30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Orchis fotos

Orchis eller den nordlige orkidé på dit websted

Orchis - en interessant plante, der ligner en orkidé Yatryshnik er en unik planteproduktion i enge og marker i Rusland. En lige stængel, plettet blomster og blade er alle karakteristiske træk ved planten. Orchis - samme orkidé, kun den nordlige. På forholdet til de majestætiske blomster antyder, at en af ​​de seks kronblade har en blå farve, og i bunden er det en spore.

Orchisia spottet har blade som ligner tuliplade. Da de blomstrede blomster samles i spikelets, er de meget attraktive for insekter. Spots er intet andet end et signal til pollinatorer, at der er noget at spise. Hele nektar er i sporet. Frø samles i en kasse. Orkisens knolde, som roden, opdateres hvert år.

Særlige krav til pleje gør ikke en orkidé

Roten består af to knolde. De mest værdifulde af dem er saftige og unge. Et særligt pulver fremstilles fra apotekets apotek.

Slime sallop bruges til behandling:

 • hyperacid gastritis;
 • madforgiftning;
 • mavesår
 • cystitis;
 • gastroenteritis;
 • dysenteri;
 • colitis;
 • diarré;
 • respiratoriske sygdomme i nasopharynx.

Ved forgiftning eller forgiftning med giftstoffer anbefales det at anvende plettet orkis, mand eller helminth.

Det er bedst at dyrke en frugthave i en halvvild del af haven

Orkhørens knolde anvendes eksternt til abscesser. Først drev de til pulvertilstanden. Bland derefter med svinekødsfedt eller damp det på mælk. Også knolde og salep bruges til at stimulere hårvækst og som en kur mod tandpine.

Orkier anses blandt andet som et glimrende middel til nervøs udmattelse, seksuel impotens, svaghed, der er opstået på grund af svækkende lange sygdomme. Brugen af ​​slele anbefales til dem, der har oplevet alvorlig blødning, lider af tarmkatarr og lider af tuberkulose. Desuden er planten i stand til at helbrede kvindelige livmoderhalsygdomme og blærekatarre.

Planten er ikke udsat for sygdomme og skadedyr, den ser attraktiv ud og bruges meget i medicin

Orchis shlemonosnyj det er meget let at plante og transplantere. Planten vil perfekt tage rod i din haveplot, selvom du overfører den fra det vilde til din blomsterbed. Transplantationen er lavet om efteråret eller foråret. At plante en plante anbefales på det oplyste sted.

Pas på vilde orkideer

Orchisia spotted kan ikke lide vandlodede jordarter. Under fodring er det vigtigt at sikre, at planten ikke får frisk gødning. Det anbefales at bøje jorden, den bedste mulighed for dette er nåle.

Hvis orkiserne vokser på en solcreme, er det umagen værd at vand. Resten af ​​planten er uhøjtidelig, kræver ikke særlig pleje, skadedyr og sygdomme påvirkes ikke. Han elsker halvdelige dele af haven.

Planteringsstedet skal være lys eller halvtransparent

Det reproducerer ved at dividere roten, ved frø, nogle gange ved selvsåning. Han kan ikke lide ukrudt. Vinter passerer uden ly.

I øjeblikket er der mange typer orkier.

 • Orchis Shlemonosny er et prydplante, der blomstrer fra maj til juni. I blomsterstanden er der blomster af lyse lilla-brune, lilla eller lyserøde nuancer. Den fembladede perianth ligner en hjelm.
 • Caspian orchis - en lav plante med blade af lineær lancetform. Blomsterne er mørke lilla, sparsomt fordelt. Den vokser i Dagestan, Transkaukasien og Iran.
 • Klapbærende orkis har en bestemt lugt, der ligner skovfejl. Blomsterfarvet er lilla-brun. Anlægget er opført i den Røde Bog.
 • Mandlige orkier - en herbaceous flerårig plante med parrede knolde. På bagsiden af ​​bladene er der mørke lilla eller lilla pletter. Blomstret er opsamlet fra blomster af en lilla eller lyseblå farve. Blomstrer fra juni til juli. Anlægget er opført i den Røde Bog.
 • Ape orchus er en urteagtig flerårig, der når en højde på 45 cm. Den blomstrer fra april til maj. Under blomstringen dannes der talrige hvide eller lyserøde blomster med små pletter af lilla farve. Planten er en sjælden art, der er opført i den Røde Bog.

Hvis orkiserne vokser på en solcreme, er det umagen værd at vand. Resten af ​​planten er uhøjtidelig, kræver ikke særlig pleje, skadedyr og sygdomme påvirkes ikke

Brug i landskabsdesign

I øjeblikket er flere arter af den præsenterede plante blevet krydset. Vælg for din have du kan som en standard mulighed - orkis plettet, og de oprindelige arter - lilla eller abe orkier.

Plantepladsen skal være lys eller halvmørk. Men nogle arter (for eksempel hjelmede orkier) er bedre placeret i skyggen. Den bedste kultur vil vokse på fugtig, løs jord. Mørkeorchiserne kræver en meget fugtig jord. Alle uden undtagelse, plantearter som jord beriget med mineraler.

Yatryshnik er en enestående planteproduktion i enge og marker i Rusland

Orchis er perfekt til at skabe en semi-wild del af haven. Det kan også være en god dekoration til stenhave, men i dette tilfælde er det bedre at vælge de sorter, der ikke stiller store krav til jorden. I en blandet blomsterbed er det bedre at ikke bruge planten, det vil blive skjult af de dominerende planter. Men i monokrome haver kan du bruge ortis.

Orchis er en interessant plante, der ligner en orkidé. Plantning i haven vil ikke forårsage vanskeligheder selv for en begyndende gartner. Specifikke krav til pleje af anlægget viser ikke. Det er bedst at dyrke en frugthave i den halve vilde del af haven. Planten er ikke udsat for sygdomme og skadedyr, det ser attraktivt ud og bruges meget i medicin.

Orchis: anvendelse i folkemedicin, beskrivelse, egenskaber

Hvad er en urt som en ork? Ansøgningen i folkemedicin og beskrivelsen af ​​denne plante vil blive diskuteret i denne artikel.

Orchis, hvis billede er præsenteret ovenfor, er en plante tilhørende familien Orchid. Navnet på denne urt er af græsk oprindelse og er oversat til russisk som "testicle9raquo; Sådan et mærkeligt navn er forbundet med udseendet af knolde af planten, som er meget ligesom testikler.

Der er også andre versioner af oprindelsen af ​​det russiske navn til denne urt. Ifølge en af ​​dem blev orkisens rod meget ofte brugt som en kærlighedspotion, kaldet Yatrovi-blomsten.

Ligesom mange andre planter, kan ses græs nævnes som følger: Gøg tårer, Cocuy, proshiben mose, vymechko to rygsøjlen pyatipalochnaya græs, kærlighed-rod, hundesprog, kernen eller solomondina håndtere.

Græsorchis er en flerårig tuberøs plante. Den gennemsnitlige højde er ca. 10-50 cm. Orkisens rod er en fortykkelse i form af to knolde, eller såkaldt salep.

Bladene af denne plante er lineært bredt lanceret eller bredt lansetformet, der omslutter stammen med indsnævring i petiole.

Blomsterne af orkideer er små, indsamlet i mange-blomstrede blomsterstand spicate lang længde af 7-9 eller 15 cm. De kan have en lilla-pink eller mørk kirsebær farve.

De øvre kronblade af sådanne blomster udgør en slags hjelm, og de nederste er den såkaldte læbe med en spor. Røde pletter, der ligger på læben, tjener som vejledning og tiltrækker pollinerende insekter.

I afventning af bestøvning vil blomsterne af denne urt måske ikke virke i 7-10 dage. Men når pollen falder på pistils stigma, dør de straks. Blomstrende plantens orkier fra april til august.

De fleste arter af denne urt reproduceres af frø. Men nogle (for eksempel orchis shlemosnosny) kan dele vegetativt og danner i stedet for en to nye knolde.

Orchisia plettet og andre arter af denne plante vokser i det kolde, subtropiske og tempererede klima på den nordlige halvkugle. Sådan græs kan findes i de centrale og sydlige dele af Europa, og også langt væk i Asien. Nogle plantearter vokser i Nordamerika. Hvad angår Rusland findes orkier i stort antal på Krim og i bjergene i Kaukasus.

Orchisia plettet og andre græsarter vokser normalt i fugtig jord, selvom det ikke tolereres meget af dets overdrevne overmodernisering.

I den tørreste og varmeste periode af sommeren går sådanne planter ind i en hvilestilling. De fortsætter i jorden i form af knolde og rhizomer indtil den næste gunstige sæson.

I efteråret begynder orkier at vokse aktivt og skynder sig at gå gennem deres livscyklus til juli.

De fleste arter af planter som orkier (foto præsenteret i denne artikel) er klassificeret som calciphils. Med andre ord, de kan lide at vokse i jord rig på lime. Der er også arter, der foretrækker en alkalisk eller mineralrig jord.

Næsten alle orkier til deres vækst vælger steder med høj belysning (for eksempel eng, sparsomme skovområder, skovkanter). Selvom nogle planter stadig kan findes i skyggen.

Orchis er en patient. Med andre ord forsøger en sådan plante at undgå kvarter med konkurrencedygtige typer urter. Hvis dette ikke kan undgås, så tager det mindre frugtbart jord. I denne henseende forekommer orkis kun i enkeltprøver eller i små mængder og udgør sjældent store klynger.

Den pågældende anlæg er velegnet til overførsel af negative miljøforhold. Takket være de akkumulerede stoffer i de underjordiske organer kan han vente på deres ændringer i flere år.

Befolkningen af ​​orkier påvirkes ikke af høfremstilling og skovbesøg om sommeren. Men kvæg græsning er katastrofalt for dem.

Økonomisk betydning og brug af græs

Orchis i apoteket kan kun købes i tørret form. Og i salget kommer ikke kun dets blomster og blade, men også knolde. Sidstnævnte indeholder stivelse, slimstoffer og sukkerarter. Tørrede rhizomer eller får, anvendes aktivt som en omsluttende og blødgørende forgiftning, gastritis og colitis. Nogle gange anbefales det for svage patienter at styrke kroppen.

Det skal også bemærkes, at denne urte anvendes til dyrlæge til tarmkatarre hos husdyr.

Orchis: ansøgning i folkemedicin

Slime, som opnås som følge af omrystning af knuste frugthaveknolde, bruges ofte i folkemedicin til behandling af en række sygdomme. Trods det faktum, at kvaliteten af ​​dette lægemiddelplante ikke er blevet fuldt ud forstået, har eksperter bevist, at slim har en markant virkning på den menneskelige krop. Det omslutter slimhinderne i fordøjelseskanalerne, og har også ekspektorant, hæmatopoietisk, antikonvulsiv, genoprettende og tonisk egenskaber.

Hvordan ellers at bruge en orkis? Anvendelsen i folkemedicin af denne plante er indikeret ved forgiftning med visse giftstoffer. Til dette formål skal du bruge en vandig infusion af urter i form af et oralt middel eller enemas. En sådan medicin tillader ikke, at farlige stoffer optages i tarmene, hvilket forhindrer forgiftningsprocessen. Også medicinske enemas med en orophylte hjælper meget med hæmorider.

Det skal også bemærkes, at knolde af denne urt har en antiinflammatorisk effekt i kroniske og akutte sygdomme i det bronchopulmonale system. Herudover forbedrer planten blodsammensætningen og fremmer fornyelsen.

På hvilke sygdomme gælder?

Hvornår skal jeg bruge en orkide? Anvendelsen i folkemedicin er indiceret til behandling af følgende sygdomme:

 • diarré, blærebetændelse, senilitet, tuberkulose;
 • depression, gastrointestinale sygdomme, blærekatarre;
 • bronkitis og andre sygdomme i åndedrætssystemet, der ledsages af hoste, impotens og seksuel impotens;
 • udtømning af kroppen, hypovitaminose, anæmi;
 • bronchial astma, lungebetændelse, kronisk bronkitis;
 • betændelse i appendages, prostatitis, styrketab, herunder under genopretningsperioden efter alvorlige sygdomme.

Hvordan man laver helbredsslim fra et orkispulver? Svaret på dette spørgsmål er ikke kendt for alle tilhængere af traditionel medicin. Derfor besluttede vi os for at præsentere receptet for lægemidlet i denne artikel.

Halvdelen af ​​en dessertsked pulver fremstillet af roden af ​​planten skal hældes et glas kogt vand, afkølet til stuetemperatur. Efter lukning af beholderen med låg, kan komponenterne brygges i 60 minutter og omrøres regelmæssigt. For at få en tykkere suspension til infusion, tilføj nogle gange frisk honning. En sådan ingrediens forbedrer smagsegenskaberne af midlet betydeligt. Tag det til terapeutiske formål to gange dagligt (100 ml) før måltider. Helbredelsesforløb fra sygdomme i fordøjelseskanalen skal vare mindst 30 dage.

Hvis du skal lave et lægemiddelafkog af orkisens rødder, skal du tage 3 g af det færdige pulver og hæld det med 380 ml varmt vand. Den resulterende blanding skal hældes med kogende vand og simre i 9-10 minutter ved konstant omrøring af ingredienserne. Derefter kræves buljongen at insistere i en halv time og afløb.

Tag dette lægemiddel fortrinsvis 100 ml tre gange om dagen før måltiderne. Det er også nødvendigt at observere en genoprettende kost med brug af ris eller dens afkogning. En sådan eliksir bruges ofte som et nødhjælp til diarré og dysenteri.

Orchid - skov skønhed orkidé

Orchis - en flerårig urteagtig plante med meget dekorative blomsterstande og en række medicinske egenskaber. Det er på grund af dets fordele orkidéer i årtier ødelagt og i dag er opført i den Røde Bog som et forsvindingsanlæg. Dyrke sin egen have, kan du ikke kun berige blomsterhave, men det er at drage omsorg for bevarelsen af ​​sjældne planter. Orchis har en masse folks navne, "hundesprog" blandt dem, "kerne", "vymechko", "gøg tårer", "Wild Orchid". Det er fordelt i den tempererede zone på hele den nordlige halvkugle. Planten foretrækker et koldt klima, det vokser på rig kalkholdig jord skovbryn og fugtige foden.

Orchis - en herbaceous flerårig af orkidefamilien. Det er fodret med jordstængler med parrede, aflange knolde, som ofte sammenlignes med hanlige testikler. Lige stængler 10-50 cm lange ved bunden er skjult af en bladroset. Ovale eller bredt lancerede blade sidder på skyderen. De øverste blade har små petioles. Nogle gange er der i bunden af ​​den olivengrønne bladplade små mørke pletter.

I april-august stilken forlænges og bliver en simpel nøgen stængler med tætte spike-lignende blomsterstande 7-9 cm lang. Lille orkidé som blomster malet i lilla-pink eller kirsebær farve. En hjelm er dannet af de øvre kronblade, og de nederste danner en tre-lobet læbe med en spor. Bunden af ​​læben er dækket af mørke prikker. Blomster udstråler en subtil sødlig aroma med noter af vanille og honning. En separat knopp blomstrer 7-10 dage, indtil den er bestøvet af insekter. Umiddelbart efter indgangen af ​​pollen på æggestokken bløder kronbladene. Snart modner tør frøkapsel med meget små mørke frø.

Arter af forskellige orkier er ret store. I dag refererer botanikere til dette slægten mere end 60 plantearter. Nogle arter har for nylig migreret til slægten Neotineus og Anacampis af samme familie.

Orkis mand. Grasset flerårigt med parrede aflange knolde vokser 20-50 cm i højden. Stammen er dækket af violette pletter. På den vokser omsluttende bredt lanseformede blade, som lidt foldes langs langsgående venen. Længden af ​​bladet er 7-14 cm og bredden er 1,5-3,5 cm. Den grønne overflade er dækket med lilla eller mørke lilla pletter placeret tættere på bunden. Cylindrisk krydderier 6-18 cm lang består af 15-50 knopper. Lilla blomster er ret små, de består af en bøjet bred oval læbe med tre lobes, en stump spore og en lille hjelm. Blomster blomstre i april-maj.

Orchis er plettet. Denne art er populær blandt gartnere på grund af deres høje dekorative egenskaber. Anlægget har en palmetopdelt tuberøs rhizoom. Skudd 15-60 cm høje er ret tætte, oprejst. I den nederste del er de gemt under lineær mørkegrønne blade. Øverst på stammen er dekoreret med en meget tæt og kort spatisk blomstilling af lys lilla eller lilla. Basen af ​​den trilobate læbe er dækket af mørke pletter. De samme pletter findes i nederste del af bladene. Blomstrer blomstre i slutningen af ​​maj.

Orkester af aber. En fotofil plante 20-50 cm høj. En bladroset af 4-6 brede lancetblader med en afrundet margenform over jorden. Blomsten ser ud som en kort tæt børste med honningaroma. Laterallip af læbe meget smal, lineær. Den centrale del er langstrakt, så læben ligner kroppen af ​​en miniatyrab, for hvilken arten fik navnet.

Orchis shlemonosny (helmetiform). Planten har en højde på 20-60 cm og har store lyse grønne ovale blade. Længde subtile nedadgående lag er 8-18 cm og bredden - .. Ca. 2,5 cm tykke opløst øre længde 5-8 cm Den har en pyramideform i maj og juni. En smal, tynd læbe er bredt spredt i tre lobes. Hjelmen fra de øvre kronblade er større.

Orchispar lilla. Anlægget er større i størrelse. Stammen er 40-70 cm i længden og har en cirkulær sektion og vokser til 12 mm i tykkelse. Ved sin base vokser 3-6 tæt adskilte, brede lancetblader med en spids kant. I løbet af maj-juni vokser et øre 5-20 cm i længden og består af mange duftende blomster. Pink dissected lip kontrasterer med en sort-lilla eller brun-lilla hjelm.

De fleste arter af orkier formeres af frø. Under gunstige forhold giver planten rigelig selvsåning. Frøene kan dog kun spire, hvis der er særlige svampe i jorden. Ofte når der sås hjemme, er jorden taget fra det sted, hvor de vilde plantager vokser i engen. Frø kan sås hele året rundt. De fordeles jævnt i en beholder med fugtig næringsstof. Kapaciteten er dækket af en film og placeret i et godt oplyst sted med en temperatur på +18 ... +24 ° C. Frøplanter forekommer langsomt og ujævnt. Spireprocessen tager 1-3 måneder.

Når plantene vokser et par blade, bliver de omhyggeligt plantet i separate potter. For ikke at beskadige rødderne transplanteres hver plante med en stor jordklods. Frem til foråret dyrkes frøplanter i drivhusforhold, i april-maj bliver solrige varme dage hærdet. I den åbne jorden orkis plantet kun i slutningen af ​​maj, når frosten vil passere. Afstanden mellem kimplanterne skal være 10-15 cm.

Den enkleste er reproduktionen af ​​orkiserne med knolde. Om efteråret, når den jordlige del af planten falder, er den afskåret. Knolde er udgravet og omhyggeligt adskilt. De plantes straks i nye huler. På samme tid skal en del af jorden fra det gamle sted flyttes sammen med knolden.

Det er interessant, at knolde vokser i forhold til adskillelsen, så denne reproduktionsmetode kan udføres i løbet af sommeren. Første gang knolden er adskilt, når knopper vises. Det er meget vigtigt at være forsigtig med ikke at beskadige stammen og rhizomet. Derefter gentages afdelingen hver 25-30 dage. Den resulterende knold er plantet på et nyt sted. Hurtig blomstring bør ikke vente. Inden for 3-5 år er der kun dannet en leaf roset, og rhizomet udvikler sig. Først efter dette, med blød pleje begynder blomstringen.

Orchis er resistente over for vejrforholdene, men kan lide af mere aggressive naboer langs blomsterbedet. Til deres vækst er mycorrhizas (symbiose med særlige svampe i jorden) nødvendige. Plant en plante bedre i penumbraen. Der, hvor den lyse sol er om morgenen og om aftenen, og ved middagstid er der skygge.

Jorden skal være tilstrækkelig fugtig, men ikke vandtæt. Jorden skal ikke være sur, en neutral eller lidt sur jord med et højt indhold af kalk og næringsstoffer er at foretrække. I en alvorlig tørke med utilstrækkelig vanding kan orkiserne gå i dvale. Planten udvikler sig aktivt og blomstrer om foråret, og så vågner om efteråret. Vand det regelmæssigt, så landet ikke tørrer ud for meget.

At fodre planter bedre organisk befrugtning (kompost, hakkede nåle). De bøjer jorden to gange om året om foråret og efteråret til en højde på 5-7 cm. Det er uønsket at bruge mineralske komplekser, som frisk gødning. De vil fremme udviklingen af ​​blade, men blomstringen må ikke forekomme.

Om efteråret dør alt overliggende del af orkiserne ud. I jorden er der kun knolde med en forsyning af næringsstoffer. Jordvegetation kan skære med det samme, da det begynder at blive gul. Vent ikke på fuldstændig tørring. Beskæring vil stimulere knolden til at gå i dvale.

Om vinteren er orkierne godt tilpasset. I den centrale strimmel i Rusland har han ikke brug for yderligere husly. Meget større fare for ham er ikke frosten, men oversvømmelsen af ​​jorden. På grund af det kan knoldene rådne.

Selvom planterne tilhører orkidéernes øde familie, er de ikke bange for sygdommen. Orchis lider ikke af råd og skimmel, parasitter angriber heller ikke planten. De eneste skadedyr er snegle. Beskyt dem mod at bruge ask, knust ægeskal eller halm. Disse materialer er spredt på jorden omkring blomsterhaven. De parasitter, der udøves, er beskadiget, når de forsøger at overvinde hindringen.

Terapeutiske egenskaber og kontraindikationer

Orchis bruges som lægemiddel i folkemedicin. Dens knolde (blomster) og blomster indeholder en stor mængde slim, æteriske olier, proteiner, komplekse kulhydrater, glycosider og mineralsalte. Af de høstede blomster og rødder er der lavet slimede bouillon, mælkekrystaller, alkoholtinkturer og olieinfusioner.

Opnået midler hjælpe med at slippe af med følgende sygdomme:

En stor popularitet af midler fra orkiserne anvendes til mænd. De behandler seksuelle lidelser, prostatitis, adenom, mandlig impotens.

Du kan endda bruge børn med orts. De har ikke kontraindikationer. Det er kun nødvendigt at være forsigtig ved første optagelse til personer med tendens til allergi. Det er meget vigtigt at opbevare medicinske råvarer korrekt. Hvis det er skimmelsvamp eller parasitter, er fremstillingen af ​​medicinen uacceptabel.

Orchis er sjældent plantet på en blandet seng. De ser bedre ud i soloplantninger i midten af ​​en græsplæne, stenet murværk eller nær nåletræer og bregner. Nogle gange kan en vild orkidé findes på en alpine bakke. Med sin hjælp kan du gøre en variation i det vilde hjørne af blomsterhaven eller en monokrom have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 3 =