30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Ortis røde bog af Rusland

Orchis

Orchis (Orchis) er en flerårig urteagtig plante af orkidéfamilien. Det hedder en skovviolet. Dette er en lille plante med baneformede blade, der dækker en enkelt blomsterpile. I orkier er plettet blade dækket af mørke pletter. Underjordiske knolde i disse planter er ovale eller lobate. Tynd uforgrenet typen blomsterstand stamceller øre ende, hvor størrelsen af ​​hver blomst til hver strengt konstant og bestemmes af dimensionerne af noget selvbestøvende insekt. Blomsten i blomsterstanden har tre øvre blade og tre indre kronblade, hvoraf den nederste afviger i størrelse og farve, danner en bred læbe, der er forsynet med en spids. På periantens lilla-hvide kronblade er der som sådan stier af røde pletter. Blomster fra slutningen af ​​maj til juli. Denne slags orkideer findes stadig i lyse skove og på græsplæner i den europæiske del af Rusland. Pas på det! På billedet fra venstre mod højre: Orchis orchis (O. maculata L.), Orchis blodrød (O. Incarnata L.), Orchis Helmiform (O. militaris L.).

"Insekter af den røde bog" - En stor smuk sommerfugl. Tandbrystet træskærer. Sløret er fladt. Den eneste repræsentant for den kinesisk-himalayanske subgenus i Russlands fauna. Bjælken er 31-61 mm i længden. Bumblebee. Bjælken er 15-27 mm i længden. Udadtil ligner en honningbi. Truede arter. Den eneste repræsentant for slægten i Russlands fauna. Dragonfly flad tilhører familien af ​​disse slugfe. Alpine barbel. Ikke som en freak.

"Kendskab til den røde bog" - De har brug for beskyttelse. Ved siderne i den røde bog. Døm guternes handlinger. Gåder. Biologi og litteratur. Kryds og tværs. Regler for adfærd i naturen. Formålet med lektionen. Vintergæk. Mange sjældne dyr og fugle er bevogtet af en rød bog. Pas på Jorden.

"Dyr i den røde bog af Rusland" - Sort Stork. Definition. Bursch. Sikkerhedsstatus. Ante. Volga gedde aborre. Burshi holde flokke. Dyr i den røde bog i Rusland. Bisamrotte. Long-fingered seal. En fugl fra familien Storks. Den Røde Bog af Rusland. Horned-nosed seal. Nummer.

"Beskrivelse af Ruslands Røde Bog" - Adfærdskodeks i naturen. Dyr og planter, der ikke længere er på jorden. Sne leopard. Den cubanske krokodille. Kaukasisk kat. Den Røde Bog af Rusland. Rød farve. Dyr og planter, hvis antal altid har været lille. Træet, græsset og fuglen ved ikke altid, hvordan man skal forsvare sig. Tulpaner af croutoner. Jeyran. I vores land blev den Røde Bog offentliggjort for første gang i 1978. Dyr og planter, hvoraf antallet falder hurtigt.

"Red Book" - Sjældne og truede planter af Sibirien. Nummer. Historien om oprettelsen af ​​Røde Bøger. Den Russiske Føderations Røde Bog. Steppe kestrel. Kriterier. Systematiske grupper af den røde bog. Grad af beherskelse. Holder den røde bog. Information og bibliografiske ressourcer. Den Røde Bog. Kategori. Beslutning om oprettelsen af ​​den røde bog af RSFSR. Rødbøgernes rolle. Taxa og befolkninger. Præsentation af den røde bog på planter og svampe.

"Insekter af den røde bog i Rusland" - Sjældne insekter med behov for beskyttelse. Krasotel udrydder aktivt larver af skov skadedyr, rydder skove og haver. Apollo. Nej, det handler ikke om fugle og insektsdyr, som også ikke berører Apollo. Et stort socialt insekt, tæt dækket af hår. Den overfyldte ladle er stor. Hjort Beetle. Den Røde Bog. Humlebier foder på nektar og er fremragende pollinatorer. Udvinding af bobler, larver, snegle, snegle.

I alt i afsnittet "Red Book" 19 præsentationer

Orchis shlemosnosny

Orchis militaris L.

Kategori og status: 3 b, d - en sjælden art.

Kort beskrivelse. Staude 15-45 cm høj., Med en stor ægformede faststof, udskiftes årligt underjordiske knolde med lysegrønne 4-6, elliptiske blade, tæt på hinanden i bunden af ​​stilken. Blomstrer i april-maj, fructifies i juni. Reproduktion er hovedsagelig frø.

Distribution. I Rusland strækker arterne sig over landet fra den vestlige grænse til Transbaikalia. Arter findes i Belgorod, Bryansk, Vladimir, Volgograd, Voronezh, Irkutsk, Kaluga, Kemerovo, Kirov, Kostroma, Kurgan, Kursk, Leningrad, Lipetsk, Moskva, Nizhny Novgorod, Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Orenburg, Orel, Penza, Pskov , Ryazan, Samara, Saratov i vest, i Sverdlovsk, Smolensk, Tambov, Tver, Tyumen, Tomsk, Tula, Ulyanovsk og Chelyabinsk og Yaroslavl-regionen., i Republikken Altai, Bashkortostan Buryatia, Mari El Mord Vija, Udmurtien Tatarstan, Tuva, og Chuvashia Khakassia, det Khanty-Mansi Autonomous District, Altai, Zabaykalkom, Krasnoyarsk og Perm regioner. Antal ø lokaliteter kendt i Arkhangelsk og Vologda obl., South Ural, Republic of South Saha (Iakutiia) (1,2). En mindre del af arten sortiment i Rusland omfatter Greater Kaukasus og dækker Krasnodar og Stavropol Territory, Republik: Adygeja Kabardino-Balkaria, Karachay-Cherkessia, Nordossetien-Alania, Tjetjenien, Ingusjetien og Dagestan. Uden for Rusland dækker artens rækkevidde Europa, Asien Minor, Iran, Mongoliet og Nordvest-Kina (3-5). Isolerede steder findes i det nordlige Kasakhstan (2).

Egenskaber ved økologi og fytocenologi. Den vokser på fugtige eller tørre enge, i lyse skove, i skovglider og blandt buske, langs engens skråninger til en højde på 2.200 m. ur. Arten har tendens til at karbonere jordbund.

Nummer. Opstår sporadisk i små grupper.

Tilstanden for lokale befolkninger. Populationer af arten i okr. St. Petersburg blev uddød i begyndelsen af ​​det 20. århundrede (b). En række steder i det europæiske Rusland kræver bekræftelse (7). Populationer på Kaukasus territorium har tendens til at nedbrydes.

Begrænsende faktorer. Landvindning, græsning, plovning, stigning i rekreativ belastning. Den dekorative og medicinske plante lider af høst.

Vedtagne beskyttelsesforanstaltninger. Han blev medtaget i Røde Bøger i Sovjetunionen (1978, 1984) og RSFSR (1988). Arten er inkluderet i de røde bøger og er beskyttet inden for flertallet af emnerne i føderationen, hvor den vokser. Det er beskyttet i 13 reserver i Rusland (8) samt i Prioksko-Terrasniy Reserve (9). Arten er optaget i bilag II til CITES International Convention.

Nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Identifikation af artens populationer og organisering af deres beskyttelse. Forbud mod indsamling af planter.

Muligheder for dyrkning. Det vokser med succes i 4 botaniske haver i Rusland (10). I kultur udvikler det ifølge en data (11,12) normalt og blomstrer, mens det i andre falder ud under længerevarende dyrkning. Det er tilrådeligt at introducere i kulturen ved frøudbredelse.

Kilder til information. 1. Peshkova, 1&79; 2. Områder af lægemidler. 1&83; 3. Nevsky, 1&35; 4. Meusel et al., 1&65; 5. Soo, 1&80; 6. Leningradregionens røde bogbog, 2000; 7. Averyanov, 2000; 8. Nuværende status, 2003; 9. Alekseev et al., 2005; 10. Planter af den røde bog. 2005; 11. Luke, 1&61; 12. Markovsky Yu.B., personlig kommunikation. Udarbejdet af: L.V. Averyanov.

Orchis (Orchis, Northern Orchid)

familie: orchidaceae (Orchidaceae).

Orchis er almindelig i de tempererede og subtropiske klimazoner på den nordlige halvkugle. Oftest findes den i Central- og Sydeuropa såvel som i Asien. Nogle arter af orkier vokser på det nordamerikanske kontinent.

Type: flerårige tuberous urteagtig plante

Orchis, Orkhis eller Siberian Orchid er en genus af urteagtige stauder af familien Oridic. I verden er der omkring 100 arter af orkier, omkring fyrre af dem vokser på territoriet i Rusland. Nogle arter af ortis er inkluderet i Røde Bøger i Rusland og Ukraine.

Anlægget har knolde rødder (saleprod), indsamlet i rosetblade lancetformede, lige stilk og spike-lignende blomsterstande. Blomster orkideer er meget dekorative, afhængigt af den type, kan de har nogen nuancer af hvid, creme og lyserød til mørk lilla og violet, mange medlemmer af slægten ejendommelige broget farve. Blomstrende orkis fra april til august. Arter, der lever i varme områder, i den varmeste tid af sommeren, falder i en tilstand af hvile, derefter begynde at blomstre igen.

Nogle arter orhisov krævende sammensætning af jorden og give fortrinsret til bestemte former for jord, andre er så fordringsløse, at de føler sig trygge, selv om jernbanedæmninger og ikke-giftige lossepladser klipper. De fleste orkier foretrækker godt oplyste eller halvmørke steder - skovkanter, skovområder, græsmarker. Som patienter undgår de kvarter med dominerende plantearter. I tilfælde af at konkurrencen ikke kan undgås, frigør orots et sted for dominanter, hvilket efterlader sig mere behagelige tomter.

Den populære navn på planten - "gøg slozki" - identificerer ikke slægten yatryshnikovyh som sådan, er det slidt og andre planter, behøver incl ikke hører til familien af ​​orkideer ...

Her er de mest almindelige og nogle unikke typer orkier:

Orchis figured, eller Orchis Humanoid, Human Acyras (O. anthropophora) - urteagtige plante højde 20 -. 35 cm Direkte spike nå 60 cm tyk strøet med blomster gulgrøn eller grøn-brune nuancer med violette-brun kanter. I fire år leder anlægget en underjordisk livsstil, kun for det femte år vises den over jorden. Blossoms i juni, efter blomstringen dens overjordiske del dør.

Orchis maskulin (O. mascula) - urteagtige flerårige, parrede (erstattede og udskiftende) knolde, der har en ovoid eller sfærisk form. På de lanserede blade og den nedre del af stammen er der mørke lilla eller lilla pletter. En spiralblomstring af en cylindrisk form består af en række lilla eller lyseblå blomster. Blomstringsperioden er juni-juli. Det blev inkluderet i Røde Bøger i Rusland, samt en række europæiske og kaukasiske stater.

Orchis shlemosnosny (O. militaris). Blomstring - øret af denne orkisart ved begyndelsen af ​​blomstringen har en pyramide, senere - en cylindrisk form. På det er tætsiddende blomster af lyserøde, lilla, lilla eller brune-lilla nuancer med en fembladet perianth, der minder om en hjelm. Dekorative, blomstrer i maj-juni.

Orchis bleg (O. pallens). Et par lysegul eller grønlig-gule blomster af denne repræsentant for orkiserne dækker tykt den øverste del af plantens stamme og danner et lille cylindrisk øre. Bred-lanceolate blade har en glat grøn farve. Orchisens højde er bleg fra 10 til 35 cm, blomstringsperioden er april-maj.

Orchis små stiplede (O. punctulata) er meget dekorativ. Dens lysegul eller grønlig-gule blomster med mørke imprægneringer danner smukke, lidt sparsomme cylindriske blomsterarter. Blomstrende planter har en rig vaniljesmag. Blomstrende Orchis med små prikker i april-juni, frugter i juli. Når frømetoden for reproduktion har brug for symbiose med særlige jordsvampe. I den røde bog tilhører Rusland den tredje kategori (en sjælden art).

Orchis hypophagus purpurea (O. purpurea) - en af ​​de største repræsentanter for orkis, højden af ​​planten kan nå 80 cm. Dens nøje tilnærmede lanseformede eller elliptiske blade har en ensartet grøn farve. Stor, ildelugtende vaniljeblomster opsamlet i spejle blomsterstande. Mørke perianth form hjelme over lys, pink eller hvid, blomster med lilla marmoreret. Blomstringsperioden er april-maj. Det er opført i de røde bøger i en række stater.

Orchis abe (O. simia) - lav, op til 45 cm, herbaceous flerårig. Et par hvide eller rosa blomster med små lilla pletter udgør et tæt kort øre. Blomstring i april-maj. Det er opført i den tredje kategori af den russiske røde databog (sjældne arter).

Spitzel orchis (O. spitzelii) - en kort, op til 30 cm, arter af orkier. Den spicerede blomsterstand består af et lille antal blomster, grøn i midten og lilla eller rød tættere på kanterne med brune fletninger. Blomstringsperioden er maj-juni. Det er opført i Røde Bøger i Schweiz og Tyskland.

Orchis Marsh (O. palustris) i højden når 75 cm. Lancet udragende blade af planten opsamles i en basal roset. Blomstret består af sjældne lilla lilla blomster. De fleste orkier er forskellige, fordi de foretrækker imprægneret med vand, dårligt luftede, putrefaktive eller tørv alkaliske jordarter. Blooms i maj-juni. Bidraget til den russiske og ukrainske røde bøger.

Yatryshnik trommeslager (O. morio) forekommer i de baltiske lande, Skandinavien, i bjergområderne i Ukraine og Moldova. Blomstring - lav (10-15 cm) sparsom spike, der indeholder 5-8 violet-lilla blomster. Det foretrækker svagt syre eller neutrale jordarter og veloplyste områder, det er ubehageligt at fugte. Inden for to år efter såning fører det til en underjordisk livsstil. Blomstringsperiode maj-juni. Det er opført i de røde bøger i flere europæiske lande.

Orchis Caspian (O. caspia) Denne orkisarts levested er begrænset til de østlige og sydlige regioner i Transkaukasien, Dagestan og Iran. Dette er en lav plante, op til 30 cm, med lineær-lanceolate blade og en spejlblomstring, der består af sparsomt placeret mørke lilla blomster. Blomstringsperioden er april-maj.

Orchis suckling (O. sorrihora) fik sit navn på grund af den særlige duft af skovbugs, der blev udgivet under blomstringen. Foretrækker rig på humus, godt fugtede alkaliske jordarter og lette områder. En udvidet cylindrisk blomsterstand består af tæt beliggende lilla-brune blomster. Blomstringsperiode maj-juni. Det er opført i Røde Bøger i Rusland og Ukraine.

Orchis største (O. maxima) er en af ​​de største arter af orkier, ligner den lilla magenta. Opstår i Ciscaucasia, Transcaucasia, Dagestan, i bjergskovene i den sydøstlige Sortehavskyst. Meget dekorative på grund af sin store størrelse og samlet i et tykt øre med hvide eller lyserøde blomster med violet marmoreret og lilla violet skovle.

Orchis lugtende (O. fragrans) forekommer i Kaukasus, i nogle regioner i Ukraine, Middelhavet, Atlanterhavet, Lilleasien og Iran. Elsker godt befugtede jordbund. Højden når 30-50 cm. De fernede lilla blomster med en vaniljesmag opsamles i en spejlblomstring. Blooms i maj. Det er opført i Den Røde Bog i Ukraine.

Orchis orchis (O. provincialis) vokser med succes på meget tørre, fine sandede, godt luftede alkaliske jordarter, foretrækker lyse eller svagt skyggede steder. Store, men nogle få blege gule eller hvide blomster opsamles i en spicy blomsterstand. Blomstringsperioden er april-maj. Former både frø og vegetativt. Steder for vækst af orkier Provansky er omfattet af beskyttelse, der indgår i Røde Bøger i Rusland og Ukraine.

Yatishnik Fedchenko (O. fedtschenkoi) Kun fundet i Turkmenistan, på Kopetdagens skråninger på bjergskråningerne. Det vokser blandt klipperne, i klippernes revner. Et par lilla blomster udgør et ret tykt øre. Blomstringen og frugtperioden er april-maj. En unik art, der er opført i Turkmenistans Røde Bog.

Yatishnik Shelkovnikova (O. punctulata schelkownikowi) vokser kun i Kaukasus, samt i Kaukasien og nogle regioner i Transkaukasien. Højden når 80 cm. Blomstret er en tæt spike bestående af talrige (fra 50 til 100) blomster med stærk vanille aroma. Blomstring i april-maj. Denne art er opført i den røde bog Armenien.

Som følge af krydsning mellem arter blev der opnået et stort antal naturlige hybrider af plantagen.

De fleste arter af orkier foretrækker veloplyste områder eller penumbra, men der er også nogle skygge-elskende arter (orchis shlemoshnic). Orchis, der vokser i et tempereret klima, kræver ikke et temperaturregime, vinterhårdhed. Arter, der bor i Kaukasus og Krim (orkis lilla, orkis abe) er termofile.

Mange arter af orkier vælges godt, men ikke overdrevent fugtede områder med løs jord, andre (marshmallow) vokse på viskøse, vandblegede grunde. Kravene til orots til jordens sammensætning afhænger af plantearterne: de fleste foretrækker kalkholdige jordarter, andre typer som alkaliske jordarter, andre foretrækker at vokse på jord rig på mineraler. Nogle typer af orkier er fint på fattige jordbund.

Orchis - en ideel plante til udformning af semi-vilde haveområder. Arter, der undemandes til jordens sammensætning, kan være en effektiv udsmykning af rockhave. I blandede senge bruges orter sjældent - planten giver som regel let vej til de dominerende arter af vegetation, bortset fra monoblods senge.

Triton knolde anvendes i folkemedicin til behandling af luftvejssygdomme og gastrointestinale sygdomme.

I pleje af orkier behøver næsten ikke, kun planter, der er plantet i åbne områder, kan kræve moderat, men regelmæssig vanding. En fejl i omhu vil være befrugtningen af ​​plantagen med kompost - at ændre jordens surhed kan føre til plantens død.

Orchis kan reproducere med frø, inkl. selvsående. Denne metode er kompliceret af, at plantens frø kun springer i symbiose med en svamp af en bestemt art og derfor kun et par ud af et stort antal frø.

En anden måde, vegetativ, involverer adskillelse og plantning af en knol. Separat den første knoldrød anbefales under spirende, så med et 2-3-ugers interval, plante erstatter knolde.

Orchis er ekstremt resistente over for sygdomme og skadedyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

66 − 56 =