30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk patchwork

Japansk patchwork

Patchwork er den mest populære sy- og indretningsteknik fra kludspåner, som i dag er de mest stilfulde interiører dekoreret. Det er interessant, at der oprindeligt opstod denne form for syning fra behovet for at redde klud - strimler overlapper hinanden og dækker slid på tøjet og husholdningsartiklerne. Populært håndarbejde var i Europa, og i Rusland og Øst, og hans hjemland anses traditionelt for England. Kendt til verden og det såkaldte japanske patchwork - en teknik, der har sine egne nuancer.

De karakteristiske træk ved patchwork i japansk stil er følgende funktioner:

 • hvis i den britiske teknik hovedsagelig anvendes bomuldsstof, så til håndarbejde i stil med japansk patchwork foretrækker silke;
 • patchwork kombineret med sting;
 • til teknikken præget af geometriske former og ornamenter, der bærer symbolerne på rismarker samt et bredt udvalg af farver;
 • For at forbinde elementerne anvendes en speciel søm - en nål er foran.

Vi understreger en guide til fremstilling af pads i stil med japansk patchwork med egne hænder.

Puder i teknik Japansk patchwork: master class

 • stof til basen - kan være monofonisk;
 • farve stof, kan være med blomster eller geometrisk print. Antallet af klapper afhænger af hvor mange puder du har til hensigt at lave;
 • sintepon eller holofayber til fyldning;
 • sikkerhedsnål;
 • en nål;
 • tråd.

 1. Vi laver karton skabeloner med en diameter på 21,5 og 19 cm hver.
 2. Brug et større mønster til at skære en cirkel af monofonvæv. Vi lægger en simpel søm langs langs omkredsen, idet vi har afvignet fra kanten ca. 5 mm, vi laver ikke tråden. Du kan medbringe en tråd med kontrastfarve for at gøre det mere behageligt.
 3. I midten af ​​vævskredsen sættes en mindre skabelon.
 4. Vi drejer kanterne rundt om skabelonen og glider dem med jern. Vi trækker tråden for at holde stoffet.
 5. Vi fjerner skabelonen, vi får denne slags arbejde.
 6. Indvendigt putter du fyldet, men lidt, så det ikke går ud over omfordelingen af ​​en færdiglavet kvadrat med farvet stof med sider på 12,5 cm.
 7. Vi lægger en flap af farvet stof på toppen.
 8. Kanterne er drejet til midten og fastgjort med sikkerhedsnåle.

Puder i patchwork teknikken kan gøres på andre måder.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Japansk patchwork til begyndere: historie, funktioner og en detaljeret mesterklasse

Meget populært og almindeligt i de seneste år er en slags anvendt håndarbejde, såsom lappearbejde. Lad os se, hvad der er et japansk lappearbejde til begyndere? Så patchwork - dette er en usædvanlig slags håndarbejde, hvorfra de små, flerfarvede klude af forskellige former, størrelser og teksturer syder massive stilfulde stykker. Som et resultat af omhyggeligt arbejde er det muligt at skabe usædvanligt komplekse og interessante applikationer og billeder på det færdige produkt fra almindelige kludspåner.

Indledningsvis blev patchwork introduceret i Japan på grund af behovet for at redde et meget dyrt stof. Efter alle de vanskelige tider for det japanske folk var stoffet en rigtig luksus og prærogativ for rige mennesker. Derfor brugte håndværkerne stofrester og syet lappekraft fra dem. På nuværende tidspunkt opfylder patchwork kun ønsket og ønsken om needlewomen til at skabe smukke og unikke ting med egne hænder. Med lidt indsats og vedholdenhed kan håndværkere skabe hyggelige, lyse ting til boliginteriør uden særlige omkostninger: dekorative puder og paneler og endda tekstiler til køkkenet.

Der er ingen kilder til patchworkens oprindelse som en slags håndarbejde. Det var populært og udbredt både i Europa og Rusland. Den mest berømte, selvfølgelig, kan du kalde det en engelsk patchwork. Imidlertid er den mest attraktive og indviklede i sin ydeevne japansk syning fra strimler af stof.

For dem, der er ivrige efter japansk patchwork til begyndere, bør du vide, at denne slags håndarbejde har gennemgået nogle forandringer. Indledningsvis brugte japanskene stykker stof til at dekorere beklædningsgenstande og derved redde stof til reparation af gamle tøj.

Derefter kom de japanske håndværkere med kludpletterne til at dække polstret og slidstole i lænestole. Et særpræg ved den japanske patchwork var brugen af ​​maleri i tekstil kunst. Det skete som dette: På en speciel træplade blev der lavet billeder med en række forskellige farvede klip, og da billedet var færdigt, blev stumperne syet sammen. Det skal selvfølgelig siges, at denne teknik efterfølgende ikke længere økonomiske, men ret kreative mål.

Funktioner af japansk patchwork

En person, der ikke kender finesser af patchwork, kan det virke som om den japanske teknik for præstationer ikke har nogen forskel fra de andre. Dette er imidlertid helt forkert.

Hvilke funktioner i japansk patchwork syning eksisterer:

 • Samtidig brug af elementer i patchwork-syning og søm
 • Japansk syning er kendetegnet ved sin egen broderingsteknik - sashiko. Det udføres ved hjælp af "fremadgående" -metoden
 • Rismarker og smukke blomster er det dominerende motiv for japanske applikationer. Japansk foretrækker at bruge til syning af geometriske mønstre fra vævsskafter.
 • I det store flertal for det japanske patchwork skal du bruge silke stoffer
 • Produkter fremstillet i denne teknik er dekoreret med frynser og børster.

Teknikken til japansk syning indebærer brugen af ​​trykte og bomuldsstoffer med en speciel ordning - en tegning - oftest er dette et bur. En vigtig rolle spilles af naturens natur - brun, rød, grøn. Før arbejdet skal stoffet vaskes, stryges og afskæres.

Ved hjælp af teknikken med japansk patchwork kan du sy usædvanlige poser, hjemme tekstiler og meget mere.

En detaljeret mesterklasse om at lave en kosmetikpose i teknikken med japansk patchwork

For at sy en unik kosmetikpose i teknikken til patchwork syning, skal du:

 • Trykt bomuldsstof. Før arbejdet påbegyndes, skal det vaskes og stryges.
 • Tråde tråd
 • Adhesive fleece
 • Tynd sintone
 • lyn
 • Sytråd
 • blonder
 • Knapper til dekoration

Udskriv eller gentag mønsteret som i billedet.

Vi begynder at arbejde på den kosmetiske taske:

 1. Oversæt mønsteret på det valgte stof og skar detaljerne ud. Glem ikke at sørge for sømme, ca. 6 centimeter.
 2. Vi sy sammen detaljerne og stryge sømme.
 3. Vi udskærer bagsiden for kosmetikposen og sy den til de andre.
 4. Fra nonwoven og sintepon skar vi et rektangel større end den del. Fold sammen med hovedvævet og pierce med stifter for bedre fiksering.
 5. Sy alle sting og detaljer.
 6. Vi sy lynlåsen.
 7. Vi begynder at dekorere den kosmetiske taske. Sy applikationer og knapper.
 8. Beautician er klar.

Patchwork er en meget interessant aktivitet i din fritid. For nybegynder needlewomen video vil være en stor hjælp til at forstå indviklingen i denne type håndlavet håndværk. Lav smukke ting til dit hjem og ikke kun med dine egne hænder!

Japansk patchwork med egne hænder: ordninger, master klasse

Oprindelig som en banal besparelse af stoffer blev patchwork en rigtig kunst i verden af ​​håndarbejde. Næsten enhver gammel stat havde sine egne egenskaber ved denne teknik. Verdensbekræftelsen har modtaget engelsk patchwork, som er kendt for enkelhed af former og tilgængelighed af stoffer. Men ikke mindre interessant er det japanske patchwork. Ligesom alt andet lykkedes indbyggerne i det stigende sollands land at bringe denne teknik til perfektion og blive en rigtig kunst.

Funktioner af japansk patchwork

I modsætning til de europæiske håndværkere har japanske deres egne specielle teknikker og teknikker. Den første funktion er tilstedeværelsen af ​​en "fremadgående" linje. Hun er dekoreret med et færdigt lærred, der skaber og understreger usædvanlige mønstre og tegninger. Således bliver simpelthen syede sammenflapper som et kunstværk.

For det andet lægges særlig vægt på blomstermønstre og ornamenter. Dette kan være både udskrifter på stof og broderede mønstre.

For det tredje er anvendelsen af ​​applikationer ikke typisk for engelsk teknologi. Patchwork på japansk bruger ofte denne teknik til at skabe et mere malerisk billede.

Masters fra Japan bruger aldrig symaskiner til arbejde. For dem er denne teknik en måde at nyde og skabe en virkelig værdifuld ting. Og det er kun muligt under manuelt arbejde.

Og selvfølgelig stoffer. Japansk patchwork bruger overvejende silke, mens verden foretrækker bomuldsstoffer.

Den japanske ved, hvordan man omdanner dagligdags anliggender til en hel filosofi. Syning af rester af klud var ingen undtagelse. Kombinationen af ​​forskellige klapper, deres farver og former gør det muligt at skabe ægte maleriske malerier. Appliques og broderi supplerer dem. Dette er ikke kun patchwork. Japansk teknologi er blevet forbedret til et sådant niveau, at det længe har ophørt med at være bare et håndværk.

Der er tilfælde, hvor europæere og amerikanere tog lignende værker til silke maleri, så utroligt så de ud.

Derudover er denne teknik tæt på religiøse synspunkter, som giver sjælen levende og levende ting. Patchworking betyder genfødsel af sjælen af ​​døende stofprodukter, der omdanner dem til en ny forbedret form.

Grundlæggende layout af blokke

Som det er kendt fra historien, er det gamle japanske patchwork en applikation. Layoutet af dets blokke i moderne tid dikteres netop af denne funktion. I de fleste tilfælde, til syning, er der taget et stofemne, hvorpå strimlere påføres i en bestemt rækkefølge. I deres arrangement dominerer klare geometriske linjer, cirkler og firkanter, forskellige buer.

Ikke mindre populære, og måske mere end geometriske, plantemotiver. Kronblade af blomster og krone af træer er spredt af flerfarvede klapper. Denne funktion er ikke typisk for engelsk teknologi, fordi det er sværere at udføre.

Faktisk er en uerfaret mester usandsynligt at skelne japansk patchwork fra det europæiske. Det vigtigste kendetegn ved sidstnævnte er enkelhed og klarhed. De japanske stræber efter at gøre hvert produkt så komplekst og bizart som muligt. Dette bør overvejes ved hjælp af det enkleste motiv.

For en eller to gange er det svært at mestre det japanske patchwork fuldt ud. Mesterklasse af denne teknik, selvom det er simpelt, men det generelle koncept er beslægtet med filosofien. Til at begynde med er det nødvendigt at mestre det grundlæggende.

For at arbejde har du brug for 3 kartonemner: 2 cirkler med forskellige diametre og en firkant, der passer præcist til en mindre cirkel.

Skær et stort krusflappe ud. På kanten af ​​den kontrasterende tråd gør du en prikket søm. Vi løser ikke trådens ender.

Vi tager en mindre cirkel, læg den i stoffet blankt og glat det inden i kanterne. Vi strammer tråden, så emnet holder munden bedre. Vi fjerner papkredsen og sætter en firkantet klappe på plads.

Næste, i form af kvadratet, bøje kanterne af cirklen og fix dem med stifter. Arbejdsstykket er klar til yderligere syning med en sting fremad nåle. Dette er det enkleste eksempel, hvilket japansk patchwork demonstrerer til de uindviede. Mesterklassen af ​​denne teknik er forståelig, men hun selv vil kræve en vis færdighed fra den udøvende kunstner.

Enhver, der ønsker at lære det japanske patchwork, hvis ordninger er udbredt, kommer på tværs af et sådant begreb som "fremadgående" -linjen. Dette er en af ​​de grundlæggende sømme i syning og broderi.

Det udføres ved at føre nålen gennem vævet på lige afstande. Dette er netop kompleksiteten af ​​teknikken: Du skal lære at lave en perfekt glat prikket linje. Sting og mellemrum mellem dem skal have lige afstande. Ellers vil produktet se grimt ud.

Hvem kan mestre denne søm ideelt, kan skabe de smukkeste produkter i teknikken med japansk patchwork. Applikatsiya, ordninger og mønstre i den er umulige uden at have en sting fremad. Derudover er der i dette lappearbejde ingen brug af tekniske midler til syning af klapper.

I første omgang blev patchwork brugt til at opdatere gamle tøj. Der har været eksempler i historien om, hvordan produkterne i denne teknik har udført rollen som kædepost, beskytter dem mod pile og slår et sværd.

I dag er det en original dekorativ teknik. Mange designere bruger japansk patchwork i deres værker. Tasker i denne teknik er meget populære, fordi de ikke bare er smukke, men også praktisk og praktiske.

Også ofte fundet indvendige emner (puder, sengetæpper, tæpper, gardiner), syet fra pletter i japansk stil.

De bruger også det til at lave tøj. Selv i oldtiden blev det antaget, at en gave er meget dyr, hvis den er lavet ved hjælp af patchwork teknik. Japansk teknologi gør hver ting unik, fordi den kun er skabt af hænder og til en bestemt person.

At sy en taske i denne teknik, er det nødvendigt at lave et tilstrækkeligt antal emner. På et eksempel på den tidligere mesterklasse, lad os overveje en nem måde at samle en taske på.

Da vores blokke har en firkantet form, er det ikke svært at skabe en parallelepiped med deres hjælp. Det vil være begyndelsen for vores taske. Sy arbejdsemnerne sammen, sy foring og håndtag - vi får en praktisk og praktisk indkøbspose.

I fremtiden kan du forsøge at lære at sy andre blokke, hvoraf det japanske patchwork består. Tasker i denne teknik vil supplere enhver outfit, vil blive en integreret del af dets ensemble.

Som tidligere nævnt blev denne slags håndarbejde udråbt af japansk til niveauet for ægte kunst. Bevis for dette - sømløse mønstre i denne teknik. De opstod på et tidspunkt, hvor Japan indførte en begrænsning af importen af ​​kinesiske stoffer.

Essensen af ​​"maleri med klud" er som følger: Et glat bord blev taget som et tomt. Der blev anvendt en kontur tegning. På konturerne blev små smalle riller skåret. Takket være dem holdt stoffet på fremtidens lærred.

Derefter var mesterens arbejde at skære den ønskede farve og størrelse af klappen og fylde den i forberedte riller. Et stykke klud syntes at strække på et træ emne.

Malerierne i denne teknik, der hedder en kinusage, er lidt som farvet glas, med den eneste forskel at de er uigennemsigtige.

I dag er denne kunst ændret lidt. I dag anvendes polystyren som en billet, der ikke kræver forudgående grooving.

Selvfølgelig er produkter i kinoisiga-teknikken af ​​en udelukkende anvendt natur og kan ikke bruges i hverdagen.

Nogle tips til begyndere

Dem, der ønsker at lave et japansk patchwork med egne hænder, er det nødvendigt at bruge en masse tid og kræfter på at mestere denne kunst i perfektion.

For det første skal du lære de grundlæggende former, hvorfra der skabes blokke til patchwork. Japansk teknologi er lidt som origami, som kompleks og kræver en ideel implementering i alt. En lille ukorrekt bøjning, ujævn linje, skæv blok kan alvorligt ødelægge udseendet af det færdige produkt.

Det er også nødvendigt at lære at sy med hånden. Og for at beherske er det nødvendigt ikke kun en søm "fremad en nål". I længe siden har japanske herrer brugt broderi som et af de vigtigste elementer i patchwork-syning. Jo flere sømme mesteren ved, jo mere originale produktet er.

Selvom patchwork er lavet af patches, er det i dag nødvendigt at købe specielle stoffer til denne kunst. I dette tilfælde skal de være af samme kvalitet, tykkelse og tæthed, ellers vil produktet blive opsvulmet og skævt. Dette er et af de tilfælde, hvor besparelser kan være dyre. Kun gode dyre silke stoffer garanterer succes.

Kontrast applikationer perfekt supplerer det færdige produkt. I dette tilfælde udføres de fra de samme blokke, og ikke fra individuelle klapper. Sidstnævnte er ret sjældent, når det er nødvendigt at understrege et særligt lille element.

Vær ikke bange for at eksperimentere. Farve og form kan suppleres med smukke sømme og lette applikationer. Eller tværtimod bliver patchwork klud en fremragende baggrund for det nuværende broderede billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

72 + = 82