30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk stil i indretningen

Contents

Japansk stil i indretningen

Restrained og laconic, enkel og udsøgt Japansk stil i indretningen Rusland er den mest populære i sammenligning med andre orientalske stilarter af indretning.

Den japanske stil særegne i interiøret er, at den harmonisk kombinerer alle elementer fra væggenes udsmykning til arrangementet af tilbehør og kopierer den virkelige natur. I dette interiør kan du mærke dybden af ​​japansk filosofi og personens nærhed til naturen.

Det mest populære stiliserede interiør, hvor det japanske motiv er til stede i nogle indretningsprodukter eller farveskema. Hvis du vil lave en lejlighed i japansk stil, så skal du først beslutte, om du kan bo i et sådant interiør.

Europæere kan ikke nemt vænne sig til Japans strenge skønhed. I sådanne interiører vil du ikke finde et stort antal familiebilleder indenfor rammerne arrangeret på hylderne af souvenirs bragt fra forskellige lande eller lyse malerier af nutidige kunstnere. Den asketiske stil består imidlertid ikke kun i afvisningen af ​​individets manifestation. Et specielt syn på rum og møbler, der er særegent for europæerne, giver den japanske stil en unikhed. Men dette unikke for mennesker langt fra Japan virker underligt og ubelejligt.

Hvem passer til japansk stil i indretningen?

Først og fremmest vil denne stil appellere til folk, der er ivrige efter filosofien om den stigende sols land. Hvis en mand er gennemsyret af de gamle sages lære og er interesseret i japanskes måde at leve på, kan han acceptere den japanske stil med alle sine fordele og ulemper.

Naturelskere vil også kunne se skønheden i dette interiør. De vil bemærke kontakten med den østlige filosofi med naturlige materialer og selvfølgelig sætte pris på det.

Til tilhængere af minimalisme og beskedenhed vil denne stil være meget tæt på ånden. Den asketiske og lige streng japanske stil er langt fra pragt og kitsch.

Mange indbyggere i megacities er også tilbøjelige til den japanske stil. Konstant støj, lys reklame og et stort antal mennesker rundt kan bringe en person i en stressende tilstand. Den japanske stil gør det muligt at slappe af og slappe af.

Indretning i japansk stil

Filosofien om denne stil (uden filosofi i et sådant interiør er uundværlig) tyder på, at et stort antal dele og tilbehør er ubrugelige og grimme. Derfor er minimalisme her en fuldvundig mester i situationen.

Nærheden til naturen bør først og fremmest udtrykkes i de materialer, der bruges til at afslutte rummet. Derfor er interiøret i japansk stil bedst egnet naturlige materialer: lys træ, bambus, rotting og matting.

Farvepalette af interiør i japansk stil

Sådanne interiører er simpelthen skabt til hvile, meditation og afslapning. Prøv at undgå lyse farver. Lys nuancer fra mat til beige er mest velegnede til japansk stil. At placere accenter og fremhæve linjer vil hjælpe mørke toner. Brug kun de farver, der findes i naturen: sort, mørk kirsebær, mørk brun. Ren hvid bruges også som en ekstra, ikke en baggrund en.

Indretningen af ​​interiøret i japansk stil

Mest passende lejlighed med gratis planlægning, da den japanske stil ikke accepterer væggene. De er i et sådant interiør med succes erstattet skærm og gardiner. Ved hjælp af glidende skærme, der dækker rummet fra loftet til gulvet, kan du oprette et bekvemt layout af lejligheden. Plus denne stil er, at du ikke behøver et sted at registrere et nyt lejlighedslayout. Og hvis du vil, kan du udvide eller reducere noget "rum" om få timer.

Eksplicit minus er manglen på god lydisolering.

Møbler i interiøret i japansk stil

Filosofien om stil er meget mærkbar og på dette tidspunkt - intet overflødigt, det mest ledige rum. Mængden af ​​møbler visuelt overbelaster interiøret, så indretningen i japansk stil kræver tilstedeværelse af kun vitale møbler. Seng, sofa, bord, stole - dette er det nødvendige sæt møbler, som normalt findes i lignende interiører. Kister, badekåber og curbstones (selv små) er næsten umulige at passe ind i interiøret i japansk stil. Du vil ikke se i værelserne og europæerne velkendte garderobeskabe. Ting gemmes i kabinetter indbygget i nicherne i væggene. Glem ikke, at denne stil ikke kan bruges separat fra al japansk filosofi, så minimalisme er velkomne ikke kun i det indre, men også i livets stil. Hvis du ikke har mange tøj, kun det mest nødvendige, hvorfor har du brug for et stort skab?

Nogle ting gemmes i store kister, som om nødvendigt kan blive et ekstra sæde.

Alle møbler er som regel lave. Således opnås lysethed, og rummet er fyldt med lys og visuelt forekommer det mere. Polstring af polstrede møbler skal nødvendigvis være fremstillet af naturlige materialer: bomuld, linned, læder eller ruskind. Møblerne i sig selv er også lavet af, hvilken natur der er rig på.

Eksternt er enkle møbler udsmykket med hieroglyffer. Det er takket være denne dekoration, at de ligner kunstværker, snarere end funktionelle interiørelementer. Masters, der skaber sådanne møbler, henviser til det på en særlig måde, som om et levende væsen.

Tilbehør og belysning i interiøret i japansk stil

Dæmpet lys hjælper med at slappe af og stille ind i et roligt humør, så lampens nuancer er lavet af silke eller rispapir. Disse materialer spredter lys, giver det blødhed.

Minimalisme og stramning forhindrer brugen af ​​et stort antal tilbehør. Men det betyder ikke, at den japanske stil slet ikke accepterer dem. Papirfans, vaser og traditionelle japanske kasser finder deres plads i interiør i japansk stil. Men dette er et meget præcist sted, der er defineret for hvert tilbehør. Glem ikke om Netsuke figurer, som nødvendigvis skal være i et sådant interiør.

At dekorere interiøret og give det en endnu større forbindelse med naturen vil hjælpe dværgbonsai træer eller klassisk japansk ikebana.

Oplev den japanske indretningstilstand

Fastholdt og eksotisk japansk stil i indretningen er i overensstemmelse med moderniteten. Det er ofte brugt til at organisere rummet af små studiolejligheder, hyggelige sommercafeer, stuer eller soveværelser. Det er baseret på minimalisme, der stræber efter harmoni med naturen og kendskab til sig selv gennem omverdenen. Den traditionelle stil af det indre af japanske lokaler blev dannet i det 16. og 17. århundrede, men dets hovedprincipper er stadig relevante i dag.

At opdage det japanske indretning er det vigtigt at føle og forstå filosofien om eksistensen og opfattelsen af ​​japansk - forfængelighed i omegn er ubetydelig, kun ordren er vigtig i deres tanker og handlinger. Derfor er der ikke behov for en overflod af møbler, lyse indretninger og dyre ting i en repræsentativ klasse for at opnå harmoni med dig selv. Det er nok at se skønheden i det lille, i hverdagens genstande og omgivelser. Denne stil vil appellere til folk i fred, som værdsætter orden og system. Som på samme tid føler meget fin æstetik og skønhed i det omkringliggende rum.

Japansk design af lokaler blev dannet under indflydelse af flere faktorer:

 • klimatiske forhold
 • konstant frygt for et pludseligt jordskælv;
 • en tæt befolkning af øer og som følge heraf et lille boligområde pr. person;
 • Jordens interiør for naturressourcer, især jernmalm;
 • nationale traditioner og livsfilosofi.

Hovedelementerne i den japanske bolig blev udpeget så langt tilbage som det 16. og 17. århundrede. Det var på dette tidspunkt begyndt at danne et lag af befolkningen med en gennemsnitlig indkomst, der er i stand til luksuriøst at forsyne deres hjem. Det var fødslen af ​​statens kapitalistiske system med en klart udtrykt centraliseret magt. Landets ledelse havde især mulighed for at udstyre sine boliger på den seneste måde. Dette skete imidlertid ikke. Den japanske filosofi har styrt borgerne til andre værdier. Skønheden og primordialiteten af ​​verden er den sande værdi, i modsætning til alle velsignelser og præstationer fra menneskeheden. Sådanne synspunkter og præferencer førte til, at lokalerne ikke udsmykkede på fremmed måde, fylde dem med udenlandske møbler, tæpper, statuer og andre ting.

Traditionel atmosfære i det japanske hus.

Derudover viste det sig, at terrengets geografiske beliggenhed og træk bidrager til opfindelsen af ​​unikke traditioner til opførelse af huse og andre bygninger. De japanske byggede huse med et muligt jordskælv. Husets vægge blev præfabrikeret, så de efter ødelæggelsen kunne samles som designer igen. Gamle bygninger blev også præget af et sammenfoldeligt fundament, som gjorde det muligt for ejerne at demontere huset, flytte det til et nyt sted og samle det igen. Der er ingen indre vægge i det oprindelige japanske hus. Dette skyldes ikke kun sandsynligheden for et jordskælv, men også et ønske om ledig plads.

Et typisk japansk hus.

Det var den frie planlægning, der gjorde det muligt at mærke rummet i en lille bolig. Hvis bymændene ikke havde lejlighed til at få råd til et rummeligt hus, og de skulle bo sammen med en stor familie i en lille bolig, gjorde de deres bedste for at spare fri plads. Derfor indebærer designet i japansk stil brugen af ​​en minimal mængde møbler, indretning og tekstiler. Den mest ligner denne stil er moderne minimalisme. Selvom der i det traditionelle japanske hus ikke er nogen tydeligt markerede værelser, men hele området har en udtalt zoneinddeling. Det er lavet ved hjælp af forskellige niveauer og lofter, bambus og papir skærme og skillevægge, spredt og accent belysning.

Moderne japansk stil er noget anderledes end det traditionelle design fra det 17. århundrede. Historiske begivenheder berigede oplevelsen og mulighederne i Landet i den Rising Sun. Begivenhederne i første og anden verdenskrig, tekniske og videnskabelige fremskridt førte til nye konstruktions- og designmuligheder. Sammen med naturlige materialer, der er tilgængelige i Japan, blev der brugt beton- og metalstrukturer, moderne materialer imiteret overfladen af ​​sten og træ. Samtidig forblev ønsket om at forene sig med naturen, at kende sig gennem det ydre miljø, visionen af ​​de smukke i de små, uændret.

Interiør af en moderne lejlighed.

Grundlæggende principper for japansk stil

I dag skaber en etnisk japansk stil i indretning, styret af følgende principper:

1. Naturens tema er kernen i alt. Hvis du laver et landsted i japansk stil, er det vigtigt at udstyre ikke kun huset, men også haven. Huset skal være dets naturlige fortsættelse og tage en sekundær rolle. Udsigten fra det store vindue og døråbningerne skal åbne for en malerisk græsplæne, en dam, en springvand eller en bænk i skyggen af ​​et buet træ. Hvis betingelserne for en bylejlighed ikke må gøre det til en del af det naturlige landskab, så forsøger indretningen at dekorere med maleriske udsigter. Brug springvand, akvarier, dyrk små træer eller bambus i rummet.

2. Et lys farveskema er at foretrække. Skønheden i naturlige materialer japanske forsøgte at supplere de ikke-kedelige, monokromatiske varme farver - beige, sand, fløde, hvid. Ofte i japansk interiør er der sort farve. Imidlertid ser japansken ikke det som en selvstændig farve, der bærer en bestemt semantisk belastning. Han er kun en baggrund, så du kan accentere lyse detaljer.

3. Ved registrering af lokaler ved hjælp af naturlige materialer eller erstatte dem med kunstige, efterligner strukturen af ​​træ og mønster, sten, bambus, halm eller raps.

4. Møbler bør sigte ned. Det har ikke høje ben, ryg, hylder, hovedgavl. Den har en glat monofonoverflade og regelmæssige geometriske former.

5. Intet i det indre skal være distraherende fra at kende dig selv. Derfor reduceres brugen af ​​indretningen til det nødvendige minimum. Laconiske former, business-like strenge, møbler er lave og ligetil, da oldtidens visdom siger, at livet skal finde sted på tatami - gulvmåtter.

6. For at udpege stuer, brug bambus- eller racebaffler på en træramme, væggene fjernes. I et beboelsesrum skal der være lige så meget ledig plads og færre ting.

Moderne interiør med åbent layout, squat møbler og en karakteristisk niche i væggen.

For at skabe et karakteristisk design af lokalerne i japansk stil er de baseret på rene farver.

Originale japanske farver:

Halvtoner er ikke velkomne, interiøret bruger ikke lyse kontrastfarver. Japansk filosofi har tendens til at bestille, derfor forsøger at udelukke kaos i alt. For at få et smukt interiør er det nok at bruge en ren farve i kombination med naturlige overflader af træ, bambus eller sten. For eksempel er træets skønhed og struktur smukt fremhævet af hvid farve. På baggrund heraf ses der et netværk af årlige ringe og knuder. For at genoplive et roligt farveskema bruger en ren rød farve at understrege hovedområderne i lokalerne. Det er farven på styrke og maskulinitet.

En harmonisk kombination af hvidt og naturligt træ med vægt på rødt.

For at skabe en følelse af fred og harmoni med omverdenen, brug mørke farver. Oftest er denne effekt opnået på grund af strukturen af ​​det mørkede træ i kombination med de sorte møbler. Det mørke interiør i japansk stil er ikke så almindeligt som lys, men det er helt acceptabelt. Det vigtigste er, at den geometriske ordens tilstand er nået.

Geometrisk organiseret plads i mørke farver.

Miljømaterialer - grundlaget for stil

For at afspejle den smag af øen, med dets iboende træk ved minimalisme, vælge de materialer, der var til rådighed for den indfødte befolkning i de seneste århundreder. Materialer, der var frit tilgængelige i naturen. De blev ikke eksporteret fra fjerntliggende lande og købte ikke fra nabolandene.

 • træ af cedertræ, ahorn, sugi eller kiri;
 • sten fliser;
 • reed og bambus;
 • matting og vidje;
 • silke.

Selv design i moderne japansk stil begrænser brugen af ​​linoleum-, vinyl- og plastoverflader. Det er acceptabelt at afslutte overfladerne med miljøvenlige kunstige materialer med en dekorativ overflade til naturlige analoger. For eksempel, for et gulv vælge et laminat i stedet for et træ, i stedet for en naturlig silke brug mere tilgængelig lignende på egenskaber et stof.

Moderne materialer i udsmykningen af ​​lejligheden i japansk stil.

Japansk indretning er egnet til en siddende person, der overvejer sin indre verden, mediterer, hviler hjemme fra travlheden i omverdenen. Derfor er alle møbler kendetegnet ved dagligdags. Som om de sædvanlige træmøbler afskærer benene og sætter på gulvet. Antallet af møbler er begrænset, jo færre de har, desto bedre. Der bør ikke være noget overflødigt i rummet.

Traditionelt i huset har:

 • måtter lavet af halm eller matting;
 • Et lavt bord til te og mad, omgivet af små puder til at sidde;
 • I stedet for en traditionel seng, brug tatami eller læg madrassen direkte på gulvet;
 • Køkkenet er udstyret med en pejs og skabe med lukkede hylder, bag hvor alle køkkenredskaber er skjulte;
 • for et badeværelse afhenter håndvaske oftere i form af en skål og et traditionelt træbad med (eller lignende i form).

Værelset er indrettet med enkle træmøbler med lige linjer.

Moderne japansk stil badeværelse.

Normalt blev træ brugt til at lave møbler. Jo højere ejerens position er, jo mere værdifulde og dyre træet blev brugt. Rejsekuffer, skabe, kommoder kan laves af billige nåletræer eller omvendt fra en holdbar og holdbar teak. Dyre møbler blev dekoreret med smedede elementer, lakeret. Samtidig var udgifterne til møbler ikke bevidste og var ikke iøjnefaldende. Det havde en simpel form, der var ingen frodig dekoration på den. Moderne møbler har vedtaget alle disse principper, det har interessante former, squat design og naturlighed.

Derfor, når du vælger møbler for at skabe en japansk stil i indretningen, kan du bruge to muligheder:

1. Køb i et antikvitetsbutik eller loppemarked ægte genstande med en historisk fortid;

2. eller hent op passende moderne analoger fra den japanske samling.

Bord og stole til te i opholdsstuen.

Hvordan man bruger skydedøre og skillevægge i indretningen

Shoji partitioner udgør ikke kun udseendet af en japansk bolig, men også en praktisk funktionel belastning. Med deres hjælp kan du nemt ændre layoutet på et åbent beboelsesrum. De var normalt lavet af bambus og rispapir. De blev ofte brugt i stedet for vægge, der ikke er i stand til at modstå et jordskælv. Shoji takket være sin lette vægt kan modstå katastrofe, og i tilfælde af deformation kan de let udskiftes med nye. Moderne producenter tilbyder flere muligheder for en anstændig erstatning af skillevægge - dørs coupe med en karakteristisk mønster, panel malet med et bindemiddel til dekoration af vægge eller lofter.

Døre og skillevægge samt bærbare skærme er i stand til at omdanne udseendet på rummet og skabe et hyggeligt hjørne hvor som helst.

Opmærksomhed fortjener ikke kun indretningen af ​​vinduesåbningerne, men deres ydre design. Normalt var det japanske hus udstyret med lange baldakiner af huset, som fik lov til at trænge ind i huset til spredt naturligt lys og sendte regnstrømme væk fra hjemmet. På trods af at der er mange vinduer i det japanske interiør, er der lidt lys ind i huset, rummet er i halvmørke. Dette er et af de karakteristiske træk ved stilen. Mørke og halvmørke er ikke bange, de lader ham ind i huset.

For at dekorere vinduerne indefra skal du bruge lige stoffer fremstillet af klud eller papir. Deres kendetegn er, at de ikke kan bevæge sig lodret, men horisontalt. For japanske skærm gardiner, dikkedarer, gardiner eller flæser er ikke typiske. I moderne interiør skærm gardiner er erstattet af lignende ruller eller romerske dem.

Til konstruktion af gulve brug massivt træ, fliser, havsten. På gulvet kan du lægge tatami. Det vigtigste er ikke at få dem krydset. Dette betragtes som et dårligt tegn. Gulve er også suppleret med tæpper lavet af naturlige materialer - vinstokke, stokke, grove tråde.

At skabe en japansk stil i det indre af en moderne lejlighed brug:

 • lys parket eller lamineret plade;
 • loading gulv;
 • keramiske mattefliser.

Hyggeligt gulv med naturlig gulvbelægning.

Til færdige vægge anvendes naturlige materialer eller deres forskellige kombinationer. For eksempel kan et værelse have en træpanel omkring omkredsen. Eller træ lameller er effektivt kombineret med glatte pudset og malet vægge i pastellfarver. Derudover kan bryggerier med murværk skifte med områder dækket af papir tapet. Glatte vægge er dekoreret med malerier eller graveringer, der skildrer naturen.

Moderne design af væggene.

Farvene og formen af ​​lofterne svarer til den generelle stilistik:

 • Det skal have en klar form, for eksempel et rektangel eller en trekant;
 • Farven på loftet kan gentage væggenes farve.
 • til dekoration brugt tapet, mat maling, stretch stof eller hængende panel.

For at allokere en eller anden zone i den åbne plan, er lofterne udført på flere niveauer og opdeler hver zone på forskellige måder.

Hvidt malet loft, udstyret med træbjælker og lameller.

Tekstil indretning er diskret og hyggeligt. Vælg naturlige stoffer med diskrete nuancer. For eksempel silke, linned, bomuld eller blandede stoffer. Traditionelle tegninger, der supplerer japanske tekstiler, skildrer synspunkterne på Mount Fuji, scener fra samurajs liv, hieroglyffer, dyr.

Tekstiler anvendes til registrering:

Tekstiler i en almindelig japansk lejlighed.

Oprettelse af japansk interiør stræber først og fremmest for at opnå harmoni og balance. Derfor, selv med accenter, bør rummet i rummet se harmonisk og afbalanceret. Som dekorative elementer, der dekorerer huset, skal du vælge de karakteristiske genstande med lyse kontrastfarver eller med et fremragende mønster.

 • malerier og graveringer;
 • porcelæn retter og dekorative vaser;
 • sat til te ceremoni;
 • et selskab af rispapir eller silke;
 • bonsai træer;
 • Japanske lanterner;
 • Buddhas figurer.

Lys spiller en vigtig rolle for at skabe farven på det østlige indre. Et vigtigt element i belysning er brugen af ​​kilder til spredt, ikke retningsbestemt lys. Til dette formål anvendes lampeskærme fra rispapir og bambus - en acari-lampe. Inklusiv lamper og sconces i forskellige dele af rummet ændrer japanskerne opfattelsen af ​​interiøret, belyser bestemte genstande eller en zone. Denne metode er ekstremt vigtig for adskillelsen af ​​et værelse med åbent layout.

Kombinationen af ​​gulv- og loftslampe fra rispapir wasi.

Japansk indretning har forskellige nationale features, hvilket gør den til en af ​​de mest populære etniske stilarter blandt moderne designere. Det er kendetegnet ved brugen af ​​naturlige materialer, nationale interiør og husholdningsartikler, ønsket om harmoni med sig selv og enhed med naturen. At arrangere en by lejlighed i japansk stil ikke nødvendigvis følger alle de nationale karakteristika, det er nok at hente en interessant idé og legemliggøre det.

Japansk stil i det indre: beskrivelse og foto-eksempler

I ethvert japansk kloster er den accentuerede opmærksomhed betalt for skabelsen af ​​en atmosfære, der på alle måder sikrer harmoni af den menneskelige ånd og krop. I et sådant interiør kan du mærke dybden af ​​japansk filosofi, der minder om betydningen af ​​menneskelig enhed med naturen på alle mulige måder.

Japansk stil i det indre af lejligheden

Funktioner af japansk stil i interiøret

For bedre at forstå, hvad der adskiller interiøret i japansk stil, er det nok at kende sine hovedkomponenter:

 1. Minimalisme og pragmatisme. De japanske værdsætter rummet. Det menes, at overflod af "ekstra" ting og smykker har en negativ indvirkning på husets energi. Derfor bør der i en lejlighed kun være det vigtigste, det der er nødvendigt;
 2. Funktionalitet. Denne vare er fortsættelsen af ​​den første, fordi bevarelsen af ​​ledig plads afhænger direkte af bekvemmeligheden og alsidigheden af ​​de udvalgte møbler.

Den japanske stil af indretningen forudsætter tilstedeværelsen af ​​alle former for transformatorobjekter, som kan løse flere problemer på én gang og spare værdifuldt rum;

 • Nærhed til naturen. Når du opretter et interiør i japansk stil, bør du kun bruge naturlige materialer: til afslutning af værelset og i møbelbetræk og i tekstildekoration;
 • Mobilitet. Historisk set må japanskene leve i små lejligheder, hvor hyppige ændringer er meget vigtige.

  Det samme værelse kan tjene til forskellige formål. For eksempel bliver en stue eller spisestue, hvor det er sædvanligt at tilbringe tid om dagen, et soveværelse tættere på natten.

  For at en sådan metamorfose skal være rigtig, bør der lægges særlig vægt på valget af alle indretningens komponenter.

 • loft

  Et klassisk japansk stil loft er et monofonisk stretch stof. Det er ønskeligt, at strækloftets overflade er mat, fordi den glatte glans er i strid med reglerne i denne retning i designet. Et analogt strækloft kan være glasmatte plader med moderat baggrundsbelysning.

  I traditionelle japanske værelser på vægge findes der ofte trærammer, dækket af rispapir, men med delvis styling af rummet er det nok at bruge wallpapers til dekoration.

  Væggene i lejligheden i japansk stil kan også draperes med tynde naturlige stoffer, hvis farve skal være så tæt som muligt på gulvets skygge.

  Det ideelle materiale til gulvet i japansk stil vil være et naturligt lys træ. I tilfælde af at denne mulighed virker for dyr, kan du altid ty til en budgetløsning.

  Laminat af bambus er en fremragende erstatning for naturligt træ, og dets udseende understreger ikke mindre succes temaet for det valgte interiør.

  Iagttagelse af de vigtigste regler i den japanske stil i design af rummet, bør vi ikke glemme placeringen af ​​et vævet tæppe (tatami). Det kan være sengetøj under en kommode eller et bord til te.

  Japansk stil i indretningen - den er lakonisk, rolig og afbalanceret. Hvis du er fan af farverigt design med dominans af prangende farver, så passer denne stil måske ikke til dig ...

  Efter alt, i Japansk interiør dominerende: creme, beige, lys grå, grå-grøn, hvid og woody nuancer. For at skabe en minimal kontrast i rummet kan du bruge rød og sort.

  I indretningen på japansk måde, er fuldt skalaelys på mange niveauer velkommen, hvilket er indstillet afhængigt af tidspunktet på dagen. Armaturernes farve bør ikke radikalt skelnes ud fra baggrunden for det stille design af rummet.

  Og også et vigtigt element i belysning er brugen af ​​kilder til spredt, ikke retningsbestemt lys.

  Derfor kan du i sådanne interiører ofte finde lampeskærme fra rispapir og bambus.

  Lampe og sconces, der er placeret i forskellige dele af rummet, er designet til at ændre opfattelsen af ​​interiøret for at belyse bestemte genstande eller områder. Denne modtagelse af visuel zoneinddeling er meget vigtigt for værelser med åben planløsning.

  Det rigtige valg af møbler er en forudsætning for at skabe et harmonisk interiør i japansk stil.

  Typisk stil møbler er ejendommelig:

  - mangel på kunstneriske dekorative detaljer på overfladen af ​​møbler

  For at oprette et fuldgyldigt japansk stil interiør er nok til at placere i rummet med glidende garderobe døre, vinduer og et lavt bord til te-ceremonier.

  Japansk minimalisme kan spare dig for at købe mange møbler, som er indrettet med "almindelige" lejligheder.

  I værelserne, der er stiliseret under japansk stil, er der ingen skumle kommoder, lænestole, garderobeskabe og toiletbord.

  Bedside møbler er kendetegnet ved enkelhed og små dimensioner. Polstring af polstrede møbler skal være naturligt og holdbart (læder, ruskind, bomuld).

  For at opbevare tøj kan du ikke kun bruge en indbygget garderobe, men også små kister i japansk stil, som betragtes som en integreret del af indbyggerne i øst.

  Vær opmærksom på japanske typer af møbler:

  • Tatami (måtter lavet af reed stænger);

  • futon (bomuld madras);

  • Beba (partition, skærm);

  • Tansu (kommode med skuffer).

  Som allerede nævnt er der i den japanske stil af interiøret et lille antal dekorative elementer og tilbehør velkomne. Den mest autentiske tilføjelse kan være:

  • Gulv vaser;
  • Kridt af kirsebærblomster;
  • Japanske fans;
  • ikebana;
  • Samurai daggers;
  • Billeder af hieroglyffer;
  • Glideskærme til rumszoneinddeling;
  • kister;
  • Figurer af Netsuke;
  • Dværg bonsai træer.

  At lave det japanske interiør er det nødvendigt at huske, at alt i det er rettet mod at danne en atmosfære af ro og afslapning.

  Indretning i japansk stil - foto

  Japansk stil i det indre af stuen:

  Indretning af køkkenet i japansk stil:

  Japansk stil i det indre af soveværelset:

  Indretning af badeværelset i japansk stil:

  Japansk stil i det indre - video:

  Design muligheder for en to-værelses lejlighed, foto

  Design muligheder for en 1-værelses lejlighed, foto

  Parisisk stil interiør, foto

  Udskåret møbler, muligheder, fordele og ulemper, foto

  Indretning i romansk stil, foto

  Storslået udsigt: indretning i den osmanniske stil

  Alle muligheder for at afslutte gulvet, en gennemgang, fordele og ulemper

  Mannerisme i interiøret, stilfunktioner, foto-eksempler

  LED baggrundsbelysning i interiøret, indstillinger, foto

  Alle stilarter af landskabsdesign, en liste med fotos

  Alle arkitektoniske stilarter fra A til Z

  Alle interiør stilarter, en komplet liste med fotos

  Farve i interiøret, indflydelse og funktioner

  Neoklassisk stil i det indre: beskrivelse og foto eksempler

  Nyttige tips til indretning

  Alle rettigheder til billeder og tekster tilhører deres forfattere.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 3 = 1