30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Monter lister med kabelkanal

Plint gulv med kabelkanal - udvælgelse og installation

Ved hjælp af et særskilt gulv med kabelkanal kan elektrikere og ejere af forskellige lokaler i høj grad lette processen med at arbejde med ledningerne. Artiklen omhandler installation og drift af et sådant element, hvilket gør det muligt at lægge ledningerne umærkeligt og udføre reparationen uden at fjerne gulvene.

Elektrikerens vigtigste opgave er ledningenes hemmelige placering, så værelserne ser æstetisk glædeligt ud, og ledningerne hænger ikke over nettet. Sådan håndtering af ledninger er uacceptabel i forbindelse med sikkerhedsteknikker, i øvrigt på et foto og ved visuel inspektion vil rummet se uhensigtsmæssigt ud. Selvfølgelig kan man handle på princippet om industrielle komplekser, hvor ledninger fra forskellige enheder er samlet i et bundt og så vidt muligt suspenderet fra arbejdere.

Den nemmeste måde er at lave et skjult læg. For at gøre dette er der i gulve og skillevægge kanaler (shtroba) lavet af plastikramme, hvori ledning af ledninger udføres. Desuden er denne metode fremragende til udvikling af elektriske kabler, der leverer strøm til udløb og kontakter i hele huset, da disse elementer monteres direkte på væggene.

Men ulemperne ved denne metode er indlysende:

 • det er svært at arbejde med at lægge kabler i vægge og samtidig tildeles en masse affald. Derfor er denne metode kun egnet til reparation. Det er bedst, når arbejdet er færdigt i et nybygget hus, hvor der ikke er nogen forskellig overfladebelægning, der risikerer at blive beskadiget;
 • Så snart væggene er lukket, kan ledningsreparationen kun ske gennem den kanal, hvor ledningerne er lagt, hvilket er en ganske vanskelig opgave, selv for specialister.
 • i væggen er der ingen mening om at lægge ledningerne fra forskellige elektriske apparater, hvilket betyder, at de altid vil være synlige for alle.

Et alternativ til denne metode kan være installation af skørt med kabelkanal, udført meget lettere, billigere og mindre energiintensive. Deres design er sådan, at i kanalen, som har et skørtbræt, kan du folde et stort antal ledninger, og om nødvendigt lave reparationer på ethvert websted.

Høj popularitet har en plastikplade med kabelkanal, hvis udformning på forhånd er indbyggede punkter til stikkontakter. Ved hjælp af et sådant system kan du endda oprette et ledningsnetværk uden at afmontere den gamle, hvilket er meget gavnligt for ejerne af gamle boliger. Yderligere ledninger er nødvendige for dem, der kræver mere elektrisk energi til normal drift af alt udstyr i huset end der er til rådighed.

Typer af planker med kabelkanal

Til dato, i bygningsforretninger, kan klienten tilbydes flere sorter af lignende elementer af indretning.

De mest populære er:

 • polyvinylchlorid sokkel under kablet, som som enhver polymer elementer forårsager den højeste efterspørgsel blandt købere. Årsagen er, at strukturen af ​​sådant materiale er stærkt, pålideligt og fungere som et skjold for indholdet skjult under skørtbrættet. Og de er ikke bange for ledninger, når de bruger en sådan sokkel som mekanisk skade, og virkningen af ​​fugt. Udadtil er et sådant element også en original måde at dekorere efterbehandling af gulv og vægge. Blank overflade med forskellige teksturer ser godt ud i billedet og med visuel inspektion;
 • Dyrere materialer til fremstilling af sådanne planker er MDF. For at fremstille en sådan sokkel anvendes et materiale, der er presset cellulose. Faktisk er dette den bar, der lukker krydset mellem væggen og gulvet i en vis vinkel. Den øverste del er repræsenteret af et smukt mønster eller tekstur, og også beskyttet af en melaminfilm. I dette tilfælde er der ingen kabelkanal, og ledningerne er lagt under baren simpelthen på gulvet eller ved hjælp af specielle fastgørelsesdele;
 • sokler af naturligt træ er mindre almindelige og producerer dem oftere for at bestille til en høj pris. Dette skyldes det faktum, at kabelkanalen er skabt ved at fræse det høstede produkt, hvilket er meget vanskeligt, da det er nødvendigt at observere en perfekt flad linje i hele nederdelen.

Funktioner af design af skørt boards med en kabelkanal

Ofte er ejerne selvfølgelig ved at installere en plintgulvplast med en kabelkanal, som har følgende design:

 • basen er repræsenteret af en monteringsplade, i midten af ​​hvilken den langsgående rille - kabelkanalen - er oftest placeret;
 • soklens kanter i kontakt med væg og gulv udfører en vigtig funktion for at beskytte pladsen bag stangen mod at komme damm og fugt. Fordi der i de seneste år en stor interesse er blevet vist for produkter med fleksible kanter, som støder op til tæt dække det maksimale, uanset hvor høj sokkel med kabelkanalen benyttes;
 • Kabelkanalen kan repræsenteres som et normalt hulrum og opdeles i rum, der gør det muligt at distribuere ledninger til hver af dem fra visse elektriske apparater;
 • beskyttelse af kanalen er tilvejebragt af et specielt panel, snappet på siderne af soklen med specielle polymerfæstninger.

Som for fodlister MDVF, deres struktur indbefatter en kabelkanal på ydersiden, hvilket gør processen med installation endnu nemmere, og ledningerne selv er fastgjort med clips og er lukket om nødvendigt trim strimmel.

Et separat element i designet er stikkontakter, som kan fastgøres på forskellige måder. Det er tilrådeligt at købe podrozetniki fra samme producent, som producerede en sokkel med en kabelkanal. Standardprodukter vil efterhånden løsne sig, og visuelt ser mindre æstetisk ud. Lågkvalitets sokkel er mærkbar og skaber også ubehag under drift, hvilket ikke kan antages i forbindelse med arbejde med elektrisk udstyr.

Funktioner ved køb af sokkel med kabelkanal

Inden der monteres skørtplader med kabelkanal, skal de vælges og købes.

Det er nødvendigt at gennemføre disse handlinger, styret af en række kriterier:

 • Farven på soklen skal være i overensstemmelse med den eksisterende gulvbelægning. Det er ikke nødvendigt at købe en sokliste med en ensartet skygge, så den ikke visuelt forsvinder på baggrund af gulve og vægge. Det er bedre at bruge mørkere elementer til at skabe en ejendommelig kontur;
 • Dimensionerne af soklen er valgt ud fra hvor mange elektriske kabler der vil blive lagt i kanalen. Det er bedre at købe et sådant produkt, hvor der vil være et frit sted, når der lægges alle ledninger;
 • Ved montering af plastikplanker med kabelkanal er det meget vigtigt, at materialet er af høj kvalitet. Der bør lægges særlig vægt på låsene, så de ikke går i stykker under driften;
 • i tilfælde af MDF er det nødvendigt at fokusere på køb af produkter med høj kvalitet melamin belægning.

For at installere et skørt med kabelkanal skal du bruge et sæt værktøjer og materialer:

 • Direkte udvalgte produkter til installation;
 • elementer til tilslutning af funktionelle dele af strukturen (adaptere, stik, hjørner mv);
 • klip til fastgørelsesanordninger;
 • dowels og fastgørelsesanordninger til indsatser: plast ærmer eller metal skruer.

Købe sokkel er nødvendig i betragtning af længden af ​​kanten af ​​rummet med undtagelse af døråbninger, men også levere et par paneler, er det ønskeligt at holde i tilfælde, hvis det er nødvendigt beskæring og indsætte små områder. Det skal også tages i betragtning, at der kan være fejl under installationen, hvilket skal fjernes ved at udskifte sokkelafsnittet.

Installatøren skal have følgende værktøjer:

 • Punch;
 • værktøj til skruer;
 • savene er almindelige eller elektriske til arbejde med plast, træ eller MDF;
 • skarp skærpet maling kniv;
 • Et måleværktøj er længe nok.

Når du har alle de komponenter, du skal arbejde, kan du starte processen i henhold til vejledningen.

Montering af plastikplanker med kabelkanal er som følger:

 • Panelerne udpakes og frigives fra filmen. Slutdelen lukkes af en speciel patch, som gør det muligt at skabe et indre hjørne ved sammenføjning af lamellerne på leddet
 • soklen lægges under væggen i et af hjørnerne ved hjælp af en perforator og fastgørelser hver 60 centimeter. Bor ikke direkte på soklen, men det er mere pålideligt, mens du gør mærkerne med en øl og borer huller til dem.
 • I de forberedte huller indsættes dowels med indsættelse af skruer i dem. Hvis du køber specielle fastgørelsesanordninger til hurtig installation, så kan du hamre dem med en hammer og ikke skrue den;
 • således at kablerne i kanalen holdes sikkert, er der fastgjort en plastik klemme til hvert brugt fastgørelsesmiddel, som kan erstattes af en konventionel isoleret ledning.

Samme procedure for lægning skal følges langs hele rummets omkreds. Efter at have hentet visse steder, monterer vi dem i podrozetniki og reparerer det ved hjælp af ankre. Til ledninger, der leveres til stikkene, skæres hullerne i soklerne.

Når du har monteret en plastplade med kabelkanal, er det nødvendigt at lægge ledningerne og fastgøre det på klemmerne eller strømperne. Herefter sættes stikkontakter, og alle dele er fastgjort med de valgte fastgørelsesdele. Et beskyttelsespanel er installeret, og alle elektriske apparater, stikkontakter mv. Testes.

Når du arbejder med skørtplader fra MDF, er der en række nuancer, der skal tages i betragtning. Installation starter fra hjørnet af rummet, men i modsætning til plast giver MDF ikke altid brug af overlejringer, så det er nødvendigt at forbinde områder med et minimumsrum.

Den rigtige vinkel kan skæres ved at skære stangen i 45 grader med en bred fintandssav, så der ikke er nogen chips i kanterne. Brug mens du har brug for et specielt værktøj - en stol. Den er fastgjort på et arbejdsbord eller et almindeligt bord, en stang er fastgjort i den og takket være et unikt design er den skåret i alle vinkler. En sådan måde at forarbejde giver dig mulighed for at montere lamellerne uden huller mellem dem, hvilket reducerer risikoen for at falde under støv- og fugtstofstiften. Læs også: "Skirting floor - hvordan man retter ordentligt, og som er bedre at vælge."

Installationen udføres som følger:

 • til væggen er soklen fastgjort med metal- eller plastikklip;
 • Det er vigtigt, at hvert punkt under fastgørelsen er placeret på en lige linje. Overhold højden kan gøres ved hjælp af et bygningsniveau;
 • Klip er installeret i trin på 60-70 centimeter;
 • For pålidelig fastgørelse er det nødvendigt at punche huller med en tykkelse på 6 millimeter i de punkter, der er markeret ved hjælp af nivelleringsstans;
 • Klipset holdes med en skrue.

Den videre procedure afhænger af, hvilken type konstruktion soklen og de anvendte klip har:

 • hvis clipsene har specielle klemmer til ledninger, er det nok kun at bruge dem, hvilket gør det muligt at minimere forskydningen af ​​kabler;
 • Ellers passer trådene simpelthen bag soklen, og så sætter de på klip og klip klikker på plads. Det er vigtigt, at ledningerne ikke stikker ud til overfladen overalt omkring rummets omkreds.

Alle huller mellem tilstødende lameller skal forsegles med kitt for at minimere indtræk af støv og fugt i dem.

Artiklen beskriver detaljeret, hvordan man fastgør en sokkel med en kabelkanal for at opnå maksimal effektivitet og æstetik fra dette element. Faktisk er en så lang beskrivelse iboende i en meget enkel procedure, som du nemt kan gøre selv. I tilfælde af vanskeligheder kan du altid søge hjælp fra fagfolk.

Specialister fra byggefirmaet vil klare den opgave på kortest mulig tid, og ledninger drift, lægges på en sådan måde, vil ikke skabe nogen problemer. De vil også tage ansvar for at vælge de lister, der skal installeres, under hensyntagen til alle kundens ønsker.

Vi vælger og monterer et skørt med kabelkanal: 10 tips

Installationsprocessen er ganske enkel, idet der tages hensyn til alle anbefalinger fra specialister. Plinth med kabelkanal er en glimrende løsning til alle lokaler: privat eller industrielt. Det eneste problem er installationsproceduren, som enhver kan gøre. Alt afhænger af dem, der ønsker og muligheder. Forankringer sælges som et bundt, så du behøver ikke at gå længere for at finde dem.

Er det nødvendigt at installere skørtplader med en kabelkanal

Umiddelbart inden arbejdet begynder, skal mesteren svare på det ældgamle spørgsmål: om han har brug for køb af nye materialer eller ikke. Antallet af newfangled forslag på byggemarkedet har længe overskredet efterspørgslen. Men for at tage disse nyskabelser eller ej - skal hver person bestemme sig selv.

Ved at vælge en plastplade med kabelkanal får du en pålidelig lægning af kommunikation og et godt udseende

Skørt med kabelkanal er nødvendigt, hvis:

 • Føreren værdsatte laconicismen og fraværet af unødvendige detaljer i hans hus;
 • Indendørs er der altid små børn eller dyr;
 • Der er et ønske om at ændre dit hus til det bedre;
 • Langs omkredsen af ​​lejligheden er et stort antal ledninger;
 • Overskydende ledninger og dele svarer ikke til husets koncept.

De fleste mennesker kan ikke engang forestille sig, hvad dette element ligner og derfor omgå det.

Faktisk er dens brug retfærdiggjort næsten altid! Bortset fra nogle individuelle tilfælde, når der kun er en ledning i lejligheden, der kan være skjult og så. For at det er muligt at købe en dyre sokkel, er det naturligvis ikke nødvendigt.

Moderne bygherrer tilbyder ofte sådanne detaljer til deres kunder, forklarer i detaljer, hvorfor denne innovation kan bruges. Og i de fleste tilfælde berettiger købet fuldt ud alle forventninger.

Sådan vælges en plastikplank til hjemmet med kabelkanal

En plastplade til et gulv er ikke et sjældent fænomen, men dets erhvervelse kræver visse færdigheder. Selvfølgelig kan du tage den første tilgængelige mulighed, men hvem vil garantere, at en sådan sokkel bliver rigtig høj kvalitet. Tidligere skal spørgsmålet undersøges og fremhæve flere favoritter. Det er med sådan en videnbase, at vi fortsat skal genoprette i søgning.

I modsætning til træplanker er plast fastgjort på væggen

For ikke at tabe og vælge den mulighed, der vil vare så længe som muligt, er det nødvendigt at fokusere på en række regler:

 • Vælg et tilbud med et optimalt forhold mellem pris og kvalitet;
 • Et alternativ er en træplade, men det er mere voluminøst og dyrt;
 • Det er bedre at være opmærksom på tilbud fra fremtrædende producenter, der har bevist den høje kvalitet af deres produkter over tid.

Selvfølgelig er skørtpladen ikke udsat for mekanisk indflydelse, men med tiden, og det kan blive værdiløst. Et materiale af dårlig kvalitet vil simpelthen knække og smuldre. Som følge heraf skal ikke alle, men kun nogle afsnit, udskiftes. På grund af det faktum, at kablet er strakt indeni, er det absolut nødvendigt at trække det ud. Yderligere træk er usandsynligt at bringe skirting fordel. Især hvis den allerede har stået i flere år og har gennemgået en primær deformationsproces.

Uddannelsesproceduren: montering af skørt med kabelkanal

Installationen af ​​sokler med kabelkanal tager normalt et minimum af tid. Her vil en læge helt sikkert klare uden tematiske færdigheder!

Med begyndelsen af ​​produktionen af ​​skørtplader med kabelkanal, lavet af plast, er de blevet mere funktionelle

Imidlertid skal følgende krav altid være baseret på arbejdet:

 • Installationen skal udføres på en perfekt flad overflade;
 • Skørtpladen skal installeres side om side til hinanden, således at selv små huller ikke dannes;
 • Det er bedre at vælge helt identiske materialer hvad angår farve og størrelse - så kompositionen vil se meget mere æstetisk ud;
 • For at fastsætte materialer er det kun nødvendigt tilsvarende tilbehør;
 • For ikke at ridse gulvet er det nødvendigt at lægge blødgøringsmateriale på den.

Der kan ikke være nogen problemer her. Kun opmærksomhed og assiduity.

Hvis gulvlisterne først er etableret, anbefales master at se tematiske video lektioner. Denne proces tager et par minutter at fuldføre, så meget som det tager at realisere de erhvervede færdigheder.

Men så at installere, demontere soklen, montere eller trække ledninger vil ikke være absolut ingen problemer. Trods alt sandsynligheden for at soklen skal åbne, er der altid. Det er dog meget vigtigt at gøre dette korrekt, for ikke at bøje ledningerne.

Det gode er en træplade med kabelkanal

Træplinten, uden tvivl, ser en størrelsesorden bedre end den plastiske. Men her kan du også argumentere, fordi der er koncepter, hvor selv de mest højkvalitetsmaterialer simpelthen ikke passer ind i deres stilistiske belastning. Og bekymre dig ikke om det. Du skal bare vælge, hvad der passer bedst og implementere det givne interiørkoncept.

Af træ gør jeg sjældent sådanne modeller, de er ofte plastiske

Dette materiale har dog også en række "mangler", som skal overvejes:

 • Høj pris;
 • Kompliceret installationsproces;
 • Ledninger kan forårsage vanskeligheder;
 • Tærsklerne af plast ofte "konflikt" med materialet;
 • Indsættelse af en wire i et træplan kan være meget problematisk.

Montering af plastikplanker med kabelkanal (video)

Faktisk kan en træ og plast skørtbræt perfekt passe ind i huset. Det er meget vigtigt ikke bare at hamre dem ind i væggen, men at installere det pænt, klart efter alle producentens anvisninger. Når kabellængden er skjult fra nysgerrige øjne, ser huset meget mere pænt og ryddeligt ud. Men enhver mester stræber efter dette resultat.

Sådan installeres et gulvbelægningsliste med kabelkanal - praktiske installationsanvisninger

Mange er interesserede i, hvordan man korrekt installerer en plastplade med en kabelkanal. Installationen er ganske enkel, og hvis du tager hensyn til alle de henstillinger, arten af ​​de lokaler og gulvet, det tager ikke meget tid. Skørtplader med kabelkanal bliver mere populære, og det er ikke overraskende, fordi de kan skjule ledninger, som konstant kommer i vejen. Derudover er plastik praktisk. Sådanne strimler giver rummet et færdigt udseende.

Fordele ved plastindramning

Plastplade med kabelkanal kan være:

 1. Med central kanal til lægning af ledninger;
 2. Med placeringen af ​​kanalen øverst, som kan fjernes.

Plint, med aftagelig top- og kabelkanal

Ved at vælge en plastplade med kabelkanal får du en pålidelig lægning af kommunikation og et godt udseende. Derudover har plastikpladen et stort antal fordele:

 • Evne til at skjule elektriske ledninger
 • Let at installere. Der er ingen særlige krav til gulvtype, ingen særlige færdigheder er nødvendige.
 • Nem demontering. Om nødvendigt er det nye kabel let lagt og fastgjort. Samtidig mister elementerne ikke deres egenskaber;
 • Fleksibilitet. Denne kvalitet er især vigtig for ejere af ujævn sex. Og tilstedeværelsen af ​​en gummipakning, der sikrer en tæt pasform til gulvet, gør en sådan sokløs uerstattelig;
 • En bred farve linje, takket være hvilken du kan samle stængerne til absolut ethvert interiør;
 • Praktiske og uhøjtidelige. Let at rengøre med rengøringsmidler;
 • Modstandsdygtighed over for direkte sollys;
 • Cheapness. En plastplade med kabelkanal er lidt højere i traditionel tradition, men er billigere end en træ.

Farvelinjer af plastikplanker

Monteringslister med kabelkanal

Indledningsvis anbefales det at foretage alle nødvendige målinger og beregninger for at købe den krævede mængde materiale. Glem ikke om døråbningen, der er ikke behov for skintus. Efter alle beregninger tilføjes 10% som lager til trimning og ægteskab. Derudover skal du tælle alle eksterne og indvendige hjørner, stik og stik.

Komponenter og komponenter til sokkel

Udadtil er soklen monolitisk, men i virkeligheden består den af ​​to dele:

 1. Resume. I den er der en kanal til kablet og fastgørelsen til væggen;
 2. Øvre. Det er som at tænde og lukke kabelkanalen. Takket være hende får stangen et attraktivt udseende.

Til installation er der brug for et minimum af værktøjer:

I modsætning til træplanker er plast fastgjort til væggen. Før installationen skal du bestemme vedhæftningsmetoden. Det afhænger af hvilket materiale væggen er lavet af. På en træoverflade kan planken simpelthen søges med negle.

Montering af sokkel til dowels

Varianter af fastgørelse til væggen er få:

Inden du installerer et plastplade, skal du kontrollere, hvor meget væggene er i niveau. Ujævne vægge bedre tilpasse undgå huller mellem fodpanelet og væggen, men hvis dette ikke er muligt, kan du gå på en lille trick: på det sted, hvor den mest sandsynlige årsager et hul åbner for lukkemekanismen, og produktet er presset mod væggen.

For at undgå fejl er det nødvendigt at skære soklen efter alle målinger og justere til den ønskede størrelse under hensyntagen til alle hjørner og dockingpropper.

Installation starter altid fra hjørnet af rummet, det er bedre, hvis det er det fjerneste hjørne, da det er det mest mærkbare. Materialet anvendes således som rationelt som muligt, og mængden af ​​stiklinger minimeres, og dette vil have en positiv effekt på de samlede omkostninger.

Installationen udføres i følgende rækkefølge:

 • Plank er fastgjort til gulvet og presset med hånden. Boret flere huller, deres dybde skal svare til størrelsen af ​​plastikdykler.
 • Efter det første hul er lavet, trækkes stangen tilbage, og fastgøreren sættes i. Derefter påføres soklens nederste del og fastgøres med en skruetrækker.
 • Derefter kan du feste stangen til gulvet og rette den i 30 cm trin.
 • I de borede huller indsættes dowels, søjlen påføres væggen og fastgøres med en skruetrækker. For ensartet kan stangen strammes eller løsnes på de rigtige steder.

Den centrale dekorative profil snaps meget let

 • Når de nederste dele er fastgjort, er kabelkanalens overdel installeret. For at gøre dette behøver du ikke værktøjer, det klikker på plads uden stor indsats. På dette stadium er trådene lagt. Det er bedre at trykke tråden lidt i kanalen, så den passer snævert.
 • Når plastplanken med kabelkanalen er fuldt installeret, er stikkene på begge kanter fastgjort. Det sker ofte, at disse stubber ikke klæber godt og hele tiden falder af, især hvis der er kæledyr i huset. I dette tilfælde anbefaler eksperter at reparere dem på et gennemsigtigt fugemasse eller lim. Det vigtigste er, at låsen er gennemsigtig.

Hvis væggen har indvendige hjørner, er det nødvendigt at dockke med langsgående nederdel ved hjælp af specialelementer. Baren anbringes på den tilstødende væg og forbindes med stopbøjlen i det indvendige hjørne. Den ene side af "indvendige hjørne" skal indsættes i soklens ende, og den anden trykkes med en sokkel fra den anden væg.

Hvis du vil gå udenfor det indre hjørne, så:

 1. På forsiden af ​​den ydre og indre led er markeringen af ​​det indre stop markeret.
 2. Begge elementer pålægges hinanden, og den omtrentlige afstand mellem etiketten bestemmes.
 3. Ifølge de planlagte dimensioner afskæres en del af strimlen med kabelkanalen, hvilket tilsættes 2-3 mm på begge sider for mulige huller. Dette er den ramme, som de øvrige dele vil blive rettet på.
 4. Herefter installeres de indre og ydre elementer på den afskårne del.

Der er også situationer, når du skal tilslutte de ydre hjørner. Til dette er begge stifter trimmet, så der ikke er nok 3 mm til endeforbindelsen. Derefter fastgøres den tilstødende stang til væggen som beskrevet ovenfor. Derefter lægges kablet i kanalen, fastgøres og en dekorative detalje påføres. Vinklen er indsat i den ene side af soklen, og den anden er indsat i rillen. Herefter klikker linjen langs hele længden.

Ved montering af hjørneforbindelser er det vigtigste at beregne ikke kun antallet af lameller, men også forbindelseselementerne. Skriv kommentarer: Del din mening om artiklen, tilføj kommentarer, fortæl os om din oplevelse!

Bedre at kontakte en professionel, manden forkælet soklen, måtte købe en ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

93 − 84 =