30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Orchis medicinske egenskaber og kontraindikationer

Yatryshnik - medicinske egenskaber og anvendelse i medicin

På billedet: blomstrende orkier

Orchis (Órchis) er en flerårig knolplante fra orkidefamilien, ellers kendt som vild eller nordlig orkidé. Roten er dobbelt, med fortykkelser, sådanne rødder kaldes salep. Den lobede enkle stilk når en højde på 50 cm, bladet er bredt lansetformet, ligner bladets tulipaner, dækker stammen og indsnævres ved petiole.

En lille blomst, der er i en splet blomstring op til 15 s, farven er lilla eller mørk kirsebær. På det nederste kronblad er rødlige pletter at tiltrække insekter. Blomstringsperiode - fra det tidlige forår til sensommeren. I frugten i form af en lille kasse er små frø. Forplantet af skud af knolde.

Orchis - arter og steder for vækst

Orchis er en meget almindelig plante, ca. 100 af dens arter er kendt, men nogle arter er truet, især i de sydlige regioner. Der er omkring 40 arter i Rusland. Blandt dem er berømte mandlige orchis, som primært er kendt som et stof, der genskaber mandlige potens, samt plettede, lilla, hyldebær shlemonosny, Morio, og rustik. Orchisia spottet nogle steder kaldet gøg tårer.

Forskellige typer græs foretrækker forskellige habitater, dette afspejles i deres navne. Den mest almindelige helmetede frugthave foretrækker skovglider og kanter, fugtige enge. Denne plante forekommer også i Nordafrika og Amerika, på De Kanariske Øer og i de kaukasiske lande. Han tolererer godt høj terræn og klatrer til bjergene i en højde på 1800 meter. I de sydlige regioner er denne plante strengt forbudt at grave ud.

Denne plante er blevet brugt i lang tid til at behandle sygdomme i mave-tarmkanalen og som et middel efter lange sygdomme, nervøs og fysisk udmattelse. Spotted orchis er et anerkendt medicinsk værktøj i nogle lande. De behandles med hyperacid gastritis, mavesår i maven og duodenum, gastroenterocolitis og colitis.

I folkemedicin fra det lavede gelé og supper for at bevare trivsel, indeholder en del af pulveret af denne rod en daglig norm for næringsstoffer. Hans egenskab til behandling af diarré gav ham kælenavnet zavyaznyrod, almindeligt anvendt salep til behandling af tuberkulose og til skylning af mund og nasopharynx.

Medicinsk råmateriale af orkis betragtes som en salep - en splitrod, der høstes i løbet af sommeren, men det er ønskeligt med blomsternes sidste dage, når der stadig er en blomsterpile. Rødderne er af forskellig art - runde og aflange.

For at forberede tinkturer er det bedst at bruge runde rødder, de bliver renset, sænket ned i kogende vand, så de ikke spiser og tørres derefter. Knolde indeholder slime, (50%), stivelse (27%), proteinstoffer, sukker, calcium og mineralsalte. Hold rødderne i lukket form, undgå lette og fugtige, så de ikke bliver sorte og ikke dø.

Orchis er et berømt mandligt middel til brug i forskellige abnormiteter, og med almindeligt fysisk overarbejde, kronisk prostatitis, seksuel impotens, svaghed.

- Tinktur til mænd fremstilles af en blanding: knolde orkis, mallow frø, citronmelisse blade, valnødder - 2 spsk, hæld kogende vand (1,5 l), insistere 2 timer. Drikke om dagen.

- Tinktur af rødderne af orkideer på alkohol: gamle rod og en stor pund rugbrød, hæld cognac alkohol (75 grader), orlov i 2 måneder i et mørkt sted, presse under pres. Rest resten og tilføj til tinkturen. At insistere 2 flere måneder, at drikke med vin, det er bedre muscat.

- Kaukasus anvendelse bouillon orchis mælk forberede en svangerskabsforebyggende, men også bruge det på uterine sygdomme: knolde orkideer, et glas mælk eller bouillon i ekstreme tilfælde, kan tage en konventionel kogende vand. Lang shake, tilsæt 4 spiseskefulde druer. Drik en halv kop.

Kontraindikationer til brugen af ​​orkier findes ikke.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Orchis: ansøgning i folkemedicin

Urterens verden kan opdeles i mandlige, kvindelige og universelle repræsentanter. Sidstnævnte omfatter dem, der kan hjælpe med lidelser for både mænd og kvinder, kan kvinders græs, til dem, tilskrives højlandet livmoderen, rød pensel, meget nyttige repræsentanter for rimelig halvdel af menneskeheden, ja, de kræfter, der skal søges frelse i mænds urt til som omfatter orkier. I dag bliver det bare om de nyttige egenskaber af orkideer, vil du lære, hvordan og under hvilke sygdomme det skal tages for at glemme alt om sygdommen én gang for alle.

I dag mister mange ikke engang, hvilket potentiale lurker i orkisernes rødder og blomster og vokser det som et prydplante på blomsterbedene. Det er ikke overraskende, fordi nogle sorter af denne plante under blomstringen ligner orkideer. I naturen forekommer orkier næsten overalt i Rusland, Hviderusland, Ukraine. Dette græs elsker våde enge og sumpere, floder og vandløb, du kan finde det på skovens skov og skovglider, blandt buskebjælker.

Til medicinske formål anvendes rødder traditionelt. I deres sammensætning udskilles op til 50% slim, ca. 27% stivelse, 13% dextrin og saccharose, bitterstoffer og æterisk olie. I sjældne tilfælde anvendes der som råmaterialer til fremstilling af lægemidler blomster og stamme af orkiserne.

Narkotika baseret på ortis bruges som et middel til at genoprette tabt styrke, for at opretholde en kraftig og munter sundhedstilstand.

Græs modtagelse anbefales også til:

• prostata adenom,

• Sår og gastritis,

• Seksuel svaghed hos mænd,

• inflammatoriske sygdomme i mundslimhinden

• bronkitis, herunder kroniske sygdomme

• fysisk og / eller nervøs udmattelse

• sygdomme i det kvindelige reproduktive system

• hvide hos kvinder og mange andre lidelser.

Før man tager behandling med en oroftalmia, bør man konsultere en specialist, da indflydelsen af ​​præparater baseret på denne plante på kroppen ikke er blevet fuldt undersøgt. Nå selvfølgelig må du nægte at acceptere urten i tilfælde af individuel intolerance.

Orchis: ansøgning i folkemedicin

Infusion af orkis rødder under forgiftning og til behandling af sygdomme i mave-tarmkanalen

Hæld en teskefuld af orkisernes knuste rødder med et glas kogende vand eller varm mælk. Lad være med at infuse i en halv time, og glem det ikke regelmæssigt at blande forbindelsen. I slutningen af ​​denne tid er produktet klar til brug.

Tag infusion to gange om dagen i en halv time før måltider til 1/2 kop, hvis du ønsker det, kan du tilføje lidt honning.

Infusion af orkis rødder med diarré hos børn

Hæld 120 gram knuste rødder af orkiserne med 500 ml varmt vand. Om en halv time kan du starte behandlingen.

Giv barnet en teskefuld af blandingen.

Salve baseret på orkis rødder med panaricium og abscesser

I et forhold på 1: 1 blandes pulverroten af ​​frugtplantage og svinekød eller ethvert andet tilgængeligt fedt. Påfør den resulterende blanding på de berørte områder, top med en steril bandage.

Forberedelsen udarbejdet efter denne recept er effektiv ikke kun for abscesser, eksperter anbefaler det også at bruge med alopeci og som et middel til at styrke hår. Du kan finde frelse i denne salve og med tandpine.

Drikke fra orkierne - fremragende forebyggelse af forkølelse

Bland 25 gram af orkis rødder med samme mængde kartoffelstivelse og 100 gram sukker (delen kan ændres i henhold til dine smag præferencer). Tilsæt lidt vand til blandingen i en konsistens, der ligner tyk creme, blandes grundigt. Hæld et glas mælk og sluk. Kog i 5 minutter. Færdiglavet drikke hæld på forme, om ønsket, top med kanel, nelliker eller muskatnød.

Tag en drink i små slanger, hvilket giver ham mulighed for helt at omslutte tarmene og maven.

Infusion af narkotika efter forgiftning

En teskefuld af orkisernes knuste rødder skal fyldes med 200 ml varmt vand. Insister i 50 minutter, omrør lejlighedsvis. For at forbedre smagen kan sirup eller honning tilsættes til blandingen.

Tag stoffet 2 gange om dagen i lige dele før måltider. Behandlingsforløbet er en måned.

Effektivt forberedt ifølge den foreslåede opskrift blanding og til behandling af sygdomme i mave-tarmkanalen. Du kan bruge det som et berigende middel, der tilsættes til korn, bouillon og te.

Afkogning af rodroser med impotens

Et glas kogende vand, hæld et par teskefulde knuste rodfrugter. Fortynd medicinen i 10 minutter over lav varme. Når bouillon i 10 minutter er infunderet, skal den filtreres og anvendes til det tilsigtede formål.

Tag bouillon tre gange om dagen til 1/3 kop.

Afkog af rødder med hæmorroide blødning

10 gram knuste frugtplantagerødder, hæld 200 gram mælk eller vand. Tænd ilden og kog i et par minutter.

Kogt bouillon skal opdeles i lige dele og en drink om dagen.

Afkogning af rødder af orrys i diarré

Kombiner i et 4: 1 forhold de knuste rødder af orkis og linfrø. Hæld blandingen med et glas kogende vand. Damp i 10 minutter over lav varme.

Med diarré skal du tage en bouillon anbefalet til en spiseske 3 gange om dagen.

Infusion af orkier med seksuel impotens og sygdomme i det genitourinære system

1/2 tsk knuste rødder af orkiserne hæld et glas kogt vand ved stuetemperatur. Lad stå i en time, omrøring lejlighedsvis, hvis det ønskes, kan du lægge lidt honning eller tilsæt sirup.

Tage infusion anbefales to gange om dagen i lige dele. Kursus - fra en måned.

Denne infusion kan bruges som en opløsning til mikroclyster i sygdomme i det genitourinære system og tarmene.

Orchis

Nyttige egenskaber og anvendelse af orkis masculine

Siden antikken har folk været vidende om de nyttige egenskaber ved orkis og brugt medicin på basis af behandlingen af ​​forskellige sygdomme: herpes, sår, betændelser, diarré. Værdifulde lægemidler råvarer af denne plante er unge knolde, ellers kaldet "kneler af slele". De samles i slutningen af ​​blomstrende orkier i perioden juli til august.

I formular 2 forskellige typen knolde: rund - 1-1,5 cm tyk (de er bedre) og palmate - 0,5-1 cm tyk butik opsamlet råstoffer (knolde) er ønskelig i dåse og tør i et mørkt rum siden. Når fugt og lys rammes, bliver det færdige produkt sort og meget hurtigt mister dets helbredende egenskaber.

Knolde indeholder ca. 50% slim, 27% stivelse, ca. 5% proteinholdige stoffer, oxalkalcium, mineralsalte, sukkerarter, små mængder tjære.

Rødderne på nogle arter af orkier bruges til mad, planten dyrkes ofte som dekorative. En anden af ​​hans knolde forbereder en slimy decoction, som har en omsluttende effekt. Dette værktøj er ordineret indenfor eller i form af enemas med inflammatoriske sygdomme i mave og tarm. Orkidsslim er også effektiv i hoste, ondt i halsen og i munden. Desuden er det nyttigt til dets eksterne anvendelse i form af kompresser til behandling af brystsmerter og hævelse.

Derudover er orkiserne brugt som tonic og genoprettende, det er ordineret til nervøs udmattelse, svaghed efter en alvorlig sygdom, kronisk prostatitis og seksuel impotens. Hovedretningen af ​​brugen af ​​orkiserne er behandlingen af ​​prostatitis. Dog kan dets lægemidler også behandles med blærekatarre, livmoder sygdom.

Brug af ortis hjælper patienter med tuberkulose, dem, der har oplevet alvorlig blødning, børn, der lider af tarmkatarre. Også for gamle orkier er det nyttigt til vedligeholdelse af kræfter. Brug det til hårvækst. Forberedelser fra nogle plantearter giver væsentlig hjælp til forgiftning af skorpioner, slanger, bier, forgiftning med forskellige kemiske og bakterielle toksiner. Narkotika fra orkier er meget populære i børns terapi.

I medicin anvendes kun plantens unge rødder. Deres grave skovl jord og oprenset fra huden, vaskes grundigt med koldt vand, derefter nedsænket i nogen tid i kogende vand og derefter tørret i en ophængt tilstand. Rødder indeholde mineralsalte, stivelse, glycosider, æterisk olie, og en masse af proteinholdigt materiale fra roden slizi.Sredstva anbefale tager for impotens, prostatacancer, kronisk prostatitis.

Når du bruger sådanne lægemidler, skal du følge dosen for at undgå overdreven seksuel ophidselse. Til udendørs brug er rodknoldet, blandet med svinekødsfedt og dampet i mælk. Dette værktøj kan bruges til abscesser, panaritium, carbuncles, tandpine, for at øge hårvæksten.

Orkidéernes blomster er store, kanariefult, mindre ofte lilla, opsamlet i et tæt flertallet øre. Mellemkredsløbet og de to kronblade i den indre cirkel udgør en slags hjelm. Læben er grønlig gul i midten, gul på siderne, uden pletter. Ovary sessile, snoet, spur er lig med æggestokken.

Både i videnskabelig og folkemedicin bruges orkier blomster meget lidt. Forskellige arter af planter har forskellige blomster i form og farve. Nogle arter er opført i Den Røde Bog i Rusland, Hviderusland, Ukraine og henviser til lægeplanter. På grund af truslen om fuldstændig ødelæggelse af plantagen kan denne plante overføres til kategorien af ​​kulturelle.

Olieinfusion: 50 gram tørre, pulveriserede blomster (ikke rødder) skal hældes med 0,5 liter olivenolie, insistere 2 uger på et mørkt varmt sted og derefter belastning. Tage dette middel anbefales til betændelse i prostata hos en spisesked, før du spiser 2 gange om dagen.

Alkoholtinkturer fra orkierne er hovedsagelig forberedt til vedligeholdelse og behandling af seksuelle funktioner hos mænd (den unge rod bruges til at forbedre seksuel funktion). Desuden har tinkturer alle slæbens egenskaber, herunder indhylling. De er kogte på de sædvanlige måder at forberede tinkturer på.

Opskrift 1. Den frugtplantage (1,5 spsk) og halvdelen af ​​rugbrød skal hældes og hæld 500 ml cognacalkohol (75 grader), insistere på et mørkt sted i 2 måneder. Ved slutningen af ​​termen skal kompositionen presses ud under en presse, resten skal brændes og tilsættes til tinkturen og derefter 2 flere måneder for at insistere. Tag 1 tsk 1 - 2 gange om dagen før måltider, fortyndet i vand.

Har du fundet en fejl i teksten? Vælg det og et par flere ord, tryk Ctrl + Enter

Planten formeres af små og talrige frø, modning i frugt. De bruges ikke i medicin. Frø købes af dyrkere til dyrkning. Ved plantning begraves de i jorden, hvis temperatur skal være 18-25 ° C. Plantning frø kan være i enhver sæson, de første skud optræder i perioden fra tre måneder til et år. Afstanden mellem plantager skal holdes mindst 10-15 cm. Orchis bruges ofte til dekorative formål til at dekorere haver.

I verden er der omkring 100 arter af orkier, mange af dem er truet og optaget i den røde bog i flere lande. I CIS-landene vokser omkring 40 arter af denne plante. Mange af dem er helbredende, resten dyrkes som prydplanter. Til medicinske formål arrangeres plantager til dyrkning og høst af lægemidler. Særligt værdifuldt produkt er salep.

Orchis Mand er et flerårigt plantelægemiddel med to store hele knolde. Stænglerne af planten er enkle, enkle, med saftige, aflange lancerede, blotte blade. Hindbær blomster samles i korte børster. Frugt - en kasse, hvor der er mange små frø. Blomstrer denne art i maj-juni. Maskintræer er almindeligt i den europæiske del af Rusland, i Ukraine (i det bjergrige område), i Kaukasus og Uralerne. Det vokser i egetræ, asp, bøgeskove, på jordarter af forskellige typer, men ikke for fugtige og sure.

Til medicinske formål anvendes planteknolde. De fandt bittere stoffer, æteriske olier, slim. Medicinske råmaterialer anvendes til behandling af sygdomme i mave-tarmkanalen, hoste, cystitis, tandpine. Narkotika baseret på orkis fungerer som forebyggende og genoprettende midler, de bruges til at øge styrken og med nervøs udmattelse. Decoctions af knolde er ordineret til behandling af lammelse, krampe i underekstremiteterne med gastritis. Afkog på mælk helbreder lungebetændelse, bronkitis. I nogle lande anvendes afkok som præventionsmiddel.

Orchisia plettet - flerårige urteagtige skov plante. Den har to rødder: en - gammel, døende, den anden - ung. Stammen stiger med 4-8 blade. Bladene er elliptiske, plettede, som i almindelighed ligner bladene af en tulipan. Store hjelmformede blomster samles i et cylindrisk tykt øre med pink-lilla farve. Frugten af ​​planten er en kasse, frøene er små og mange. Blomstrer denne art i maj-juni, frugterne modner i august.

Orkiserne spottet vokser i hele skovområdet i Rusland, Ukraine og Hviderusland. Samlingen af ​​medicinske råmaterialer - knolde - produceres i blomstringsperioden. Lægemidler er slim, stivelse, pentosan, dextrin, methylpentozan, saccharose. I folkemedicin bruges en knolpulver af denne plante. Det bruges til madforgiftning, diarré, dysenteri. Slim bruges til forskellige sygdomme i fordøjelsessystemet, med katarre i det øvre luftveje.

Orchis shlemonosny - en flerårig urt med to veludviklede rødder. Stammen er enkel, lige. Elliptiske sessile blade vokser 3-5 stykker i bunden af ​​stammen. De lyserøde-hvide blomster samles i tætte blomsterblomstrer. Blomstrende planter forekommer i maj-juni. I CIS-landene vokser denne art i Rusland (fra Østersøen til det sydøstlige Sibirien), i Kaukasus, som foretrækker tørre, kalciumrige jordbund. Det vokser orkis shlemosnosny, normalt i enge, enge. I medicin anvendes unge, friske og tørrede knolde, de høstes ved blomstringens afslutning.

Narkotika baseret på orkiserne bruges til at behandle fordøjelsessystemet, luftveje. De forbedrer kroppens generelle tilstand efter at have lidt alvorlige sygdomme. Planten øger styrken. Det kan også bruges til madlavning. Suppe, gelé, gelé og endda dej er lavet af den.

Orchis brændt - denne art er på udryddelsesranden, så den er opført i Den Røde Bog. En typisk repræsentant for arten er en flerårig urteagtig plante med to sfæriske knolde, hvoraf 3-5 ekstra rødder forlader. En knol er gammel, døende, en anden tæt, med en bud på fornyelse for næste år.

Oblong blade, indsnævret til bunden, er placeret i roddelen af ​​stammen, oven på stammen er der bladformede vaginer. Blomsterne er små, bicolour, med en lys skarlet hjelm og hvidlig med røde pletter på læberne, samlet i et tykt øre. Orkidéerne blomstre i maj-juni.

Anlægget findes i den europæiske del af Rusland, i det vestlige Sibirien, oftere i Hviderusland og Ukraine. Især er det almindeligt i Skandinavien, Lilleasien og Middelhavet. Denne art vokser på fugtige skov enge, i løvfældende og blandede skove, foretrækker jord med rigdom af humus, lidt alkalisk og lidt sur.

Det er ulovligt at forberede medicinske råstoffer fra en vildtplantage. Til medicinske formål er den specielt dyrket på plantager. Knolde høstes umiddelbart efter plantens blomstring. Kun unge knolde er egnede. Efter behandling af råmaterialet opnås en salep. Opbevar det færdige produkt i tørt, godt ventilerede rum, og råvarens holdbarhed er 6 år.

Salep er en god indpakning og genopretning. Det ordineres til gastritis og kroniske sygdomme i luftvejene, med betændelse i mave-tarmkanalen. Slim er beruset under forgiftning for at bremse absorptionen af ​​gift. Pulver af gamle knolde betragtes som en abortfacient og antikonceptionsmiddel, det regulerer menstruationscyklussen godt. Frø anvendes til epilepsi.

Kontraindikationer til brug af narcissus

Lægemidler fra frugtplantagen er så sikre, at de kan indtages af børn, ammende kvinder samt gravide, men kun efter detaljeret konsultation med en læge. Med brug af narkotika hos mænd for at øge styrken, er det alligevel nødvendigt at observere doseringen.

I rødder og stilker af asketræet er der mange nyttige stoffer, som det er muligt at behandle en række sygdomme. I blomster, blade og stilke er indholdet af æteriske olier højt. Det er kendt, at asken er rig på alkaloider (scimianin, dictamnin, cholin), dictamnolacton, saponiner, bergapten, anthocyaniner og flavonglicosider. Roten indeholder fedtsyrer.

Clearness har en ekspektorativ, diuretisk og hæmostatisk egenskab. Denne plante bruges til inflammatoriske processer og forkølelse. Åbenene bruges til at sammentrække livmoderen. Det anbefales også at bruge det til anti-allergisk virkning. Derudover bruges den som en god blodrensning.

Yastrebinka har antiinflammatoriske, antimikrobielle og antiseptiske egenskaber. Desuden bruges denne plante som en astringent og diuretikum. Yastrebinka reducerer niveauet af skadelige stoffer i en persons blod. Anlægget anbefales at blive brugt til hovedpine så godt.

Byg indeholder de biologisk aktive og nærende stoffer, vitaminer og mikroorganismer, som folk har brug for til god sundhed og normal funktion. Byg har omsluttende, antiinflammatoriske og blødgørende egenskaber. Anlægget har en unik evne til at stammer fra.

Ved kopiering af materialer kræves et aktivt link til webstedet www.ayzdorov.ru! © AyZdorov.ru 2009-2017

Oplysningerne på hjemmesiden er beregnet til bekendtskab og kræver ikke uafhængig behandling, lægehøringen er obligatorisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 3 =