30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Ovalformet patte

Ovalformet patte

Ovalformet patte, eller Oyster Thick (Lat. Crassula ovata ) - en halvkrydsbearbejdende plante med oprindelse i Sydafrika, en art af slægten Tolstyanka ( Crassula ) af familien Tolstoyanka ( Stenurtfamilien ). Et populært hus og haveanlæg.

Østersformet brød i kultur

Synonymer af arten omfatter følgende navne [2]:

 • Cotyledon lutea Lam.
 • Cotyledon ovata Mill. - Cotyledon ovoid eller Cotyledon oval
 • Crassula argentea Thunb. - Den sølvfarvede sweatshirt eller Sølvbladet
 • Crassula articulata Zuccagni
 • Crassula nitida Schönland
 • Crassula obliqua Aiton
 • Crassula portulacea Lam. - Tolstayanka portolakova eller Tolstyanka lægemiddel
 • Toelkenia ovata (Mill.) P.V. Heath

Planter, som i havearbejde kaldes et tykt skinnet træ ( Crassula arborescens ), i virkeligheden henviser de normalt ikke til denne art, men til de fede ægformedeCrassula ovata) [3].

Anlægget er også kendt under mange andre navne, for det meste oversættelser af almindeligt brugte engelske navne: penge træ (engelsk). penge træ ), træ af venskab (venskabstræ), et jadeitræ, en jadeitplante (jade plante), Fortune-træet (heldige plante) [4].

En ægformet jowl er en busk sukkeragtig plante med en højde på op til 180 cm; med stængler lignified og bliver brunlig nedenfor. Bladene er talrige, kileformede, skinnende, nogle gange med en rødlig kant. Blomsterne er små, som små stjerner, med en hvid eller lyserød aureole; blomstringen er efterår og vinter [3].

Tolstyanika ovoid ligner udseende til portakakaria af den afrikanske ( Portulacaria afra ) fra familien Portulaca ( portulak-familien ); i portularia, i modsætning til fedtholdige, er bladene mindre og ikke arrangeret parvis [3].

Østersformet marmelade er et populært indendørs- og haveanlæg, der bl.a. anvendes til dyrkning på altaner og terrasser. Zoner med frostmodstand - fra 9 til 11 [3] kan modstå kortvarige svage frost til 0.

Tolstyanka har en form med spidse blade, kaldet Oblivka, denne naturlige sort har en tykkere kuffert og grene meget godt. Nogle afledte sorter - Crassula ovata 'Hobbit', planter af denne sort afviger monstrøse blade; Crassula ovata 'Crosby's Compact' med små blade [3].

Planten er ønskelig at vokse på et meget lyst sted, ikke tillade vand overløb. For at opnå blomstring er det vigtigt, at planten modtager tilstrækkeligt direkte sollys. Anlægget er uhøjtideligt, men i dårlige forhold bliver indholdet ubetydeligt; Når der er mangel på lys, strækker apexerne sig, bliver svage og falder (4).

Tolstyanka er meget populær blandt blomsterhandlere. Dette skyldes, at det er uhøjtideligt i omhu og har et attraktivt udseende. En høj, sprudlende plante med passende pleje kan dekorere ethvert interiør. Ikke underligt at det har et videnskabeligt navn - "Krasalla". Populariteten af ​​denne plante kan også forklares ved, at folkene kalder det et penge træ. Der er et tegn på, at det bringer penge til huset.

Beskrivelse af et husplante

Planten tilhører familien af ​​karpe. Samlet set læser denne familie over 300 arter af dette husplante. Det er interessant, at deres størrelser kan være helt forskellige: fra 3 centimeter til 50 meter i højden. Low-rise træer perfekt opleve det indre af rummet. Men store fede kvinder til at holde huset vil være meget problematiske. Denne familie er repræsenteret af succulenter, og krybende urteagtige blomster, buske og vandplanter. Alle disse arter kombinerer en - tykke og saftige blade, der er placeret langs krydsets stænger til korset. I dette tilfælde kan bladene have helt forskellige former:

Blomsterproducenterne kom med mange navne til den fede kvinde: et penge træ, et brødfrugttræ, et træ af lykke. Ifølge Feng Shui bringer Krasulla fred og velstand til huset. Der, hvor en fed kvinde vokser, vil der altid være en gunstig atmosfære.

Fotografier af en fed kvinde, populære typer af en blomst i rummet, redwood - et penge træ

Som det allerede er sagt ovenfor, redsula, hun er fedt, har omkring 300 sorter. Nedenfor er de mest almindelige arter af denne plante.

 • Oval Fat Cat - Den mest almindelige form for Krasulla. Det skelnes af en overflod af forskellige sorter. Bladene bessheretchkovye, sessile, har en oval form. Mørkegrønne blade grænser den rødlige stripe. Planter af denne art kan nå en højde på 1 meter. Længden af ​​de ovale blade kan nå 5 centimeter i længden og 2,5 centimeter i bredden. I blomstringsperioden vises små lyserøde eller hvide blomster. Denne plante findes ofte under et andet navn - en sølvfarvet klump. Varierede sorter af denne plante er meget uhøjtidelige i pleje.

En fed kvinde har et stort antal sorter

Trælignende skønhed - en plante, der når en og en halv meter i højden. Den har grå blade, der grænser op til den røde stribe. Bladernes længde er 8 centimeter, og bredden er 5 centimeter. Blomstrer normalt med små blomster af en hvid nuance, som efterhånden bliver pink. Derhjemme plejer de sjældent at blomstre dyrkere. Fremragende vokser på de østlige og vestlige vinduer, eller ved siden af ​​dem.

 • Krasulla Schmidt - bush plante med lanceolate blade. Bladene, i sammenligning med andre feddere, er smalere og mere spidse mod enden. Ovenstående blade er vredt med sølvfarvet tryk, nedenunder - rødlig. I blomstringsperioden vises karminblomstrer med rød-carmine blomster. I Europa kan du ofte finde denne plante. Kun vokse det ikke som en flerårig, men som en årlig. Efter blomstringen bliver den smidt ud, og næste år planteres nye træer.
 • Almindelig Crassulla - fundamentalt forskelligt fra tidligere plantearter Bladene af denne plante er tynde og spidse, men snarere kødfulde. Ved bladets kanter er der tætte rækker af små blade. Denne plante gengiver meget godt. Hans skyder bogstaveligt

  Så den fede pige blomstrer

  falde ud af puljen. På tidspunktet for blomstringen vises helt almindelig små blomster. Har også navnet - mucoid tyk-skinned. Houseplant kræver ikke særlig pleje. Kan let tolerere en lille skygge. Plump-lignende tyk-skinnet løv bruges ofte som et grunddækselværk, da dets rødder er meget små og ikke kræver meget fugt. Planten kan endda plantes i potter med andre indendørs blomster.

 • Rock Krasull - et krybende anlæg, der kan nå op til halvtreds meter Har tynde stængler med små kødfulde tynde blade. På bladets kanter er der en rød kant, og på bladene - en rødlig belægning. For denne sort er det karakteristisk, at bladene vokser i par. Glidende nederst. Blomster med små lyserøde blomster.
 • Fire-faced plump hund - Halvbusk med tynde skud. Har mange luftrødder. Stænglerne bøjes let og spredes langs jorden. Anlægget er uhøjtideligt, men vokser meget hurtigt. Kræver en regelmæssig genplantning af stiklinger.
 • Pegede Krasulla - Urteagtig plante med indgivelsesstænger og tynde blade. Bladene er obovate, spidse mod enden. De har en marmorfarve. Sølvgrønne blade har små mørke fletter. Blomstrer med skjoldbruskkirtlen blomstrer af hvid nuance.
 • Hvordan man rent vand et penge træ?

  Penge træ er ikke værd at hælde på grund af dette kan rod rødderne

  Mange dyrkere har et spørgsmål, hvordan man passer ordentligt til et penge træ? Du kan ikke tillade Krasulla Bay. Regelmæssig vanding kan føre til, at rødderne rotner og bladene begynder at falde af. For den vellykkede dræning af vand i gryden skal der være små huller på bunden af ​​gryden. Når du organiserer en pott med penge træ, skal du sørge for at lægge dræning på bunden. Vanding vand fra vand er forbudt. Hvis du ikke har andre kilder, skal trykvandet forsvare sig i flere dage.

  Glem ikke at tørre fra tid til anden med en fugtig kludblade af en fed kvinde og drys vand på dem fra sprøjtepistolen. Det ville være optimalt at arrangere et varmt brusebad en gang om ugen. Om vinteren kan en sådan "vask" arrangeres en gang om måneden. Vand skal være varmt, men ikke varmt. Det er vigtigt at sikre, at fugt ikke falder på jorden. For at forenkle din opgave kan du dække jorden i gryden med almindelig madfilm. Du kan ikke sætte en våd, fed kvinde på sin plads. Du skal lade vandet løbe lidt væk.

  For ikke at have problemer med vanding må du ikke sætte en krukke med Krasulla under solen. Det øverste lag tørrer meget hurtigt, og under jorden forbliver fugtig. Før vanding skal du kontrollere jordklumpen i tre til fire centimeter. Hvis jorden er tør på denne dybde, kan du sikkert vandet Krasullu. Bevægelsen af ​​denne plante virker ubetinget regel: overdriv det ikke! I dette tilfælde kan vanding føre til henfald af blade. Tolstianka er en plante, hvor derhjemme ikke kræver en stor indsats.

  Vigtigt! Hvis vandingsordningen ikke følges, og jordens fugt er overdreven, er rodsystemet modtageligt for svampeangreb. I dette tilfælde skal du redde planten, hvis du får det sammen med en jordens koma fra puljen, tør det forsigtigt og behand det med en særlig løsning fra svampene.

  Optimal temperatur for træthed

  Om sommeren er temperaturen for rosula fra 20 til 25 grader. Men om vinteren skal anlægget have en temperaturreduktion. I hvile er en fed kvinde en temperatur på 10 til 15 grader. Hvis det ikke er muligt at give en fed kvinde den ønskede temperatur, skal den ikke placeres tæt på varmeapparaterne. En negativ konsekvens af dette kan trække stammen af ​​rosula og faldet af de blade, der er placeret nedenfor. Blade kan også falde væk, hvis der altid er et udkast i rummet, hvor pengetræets krukke står.

  Tolstianka tolererer ikke solens direkte stråler

  For penge træet er belysningen af ​​rummet meget vigtigt. Men det betyder ikke, at du kan sætte en fed pige under direkte sollys. Det er bedst at forlade puljen med denne plante på et vindue mod syd øst. Med denne mulighed vil blomsten være nok til solen, men det bliver ikke for varmt. I den varme årstid kan pengetræet placeres på balkonbunden. Der vil han savne luften, og de skadelige virkninger af direkte sollys vil blive minimeret. Om vinteren vil planten være behagelig på sydsiden.

  Tolstianka føler ikke behovet for konstant fugtgivende, så spray det ikke nødvendigvis hver dag. Men penge træet støv er ikke for lunken, så det er vigtigt at fjerne det fra bladene i tide.

  Anlægget har brug for mere ventilation, men udkast må ikke tillades. De vil kun skade.

  På trods af det faktum, at i beskrivelsen af ​​hver art af denne plante er angivet hvilke blomster det blomstrer, i virkeligheden dette fænomen blev set af få. Derfor er det meget almindeligt, at pengetræet ikke blomstrer. Men det er ikke sådan. Manglen på belysning forhindrer blomstringen. Dette er et træk ved klimaet. I troperne blomstrer denne plante meget oftere. Blomstring manifesteres i perioden med vækst af fedtholdige.

  Jordens sammensætning og top dressing

  For en fed kvinde er jorden, der bruges til dyrkning af kaktus, fremragende. En sådan jord omfatter tundra og bladjord samt sand med en neutral eller svagt sur reaktion. Du kan ikke undvære aske, murstenkrummer, ler og humus.

  Transplantation penge træ er nødvendigt, da det vokser. Det er nok at gøre dette et par gange om året. Men det hele afhænger af væksten. Det sker, at et svagt rodsystem ikke kan holde en stor plante i en gryde. Derfor er du nødt til at vælge den rigtige pot til en fed kvinde. Den skal være rummelig, tung og sammenfaldende med planten. Men vælg ikke for dybt en beholder, fordi rødtrene i pengetræet ikke er for lange.

  En vigtig komponent i omsorg for en fed kvinde er dannelsen af ​​sin krone. Hvorfor er det så vigtigt? Fordi kun på grund af dette vil planten have en pæn rund form. Ellers vil toppen af ​​træet vokse kaotisk. Det er umuligt at plante et par gryder på en gang i en enkelt gryde, flere formløse buske vil vise sig.

  For at danne kronen, skal du vente, indtil der kommer fire nye blade på planten, og en ny nyre begynder at danne. Du skal klemme det, forsigtigt vride dine hænder eller en miniaturepincet. På hver gren af ​​et penge træ bør der ikke være mere end tre eller fire par blade. Når træet vokser op, skal dets top også blive klæbet. Til penge træet voksede jævnt, skal du dreje de forskellige sider til lys. Hvis det øjeblik, hvor fire blade allerede er vokset, savnet, og der vises nye blade, vil omskæring hjælpe. Du skal bare trimme grenen over 4 par blade. Klippet er fyldt med jord aktiveret trækul.

  Mange mennesker er interesserede i at danne en fed kvinde i en busk af en bestemt form. Det er ovenstående metode til at forme kronen, der vil hjælpe med at vokse en fed kvinde i form af et lille pænt træ.

  Bare se videoen hvordan du danner kronen af ​​penge træet.

  Krasulla er uhøjtidelig og modstandsdygtig over for forskellige skadedyr og sygdomme i planten. Ikke desto mindre er der en hel del skadedyr, der angriber Krasullu:

  • Afskærmning - danner brune eller gule pletter på bladene. Behandlingsmetoder: "Fufanon", "Fitoverm", sæbeopløsning.
  • En kryds arachnoid - danner en edderkop mellem blade og stilke. Metoder til behandling: Hvidløgsinfusion, tobak infusion, sæbeopløsning.
  • Chervets mealy - danner en hvidlig belægning på bihulerne. Metoder til behandling: En tyk opløsning af vaskesæbe, insekticider.

  Udseendet af en svampeinfektion på bladene markerer sig som brune pletter. Komplekse præparater er egnede til behandling af svampe- og bakterieinfektioner.

  Mange producenter klager over, at de fede blade falder af eller vilje. Dette kan ske af flere grunde:

  • Direkte sollys eller stråling fra varmeapparater falder på bunden af ​​planten.
  • Bladene vil og falde af på grund af overdreven fugtig jord.
  • Manglen på vanding fører til blødning af bladene.
  • Pengetræet mister sine blade, når det hældes med koldt vand fra vandet.

  Nyttige penge træ funktioner

  De medicinske egenskaber ved en sådan plante som fedtstoffer er ikke kendt for mange. Ved hjælp af penge træ saft, kan du helbrede gigt, tonsillitis, tonsillitis og herpes på læberne. Krasulla heler nedskæringer, abscesser og sår. Til behandling brug saften af ​​blade af denne plante. Det er skruet ud for hånden.

  Desuden er den fede mand stadig brugt til mavesår, se videoen nedenfor for flere detaljer.

  Ovalformet patte

  Ovalformet patte, eller Oyster Thick (Lat.  Crassula ovata ) - en halvkrydsbearbejdende plante med oprindelse i Sydafrika, en art af slægten Tolstyanka ( Crassula ) af familien Tolstoyanka ( Stenurtfamilien ). Et populært hus og haveanlæg.

  navn

  Synonymer af arten omfatter følgende navne [1]:

  • Cotyledon lutea Lam.
  • Cotyledon ovata Mill. - Cotyledon ovoid eller Cotyledon oval
  • Crassula argentea Thunb. - Den sølvfarvede sweatshirt eller Sølvbladet
  • Crassula articulata Zuccagni
  • Crassula nitida Schönland
  • Crassula obliqua Aiton
  • Crassula portulacea Lam. - Tolstayanka portolakova eller Tolstyanka lægemiddel
  • Toelkenia ovata (Mill.) P.V. Heath

  Planter, som i havearbejde kaldes et tykt skinnet træ ( Crassula arborescens ), i virkeligheden henviser de normalt ikke til denne art, men til de fede ægformedeCrassula ovata) [2].

  Anlægget er også kendt under mange andre navne, for det meste oversættelser af almindeligt brugte engelske navne: penge træ (engelsk).  penge træ ), træ af venskab (venskabstræ), et jadeitræ, en jadeitplante (jade plante), Fortune-træet (heldige plante) [3].

  En ægformet jowl er en busk sukkeragtig plante med en højde på op til 180 cm; med stængler lignified og bliver brunlig nedenfor. Bladene er talrige, kileformede, skinnende, nogle gange med en rødlig kant. Blomsterne er små, som små stjerner, med en hvid eller lyserød aureole; Blomstringen er efterår og vinter [2].

  Tolstyanika ovoid ligner udseende til portakakaria af den afrikanske ( Portulacaria afra ) fra familien Portulaca ( portulak-familien ); i den fede kvinde, i modsætning til Porlachekariya, er bladene mindre og ikke arrangeret parvis [2].

  Østersformet marmelade er et populært indendørs- og haveanlæg, der bl.a. anvendes til dyrkning på altaner og terrasser. Zonens frostmodstand er fra 9 til 11 [2], selv en svag frost, som planten ikke kan modstå.

  En af de afledte sorter - Crassula ovata 'Hobbit', planterne af denne sort varierer i dværgstørrelser [2].

  Planten er ønskelig at vokse på et meget lyst sted, ikke tillade vand overløb. For at opnå blomstring er det vigtigt, at planten modtager tilstrækkeligt direkte sollys. Anlægget er uhøjtideligt, men i dårlige forhold bliver indholdet ubetydeligt; Når der er mangel på lys, strækker spidserne sig, bliver svage og falder [3].

  1. Crassula ovata (Mill.) Druce: information i databasen Plantelisten.  (Engelsk) (kontrolleret 2) Marts 2012)
  2. 12345Botanik, 2006
  3. 12Sevastyanov V.Craccula ovata - Tykt oval (27. august 2011). Arkiveret fra kilden 6. juni 2012.Bekræftet den 12. marts 2012.
  • Crassula // Botanik. Encyklopæden "Alle verdens planter": Per. med engelsk. = Botanica / Ed. D. Grigoriev et al. - M .: Könemann, 2006. - P. 261-263. - 1020 sek. - ISBN 3-8331-1621-8

  Wikimedia Foundation. 2010.

  Se hvad der er "Oyster Thick" i andre ordbøger:

  Crassula -? Tolstyanka Tolstyanika ovoid i kultur Videnskabelige klassifikation Kongerige: Planteafdeling ... Wikipedia

  Del et link til den valgte

  Wir verwende Cookies for den bedste Præsentation unserer Website. Wenn Sie diese Website weiterhin nutzen, stimmen Sie dem zu. OK

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 1 = 1