30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japanske interiør lejligheder

Vi designer lejligheden i japansk stil

Vesterlændinge vender sig i stigende grad til østets filosofi med sin tavse overvejelse og asketik. Så den japanske stil i indretningen af ​​lejligheden er blevet utrolig populær, på trods af at ikke mange af os er tæt på denne originale æstetik, baseret på karakteristikken for dette østlige lands forestillinger om funktionalitet og skønhed.

Billedet viser flere varianter af interiører, udført i overensstemmelse med alle traditioner i japansk husholdning. Det er imidlertid værd at forstå, at et sådant design vil være harmonisk og dybtgående, hvis vi tager højde for de vigtigste ideologiske aspekter. Så denne stil indebærer naturlighed og naturlighed i alt. Skønhed fra ethvert japansk synspunkt falmer ikke med alderen, men kun blomstrer.

Interiør i traditionel japansk stil vil altid være noget ufærdig, fordi æstetikken i denne retning er bare en underdrivelse. Der er flere karakteristiske stilfunktioner:

  • Traditionel japansk stil involverer altid renlighed, meget lys og en atmosfære af hvile, derfor er lejlighederne normalt ikke overflod i indretning og lyse accenter;
  • rummet skal være maksimalt åbent, så det er tilrådeligt kun at bruge en minimal mængde møbler i interiøret;
  • alle møbler bør være så enkle og praktiske som muligt;
  • I japansk design anvendes ofte princippet om rummodellering ved hjælp af partitioner, som kan flyttes til enhver tid.

På billedet kan du se hvor enkelt, men samtidig skal det japanske interiør se harmonisk ud. At være i et sådant værelse, vil du helt sikkert føle dig afslappet og fredelig.

Japansk indretning indebærer brug af rolige toner, absolut bløde og ikke provokerende. Ofte er disse naturlige nuancer, for eksempel:

Det samme gælder for de anvendte materialer - de skal alle være naturlige. Så til færdiggørelse af lejligheden kan du bruge bambus, vin, halm, natursten osv.

Det er muligt at diversificere det monofoniske interiør lidt, hvis du dekorere en af ​​væggene med en plakat eller tegning. Japansk maleri udføres som regel i grisaille teknik ved hjælp af alkyd maling.

I det østlige indre er der altid betalt belysning til belysning. Det skal også være naturligt og ikke lyst. I Japan opnås denne effekt ved hjælp af rispapir, som indsættes i vinduesåbninger i stedet for briller. Over tid bliver den gul, og rummet er fyldt med et rent og behageligt lys. For vores land er denne løsning ikke egnet, men du kan altid ty til kunstig belysning. Brug lampeskærme fra rispapir, der vil sprede blødt, diffust lys.

Men nogle områder af lejligheden bør overlades i skumringen. En sådan beslutning vil skabe den meget effekt af ufuldstændighed, som er så værdsat af japanskerne.

Japansk design af lejligheden indebærer brug af enkle og koncise møbler. Billedet viser flere varianter af genstande lavet af bambus eller vidje. Sådanne møbler gør interiøret miljøvenligt og meget hyggeligt.

Derudover kan du bruge:

  • Lavt og kompakt polstret møbler af overvejende lette nuancer;
  • funktionelle indbyggede møbler, som vil spare plads i lejligheden;
  • Lodrette hylder eller nicher, lavet lige i væggen.

Det er værd at bemærke, at den japanske stil er bedst egnet til soveværelseindretning. Men hvis du ønsker med en så minimalistisk østlig hældning, kan du dekorere indretningen af ​​stuen, køkkenet og kontoret.

Selvfølgelig giver det japanske design ikke mulighed for brug af ekstra indretning og tilbehør. Men nogle detaljer vil bidrage til at nærme sig den mystiske, men sådan en attraktiv orientalsk smag. På billedet kan du se, at designen af ​​den japanske lejlighed ofte bruges tekstiler, som kan være monofoniske eller dekoreret med tegninger i japansk stil. Desuden kan du for at dekorere interiøret bruge elementer som små kasser, fans, gulv og sofa pude samt traditionelle bonsai træer.

Afslutningsvis vil jeg gerne understrege endnu en gang, at den japanske stil fuldt ud bør afspejle de fantastiske og filosofiske principper i denne fantastiske nation. Vi taler især om menneskets og naturens harmoni og vores afhængighed af tidenes forløb.

Åh, åh ja, det ville jeg aldrig - hvis det ikke var for mine lofter 2,50, (FØR, nu 2,40, ja mit køkken er 5 m firkant).

Lejlighed i japansk stil

Østlige motiver i det indre af lejligheden giver dig mulighed for at skabe et optimalt design, som sikrer husstandens komfort. Fordelen ved japansk stil er enkelhed, let opfattelse. Registrering af et hjem i denne retning sikrer harmoni, ro og komfort i huset.

Materialer til at skabe japansk stil i lejligheden

Indretningens enkelhed afhænger af finishene. De japanske foretrækker finishen, hvilket gør det nemt at zonere rummet. Derfor anbefales det til registrering at vælge "forenklede" materialer: laminat, monofonisk tapet, almindeligt gips. Kan supplere lejligheden i japansk stil tema tapet. For eksempel med et billede af en Sakura, et simpelt sort-hvidt billede af en japansk landsby.

Et vigtigt krav til, at finishene skal købes, er deres naturlighed. Brug ikke plastik til at dække loftet eller væggene. Sørg for at bruge træplader til at strukturere rummet. De kan opdele loftet i firkanter og rektangler (helst de samme). Ofte bruges de til at dele eller ramme vægge.

Hvordan man understreger den japanske stil i design

Enkel og nem design af en lejlighed i japansk stil skal nødvendigvis indeholde traditionelle elementer. Det er tilrådeligt for husets ejere at forudbestille skydedøre, der ligner dørpaneler i shoji. De japanske gør dem af træ og specialpapir. Men under de bymæssige forhold vil sådanne døre ikke blive godt beskyttet mod støj fra tilstødende rum og koldt. Derfor kan de erstattes af lignende konstruktioner af træ.

For at få nok lys ind i værelserne skal du installere store vinduer med trærammer. De kan opdeles i 6-8 små firkanter eller rektangler. Med hensyn til møbler købt til boliger skal det opfylde følgende krav:

  1. At være træ.
  2. Har enkle geometriske former (eliminerer tilstedeværelsen af ​​udskæringer, dekorative metal eller plastindsatser).
  3. Vær praktisk (f.eks. Med skjulte kontorer til opbevaring af personlige ejendele).

Pile plads i værelserne kan ikke: Japansk stil i det indre af lejligheden indebærer bevægelsesfrihed. Der skal lægges særlig vægt på den valgte seng. Det skal indeholde et mellem eller højt hovedbånd. Benene skal være fraværende. Sande fans af retningen kan installere en særlig "podium", og på den for at arrangere en madras. På de vedhæftede billeder kan du se, at denne slags sovende steder i japanskes huse.

Farveskema af værelser og anbefalinger til valg af inventar

Ved reparation af en 1-værelses lejlighed i japansk stil med egne hænder, skal du vælge dekoration, dekorelementer og møbler i rolige pastellfarver. Det anbefales at give præference til lysebrun, beige, creme, lys oliven. Mørke indlæg kan være træplader, der adskiller rummet. Hvis det ønskes, kan du tilføje elementer af varm oliven eller lysorange farve.

Belysning i værelserne skal gøres moderat. Lamper bør ikke blinde mennesker: En varm gul glød er ideel til japansk-stil værelser. Loftbelysning anbefales at gøre ved brug af spotlights eller et par lamper i form af lamper. I nærheden af ​​sengen og på skrivebordet kan der installeres små skrivebordsmodeller af belysningsapparater.

Korrekt udsmykning af værelser i japansk stil

Til moderne lejlighedstudio i japansk stil så rigtig flot ud, anbefales det at hænge små billeder på væggene. På dem kan afbildes hieroglyffer, drager. Komplement retningen af ​​et par bonsai store eller mellemstore. På væggene kan du også hænge et par fans på bord og natbord sætte dekorative vaser.

Japansk lejlighed design: rådgivning om arrangementet

Den japanske stil er præget af et ord - Zen. Det japanske design af lejligheden er et rent, losset rum, balance, orden, gamle traditioner og en kærlighed til den naturlige skønhed.

Prøv at reproducere den japanske stil i det indre af din lejlighed for at bringe lidt Zen ind i dit liv. Er det ikke godt, når fred og harmoni hersker i huset?

Lad os se på 10 måder at tilføje lidt af denne pacifierende stil til indretningen af ​​dit hjem.

Elementer af naturen i japansk design af lejligheden

Japansk kultur er fyldt med kærlighed og respekt for naturen. Den bedste måde at opretholde en stærk forbindelse med den naturlige verden på er at introducere sine elementer i indretningen.

For at skabe et ægte japansk design af en lejlighed, sæt traditionelle japanske planter som bonsai eller bambus. Du kan bruge planter med en tæt grønt: med deres hjælp kan du også opnå den ønskede effekt. Husk dog, at et stort antal forskellige blomstersammensætninger ikke er velkomne, så brug enkle, lakoniske planter med mørkt tykt løv.

Japanske huse er også præget af tilstedeværelsen af ​​en stor mængde naturligt lys, som kommer ind i rummet gennem store vinduer, der åbner panoramaudsigt over gaden. Ofte anvendes glasskillevægge med skydedøre, som giver mulighed for at blive plantet med naturlige landskaber fra dybden af ​​huset.

Beroligende lyde af gurgling vand skaber et meditativt humør og straks slappe af. Som planter er vandelementer meget vigtige for japansk stil.

Japansk nedsænkning bad er små, dybe bade, som ofte er udstyret med et opholdsområde. Dette er den østlige tendens, som mange boligejere bruger i dag. Udstyr et japansk-stil badeværelse med et boblebad.

Skydedøre og skillevægge

Autentiske japanske partitioner hedder Shoji, og de er også et meget vigtigt element i japansk design.

På grund af de høje priser på fast ejendom er japanske hjem for det meste små i størrelse, så det er et vigtigt punkt at bruge hver kvadratcentimeter til det maksimale. I modsætning til døre bevæger shoji frem og tilbage, frigør det rum, der normalt bruges til en konventionel dør.

Skillevægge er lavet af førsteklasses gennemsigtigt papir, fastgjort i en træramme. Men der er mere moderne versioner af partitioner, der kan købes på internettet, de bruger glaspaneler i et trægitter.

Et vigtigt kendetegn ved japanske skillevægge er, at de ikke blokerer lysets indtræden i rummet. Udskift den store del af væggen med en glas skydedør, og du vil se, hvordan din japanske stil lejlighed vil spille.

En af de bedste måder at harmonisere med naturen er brugen af ​​naturlige træelementer i interiøret. Vægge, døre, gitter, skillevægge, rammer og andre elementer er lavet af ahorn, cypres, pinjeknuer og rød fyr. Et andet populært materiale er bambus, som i vid udstrækning anvendes i japansk indretning. Brug sådanne elementer i japansk design af lejligheden - bambus gulv, træ skillevæg og andre indvendige elementer. Du vil se, hvordan en beroligende følelse vil skabe en ren træ linje i dit hus.

Gangen i Japan hedder genkan (genkan). Dette er et værelse, der møder værter og gæster, samt et sted hvor du straks tager dine sko ud og sætter på dine tøfler.

I genkanen er der ofte installeret gebaco (getabako) - japansk skoskab (normalt bliver sko tæer udad). Hallenes design er altid meget enkel, med tilstedeværelsen af ​​træelementer og masser af naturligt lys.

I japanske huse, herunder i genkanen, er stengulve meget populære. Så tænk på et kvalitetsgulv af sten til dit japanske lejlighedskonstruktion.

I de fleste autentiske japanske huse er der ingen separate møblerede værelser til specifikke formål som stuer eller tv-rum. Møbler i japansk interiør bruges lavt, og når det er tid til ceremonier, sættes pouffes og puder på gulvet. Så det er enklere - køb et par lave møbler og dit interiør bliver lidt mere japansk.

Du kan gå længere og omgiver det lave bord med udendørs puder - og du får et godt sted for måltider, der skaber en romantisk atmosfære.

Japansk stil er renhed og minimalisme. Clutteredness er tabu. Som vi skrev ovenfor, i japanske hjem er der ikke så meget møbler.

Hvordan opnår man en ægte japansk æstetik, samtidig med at man opretholder komfort og rig boligindretning derhjemme? Hovedtricket er et simpelt og ubelastet design. Møblerne skal være moderne, med rene linjer og naturlige materialer. Så mange fans af moderne design vil finde dette en simpel opgave.

Hvad angår belysning, bruger japanske hjem moderne belysning og hjørne lys. Autentiske japanske lanterner kan bruges.

Generelt husk at hver detalje skal have sin plads og have en række nyttige funktioner i japansk design af lejligheden.

Åben plan og naturligt lys

Som sagt er åben plads og minimalistisk design de grundlæggende principper for japansk lejlighedsdesign. Så lad os se på en anden måde for at opnå et autentisk japansk stil interiør - ved hjælp af naturligt lys.

Japanske huse til brimmen er fyldt med naturligt lys, hvilket bringer det med rolige udsigter og nyanser af naturen. Store vinduer og luger i loftet er en fantastisk måde at tiltrække meget lys til dit hus udefra.

Brug ikke tunge gardiner, da det blokerer for ankomsten af ​​lys. Prøv ikke at fordybe vinduerne med unødvendige genstande, men hvis det ikke er muligt, brug enkle bambusskodder eller tynde luftgardiner.

I et forsøg på at matche naturens naturlige skønhed i japansk interiør anvendes simple naturlige nuancer. De dominerende farver er de brune nuancer af træelementer samt planternes grønne. Gulvet er træ eller dækket af stenfliser, og de fleste af væggene er udskiftet med skillevægge af uigennemsigtigt papir.

Anvendelse i en japansk lejlighed designe en simpel farvepalet med neutrale farver og kombinere det med træ - hylder, vægpaneler og gulvbelægning, eller tilføje nuancer af grå sten på gulvet eller endda møbler. Glem også at bruge en stor mængde greens. Se ud af vinduet og se hvilke naturfarver du kan bruge til dit hus.

Prøv at dykke endnu dybere ind i den fredfyldte japanske kultur og Organiser i sin lejlighed plads til meditation, te-ceremonier, eller yoga.

Billedet nedenfor er et perfekt eksempel på et te-værelse i japansk stil. Find et roligt sted, hvor du kan placere puder til meditation eller bare sidde og slappe af. Glem ikke at tilføje et vandelement, der vil dæmpe fremmede irriterende lyde.

Maler væggene i rolige grønne eller brune toner, tilføj lidt livligt grønt, tænk den afslappende musik - voila! Du har dit eget husly i Zen stil.

For at opnå den bedst mulige autentiske japanske design lejlighed, ved hjælp af sin rene, enkle og minimalistiske design i alle værelser. Træelementer, enkle planter, naturligt lys, moderne møbler, vand funktioner, en dyb nedsænkning bad, bløde gulv puder, skydedøre og skillevægge, meditationsrum og farver lånt fra naturen - dette bør være den perfekte japansk design af lejligheden.

Traditionelt hus med et overgangsinteriør

Tilbage i fortiden: At give arkitekterne i Sovjetunionen.

Liv i naturen: Et vintageparadis på søen

Luksus boutiquehotel i Sardinien

Populær for ugen:

Traditionelt hus med et overgangsinteriør

Tilbage i fortiden: At give arkitekter af Sovjetunionen i 1930'erne

Liv i naturen: Et vintageparadis på søen

Luksus boutiquehotel i Sardinien

Traditionelt hus med et overgangsinteriør

Tilbage i fortiden: At give arkitekterne i Sovjetunionen.

Liv i naturen: Et vintageparadis på søen

Luksus boutiquehotel i Sardinien

Traditionelt hus med et overgangsinteriør

Tilbage i fortiden: At give arkitekter af Sovjetunionen i 1930'erne

Liv i naturen: Et vintageparadis på søen

Luksus boutiquehotel i Sardinien

The Wood: hytter i storbyen

Den sødeste for dit interiør

Lektion tema: drømmeskole

Populære nyheder om design og arkitektur:

Traditionelt hus med et overgangsinteriør

Tilbage i fortiden: At give arkitekter af Sovjetunionen i 1930'erne

Liv i naturen: Et vintageparadis på søen

Luksus boutiquehotel i Sardinien

Bedøvelse villa i form af havskal

Sådan omdannes et interiør: 10 design tips

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 1