30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk træ

Små japanske træer: kunsten at dyrke bonsai

Indenlandske planter er ikke kun blomster og palmer, små japanske træer vandt også mange blomsterbutikker og bosatte sig hjemme. Voksende bonsai er en kompleks, men fascinerende videnskab, der har mange subtiliteter og nuancer. Nogle gange føles det selv som det er så kompliceret, og det er næsten umuligt at opnå det ønskede resultat. Men voksende små japanske træer er først og fremmest en proces, hvorfra det er nødvendigt at have det sjovt.

At dyrke bonsai hjemme, du skal forstå deres sorter, samt forstå, hvilke betingelser der skal skabes for et lille træ derhjemme. Under alle omstændigheder vil det være en interessant oplevelse, der vil med glæde være i gang med at dyrke et træ, og det vil også med resultatet blive i form af en stærk og smuk plante. Bonsai er en introduktion til levende natur derhjemme.

På trods af at fødslen af ​​bonsai er Japan, er kunsten at dyrke miniature træer oprindeligt i Kina flere århundreder før vores æra. Dette fremgår af tegningerne, der blev fundet i slutningen af ​​det sidste århundrede, som beskriver i detaljer teknologien om at dyrke bonsai. Disse billeder tilskrives historikere til det tidspunkt, hvor det kinesiske Tang-dynasti regerede.

Bogstaveligt betyder "bonsai" i japansk oversættelse "et træ der vokser på en plade". I begyndelsen blev dyrkningskulturen praktiseret af buddhistiske munke, som altid værdsatte ro, dimensioner, nedsænkning i sig selv og den omgivende naturlige verden. Men ikke kun i Asien var populær bonsai, historikere og arkæologer har bekræftet, at de gamle egyptere også vidste, hvordan man dyrker små planter i små containere.

I slutningen af ​​20 - begyndelsen af ​​21 århundrede trænger bonsai ind i Europa og erobrer hjerterne hos mange amatørblomstavlere. Miniatyr træer erobret med deres nøjagtighed og skønhed, hvilket giver mulighed for at dykke ind i processen med domstolskab og kontemplation af den smukke. Grow bonsai hjemme er ikke let, men resultatet er værd at indsatsen.

Varianter af små japanske træer

Den århundredgamle historie med udviklingen af ​​bonsai har ført til, at små træer er af forskellige typer i form, størrelse og navn. Til dato er der mere end ti forskellige typer bonsai, som hver især er unikke og smukke på sin egen måde. Det er svært at sige, hvilken der er lettere at dyrke, og hvilken er vanskeligere. Hvis du vælger et japansk træ, er det bedre at navigere gennem de interne fornemmelser og tiltrækning til en bestemt type. Hvad sjælen ligger i, vil blive dyrket, nyde processen og nyde overvejelsen om en miniature skønhed.

De mest populære typer af bonsai:

En af de mest almindelige og populære typer af små japanske træer. Denne stil er kendetegnet ved en lige træstamme, med en bred bladbase i bunden, som er smalere til toppen. Symbolet på et sådant træ er en indre kraft, en ubøjelig stang.

Et lille træ med en jævnt voksende men vippes til sidevandet kaldes en syakan. I denne stil kan næsten ethvert træ dyrkes, selvom det er i færd med at passe på det, bliver du nødt til at vise færdigheder og færdigheder. Symbolet for at vokse til siden af ​​træet er fleksibilitet og evnen til at modstå vind.

Træet i denne stil vokser opad, kronen har tendens til at skyde, men kronen har en mere fri formation, den kan være svagt buet eller tilbøjelig. Til en vis grad kombinerer denne stil de to tidligere. Symbolet for en sådan plante er enkelhed og fleksibilitet sammen med ønsket om at strække opad og modstå forhindringer.

Træerne i denne stil vokser virkelig i kaskader, kronen ned. Bløde grene strækker sig forsigtigt og bøjer ikke under sne eller vind. Et sådant træ ser usædvanligt og originalt ud i en huskande. Og det symboliserer evnen til at tilpasse sig de omgivende omstændigheder.

Fra beholderen, som vokser et træ-sokan, er der ikke et kuffert, men adskillige på én gang. Som regel er en gren altid større og mere massiv end den anden. Trunks kan være to eller flere, de ser smukke og harmoniske ud. På en anden måde kaldes denne stil "far og søn", fordi det mindre træ ser ud til at strække sig til det større, vil være som det. Derfor symboliserer denne stil af bonsai generationernes forbindelse og overførsel af erfaringer.

Et sådant træ er kendetegnet ved et langt blott kuffert og en lille krone øverst. Planten har næsten ingen grene, men vegetationen øverst på bagagerummet ser harmonisk og smuk ud. Sådanne træer har lært at vokse en af ​​de første, og deres form symboliserer evnen til at rejse sig over problemer og forfængelighed.

Denne slags bonsai er en sammensætning af flere træer, der ser sammen som et lille stillads. Træer af samme art er oftest plantet i en beholder, men euse-ue tillader også en kombination af flere typer planter. En vigtig regel - træer skal være et ulige tal.

Ishizuki - træer blandt sten

I denne stil vokser træerne på sten og i deres sprækker. Det er ganske svært at tage sig af en sådan plante derhjemme, så det kan kun dyrkes af en rigtig herre, der er ivrig efter sin virksomhed. Men Isisuki symboliserer udholdenhed og evne til at overleve under alle forhold.

Det er selvfølgelig ikke alle stilarter af små japanske træer, deres sorter er meget større. Men du skal starte med enkle muligheder for at lære at pleje bonsai og finde ud af, hvilke forhold der er bedst for dem. Så processen vil bringe glæde, og resultatet vil glæde en smuk sund plante.

Egenskaber ved pasning af miniature træer

På trods af den usædvanlige karakter af sådanne husplanter som bonsai, giver det sig næsten samme betingelser som mange andre blomster. Først og fremmest skal du forberede en passende jord, hvor det japanske træ vil føle sig godt tilpas. Derefter er det vigtigt at installere det på et sted med tilstrækkelig belysning, opretholde den ønskede lufttemperatur og sikre regelmæssig vanding.

Bonsai - små træer, men de har også brug for en periodisk transplantation. Derfor er det vigtigt at kende regler og træk ved transplantation af miniature træer.

Et særpræg ved bonsai er behovet for at trimme kronen. Her skal du også overholde visse krav til at danne en smuk og korrekt form for et minitræ. I betragtning af alle disse nuancer vil det være muligt at dyrke en unik plante.

Optimal jord og bonsai transplantation

Hovedformålet med transplantationen er ikke at øge kapaciteten, hvor et miniatyr træ vokser, men at skære rødderne og opdatere jorden. Derfor forbliver potten som regel den samme. Beskæring rødder kan bremse træets vækst, det forbliver miniatyr og pæne.

Hvad angår jorden, har den brug for en bestemt sammensætning, så bonsai føles behagelig, han havde nok mikroelementer og næringsstoffer. Landet før ombordstigning består af 3/5 humus jord, 1/5 torv og 1/5 sand, selvom du i mange store blomsterbutikker kan købe en klar blanding til bonsai. Dens vigtigste egenskaber er luftighed og lav surhed.

Transplantation sker i foråret, når den aktive vækst af rødder og kroner begynder. Ændring af jorden i tanken, hvor et miniature træ vokser, skal du omhyggeligt trimme rødderne og efterlader en afrundet form. Den længste bør være de centrale rødder, og lateralerne - lidt kortere. Træet er plantet i en ny jord til en dybde på ikke mere end 5-6 cm.

Belysning og egnet beliggenhed

Miniatyr træer elsker lys, men visner fra direkte sollys, så planten skal afhente et sted på vindueskarmen i øst eller vestvinduet. Særligt farligt er tilstedeværelsen i solen af ​​et nyligt transplanteret træ, sådanne forhold kan komplicere sin tilpasningsproces.

Hvis det sted, hvor potten fra bonsai står, er mørk, skal han give kunstig belysning. Triste blade, der konstant smuldrer, er problemer med dårligt lys. Om sommeren kan en beholder med træ sættes i frisk luft - en altan eller en åben terrasse.

Miniature træer som vand og fugt, men det er bedre at ikke vand dem, men installer potten i pallen. Det lægger sten, fyld med vand til et niveau på 2-3 cm og læg en pot plante. Det er den lille dybde af potten, der får jorden til at tørre ud hurtigt og kræver derfor rigelig og regelmæssig vanding. Om vinteren behøver vandbonsai en gang om ugen, om sommeren - en gang i 4-5 dage.

Ved en høj temperatur i luften anbefales det at sprøjte bonsaibladene, gennem deres overflade er planten også absorberet af fugt.

Temperatur og fugtighed

Sammen med høje krav til jordfugtighed kan bonsai leve og dyrke smukke træer kun ved lave temperaturer. Den optimale temperaturregulering er 12-18 grader, selv om sommeren. I foråret, når luftens temperatur på gaden bliver over 12-14 graders mark, kan du tage bonsai ud på balkonen. I dette tilfælde skal træet beskyttes mod udkast.

Med hensyn til luftfugtighed er gennemsnitsniveauet på 40-50% bedst egnet til miniature træer. Bonsai kan ikke lægges i nærheden af ​​opvarmningsbatterier, og om vinteren i et rum tør luft vil fugt i panden hjælpe planten til ikke at opleve fugtmangel.

For at danne et smukt træ af den ønskede form, skal den have et konstant billede af kronen. For at gøre dette har du brug for en speciel lille sekatør eller en godt skærpet saks. Som regel udføres beskæring af træet i foråret før transplantationen. I processen er det nødvendigt at fjerne gamle og tørre grene, afskære unge skud, der danner den nødvendige form af kronen.

Således har betingelserne for pleje af bonsai derhjemme deres egen karakteristika, men repræsenterer ikke særlig kompleksitet. Efter at have lært at forstå, hvordan et lille træ føles som det ser ud, kan hver blomsterhandler opfylde de krav, som planten har. Processen med beskæring, transplantation, vanding og kontemplation af bonsai hjælper med at dykke ind i naturens og stilhedens verden. Til dette og værdsætter disse små, men unikke og smukke japanske træer.

Re: Små japanske træer: kunsten at dyrke bonsai

Jeg kan godt lide denne kunst så meget! Jeg forsøgte at dyrke et sådant træ fra en kinesisk rose - det er normalt en stor busk med store lyse farver. Det blev godt trimmet af mig og voksede i den rigtige retning. Men det viste sig stadig en stor plante til bonsai.

Det er cool at få alt om blomster og planter på din mail.

Bonsai - et træ på en bakke: funktioner i pleje og voksende derhjemme

Ifølge legenden besluttede den kinesiske kejser at se hans land for første gang, for hvilket himmelske rigs mestere måtte lave små kopier af huse, mennesker og selvfølgelig træer. Bonsai, et træ i miniature, for næsten 1500 år siden erobrede først Japan, og i dag har denne fantastiske kunst erobret hele verden.

Som for mange århundreder siden er målet om en blomsterhandler, en ivrig bonsai, reproduktionen af ​​naturens skabelser. Reducerede kopier af egetræer, ahorn, fyrretræer, kirsebærblomster eller figner har realistiske proportioner, de lever efter naturens orden. Hvis planten vokser et løvtræ, blomstrer det, bliver dækket med blade og blade til vinterfred.

Som dygtig antydning af ægte træ dannes ved hånden, dyrkning og pleje af bonsai - det er arbejdskrævende, tidskrævende, kræver viden, tålmodighed og forståelse for de behov, som hans grønne kæledyr.

Og endnu flere og flere begyndere er entusiastisk påbegyndt et hårdt, men meget spændende arbejde. Hvordan man dyrker en bonsai hjemme og tager sig af en lille kopi af dette træ?

Blandt de uindviede i subtiliteten af ​​gammel agrotechnology er der en opfattelse af, at japanske bonsai træer er planter, der er fremstillet af deres specielle frø. Det er ikke sådan. Erfarne avlere er godt klar over, at den lille gran, fyr, æble og blåregn opstået fra konventionelle frø, og gøre dem til at moderere deres vækst og ændre form kunne kun menneskehænder.

Sådan dyrkes bonsai hjemme: fælles måder

Hvis blomsterhandleren kun begynder at være interesseret i bonsai, er den nemmeste måde at erhverve en plante, der allerede er dannet, for eksempel fra en ficus eller citrus. Det vil hjælpe dig med at beherske alle metoder til at undgå den sædvanlige vanding til at trimme og justere formen på bagagerummet og grene. Den akkumulerede erfaring vil gøre det muligt at gå videre til mere komplekse opgaver.

Voks bonsaihuse på flere måder:

 • ved at så de frø af den kultur du kan lide og den efterfølgende "uddannelse" af frøplanten;
 • ved hjælp af en rodede stiklinger;
 • dannelsen af ​​en frøplante fra et planteskole eller dyreliv;
 • overførsel til en gryde og korrektion af en voksen kulturel eller vildprøve.

Den hurtigste af disse metoder er dannelsen af ​​kronen og rodsystemet af en- eller to-årige frøplanter. En sådan plante har allerede udviklet rødder, mens dens grunddel giver plads til fantasi og kan ændres, ifølge blomsterhandlerens planer.

Entusiaster, der er interesserede i at dyrke bonsai fra frø, bør vide, at denne måde er den længste, men også taknemmelig. Her er kontrol af planten hos mennesker bogstaveligt talt fra det øjeblik, at hakke frøet, og det er lettere at ændre formen på skud og rødder på grund af deres fleksibilitet.

Det er ikke nødvendigt at vælge en eksotisk sort af træ eller busk. Det vigtigste er, at planten har små blade og en lille årlig stigning, ellers "tamme" vil det fremtidige bonsai træ være meget vanskeligere.

Valg af det rigtige træ til bonsai

Hvilke typer planter er egnede til bonsai, et japansk træ? For hurtigt at få et attraktivt træ kan du være opmærksom på:

 • på rumssorter af citrus, for eksempel kalamondin eller almindelig citron;
 • på dværggranaden;
 • den utroligt fælles og uhøjtidelige Ficus Benjamin;
 • på dekorative sorter af æbletræer;
 • på pilen
 • på underdyrkede fyrretræer
 • på en række arter af ahorn.

Valget af egnede træer til bonsai er utrolig godt, og mange af dem er indfødte indbyggere i Rusland og findes i haver, parker, byområder og skove. Storslåede kompositioner opnås fra barbær og irgi, hagtorn, akacia og birk, ældre og linden, spindel og eg.

Før du dyrker bonsai, afhængigt af plantens art, bestemmes dens fremtidige højde og stil.

Frø af træer og buske egnet til bonsai er opdelt i to typer. Nogle kulturer er straks klar til spiring, men i "program" for mange arter er dvaletiden lagt ned ved evolution, når spiren venter på den kolde årstid. I hjemmet vil stratifikation hjælpe efterligne vinteren.

Frø af træer til japansk bonsai i 3-5 måneder er lagt i vådt sand eller sphagnum mose, hvorefter beholderen er anbragt i køleskabet. Ved en lille positiv temperatur i et fugtigt miljø forbereder frøet sig til vækst. Når han overføres til varme, bliver spiren hurtigt vækket. For eviggrønne arter og planter med frø, der har en særlig stærk skal, bruges varme eller temperaturkontrast til at vågne op.

Frø er sået fra forår til efterår. Frøplanter, der er opnået i anden halvdel af sommeren, har allerede brug for belysning, hvilket blot er uundværligt om efteråret og vinteren.

Til spiring og de første måneders levetid bruger frøplanterne et let sandbaseret torvsubstrat eller gennemvædet og fugtplukket tørvtabletter. Selvom overfladen ikke ser ud til at spire, skal beholderen være i mørket under filmen. Lufttemperaturen vælges afhængigt af bonsai træet der dyrkes.

For at undgå kondens og rot, er drivhuset ventileret. Når fremkomsten af ​​skuddene indeni giver en lille adgang til frisk luft og overfør planterne til lys. Efter behov bliver frøplanterne vandet og befrugtet med komplekse forbindelser. Når planten når en højde på 10-12 cm, transplanteres den.

På dette stadium forkortes hovedrotten med en tredjedel for at standse træets lodrette vækst. Straks fortsæt til dannelsen af ​​den fremtidige bagagerum, for hvilken der anvendes kobbertråd.

Pot og pot valg til bonsai

Et bonsai-træ er ikke forgæves kaldet vokset på en bakke. For at begrænse dyret i vækst bliver det plantet i en bevidst lille og lav kapacitet, der parallelt danner og afskærer en del af rodsystemet.

Når man vælger en pot til bonsai, skal man tage højde for, at træet i løbet af årene bliver tungt, og især med en forkert, skrå eller kaskad form, kan miste sin stabilitet. Derfor, for bonsai, der strækker sig i størrelse fra nogle få centimeter til 9 meter, producerer traditionelt massive, ofte keramiske gryder, skåle eller beholdere af forskellige former og stilarter.

I bunden af ​​tanken skal der være et drænhul og ikke en. De bruges ikke blot til dræning af vand, men også til fastsættelse af planter.

Beskytte plante og beskytte den fra svampeinfektion af rodsystemet vil hjælpe behandlingen af ​​potten for bonsai varm opløsning af kaliumpermanganat eller skoldning med kogende vand.

Bonsai primer er ikke kun designet til at give plantens ernæring og fugt, det skal hjælpe rødderne til at få fodfæste i det relativt lille volumen af ​​potten. Derfor, for en miniature kopi af ægte egetræer, limes, citroner, ahorn og andre træer bruger et særligt substrat.

I Japan, i mange århundreder, kaldes en sådan blanding baseret på visse typer ler, acadama. For mere næringsstof og frihed i det granulerede stof tilføjes frugtbar jord og sand:

 1. For løvfældende træarter anbefales bonsai et substrat med inklusion af 7 dele sodavand og 3 dele stort vasket sand.
 2. Blomstrende kulturer dyrkes på en blanding af 7 dele sodavand, tre dele sand og en del af højt næringsstof humus.
 3. Koniferer, den mest populære blandt bonsai elskere, har brug for en særlig løs jord, for hvilken 3 dele græsplæne og 2 dele af vasket sand er taget.

Før du fylder potten, hentes bonsai primeren, fjerner udenlandske indeslutninger, som kan beskadige rødderne, sigt og sterilisere. I bunden af ​​tanken er der anbragt et drænlag for udstrømning af overskydende fugt.

Bonsai træpleje derhjemme

Det er ikke nok at købe et miniatyrtræ, få en ung frøplante eller rode stenens stilk du kan lide. Det er vigtigt at vide, hvordan man plejer et bonsai træ.

Konstant begrænsende vækst, danner en krone og vokser en bonsai i en lille krukke, en person ændrer helt livet af et træ eller en busk. Derfor er omsorg for en sådan kultur påfaldende forskellig fra omsorg for andre kageplanter.

Blomsterhandlerens vigtigste opgave er at justere vandingen af ​​bonsaien, som det ikke er let at klare med et lille jordmængde og en lavpotte fyldt med rødder.

Tidligere var der kun hør til rådighed for blomsterhandlerne, eller de kunne nedsænke potten fra bonsaien i en skål med vand for at suge jorden nedenunder. I dag anvendes vanding af planter eller drypvanding aktivt, hvilket tillader dæmpning og uden risiko for sløring for at fugte jorden under bonsai.

Til kunstvanding tages kun blødt, optøet eller ustabilt vand. I løbet af vækstsæsonen planterne har brug for mere fugt, med debut af efteråret og nærmer vækstdvale periode reducere vanding og bruge mindre fokus på tilstanden af ​​underlaget.

Fodning udføres med en periodicitet på 2-3 uger ved anvendelse af deres blandinger til forskellige afgrøder og årstider. For japanske bonsai træer er der mineralforbindelser baseret på alger.

Du kan ikke forlade planter uden mad, men det er lige så vigtigt ikke at overfeede bonsai. Derfor, når du plejer bonsai træer hjemme, er top dressing gjort meget omhyggeligt:

 • I foråret indeholder gødningen maksimalt vækstintensiteten dobbelt så meget nitrogen som kalium og fosfor;
 • om sommeren forbliver proportionerne det samme, men koncentrationen reduceres med halvdelen;
 • tættere på efteråret, især for løvfældende afgrøder, øger de indholdet af kalium og fosfor to gange og reducerer kvælstof tværtimod.
 • blomstrende og frugttræer og buske har brug for mere kalium, som går til dannelsen af ​​knopper og æggestokke.

Med vinterens ankomst til eksotiske evergreens ændres intet, men nåletræer og løvtræer bør være forberedt til overvintring. Sådan plejer du et bonsai træ om vinteren? Hvis klimaet tillader det, bliver de tilbage på gaden eller sat på uopvarmede terrasser. Rotsystemet i en lille krukke til bonsai kan lider først, så det er desuden beskyttet, og jorden er tørret lidt. Ved begyndelsen af ​​foråret vågner planten og skal igen vandes, fodres og bindes til bonsaiformationen af ​​kronen og rødderne.

Hvad er bonsai? Hvordan dyrkes et miniature træ derhjemme?

For nogen er husplanten en blomstrende violet eller ficus med mørke skinnende blade. Og nogen vil vokse en rigtig skov i en lille håndfuld jord.

Mange fans af indendørs planter har hørt det mystiske ord "bonsai9raquo; Men hvad er bonsai og hvordan man danner et miniatyr mirakel, forstår bare ikke. Men i mellemtiden er det helt muligt at forstå dette.

Mode på miniature træer spredt over hele verden fra Japan. Men de japanske er ikke forfædrene til en ny slags kunst. Ideen om bonsai kom til dem fra Kina. Men det var den japanske, der bragte det til perfektion.

Den første omtale af dyrkning af miniature træer faldt i historiens hænder i 1972. I prins Zang Hui's mausoleum blev der fundet billeder, der beskriver detaljeret teknologien om dyrkning af små træer. At dømme efter hvor omhyggeligt tegningerne blev reddet til efterkommere, blev teknikken henvist til særlig værdifuld viden. Tallene tilhørte tidspunktet for regeringen af ​​det kinesiske dynasti Tang, hvilket svarer til 600 f.Kr. e.

Kineserne kaldte den usædvanlige lidenskab "pensai9raquo; De japanske læste den kinesiske karakter på deres egen måde, og ordet "bonsai9raquo;" der blev forstået som "vokset i en bakke" blev opnået.

Forresten siger arkæologer, at selv de gamle egyptere vidste hvad bonsai er. De voksede små planter i særlige fartøjer, men kaldte dem forskelligt. Desværre er den egyptiske version af navnet ikke bevaret.

Den japanske bragte kunsten at dyrke dværgplanter til perfektion. Hver sæbe kræver en mester i mange års arbejde, opmærksomhed og tålmodighed. Kun på denne måde kan du få et grønt mesterværk, som vil leve længere end dets skaber. En smuk plante vil blive givet til taknemmelige studerende, der forstår godt hvad bonsai er, og hvor meget indsatsen mesteren har investeret i denne skønhed.

Bonsaiens kunst er en vis filosofi, der tillader en at omfavne livet og nyde skønheden i sin nuværende. Hvert træ i mesterens hænder går gennem tre faser, ligesom alle levende ting på planeten. For det første er hjemsted for en ungdom, strålende med friskhed og tryk, derefter ind i modenhed, nå perfektion og skønhed af formularer, og den sidste etape - alderdom, med Europa-al verdens visdom. Og desuden, en bonsai - et symbol på kontinuitet i generationer, fordi den yngste i familien har brug for at lære af erfaringerne og være i stand til at holde, hvad skabte de ældre.

Hvilke træer kan dyrkes

Oftere til dyrkning i containere bruger evergreen arter. Det kan være japansk cypres, kinesisk enebær, japansk ceder, fembladet, sort eller rød japansk fyrretræ. Bonsai fra disse træarter ser meget imponerende ud, men nogle foretrækker at dyrke løvfældende træer og finde en særlig charme i de skiftende årstider. I dette tilfælde passer den japanske blomme, æbletræer af forskellige sorter, kirsebær, nogle arter af Maples, rhododendron, vilde azalea, forskellige sorter af pærer, persimmons, vilde druer, pil og andre.

Bonsai-fyrretræet ser meget smukt og usædvanligt ud, som det kan ses på billedet nedenfor, så det er oftere end ikke, at disse miniature nåletræer kan findes.

Selv den mest erfarne mester vil aldrig få to helt identiske planter. Men alle sangene er tydeligt opdelt i stilarter. Denne tradition blev bragt til bonsai kunst, den japanske. De gav en betegnelse for en række funktioner, ifølge hvilke træer er opdelt i stilarter. Der er mere end 30 af dem, men vi vil overveje dem mest almindelige.

Hvis du ser en bonsai plante med en lige kuffert, der strækker sig til bunden, så er dette en formel lodret stil - Tekkan. Et andet vigtigt kendetegn ved det er, at planten skal være konisk til toppen. I denne stil kan du vokse enhver form for træ. Tokkans symbolik er stolt ensomhed og ubøjelig karakter.

Hvis planten strækkes lodret, men dets grene ikke har en klar struktur, men er placeret vilkårligt, er dette Mojega-stilens stil. Træstammen kan bøjes, men toppen strækker sig nødvendigvis til en linje med bunden, der danner en vinkelret på jorden. Mojogi symboliserer enkelhed og frihed, og også - ønsket om at gå ud over grænserne, modstå omstændigheder.

Disse er stilarter af bonsai, hvor billederne synes at være lavet med en stærk vindstød. Til Syakan (skråstil) er hældningen skrånende i en vinkel på jorden, men træet strækker sig opad. Fukinagasi (bøjet af vinden) kan have en flad og skrå aksel, men dets filial i én retning (i retning af hældningen), som et træ dyrket i en stærk vind. Symbolismen for disse stilarter er modstand mod naturens kræfter og kamp for livet.

Sokan er oversat som en "split trunk". Denne stil blev foreslået til naturelskere af bonsai, da der ofte stammer to trunker fra en rod, hvoraf den ene er stærkere og højere. Træet kan være fladt eller skrånende, det er ikke meget vigtigt, det vigtigste er, at det skal danne en fælles krone. Opret en lignende bonsai derhjemme kan være at give udseendet af den anden stamme den laveste gren. Symbolismen i denne stil er kontinuitet i generationer og veneration af traditioner. Sommetider kaldes Sokan "twins9raquo; eller "far og søn."

Disse er lidt lignende slags bonsai i kaskade og semi-kaskade stil. Kangai - som et træ, der voksede på et stejlt nedbør. For at overleve måtte han tilpasse sig vanskelige forhold. Symbolet for stil er plasticitet under alle forhold.

Khan-kengai har en mere horisontal retning af stamme vækst. Træer, som om de vokser på reservoirets strand, forsøger at nå kronen til vandet. Hen-kengai - bonsai, hvis billede tydeligvis viser, at grene ikke falder under midten af ​​potten, og toppen af ​​planten er altid over jorden.

For disse plastikstilarter vælges planter med bøjede aksler altid. Præference gives til fyr, cotoneaster, enebær.

Denne stil betragtes som en af ​​de sværeste at udføre. Og han er en af ​​de ældste. Ellers hedder denne stil "literary9raquo; Dette navn skyldes, at planterne har en skematisk form for "japanske breve". Masters, som om at skrive kalligrafiske tegn, voksende træer med lange buede kufferter uden nedre grene. Kronen i denne art af bonsai er kun tilladt øverst. Stilen symboliserer luftighed og højde. Til dyrkning vælger nåletræ eller bredbladede arter.

Kan du forestille dig potter til bonsai, hvor en lille skov voksede op? Disse er planter i stil med Yose-uh. Sammensætningen består af et stort antal træer med forskellige højder af kufferter med forskellig tykkelse og alder af planter. Normalt vælges et ulige antal træer, og de er ofte af samme art. Plant dem, ikke observere symmetri og undgå de samme afstande. Således får mesteren sin egen park eller lille skov, mest som et hjørne af det vilde.

Oplyst japansk har lært at se skønhed i hvert øjeblik af livet. De viste, at alderdom også kan være smuk. Udførelsen af ​​denne erklæring er stilen til Sharimika, det vil sige "dødt træ". Træet kunstigt aldre, barken fra stammen er delvist fjernet, og dets træ er bleget, hvilket skaber en kontrast mellem de døde og de levende. Pladser med dødt træ er bøjet, men de skal være tydeligt synlige. For denne art er enebær oftest brugt.

Går at vokse det beskrevne mirakel, begynder begyndere, hvordan man plante en bonsai. Der er flere måder at gøre dette på:

 1. Måden Misy. Dette er en ideel mulighed for begyndende eksperimenter. Det er indesluttet i såning af frø høstet i naturen. I dette tilfælde kan du vælge mellem en række bakterier, der er nødvendig, og begynder at bremse væksten fra begyndelsen.
 2. Metode for Toriki. Dette er dyrkning af miniatureplanter fra stiklinger eller lag. For at udnytte denne metode skal du skære eller skære barken på det rigtige sted på grenen og behandle åbningen af ​​træet med vækststimulerende midler fra hestene. Træet er indpakket i mos og film og venter på 3 (nogle gange flere) måneder. Klippestedet må ikke tørre ud hele tiden.
 3. Metode af Yamadori. Den omtrentlige betydning af dette navn er "fundet og gravet". I foråret, i en skov eller en have, findes en passende plante, graver den op og efterlader den i flere måneder for at danne overfladeheste. Derefter forkortes de kraftige rødder lidt, planten ekstraheres fra jorden, og dannelsen af ​​bonsai i potten begynder.
 4. Wye måde. Med denne metode købes en færdiglavet ung plante i børnehaven, så skæres den af ​​og plantes i en flad pot. Eller køb en ung bonsai, og dyrk den derefter, baseret på deres præferencer i stil.

Hovedopgaven i voksende bonsai er at tvinge træet til at forblive lille. For at gøre dette, sænk væksten og giv den ønskede form. For væksthæmning ofte skære rødder og unge skud fjernes, skal du vælge magert jord, skal du bruge en minimal mængde gødning og udvalgte særlige potter af bonsai, hvor rodsystem kan vokse kraftigt. Derudover er det nødvendigt at anvende systemet til dæmpning af kvitteringen af ​​saft, hvilket forårsager vandrette snit til træet eller fletning af tønderen med en ledning.

Når planten er tilstrækkeligt indgravet, begynder du at skære og bøje sine grene. For at gøre dette skal du bruge en kobbertråd, som forgrener grenene og fastgør pinde i blomsterkrukken. Bøjninger bedre at starte om sommeren, når grenene er mere elastiske. For ikke at beskadige kronen er bøjningsstedet pakket med et blødt bundt eller en bast.

Tidlig beskæring af grene hjælper med at vække de nødvendige nyrer til vækst. Hvis du opretter sendes den ideelle form til filialen til højre, og vælg derefter en nyre, stikning i den rigtige retning, og skar en gren over hende, efterlader over og hamp.

Forresten, hvis bonsai-fyr er vokset, skal beskæring gøres med ekstrem forsigtighed. Beskadigede grene kan blive gule. Dette gælder også for andre nåletræer.

Anlægget kræver pleje i hele sit liv. For at dyrke en anstændig bonsai leverer pleje hjemme hele året rundt. Dette omfatter transplantation, befrugtning, vanding.

Transplantation udføres bedst i foråret. Det er nødvendigt at sikre, at rødderne ikke vokser og danner en tangle. Så snart dette sker trækkes træet ud af gryden, rødderne skæres og planten vender tilbage til sin plads, men i frisk jord.

Til plantning laves en blanding af 3/5 humus jord, 1/5 tørv og 1/5 sand. Primeren i beholderen er forsigtigt komprimeret, så der ikke dannes nogen hulrum. Jordens højde i beholderen er ca. 5-6 cm. Fra toppen er den som regel udsmykket med sten og mos.

Top dressing udføres om foråret og sommeren. Intervallet opretholdes i ca. to uger. Det er mest hensigtsmæssigt at anvende færdiglavet, flydende organisk gødning med fuglefiltre, som introduceres 2 timer efter vanding.

Hvad skal du gøre for at dyrke en sund og smuk bonsai? Pleje hjemme indebærer rigelig og regelmæssig vanding. Mange installerer en beholder med et træ i en flad beholder med vand. Dens bund er fyldt med små sten eller et gitter. Vandstanden i bakken opretholdes på et niveau. Dette giver dig mulighed for at øge fugtigheden og reducere vandingen.

Vand er nødvendigt for et lille træ i store mængder. Men du skal tage højde for typen af ​​plante, fordi beboere i forskellige klimazoner skaber forskellige betingelser for vanding. Så for eksempel er småbladet kvæg et bonsai-træ, hvis pleje kræver daglig rigelig vanding. Men for fede mennesker, sådan vanding er dødelig, dets rodsystem kan ikke klare en overflod af fugt og vil rådne.

Det er vigtigt at forstå, at et miniaturetræ bør vandes oftere, selvom arten ikke kan lide fugtig jord, når der er følgende faktorer:

 • Løvet på grene er stort og talrige;
 • plante plantet i en lille eller flad beholder, siden da et stort område af fordampning af fugt fra overfladen af ​​substratet;
 • Værelset er tørt og luften er for varmt.

Desuden forhindrer planten ikke regelmæssig sprøjtning. Imidlertid overveje, at eviggrønne arter kun kan sprøjtes med destilleret vand. Når du bruger den sædvanlige tryklukke, vil bladene fremstå som en ubrydelig hvidlig belægning.

Nu hvor du forstår hvad bonsai er, kan du prøve at skabe dit mesterværk. Men tænk og evaluer din styrke. Hvis du ikke er tålmodig nok, så må du måske ikke tage dette omhyggelige arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

38 − = 32