30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Montering af taget på balkonen på sidste etage

Sådan korrekt tag et tag på balkonen - mulige muligheder

De fleste mennesker, der bor i lejlighedskomplekser - især på øverste etage - har brug for et kvalitetstag på balkonen eller til en loggia, der ikke lækker og beskytter dem mod alle slags vejrtrækninger. Meget ofte kan man se, at taget over balkonen præsenteres i form af en betonbjælkebeton, hvilket ikke altid er hensigtsmæssigt. Hvordan man korrekt laver et tag med egne hænder? Lad os starte i orden.

Når et tag er rejst over en altan, er det vigtigste at være sikker. Arbejdet udføres ofte på øverste etage, så eventuelle unøjagtigheder eller mangler kan føre til uheldige konsekvenser. Men installationen af ​​taget fra bunden skal begynde med svejsning af støtten, kanten af ​​kassen og bølgepap. Det skal kun ske på jorden, hvorefter alt er fastgjort i den rigtige højde.

Tilstedeværelsen af ​​et tag er relevant for balkoner på de seneste etager

Før du tager et tag på balkonen med dine egne hænder, skal du koordinere alle detaljer med servicefirmaet eller den lokale administration. Uden at gøre det, kan de tvinge dig til at demontere på grund af en række grunde. Eksempelvis vil kommissionen indikere, at taget over altanen ødelægger bygningens generelle opfattelse, og dette bekræftes igen i den relevante lovgivningsmæssige retsakt.

Se nærmere på de nærliggende huse, se hvordan alt er gjort på deres sidste etage. Det er muligt, at ingen vil bemærke ændringerne, men det er ikke værd at risikere, fordi taget på balkonen er svært og langt.

Med udgangspunkt i en bestemt tekniske løsning er det værd at tage højde for mange operationelle nuancer og måder at designe. Først overveje, om balkonen er egnet til ruder eller ej.

På nuværende tidspunkt er balkonen med taget lavet med egne hænder i forskellige variationer, så det er umuligt at tage højde for alle øjeblikke, alt afhænger af hvert enkelt tilfælde.

Grundlaget for et uafhængigt tag kan tjene som en metalramme

Denne type tag er ikke egnet til ruder, ligner et visir, der har en lav vægt. Materialet er polycarbonat. Konstruktionen er fastgjort til hovedvæggen og forudsætter mangel på vertikale understøtninger. Selv på trods af omkostningsbesparelser er denne mulighed ikke særlig egnet til sidste etage, men alt fordi overfladen ikke er stærk nok og ikke modstår en stor ophobning af sne.

Der er flere tilfælde hvor et uafhængigt tag på balkonen er hensigtsmæssigt: den første - hvis i denne region vintrene passerer uden meget sne, den anden - hvis balkonen er oprindeligt lille og har en lille takeaway.

Der er også to flere uønskede resultater: sejlstruktur, hvis stærke vinder hersker Der er en balkon med stor regn.

Taget over altanen og det indre rum vil blive brugt mere rationelt. I øjeblikket er der to muligheder for at fastgøre taget selv: i det første tilfælde er der monteret ekstra stativer på væggen; i den anden - lodret støtter sig, hvilket er meget dyrere, men det vil være perfekt til en balkon, som er planlagt til ruder.

 • Evnen til at gøre ledig plads til et fuldt rum.
 • Velegnet til ruder.

Materialer egnet til tagdækning

Små omkostninger, brugervenlighed, et lille antal værktøjer - alt dette gælder for træ. Men der er betydelige ulemper. Da tagets opbygning er lavet udefra, påvirkes det af fugt, temperaturspring og ultraviolet, og hvis du ikke pre-behandler taget, flyder balkonen simpelthen. En anden ting - krydsfiner er fugt-resistent type, det lækker ikke. Men før man bruger træbrædder, er de præ-malet med specielle stoffer, der ikke indeholder vandkomponenten.

Bemærk venligst, at taget over altanen vil blive udsat for vindbelastning. Ved fastgørelse med egne hænder skal du ikke kun bruge skruer, søm og bolte, men det anbefales at bruge ekstra forstærkningselementer, nemlig: plader, hjørner og andre.

Som du ved, er stålkonstruktioner stærke og har stor vægt. Som anker anbefaler vi at bruge rør, der ikke har en afrundet profil, men en rektangulær eller firkantet sektion. Særligt god ydeevne har et tag over altanen af ​​duralumin rør, som vejer lidt og er beskyttet mod korrosion. Designet er kun monteret med skruetilslutninger.

Det er ønskeligt at købe metalprofiler med en lille vægtykkelse, så konstruktionen vejer mindre.

Metal profil - fremragende materiale til altan tag

Tagdækning fra profileret ark

Det vigtigste minus af profilerede ark er støj fra drypvand, fugle mv. Som fordele kan du notere en lille omkostning og evnen til at vælge forskellige ark.

Murværk tagdækning med metal tagdækning

Styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed mod korrosion af loggia eller balkon garanteres. Det er umuligt ikke at se en relativt lav pris. Om vinteren falder sneen let af et sådant dæksel, og om sommeren afspejler taget over balkonen termisk stråling.

Et af de dyreste materialer, der installeres som et tag, er et hærdet glas.

Lang levetid, pålidelighed, holdbarhed, varmeisolering, beskyttelse mod fugt - alt dette kan siges om termoruder. Ejeren behøver ikke at genere sig med installationen, fordi når man bestiller briller, giver virksomheden arbejdstagere, der vil udføre installationen. For en balkon eller en loggia vil et transparent tag gøre det rigtige.

Ud over de ovenfor beskrevne materialer er det i særlige tilfælde muligt at lave et tag lavet af skifer, ondulin, bitumen helvedesild og andre.

Balkon lavet af polycarbonat er den bedste løsning, da den ikke vejer meget, det er let at installere, og prisen er "overkommelig". Det er nødvendigt at vælge en polykarbonathoneycomb-type, ellers er varmen og en stor mængde lys til rådighed.

Hvis der er behov for at isolere rummet med varmeisoleringsmateriale, er denne metode ikke egnet.

På den åbne altan kan du lave et polykarbonat tag

Der er ikke en ordning til montering af rammen, i hvert tilfælde skal det gøres anderledes. Erfaren person i dette tilfælde er ikke svært at forstå, men under alle omstændigheder er det nødvendigt at være opmærksom på nogle af de funktioner og regler, så for ikke at have at gøre den reparation altaner tag på grund af det faktum, at det flyder eller ustabilitet i fremtiden.

Hvis huset har en hældet type tag, så over balkonen er det nødvendigt at gøre det samme, holde vinklen, hvis en lige linje - et hjørne får lov til at vælge næsten alle. Optimal visir i højden for at korrelere med bredden med en kant (1 til 2,5). For at gøre strukturen mere pålidelig, er dens bærende komponenter nødvendigvis fastgjort til væggen. I alle tilfælde er kun ankre egnede.

Hvordan man trimmer en balkon med gipsplader er beskrevet detaljeret i denne artikel.

Det er det værd, hvis taget over altanen er lavet i afhængig udførelse. Oftest i tagbeklædningens kvalitet anvendes PVC-paneler eller foring, i disse tilfælde anbefales skumskum. Men det er ikke tilrådeligt at bruge mineralulden til sidste etage, da det ikke er ligeglad med fugt.

Intern og ekstern efterbehandling er det sidste trin. Til indvendig - egnet til vagonka, sidespor eller gipsvæg, til ekstern - som foring, sidespor og andre. Det vigtigste er ikke at glemme modstanden mod ydre påvirkninger.

For at læseren skal kunne forstå alle detaljerne mere detaljeret, er nedenunder en instruktion om, hvordan man laver et tag på balkonen med egne hænder. Først skal du erhverve:

 • profilerede ark;
 • præ-svejsede understøtninger fra hjørnerne (60), afhængigt af antallet vælges under hensyntagen til balkens længde og et meters trin mellem dem;
 • 10 centimetriske ankre;
 • bjælker, bruges som en kasse;
 • fugemasse;
 • pakninger og skruer;
 • antiseptisk til træforarbejdning;
 • montering skum;
 • cement;
 • sakse eller et hacksav til skæring af metal.

Struktur af balkon tag

Arrangementets rækkefølge

 1. Fastgørelse af metalstænger med ankerbolte. Dæk boltene dybere med 8 cm.
 2. Installation fra oven over træet af træstænger på metalstænger.
 3. Behandling af træ med antiseptisk middel.
 4. Skæring profileret, men ikke bulgarsk.
 5. Lægning og fastgørelse af ark til kassen, under anvendelse af pakninger og skruer.
 6. Fyldning af de dannede slidser ved hjælp af monteringsskum, de ydre dele, hvor leddene er placeret, er en løsning af sand med cement (3 til 1). Tætningsmiddelbehandling.
 7. Balkon til ruder ud over at være udstyret med barer til rammer.
 8. Under glaset fylder slidserne, der ligger mellem tag og ramme, skum. På ydersiden er det vandtæt med tætningsmiddel.
 9. Opvarmning af bomuldsmineraltype eller anden varmeisolering på undersiden af ​​taget, dæk derefter med en dampspærrefilm.
 10. Opvarmning af membranvandtætning ovenfra under profilerede ark. Hvis balkonen skal bruges som et værelse knyttet til lejligheden.

Den mest fornærmende i slutningen af ​​arbejdet er at bemærke, at altanen strømmer. Derfor er tæt pålægning af alle materialer - herunder isolering - obligatorisk. For en fuldt forseglet balkon har du brug for en udluftning fra toppen af ​​taget. Kontrollér omhyggeligt hjørnerammerne, tagdækningen og tagdækningen.

Montering af taget på balkonen med egne hænder: Følg vejledningen, gør det selv

For at få det fulde udbytte af altanen plads i koldt eller vådt vejr, vil du helt sikkert brug for et tag til altan i de klimatiske forhold i Rusland ofte er der et problem med opvarmning af boliger, på grund af den gamle boligmasse huset, som regel om vinteren fryse og bærende vægge ikke indeholder lag af isolering. Et af de vigtige elementer i opvarmning af huset og erhvervelse af flere ekstra kvadratmeter af området er balkonen og dens tag.

Dette er især relevant spørgsmål for beboerne i den øverste etage, som nedbøren falder på ubeskyttet altan, føre til korrosion af metal-elementer og ødelæggelsen af ​​betonkonstruktioner. Balkonerne i de mellemliggende etager er noget beskyttet af de øvre balkoner. Du kan dog dække taget og altaner og aflukkede rum, vil dette beskytte både nedbør og solindstråling af uønsket, overflødige og tæt gennemgang af din balkon på de øverste etager.

Taget beskytter mod regn, regn og smeltevand, og en af ​​dens hovedfunktioner er termisk isolering

At være under en overdækket altan, vil en person være godt beskyttet mod alvorlige skader ved at falde isfanger eller brudte stykker af betonstrukturer.

Installering af taget på balkonen - operationen er meget kompliceret og kan næppe udføres i hjemmet og alene. Denne handling kræver brug af specialudstyr eller specialklatrer med klatreringsudstyr. Først og fremmest skal du få lov til at ombygge udseendet af huset, at blive enige om et udkast til dit tag i BTO og modtage dokumentation af arkitektoniske og planlægning afdeling af distriktet, for at få en positiv beslutning fra Housing Inspektion.

Uautoriserede ændringer kan være genstand for en ubehagelig retssag, og du kan være på banen er forpligtet til at vende tilbage til den oprindelige visning balkon og afholdte omkostninger til installation af taget ingen vil refundere.

To typer tag til balkon

Vinduer og lukning af balkonen er en rutinemæssig operation, der kræver visse viden og færdigheder.

Det vigtigste, der skal fastlægges før installationen, er typen af ​​tagkonstruktion

Balkens tag kan være af to typer:

 • Uafhængigt design, baseret på spars og ribber af stivhed af rammen fra hjørnet eller I-bjælkerne. Rammens svejsetype monteret på ydervæggen. Et sådant tag bør som regel styrkes med skrå understøtninger, som også fastgøres til væggen ved hjælp af dowels eller ankerskruer. Dette er en tung og dyr konstruktion, det er den eneste mulighed, hvis der ikke er nogen bestemmelse for ruder på balkonen som helhed (for eksempel vil du solbade og plante planterne på denne balkon). Hvis din balkon er meget lang, så giver taget til en uafhængig altan dig mulighed for at bruge kun lette, ikke-metalliske tagmaterialer. Dette design har et højt sejl, så når vinden er stærk og der ikke er glas, kan taget falde sammen.
 • Afhængigt design, Baseret på glasrammens langsgående lags og bjælker. Det menes, at dette er en billigere mulighed end en uafhængig sort, da det naturligvis ikke kræver egen støtteramme. Pålideligheden er endnu mindre end den afhængige struktur, og den kan kun anvendes til glaserede balkoner.

I øjeblikket er der mange materialer til fremstilling af tagdækning med en række styrke, æstetiske, operationelle og prisegenskaber.

Der er et stort udvalg af tagmaterialer, så det er vigtigt at kende nogle af nuancer og hemmeligheder

For at dække balkonen bruges oftest:

 • Profileret folie. Materialet er galvaniseret stålplade, bølget. Er det mest holdbare og billige materiale, specielt profileret. Overbelastningen af ​​overfladen virker som ribber af stivhed, som gør det muligt for et sådant tag at holde stabile vindstød og snemasser. Ulemperne med bølgepap er tilbøjelighed til korrosion, ukontrollabel rumble og tinkling, når de svinger af vinden.
 • Cellulært polycarbonat. Fleksibelt, kemisk inert, smukt og praktisk materiale. Det bryder ikke ned selv med langvarig udsættelse for sollys, stødtætte, lys.
 • Ondulin. Imiterer overfladen af ​​dyre keramiske fliser (som faktisk ikke bruges til balkon tag), det er et blødt materiale, der kræver yderligere fastgørelse. Ondulin kan ikke modstå strejker, så det må sættes på et stift fundament.
 • Termoruder af hærdet glas. Den dyreste løsning er imidlertid meget smuk og spektakulær, taget er skinnende, delikat, næsten gennemsigtigt.

Forberedelse af væggen og montering af rammen

Meget få tør at lave et skelet og et tag med egne hænder. Kvalificerede specialister kan gøre næsten enhver balkon med et tag, perfekt at kende sekvensen og essensen af ​​operationer. Balkonets tag kan udføres af egne hænder i tilfælde af besiddelse af situationen.

Tagrammen og understøtningsstrukturen består af en metalprofil

De vigtigste teknologiske punkter i arbejdet er:

 • Design. Det er nødvendigt at afgøre, hvilken type konstruktion, fremstilling svejset karkas.Dlya det anvendte område på ikke mindre end 70 mm, skal hældningen ske mindst 40 grader i forhold til vandret, så sneen let glider dit tag og fugle kunne ikke holdes på det, skrabe taget. Rammerne skal generelt laves i en afstand på mindst 1 meter, så rammen har den nødvendige stivhed.
 • Fastgørelse af rammen. Tagrammen til balkonen er fastgjort til ankerskruer med en dybde på mindst 80 mm. Direkte på den passer til en lath af en træstråle imprægneret med en antiseptisk forbindelse.
 • Ruder. Herefter er rammen til ruder dannet, og rammerne er installeret med termoruder.
 • Lægning af taget. Taget er lagt, fastgør særlige skruer til bjælkerne.

Fugen mellem huset og væggen er forseglet på ydersiden og indvendigt med en silikoneforsegling.

I princippet er det i dag ikke længere opgaven med at udvide beboelsesrummet som følge af opvarmning og glasering af balkonen, som det var i 1990'erne. At holde taget i god stand er simpelthen en regelmæssig inspektion af din balkon med et tag, rettidig påvisning af tryk og defekter i taget, deres umiddelbare fjernelse. Om sommeren på sydsiden kan taget opvarmes betydeligt, og dette kan øge lufttemperaturen i lejligheden.

Således tag på øverste etage balkon - en sag udlejeren hænder, selv om nogle projekter er forsynet med nye bygninger, der allerede er dækket, og glasinddækkede altaner, er hovedsagelig Vinterhaver. Altanen med taget ser meget mere behageligt ud, taket beskytter personen mod nedbør, nysgerrige udseende, faldende genstande og solstråling. Korrekt taget tag på balkonen tjener i snesevis af år og kan kun beskadiges i usædvanlige tilfælde.

Eksempler på at installere taget på balkonen med egne hænder (foto)

Opmærksomhed, kun i dag!

Tilføj en kommentar

© 2017, Vseobalkone.ru. Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Taginstallation på balkonen

Før lejere på de sidste etager i boligblokke er ofte opgaven - hvordan man laver et tag på balkonen. I nye hjem er dette problem løst ved at installere forseglede visorer og tilstedeværelsen af ​​en mansard eller teknisk scene. Taget er adskilt fra opholdsstuen. I ældre bygninger kan taget over balkonen slet ikke være. I sin kvalitet er det ofte en almindelig betonplade, som uden yderligere efterbehandling ikke fuldt ud kan beskytte væggene mod eksterne faktorer. Hvordan man laver et tag på balkonen i sidste etage, begyndende med rammen, vil denne artikel fortælle.

For at sikre pålidelig beskyttelse mod nedbør er det tilrådeligt at udstyre taget af balkonen rettidigt. Der er to typer konstruktion af visirer, der adskiller sig i fastgørelsesformen. I tilfælde af fremtidige brug af altanen eller loggia i en isoleret bolig lokaler, bør proceduren taget installationen være at tilføje et element til at placere en beskyttende skur yderligere isoleringslag.

Dette tag på balkonen er fastgjort direkte til bygningsmuren. Rampen er bygget ved hjælp af afstandsstykker, der spiller rollen som spærre. Denne mulighed er egnet til letvægts skjulte materialer. Det er baseret på opførelsen af ​​et metalprofilrør. Hovedstrukturen i strukturen er manglen på vertikale understøtninger. Denne type bruges som regel til arbejde på åbne balkoner.

Minus af en uafhængig top er en svag bærende kapacitet. Sammen med sin billighed kan en stor ophobning af sne på en sådan baldakin føre til dens sammenbrud.

Denne type tag på balkonen ud over visiret fastgjort til væggen har vertikale stativer, hvorpå den største snebelastning er jævnt fordelt. I den præsenterede variant er valget af udførelsesmaterialer meget bredere end ved et uafhængigt skelet. For kernen kan du bruge både metal og træ. Dækningen af ​​den afhængige baldakin kan arrangeres ved hjælp af tunge dækmaterialer.

Designet er velegnet til både åbne og lukkede balkoner med ruder.

At foretage ændringer i facaden af ​​en fleretagers bygning er uønsket uden aftale med administrationsselskabet. Inden installationen udføres, er det bedre at få skriftlig tilladelse til installationen.

I øjeblikket er valg af materialer til byggeri begrænset kun af designerens fantasi, men der er en række vigtige punkter, der bør bemærkes for at tage stilling til bygningens sammensætning. Styrke, holdbarhed, pris og bekvemmelighed ved installation - de vigtigste parametre i opførelsen af ​​et pålideligt tag.

Oftest bruges to komponenter til kernen til skelet af et tag: metal og træ. Disse materialer er karakteriseret ved maling eller imprægnering, men de generelle tendenser i arrangementet er de samme og kan om ønsket kombineres med hinanden.

Metalrammer har øget styrke. Med en kompetent maling bliver de ikke korroderet i lang tid. Ved installationen af ​​metalkonstruktioner er der mange nuancer. Arbejdsmedheden i installationsprocessen er forbundet med en høj metaldensitet. Grundlæggende er rammen lavet af et profilrør, hvis vægtykkelse er 1,5-2 mm, hvilket gør det lettere at bore til efterfølgende tilslutning. På hvordan man laver taget af en balkon placeret på øverste etage, se i denne video:

Træbjælke - et fremragende materiale til dette design. Før du installerer taget til balkonen med egne hænder, er det nødvendigt at tørre det og behandle det med specielle antiseptika til modstand mod svamp og fugt.

Med tilstrækkelig tykkelse og kompetent arrangement kan strålen tage en stor belastning. På grund af sin fleksibilitet er det nemt og bekvemt at installere. Omkostningerne ved kantning er meget lavere end prisen på et metalprofilrør. Desværre er trælastens levetid meget lavere end metalstrukturens levetid.

Det er bedre at bruge specielle hjørner og plader til en pålidelig ledning af strålen. Selvskærende skruer og søm kan kun bruges i forbindelse med rammen og spærre.

Et stort antal tagmaterialer giver dig mulighed for at vælge et omslag til det navngivne element til enhver smag og taske. Deres hovedtyper, som er egnede til visse forhold:

 1. Polycarbonat.
 2. Ondulin.
 3. Fleksible helvedesild.
 4. Profileret folie.

polycarbonat

Polycarbonat er et let materiale, der absolut ikke er bange for fugt, men skridtet af spærrene under det skal være hyppigt nok til at modstå snebelastningen. Det er fastgjort til tagskruerne.

Ondulin i form ligner en bølget skifer. Den er værdsat på grund af dens lave vægt og god styrke, opnået ved hjælp af stivere. Det er fastgjort ved hjælp af særlige tagdækning tilbehør - negle med en plastik vaskemaskine.

Profileret folie

Fleksibel flise har et glimrende udseende, pålideligt i drift, men har en stor masse. Monteret direkte på plader af fiberboard eller spånplader, boltet til spærre. Den er fastgjort til flyet med en hæftemaskine og desuden limet til det klæbrige bituminøse lag, der er tilvejebragt ved fremstillingen.

Bølgepappens lave vægt, med sin høje modstandsdygtighed overfor ensartede belastninger på grund af krusninger, muliggør en stigning i stigningen mellem spærrene. Dette materiale er fastgjort til tagskruerne.

I henhold til følgende rækkefølge af installationsarbejdet kan du give en generel oversigt. For en tagbalkanordning, se denne video for detaljer:

Kombinationer med fastgørelsesmetoder og sorter af materialer er mange.

 1. Fra profilrøret er der lavet metalstænger til en visir (de vil indstille rampens vinkel).
 2. Gårde er fastgjort til væggen gennem et lige trin, der skaber en enkelt fremspring ved hjælp af ankerbolte.
 3. Ved de ydre hjørner er der to søjler, der forbinder de to ekstreme gårde og gulvet på balkonen. De monteres derefter på glas.
 4. På tværs af gårdene er der fastgjort en trækasse (bord 25x100 mm). Frekvensen af ​​trinnet bestemmes af elasticiteten af ​​dækmaterialet.
 5. Syede plader af tagmateriale syes til kassen. Afhængigt af råmaterialet vælges typen af ​​hardware.

Om nødvendigt kan taget isoleres med mineraluld, ved montering af rammen og lægge varmeisoleringsmaterialer mellem lagene i visorens loft. På toppen af ​​bomuldsuld skal pakkes med en dampbarriere klud for at forhindre fugtdannelse.

For at beskytte mod nedbør, der strømmer over overfladen, bør den sammenføjede forbindelse mellem bygningens mur og baldakinen blokeres. Til dette formål kan du bruge en metal L-formet profil, fastgør den til facaden og tagfladen.

Slots mellem profilen og væggen skal dækkes med tætningsmiddel til udvendigt arbejde.

At lave tag på balkonen med egne hænder er en vanskelig proces kombineret med en risiko for livet. Processen med at reparere balkonen og installere taget, se denne video:

Det er nødvendigt at tage højde for det faktum, at anlægget som regel er i tilstrækkelig højde, især på de sidste etager, og denne type arbejde kræver særlig forberedelse. Af sikkerhedsmæssige årsager er det umagen værd at overlade løsningen af ​​dette spørgsmål til specialister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 41 = 45