30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Montering af låse i indvendige døre

Contents

Låsning af lås i indvendige dør med egne hænder

Meget ofte at ændre døren mellem rum før os opstår spørgsmålet - hvordan man korrekt installerer dørhåndtaget med en lås? Ved hjælp af denne artikel kan du hurtigt installere låsen i indvendigt dør, og vigtigst korrekt, så du undgår fejl fra mange uerfarne. Faktisk er det ikke en kompliceret proces, det tager en erfaren mester op til en halv time, men en uerfaren person kan lide et par timer i denne sag.

I denne artikel skal vi se på installationen af ​​den mest anvendte lås til i dag. En sådan lås består af følgende dele:

 1. to håndtag, der kan være runde eller L-formede;
 2. cylindermekanisme med returfjeder;
 3. Montage skruer forbinder cylinder mekanismer;
 4. låse;
 5. og to udløbs lukkemekanismer.

For at installere en lås skal du have et minimum af værktøjer, nogle af dem har du sikkert allerede, men hvis du skal købe noget, vil du ikke pådrage store økonomiske omkostninger.

 1. Roulette og blyant;
 2. Skruetrækker eller borer;
 3. Papirvarer kniv;
 4. Mejsler med 10 og 20 mm;
 5. En fjerboremaskine eller en forsterkerboring 23 mm;
 6. Bor 2 mm;
 7. Trækrone til 54 eller 50 mm afhængigt af tykkelsen af ​​døren;
 8. Maling Scotch.

Dette er listen over de mest optimale værktøjer, du skal bruge. Specielle sæt til låseslotte sælges, de er forholdsvis billige, men det bliver endnu billigere at købe alt særskilt. Ofte omfatter sådanne sæt en 22 mm fountain boremaskine, den passer også, men så skal du udvide hullet til låsen med en mejsel.

Valg af hullerne til håndtag af låsemekanismen

Som enhver installationsproces begynder installationen af ​​låsen med markeringen. Men før det vil vi beskytte dørbladet mod utilsigtet skade. For at gøre dette limer vi stumpen og dørplanet i den påtænkte placering af låsen. Denne afstand er ca. 90 til 110 cm fra gulvet. Limet malingstape beskytter ikke kun vores dør mod skader, men gør også mærkning på det meget mere praktisk.

Først og fremmest markerer vi højden på dørhåndtaget med låsen. Oftest er håndtaget placeret i en højde af 1 m fra gulvniveauet. Roulette måler denne afstand og sæt et blyantmærke på dørets plan.

Når du køber denne type lås med den i sættet, kommer der altid en skabelon til nøjagtig mærkning af hullernes placering. Cylinderlåsemekanismen for forskellige producenter kan afvige i diameter, så få en krone på træ efter at have købt en lås. Hvis der ikke er nogen skabelon i låsesættet, kan du udskrive dem fra denne artikel som billeder og bruge dem, når låsene installeres.

Bøj mønsteret langs dørens fremspring og fastgjort til døren fra rumpen. Afhængig af tykkelsen af ​​dørbladets skarpe genstand (selvudtrængning eller spidsen af ​​springbrøndsboringen) skal mærkerne til hullernes centre på skabelonen fra enden og på dørens plan blive udført.

Bor et hul i dørens plan med en skruetrækker og en krone.

Rådet: Når du borer, pas på, at du ikke borer direkte gennem hele døren. Når du borer styrebiten på bagsiden af ​​døren, skal du stoppe og begynde at bore med kronen på den anden side, så du vil helt sikkert undgå at skære på dørbladets plan.

Det næste skridt er at bore hullet til låse låsen. På det tidligere anvendte etiketmønster på enden af ​​døren, med en 23 mm boremaskine, bores gennem hullet til den forrige.

Hold boret strengt vinkelret på døren, ellers kan låsen blive skråt senere, og den vil gribe ind under arbejdet.

Det næste skridt er at sætte låsen i endehullet udjævning i forhold til kanten af ​​døren og cirkulere blyanten langs konturen af ​​den dekorative ramme.Derefter løfter vi låsen og ved hjælp af en kontorkniv laver vi et snit af det øverste lag af dørbladet langs den påførte linje. Og først da vælger vi en mejsel til låsen. Dybden af ​​sved skal være lidt mindre end tykkelsen af ​​låserammen, i fremtiden, når du trækker låse skruerne, vil den trykke ind i træet og blive flush med dørens plan.

Rådet: Mange begyndere starter lige med at vælge p'o-t'ai under lås mejsel, det er forkert, da portbladet er dækket med en film, som kan blive beskadiget på de udskårne linje med en mejsel, så afbrød første film.

Når du har valgt rillen, skal du sætte låsen på plads og forborre en 2 mm ved at bore et hul under skruerne for at tiltrække låsen på plads. Hvis låsen går tæt ind i hullet, skal du læse kontaktpositionerne mellem låsen og hullet.

Vi fortsætter med at installere penen. Montering af håndtaget er lavet i henhold til de instruktioner, der er vedhæftet det. Når du installerer, skal du være opmærksom på placeringen af ​​lukkeklappen på håndtaget, hvis det skulle være placeret i rummet.

På en af ​​cylindermekanismerne er der en drejestift og bøjninger under fastgørelsesskruerne. Fjern stikkontakten fra mekanismen ved hjælp af en stiftnøgle fra sættet, og monter den på plads, skru den anden cylindermekanisme fra bagsiden med skruer.

Når skruerne skrues fast, må du ikke overdrive det - klemmemekanismerne fungerer ikke som de skal.

Installer alle dele af knappen i stedet for panden i den vedlagte instruktion, hvorefter arbejdet med montering af håndtaget er færdigt. Faktisk er det meget nemmere end det ser ud til, du kan se et videoklip, hvor du helt klart vil se hele processen med at installere låsen med dine egne hænder.

Montering af låsens parringsdel

Den sidste fase af installation af dørlås i indvendige dør vil være installationen af ​​kompis på døråbningen.

Luk døren og lav to mærker på døråbningen, med fokus på låsepartens bredde.

Mål afstanden fra hjørnet af døren, indtil låsen starter.

Den samme afstand du skal have fra kanten af ​​døråbningen til begyndelsen af ​​fordybningen af ​​kompiseren. Det er nødvendigt at opretholde denne afstand, således at den lukkede dør i fremtiden ikke går baglæns fra luftens bevægelse i lejligheden og ikke banker.

Hvis svaret skal drukne i døren til døren, skal du påføre det på plads og tegne en blyant i dens ydre og indre konturer. Hvis du ikke behøver at varme op, så skitserer vi kun den indre kontur. Alt afhænger af afstanden mellem døren og døren.

Et bor af passende diameter (og pen kan om åbningen ville så ikke rage uden otvetku) boret hul til låsetungen otvetku og fastgøres på plads Bor forbore 2mm huller til skruer.

Glem ikke at udvide hullerne under skruerne til en dybde på 2-3 mm, da der er udragende dele på bagsiden af ​​grenen på dette sted.

Vi etablerer svaret på stedet ved at trække det med skruer og forsøge at lukke døren. Hvis der er et ekstra spil, eliminerer vi det ved at bøje fanen på grenen.

Alt sammenlåsning af låsen i indvendige døren er fuldstændig afsluttet, det er kun for at rydde op i det ophobede affald og glæde sig i de nye håndtag i dørene.

Meget ofte er der en situation, hvor du vil installere en lås på døren, hvor der allerede er en pen. For at gøre dette er eventuelle låse med en maggot egnet.

Sådanne låse har en rektangulær form, og derfor kan indbindingsprocessen virke kompliceret uden brug af specialværktøjer. Faktisk kolliderer sådanne låse ret let og med et minimum af værktøjer. Du kan placere dem efter eget valg - over eller under den allerede installerede pen.

Sekvens af låsinstallation:

 • Vi tegner en langsgående linje ved afslutningen af ​​døren på det sted, hvor du planlægger at installere låsen;
 • Ved anvendelse af låsen holdes linjerne, der begrænser hullet i låsenes højde;
 • Bor et egnet borepatron (helst et pen) langs længderetningen så tæt som muligt på hinanden;
 • Bor et træ eller en passende længde af metalbor et langsgående hul, der justerer det til låsens dimensioner eller vælger ekstra træmejsler;
 • Vi sætter låsen på plads, fastgør den med skruer og en kontorkniv, skær låsepladeets omkreds om dens tykkelse;
 • Vi fjerner låsen og vælger chateau for låsen med mejre af den passende diameter;
 • Ved at låse låsen til dørplanet, der styres af dens placering i det, markerer vi med en skarp genstand placeringen af ​​slottet larve. Derefter tegner vi larven, vi tegner en kontur med en blyant;
 • Gentag det forrige afsnit på den anden side af døren;
 • Boremaskiner med passende diameter borer huller til larven lidt ud over markeringen for fri larverinstallation.
 • Vi sætter låsen på plads, fastgør den med skruer, bor et 2 eller 3 mm hul foran denne boremaskine med en skruetrækker.
 • Vi fastgør larven i låsen, kontroller dens funktionsevne og sætter den dekorative beklædning til larven og fastgør dem med regelmæssige skruer fra sættet.

Montering af låsens parringsdel:

 • På den åbne dør vi fremsatte Regel (glidende del af låsen) lås, der er, kontakten lukker låsen og lænede sig mod døråbningen at bemærke, hvor højt vi vil parre med fokus på kanten af ​​tværstænger;
 • Målebånd eller en firkant måler afstanden fra kanten af ​​døren til midten af ​​låsen og overfører denne afstand til dørkarmen.
 • Med en borekrone borer vi et antal huller i markeringerne og smelter de resulterende huller sammen med et bor i træet.
 • Forsigtigt fastsættelse af responsdelen på jamben, skåret med en brevpapirkniv på konturen, og vælg derefter mejselet under mejselet;
 • Vi installerer svardelen på plads og kontrollerer låsens effektivitet igen.

Så ofte kommer sådanne låse med håndtag, sekvensen af ​​låsen på denne lås ændres ikke, kun operationen til boring af et hul under håndtaget er tilføjet.

Nå, det er alt, låsen er indlejret!

Sørg for at se videoen på slottens sidebjælke med grub, måske i det vil du se nogle finesser, der ikke forstås fra artiklen.

Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem i kommentarerne. Held og lykke i reparationen!

Montering af lås i indvendige dør med egne hænder

Hvis der var behov for at installere eller ændre låsen i dørene, er det ikke nødvendigt at ringe til masteren, du kan selv gøre det.

Installation af lås i indvendige dør med egne hænder - processen er ikke svært, det vigtigste ved at tage højde for alle nuancer og observere algoritmen for arbejdet, så alting viste sig uden fejl og mangler.

Låsning af dørlås

Før du fortsætter med montering af håndtag og lås, er det nødvendigt at købe alle nødvendige materialer og tilbehør, hvilket er nødvendigt for arbejde.

For at udskifte låsen har du brug for færre værktøjer end til en primær installation, hvor du skal skære et hul i døren.

Overvej et eksempel på en standard trædør, da låse i metalstrukturer er lidt anderledes.

Selvom jernens indvendige dør - det er en stor sjældenhed.

Installation kan udføres på to måder - professionel, ved hjælp af elværktøjer og amatør, hvor hullet ikke udføres af en boremaskine (eller manuel cutter), men ved en mejsel (mejsel) og en hammer.

Den første vej er naturligvis en fordel, da det er lettere at implementere og resultatet bliver pålideligt og æstetisk. Så, for installationen har du brug for følgende værktøjer:

 • Låsning router er et specielt værktøj, der anvendes af tømrere til at skære låse og håndtere installationer. Denne enhed giver et højkvalitets hul med de mest nøjagtige dimensioner for installationen af ​​komponenter. På grund af det faktum, at routerens arbejdselement roterer meget hurtigt, er det muligt at udføre indrykkninger af enhver størrelse uden at beskadige den indvendige dørs dekorative belægning.
 • Bejder er nødvendige for at skære hullet under stangen, som er installeret på enden. Kvaliteten og ensartetheden af ​​det resulterende hul vil afhænge af mesterens professionalisme. Dette værktøj skærer også hovedhullet til låsen og håndtaget, hvis arbejdet er færdigt på en amatør måde uden at bruge en router.
 • Hammeren bruges i kombination med mejselet, hvis låsen skæres manuelt og ikke af hardware.
 • En skruetrækker eller elektrisk boremaskine med et sæt nødvendige boringer bruges til at lave huller til montering af håndtag på døren. Desuden har nogle låsemodeller et stort antal hardware, der kan skrues med en skruetrækker for at fremskynde processen.
 • Skruetrækkere er nødvendige for at fastgøre alle elementer på døren.

Ud over de beskrevne værktøjer skal du også have et målebånd og en blyant for at få en korrekt og jævn markering før redigeringsprocessen.

For at indstille låsen korrekt og smukt skal du følge en bestemt algoritme af handlinger. Først skal du bestemme hvor og afstanden låsen vil være placeret. Derefter målinger og brug en blyant til at markere alle ansigter på døren. Derefter skæres der på mærkerne et hul til låsen og bores til håndtaget.

Bestemmelse af håndtag på indvendige dør

For at bruge pennen komfortabelt skal den installeres afhængigt af dine egne præferencer. Det er nødvendigt at forestille sig, hvor langt det vil være, og det vil være bekvemt at åbne og lukke dørene.

Hvis installationen er planlagt i børnehaven, er det vigtigt at overveje den optimale højde på håndtaget, så barnet når det.

Hvis du skal installere dørhåndtaget ud over låsen, bør du starte med det.

Når højden er bestemt, foretages markeringen på overfladen fra hoveddelen og fra enden.

For at indstille håndtaget nøjagtigt, er det nødvendigt at tage en lang øvelse og lave et gennemgående hul.

Derefter måles afstanden fra låsen til mekanismens bund, og der foretages tilsvarende markeringer fra alle sider af døren og i enden.

Herefter vælges en krone med den passende diameter. I enden bores et hul og mekanismen er monteret.

Låsning af låsen eller låsen

For at installere en lås eller lås skal du bore et hul fra enden, hvor mekanismen vil blive installeret. I første omgang foretages en slutmærkning sammen med et hul på basis af lærredet. Herefter vælges kronen også af den ønskede diameter, ikke mere, og et hul bores.

Det er vigtigt at lave en lille rille fra enden af ​​stoffet, så det dekorative stik er nivelleret med overfladen og ikke klæber til dørklumpen under åbning og lukning af døren.

Designet af låse og håndtag til indvendige døre har normalt en stop på den ene side, og det er vigtigt, at det er inde i rummet, ellers vil det ikke give mening. Men døren til dørhåndtaget virker uanset tryksiden. Dette er værd at være opmærksom på, når du installerer.

Det sidste trin på det rette niveau er et hul i dørkarmen, hvori tungen kommer ind. Når du markerer det, anbefales det at måle det flere gange, så hullerne er helt konsistente. Derefter blæses hullet væk fra støv og rester af savsmuld og en overfladestik er installeret, som er fastgjort med skruer eller skruer. Sådan installeres låsen i den indvendige dør med dine egne hænder, du kan se på billedet.

For at gøre alt rigtigt, anbefales det at få bekendtskab med praktiske råd fra fagfolk:

 • Når man vælger en krone, er det ikke nødvendigt at sigte mod en stor diameter for at blokere åbningen med en ekstern stikkontakt, ellers vil designet helt tabe dets udseende.
 • For at forhindre chipping og revner under dørens boring anbefales det, at boret bores fra den ene side til midten og derefter fra den anden side.
 • På byggemarkedet kan du købe specielle sæt værktøjer til montering af låse og håndtag i indvendige døre. Sættet indeholder to kroner til boring af en dør og en dørstolpe.
 • Det er vigtigt, at borens diameter falder sammen med tykkelsen af ​​nøglestrukturen og dens længde med låsenes dybde.
 • Det er vigtigt at huske, at dørene, der er lavet af MDF, har en særlig struktur. Den ene del bar er kun installeret en meter fra gulvet, og derefter - det hule rum. I forbindelse med disse er det vigtigt at tage hensyn til håndtagets og dørlåsens højde - at den ikke er over måleren, ellers kan døren blive forkælet.
 • Metaldørene installerer ikke nogen mekanismer alene. For at gøre dette har du brug for en professionel med bestemt udstyr.
 • Det er bedst at skære døren med et fræser. Det er hurtigt, enkelt, smukt og glat, i modsætning til manuelt at lave et hul med en mejsel. I dette tilfælde kan værktøjet glide og beskadige planet.

Afslutningsvis vil jeg bemærke, at det ikke er svært at installere låsen i de indvendige døre med egne hænder (video). Det vigtigste er at korrekt foretage alle beregninger og lave noter på døren fra alle sider, herunder på dørstolpen og i slutningen. Boring er nødvendig omhyggeligt, langsomt, for ikke at provokere en splittelse i det materiale, hvorfra døren er lavet.

På sidebjælken af ​​slottet med egne hænder er repræsenteret på videoen:

Har du fundet en fejl? Vælg det og tryk på Ctrl + Enter, at informere os.

Nye artikler

Sådan vælges en gasskedel til et privat hus: detaljer om proceduren

 • SNIP tag af profileret folie: hvad skal materialet være

 • Hvor meget koster det at lave et tag hjemme: materialer, mulige løsninger

 • Sådan tilsluttes en vandvarmer i en lejlighed: de nødvendige råd

 • Sådan laver du en pool i et bad med dine egne hænder: fra A til Z

  Hvordan vælger man en kedel til en lejlighed: Hvilke kriterier skal man være opmærksom på

  Sådan fastgør du takkornet korrekt med dine egne hænder

  Tee til plastrør: hvad sker der og hvordan man vælger

  For at forsegle kløften mellem gulvet og væggen: tips og materialer

  Termosensor med egne hænder: typer, design og driftsprincip

  Grundpladen er lavvandet - den ideelle løsning til moderne sommerbyggeri

  Fodsko med egne hænder eller hvordan man redder et familiebudget

  Pumper til vanding haven: deres sort og funktioner

  Sand pude under båndet fundament: brug eller ej

  Lægning af metalflise med egne hænder: funktioner og nuancer

  Copyright © 2015 - 2016 Alle rettigheder forbeholdes.

  Sådan installeres låsen i indvendigt dør

  Vil du have din egen plads og være overbevist om, at ingen vil trænge ind i det? Derefter installeres låsen i indvendigt dør - dette er den eneste rigtige beslutning for dig. Du kan gøre det selv, uden at ty til hjælp udefra. Det er kun vigtigt at vælge de rigtige beslag. Det skal være af høj kvalitet, passe indretningen i form, farve og design.

  Valg af lås til indvendige dør

  Ved funktion og design skelnes flere typer dørlås:

  • en konventionel lås eller en hængelås;
  • låse med lås;
  • mortise;
  • magnetisk;
  • fragtbrev;
  • bolt;
  • dælen;
  • løftestang.

  Normal Latch. Dette er den mest primitive type af slottet, som bruges i næsten alle indvendige døre. Det er et ukompliceret design, der består af en cylinder og en plast eller metal tunge. Ofte er en sådan mekanisme monteret sammen med et håndtag der styrer tungen.

  Lås - den mest enkle mekanisme, monteret på indvendige døre

  Formålet med låsen er at holde døren lukket. Den sædvanlige lås er enkel, pålidelig i drift, kendetegnet ved et bredt udvalg af design. På grund af en for simpel mekanisme har den dog ikke fundet bred anvendelse.

  Låselås. Det anses for at være en variation af en konventionel lås, som desuden er udstyret med en lås. Det blokerer bevægelsen af ​​håndtaget. Der er to typer: håndtag og knap. Den første slags er mere praktisk, pålidelig. Knaplåsen er ikke værre, men med den kan der være en så ubehagelig situation som en uheldig slamning af døren.

  Låsen med låsen har en række fordele: Enkel installation, simpelt design, et bredt udvalg af modeller. Ulempen ved en sådan lås er en svag fikseringsmekanisme.

  Når du køber et produkt, skal du være opmærksom på, at bevægelserne i tungen er glatte og om fjederen vender den tilbage i døren.

  Mortise lås. I folket blev han kaldt en mekanisme med en larve til en nøgle. Udadtil ligner det en lås til gadedøre, men det har et enklere design. Enheden indeholder en cylinder og en lås.

  Mortise låse er pålidelige og holdbare

  Cylinderen er af to typer: "nøgle-nøgle" og nøgleskive ". Den første er installeret, hvis låsen bruges lejlighedsvis. Den anden er tværtimod egnet til hyppigere brug.

  Mortise låse er lukket af soveværelser, kontorer, lagerrum. De beskytter pålideligt mod penetration, holdbar, sjældent pause. Hvis vi taler om ulemperne ved enheden, kan det her tilskrives installationens kompleksitet og afhængigheden af ​​enhedens parametre på tykkelsen af ​​døren.

  Magnetisk lås. Hvis du har råd til at fork ud, så er denne version af slottet for dig. Den er primært designet til lokaler, hvor den skal være så stille som muligt: ​​soveværelser, planteskoler, kontorer.

  Magnetisk lås adskiller lydløshed, men omkostningerne er ret høje

  Stille operationer er tilvejebragt på grund af dets design, der består af en deadbolt, en tællerplade, en magnet, et tilfælde til en magnet. Rigel er tiltrukket af modpladen med en magnet, som er placeret på kassen.

  Sammen med fordelene ved produktet er der ulemper. For det første er det en imponerende pris for slottet. For det andet er chassiset ikke meget kompakt i størrelse, hvilket gør det ser besværligt ud.

  Overhead lås. Produkter af denne art kan med rette betegnes som sjældenhed. På trods af dette er efterspørgslen efter det til dags dato ikke på grund af mekanismens enkelhed og enkel installation.

  Nuværende modeller kan prale af et behageligt skrog. Enheden er monteret på indersiden eller uden for døren og giver dermed beskyttelse mod uventet indtrængning.

  fangst. Det oprindelige formål med låsen var at sikre en af ​​dørene til de dobbelte døre. I øjeblikket er det installeret hovedsagelig i badeværelset, toilet.

  Espagnolette er installeret i badeværelserne

  Princippet om drift af dette produkt er så simpelt, at selv et lille barn kan klare det. Dens installation kræver ikke særlig viden og erfaring.

  Låsen. Dette er den enkleste slags slot. En hæl kaldes en metalplade med en indtrækbar håndtag. Den sættes som hoved- eller hjælpelås.

  Låst dør. Mekanismen er blevet udbredt på grund af den høje grad af pålidelighed og beskyttelse. Den bruges til både gade og indvendige døre.

  At fastgøre bolten i de anvendte plader (sovaldy) med en række formspor.

  Låselåsen har en høj grad af beskyttelse

  For hver plade er den tilsvarende profil af nøglebiten egnet. Låsen starter kun, når håndlisterne er i den rigtige position, og rillen frigives for at passere bolten.

  Hvis du har lavet dit valg til fordel for et stilfuldt, men enkelt slot, kan du tage arbejde.

  For at installere mekanismen skal du bruge følgende materialer:

  • Håndtag af enhver form (rund, i form af bogstavet "G") - 2 stk.
  • cylinder mekanisme med en fjeder;
  • skruer til fastgørelse, som forbinder cylindermekanismerne;
  • tværstænger;
  • stikkontakter til lukning af cylinderanordninger - 2 stk.

  Ud over materialer har du brug for et lille sæt værktøjer til at arbejde:

  • en simpel blyant
  • roulette;
  • bore;
  • kontor kniv;
  • mejsler med 0,1 og 0,2 cm;
  • fjerbor 2,3 cm;
  • 0,2 cm borekrone;
  • Crown på 5,4 eller 5 cm baseret på tykkelsen af ​​døren;
  • Scotch tape;
  • hammer.

  Hvis noget af de opførte værktøjer ikke var hjemme, skal du købe det. De omkostninger, de har, er lave, men på gården vil det altid komme til nytte.

  Sæt mekanismen selv vil ikke være meget svært. Du skal bare glemme rushen, vær forsigtig nok. Succesen af ​​sagen afhænger af mange faktorer, herunder typen af ​​dør.

  Det er nemmest at sætte låsen i et træklæde. Det vil være vanskeligere med produktet fra MDF, da det allerede kræver tilgængelighed af færdigheder og viden. Derfor er det i dette tilfælde bedre ikke at tage risici, men at kræve hjælp fra virksomhedens leder.

  Ellers vil dårligt udført arbejde medføre skade på mekanismen, hvorfor det skal repareres eller endog en komplet udskiftning af produktet er påkrævet.

  Mærkning er det første trin i låsens installation. Den første ting at gøre er at forhindre mulig skade på døren.

  Låsen er monteret i en afstand på ca. 1 m fra gulvet

  Til dette formål måles afstanden på lærredet 0,9 - 1,1 m fra gulvbelægningen - dette er placeringen af ​​låsen. Derefter skal du holde et maletape på enden og dørfladen. Denne procedure beskytter ikke kun dit produkt mod ridser, men letter også målingerne.

  Med en lås i sættet sælges skabelonen. Det giver dig mulighed for at infixere nøjagtigt de mærker, der angiver hullernes placering. For at gøre dette skal du folde stencilen langs foldelinjen og fastgør den til enden. Derefter markeres hullernes centre på endefladen og på bladets flade overflade med en skruetrækker.

  Valg af håndtag huller og låsemekanisme

  Efter markering skal du tage følgende trin:

  1. På den flade overflade af lærredet, lav et hul med en skruetrækker og en krone på træet. Den skal startes på den ene side af døren og fortsættes fra bagsiden. Dette undgår beskadigelse af produktet.

  For at skabe et hul skal du bruge en krone på træet

 • Bor et hul til låsen ved enden af ​​døren med en borekrone. Boret skal komme ud vinkelret på det tidligere foretagne hul.

  Åbningen til låsen er lavet med en fjerboremaskine

 • Sæt låsen fast i hullet og træk en blyant.

  Låsemærkning

 • Tag det ud og med en kontorkniv, fjern det yderste lag af kluden strengt langs de trukket linjer.
 • Vælg udsparingen til bolten med en mejsel, hvis dybde ikke skal være mere end tykkelsen af ​​rammen.

  Prøveudtagning af pit til bolt

 • Monter låsen, fastgør den med skruer. Hvis det lægges løst, skal du lukke åbningen med en mejsel i punkterne på kantene.

  Lås installation

 • En lille lodret maskine kaldes en fræsemaskine. Det er ret nemt at bruge, så selv en begynder kan klare det. For at indlejre låsen med en maskine i indvendige døren med egne hænder, skal du:

  • Sæt kluden vinkelret på siden og fastgør den med en glide.
  • Mål og mærke for tungen.
  • Fastgør låsen til bladet, så den tilsigtede linje går tydeligt i midten af ​​fordybningen under tungen. Blyant omkring produktets krop samt stangen på de øvre og nedre grænser.
  • Tegn lige linjer på lærredets ende. Brug om nødvendigt en firkant.
  • Vælg åbningen til låsen med maskinen.
  • Skift maskinen i maskinen, ud fra målets størrelse og juster den dybde, der kræves for dens tykkelse. Lav en fordybning i midten.
  • Lav en rede under låsen. For at gøre dette skal du køre maskinen i midten af ​​markeringen en lige linje.
  • Bor huller på den resulterende linje. Træet, der er tilbage, fjernes med en hammer og en mejsel.

  Åbningen til låsen kan laves en fræsning

  Således viste det sig åbningen for slottet. For at kontrollere om alt er gjort korrekt, skal du sætte enheden i sædet.

  Fraværet af en kutter er ikke en grund til at udsætte låsens installation til bedre tider. For at udføre installationen vil de mest almindelige værktøjer, der findes i ethvert hus, gøre.

  Mortise Lock Installationsskema

  Selv om det skal bemærkes, at der er tilfælde, hvor uden en professionel maskine ikke kan klare. For eksempel installation af en lås med en lås.

  Nogle gange er låsen monteret i døren, som allerede har et håndtag. Det er netop for sådanne situationer, at mekanismer med en larve er designet. De har form af et rektangel, så dette arbejde virker overvældende for den selvlærte mester.

  Låse med en larve er monteret i en dør med et monteret håndtag

  Du har dog ikke brug for værktøjer og viden. Bare ved at prøve, vil du lære, hvor nemt det er at indsætte en lås med en larve i en trædør.

  For at gøre dette skal du finde et sted for låsen (over håndtaget eller under det) og tag følgende punkter:

  • I slutningen tegner du en aksial linje, hvor mekanismen er monteret.
  • Vedhæft låsen og lav mærker, der angiver højden på produktet.
  • Bor langs hullernes midterlinie med en lille afstand imellem dem.
  • Ved hjælp af en boremaskine skal du fjerne jumpersne mellem hullerne og lave en pæn slot, der svarer til låsens dimensioner.
  • Placer mekanismen i den resulterende åbning, fastgør den med skruer. Med kontorkniven skal du mærke og skære omkredsen af ​​nøglepladen til omtrent samme tykkelse som den er.
  • Fjern mekanismen og lav en mejselåbning til enheden.
  • Fastgør låsen til bladets flade overflade og markér placeringen af ​​larven. Derefter cirkulerer larven langs konturen. Gør det samme på bagsiden af ​​døren.
  • Bor et hul til larven. For at gøre enheden fri, skal du gå ud over markeringenes grænser.
  • Sæt låsen og skru den med skruer, huller, som du måtte lave på forhånd.
  • Sikre larven og kontroller, hvordan mekanismen virker. Sæt den ved hjælp af selvdæmpende puder som en dekoration.

  Montering af låsens parringsdel

  Dette er den sidste tid for montering af låsen. Følg disse trin for at installere kompiseren:

  1. Luk døren og sæt på åbningen to linjer, hvor afstanden imellem svarer til størrelsen af ​​låselåsen.
  2. Mål, på hvilken afstand er begyndelsen af ​​låsen fra hjørnet af døren.
  3. Mål nøjagtig samme afstand på åbningen - dette er begyndelsen af ​​rillen.
  4. Hvis du kommer til at drukne parringsdelen i kæben, så sæt den på plads og cirkuler den med blyanten langs de indre og ydre konturer. Hvis ikke, skitserer kun den indre.
  5. Før værktøjet monteres, skal værktøjet være forsynet under tungen og skruerne.
  6. Installer kompisen og luk dørene. Hvis der er et overskud af spil, skal du fjerne det ved at bøje fanen på kofangeren.

  Den bageste del af låsen er fastgjort med selvskærende skruer

  Så du kom til målstregen. Installation af en ny lås eller udskiftning af en gammel er ikke en meget kompliceret proces, men kræver nøjagtighed. Når du ændrer den gamle mekanisme, skal du sørge for, at det igen er hensigtsmæssigt at geninstallere. Problemet kan trods alt ofte løses ved blot at justere enheden.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  83 − 79 =