30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Monter gasskolonnen

Installation og tilslutning af gaskolonnen

Når man beslutter, hvilken vandvarmer er bedst, vælges valget oftest af gasvarmeren. Disse enheder er pålidelige, samt evnen til at opvarme et stort volumen vand i realtid på grund af deres strømningstype. Men når der installeres en gasstrømskolonne i en lejlighed eller et privat hus, er det nødvendigt med nogle regler.

Gør ikke alt arbejdet for at forbinde højttaleren selv. Der er normer for installation, ifølge hvilken kun gaskassen eller organisationen har den rette licens har ret til at designe og installere gasudstyr. Det er simpelthen forbudt at forbinde enheden med gashovedet med dine egne hænder. Men du kan holde alle de andre værker selv.

Før du installerer en gassøjle, skal du bestille designdokumentationen til installation og tilslutning af udstyr. Forberedelse af dokumentationen vil tage lidt tid, som kan bruges til at vælge vandvarmerens model.

Behovet for at installere en gasvandvarmer fremgår af tre grunde.

 1. Hvis gastjenesten insisterer på at flytte enheden til et andet rum. Normalt dette Overførsel af enheden fra badeværelset til køkkenet, Da det tidligere var installeret af forældede standarder for i dag.
 2. I det tilfælde, hvor det er nødvendigt at udskifte gasskolonnen, der mislykkedes, eller udskift den forældede enhed med en ny ved at placere den på samme sted.
 3. Du har udtrykt ønske om at installere kolonnen for første gang, til gengæld for andre former for varmt vandforsyning. I dette tilfælde skal der bygges en gas hoved i huset.

Ved at vælge enheden skal håndteres med ekstrem alvor, da installationen af ​​gassøjlen i lejligheden, i køkkenet, hvor ingen indlejret i væggen af ​​en skorsten kanal (ikke at forveksle med ventilationskanalen) ifølge standarderne er ikke tilladt. Vejen ud af denne situation er at købe en kolonne, der har lukket forbrændingskammer. I et sådant aggregat anvendes et koaksialt rør som en skorsten, som føres ud gennem væggen til ydersiden. Den ingeniør, der udfører projektet, skal underrette dig om denne situation.

Meget ofte foretages installationen af ​​en lukket gaskolonne også i et privat hus, hvilket skyldes en ret simpel installation.

På trods af det faktum, at installationsstedet vil blive bestemt af det forberedte projekt, der ønsker at få en vandvarmer i deres køkken, skal de kende reglerne for installation af gasskolonnen i lejligheden.

 1. For at installere en vandvarmer er kun tilladt i køkkenet eller i andre boliger, bortset fra badeværelse, som under de nye regler er tilstedeværelsen af ​​denne enhed i den uacceptabel.
 2. For at tilslutte en afgang, der er beregnet til udledning af forbrændingsprodukter fra søjlen og indgangen til skorstenskanalen indbygget i væggen, er det tilladt at anvende rør af galvaniseret eller rustfrit stål, med en vægtykkelse på mindst 1 mm. Dens diameter skal være 120 mm. Anvendelsen af ​​aluminiumrør eller bølgepap er uønsket.

 • Røret i en lige linje, når du forlader søjlen, skal være inden for 30-50 cm.
 • Enheden skal installeres i en højde, der er utilgængelig for børn, da du let skal nå regulatorerne.
 • Arealet af lokalet til montering af enheden skal være mindst 8 m 2. Højden af ​​rummet er inden for 2-2,5 m, men ikke mindre.
 • Afstanden fra nærmeste væg til apparatet må ikke være mindre end 15 cm og til nærmeste gasanordning - 10 cm. Der bør ikke være nogen forhindringer foran søjlen i en afstand af 60 cm.
 • Røret til omledning af forbrændingsprodukter må kun tilføres skorstenen, hvis det er et privat hus eller til en særlig kanal til skorstenen indbygget i væggen. Tilslutning af gassøjlen til ventilationskanal Det er strengt forbudt, fordi affaldsprodukter fra forbrænding falde til dine naboer, og dette kan føre til tragiske konsekvenser, fordi kulilte har ingen farve, ingen lugt.

  Skorsten til en gas kolonne i et privat hus

  Før du udskifter gasskolonnen til en ny, er det nødvendigt at fjerne den forældede eller ødelagte enhed fra væggen:

  1. Det skal starte med at forsyne gasforsyningen til enheden og lukke den tilsvarende ventil. Derefter skrues møtrikken på røret eller slangen, hvorigennem gassen leveres til enheden, ved hjælp af en karabiner eller en skruenøgle. Hvis møtrikken på røret ikke let kan skrues af, fordi den er blevet malet over i lang tid, skal du bruge et specielt opløsningsmiddel til at fjerne det. Herefter er det nødvendigt at holde gasrøret med en justerbar nøgle, og den anden - for at slukke møtrikken.
  2. Det næste trin er at afbryde enheden fra vandforsyningen. Hvis det ikke var installeret i nærheden af ​​den tidligere installerede enhed vandhanen, så skal det dækkes af hovedkranen i hele lejligheden. Men før du tilslutter vand til den nye kolonne, skal du ikke glemme at installere 2 ventiler (en ved indgangen til enheden og den anden - på udløbsrøret). Dette vil yderligere i høj grad lette vedligeholdelsen af ​​vandvarmeren.
  3. Det næste skridt er at fjerne røret, der forbinder søjlen med skorstenen, og skru alle skruerne fast, som holder enheden på væggen.

  Hvis installationen af ​​vandvarmeren i rummet er færdig for første gang, så for at installere den korrekt, er det bedst at overdrage alt arbejde til medarbejderne hos den pågældende service. Hvis du udskifter en tidligere installeret enhed, kan du installere gassøjlen med dine egne hænder. Men det er ikke nok, uden at gasarbejder er involveret, når man forbinder en gaskolonne i en lejlighed eller i en privat bygning, fordi enheden skal være registreret.

  Den bedste mulighed er at installere alt udstyr på væggen i henhold til projektet og kun tilslutte vandslangen til dysen på enheden. Tilslut gaskolonnen selv til gasslangen og lav andet arbejde i forbindelse med den brændbare blanding, du har ikke ret.

  En sådan bødighed er pålagt ved pålæggelse af bøde, hvis størrelse er meget højere end størrelsen af ​​betaling for arbejde udført af en specialist.

  Proceduren for installation af enheden er ikke original. På stedet på væggen, hvor enheden skal placeres, er det nødvendigt at mærke fastgørelseselementerne. For dette er det nødvendigt at producere beregning af fastgørelseshøjde således at den udgående enhed lodrette røgrør har en størrelse på mindst 30 cm. Et rør til skorstenen kunne holdes i en bestemt vinkel, hvis værdi kan bestemmes ved anvendelse ordningen nedenfor.

  Under denne ordning er installationen af ​​en gaskolonne Bosch, men den er også relevant for højttalere fra andre producenter.

  Efter installationens højde skal du gøre følgende:

  • Måling af afstanden mellem forankringerne på søjlen, overfør værdierne til væggen ved hjælp af bygningens niveau og målebåndet;
  • Ved hjælp af en puncher, lav huller i væggen til dowels eller parentes-kroge;
  • efter skruen i kroge, hæng enheden på dem;
  • Nu installerer vi vandslanger, som har fastgjort dem til et indløbsrør på vandvarmeren og også - til afløbsslangen;
  • For at kontrollere slangens tilslutning til dyserne er det nødvendigt at åbne koldt vandforsyning og varmt vandhanen på forbrugsstedet.
  • Derefter er det på den installerede enhed muligt at fastgøre skorstensrøret ved hjælp af ovenstående skema, beregnet til Bosh-kolonnen, for nemheds skyld er det tilladt anvendelsen af ​​korrugeringer (til dette formål skal en flange af den tilsvarende diameter rør installeres i skorstenen);
  • For at forbinde gasrøret er det nødvendigt at ringe til en specialist, der vil gøre det korrekt og udstede et dokument ved registrering af apparatet.

  Gasforbindelsesproceduren kan så betragtes som komplet.

  Installationen af ​​gas vandvarmere i bygninger med flere lejligheder skal ske i overensstemmelse med følgende dokumenter: 42-01-2002 Snip Snip Snip 41-01-2003 og 31/01/2003.

  Hvis enheden er først etableret, eller dens placering ændres, er det nødvendigt at udarbejde følgende dokumentation:

  • en handling, der bekræfter skorstenens normale tilstand - dette dokument udstedes af de tjenester, der styrer ventilationskanalerne og kanalerne til skorstene;
  • teknisk pas til vandvarmerenheden
  • ansøgningen af ​​ejeren af ​​lejligheden til genopbygningen af ​​lejligheden - det er sendt til byadministrationen;
  • udarbejdet af ingeniør GORGAZ-projektinstallationssøjlen;
  • Ansøgning om arbejde af medarbejdere i gastjenesten.

  Efter at have fået tilladelse, vil specialisterne producere side om side i stigrøret (om nødvendigt), forbind slangen til dysen på søjlen og kontroller den korrekte installation af selve aggregatet og skorstensrøret. Derefter skal gasman starte enheden og sætte den op.

  Derudover skal ejeren modtage følgende papirer på sine hænder:

  • dokument fra teknisk tilsyn
  • Loven om brandvæsenet;
  • Lov attestere accept af kolonnen i drift.

  Derudover skal dette vandvarmerinstallationsprojekt være opført af BTI.

  Afslutningsvis kan det siges, at en gasvandvarmer er den mest bekvemme og økonomiske type enhed til at give et hjem med varmt vand. Installation og selvforbindelse af den skal udføres i overensstemmelse med de etablerede standarder, og kun op til et bestemt punkt, nemlig - før tilslutning af apparatet til gasnettet.

  Installation af en gaskolonne i en lejlighed med egne hænder: krav og tekniske normer til installation

  Efterhånden som omkostningerne ved hjælpeprogrammerne stiger, forsøger lejlighedsejere at reducere betalinger, herunder gennem besparelser i tilførslen af ​​varmt vand. Den mest fordelagtige løsning er installationen af ​​en gaskolonne i en lejlighed forbundet med et gasforsyningssystem. Gas forbruges mere økonomisk end elektricitet og er billigere. Sandt nok er installationen af ​​gasudstyr mere kompliceret end elektrisk udstyr og skal passere i overensstemmelse med tekniske standarder.

  Hvis gasvarmeren ikke er til rådighed

  I et hus, hvor installation af gasudstyr, såsom en komfur, er tilladt, kan det være forbudt at installere en kolonne. Denne begrænsning gælder for huse med mere end 11 etager. Montering af søjlen i en sådan lejlighed vil ikke give tilladelse til nogen kontrollerende instans, da dette er farligt for lejerne.

  Ud over antallet af etager kan årsagen til afslag være ombygning. Studiolejligheder er ikke egnede til installation af gasudstyr, da apparater skal installeres i private lokaler. Hvis køkkenet er kombineret med en stue, så gør dette brugen af ​​gasapparater ulovlig. Før genopbygning skal disse begrænsninger tages i betragtning. Det samme kan henføres til lejligheder, hvor køkkenet er fraværende eller er almindeligt.

  Hvis huset ikke falder ind under disse begrænsninger, er det nødvendigt at indsamle en pakke dokumenter til registrering af enheden. Fremgangsmåden er som følger:

  1. Skriv en ansøgning til gasdistributionsselskabet.
  2. Få en plan fra BTI eller Rosreestr.
  3. Giv et uddrag af Rosreestr, der bekræfter ejerskabet.
  4. At kontakte profilorganisationen til udarbejdelsen af ​​projektet.
  5. Find certificerede specialister fra en organisation, der har adgang til gasarbejder.

  Derefter vil eksperter lave et sidebjælke i gasrøret, tilslutte enheden og sætte vandvarmeren i drift.

  Det er meget modløs til at udføre installationen af ​​gaskolonnen af ​​sig selv, omgå den lovlige orden. Disse handlinger fører ikke kun til sanktioner, men også for fare for folks liv.

  Hvis kolonnen tidligere var installeret

  Hvis varmeren ændres i tilfælde af funktionsfejl, skal instrumentets pas udskiftes. Hvis du selv installerer gaskolonnen, så er der i notatet på den nye enhed ingen noter om idrifttagning og inspektion.

  Efter at have modtaget en kommentar, er det nødvendigt at forbinde kolonnen igen og invitere certificerede specialister.

  Deres opgaver omfatter inspektion af ventilationsslag. I gamle huse kan de være jam-pakket. Betjening af tilstoppede ventilationskanaler er farlig. Dette kan forårsage forgiftning med carbonmonoxid med et dødeligt udfald. Hvis beslutningen om selvinstallation af vandvarmeren tages, skal du først og fremmest kontrollere ventilationen.

  Krav til det rum, hvor installationen er lavet

  Stedet hvor gasvarmeren skal installeres skal være over 7, 5 kvadratmeter i arealet. Højden i rummet bør ikke være mindre end 2,2 meter. Denne højde er i overensstemmelse med normerne tilstrækkelig for en gassøjle. Værelset skal være glaseret.

  Vinduet kan ikke være døvt, det skal være muligt at ventilere i tilfælde af lækage. Det samlede areal af ruderne (uden rammen) bestemmes af formlen:

  C er rudeområdet.

  D er luftmængden i rummet.

  Vinduet skal tillade luft at passere gennem nødventilation. Et almindeligt køkken opfylder fuldt ud disse krav, hvis det er udstyret med en dør. Hvis der ikke er nogen dør i køkkenet, skal den installeres.

  Det er ønskeligt at installere en gasanalysator i rummet. Det vil hjælpe med at opdage en gaslækage. Denne enhed er ikke obligatorisk, men det hjælper med at overvåge driften af ​​gasapparater. Han reagerer på overskuddet af propan i luften, og advarer derpå ved et signal.

  Krav til ventilation og skorsten

  For at skabe luftcirkulation i rummet har du brug for en udluftning. Det skal ikke være tilstoppet, luft skal passere gennem det. Hvis denne regel ignoreres, vil lejere i lejligheden blive forgiftet med et fatalt udfald i tilfælde af gaslækage.

  Risikoen for detonering af husholdningsgas øges væsentligt, hvis det ikke fjernes naturligt, da der kan opstå en lækage om natten, når en person ikke er i stand til at opdage det.

  Til normal drift af gaskolonnen skal der installeres en ekstra skorsten. Det kan placeres i et fælles hus eller direkte på gaden. Ved konstruktion af skorsten skal det tages i betragtning, at det ikke kan have mere end to bøjninger i en vinkel på 90 grader. Skorstenes samlede længde må ikke overstige tre meter. Der er tre muligheder for placeringen af ​​skorstenen.

  Røret skal have en lodret sektion i stedet for tilslutning til vandvarmeren. Længden af ​​den vertikale sektion skal være større end eller lig med 50 cm. Længden af ​​rørets vandrette sektion må ikke overstige to meter. Det er tilladt at lave en skorsten fra et fleksibelt bølgepap, men det er nødvendigt at udelukke dets sagging, hvilket kan blokere evakueringen af ​​forbrændingsprodukter.

  Hvis kolonneindretningen ikke indebærer en skorsten, bør du ikke begrænse den til ventilationshullet i væggen. Det er nødvendigt at installere en komplet hætte, men selv i dette tilfælde vil gastjenesten have spørgsmål om et sådant system for fjernelse af kulilte.

  En skorstens anordning i en lejlighed med trævægge

  I træhuse er det tilladt at bruge en vandvarmer med blåt brændstof, men brandforskrifterne for installation af gasskolonnen skal overholdes. Skorstenen kan ikke røre ved træet, du skal placere ubrændbart materiale mellem dem. Som termisk isolering kan basalt eller mineraluld anvendes. Det er tilladt at anvende varmebestandigt monteringsskum.

  Dette er nødvendigt for at forhindre brand i tilfælde af en stærk skorstensopvarmning. Som regel leveres skorstene ikke i træhuse af gammel konstruktion, eller de er beregnet til opvarmning af ovnen. I nødhjem er installation af gasudstyr forbudt.

  Varmvarmeren kan ikke placeres på bygningens bærende væg. Dette er udtrykkeligt forbudt af kravene til installation af gaskolonner. I tilfælde af en eksplosion kan dette medføre skade på bygningen eller dets delvise ødelæggelse. For at tydeliggøre muligheden for at installere enheden skal du tage information fra lejlighedenes kadastrale pas og den generelle plan for huset. Disse oplysninger kan afklares ved at ringe til specialister.

  Der stilles krav til rummet fra søjlen til den modsatte væg. Afstanden skal ikke være mindre end en meter. Dette er nødvendigt for nem adgang til enheden til vedligeholdelse og inspektion. Det er heller ikke muligt at montere rør til forsyning af gas til væggene.

  Dette gør det vanskeligt at inspicere kommunikation og søge efter gaslekker i lejligheden. Hvis denne overtrædelse er identificeret, udstedes en ordre for at rette og præcisere oplysningerne om, hvordan gasskolonnen skal installeres korrekt og hvor den skal vende.

  Søjlen skal være placeret fra væggen i en afstand på mere end 10 cm. Det må ikke installeres en gasvarmer på en trævæg uden forberedelse. På installationsstedet skal der installeres en stålplade, der er lig med eller større end enhedens bagvæg.

  Monter ikke kolonnen over gaskomfuret. Disse enheder skal være mindst 1 meter fra hinanden. Det er heller ikke muligt at bruge en hætte til en gaskomfur som røggasudløb. Brug ikke en skorsten til hætte og gaskolonne. Dette er udtrykkeligt forbudt af sikkerhedsstandarder.

  Sådan monteres en gasforsyning

  Rør i lejligheden er ejerens ejendom, men en uautoriseret ændring i gasforsyningssystemet kan ikke gøres. For eventuelle ændringer er det nødvendigt at få tilladelse fra gastjenesten, ellers udstedes en bøde.

  Hvis gasskolonnen allerede er installeret på dette sted, vil det ikke medføre væsentlige ændringer af projektet. Det er nok at lukke gashanen på røret og udskifte den. Hvis vandvarmeren installeres for første gang, skal du bruge ledningerne.

  Ved installation af rør uafhængigt skal følgende regler overholdes:

  1. Bloker gasen, inden arbejdet påbegyndes.
  2. At arbejde med et åbent vindue.
  3. Fjern affald fra rør, der opstod under installationen.
  4. Rør ikke gennem dør og vinduesåbninger.
  5. Brug ikke ventilationsakslen til rørlægning.
  6. Monter ikke gasrøret i væggen.
  7. Brug ikke fleksible slanger længere end 3 meter.
  8. At male metalrør.

  Der bør lægges særlig vægt på at forsegle forbindelseselementerne i gasledningen. For at gøre dette skal du bruge tætningsmiddel og fugemasse. Når ledningerne er færdige, kan du begynde at installere enheden.

  Sådan kontrolleres tætheden af ​​gasrørene

  Efter installation af vandvarmeren er det nødvendigt at kontrollere gasrørene for lækager. Hvis der er en gasanalysator, forenkles proceduren i høj grad og forbedrer kvaliteten af ​​testen. Hvis denne enhed mangler, kan du bruge den gamle metode.

  For at gøre dette har du brug for en normal sæbe, en krukke og en pensel. Såpen opløses i banken til tilstanden af ​​den flydende emulsion. Derefter påføres successivt med en børste emulsionen på leddene af rørene. Som du anvender, skal du overvåge udseendet af bobler på de behandlede områder. I tilfælde af deres forekomst er det nødvendigt at afvikle lækagen.

  I intet tilfælde skal du kontrollere gaslekken med ild. Dette er farligt og kan føre til en eksplosion. Risiker ikke dit liv og naboernes liv.

  De mest almindelige fejl under installationen

  Den mest almindelige fejl er at installere en gas kolonne på badeværelset. I dette rum er der som regel ingen vindue. Især farligt at sætte søjlen uden skorsten. Der er modeller af vandvarmere, hvor carbonmonoxid går gennem åbninger, og dets udtagning fra rummet sker gennem en udluftning i væggen.

  Den anden mest almindelige fejl er ønsket om at skjule enheden, så den visuelt ikke kommer ud af interiøret. Ofte installeres en gas kolonne i kabinettet. Dette fører til en krænkelse af gas kolonnens korrekte funktion.

  Den tredje fejl, der ofte opstår, er den forvirrede forbindelse af gasrøret i søjlen. Dette resulterer i vand ind i gasrørledningen. Væsken kommer ind gennem gaskolonnen og bevæger sig derefter ned i rørene. Så vand kommer til gasudstyr fra naboer nedenunder, helt at deaktivere det.

  Det er umuligt at forhindre gasbjergens arbejdere at tage en tur. I tilfælde af afslag bliver politiets outfit indkaldt, fordi de truer folks liv.

  Ansvar for uautoriseret installation

  Hvis bindingen til røret for at forbinde søjlen gøres omgåelse af måleren, falder en sådan handling under Art. 7,19 AK RF. Hertil kommer administrativt ansvar i form af sanktioner. For enkeltpersoner ligger bøder fra en og en halv til to tusind rubler. Dette er den mindste mulige foranstaltning for ulovligt forbundet med gassystemet.

  Ud over den administrative kode falder den uautoriserede indsættelse og installation af gasudstyr inden for rammerne af Federal Law No 69 "On Fire Safety". Ifølge dokumentets tekst bærer ejendomsindehaveren et administrativt eller strafferetligt ansvar, afhængigt af alvorligheden af ​​konsekvenserne.

  Hvis aktionerne vil medføre skade på tredjemand, er ejeren forpligtet til at refundere det fuldt ud. Derudover kan der pålægges en bøde på 80.000 rubler for overtrædelse. Hvis der er forårsaget en betydelig skade for naboernes sundhed, kan ejeren blive anholdt og fængslet i op til to år.

  Video om højttalerens installationshastighed

  Roller på hvordan man korrekt forbinder og forsegler rør:

  Det er farligt at forbinde søjlen uden at overholde brandreglerne:

  På videoen er et kort resumé af normerne for installation af en gassøjle med en detaljeret overvejelse af hovedpunkterne:

  Hvis det blev besluttet at installere en vandvarmer i lejligheden alene, er det nødvendigt at gøre installationen i overensstemmelse med alle reglerne. Det er strengt forbudt at spare på materialer til installation. Dette er tilfældet, når det er bedre at afdække og overbetale. Ellers kan konsekvenserne være tragiske. Det er bedre at invitere en specialist og foretage en betaling en gang end at regelmæssigt betale bøder fra gas service.

  Den sidste video (i badeværelset!) Var særligt tilfreds, det nøjagtige modsatte af hvad der er skrevet ovenfor!

  Installering af gaskolonnen alene er et alvorligt skridt! Sikkerhedsteknologi spiller en vigtig rolle her, så endnu en gang under installationen er det nødvendigt at dobbeltsjekke alle detaljer. For nylig installerede han en kolonne og lavede flere fejl, som kunne have meget alvorlige konsekvenser. Jeg tror, ​​at det ville være nødvendigt at være mere opmærksom på sikkerheden.

  Internet-encyklopædi om arrangement af netværk af teknik og teknisk support

  Reglerne for installation af en gas kolonne

  Den centraliserede forsyning af varmt vand er blevet til luksus og fungerer kun i regionale centre, så elektriske varmetanke og gaskolonner til bolig og lejlighed bliver populære. Sidstnævnte er meget mere økonomiske, og i nærværelse af gas forsøger lejlighedsejere at installere disse enheder. Men bare så køb og sæt en gasvarmer vil ikke fungere - bliver nødt til at blive koordineret med gastjenesterne. Vi anbefaler, at du først vælger en model, også omhyggeligt studerer reglerne for installation af en gaskolonne i en lejlighed (eller i dit hus), saml alle nødvendige dokumenter.

  Mærkeligt nok, men inden du sender dokumenter til gas service, skal du vælge og endda købe en gas kolonne. På trods af den relative enkelhed af designet varierer enhederne i kvalitet, pålidelighed og brugervenlighed. Så hvis du ikke har en kedel, men en almindelig kolonne, skal du være opmærksom på følgende parametre:

  • Automatisk, manuel eller halvautomatisk styring;
  • Brænder tændingssystem - fra hovedbrandledninger eller batterier, automatisk eller manuel;
  • hvordan forbrændingsprodukter omdirigeres

  Vandvarmere med et lukket forbrændingskammer, i modsætning til gaskolonner med et åbent forbrændingskammer, bruger ilt fra gaden til at opretholde ild og behøver ikke ventilerede rum.

  Den fuldautomatiske søjle tænder selv gasen, regulerer vandtemperaturen og så videre. Dette er den bedste mulighed, men ganske dyrt, så de fleste vælger mere overkommelige halvautomatiske modeller.

  Tændsystemet er også en vigtig komponent. Selvom der nu ikke er nogen kolonner, hvor du skal sætte ild til en kamp, ​​er det stadig bedre at vælge modeller med batterier installeret. Hvis du pludselig slukker for strømmen, vil du ikke blive efterladt uden varmt vand (som i tilfældet med automatiske modeller). En anden mulighed er halvautomatisk tænding, så tænd du gasen med en knap selv. Vi råder dig til at betale ekstra og vælge den mulighed, hvor kolonnen udløses ved at inkludere et tryk til varmt vand.

  Fjernelsen af ​​forbrændingsprodukter i en gassøjle kan udføres på følgende måder:

  • ved hjælp af et lukket forbrændingskammer (det kaldes også en turbo);
  • Brug af en skorsten (åben forbrændingskammer).

  Sådan får du tilladelse til at bruge gas kolonnen

  Hvad angår gasforsyningen er det reguleret af forbundslov "Gasforsyning i Den Russiske Føderation" nr. 99-F3, gældende fra 31.03.99. Da gas er en kilde til øget fare, er kravene til installation af gasapparater særlige.

  Så rækkefølgen af ​​dine handlinger:

  1. Det første du skal gøre er at gå til boligkontoret og få certificerede kopier af ordninger og planer for vandforsyningssystemer, gasforsyning og skorstene.
  2. Så gå til brandvæsenet for en handling om skorstenens tekniske tilstand.
  3. Bestil et projekt om installation af en gas kolonne (oftest er det gas service, servicen er betalt).
  4. Hvis du bor i en fleretages bygning, skal du have tilladelse fra byadministrationen til at genudstyre lejligheden.
  5. Efter at have indsamlet dokumenter og købt en kolonne, send med alle dokumenter, et pas til enheden og papirerne til boliger i gastjenesten for at indgive en ansøgning om installation.

  Hvis alt er i orden, så på kortest tid vil medarbejderne i gastjenesten komme til dig for at installere kolonnen.

  Installation af gasskolonnen i lejligheden: krav

  Når du vælger et sted til en vandvarmer, skal du følge reglerne:

  • SNiP 42-01-2002 "Gasdistributionssystemer";
  • SP 42-101-2003 "Generelle bestemmelser for konstruktion og opførelse af gasdistributionssystemer af metal- og polyethylenrør."

  Styret af reglerne i denne ordning kan du nemt finde det rigtige sted til din gas kolonne.

  Som regel placeres alle enheder i køkkenet, da kun dette værelse opfylder alle krav til SNiP. Kravene til installation af en gaskolonne i et privat hus ligner en lejlighed. Sandt nok er nogle af de dokumenter, der kræves for at fuldføre installationstilladelsen, udelukket. For ikke at genlæse tonsvis af kedelige regler, giver vi en udtømmende liste over krav:

  1. Væggen, hvor søjlen er installeret, skal være fremstillet af ubrændbare materialer.
  2. Monter ikke kolonnen over gaskomfuret eller tættere end 10 centimeter til sidst.
  3. Det er forbudt at installere en søjle i badeværelset eller toilet.
  4. Trykket i rørledningen med koldt vand bør ikke være mindre end 0,1 atmosfære.
  5. Værelset skal have en skorsten, hvis diameter skal være mindst 12 cm.
  6. Lofthøjden i lokalet, hvor søjlen er installeret, bør ikke være mindre end to meter.
  7. Værelset skal have et åbent vindue eller et vindue.
  8. Rummængden kan ikke være mindre end 7,5 kubikmeter.

  Sådan installeres en gas kolonne

  Uafhængig installation er forbudt i henhold til lovgivningen i Den Russiske Føderation, men da repræsentanter for gastjenesten ofte forbliver ubehagelige, anbefaler vi, at du selv monterer enheden. Specialister bør kun inviteres til at forbinde slangen til gasrøret og kontrollere alle tilslutninger for lækager.

  Først og fremmest forberede alle de nødvendige materialer og værktøjer. Du skal bruge:

  • en ny gas kolonne
  • PVC-rør til vandforsyning og metalplast til gas;
  • beslag;
  • Kraner - gas og vand (det er bedre at bruge kugleventiler);
  • Salt- og magnetfiltre;
  • bølgepap eller galvaniseret rør (hvis det leveres med en kolonne);
  • den Maevsky kran;
  • ring for at gøre indgangen til skorstenen;
  • gasslange (dens længde afhænger af afstanden mellem røret og søjlen);
  • Slanger til vand (længde vælger også efter afstand);
  • dykker og skruer;
  • gasnøgle;
  • pipe cutter;
  • sæt skruenøgler;
  • bore;
  • niveau;
  • tætningsmiddel, FUM tape og slæb;
  • lodde station for rør.

  Dette er en gammel gas kolonne, hvis brug ikke er sikker. Det er bedst at erstatte det med en moderne analog.

  Hvis du allerede havde en vandvarmer, så skal du først og fremmest demontere den. For at gøre dette:

  1. Afbryd alle gasventiler.
  2. Skru fast fastgørelsesmøtrikken på slangen med en gasnøgle.
  3. Derefter fjernes slangen fra søjlen. I tilfælde af at slangen er ny og ikke har nogen skade, kan den bruges yderligere. Ellers skal du købe en ny.
  4. Nu kan du fortsætte med at afbryde enheden fra vandforsyningen. Sluk for vandet (hvis der er et tryk nær søjlen, så er det nok at blokere det, ellers skal du stoppe adgangen til vandet i hele lejligheden).
  5. Fjern forbindelsesrøret placeret ved kolonnens udgang og træk det ud af skorstenen.
  6. Fjern vandvarmeren ved at fjerne den fra fastgørelseselementerne.

  Installation af gasvarmeren foregår i flere trin. Efter at have valgt en placering, skal du forberede alle kommunikationer: et vandrør, en skorsten og en gasrørledning. Alt dette bør være i umiddelbar nærhed af fremtidens kolonne, så efter installation af sidstnævnte behøver du kun at forbinde slangerne til rørene.

  For at forbinde gassen til gaskolonnen skal du ringe til specialisten på den særlige service.

  1. Så det første du skal gøre er at markere stedet for vandvarmeren. Jeg hænger den på den specielle lath, der følger med enheden. Du skal bruge en boremaskine, dowel og selvdrejende skrue. Det er bedre at gøre markup med et niveau.
  2. Bor huller, kør dowels, anbring baren og skru den til væggen med skruer.
  3. Det næste trin er at forbinde vandvarmeren til skorstenen. Dette sker med bølgepap eller metalrør. Installer den nyeste let. Røret skal anbringes på et grenrør (og en ærme, der også skal stramme et åg) kolonner. Den anden ende er indsat i skorstenen og dækket af cement (og kan være asbest). Men glem ikke, at rørets vandrette del ikke kan overstige 6 m, og du kan ikke lave mere end 3 bøjninger af korrugeringen.
  4. Nu kan du fortsætte med at forbinde højttaleren til vandforsyningen. Som det blev sagt tidligere, er installationen af ​​rør og forgrening bedre gjort på forhånd. I dette tilfælde er det ikke altid en god ide at skære ind i nærmeste linje (hvis hovedet er svagt i det, skæres direkte ind i hovedrøret, der går til lejligheden). Sørg for at installere en kran på den nye gren til vandvarmeren, så du kan reparere søjlen eller udskifte den uden at slukke for vandet i hele lejligheden eller huset. For at gennemføre rørledningen skal du have metalplastrør og loddejern samt krankoblinger.
  5. Efter afslutning af arbejdet med den varme og kolde ledning behøver du kun at forbinde slangerne til den tilsvarende udgang og indgangen til kolonnen og til rørene.

  Så det ligner en skorsten, lavet af bølgepap. Ringen har en ren æstetisk betydning.

  Dette fuldfører dit arbejde. Tilslutning til gasrøret udføres af specialisterne i den tilsvarende service. Ved indgangen til søjlen sættes også en kugleventil, alle tilslutninger er forseglet og kontrolleres derefter for lækager.

  Den sværeste ting at forbinde en gas kolonne, dog mærkelig det lyder, er at få en tilladelse. Du har ret sved, løber rundt i forskellige tilfælde, betaler for projektet og forskellige dokumenter. Installationen af ​​selve udstyret er ret simpelt og udføres hurtigt, selvfølgelig, hvis rørledningen allerede er installeret. Det er bedre ikke at udføre noget arbejde, der vedrører gasledningen uafhængigt. Tiltal denne sag til fagfolk. Pas på dig selv og dit liv.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 19 = 26