fordele og ulemper, anvendelsesområdet, beskrivelsen af ​​teknologien.

Der er flere måder at lave et sådant fundament på. Fordele og ulemper i denne sag vil afhænge af den anvendte teknologi og materialer.

Ifølge materialet er støtterne opdelt i:

De førstnævnte bruges sjældent, fordi deres største ulempe er lav holdbarhed. Træet er ødelagt af fugtighed, nedbrydning, mikroorganismer.

Forstærket betonpæle har en høj bærende kapacitet. Normalt er dybden af ​​placering under dit hus 1,5-3 m. Dimensionerne af sektionen vælges afhængigt af jordens egenskaber på stedet.

Metalstolper af bunkefundamente er en mulighed for privat boligbyggeri. De er ikke designet til store belastninger, så de bruges til træ- eller rammebygger.

Følgende klassificering udføres afhængigt af elementernes nedsænkningsteknologi. Montering af bunkefundamentet kan udføres på tre måder:

For at skabe et stiftgrundlag med egne hænder er køremetoden ikke altid egnet. Det giver dig mulighed for at opbygge kraftige strukturer, men har en betydelig ulempe - behovet for særligt udstyr (heavy loader, pile drivers). En anden ulempe ved bunkebunken er en stærk indflydelse på de omkringliggende bygninger. Når mekanismerne fungerer, forekommer der påvirkninger på jorden, hvilket kan forårsage skader på nærliggende bygninger.

Kedelig teknologi til fundamentet med egne hænder vil være en glimrende løsning. Fordelene er muligheden for selv at gøre arbejdet. I dette tilfælde kræves kun en boremaskine til fremstilling af brønde. Et andet plus er den høje bæreevne. På et brunt fundament sætte stenbygninger, eksempler: et kederfuldt fundament med grillning under et murstenhus eller bunkefundament for luftbeton.

Den næste type er skrueelementerne. Stiftgrundlaget for et træhus er bedst lavet med deres hjælp. Skrue metalpæle har ikke en høj bæreevne. Normalt anvendes der understøtninger med en diameter på 108 mm. Men denne mulighed er uundværlig for et højt niveau af grundvand. Når det er nedsænket i mosen jord, er der ikke behov for at udføre midlertidig afvanding, som det gøres ved fremstilling af kede søjler.

En anden fordel er prisen. Montering af en stabelfundament for skrueteknologi vil være meget billigere end andre muligheder.

Fordele og ulemper ved bunke-bånd fundamentet med egne hænder

For de muligheder, der anvendes i privat boligbyggeri (lavet med egne hænder skruemetal, boret beton), er der flere fælles fordele og ulemper.

Ofte laves bunker og båndfundamente under huset, Fordele og ulemper ved dette design ser sådan ud:

 • evnen til at producere uafhængigt uden at tiltrække fagfolk
 • lavt jordarbejdsvolumen eller mangel heraf
 • fordelagtige byggeomkostninger
 • høj pålidelighed;
 • installationens hastighed
 • Mulighed for påføring på mose og svage jordarter;
 • du kan ikke give en kælder i bygningen;
 • behovet for nøjagtige beregninger (trin støtte, dybde af støtte, sektion);
 • mellem støtterne, deres tværsnit, dybden af ​​bunken);
 • det er vanskeligt at anvende denne teknologi på grovkornede jordarter;
 • Bunken kan ikke nedsænkes, hvis der er en hindring i sin vej.

Det er nødvendigt at give en forklaring af kælderen. Pile fundamentet med en monolitisk grillning udelukker ikke muligheden for installationen. Men i dette tilfælde vil skønnet for opførelsen af ​​kælderen være meget høj. I praksis vil kælderen være en separat byggestruktur. Af denne grund har opførelsen af ​​underjordiske lokaler med brug af stand-alone understøtninger ikke spredt sig.

Sådan laver du en bunkefundament med dine egne hænder på keder teknologi

Generelt fremstilles bunker i følgende rækkefølge:

 1. boring en brønd
 2. installation af forstærkende bur
 3. hælde beton
 4. fremstilling grillning.

Før arbejdet påbegyndes, er fundamentet opdelt. Under stabelgrundlaget er det nødvendigt at bemærke placeringen af ​​understøtningerne og grænsen for grillen. Dette arbejde udføres ved hjælp af et reb og en ledning. Dækningen er lavet af træholdere og lintel. Det er nødvendigt ikke at beskadige mærkning under byggearbejde. Placeringen af ​​understøtningerne under bygningen er markeret strengt ved beregning.

Området før boring af brønde skal ryddes af snavs. Ved markering skal du fjerne det øverste frugtbare jordlag. Tykkelsen af ​​dette lag er normalt 15-20 cm.

Brønden bores både manuelt og ved hjælp af et mekaniseret værktøj (motoriseret eller elektrisk). Ved privat konstruktion blev manuel metode anvendt. Dette skyldes tilgængeligheden og omkostningerne ved de nødvendige enheder. Til fremstilling af bunker ved hjælp af TISE teknologi (med udvidelse i nederste del) kræves der en speciel øvelse med liggende knive. Bunkefundament med grill i henhold til TISE-teknologien er perfekt til konstruktion på lerjord (ler, loam, sandy loam). Udvidelsen tillader at forhindre udtrængning af bygningen under frostpiskning.

Alle brønde skal være strengt lodrette. Arbejdet udføres ved mærkning. I processen styres boreens placering. Under fundamentet hældes en sandpude 20-30 cm tyk i brønden. Massematerialet er nivelleret og komprimeret.

Næste trin er installationen af ​​forskallingen. I dette tilfælde anvendes et rør af tagmateriale. Materialet forhindrer beskadigelse af understøtningen i størkningsperioden og forhindrer cementmælken i at komme ud i jorden. Under driften vil tagmaterialet give yderligere vandtætning. Rør fremstilles uafhængigt af rullematerialet.

Ruberoid spredes til kanten af ​​kassen under betonning

Pile fundamentet med en monolitisk grillning er forstærket med stænger af klasse А400 (АIII), hvis diameter afhænger af designbelastningen. Rammen er vertikale stænger med en diameter på 10-12 mm. Det er dem, der opfatter bøjningsbelastningen.

Horisontale klemmer med en diameter på 6-8 mm er nødvendige for binding af basen i en enkelt helhed. Forstærkningsrammen skal strække sig ud over bunken. Senere er det forbundet med metalgrill med egne hænder.

Vi anbefaler at du læser den detaljerede artikel om beregningen af ​​det kede fundament.

Teknologien i pælfundamentet forudsætter brugen af ​​betonklasser B15-B20 afhængigt af belastningen. Brug af materiale med større styrke er ikke økonomisk rentabel. Beton kan laves selvstændigt eller bestilles fra fabrikken. Den anden mulighed er at foretrække, da i dette tilfælde kan det sikres, at den opnåede blanding har en vis styrke. Når man blander beton manuelt, skal man studere manualen til denne proces. Normalt er instruktionen på pakken med cement.

Pæle skal helst hældes ad gangen. Bryder i arbejdet med at lave et element vil føre til dens svækkelse. Det anbefales at fylde betonen ved en udetemperatur på 15-25 grader Celsius. I dette tilfælde vil beton hurtigt få styrke og vil være stærk. Gennem hver 30-50 cm hældningshøjde laves en kort pause, hvor opløsningen er forseglet med en vibrator eller bajonet.

Den gennemsnitlige hærdetid er 4 uger. I regnvejr og koldt vejr kræves der mere tid. Må monolitisk grillning være efter at betonen får 50-70% af dens styrke.

Skru bunken fundament med egne hænder trin for trin instruktion

De hævede fundamenter med egne hænder på denne måde er nemme at lave. Arbejdet udføres i denne rækkefølge:

 1. rydning af et websted og forberedelse af byggematerialer;
 2. mærkning af området under bygningen
 3. skrue bunkerne med en manuel eller mekaniseret boremaskine til den nødvendige dybde;
 4. Skæring af støtter på et niveau, hvor grillen på bunker vil blive placeret;
 5. påfyldning af rør med beton i klasse B15
 6. enhed grill på bunke fundamenter.

Varianter af grillning til skruer

Opbygningen af ​​en bunkefundament med egne hænder i dette tilfælde kræver ikke tid til at indstille betonens styrke. Den næste fase af arbejdet kan startes med det samme.

Pile-and-tape fundamentet er en struktur af separat stående understøtninger, stift forbundet med hinanden. Grillning tillader ikke ujævn konstruktion. Båndet kan være lavet af:

 • træ (kun under et træ eller ramhus);
 • metal;
 • armeret beton.

Hvert båndfundament har sine fordele og ulemper. Når man vælger et materiale på et strimlestifter med bunker, er det værd at være opmærksom på materialet af bygningsstøtter og vægge. Til et træhus - en trægrill. På metalpæle er det rimeligt at lave en struktur af metal eller træ, i beton - fra beton.

Ribbon fundament for bunker

Rørledningen fuldender kolonne-båndet fundament. Først og fremmest bestemmes dybden af ​​grillingen. Det kan være:

Valget afhænger stort set af jordens egenskaber. Der skal lægges særlig vægt på kolonnebåndets fundament med egne hænder på klodderne. I dette tilfælde er der stor sandsynlighed for at beskadige strukturen under frostpiskning. Grillning bør ikke komme i kontakt med jord. De bruges af to metoder:

 • bøjlestang (denne primer hældes på 10-15 cm af sand, hældes den på elementet, hvorefter bulkmaterialet fjernet);
 • Embedded casing med en pude med lavdensitets skum.

Strukturen af ​​bunkefundamentet og monolitisk grillning er ikke særlig kompliceret. Forudsat at beregningerne udføres korrekt, og teknologien overholdes, kan en lægmand selv klare arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

36 + = 38