30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Kamille bær

Fuglekirsebær: nyttige egenskaber, sammensætning og kontraindikationer. Anvendelse af fuglekirsebær i forskellige sygdomme og i kosmetologi

I grøntsagshaverne, landområderne og i gården af ​​private huse opstår der ofte en lille træ- eller buskirsebær. Plant det hovedsageligt som et prydplante, og modne bær på grund af deres anstringency er simpelthen smidt væk. Og kun et lille antal mennesker ved, at fuglekirsebær er en ekstraordinær nyttig plante, og ikke kun bær, men også kviste, blade og endda bark bruges.

Aktivstoffer og gavnlige egenskaber af fuglekirsebær

Fuglekirsebær er rig på vitaminerne A, C, B, men værdien er i indholdet af værdifulde vitaminer P og PP (niacin, nikotinsyre).

P-vitamin er bioflavonid, som også virker som vitamin C. Disse stoffer styrker hinandens handling. Den primære funktion af vitamin P er at styrke væggene i blodkar og kapillærer ved at reducere deres permeabilitet. Dette forhindrer blødning af enhver oprindelse. Også dette vitamin er et af de få stimulanter i binyrerne.

Niacin er et nødvendigt aktivt stof i fysisk aktivitet. Det bliver fedt og kulhydrater til nyttig energi. Det fremmer også cellulær respiration og normaliserer bugspytkirtlen og maven. Det er bevist, at niacin er et anticancer stof, da det ikke tillader normale celler at omdanne til kræftceller.

Nyttige egenskaber af fuglekirsebær er forbedret på grund af disse mikroelementer:

Cobalt er et af de vigtigste stoffer i hæmatopoietiske processer og metabolisme. Det er en del af vitamin B12, uden hvilken splittelsen af ​​fedtstoffer, proteiner og kulhydrater er umuligt. I sin funktion af hæmatopoiesis omdanner det jern, der akkumuleres i kroppen til hæmoglobinet af erythrocytter, og deltager også i syntesen af ​​DNA.

Tilstedeværelsen af ​​kobber gør fuglkirsebær meget nyttig til blodets sundhed. Det sikrer en normal jernudveksling og ATP's arbejde. Kobber er nødvendig for passage af nerveimpulser gennem nervesystemet såvel som for åndedrætsorganer. Elastin og kollagen er ikke dannet i bindevæv uden tilstrækkelig kobberkoncentration i blodet.

Biologisk aktive stoffer af fuglekirsebær omfatter også pektiner, flavonoider, antioxidanter, organiske syrer, naturlige sukkerarter.

Phytoncider, der findes i store mængder i fuglekirsebær, bekæmper effektivt den patogene flora. Derfor anses denne plante for at være antiseptisk. Dette bekræftes af, at kirsebærphytoncider desinficerer luften omkring planten, hvilket gør det praktisk talt sterilt.

Nyttige egenskaber af fuglekirsebær i forskellige sygdomme

Fordelene ved fuglkirsebær til menneskekroppen er svært at overvurdere. Besidder en berigende og vitaminegenskab, det bruges ofte som et middel mod skørbugt. Også compote af fugle kirsebær bær er vist til folk, udmattet af tung fysisk arbejde.

Ved kompleks terapi af aterosklerotiske sygdomme anvendes infusioner, bouillon og fuglkirsebærmel. Dette skyldes, at plantens aktive stoffer renser store og små blodkar fra dårligt kolesterol. Også, når disse medicin er taget, styrkes musklerne, herunder hjertemusklen. Fuglekirsebær forhindrer hjerteanfald og forbedrer en persons tilstand med svær hjertemuskulaturdystrofi.

Strenge af bær af fuglekirsebær er forklaret af tilstedeværelsen af ​​astringenter i dem, som er meget nyttige til fordøjelseskanalerne. Med deres hjælp elimineres de inflammatoriske foci i maven og tarmene. Også kirsebær har en mild cholagogue effekt. Dette hjælper med at håndtere stagnation af galde i galdeblæren og galdekanalerne.

Fuglkirsebærkomponenterne simulerer bugspytkirtlen. Ved at deltage i syntesen af ​​fordøjelsesenzymer øger de mængden af ​​sekretorisk væske i bugspytkirtlen og aktiverer hele processen med fordøjelse af fødevarer.

Kompot med fuglkirsebær eller dens bouillon eliminerer effektivt diarré. Men et stort antal pektiner kan forsigtigt bringe alt overskud fra tarmene uden at forårsage forstoppelse og spasmer.

På grund af diuretiske og antiinflammatoriske egenskaber anvendes kirsebærbaserede lægemidler til behandling af sygdomme i urinsystemet. Med cystitis tage afkog af bær og blomster både indeni og som en lotion for at fjerne ubehag. Med pyelonefritis infusioner af fuglekirsebær er meget effektive, fordi de ved at køre sand fra nyrerne helbreder de beskadigede membraner i urinkanalerne og forhindrer den patogene mikroflora i at udvikle sig.

Ved forkølelse og infektionssygdomme i øvre luftveje anvendes alkohol og vand infusioner af bær og kirsebærblomster. De kærtegner halsen, graver i næsen og tager det indeni. Besidder bakteriedræbende egenskaber, lægemidler fra fuglkirsebær fri for patogen flora og genoprette funktioner af slimhinder af åndedrætsveje.

Varmt lotion fra vand infusioner af fugle kirsebær blomster bruges til mange sygdomme i øjnene, samt at lindre træthed fra dem. Med konjunktivitis indlægges denne infusion i øjet for 1-2 dråber i 7-10 dage.

Fågelkirsebær: nyttige egenskaber i kosmetologi

Fuglekirsebær er en plante, der kan forynge en person både indefra og udenfor.

Takket være stofferne i fuglekirsebæren, som stimulerer produktionen af ​​kollagen, blæser maskerne med plantesaften ud rynker og strammer skinnende hud.

Kombinationen af ​​trækkende stoffer og C-vitamin i fuglekirsebæret hjælper med at smalle og dybe rent porerne.

For at eliminere acne eller furunkulose bliver de beskadigede hudområder smurt med kirsebærfrugtsaft, lad det tørre, og påfør derefter en varm komprimering med et afkog af blomster. Sådanne manipulationer helbreder bogstaveligt huden, gør den naturlig rensning fra talg og fjerner røde betændelser.

For at fjerne makeup brug lotion baseret på saft og bark kirsebærbark. Takket være organiske syrer renser de huden godt og forhindrer irritation fra kosmetik.

Ved hjælp af frugtsaft bærer planten også syre skræl i ansigtet. Saften påføres ansigtet i flere lag. Syrer, eksfolierende døde celler, rense huden, mens du fodrer det med vitaminer og mineraler. Fra jorden bark kirsebær gør bløde scrubs til daglig brug.

Kategorisk er det kontraindiceret at bruge frugterne af fuglekirsebær med knogler. De indeholder en høj koncentration af hydrocyansyre, hvilket forårsager alvorlig forgiftning. Cyanic acid akkumulerer i deres infusioner fra frugten, så de ikke kan opbevares i lang tid.

I intet tilfælde skal du spise mad og medicin indeholdende fuglekirsebær til gravide kvinder. Dette kan forårsage abort, fordi planten har aktive stoffer, der forårsager menstruation. Kontraindikeret fuglekirsebær og ved amning.

En stor mængde sukkerarter i planten gør det umuligt at bruge det i diabetes (især den anden type).

Enhver kontakt med fuglekirsebær er farlig for mennesker, der lider af allergi. Stærke stoffer i pollen af ​​blomster kan forårsage hævelse af luftveje. Derfor er allergien også en fuldstændig kontraindikation for brugen af ​​fuglekirsebær.

Enhver plante kan også være til gavn og skade ved overdreven brug, så nøglen til en vellykket behandling af fuglekirsebær er at observere den korrekte dosering og regelmæssigheden af ​​at tage medicinen.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Nyttige og medicinske egenskaber af fuglekirsebær, kontraindikationer og anvendelse

Bird kirsebær (fugl, Fist) - vedplante, honning plante Pink familien, hjemmehørende i det område af Marokko, Ukraine, Kaukasus, Hviderusland, Rusland, asiatiske og europæiske lande.

Nogle sorter (for eksempel fugle-kirsebærblomst) anvendes meget i ornamental gartneri.

Fuglekirsebær - nyttige egenskaber og kontraindikationer

Anlægget er kendetegnet ved et indhold af organiske syrer (æblesyre, ascorbinsyre, citronsyre), sukkerarter, æteriske olier, anthocyaniner, flavonoider, flygtige, harpikser, tannin forbindelser, gummier, rutin, pektiner.

I sine frø, bark og blade, tilstedeværelsen af ​​et glycosid, syntetisering af giftig hydrocyansyre.

I knoglerne blev et højt indhold af fedtholdig olie og glycosider (prulaurazin, amygdalin, prunazin) noteret. Denne kemiske sammensætning bestemmer fordelene og skaderne af bær af fuglekirsebær og dets vegetative organer.

Anlægget har følgende medicinske egenskaber:

 • genoprettende;
 • astringerende;
 • bakteriedræbende;
 • et diuretikum;
 • antiinflammatorisk;
 • diaphoretic;
 • desinfektionsmiddel;
 • beroligende;
 • antipyretisk;
 • regenerativ;
 • insekticid;
 • smertestillende;
 • immunstimulerende.

Decoktioner og tinkturer baseret på fuglekirsebær anbefales til lidelser i fordøjelsessystemet (herunder diarré af ikke-infektiøs ætiologi), mavesygdomme.

Deres anvendelse stimulerer tarmens arbejde, forbedrer dets peristaltik og øger procentdelen af ​​absorption af næringsstoffer fra fødevarer, der kommer ind i kroppen.

Planten har en positiv effekt på kredsløbssystemet: det sænker kolesterolet, styrker væggene i blodkarene og øger deres elasticitet.

Det er nyttigt i tilfælde af sygdomme i åndedrætssystemet: forkølelse, bronkitis, tuberkulose, tonsillitis. I nærvær af tandpine, er mundhulen sygdomme, der involverer inflammatoriske og putrefactive processer infusion af vilde kirsebær vodka tildelt som en skylning.

Hvad er nyttigt for fuglekirsebær til det urogenitale system: Det anbefales til brug i forskellige former for nefritis, menstruelle uregelmæssigheder, lav styrke. Effektiv som et præventionsmiddel.

Helbredende egenskaber fuglekirsebær giver mulighed for at bruge den, hvis den er tilgængelig:

 1. oftalmiske sygdomme;
 2. dermatoser;
 3. koger;
 4. øget excitabilitet
 5. purulente såroverflader;
 6. sygdomme i muskuloskeletale systemet (radiculitis, gigt, arthritis, reumatisme);
 7. immundefekt tilstande
 8. risiko for dannelse af neoplasma.

Fuglen kirsebær har en række kontraindikationer:

 1. graviditet;
 2. kronisk forstoppelse
 3. hæmorider;
 4. individuel intolerance

Indånding af aromaen (under blomstring) af denne plante i lang tid kan forårsage en indsnævring af blodkarrene og følgelig bevidsthedstab.

Plantebær anvendes til sygdomme i fordøjelseskanalen. Til behandling af colitis, gastritis, fordøjelsesbesvær anvendes en afkok baseret på fuglkirsebærfrugt:

 • 20 g vegetabilske råvarer brygges i kogende vand (0,5 liter);
 • stå 12 timer i en termosflaske.

Det modtagne produkt skal indtages til 100 ml pr. Modtagelse som en del af en kompleks medicinbehandling på en tom mave tre gange om dagen.

I tilfælde af diarré, forkølelse:

 • frugter (1 spsk.) hældes over med kogende vand (220 ml);
 • Træt i 15 minutter i et vandbad;
 • sammensætningen afkøles og efter 45 minutter filtreres gennem gazeafskåret.

Infusion tages op til 3 gange om dagen på tom mave (enkeltdosis - 100 ml).

Opskrifter til madlavning fugle kirsebær til vinteren

Fuglekirsebær er en plante, der perfekt bevarer sin smag og helbredende egenskaber i lang tid. Det bruges til fremstilling af naturlægemidler, likører, tinkturer, te, salater, konfekture. Forskellige dele af planter bruges til at skabe forskellige typer vinterbilletter.

Vildt kirsebær konserves til vinteren (simpel opskrift)

Forberedelse af denne vinterbillet giver mulighed for:

 1. Moden frugt (kan bruges en hybrid af kirsebær og fuglekirsebær - cerapadus) omhyggeligt sorteret, vaskes under rindende vand og tørres.
 2. Bærene hældes i 2 minutter med kogende vand, hvorefter de vaskes igen med koldt vand.
 3. Fjern stenen (slib gennem en kolander).
 4. Vand og sukker blandes og koges.
 5. Sirupen hældes i en fuglkirsebærtank og anbringes på en lille ild. Jam skal koges i 40 minutter, omrøres lejlighedsvis og fjerner det dannede skum.
 6. Det færdige produkt hældes i steriliserede krukker, rullet op.

Vin fra fuglkirsebær i hjemmet

Følgende ingredienser er nødvendige for at skabe vinen:

 • 1,5 kg fugle kirsebær frugt;
 • granuleret sukker (1,5 kg);
 • Vodka eller 40% alkoholopløsning (1,5 liter);
 • blade af fugl kirsebær (ikke mindre end 100 stykker).
 1. rene blade, uvaskede bær (allerede frøfri), sukker sættes i en gryde, brænder og koges til dannelse af sirup;
 2. Efter afkøling til sirupen tilsættes vodka eller alkohol og anbringes i en steriliseret glasbeholder i 2 uger.

Den modtagne drik hældes i flasker og sættes i et køligt rum til yderligere opbevaring. Vin er klar til brug efter 2-6 måneder.

For at forberede 3 l kompot du har brug for:

 • friske friskplukkede bær (1 kg);
 • granuleret sukker (300 g);
 • vand (2,5-2,7 l).
 1. Ren frugt hældes i en krukke, hældes med kogende vand til toppen af ​​beholderen og efterlades til blanchering i 2 til 3 minutter.
 2. Vandet hældes i en gryde, sukker hældes i det og koges.
 3. Fjern knoglerne. Bærene hældes i væsken og får lov at henstå i 5 timer.
 4. "Vand" skal hældes i en gryde igen og koges i 2 minutter.
 5. Fuglekirsebær hældes med varm sirup og rulles op med et steriliseret metal låg.

Drikken er nyttig i nærvær af infektioner i fordøjelseskanalen, forskellige former for colitis, diarré.

Nyttige egenskaber ved bær af fuglekirsebær med deres regelmæssige brug i form af compote tillader at normalisere metabolske processer i kroppen, aktiverer immunsystemets arbejde.

Kan du lide artiklen? Abonner på webstedets opdateringer via RSS, eller følg opdateringerne på VKontakte, Klassekammerater, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på opdateringer via e-mail:

Fortæl dine venner! Fortæl om denne artikel til dine venner i dit yndlings sociale netværk ved hjælp af knapperne i det venstre panel. Tak!

Cheryomukha: nyttige egenskaber, kontraindikationer og ikke-næringsmæssig anvendelse af duftende majbær

Fuglekirsebær er en tidlig, duftende og nyttig bær. I frugter indeholder blade og bark af denne plante mange næringsstoffer. Men dets anvendelse som homøopatisk middel er begrænset til alvorlige kontraindikationer.

Fuglekirsebær blev brugt af slaviske folk lang tid før forskerne opdagede og dokumenterede de nyttige egenskaber ved disse frugter. Det er værdsat for duftende blomster og lækre bær med et højt indhold af forskellige vitaminer.

I lægepraksis anvendes en træbark, som skal fjernes om foråret efter sapflowens begyndelse. Den er som tørret bær tørret og brugt i form af infusioner og te. Fordelene med fuglekirsebær er enorme, men med misbrug af en del af denne plante kan blive en gift.

Lad os analysere alle de nyttige og medicinske egenskaber ved bær af fuglekirsebær, dens bark og blomster, og overvej også alle kontraindikationer, sammenligne fordelene og potentielle skader.

Kirsebær har mange medicinske egenskaber. Sammensætningen af ​​bærjuice er høj:

 • Organiske syrer (æblesyre, phenylcarbolsyre og citronsyre);

 • Tanniner og pektiner;

 • Phytoncider og æteriske olier.

  Bærens helbredende egenskaber er baseret på virkningen af ​​amygdalin glycosid, som dog er indeholdt i de resterende dele af planten. At komme ind i menneskekroppen splitter det op til molekylerne af hydrocyansyre. Det er derfor Overdreven brug af stoffer fra fuglekirsebær kan forårsage alvorlig forgiftning.

  Forberedelser fra blomster er et stærkt antiseptisk middel, mængden af ​​phytoncider i dem er så stor, at selv luften omkring det blomstrende træ bliver meget renere. Komplekse produkter, herunder pulver fra bær, bark og blade, anvendes til behandling af forskellige inflammatoriske sygdomme.

  I hvilken form og hvordan bedst at bruge

  I mad kan en person, uden at det berører hans eget helbred, brug kun modne fugle kirsebær frugter. De har en karakteristisk, sød-tart smag, en astringent eftersmag og en behagelig aroma. De bruges ikke blot som et middel til forkølende te, men også som en favorit rustik fyldning af tærter og tærter, til fremstilling af bærkompotter, mester, gelé, syltetøj og endda vin.

  Potentiel fare og hvordan man undgår det

  I bæren indeholder kirsebærben meget amygdalin, så til hjemmekosning og opskrifter til folks behandling skal kun den hakkede frugt anvendes.

  Fuglekirsebær Det er kontraindiceret at spise for mennesker med hyppige allergiske reaktioner uforklarlig ætiologi, da et stort antal phytoncider kan forårsage elveblest og feber.

  Narkotika baseret på fuglkirsebær er kategorisk kontraindiceret for gravide og dem, der er ved at tænke et barn i den nærmeste fremtid. Bær er giftige og kan have en antikonceptionsvirkning. Cyaninsyre hæmmer fostrets evne til at fordøje næringsstoffer.

  Denne bær kontraindicerede og små børn, som er forbundet med et forøget indhold af hydrocyansyre, med eliminering som barnets krop simpelthen ikke kan klare. For voksne med moderat forbrug er denne koncentration ikke farlig, men for en baby kan dosen blive dødelig.

  Lær også om de gavnlige egenskaber og kontraindikationer af kirsebærblader: hvordan man anvender dem med sundhedsmæssige fordele.

  Hvad er nyttigt for hørolie, hvordan og hvornår skal det tages, og hvornår skal det opgives? Alle detaljer i dette materiale.

  Og de nyttige egenskaber af hørfrø er fortalt her, såvel som metoderne til deres forberedelse og anvendelse.

  Infusion af frugter Det bruges som medicin til at vaske øjnene med konjunktivit, de smider også tandkød, himmel og hals med stomatitis, purulent angina og SARS.

  Ved infektioner i det genitourinære system anvendes infusionen af ​​kvinder som en bakteriedræbende sprøjtning. Berry te eller frisk fugl kirsebærsaft anbefales til behandling af diarré, da der i frugter er en høj koncentration af tanniner, og de har fastgørelsesegenskaber.

  Barken koges, og den resulterende væske anvendes som en antispasmodik i sygdomme i fordøjelseskanalen. Desuden er afkogningen anvendelig som et diuretisk, diaphoretisk og antipyretisk middel. I farmakologi er den baseret på produktion af sirup til forkølelse, medicin til sygdomme i urinsystemet og forberedelser til stabilisering af hjerterytmen.

  Kirsebærblade er nødvendige til madlavning stærk insistering, hjælper fra manifestationer af gigt, anæmi, bronchial astma og andre respiratoriske sygdomme. Frisk juice er fugtet med kompresser til behandling af trophic ulcera og åbne sår, fuglkirsebær lykkes med at trække pus og lindrer betændelse.

  Der er stoffer der styrke centralnervesystemet, og deres sammensætning omfatter også nødvendigvis fugle kirsebærekstrakt. Det normaliserer niveauet af neurale aktiviteter, fjerner tegn på irritabilitet, eliminerer overdreven følelsesmæssighed, toner op. I folkemedicin bruges fugle kirsebær ofte som en forstærker af mandlige strøm, tildele det til styrke.

  De mest almindelige opskrifter for bouillon, infusion og tinktur:

  • Afkogning af bær fremstilles i henhold til følgende skema: Tag 500 ml kogende vand og fyld dem med 20 g tørrede bær. Kog derefter på moderat varme i en halv time, men insister ikke, og dekanter umiddelbart efter hurtig afkøling;

 • Infusion vil kræve 20 g frisk eller tørret frugt, som skal hældes i termoserne, hæld 400 ml vand med en temperatur på 80 ° C og insistere alt dette i fire timer. Derefter filtrere og forbruge;

 • Til tinktur tages der så mange bær og 200-300 ml kvalitetsalkohol.

  Men fuglekirsebær kan bruges ikke kun som medicin. Dens bark indeholder et kraftigt farvestof, som, når den er korrekt behandlet, giver dig mulighed for at få farverne i rødbrune og olivenfarver. Træet er meget elastisk træ, så unge skud bruges til vævning økologisk rene møbler og andre indvendige genstande.

  Indsamlet i foråret blomsterblokke - Bruges til at lave parfume og enkle parfume duftstoffer. En koncentreret afkogning af løv hjælper gartnere klare invasionerne af Colorado bille.

  100 g modne bær indeholder ca. 100 kcal. Dette er et relativt lavt tal, hvis du sammenligner det med andre bær, for eksempel jordbær eller hindbær. derfor fuglekirsebær bruges ofte i kosternæringssystemer.

  Men bæren fremmer ikke vægttab, ikke i frisk form, ikke i form af tørret frugt. I modsætning til den fastlagte udtalelse bidrager det ikke til "øjeblikkelig" destruktion af fedtbutikker.

  Hvis du spiser samme mængde fugle kirsebær og druer, så bliver energien lavere i den første. Og hvis kroppen ikke ønsker den nødvendige energi fra andre retter, begynder den at splitte sine egne reserver. men at spise nogle bær er svært, nemlig disse frugter er også giftige i store mængder, så at tabe sig med fuglekirsebær er en myte.

  I kosmetologi bruger de antibakterielle egenskaber ved præparater baseret på bark. De er nødvendige for at bekæmpe acne, furunkulose og forøget fedtindhold i huden. Anvendelsen af ​​kemikerens cremer, som omfatter kirsebærekstrakt, hjælper med at klare infektiøs inflammation.

  En svag afkogning af friske blade lindre tegn på træthed fra øjnene, det har også en antibakteriel virkning og forhindrer betændelse i bindehinden. Nyttigt for dem, der ofte ty til brug af dekorative kosmetik, hvorefter øjnene ikke kun er trætte, men også betændt.

  Mere om fordelene ved fuglekirsebær og alle dens dele, se på videoen:

  Det er sandsynligt at almindelig fugl kirsebær er den ældste mad og medicinske plante, som var kendt for vores forfædre. Fordi knoglerne af dens frugter blev opdaget under udgravningen af ​​Stone Age folks steder. Naturligvis kunne man ikke bruge sine bæredygtige varer ved at bruge bær som dessert.

  Ligesom artiklen? Vurder og del med dine venner i sociale netværk!

  Vurder vores artikel på en 5-punkts skala -

  Abonner på opdateringer via e-mail:

  Fortæl dine venner! Fortæl om denne artikel til dine venner i dit yndlings sociale netværk ved hjælp af knapperne under artiklen. Tak!

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  50 − 41 =