30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

LED Plant Phytolamps

Phytolamp til planter: kundeanmeldelser

De indendørs planters skønhed og den rigtige udvikling af kimplanter afhænger af betingelserne for deres vækst. Hvis de skaber et gunstigt miljø, vil de udvikle sig hurtigere og mere harmonisk. En af de vigtige faktorer for god vækst er korrekt belysning. Til dette formål bruger mange specialister og amatører nu phyto-lamper til planter. Tilbagemelding om det udstyr, der leveres, hjælper med til at træffe det rigtige valg af type og model.

I dag anvendes mange forskellige typer phytolamps. De adskiller sig i en række egenskaber. Hvordan vælges den bedste løsning vil blive diskuteret senere.

Krypton, xenon, fluorescerende phytolamps til planter (foto er i anmeldelsen) er specialiseret udstyr. Sådanne indretninger fremskynder processerne ved fotosyntese og sikrer hurtig, korrekt udvikling af blomster, frøplanter og andre grønne plantager.

Det moderne marked for belysningsudstyr giver brugeren et stort udvalg af udstyrsmodeller. Dette giver dig mulighed for at løse forskellige problemer i forbindelse med planteavl. Modellerne varierer i spektrum af stråling, strømforbrug, konfiguration. Deres pris og formål er også forskellige.

For at vælge den bedste løsning skal du overveje egenskaberne ved hver type phytolampe. I dette tilfælde er det nødvendigt at overveje den type plante. De falder i tre kategorier. Den første gruppe har brug for meget lys. Den anden kategori af planter kan vokse med spredte stråler. Den tredje gruppe har ikke brug for meget lys overhovedet. For hendes phytolamps er ikke brugt.

Luminescerende phytolamps til planter er kendt for deres lave energiforbrug. De udsender en stærk strøm af lys, som positivt påvirker planter. Effektiviteten af ​​de præsenterede enheder er høj. De kan installeres i nærheden af ​​planter. Lysstråleapparatets stråler kan ikke forårsage forbrændinger på bladene.

Spektrum, som omfatter belysningsudstyr, så tæt på dagstypen. Dette påvirker positivt udviklingen af ​​blomster. Komplet erstatte sollyset præsenteret udstyr er ikke i stand til. Derfor placeres planter på vindueskarmen, men kunstig belysning bruges også.

De præsenterede belysningsindretninger har flere ulemper. Med tiden falder intensiteten af ​​deres lysstråling. Derfor erstattes luminescerende sorter gradvist af andre typer lamper.

Anmeldelser om fluorescerende lamper

Luminescerende phytolamps til planter, på grund af deres relativt lave omkostninger, har fundet deres anvendelse i arrangementet af drivhuse, drivhuse. De giver dig mulighed for at give dagslys med store områder og rum. Til industriel kimplanter dyrkes de også universelt.

Kviksølvarter udmærker sig i gruppen af ​​luminescerende instrumenter. Deres spektrum af belysning har en rød tinge. Disse er kraftige lightere, der bruger store mængder elektricitet. De er meget udbredt i organisering af belysning i blomsterhaver og andre lignende faciliteter.

De mest populære i det præsenterede område er lamper af firmaet Osram. Modellerne af den lysende type sælges i fluoren. En lampe med en effekt på 18 W kan købes i gennemsnit for 300-350 rubler. Enheden 30-36 W har en pris på 350-400 rubler. Lysstofrør på 58 watt af den præsenterede linje koster ca. 400-450 rubler.

Luminescerende phytolamps til planter, gennemgået af eksperter, er stadig ikke meget effektive. Efter et stykke tid kan de ikke give planten nok lys. Derfor bruges i dag forskellige typer udstyr ofte.

På markedet for specialprodukter til blomsterhandlere kan du møde modellerne af lamper, der arbejder ud fra energibesparende teknologi. Designet har en indbygget gasspjæld. Det er nødvendigt at tilslutte lampen til netværket. På grund af denne funktion kan lampen skrues i stikkontakten.

Energibesparende modeller kan have forskellige farvestråler. De er opdelt i "warm9raquo ;," cold9raquo; og "neutral9raquo; arter. Under den vegetative udvikling har blomster og kimplanter brug for en luminescens, som omfatter blå nuancer. Når planten blomstrer, har den en varm tone af belysning. Hvis du ændrer den type belysning, der ikke er meningen for hele perioden af ​​vækst af blomster, bør du erhverve sorter af dagslys spektret af luminescens.

Anmeldelser om energibesparende lamper

Hjælp med at løse problemet med, hvordan man vælger phyto-lamper til planter, brugerfeedback. Erfarne gartnere dyrker frøplanter, når man bruger lamper "koldt 9raquo; glød. Til indendørs blomstrende sorter er det bedre at købe apparater "varm 9raquo; spektrum.

Energibesparende sorter har flere fordele, ud over valg af skygge. Det præsenterede udstyr kan bruges i lang tid. Ressourcen af ​​hans arbejde er fra 8 til 15 tusinde timer. Indikatoren afhænger af producenten og funktionerne i funktionen. De bruger også en lille mængde elektricitet.

Bispectral lamper er populære blandt brugerne. De kan udstråle både kolde og varme nuancer. Omkostningerne ved Bi-S (200 W) lampe er fra 8500 rubler. Hvis den præsenterede enhed har en nominel effekt på 300 W, vil prisen være 11 500 rubler.

Blandt de belysningsanordninger, der anvendes i moderne havearbejde, skelnes natriumfytolampe til planter. Eksperternes kommentarer taler om høj effektivitet af enheder. Deres lysstrøm ligger i regionen af ​​det røde og oransje spektrum. Med deres deltagelse vokser ikke kun kageplanter. Natriumlamper anvendes aktivt i små drivhuse.

Hvis enheden har en gennemsnitlig effekt for sin klasse, vil den være i stand til at belyse vindueskarmet med planter med en længde på 1,5 m. I kombination med naturligt lys stimulerer den præsenterede enhed blomstringen og væksten. For at belyse store arealer, for eksempel en vinterhave, anvendes store natriumkolber.

Oftere køber brugerne DLAT-type lamper. Afhængigt af anvendelsen af ​​deres anvendelse kan deres effekt være af størrelsesordenen 75-1000 W. Til husholdningsbrug er en lampe på op til 400 W egnet. De mest populære producenter af sådanne enheder er Osram, Philips, General Electric. Den gennemsnitlige pris på de viste armaturer varierer fra 1500 til 2000 rubler.

Et af de mest populære og vellykkede sorter er phytolampen til planter. Ekspertkommentarer inden for lignende teknologi angiver den længste periode af deres arbejde. Den præsenterede gruppe af lamper til planter kan arbejde fra 50 til 100 tusinde timer.

Strømforbruget af de præsenterede enheder er så lavt som muligt (10 gange mindre end for glødelamper). Opvarmningstemperaturen overstiger ikke 55 ° С. Denne indikator er absolut sikker for plantens blade, skud og blomster.

Forskellige typer af præsenterede enheder er til salg. De kan have en "cold9raquo ;," en warm9raquo; og "neutral9raquo; type glød. Samtidig præsenteres kombinerede enheder, hvor både røde og blå bjælker kombineres samtidigt. Dette giver brugeren mulighed for at købe en lampe i stedet for to.

De præsenterede enheder er helt sikre for miljøet. Selvom pæren er beskadiget, kan du ikke være bange for skadelige kviksølvdampe eller andre komponenter i gasudladningsanordninger, der kommer ind i miljøet.

Mange varianter af LED-lamper til planter er til salg. Produkter af verdensmærker Osram, Philips har en pris højere end tilsvarende enheder fra andre virksomheder. Derfor, i vores land, udbredt lysemitterende phyto-lamper Uniel til planter. Tilbagemelding fra brugere angiver kvaliteten af ​​den viste enhed.

Til sammenligning: LED-belysningen af ​​udenlandske mærker med en kapacitet på 50-65 W koster omkring 5-6 tusinde rubler. Lampen Uniel med de samme egenskaber koster kun 1-1,5 rubler. Samtidig vil levetiden og hovedparametrene for det indenlandske produkt være næsten ens.

Fordelene ved Uniel-lamper er deres alsidighed. Plinten har en standardstørrelse, så det er ikke svært at skrue det i en almindelig plafond. Lampen kan købes i næsten enhver specialbutik. Lyset i det præsenterede produkt er lyst. Fabrikanten giver 1 års garanti.

Den indenlandske forbruger får oftest phytolamp Uniel E27 til planter. Anmeldelser af en sådan enhed tales om dets universalitet. Det passer ind i en almindelig plafond. Desuden kan LED-type phytolamps være lineære, kraftige eller have SOV-dioder i deres sammensætning. Disse enheder er forskellige i kraft.

Lamper med E27-stik kan have strøm fra 3 til 100 watt. Sådanne indretninger anvendes hjemme. For drivhuse bruger industrielle landbrugsgenstande andre typer LED-lamper. Deres magt er højere.

Phytolamp med E27 sokkel har en kompakt størrelse og en simpel installation. Den er designet til at skabe lokal, men kraftig nok belysning. I nogle modeller kan du kombinere spektret. Ulemperne ved den præsenterede indretning indbefatter manglende evne til at justere luminescenskraft uden installation af yderligere udstyr, såvel som forhøjet temperatur med glød. Den sidste af disse faktorer påvirker lampens radiator negativt.

Lineær LED phytolamp

I den lineære version præsenteres phyto-lamper (LED lamper) til planter. Kommentarer fra forbrugere og eksperter angiver deres anvendelse inden for voksende kimplanter i væksthuse. Længden af ​​den præsenterede enhed kan variere fra 20 til 150 cm. Der er også en anden strøm.

En sådan phytolamp er praktisk at klare over et vindueskarm eller på en stand for frøplanter. Hvis du opretter et system med flere lineære enheder, der er placeret ved siden af ​​dig, kan du sikre ensartet belysning af høj kvalitet.

Lineære LED-lamper købes oftest af sommerens beboere. Sådanne enheder bruger ikke meget elektricitet, de viser høje resultater. Sådanne indretninger kan bruges til at skabe både grundlæggende og supplerende belysning af drivhuse. Sådanne indretninger kendetegnes ved et højkvalitets kølesystem, ensartethed af stråleflowet. Det er også muligt at kombinere nuancer af spektret.

Blandt en bestemt kategori agrarians er stærke planteplanter til planter i efterspørgsel. Eksperterne siger, at sådanne enheder er meget populære. Disse er phytopaneler, som er forskellige i kraft og design. Kroppen kan være rund eller rektangulær. Det er fastgjort til flere LED moduler eller et stort bord.

Det præsenterede udstyr bruges både til husholdnings- og industrielle formål. I dem kan du kombinere dioder af forskelligt luminescensspektrum. Dette giver dig mulighed for at vælge den rette nuance til planter.

Efter at have overvejet funktionerne og sorterne af plantens phylactops til planter, eksperter og brugeranmeldelser, vil det være muligt at vælge den bedste løsning i overensstemmelse med deres mål.

LED phytolamps til planter med egne hænder

I dag er det ikke svært at købe LED phytolamp via online butikker. Dette kan være en pære med E27 base for standerlampe, en kraftfuld spotlight, samles på COB-matrix eller klar fitosvetilnik på flere lysdioder. Det er bare prisen på færdige produkter af anstændig kvalitet er for stor. Derudover opfylder størrelsen og parametrene for standard baggrundsbelysning ikke altid producenternes krav. Overvinde disse hindringer kan være ved at konstruere LED phytolamps til planter med egne hænder.

For at fytoskæret virkelig skal fremskynde vækst af planter er det nødvendigt at foretage en korrekt beregning af dens parametre. Den vigtigste optiske egenskab ved enhver lyskilde er lyskilden, hvilket angiver, hvor meget lysudgang (lumen) lampen giver ud. Dens værdi er angivet på pakken. Til planter er hovedindikatoren belysningen, hvilket angiver antallet af lumen i 1 m 2.

Beregningen af ​​den lysflow, der er nødvendig til effektiv belysning, udføres ved formlen Ф = E × S / Kog, hvor:

Ф - lysflux, lm;

E - påkrævet belysning, hvis værdi indstilles individuelt for hver planteart, lx;

S er området, der skal belystes, m 2;

Kog - koefficient, der tager højde for tab af lys til spredning

I lampearmaturer med en dårlig reflektor, på grund af fraværet af en strengt styret glød, er værdien af ​​Kog kan reducere lampens effektivitet med mere end halvdelen. LED'en har en retningslyst, hvis udbredelsesvinkel bestemmes af objektivet. I denne forbindelse påvirker reflektoren i LED-armaturerne ikke virkningen af ​​belysningssystemet som helhed, og Kog når 0,8-0,9 enheder.

Og alligevel kræver belysningen af ​​kimplanter ved LED-lamper i hjemmet ofte en reflektor. Især gælder dette for phytosculptors, designet på basis af LED-bånd, hvor reflektoren hjælper med at koncentrere den maksimale mængde lys på det anvendte område.

Glem ikke strømmen af ​​LED-lampen og halvlysstyrken, der ofte omtales som spredningsvinklen. Nogle gange er selv den korrekt monterede phytoscillator ineffektiv. Overdreven afstand fører til tab af lysstyrke (loven om inverse firkanter) og en lille spredningsvinkel - til undereksponeringer langs kanterne. LED'er udsender varme i modsat retning i forhold til den udstrålede lysflux. Derfor kan de være så tæt på planter som muligt, hvilket kun efterlader et par centimeter i reserve.

Hvordan laver man en phytolamp og hvad er der brug for til dette?

For at lave en phytolamp skal dine egne hænder have brug for:

 • LED'er med et særligt spektrum af stråling;
 • strømforsyning;
 • kølesystem;
 • kroppen;
 • hjælpemateriale og værktøj.

Chipset af blå, rød og lilla phytosvetodiods findes i forskellige modifikationer: i form af adskilte SMD-elementer eller COB-matricer. Alle er velegnede til at lave en lampe med egne hænder. Den nemmeste måde er at lave en fremhævning af det færdige LED plantebånd, skære det i flere stykker. Sværere - fra individuelle SMD-chips eller COB-matricer, for hvilke der kræves en korrekt beregning af radiatoren.

Strømforsyningen til lysdioder og matricer er en driver med en stabiliseret jævnstrøm ved udgangen, og for LED-strimler er det en + 12V strømkilde af den rigtige effekt.

Passivt kølesystem er et obligatorisk element i lampen til planter. Den er ansvarlig for korrespondancen mellem de optiske egenskaber af de udstødende dioder for hele levetiden. Form, dimensioner og materialer til fremstilling af radiatoren er beskrevet i en separat artikel. I de fleste selvfremstillede inventar er radiatoren også et hus.

Udover de ovennævnte lysdioder kan fytodioder fremstillet ved hjælp af USCI-teknologien (universel blå-rød stråling) bruges som lyskilder. De har et unikt strålingsspektrum opnået på grund af phosphors særlige sammensætning. I dette tilfælde udfører phosphoren funktionen af ​​et selektivt filter, hvorved bølgerne overvejende ligger i det blå, røde område og også en lille del af det gule og grønne lys. I dette tilfælde har den blå region en bredde på 380-480 nm med en lille overgang til ultraviolet og en top ved en bølgelængde på 445 nm. Det røde område er meget bredere, fanger det orange og infrarøde spektrum, hvilket andel når op på 50%. Den samlede bredde af den røde stråling er ca. 570-770 nm med et maksimum ved 640-660 nm.

På grund af den udvidede spektrale karakteristik er USCI LED'erne ideelle til design af plantelamper af egne hænder. Armaturet på deres grundlag vil give planten en fuld vækstcyklus: fra vegetativ udvikling til modning af frugt og kan bruges til at belyse planter med en ekstrem lav andel af solens eksponering.

For at konstruere en simpel LED lys til planter, brug fitolenta med strømforsyning og billige komponenter for kroppen, som der kan anvendes improviseret materiale. Lampen kan have enhver form og størrelse, på grund af fleksibiliteten og muligheden for at skære tapen i længder, som er multipla af 5 cm, klæbende basis gør det muligt at montere den på enhver glat overflade.

Det optimale materiale til sagen vil være en tynd aluminium (i ekstreme tilfælde tin) plade, som vil fungere som en fremragende varmeafledning for lysemitterende tape chips. I hjørnerne af pladen skal der fastgøres huller. Hele strukturen er ophængt på to dekorative kæder, der klæber til selvlukkende skruer skruet ind i væggen. Ved at omplacere kædeforbindelserne kan du justere højden.

Kraftfuld phytolamp med E27 cap med egne hænder

Det er muligt at lave en effektiv og økonomisk højdepunkt for frøplanter med egne hænder fra flere LED-lamper, der er samlet fra de enkelte komponenter. For at gøre dette skal du købe et DIY kit (for eksempel på Aliexpress), som indeholder alle de nødvendige dele til lampenheden, nemlig:

 • plasthus og en demonteret metalbase E27;
 • aluminium radiator med skruer;
 • bord til smd-LED'er;
 • linser med en spredningsvinkel på 90 ° og en holder til dem.

Separat køb blå og rød smd led, en chauffør af passende kraft, en lavmeltende loddemetal og termisk fedt. Samlingen begynder med installation af lysdioder på brættet ved hjælp af en hårtørrer og et loddejern, opvarmet til en temperatur på 280 ° C. Derefter sættes ledningerne til PCB'en fra føreren, og kredsløbet kontrolleres i kort tid med en kortvarig kontakt. Efter at have overbevist om gløden af ​​alle chipserne, bevæger de sig videre til samlingen af ​​sagen.

På steder af kontakt med bordet med radiatoren anbringes et tyndt lag af termisk pasta og presses dem med skruer. Over alle lysdioder, installer linser, som er fastgjort med en holder med skruer. Inde i plastikhuset er en fører placeret, hvis udgangstråde er loddet til brættet, og indgangskablerne presses mod de centrale og laterale dele af hætten.

En sådan phytolamp er i stand til at give en fuldgyldig daggry om aftenen til flere indendørs blomster eller plantager plantet på et areal på op til 0,25 m 2.

Top 4 fejl i selvmontering af et phytosheet

Lav en LED-lampe til planter med egne hænder er let. Men der er altid nuancer, som man bør huske, fra designfasen. Lad os nævne de vigtigste fejl, der er særegne for begyndelsen af ​​afgrødeavlere:

Køb billige LED'er. Uanset hvor god en lampe, hvis den har lav kvalitet LED'er, vil den resulterende effektivitet være ekstremt lav. Fytosvetodioden har to hovedparametre - lysstrømmen og strålingsspektret, som ikke kan måles uden specielle instrumenter. Dette bruges aktivt af kinesiske producenter, der udsteder den sædvanlige blå og røde ledning til et kvalitetsprodukt. At blive fanget i en falsk er meget let, fordi sælgere tiltrækker potentielle købere med alle former for fristende tilbud, rabatter og kampagner.

Forkert beregning af kølesystemet. Dette er en almindelig fejl for mange radioamatører, herunder selvmonterede LED-lamper. Det er ligegyldigt, hvilken type afkøling der vælges: passiv eller aktiv - radiatoren skal altid være. Men i kinesiske phytolamps med en effekt på mere end 20 watt kan du ofte finde en fan monteret direkte på bagsiden af ​​brættet med lysdioder. En sådan løsning giver ikke varmefjernelse korrekt. Et hvilket som helst kølesystem skal bestå af:

 • radiator, der er i stand til jævnt at sprede varme fra chips;
 • Termisk fedt, forbedring af radiatorens kontakt med substratet;
 • beskyttelsesenhed for at slukke for phytolampen, når ventilatoren er stoppet.

Dårlig kvalitet af samling og komponenter. For at reducere omkostningerne ved byggeri bruger mange kinesiske firmaer substandard dele ved montering af LED phytolamps. Stol ikke på deres produkter og prøv at kopiere noget. Alle komponenter skal være sikkert fastgjort sammen og have en vis sikkerhedsmargen. Desuden må armaturets hus ikke forstyrre luftens naturlige konvektion.

Ustabilitet af strømforsyningens udgangsparametre. For at levere en nominel og vigtigst en stabil strøm til LED'en - betyder at garantere den kontinuerlige drift af hele armaturet. Derfor kan du ikke gemme på føreren. At producere en driver til en lille LED phytolamp til planter med egne hænder kan baseres på LM317. I dette tilfælde skal driverens outputmodalitet være 1,2-1,5 gange højere end LED-strømforbruget.

Baseret på information fra forskellige kilder, herunder praktiske observationer og videorapporter med en gennemgang af forskellige phytolamps, kan følgende konklusion trækkes. Til dato er situationen på det russiske marked sådan, at det er mere rentabelt at gøre belysningen til planter af sig selv end at købe et færdigt produkt. Billige phyto-lamper har mange ulemper, og mange af fytovidenskaberne af høj kvalitet kan ikke ydes. Derfor er en hjemmelavet LED-lampe det gyldne middelværdi.

Phytolamps til planter: fordele, anmeldelser og egenskaber

Mange mennesker ved, at for at indendørs planter skal udvikle sig godt og fuldt udviklet, skal de give tilstrækkelig belysning. Takket være sollys udføres fotosyntesen, uden hvilken ingen plante kan vokse. Om sommeren opnås et plantes lys naturligt, men om vinteren og under forkølelse kræves kunstig belysning. Til disse formål er der specielle fotolampe til planter. De kan laves selvstændigt, men kan købes i færdiglavet form. I dag vil vi fortælle dig, hvad de repræsenterer, også du vil læse anmeldelser om phytolamps.

Fordele ved at bruge disse enheder

Alle indendørs planter, afhængigt af kravene til belysning, er opdelt i følgende kategorier:

 • planter der har brug for dagslys;
 • blomster der kan udvikle sig under diffust lys;
 • Prøver der kan vokse og udvikle sig på et mørkt sted.

LED-type pærer, afhængigt af parametrene ovenfor, kan have forskellige bølgelængder:

Fordelene ved at bruge dem til planter er:

 • blomster kan bedre absorbere klorofyl A, som fungerer som en af ​​de vigtigste kilder til deres energi;
 • Takket være forbruget af denne komponent er væksten og udviklingen af ​​rodsystemet af planter forbedret, og dens metabolisme accelereres;
 • phytohormoner er udviklet, hvorfor de beskyttende egenskaber hos indendørs planter og blomster stimuleres.

Nøgleegenskaber ved plantefytolampe

Anmeldelser af en sådan enhed er for det meste positive, de fleste fans af indendørs blomster bemærker, at lamperne hjælper med at forbedre planternes fysiske egenskaber.

Phytolamps er energibesparende enheder, deres LED-prøver bruger 10 gange mindre energi end konventionelle lamper. En lampe af denne type kan anvendes kontinuerligt i 500-100.000 timer. Temperaturen i dens opvarmning kan variere fra 30 til 55 grader, hvilket er helt sikkert for planter.

På markedet kan du ofte møde led-lamper, der både indeholder blå og røde lysdioder på samme tid. Dette vil spare på køb af to separate lamas af forskellige farver. LED'er udfører følgende funktioner:

 • Blå nuance af lampen stimulerer plantens vækst;
 • Takket være den røde farve er der farverig blomstring;
 • Den lilla farvetone stimulerer begge.

I færdiglavet form er det muligt at købe phytolamps til enhver smag, anmeldelser af producenter kan altid læses på internettet. Ud over LED på salg er der phytolamps og andre typer:

Det skal bemærkes, at phytolampen ikke er den billigste enhed uanset dens type. Men hvis du vokser indendørs planter, skal du stadig have det.

På trods af mangfoldigheden af ​​arter, det bedste er LED phytolamp. Dens fordele er:

Alle modeller af sådanne lamper er kompakte og har et attraktivt design. Prisen på det færdige produkt afhænger af mærke, model og konfiguration. Hvis det ønskes Du kan købe tilbehør separat og at samle phytolamp med egne hænder. Dette giver dig mulighed for at spare dine penge.

Hvad skal man overveje, inden man samler strukturen?

Hvis du har afgjort muligheden for selvmontering af phytolampen, skal du tage højde for sådanne nuancer:

 • således at belysningen af ​​planter er komplet, så lyset skal ikke kun være blå, rød og lilla. Til den fulde udvikling og vækst af afgrøder er der brug for grønne og gule lysdioder;
 • I løbet af en dagsdiode skal phytolamp ikke virke mere end 14 timer. Om vinteren, som om sommeren, skal blomsterne hvile fra lyseksponering;
 • For at opnå maksimal effekt af lampen skal du korrekt vælge afstanden til anlægget.
 • Til diffus belysning skal du bruge en matskærm. Sådan belysning passer bedst til mange farver af værelsestype.

Sådan laver du phytolamp med dine egne hænder

For at designet skal kunne udføres kvalitativt og korrekt, er det nødvendigt at vælge et spektrum under hensyntagen til indendørs planters egenskaber.

I den indledende fase af deres vækst nLysdioder er udelukkende røde og blå. Fra deres måde og deres forhold til hinanden afhænger vækst og udvikling af blomster stort set.

Alle dioder udsender individuelt konisk lys. Og at belysningen under enheden var ensartet, skal keglerne overlappe hinanden. For at dyrke en blomst med et udviklet rodsystem er det nødvendigt at bruge en enhed med dioder af blå og rød i forholdet 2 til 1. Resultatet bliver:

Når planten vokser, skal proportionerne af de røde og blå dioder være ens.

For at opbygge en phytolamp selv, skal du forberede følgende:

 • gamle loft
 • dioder i mængden af ​​30 røde stykker, 20 blå, 10 stykker til belysning kl. 12.00 og 10 om morgenen
 • ledd drive (2 stykker);
 • chauffør, udstyret med PWM kontrol
 • Automatisk afbryder, der sikrer elforsyningssikkerheden.

Foreslår for din opmærksomhed to muligheder for phytolamp montering derhjemme. Den første mulighed er som følger:

 • svejses en selvbærende ramme struktur, som bør relateres til vindueskarmet ved bredden;
 • læg en loftsplade på en aluminiumplade med forudgående fastgørelse uden dioder;
 • Lampen skal placeres så den er så behagelig som muligt for blomsterne. Derefter kan placeringen justeres.

Den anden måde at samle phytolampen på planter ser sådan ud:

 • Forbered to LED matricer til 10 watt blå og en rød, anodiseret aluminiumstrimmel, to omformere, en køler og en gammel lampelegeme;
 • Til matricen loddens ledning med hensyn til dens polaritet. Tilslut enheden ledninger til strømforsyningen;
 • køler og strømforsyning med smelteklæbemiddel sammen med en aluminiumstrimmel. Dette vil fungere som et kølesystem;
 • For at komme ud i den varme luft skal du lave to huller på lampens krop;
 • Til stærk fastgørelse af dioder på aluminiumsstrimlen anvendes epoxyklæbemiddel. Strimlen er bøjet ind i en bue for at skabe reflektionseffekt, så er alt fastgjort til kroppen.

Din phytolampe er klar og kan bruges til anvendelse. Hvis det er ordentligt taget hånd om og bruges forsigtigt, vil det vare meget lang tid.

Som allerede nævnt straks LED lamper, færdigsyet eller selvfremstillet - den bedste mulighed for lysplanter. De er økonomiske og i stand til at arbejde i lang tid. De skaber også de bedst egnede betingelser for dyrkning af planter.

Men almindelige glødelamper kan ikke bruges som fytolampe, fordi de på grund af stærk opvarmning kan skade planterne. En god mulighed er fluorescerende induktionsfytolampe, men de har en betydelig ulempe - dette er en reduktion af intensiteten af ​​lys med tiden.

Hvis du beslutter dig for at købe phytolamp til dine husplanter i klar form, men går tabt i valg, skal du overveje følgende tips i denne sag:

 • Den valgte enhed må ikke udsende ultraviolet og infrarøde stråler, der er farlige for planter. Det drejer sig især om blomster der vokser i drivhuse;
 • Når du vælger en lampe til drivhusforhold, skal du overveje opvarmning af lyskilder. Med en stærk opvarmning af phytolampen kan balancen mellem temperatur og fugtighed forstyrres;
 • Plantelampen bør ikke påvirke temperaturbalancen, ellers kan den unge plante tørres eller brændes.

Og hvad med anvendelsen af ​​phytolamps tænkes af de elskende af indendørs planter, lad os læse under deres anmeldelser.

Jeg har meget erfaring på dette område, mere end 5 år. I løbet af denne tid brugte jeg lamper af forskellige typer: glødelamper med forskellige sokkler og luminescerende forskellige størrelser. Højden af ​​suspensionen skal bestemmes ved spidserne af bladene af dine planter, men det skal være mindst 50 cm. Til voksende frøplanter anbefale lysstofrør, suspenderede deres behov omkring 20 cm. Alle fordelene ved brug af lamper er muligt ved at tilføje til glasset pære af neodym og fosfor. På grund af alle disse planter føler sig komfortable, og den hårde del af strålingen er undertrykt.

Jeg på en gang brugte slet ikke lygter på dyrkning af husplanter. Men som et forsøg besluttede jeg at vokse en bue under lampen i det nye år. Jeg gjorde det i en plastikbeholder med brometode, og det viste sig omkring 3 kilo grønt. Fytolamps er selvfølgelig meget dyre, men resultatet overstiger forventningerne.

Jeg begyndte at bruge specielle phytolamps til dyrkning af grønt i drivhusforhold. På samme tid forsøgte jeg forskellige mærker, nogle kunne lide mere, nogle mindre, til sidst afgjort på den mulighed, der helt var arrangeret for pris og kvalitet af arbejdet. Nogle samler dem selv og sparer endnu mere, men hidtil tør ikke. Høsten glæder sig. Alt jeg anbefaler til vinterdyrkning af kulturer.

Det kan konkluderes, at Phytolamp til planter, der dyrkes hjemme eller i et drivhus - en uundværlig ting, som du kan få en rig høst af grønt eller nyde blomstringen af ​​dine yndlingsafgrøder uanset årstid og solaktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

67 − = 62