30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Kalibreringstid for kalde vandmåler

Driftstider for varmt og koldt vandmålere

Installation af en individuel måler giver dig ikke mulighed for at overbetale ekstra penge til forsyningsselskaber og gemme dit familiebudget. Til dette formål begyndte mange mennesker at installere koldt vand og varmt vandmålere derhjemme.

Måleenheden for enhver vandmåler er en kubikmeter, de faktiske forbrugsenheder multipliceres med den nuværende takst. Resultatet er beløbet for en vis periode, som skal betales for brug af varmt eller koldt vand.

Installation og timing af udskiftning af vandmålere

Efter at have samlet den nødvendige dokumentation, køber en vandmåler, registrerer den og installerer den sikkert i din lejlighed, huset, skal du omhyggeligt studere reglerne for denne enhed.

Efter installation i flere år vil forbrugeren være tilfreds med de deraf følgende besparelser i penge. Efter nogen tid kommer tiden til at kontrollere måleren, en metrologisk undersøgelse er påkrævet, som kontrollerer forringelsen og korrektheden af ​​arbejdet.

Hver vandmåler har dens betingelser for verifikation, for eksempel til en vandmåler til koldt vand, er det 6 år og for en varmtvandsbeholder - 4 år. Uanset hvilket vandvolumen der passerer gennem måleren, forbliver verifikationsperioden uændret.

Under hele denne tidsperiode kan enheden slides ud og frembringe falske aflæsninger. Afvigelser kan være i begge retninger for at vise overskud eller undervurdere mængden af ​​forbrugt vand.

I tilfælde af at en forbruger, der har en vandmåler installeret i tide, ikke har sendt enheden til verifikation, han vil blive diskonteret. Han vil blive opkrævet for hver lejer, der er registreret i huset, i henhold til de almindelige regler. Det er nødvendigt at forsøge at holde kontrollen tid og overlevere vandmåleren i tide for at sikre, at den fungerer korrekt.

Ikke alle tællere kan leve op til 6 år af forskellige grunde, så du skal udskifte dem tidligere. Oftere end ikke, det er de to hovedproblemer, hvor du skal foretage en vandmålerudskiftning før den første kalibrering.

 1. Vandkvalitet. Dette alvorlige problem fører til, at vandmåleren kan svigte om 2 år. Vand i et vandforsyningssystem af lav kvalitet, hvilket påvirker det hurtige slid på udstyr, som kommer i kontakt med vand.
 2. Ustabiliteten af ​​tryk påvirker også instrumentets funktion, en permanent afbrydelse af trykket påvirker målingernes levetid negativt.

Det kan ofte observeres i løbet af dagen, at vandtrykket i hanen kan ændre sig flere gange om dagen og aftenen. Desværre er husene ikke udstyret med et system til overvågning af trykket i vandforsyningssystemet, og derfor er vandtrykket altid ustabilt. Betjening af en defekt enhed bliver urentabel og nemt erstatte det med en ny.

Udskiftning af måleren i stedet for at kontrollere

Forbrugeren kan give afkald kontrol af vandmåler og til at købe en ny vandmåler, på grund af omkostningerne, det ville koste det samme beløb som en kontrolprocedure. Når fristen for enheden kommer, er det nødvendigt at invitere en medarbejder, som registrerer aflæsningerne.

Efter dette demontere og udskift vandmåleren, at have alle nødvendige dokumenter til rådighed for dets drift. Når en ny enhed er registreret, begynder periodisering efter faktiske indikationer.

Ofte sker det, at apparatet er uegnet efter installationen, fordi der opstår fejl, så er der ekstraomkostninger til køb af en ny enhed og dens installation.

Verifikationsproceduren er angivet omkring 1 måned, Så meget tid tager normalt ekspertise. Hvis du installerer en ny måler, tager det kun en time at installere varmtvandsmåleren.

Du skal også bruge tid på køb af enheden, dets registrering i HOA. For de penge, der skal bruges til verifikation, kan du få en ny enhed og garantiperioden for driften i flere år. Som statistikkerne viser, kommer 80% af enhederne ikke på linje.

Garanti og driftsbetingelser

Vandmålerens levetid påvirkes altid af fabrikantens mærke, type og diameter. Gennemsnitlig levetid er fra 8 til 12 år, mere præcise vilkår kan ses i enhedens tekniske pas til måling af vandstrømmen.

Driften begynder fra datoen for fremstilling af vandmåleren, men ikke fra den dag da den blev installeret. Af mange årsager behøver måleren vedligeholdelse.

Årsagerne kan være flere:

 • slaggning af rør;
 • vandhårdhed;
 • trykfald i vandforsyningssystemet.

Forbrugeren kan ved køb af en måler vælge en organisation, der beskæftiger sig med teknisk vedligeholdelse af enheder. Dette inkluderer - kontrol af enheden, rengøring af filtre mod forurening.

Når en ny enhed er valgt, er det nødvendigt at afklare alle problemer i forbindelse med garantiservice. Alle virksomheder, der har licens til fremstilling af udstyr, yder ledsagende garantitjenester.

Nogle gange sker det, at vandmåleren umiddelbart efter installationen viste en fejl i arbejdet og producenten skal handle at den ikke er egnet til videre brug og udveksles til en anden.

Vandmålerinstallation vil reducere omkostningerne ved betaling til forbrug af vand. Du kan spare vandforbrug på andre måder, hvis du for eksempel regelmæssigt kontrollerer serviceligheden af ​​rørledninger og alle apparater til vandlækage.

Før du tager på kontrol af gamle vandmålere behøver at tænke - er det det værd at passere og vente på en måned, måske nemmere at købe en ny og ikke behøver at vente så længe, ​​udskiftes hvert 4 år eller 6 år gammel enhed til den nye.

Verifikationsperiode for vandmålere

Vandmålere giver mulighed for at spare og betale kun forbrugt kubikmeter koldt / varmt vand. Installer dem, og du vil være ubehagelig med husholdningsudgifter, uformelle impulser, uopmærksom naboer, der glemte at lukke hanen. Du kan regulere dig selv, når og hvor meget vand skal bruges. I tilfælde af at der er en meter i lejligheden eller huset, vil kvitteringen kun være mængden for det forbrugte vand - men kun under forudsætning af at de kontrollerende organisationer er sikre på vidnesbyrdets virkelighed. Og for dette er det nødvendigt, at tællerne er rettidigt verificeret. Hvad er det, og hvor ofte er det nødvendigt? Lad os forstå.

Hvorfor tjekke og hvad er det?

Hele kommunale sfære, herunder forsyning og betaling af vand, er reguleret ved lov. Forskellige love og bestemmelser angiver opgaver og rettigheder for leverandører og forbrugere af offentlige tjenester. De indikerer især, at forbrugerne skal overvåge korrektiteten af ​​målingernes drift og i god tid sende måleanordningerne til verifikation.

Verifikation er en særlig procedure, hvor nøjagtigheden af ​​målinger og instrumentets funktionsmåde kontrolleres. I pas på hver enhed er der grænser for nøjagtighed: Hvis der opdages en stor fejl under målingerne, anses måleren for ikke at have bestået verifikationen. Hvis alt er inden for normernes grænser, kan enheden betjenes yderligere - op til det næste interkalibreringsinterval, eller indtil apparatets levetid er overstået.

Hyppigheden af ​​verifikation af vandmålere reguleres på lovgivningsniveau - både kommunale og føderale love. Også denne periode er angivet i dokumenterne på måleren - i pas på den enhed, som producenten giver.

Det skal imidlertid tages i betragtning, at for forskellige instrumenter er verifikationsperioderne forskellige:

Denne forskel skyldes, at mekanismen (pumpehjul og pakninger) i varmtvandssystemet slides hurtigere, da det er nødvendigt at arbejde ved forhøjede temperaturer, fra 70 til 90 grader.

Men det er altid værd at huske på, at disse vilkår generelt ikke er standardiserede. Den sidste kommunale lov anbefaler i det mindste kontrol med de intervaller, der er angivet i fabrikantens pas. Dette er angivet ved regeringsdekret 354. Normalt for husholdningsapparater adskiller disse værdier sig ikke fra de generelle etablerede normer, men for enheder af udenlandske producenter kan det være anderledes.

I hytter og lejlighedskomplekser kan man installere to typer meter - indenlandske (simpelt mekanisk design) og importeret (elektronisk, med høj nøjagtighed af målinger). Blandt de mest populære blandt de mest populære er: Vodopribor, Beregun, Pulsar, Teplovodomer, Meter, Starospribor (GWV) og Gazelectronica (UCW). Da alle er produceret i overensstemmelse med GOST, er kalibreringsintervallerne også de samme, uanset navnet, fra 4 til 6 år. Importeret (tysk, polsk, koreansk og amerikansk) er repræsenteret af varemærkerne Siemens, Zenner, Minomess. De arbejder alle sammen takket være den indbyggede computerchip. I sådanne tællere er skrogmaterialernes beskyttelse og kvalitet mere pålidelig, de tjener næsten 2 gange længere (kalibreringsintervallet for passet kan nå 10-16 år), men de er 5 gange dyrere. Det er på grund af den høje pris, de ikke er populære nok.

I dag menes det, at kalibreringsintervallet er bestemt ikke ved lov, men ved enhedens pas. Det vil sige, du skal fokusere på de oplysninger, der er angivet i dokumentationen. Således etablerer PC PC Device og Teplovodomer et interkalibreringsinterval for universelle målere i 6 år, og vandmåler type SGV bør kontrolleres hvert 4. år, når der arbejdes på koldt vand eller hver 6. år, når man arbejder på et varmt.

Nuancer af verifikation - er det obligatorisk og kan det undgås?

Det faktum, at din vandmåler skal kontrolleres, skal du bekymre dig selv på købstidspunktet. Efter alt begynder kalibreringsintervallet at tælles ikke fra installationstidspunktet, men fra datoen for frigivelse af måleren, dens emballage fra fabrikken. Hvis du køber en enhed, der har været i lageret i 3 år, så skal det i et år efter installationen fjernes og returneres til test. Og dette - ekstra omkostninger.

Eller måske kan du overhovedet undgå kontrol? Nej, denne procedure er obligatorisk. Normen bekræfter verifikation er også i gældende lovgivning på statsniveau og i tekniske dokumenter til måleren. Hvis du ignorerer tidspunktet for verifikation, kan måleraflæsningen ikke accepteres af den kontrollerende organisation som pålidelig. Det viser sig, at alle målinger foretaget efter interkaliberintervallet betragtes som ugyldige. Og du bliver nødt til at betale regninger på den gennemsnitlige forbrugsstandard, beregnet for hele familien, der bor i samme lejlighed. Mængden af ​​regningen kan stige med 3-5 gange, og det er meget højere end du ville betale for verifikation og godkendte dokumenter, der giver dig mulighed for at bruge tælleren endnu længere.

Hvem vil advare dig om timingen? Glem ikke, at pligten til rettidig kontrol er på dig, på forbrugeren. Selvfølgelig beholder mange administrationsselskaber registreringer og kan give dig besked om tiden, men det er deres ret, ikke en forpligtelse. Det er altid bedst at tjekke med de tilgængelige dokumenter på hånden (pas vandmåler, der sætter ned alle de datoer og intervaller) end pludselig befinder sig i en situation, hvor den serviceorganisation automatisk vil stoppe beregning indikationer og udfører opladning i henhold til standarderne.

Og sidste øjeblik - hvad er det nødvendigt at kontrollere? Du kan gå til vandkanalen, men måleren skal afmonteres. I dette tilfælde vil du få en lang ventetid og meget papirbånd. Og du kan ansøge om en certificeret organisation og invitere en specialist, der kan tjekke din tæller på vejen. Det er værd at det er meget billigt, og alle verifikationsprocedurer udføres ved lov med undertegnelsen af ​​de nødvendige handlinger og et mærke i passet.

Timing af kolde og varmt vandmålere

Segmentet af kommunale tjenester i vores land er strengt reguleret af loven. Så er verifikationsperioden for kolde og varmt vandmålere blevet fastlagt. Dette begreb betyder proceduren til måling af nøjagtigheden af ​​instrumentets indikatorer.

Denne begivenhed er obligatorisk i nærværelse af en autoriseret person (en repræsentant for HOA eller en vodokanal-medarbejder). Hvis indikatorens fejl er højere end den etablerede standard, udstedes en handling, ifølge hvilken enheden skal udskiftes. Ellers er det lov til at fungere.

Er denne procedure obligatorisk?

Når den regulerede verifikationsperiode for den enkelte registreringsindretning er afsluttet, vil dens indikationer blive officielt anerkendt som ugyldige. Der er ingen straffe for forsinkelsen af ​​denne procedure i henhold til lovgivningen i Den Russiske Føderation. Men i dette tilfælde betaler en person for vandforsyning ikke ifølge tællerne, men ved de normative indikatorer for de sidste 6 måneder. De beregnes ud fra antallet af personer, der er registreret i lejligheden.

I nogle regioner i Den Russiske Føderation (hovedsagelig i republikkerne og de autonome regioner) er der visse ændringer til denne forordning. Så der kan være en forskel i den periode, for hvilken de normative indikatorer tælles (ikke 6, men 3 måneder). Derfor er det bedre at afklare disse oplysninger i kommunerne eller direkte i TSZH.

Bemærk: Personer med midlertidig registrering i boligarealet vil også øge de samlede omkostninger ved vandforsyningen.

Vandmåler kalibreringsperioder

I øjeblikket indeholder lovgivningen i Den Russiske Føderation følgende betingelser for verifikation af målere:

 1. Til koldt vand - 1 gang i 6 år.
 2. For varmt - 1 gang om 4 år. Dette skyldes, at høje temperaturer bidrager til at reducere driftsperioden for enheden. Derudover er der i varmt vand nogle partikler, som har en negativ indvirkning på målerens effektivitet.

Efter at have gennemført verifikationsproceduren er kunden forpligtet til at indsende de dokumenter, der er udarbejdet til de lokale EIRTS.

Foranstaltninger efter udløbet af kontrolperioden

Når verifikationsperioden for måleren er gået, kræver den en udskiftning uden fejl. Forbrugeren skal installere den nye måler for egen regning. Normalt foretrækker folk at have tillid til dette arbejde til specialiserede virksomheder (mange HOA'er selv tilbyder dette mod et gebyr).

Bemærk: i løbet af disken ændringsperioden (ofte HOA sender ikke medarbejderne meget hurtigt for at udføre denne opgave), vil forbrugeren betale for vandforsyningen i gennemsnit.

Herefter er tælleren forseglet. Denne procedure skal være gratis HOA. Beboere skal udarbejde en passende ansøgning og indsende dokumenter til ejerskab af ejendommen.

I nogle tilfælde udføres proceduren for udskiftning af måleren forud for planen. Årsagerne kan være følgende:

 1. Fejl i enheden. Den mest populære fejl er, at diskene roterer, når vandet er slukket.
 2. Har passeret målerens driftsperiode.
 3. Der blev fundet et fabrik ægteskab.
 4. Passet til den enkelte optageanordning var tabt, og denne kendsgerning blev identificeret af medarbejderen i vodokanal-kontrollen.

På videoen om proceduren for kontrol af tællere

Tidlig kontrol af koldt og varmt vandmålere er primært nødvendigt for forbrugeren. Hvis denne enhed begynder at "flounder", kan den alvorligt øge betalingerne for vandforsyningen. Husk derfor at tjekke i tide og om nødvendigt at erstatte individuelle regnskabsapparater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 5 = 14