30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Omformerens konvertering 12 til 220 i 15000 watt

Spændingsomformer 12 220 kredsløb

Enheden er bygget på en to-takts inverter på to kraftige felt-effekt transistorer. Ved dette design vil passe til enhver N-kanal felteffekttransistorer med en strøm på 40 ampere eller mere, jeg brugte billig transistorer IRFZ44 / 46/48, men hvis du har brug for en stor udgangseffekt er bedre, bruge mere kraftfuld felt transistorer IRF3205.

Transformatoren er viklet på en ferritring eller pansret kerne E50, ja det er muligt og på andre. Den primære vikling skal vikles med to vener med et tværsnit på 0,8 mm - 15 omdrejninger. Hvis vi anvender den pansrede kerne med to afsnit af chassiset, er den primære vikling viklet i en af ​​sektionerne, medens den sekundære består af 110-120 vindinger af kobbertråd 0,3-0,4mm. Ved transformatorens udgang opnås en veksling i intervallet 190-260 V, pulser i rektangulær form.

Spændingsomformeren 12 220, hvis kredsløb er blevet beskrevet, kan føde en anden belastning, hvis effekt ikke er mere end 100 watt

I dette kredsløb, spændingsomformeren genererer firkantimpulser med en repetitionsfrekvens på ca. 50 Hz med beskyttende pauser som udelukker samtidige åbning FETs VT5 og VT6. Når udgang Q1 (eller Q2) vil være lav, vil åbningen forekomme transistorerne VT1 og VT3 (eller VT2 og VT4), og porten kapacitans er lav, og nære transistorer VT5 og VT6.

Faktisk monteres konverteren i overensstemmelse med det klassiske to-taktsystem.

Hvis udgangsspændingen fra omformeren overstiger den indstillede værdi, vil spændingen over modstanden R12 være over 2,5, og derfor strømmen gennem stabilisator DA3 stigning skarpt og et højt signal på indgangen FV DA1 chip.

Dens udgange Q1 og Q2 skifter til nul tilstand og felt-effekt transistorerne VT5 og VT6 lukker, hvilket medfører et fald i udgangsspændingen.

Spændingsomformerens kredsløb er også udstyret med en strømbeskyttelsesenhed, baseret på relæet K1. Hvis strømmen, der strømmer gennem viklingen, er højere end den indstillede værdi, kontakter reed-kontakten K1.1. Ved FC-indgangen vil DA1-chipen være høj, og dens udgange vil blive lave, hvilket forårsager, at VT5- og VT6-transistorerne lukkes, og en drastisk reduktion af nuværende træk.

Derefter forbliver DA1 i låst tilstand. For at starte konverteren kræves et spændingsfald ved indgangen til IN DA1, hvilket kan opnås enten ved at slukke for strømforsyningen eller ved at kortslutte kondensatoren C1. For at gøre dette kan du gå ind i kredsløbet en knap uden fastgørelse, hvis kontakter er loddet parallelt med kondensatoren.

Da udgangsspændingen er en meander, er kondensatoren C8 designet til at glatte det. HL1 LED er nødvendig for at indikere tilstedeværelsen af ​​en udgangsspænding.

Transformatoren T1 er lavet af TC-180, den findes i strømforsyningsenhederne i de gamle kinescope-tv'er. Alle dets sekundære viklinger fjernes, og netledningen til 220 volt er tilbage. Det tjener som konverterens udgangssvingning. Halvvindinger 1.1 og I.2 gør 1,8 til 35 omdrejninger fra ledning PEV-2. Begyndelsen af ​​en vikling er forbundet til den anden ende.

Relæ - hjemmelavet. Dens vikling består af 1-2 omdrejninger af isoleret ledning, bedømt til strøm på op til 20. 30 A. Ledningen er viklet på rørhuset med lukkekontakterne.

Ved at vælge modstanden R3 kan du indstille den nødvendige frekvens af udgangsspændingen og modstanden R12 - amplituden fra 215. 220 V.

Denne konverter er kraftig nok, og den kan bruges til at drive et loddejern, kværne, mikrobølgeovn og andre enheder. Men glem ikke, at arbejdsfrekvensen ikke er 50 Hertz.

Transformatorens primære vikling vikles med 7 kerner på en gang med en ledning på 0,6 mm i diameter og indeholder 10 omdrejninger med en gren fra midten strækket over ferritringen. Efter viklingen isolerer vi viklingen og begynder at afvikle den samme tråd, men allerede 80 omdrejninger.

Effekt transistorer skal helst installeres på varmelegeme. Hvis du monterer omformerkredsløbet korrekt, skal det tjene straks, og indstillingen kræver ikke.

Som i det foregående design er kredsløbets hjerte TL494.

Dette er en færdigmonteret enhed af en push-pull-pulseregulator, den fulde indenlandske modpart er 1114ЕУ4. Ved kredsløbets udgang anvendes højeffektive korrigerende dioder og et C-filter.

I konverteren brugte jeg en ferrit ¸-formet kerne fra tv-transformatoren på tv'et. Alle native viklinger afvikles, unødigt re-reeling I sekundære vikling 84 trådvindinger 0,6 emalje isolering, lag isolering og derefter flytte til den primære vikling 4 af spolen fletning 8 gange 0,6, efter viklingen spole blev ringet og halveres, hvorved to viklinger i spolen 4 i 4-leder, er forbundet med en begyndende med den anden ende, dvs.. fremstillet af et midtpunktsudtag, og endelig viklet vikling tilbagemelding fem trådvindinger PEL 0,3.

Spændingsomformer 12 220 Kredsløbet, som vi undersøgte, indbefatter en choker. Den kan fremstilles manuelt på en ferritring fra en computeraggregat med en diameter på 10 mm og 20 omdrejninger med en PEL 2-ledning.

Der er også et billede af et kredsløbskort af konverterkredsløbsspændingen 12 220 volt:

Og et par billeder af den resulterende konverter 12-220 volt:

Igen, jeg kunne godt lide TL494 parret med mosfetami (Dette er sådan en moderne form for felteffekttransistorer), en transformer på dette tidspunkt jeg lånt fra en gammel computer strømforsyning. Når jeg bestyrede bordet tog jeg hensyn til konklusionerne af det, så pas på dit layout.

Til fremstilling af legemet anvendte jeg en krukke med 0,25L en sodavand, så godt snykannuyu efter flyvning fra Vladivostok, en skarp kniv afbrød øvre ring og sender sin midterste, i sin kreds af indsatte epoxyfiberglas med huller til afbryder og stikdåse.

Til afstivning bank, skåret fra plastflaske med en bred strimmel af vores krop, og dens epoxylim smurt anbragt i en krukke, efter tørring bank klæbemiddel bliver tilstrækkelig stiv og med isolerede vægge, nederst til venstre banker ren, for bedre termisk kontakt med varmeblokkene transistorer.

I slutningen af ​​forsamlingen lodde ledninger til dækslet fik jeg det fastgjort med et smelteklæbemiddel. Dette vil tillade, at hvis det bliver nødvendigt at adskille spændingsomformeren, simpelthen ved at opvarme låget med en hårtørrer.

Udformningen af ​​spændingsomformeren er designet til at konvertere 12 volt spænding fra batteriet til 220 volt AC med en frekvens på 50 Hz. Tanken om ordningen er lånt fra det gamle nummer af radiojournalen for november 1989.

Radioamatører struktur omfatter en master oscillator ved en frekvens beregnet til at udløse K561TM2 100Hz, en frekvensdeler 2 i den samme chip, men den anden udløser og en effektforstærker med transistorer indlæst transformer.

Transistorer, der overvejer udgangseffekten af ​​spændingsomformeren, skal installeres på radiatorer med et stort køleområde.

Transformatoren kan spoles tilbage fra den gamle netværkstransformator TS-180. Strømforsyningen kan anvendes som en sekundær vikling, og derefter vikles viklingerne Ia og Ib.

Spændingsomformeren, som er monteret fra arbejdskomponenterne, behøver ikke justering undtagen udvælgelsen af ​​kondensatoren C7 med den tilsluttede belastning.

Hvis du har brug for en tegning af et printkort lavet i sprintlayoutprogrammet, skal du klikke på PP-tegningen.

Signaler fra mikrocontrolleren PIC16F628A gennem 470 ohm modstande styrer strømtransistorerne, så de vekselvis åbnes. I kilden kredsløb af felt modstande er halv-viklinger af transformeren forbundet med en effekt på 500-1000 VA. På dens sekundære viklinger skal være 10 volt. Hvis du tager ledningsdelen 3 mm.kv, så vil udgangseffekten være ca. 500 watt.

Hele designet er meget kompakt, så du kan bruge brødbrættet uden at ætse sporene. Arkiver med firmware microcontroller fange på den grønne link lidt højere

Omformerkredsløbet 12-220 udføres på en generator, som genererer symmetriske impulser, det følgende er antifase og outputblokken realiseres på feltnøgler, hvis belastning er forbundet med en trin-up-transformer. Elementerne DD1.1 og DD1.2 er samlet i overensstemmelse med den klassiske ordning en multivibrator-genererende impulser med en gentagelsesfrekvens på 100 Hz.

For at generere symmetriske impulser, der går i antifase, bruger kredsløbet D-triggeren af ​​CD4013-chip. Han deler i to impulser, der går ind i hans indgang. Hvis vi har et signal, der går til indgangen med en frekvens på 100Hz, vil udgangen af ​​triggeren kun være 50Hz.

Da felt effekt transistorerne har en isoleret gate, har den aktive modstand mellem deres kanal og porten en uendelig stor værdi. For at beskytte udgangseffekten fra overbelastning i kredsløbet er der to bufferelementer DD1.3 og DD1.4, gennem hvilke impulser følger felt-effekttransistorerne.

Transistorernes afløbskreds indbefatter en trin-up-transformer. For at beskytte mod selvudvikling af selvinduktion ved dræning er zenerdioder med høj effekt forbundet til dem. Undertrykkelse af RF interferens udføres af et filter på R4, C3.

Løftningen af ​​gashåndtaget L1 er lavet af hænder på en ferritring 28 mm i diameter. Det er viklet med en PEL-2-tråd på 0,6 mm med et lag. Transformatoren er det mest almindelige netværk på 220 volt, men strømmen er ikke lavere end 100 W og har to sekundære viklinger på 9 V hver.

For at forbedre spændingsomformerens effektivitet og forhindre en kraftig overophedning, anvendes felt effekt transistorer med lav modstand i omformeren af ​​omformeren kredsløb.

På DD1.1 - DD1.3, C1, R1, er der lavet en firkantbølgegenerator med en gentagelseshastighed på 200 Hz. Derefter tilføres pulserne til frekvensdeleren bygget på elementerne DD2.1 - DD2.2. Derfor er frekvensen reduceret til 100 Hz ved output fra divider 6 af DD2.1-udgangen og allerede ved den 8. udgang af DD2.2. det er 50 Hz.

Signalet fra den 8. udgang af DD1 og fra den 6. udgang af DD2 følger med dioderne VD1 og VD2. For fuld åbning FET'erne nødvendige for at øge amplituden af ​​signalet, som passerer fra dioderne VD1 og VD2, til dette formål en spændingsomformer kredsløb anvendes bipolære transistorer VT1 og VT2. Via VT3 og VT4 styres feltudgangstransistorerne. Hvis der ikke blev foretaget fejl under omformeren af ​​omformeren, begynder den at fungere umiddelbart efter, at strømmen er påført. Det eneste, det anbefales at gøre, er at vælge modstandsværdien R1, så udgangen er den sædvanlige 50 Hz.

Transformeren til kredsløbet af spændingsomformeren 12 220 kan fremstilles manuelt. Til dette er det nødvendigt at ændre den gamle strømtransformator lidt fra det hjemlige tv. Alle viklinger fjernes, undtagen netværket. Så vind vi to viklinger med PEL wire - 2,1 mm. Felt effekt transistorer skal installeres på radiatoren.

Omformerens konvertering 12 til 220 i 15000 watt

Denne version af spændingsomformeren kan bruges til selvudvikling. Den største fordel er pålidelig drift, enkelhed og selvfølgelig strøm. Mange der vil se ordningen, vil sikkert ikke tro på, at en sådan enkel inverter kan give sådan magt, men det er faktisk. Ved måde for strøm under testen mislykkedes at modtage en beskeden 200 watt kilde 12 volt, men det vil naturligvis ikke begrænser, kan omformeren operere på spændingen 24 volt, uden substitutioner i kredsløbet, i dette tilfælde, den nettoeffekt vil være omkring 300 watt, men det er ikke grænsen - strømmen kan hæves til 500 watt! Og det er ret rigtige indikatorer.

Ordningen findes ofte på netværket, fordi nogle ressourcer har bemærket fejl, så igen vil jeg give en fuldt fungerende version af konverteren. Inverteren fungerer præcis som enhver anden to-takts konverter. Det indeholder ikke yderligere frekvensgeneratorer, strømforbindelsen i kredsløbet er de kraftige N-kanalfeltnøgler, der arbejder efter princippet om en multivibrator.

Ved en bestemt frekvens i den primære vikling af en pulstransformator produceres en højfrekvensspænding, og alt er alt efter induktionsmetoden.

Nøgler overophedet under drift, eftersom effektiviteten af ​​ordningen ikke på et højt niveau (ikke mere end 65%) dermed nøglerne er nødvendige for at etablere et kølelegeme, mens ikke glemme glimmer pakninger.

Transformatoren kan ikke vindes, men er klar til brug, fra computerens strømforsyning, mens nogen transformatorer fra en hvilken som helst strømforsyning er egnede, uanset mærke og dato for fremstilling af enheden.

Zenerdioder i kredsløbet, er det ønskeligt at 1 watt Zener 12-15 Volt, de skulle stabilisere spændingen ved porten nøglerne, da der ellers er fare for overspænding, og som bekendt felteffekttransistorer styres af spænding og øge den tilladte gate spænding kan føre til svigt af transistor. Diodes - enhver og ultrahurtige dioder med en strøm på 1 ampere eller mere, kan være til rådighed til brug dioder UF4007, HER107, HER207, HER307, MUR460, BYV26 etc. Beregninger til transformeren giver ikke, fordi den bedste mulighed er at bruge en færdig transformer fra en computer strømforsyning.

Omformer 12-220 volt 50Hz 300Watt

For nylig bemærker jeg ofte, at flere og flere mennesker er ivrige efter at opbygge selvfremstillede omformere. Siden begyndere er interesserede i radioamatører, besluttede jeg at minde om ordningen, der blev offentliggjort på vores hjemmeside for et år siden. I dag besluttede jeg at omforme ordningen ved at øge udgangseffekten og forklare montageprocessen i detaljer.

Kredsløbets hovedkarakteristika

Udgangsspænding 220Volt +/- 10%

Udgangsfrekvensen er 57 Hz

Udgangspulsform - Rektangulær

Den maksimale effekt er 250-300 watt.

Kredsløbet har ingen beskyttelse ved indgang og udgang, i tilfælde af kortslutning og overbelastning vil feltnøglerne blive overophedet, indtil de fejler.

På grund af pulsernes form udsender transformeren en vis lyd, men det er helt normalt for sådanne kredsløb.

REM-funktionen er også implementeret, for at tænde kredsløbet, skal du bare tilslutte REM-kablet til den positive bus, så strømmen kommer til generatoren, og kredsløbet vil begynde at fungere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

92 − 91 =