30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Ledningsdiagram i et privat hus

Ledningsdiagram i et privat hus

Umiddelbart vil jeg gerne bemærke, at i denne artikel overvejer vi kun en af ​​de optimale ledningsindstillinger for værelser. I virkeligheden kan du fuldstændigt ændre projektet, idet du baserer dig på faktorer som: den samlede belastning fra elektriske apparater, antallet af værelser, ønsket om at spare elektricitet osv.

Vi sørger også for din opmærksomhed et typisk ledningsdiagram i et 220 V hus:

Hvad angår komponenterne i de elektriske ledninger anbefaler vi følgende:

 • Måleren af ​​elektricitet er en-takst, fordi i de fleste regioner for at bruge multi-tariff elementer er der ingen mening på grund af en lille forskel i dag- og natraterne.
 • Netværket er enfaset, fordi selv i moderne private huse bruges det 220 V og ikke 380. Lyt ikke på dem, der siger, at de siger at bruge et trefasetværk, fordi moderne husholdningsapparater er meget kraftige. Tværtimod er tendensen til at spare energi og dermed producere lavkapacitetsudstyr, men samtidig høj produktivitet. Hvis du vælger tværsnitsarealet på kablet på en tykkere måde, kan du også bruge en enkel enfaset ledningsforbindelse, selv for at køre kraftigt udstyr. Kabel omkring huset skal være kobber, det er bedst at købe VVGng. Den rigtige indstilling vælges efter beregning af kabelets tværsnit med hensyn til strøm og strøm. Normalt vælges en ledning med en diameter på 1,5 mm.sq for armaturerne, 2,5 mm.sq. på stikkontakterne og 4 mm.qv. på el-komfuret eller kedlen.
 • Antallet af afsætninger tælles individuelt for hver enkelt sag, så på den elektriske ledningsplan i huset viste vi et udløb til et eksempel (faktisk kan der være et andet antal løg). Det anbefales at oprette flere rosetgrupper i hele lejlighedsbygningen under forudsætning af, at det under reparationen ikke er nødvendigt at forlade hele rummet uden lys. Den samme situation med belysning - der er et ønske og muligheder, skaber flere motorveje i et elektrisk kredsløb, der hver især vil tjene 2-3 værelser. Om hvordan man deler ledningerne i grupper, fortalte vi i en separat artikel.
 • Ved indgangen, umiddelbart efter elmåleren, skal du installere en afbryder ved 40 A (eller endda 32 A), hvilket er nok, selvom du bruger elektrisk opvarmning. Hvad angår de andre maskiner, kan de til udgange konstrueres til 25 A og til belysningsgruppen med 10 A. På en god måde skal du beregne den aktuelle belastning på huset og vælge de mest passende egenskaber ved strømafbryderen. Stikkontakter skal beskyttes mod nuværende lækager ved hjælp af en beskyttelsesafbryder eller ved en diafi-automat.
 • Ved siden af ​​?? landet hus er der en garage, som også drives fra hjemmet indgangen skjold. Ledningsdiagrammet i garagen blev diskuteret i detaljer i den relevante artikel.
 • For strømforsyning fra gaden er der installeret et AWBbShV pansret kabel, som ligger i jorden uden yderligere beskyttelse. Med tilgængeligheden af ​​penge kan du købe en mere pålidelig og holdbar løsning - et kabel VBbShv, hvis forskel i kobberydelse levede.
 • I alle rum er det bedre at bruge LED lamper; de er mere holdbare, forbruge et minimum af elektricitet og kan bruges absolut i ethvert rum, i hvert fald i badeværelset, selv i køkkenet, for ikke at nævne soveværelset.
 • Til badeværelset er der en separat udtagningsgruppe, der er beskyttet af en 10 mA RCD (andre stikkontakter kan beskytte RCD'en med 30 mA), som er forbundet med en øget risiko for elektrisk stød (rummet har en høj luftfugtighed).
 • Earthing er til stede, vi viste ikke hver enkelt kerne på et typisk ledningsdiagram (fase, nul, jord) for ikke at røre tegningen.

I tilfælde af at du besluttede at lave et ledningsdiagram i et trefaset hus (til 380 V), skal du vælge andre netværkselementer efter egenskaber, men princippet om kabelrute rundt i lokalerne forbliver det samme. Kun i dette tilfælde er det også nødvendigt at distribuere belastningen i faser korrekt.

Diagrammet nedenfor viser tydeligt, hvordan man fordeler enkeltfasede forbrugere i huset i grupper:

Vi gør opmærksom på, at det elektriske system i et træhytte (normalt en dacha-option) vil se anderledes ud, og de elektriske netelementer vil være forskellige, hvilket er relateret til brandsikkerhedskrav!

Nu ved du, hvordan layoutet af de elektriske ledninger i 220V huset ser ud. Hvis du har problemer med designet, skal du til enhver tid sende et billede af din hjemmelavede plan, så vores specialister kan høre og hjælpe. Til dette skabte vi kategorien "Spørgsmål af Elektrikere", hvor vi anbefaler, at du deltager aktivt!

God eftermiddag. Uanset om det er korrekt, skal du spørge om det er korrekt fra et skjold. med AB 25a på gulvet med en enkelt tråd 3x2.5 til kurvkassen i midten af ​​rummet for at bygge på 3 - 4 værelser på stikkontakter til 2 stk. sådan - en ledning.

Velkommen! Nå ifølge normerne på 2,5 mm.kv. i 25A nærmer den automatiske maskine, men i en realitet for en forudsætning med 4 værelser af en sådan sektion kan ikke være tilstrækkeligt, hvis der anvendes kraftige elektriske apparater, for eksempel en plade. Hvis du ikke forbinder noget kraftfuldt, skal du lade det være. Men det er bedre at vælge en automatisk maskine til 40A og foretage et kobberkabel 3 * 6 mm.kv.

I de dage, da der blev bygget typiske panelhuse, var det ikke meningen at bruge så mange kraftige elektriske apparater i hver lejlighed som det er nu. Derfor blev ledninger i huset lavet ifølge en uacceptabel ordning for det moderne liv.

Et værelse (9x5) sover stadig (3x4) og et køkken (4x5) Hvordan skal jeg oprette elektricitet?

Ledningsdiagram i et privat hus - gør det rigtigt

Man for et behageligt liv kan ikke undvære elektricitet. Hvis du ikke har det, vil du ikke kunne lave mad på moderne køkkenudstyr, bruge elektriske redskaber eller husholdningsapparater eller give et acceptabelt niveau af belysning.

Imidlertid er ledningen af ​​et elektrisk netværk en ekstremt vigtig øvelse. Selv den mindste unøjagtighed eller unøjagtigheden af ​​forbindelsen kan føre til triste konsekvenser: forringelsen af ​​enheder og det værste tilfælde - i brand.

Derfor er det også nødvendigt at være opmærksom på strømforsyningssystemet, selv i planlægningen af ​​arbejdet med strømforsyning.

Ledningsdiagram - hvad er det til?

Et detaljeret ledningsdiagram er en tegning, der viser hovedkomponenterne i det interne elforsyningssystem: indgangsledningen, beskyttelsesanordningerne, elmåleren, forbindelsesbokse og bøjningerne fra dem, kontakter og stikkontakter til tilslutning af slutbrugerne.

For hvert privat hus udvikles sit eget ledningsdiagram, hvis der ikke anvendes et standarddesign under konstruktionen. Men udpegelsen af ​​ordningen vil altid være den samme:

 • Når man har en detaljeret plan for hånden, vil det på forhånd være muligt at planlægge en liste over udstyr og materialer, der er nødvendige for oprettelsen af ​​et elektrisk netværk.

Dette vil ikke kun eliminere behovet for hurtigt at købe op den manglende på dagen for installationsarbejder, men vil også spare meget. Opnået denne besparelse vil være en mulighed for at finde billigere muligheder og ikke købe noget overflødigt;

 • Med ordningen er det meget nemmere at bestemme den nødvendige input effekt;

 • På tegningen vil knuder med det maksimale strømforbrug være tydeligt synlige. Dette vil gøre det muligt for dem at omlægge dem på forhånd på en sådan måde, at der sikres en heds brandsikkerhed og ikke skaber unødig belastning på knudepunkterne på strømnettet;

 • Desuden vil ordningen gøre det muligt at rationalere planlægge byggearbejdet i det elektriske netværks hus og dele dem i et rationelt antal faser uden risiko for at glemme at montere en bestemt node.

  Korrekt implementeret strømforsyning til et privat hus fra strømforsyningen er ikke kun en garanti for stabil og høj kvalitet til alle husholdningsapparater, men også pålidelig beskyttelse mod brande.

  Der er to hovedmåder, hvorpå man kan indse indførelsen af ​​elektricitet i huset: via en overhead linje eller via underjordisk kommunikation. I det første tilfælde mener vi at trække ledninger mellem husets væg og støtte fra strømforsyningsledningerne, i det andet - ledningens indtrængning i jorden.

  Den mest rationelle luftindløb kan være, når afstanden mellem husets væg og strømforsyningskolonnen ikke overstiger 20 m. Hvis det viser sig at være stort, skal der installeres en ekstra understøtning på haven.

  Dette gøres for at reducere den mekaniske belastning på indgangslinjen, som i en længde på mere end 20 m kan blive revet enten under egen vægt eller ved svingning under vinden.

  Luftledningen er arrangeret som følger:

  • Gennem væggen bliver der boret et hul, hvori der er monteret et stykke metalrør med lille diameter eller en speciel plastikbølgning.

 • Isolatoren på beslaget skærer ind i husets mur;

 • Mellem isolatoren på væggen og isolatoren trækkes et stålkabel på stangen;

 • Ledningerne trækkes direkte;

 • Ledningskablerne er forbundet med bærerkablet hver 0,5 m med metal- eller plastklemmer;

 • Gennem væggen og det indsatte rør sættes de understøttende ledninger ind, og derefter tilsluttes indkapslingsdækslets distributionskort.

  Dette opnås ved spænding mellem isolatorer på stangen og på væggen. Ledningens længde fra isolatoren til omstillingsbordet skal lægges frit, uden spænding. Minimumsafstanden mellem jordens overflade og bundens punkt på slæbet skal være 3,5.

  Også dette kabel bør ikke røre hele sin længde med nogen strukturer eller med kronerne på træer eller buske.

  Indgangspunktet kræver forsegling. Til dette er det resterende ledige rum fyldt med enten et monteringsskum eller tæt pakket med ubrændbar mineraluld efter at have lagt det elektriske kabel gennem røret.

  Som en ledning, der kan bruges til at levere elektricitet til et privat hus, er det muligt at anvende et CIP-kabel. Dens isolering er designet til drift under påvirkning af atmosfærisk nedbør og solstråling, samt med betydelige temperatursvingninger.

  Derudover kræver dette kabel ikke brug af et ekstra bærekabel, da det allerede har dette. Trådens mindste tværsnit er 16 kvm. Til input 220 V anvendes et to-ledningskabel til 380 V - fire ledninger.

  Entry under jorden anses for at være mere pålidelig end den luftige version. Øget pålidelighed opnås ved fuldstændigt at eliminere effekten på kablet af sådanne ugunstige faktorer som temperaturændringer, nedbør og vindbelastninger.

  Derudover kan du med underjordiske indrejse ignorere forhindringer som trækroner eller udhuse.

  For hele dens stabilitet er jorden også et forholdsvis aggressivt miljø, der i sidste ende kan beskadige beskyttelseskappen af ​​det elektriske kabel. Derfor skal gravede ledninger beskyttes.

  Røret skal lægges fra udgangsstedet til rummet og til et niveau på 1,8-2 m allerede i strømforsyningskolonnen.

  Dybden af ​​det elektriske kabellægning bør ikke være mindre end 0,8 m. Hvis indgangen er organiseret gennem fundamentet, bliver hullet styrket ved at installere et asbestcementrør.

  Mens man er involveret i at arrangere input af elektricitet, skal man huske på, at kun de ansatte i den forsyningsorganisation har ret til direkte at forbinde elektricitet samt arbejde på strømforsyningspolerne.

  Elektriske forbrugere i et landhus og udarbejdelse af en ordning

  For at lette beregningen af ​​belastningerne på nettet og korrekt udforme sin ordning kan alle energiforbrugere i et privat hus opdeles i flere grupper:

  • belysning;
  • Køkkenudstyr (mikrobølgeovn, elektrisk ovn, multivark, emhætte osv.);
  • Badeværelsesudstyr (kedel, vaskemaskine);
  • Stikkontakter til tilslutning af elektriske apparater med lav effekt og forbrugerelektronik;
  • Elværktøj i bryggerset.

  Beregningen af ​​den samlede effekt, som det interne elnet skal beregnes udføres som følger:

  • Den nominelle effekt af alle tilgængelige forbrugere opsummeres;
  • Det opnåede resultat korrigeres for den generelt accepterede koefficient for simultanitet af tænding af indretninger, dvs. ganget med 0,7.

  Ud over den samlede kapacitet er det meget vigtigt at overveje belastningen for hver forbrugergruppe. I dette tilfælde bør i en gruppe ikke omfatte apparater, hvis samlede effekt overstiger 4,5 kW.

  Hvis strømmen overstiger denne værdi, skal nogle af enhederne tildeles en separat gruppe og planlægge deres forbindelse på en separat linje. Du kan navigere i beregningerne til følgende tabel:

  For at sikre en sikker og pålidelig strømforsyning er det nødvendigt at bestemme hvilken type ledninger der anvendes. For private huse er der kun kobberledninger med lang levetid.

  Ved beregning af ledningsdiagrammet er det for hver af sine sektioner nødvendigt at overholde følgende regler:

  • Kabelføring skal være helt sikker i drift;
  • Tab i kablet skal være minimal;
  • Kabellens levetid kan ikke være mindre end 10 år.

  Disse krav overholdes fuldt ud med kabler typer NYM, VVGng, VVG, PNPP. Alle kan bruges til at drive de skjulte ledninger til stikkontakter og belysningsenheder. Hvis der vælges en åben ledningsform, kan du bruge kablerne til PUGNP eller PGVP.

  Et eksempel på typiske løsninger til et landhus

  For at undgå fejl, selv før du udarbejder ordningen, er det værd at forstå selv hvordan du skiller elektricitet i et privat hus:

  Kredsløbet skal starte fra indgangskontakten, som gør det muligt at slukke helt for alle elektriske apparater, herunder måleren. Derudover skal der følges en elmåler, hvis installation skal udføres af specialisterne i servicevirksomheden.

  Så er der en automatisk tur-enhed med en tærskel, der giver maksimal strømforbrug.

  Derudover vil der være brug for separate beskyttelsesanordninger for hver af forbrugergrupperne. Og for særligt kraftfulde enheder vil det være nødvendigt at bruge mere effektive afbrydere (25-40 A) samt ledninger med øget tværsnit.

  Derudover er ledninger allerede udført for at lede forbrugerne: afbrydere og belysningslygter samt til stikkontakter, hvorefter du kan tegne diagrammet rent og fortsætte til installationsarbejdet.

  Når du har gennemført installationen af ​​ledningsdiagrammet, skal du grundigt afprøve det for kvaliteten af ​​arbejdet og ledningens korrekte layout. Dette vil eliminere risikoen for overophedning af dens enkelte områder, fyldt med en brand.

  Hovedværktøjet her er den enkleste enhed til kontinuitet af elektriske ledninger, og det bedste er et multimeter.

  Sekvensen af ​​handlinger under testen indebærer udførelse af flere aktiviteter.

  1. Tjek for kortslutninger. For at gøre dette er instrumentet brugt til at bestemme, om der er nogen kontakt mellem fase, jord og nul ledninger. I forbifarten kan du også finde ud af kvaliteten af ​​isoleringen, som du skal udføre målinger ved hjælp af et megaohmmeter.
  2. Betjeningen af ​​alle installerede switche overvåges.
  3. Lys og udsalg er gennemboret.

  Det er helt tilladt at der opstod en mekanisk skade på et bestemt område. Hvis det forbliver ubemærket, så er det fyldt med enten kortslutninger eller manglende spænding i en eller anden strømforsyningsledning.

  Når du har kontrolleret, at det elektriske netværk er bygget på den rigtige måde og fungerer fuldt ud, kan du begynde at bruge det.

  Udviklingen af ​​et strømforsyningssystem til et privat hjem er et arbejde, der kræver maksimal opmærksomhed. Den mindste unøjagtighed eller forsømt netværksnode kan enten føre til netværks uvirksomhed eller umuligheden af ​​dens sikre drift.

  Men med en fuld forståelse af opgaverne og kendskabet til de grundlæggende begreber inden for elteknik kan praktisk talt ethvert system i det elektriske netværk implementeres.

  Se videoen om den allerede installerede ordning i et privat hus og lær yderligere viden om forskellige trivialiteter

  Tak for det kompetente materiale, der leveres i denne video. Og jeg kunne godt lide røghuset, især fisken i den. Jeg er selv en elektriker og en fisker. Og hvis du kan, så send mig en tegning af et røghus, samt en metode til betning og rygning af fisk. Taknemmelig på forhånd. Min mail. [email protected]

  Tilføj en kommentar Annuller svar

  Ul. Zoe og Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73

  Installation af ledninger i et privat hus med egne hænder

  En moderne lejlighed, hus, kontor eller forretningssted kan ikke forestilles uden strøm. Det er tæt ind i vores liv og fortsætter med at indfange flere og flere kugler i livet. Om hvordan kvalitet ledninger i rummet, og hvor glat det virker, afhænger af, hvordan det objekt -. Uden elektricitet slukker belysning, kedler, klimaanlæg, computere, etc. Så hvis du tænker på at skabe en komplet kredsløb ledninger i et privat hjem, Så læs vores artikel - i det vil vi tale om subtiliteter og nuancer i denne sag.

  Før du planlægger placeringen af ​​kablerne, skal du foretage apparater og belysning layout i alle rum, teknikrum, avlsbygninger og på gaderne. Det er nødvendigt at starte fra ham. Hvis for eksempel, i hallen er kun to eller tre stik til tilslutning af TV og lampen, så køkkenet er du nødt til at opretholde flere linjer til at forbinde kraftig stiralki og opvaskemaskine, mikroovn og elkedel, el-kedel og kogeplader.

  Klassisk ordning for tilslutning af et hus

  Beregningen skal ske under hensyntagen til alle forbrugere, der vil blive tilsluttet + lageret + tænk på, hvad du ellers vil oprette forbindelse til netværket i fremtiden. For eksempel, hvis du planlægger at slå en brønd, så skal du køre en kraftig motor, hvis du planlægger at sætte en maskine i garagen, tænk på hvilket kabel der vil modstå den nødvendige strøm. I første fase er det nødvendigt at udarbejde en detaljeret plan for alt elektrisk udstyr, der er og vil være i huset. Overvej klimaanlæg, videoovervågningssystemer, landskabsbelysning osv.

  På baggrund af ordningen for forbrugere skal der derfor foretages et skematisk diagram over installationen af ​​elektriske ledninger i et privat hus med egne hænder. Under denne ordning vil samling blive gjort, så du ikke er forvirret overalt og misforstår ikke. Det giver dig mulighed for hurtigt at beregne det antal kabel, du har brug for, dets tværsnit, antallet af udgange og kontakter, bestemme flapens placering og tæller, stabilisatorer og andre kædeelementer. Ifølge ordningen er alt udstyr købt og installationen gennemføres - det anses for at være grundlæggende.

  Ledninger kan være af to typer - udendørs eller skjult. I dag, næsten overalt bruger de skjulte ledninger, som er lagt i udskårne på væggene og loftstråler. Eksterne ledninger anvendes, hvor kanaler ikke kan lægges - i træhuse, strukturer fra runde tømmer, tømmer, gulv mv.

  Tegning af ledningsdiagrammerne i et privat hus med egne hænder, skal du huske på SNiP kræver kabelføring. Desuden er det nødvendigt at afbryde udtag og lyslinjer. Denne løsning er dyrere end den "cirkulære" ordning, men den er sikker og giver dig mulighed for at inkludere stærke forbrugere i netværket uden risiko for, at andre enheder fejler. Hertil kommer, at kabelføringen tillader reparationer i et rum og slukker det, mens resten vil have elektricitet.

  Adskillelsen af ​​netværk i klasser tillader brug af kabler og maskiner af den krævede effekt. For belysning anvendes f.eks. En ledning på 1,5 kvadrater og en automat på 16A. Dette er nok for at forbinde flere lyskilder og endda en kraftig central lysekrone. Til stikkontakter anvendes et kabel til 2,5 kvadrater og en automat til 25 ampere. Den samlede kapacitet for én linie kan ikke overstige 4,5 kW (fx mikrobølgeovn, elektrisk emhætte og indgår i en linje stikkontakt eller "spise" 800 + 300 + 1300 W eller 2,4 kW). Hvis du planlægger at forbinde stærke forbrugere (f.eks kedlen på 3-4 kW stiralku, el-kedel, ovn) og derefter trække den linje for at adskille dem.

  Kabelstyringsstandarder

  Linjen kommer til det elektriske skjold, hver er udstyret med en separat automatisk enhed i henhold til strøm. Ved indgangen sættes en fælles maskine (kan bruges på 32 eller 40A).

  Adskillelse af forbrugergrupper

  For at kvalitativt lede elektricitet i huset, skal du planlægge alt korrekt. Lav adskillelsen af ​​alle linjer og kilder i grupper:

  1. Netværket bruges til belysning.
  2. Netværket brugte strømforsyningen.
  3. Netværk (for kraftige forbrugere).
  4. Netværk til gadebelysning.
  5. Netværk til hozpostroek (garage, skur, bad osv.).

  Disse netværk er tegnet på separate ark papir med angivelser af rummets dimensioner og bredden af ​​skillevæggen. Derefter tælles den nødvendige mængde kabel (under hensyntagen til dens tværsnit), stikkontakter og andre enheder.

  Hvis du gør skjulte ledninger, så lægges det i stroberne, så plasteres og hele væggen er justeret i en. Hvis du laver eksterne ledninger, lægges det efter vægbeklædning, skjuler kablet i specielle metal- eller plastkanaler.

  Overvej hvordan man laver ledninger i huset, overvej om du har brug for en spændingsregulator. Moderne netværk er ekstremt ustabile, spændingen i dem kan hoppe fra 180 til 240 grader, mens for mange enheder de mulige afvigelser er 5-10%.

  Advarsel: stabilisatoren vil udligne spændingen og beskytte dine enheder mod udbrænding, men for dette skal du korrekt beregne strømmen på en sådan måde, at det er nok for alle samtidigt fungerende enheder.

  Tegn et diagram over kabling og placering af enheder

  Så du besluttede at oprette ledningerne selv. For at gøre dette skal du bruge et sæt værktøjer:

  1. Multimeteret.
  2. Tester skruetrækker.
  3. Stik til ledninger.
  4. Flad næse tænger.
  5. Kniv til stripping.
  6. Perforator og slibemaskine med en diamantskive til fremstilling af shtrob.

  Efter at have lavet værktøjerne, er det tid til at begynde at markere den fremtidige udstationering. Fra oven starter trådene i en højde på 20 cm fra loftet, alle grenene til stikkontakterne eller omskifterne er stramt lodret. Forsøg ikke at redde kablet ved at trække det over eller skråt - det vil medføre triste konsekvenser, når du beslutter dig for at hænge et skab eller billede 5 år efter reparationen.

  Placer ikke kontakter eller stikkontakter i vådrum. Højden af ​​deres placering reguleres af SNIP eller afhængigt af kundens ønsker. Hvordan udfører ledninger i huset, hvis det er nødvendigt at skabe belysning i et vådt rum (for eksempel en sauna)? Transformatoren tændes og spændingen er ikke mere end 36 volt, fordi den er sikker for mennesker.

  Sådan korrekt markup

  Vi vil analysere, hvordan man opbygger elektriske ledninger i huset med egne hænder (turn-based scheme). Begynd at lave markeringer fra skjoldet. Først tegner du de linjer, som hovedlinjerne vil passere. Tænk på bredden og dybden af ​​skæringen. Derefter tænk på, hvor de elektriske kasser vil blive placeret (de skal gøres ved at forbinde ledningerne til lysnettet). Sæt fatene og omskifterne fra boksene, skru loftet til armaturerne på loftet. Når alt forberedende arbejde er afsluttet, og tegningslinjerne er trukket, så fortsæt til strobismen. Ved hjælp af en slibemaskine og en diamantskive skæres slots i den givne dybde, og den anden skærer sig parallelt med dem. Ved hjælp af en perforator eller en mejsel er der en rille ud i hvilken kablet er lagt. De er fastgjort inden i Strobl ved hjælp af beklædninger og derefter cementeret med cement eller asbest.

  Advarsel: Det anbefales at afslutte afslutningen efter test af systemet. Hvis noget kabel er beskadiget under installationen, behøver du ikke at skære shtroby igen.

  Kompetent tilslutning af klappen

  Efter mærkning og skæring af pladen i dem lægges kabler. Alle tilslutninger er lavet i monteringsbokse ved hjælp af specielle stik. Du kan selvfølgelig propaivat ledninger, men det er helt unødvendigt og tager meget tid. Plug-in forbindelsen er hurtig og pålidelig, det vigtigste er at vælge originale materialer.

  Ved tilslutning af kontakter er det nødvendigt at åbne fasen, ikke nul. Fasen kommer til bunden af ​​patronen, og ikke til siden, så du ikke ved et uheld hager det, når du udskifter pæren. Disse er de grundlæggende regler for, hvordan man laver ledninger i huset med egne hænder - husk dem og følg dem uden fejl.

  Efter at trådene er lagt ud, skal du forbinde dem til tavlen, installere i det automatiske maskiner, RCD, tæller. Det kan kun transporteres eller forsegles af en medarbejder hos et energiforsyningsselskab, så lad det ikke tage dig selv - du vil blive bødet en stor sum. Alle kabler, der kommer ind i måleren, er ønskelige at være mærket for at holde på klistermærker med en betegnelse, som de svarer på eller underskriver dem med en markør. Det er også ønskeligt at holde et forbindelsesdiagram på skærmdøren, ellers efter 5-10 år kan du simpelthen ikke huske, hvad der var samlet.

  Lad os fortælle dig nogle subtiliteter om, hvordan du holder lyset i huset med dine egne hænder. Der er to typer af kabel - kobber og aluminium. Vi anbefaler på det kraftigste, at du kun bruger et kobberkabel - det tåler store belastninger, forringes ikke med tiden og passer nemt lige på bøjninger. For at slukke stikkene er det bedst med et kabel 3 * 2,5 VVGng (ubrændbart). Det tredje kabel går til jorden (mange moderne enheder virker ikke uden det). Det er bedre at ikke sætte enkeltstik - du vil simpelthen ikke have nok. Et værelse kræver mindst 4 stikkontakter (selv i soveværelset tænder du telefonen for opladning, en tablet, et strygejern og en gulvlampe). For hallerne anbefales det at oprette grupper med 4-6 udgange (for eksempel at tilslutte en computer, du har brug for mindst 4, og hvis du har en printer / scanner, så er alle 6). I køkkenet er der normalt 4 stikkontakter (emhætte, el-kedel, blender, brødmaskine) placeret i nærheden af ​​arbejdsfladen. Der er mindst 2 mere på de resterende enheder (køleskab, el-kedel, kedel osv.).

  Til belysning anbefales det at bruge et konventionelt VVGGN-kabel 3 * 1,5 mm2 - det er nok til at køre flere lyskilder. Men hvis du planlægger at oprette pass-through switches, så bliver du nødt til at finjustere kredsløbet.

  Generelt er en elektriker i et privat hus kun komplekst ved første øjekast. Hvis du studerer den relevante litteratur og følger alle de råd, så kan du hurtigt og præcist indsamle det selv. Det vigtigste - spar ikke, brug kun komponenter af høj kvalitet og vær forsigtig, uden at forbinde kablerne til belysning af en kedel eller et varmt gulv.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  55 − 52 =