30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk patchwork til begyndere

Japansk patchwork med egne hænder: ordninger, master klasse

Oprindelig som en banal besparelse af stoffer blev patchwork en rigtig kunst i verden af ​​håndarbejde. Næsten enhver gammel stat havde sine egne egenskaber ved denne teknik. Verdensbekræftelsen har modtaget engelsk patchwork, som er kendt for enkelhed af former og tilgængelighed af stoffer. Men ikke mindre interessant er det japanske patchwork. Ligesom alt andet lykkedes indbyggerne i det stigende sollands land at bringe denne teknik til perfektion og blive en rigtig kunst.

Funktioner af japansk patchwork

I modsætning til de europæiske håndværkere har japanske deres egne specielle teknikker og teknikker. Den første funktion er tilstedeværelsen af ​​en "fremadgående" linje. Hun er dekoreret med et færdigt lærred, der skaber og understreger usædvanlige mønstre og tegninger. Således bliver simpelthen syede sammenflapper som et kunstværk.

For det andet lægges særlig vægt på blomstermønstre og ornamenter. Dette kan være både udskrifter på stof og broderede mønstre.

For det tredje er anvendelsen af ​​applikationer ikke typisk for engelsk teknologi. Patchwork på japansk bruger ofte denne teknik til at skabe et mere malerisk billede.

Masters fra Japan bruger aldrig symaskiner til arbejde. For dem er denne teknik en måde at have det sjovt på og skabe en virkelig værdifuld ting. Og det er kun muligt under manuelt arbejde.

Og selvfølgelig stoffer. Japansk patchwork bruger overvejende silke, mens verden foretrækker bomuldsstoffer.

Den japanske ved, hvordan man omdanner dagligdags anliggender til en hel filosofi. Syning af rester af klud var ingen undtagelse. Kombinationen af ​​forskellige klapper, deres farver og former gør det muligt at skabe ægte maleriske malerier. Appliques og broderi supplerer dem. Dette er ikke kun patchwork. Japansk teknologi er blevet forbedret til et sådant niveau, at det længe har ophørt med at være bare et håndværk.

Der er tilfælde, hvor europæere og amerikanere tog lignende værker til silke maleri, så utroligt så de ud.

Derudover er denne teknik tæt på religiøse synspunkter, som giver sjælen levende og levende ting. Patchworking betyder genfødsel af sjælen af ​​døende stofprodukter, der omdanner dem til en ny forbedret form.

Grundlæggende layout af blokke

Som det er kendt fra historien, er det gamle japanske patchwork en applikation. Layoutet af dets blokke i moderne tid dikteres netop af denne funktion. I de fleste tilfælde, til syning, er der taget et stofemne, hvorpå strimlere påføres i en bestemt rækkefølge. I deres arrangement dominerer klare geometriske linjer, cirkler og firkanter, forskellige buer.

Ikke mindre populære, og måske mere end geometriske, plantemotiver. Kronblade af blomster og krone af træer er spredt af flerfarvede klapper. Denne funktion er ikke typisk for engelsk teknologi, fordi det er sværere at udføre.

Faktisk er en uerfaret mester usandsynligt at skelne japansk patchwork fra det europæiske. Det vigtigste kendetegn ved sidstnævnte er enkelhed og klarhed. De japanske stræber efter at gøre hvert produkt så komplekst og bizart som muligt. Dette bør overvejes ved hjælp af det enkleste motiv.

For en eller to gange er det svært at mestre det japanske patchwork fuldt ud. Mesterklasse af denne teknik, selvom det er simpelt, men det generelle koncept er beslægtet med filosofien. Til at begynde med er det nødvendigt at mestre det grundlæggende.

For at arbejde har du brug for 3 kartonemner: 2 cirkler med forskellige diametre og en firkant, der passer præcist til en mindre cirkel.

Skær et stort krusflappe ud. På kanten af ​​den kontrasterende tråd gør du en prikket søm. Vi løser ikke trådens ender.

Vi tager en mindre cirkel, læg den i stoffet blankt og glat det inden i kanterne. Vi strammer tråden, så emnet holder munden bedre. Vi fjerner papkredsen og sætter en firkantet klappe på plads.

Næste, i form af kvadratet, bøje kanterne af cirklen og fix dem med stifter. Arbejdsstykket er klar til yderligere syning med en sting fremad nåle. Dette er det enkleste eksempel, hvilket japansk patchwork demonstrerer til de uindviede. Mesterklassen af ​​denne teknik er forståelig, men hun selv vil kræve en vis færdighed fra den udøvende kunstner.

Enhver, der ønsker at lære det japanske patchwork, hvis ordninger er udbredt, kommer på tværs af et sådant begreb som "fremadgående" -linjen. Dette er en af ​​de grundlæggende sømme i syning og broderi.

Det udføres ved at føre nålen gennem vævet på lige afstande. Dette er netop kompleksiteten af ​​teknikken: Du skal lære at lave en perfekt glat prikket linje. Sting og mellemrum mellem dem skal have lige afstande. Ellers vil produktet se grimt ud.

Hvem kan mestre denne søm ideelt, kan skabe de smukkeste produkter i teknikken med japansk patchwork. Applikatsiya, ordninger og mønstre i den er umulige uden at have en sting fremad. Derudover er der i dette lappearbejde ingen brug af tekniske midler til syning af klapper.

I første omgang blev patchwork brugt til at opdatere gamle tøj. Der har været eksempler i historien om, hvordan produkterne i denne teknik har udført rollen som kædepost, beskytter dem mod pile og slår et sværd.

I dag er det en original dekorativ teknik. Mange designere bruger japansk patchwork i deres værker. Tasker i denne teknik er meget populære, fordi de ikke bare er smukke, men også praktisk og praktiske.

Også ofte fundet indvendige emner (puder, sengetæpper, tæpper, gardiner), syet fra pletter i japansk stil.

De bruger også det til at lave tøj. Selv i oldtiden blev det antaget, at en gave er meget dyr, hvis den er lavet ved hjælp af patchwork teknik. Japansk teknologi gør hver ting unik, fordi den kun er skabt af hænder og til en bestemt person.

At sy en taske i denne teknik, er det nødvendigt at lave et tilstrækkeligt antal emner. På et eksempel på den tidligere mesterklasse, lad os overveje en nem måde at samle en taske på.

Da vores blokke har en firkantet form, er det ikke svært at skabe en parallelepiped med deres hjælp. Det vil være begyndelsen for vores taske. Sy arbejdsemnerne sammen, sy foring og håndtag - vi får en praktisk og praktisk indkøbspose.

I fremtiden kan du forsøge at lære at sy andre blokke, hvoraf det japanske patchwork består. Tasker i denne teknik vil supplere enhver outfit, vil blive en integreret del af dets ensemble.

Som tidligere nævnt blev denne slags håndarbejde udråbt af japansk til niveauet for ægte kunst. Bevis for dette - sømløse mønstre i denne teknik. De opstod på et tidspunkt, hvor Japan indførte en begrænsning af importen af ​​kinesiske stoffer.

Essensen af ​​"maleri med klud" er som følger: Et glat bord blev taget som et tomt. Der blev anvendt en kontur tegning. På konturerne blev små smalle riller skåret. Takket være dem holdt stoffet på fremtidens lærred.

Derefter var mesterens arbejde at skære den ønskede farve og størrelse af klappen og fylde den i forberedte riller. Et stykke klud syntes at strække på et træ emne.

Malerierne i denne teknik, der hedder en kinusage, er lidt som farvet glas, med den eneste forskel at de er uigennemsigtige.

I dag er denne kunst ændret lidt. I dag anvendes polystyren som en billet, der ikke kræver forudgående grooving.

Selvfølgelig er produkter i kinoisiga-teknikken af ​​en udelukkende anvendt natur og kan ikke bruges i hverdagen.

Nogle tips til begyndere

Dem, der ønsker at lave et japansk patchwork med egne hænder, er det nødvendigt at bruge en masse tid og kræfter på at mestere denne kunst i perfektion.

For det første skal du lære de grundlæggende former, hvorfra der skabes blokke til patchwork. Japansk teknologi er lidt som origami, som kompleks og kræver en ideel implementering i alt. En lille ukorrekt bøjning, ujævn linje, skæv blok kan alvorligt ødelægge udseendet af det færdige produkt.

Det er også nødvendigt at lære at sy med hånden. Og for at beherske er det nødvendigt ikke kun en søm "fremad en nål". I længe siden har japanske herrer brugt broderi som et af de vigtigste elementer i patchwork-syning. Jo flere sømme mesteren ved, jo mere originale produktet er.

Selvom patchwork er lavet af patches, er det i dag nødvendigt at købe specielle stoffer til denne kunst. I dette tilfælde skal de være af samme kvalitet, tykkelse og tæthed, ellers vil produktet blive opsvulmet og skævt. Dette er et af de tilfælde, hvor besparelser kan være dyre. Kun gode dyre silke stoffer garanterer succes.

Kontrast applikationer perfekt supplerer det færdige produkt. I dette tilfælde udføres de fra de samme blokke, og ikke fra individuelle klapper. Sidstnævnte er ret sjældent, når det er nødvendigt at understrege et særligt lille element.

Vær ikke bange for at eksperimentere. Farve og form kan suppleres med smukke sømme og lette applikationer. Eller tværtimod bliver patchwork klud en fremragende baggrund for det nuværende broderede billede.

Kreative ordninger til patchwork til begyndere: Moderigtigt håndarbejde

Håndværkets kunst kræver meget arbejde og udholdenhed. Ting, der gøres af sig selv, er altid en høj stil. Håndværk er på mode som aldrig før, fordi det ikke er værd at købe noget i butikken, men for at vise din dygtighed, er det dyrt at arbejde på noget med egne hænder. Ikke en mesterklasse er dedikeret til dette, og du har også mulighed for at lære noget nyt.

Patchwork (eller patchwork) er en unik og alsidig teknologi til at dekorere genstande med stoffragmenter. Tekstiler kan indrette bogstaveligt talt ethvert produkt, men oftere kan du møde mønstre, mønstre og mønstre af sengelinned. Det vil sige tæpper, puder, tæpper, tæpper er dekoreret med kludtæpper.

Så hvor starter du? Du kan følge råd fra personer, der har givet mere end en mesterklasse, lave kort og skabeloner selv, og billeder og videoer af deres værker i stort antal kan findes på internettet.

Patchwork - virkelig originale interiørartikler

 • Første ting skal du være inspireret af. Opret en mappe på computeren dedikeret til patchwork, og udfyld det med fotos af de værker, som du især kunne lide. Så glemmes billederne, så pas på at redde dem.
 • Herefter skal du se på, hvad du har i dag at arbejde i lappeklip. Ideelt set, hvis du har opsamlet mange stykker væv. Forresten er patchwork en kunst fra fattigdom, da stykker blev afskåret fra stingene, og der blev lavet et nyt produkt fra dem.
 • Hvis du ikke har nogen klip, eller der ikke er nok af dem, kan du købe en særlig patchwork klud i en specialbutik. Selv fra billedet kan du se, at bomulden er en speciel komprimeret struktur. Det er allergivenligt, det brænder ikke ud i solen, med andre ord, det har et fremragende væv.
 • Så kan du endelig prøve at sy noget. Find en mesterklasse af syteknikker fra firkanter. Til denne teknik er der ikke behov for specielle enheder, men tingene bliver smukke og originale.

Resterende fra tidligere produkter af trimklud skal ikke straks sendes til urnen

Efter at du har praktiseret i denne teknik, fortsæt til den mere komplekse MC.

Patchwork for begyndere: master class

Først og fremmest er det umagen værd at give en lille masterklasse, der sætter en specifik arbejdsplan.

MK til planlægning af arbejde i patchwork:

 • Lav en skitse af det fremtidige produkt. Skitser og mønstre er lavet på baggrund af skissen. Skissen indeholder allerede en tegning, der vil ende som følge heraf og en farveopløsning.
 • Udvælgelse af stof. På dette tidspunkt er skabeloner lavet, de bliver så skåret ud og derefter syet sammen med en hel klud.
 • For at forbinde alle klapperne skal du først folde dem i rækkefølge og derefter sy i mønsterets indre kontur. Platnenkie skabeloner i første omgang er det bedre at fiksere på en foring og sy, godt og hvis detaljer uden tillæg er det muligt at sy på en gang på sømme.

En separat MK (master class) skal gøres for at lære at vælge de rigtige patchwork stoffer.

Stoffer til patchwork

De bedste stoffer end uld, silke og linned kan naturligvis ikke findes. Men semisyntetisk bruges også i patchwork. Drape bruges, hvis du skal sy et tæppe, tæppe eller tæt tæppe.

For et kunstpanel er silke bedre end det, uden tvivl ikke fundet.

Forskellige typer stof kan kombineres i et produkt. I dette tilfælde vil kombinere dem være produktets stil og en bestemt teknik for arbejde. Det vil sige, at calico og chintz vil være i ét ensemble, jeans og corduroy, eller uld og linned. Billeder af lignende værker viser, hvor elegant dette håndarbejde er.

Patchwork for begyndere: ordninger trin for trin

En separat mesterklasse bør dedikeret til syning af lappeklodserne. Hvis der er et foto og en video af et sådant MC, forenkles opgaven. Men alt det samme, se omhyggeligt på diagrammerne - det er basisene for lappearbejde.

Opbygningen af ​​blokke fra emner sker i henhold til den valgte ordning

Til patchwork syning af egnede stoffer af enhver type

 • På papir er det nødvendige element i en given form tegnet (uden kvoter for sømme);
 • På hver side af dette element lægger du 5 mm til side og planlægger en anden kontur, som vil være tilskuddet til sømmen;
 • Skær to emner ud af pap eller tung papir til samme del.

For at skære detaljer også er det nødvendigt korrekt, hvem på dette stadium der er problemer, se gennem et foto eller video ikke en МК.

Fortynd den slukkede klud med et tyndt stykke sæbe eller kridt. Linjerne skal være nøjagtigt tynde, regningen går til millimeter.

På kluden skal du bestemme retningen for akseltråden, du behøver kun at klippe den. Skabelonen anbringes på bagsiden af ​​klappen.

For det første anvendes en større skabelon, og på toppen er en mindre.

Sæt til patchwork til begyndere

Et færdigpakket patchwork kit gør det muligt for nybegyndere at lære det grundlæggende i denne teknik. Kittet kan være anderledes i sættet. Men oftest er dette et kit, hvor der er alt for produktets fremtid - fra ordning til nåle. Stof og tråd, foto af det fremtidige produkt - sætet indeholder alt.

Hvis du ikke er sikker på dine evner, fordi du kan vælge alt selv, så spiller sådanne sæt MC's rolle. Første gang de giver dig en slags mesterklasse, og da du har mestret det grundlæggende i teknologi, vil du allerede handle på alle faser.

Bøger og patchwork kits giver grundlæggende viden på dette område

Nogle mennesker finder det lettere at se mere end en mesterklasse, og nogen er mere komfortable med lektioner og ordninger i speciallitteratur. Bøger om patchwork syning, selvfølgelig meget. Der er præsenteret både ordninger og billeder og eksemplariske billeder, som giver dig mulighed for at oprette denne stil. I bøger kan du finde et strikket patchwork og en detaljeret mesterklasse af sofistikeret udstyr.

Hvilke bøger er mest nyttige:

 • "Patchwork syning. Puder. Tæpper. Panno, Niola Press;
 • "The Alphabet of Patchwork", Sharon Chambers;
 • "Quilting", Donna Cooler;
 • "The Crazy Quilt", Judith Montano.

Disse publikationer skelnes af en interessant, forståelig skrivestil, mange eksempler og teknologihemmeligheder.

Sådan monteres en blok af kvadrater: (video-MK)

Patchwork og strikket patchwork er en slags håndarbejde, der synes at hylde vores bedstemødres arbejde. Hvis du også ønsker at bringe noget til din families håndværkshandel, kan ting i patchworkteknikken syes så godt som muligt.

Japansk patchwork: en mesterklasse for begyndere

Klipskunstens kunst syntes for økonomiens skyld: herrene havde ikke travlt med at slippe af med klud af klud og gamle ting, der ønskede at give dem en ny form og bruge til at skabe usædvanlige ting. Fordi patchwork ofte var forbundet med fattigdom. Det er svært at nævne det land, hvor denne slags håndarbejde først blev vist, men i hvert land blev patchwork syning suppleret med national farve. Officielt er forfædre for patchwork England.

Oprindelse af patchwork i Japan

I Japan accepteres den moderne kunst ikke med det samme: Først i stykker klud syede deres tøj munke, prostygivaya dem manuelt. Når en del af kostume blev slidt, blev der tilføjet nye klapper og syet som pletter. Så i teknologi var der en søm: det blev bemærket, at fastgørelsen styrker produktet og har en dekorativ funktion. Senere blev teknikken brugt til at lave militære dragter.

Spredning af patchwork i Japan skyldes også den økonomiske situation: Det var forbudt at importere stoffer fra Kina til landet, hvilket forårsagede udviklingen af ​​den lokale tekstilindustri. Gradvist gik patchwork syning ind i den nationale tradition, vende sig fra teknikken til at reparere tøj til kunsten at dekorere husholdningsartikler.

Funktioner af japansk quiltning

En person, der ikke er bekendt med det japanske patchworks egenskaber, kan det virke som om der ikke er stærke forskelle fra europæisk eller amerikansk teknologi. Men det er ikke sådan. Et af visitkortene i japansk patchwork syning er overfladen af ​​søm, som bruges sammen med applikationen og bærer ud over funktionen af ​​at styrke produktet også den dekorative belastning. Det udføres ikke kun i form af lige linjer eller geometriske figurer, men også i form af et symbolsk mønster. Tråd anvendes ikke altid i stoffets tone.

Et særpræg ved den japanske patchwork er de specielle stoffer, der bruges til at skabe produkterne. I hvert land afspejles livsstilen, religionen, livsstilen, naturen og de omkringliggende mennesker i kunst. I Japan bliver teknikken til quiltning en slags meditation rettet mod afslapning, afslapning og omsorg. Fordi materialet bruges i dæmpede og rolige farver.

Hovedtræk ved østlig teknologi

Af de stoffer, der oftest anvendes, er trykt og tekstureret bomuld. Kombinationen af ​​manuel søm og sådanne materialer giver arbejdet i denne teknik, volumen. Hovedelementet i det japanske patchwork: Alle produkter sys med hånden, uden at bruge en symaskine. Ved hjælp af mekaniske værktøjer er det umuligt at opnå type og kvalitet af produkter, der opnås ved manuel arbejde. Når man syr på en skrivemaskine, bliver de mere fladt, og nogle små dele er simpelthen umulige at udføre mekanisk. Denne færdighed kræver udholdenhed, tager lang tid, så japansk patchwork syning er meget værdsat.

Moderne patchwork i japansk stil

Stadig flere gange blev den østlige version af patchwork syning suppleret med andre teknikker til håndarbejde. Nu er det fashionabelt at supplere produkter med håndbroderi, sy rhinestones, perler eller charme. Traditionelt er sådanne ting dekoreret med frynser og kvaster. Japansk patchwork giver dig mulighed for at anvende flere forskellige teknikker på samme tid. Et usædvanligt tilbehør kan være en tekstilperle. Den udføres elementært: en cirkel er skåret ud af en klud af 3 cm, et stykke sintepon sættes i midten og materialet trækkes sammen langs kanten. Perler suppleres med låse, snørebånd. Af disse, lav perler, armbånd.

Nødvendige materialer til patchwork

Du kan begynde at studere japansk teknik til lappemasking ved at fremstille en almindelig kosmetikpose. Der er kits til japansk patchwork, men hvis du har et hjem med unødvendige stykker stof til træning, er det bedst at bruge dem. Tegning kan opfinde sig alene eller tage et klart diagram og oversætte det til et sporpapir. Det er meget vigtigt at vælge kvalitetsnåle til arbejde. De skal let passere gennem stoffet og ikke tage fibrene ud. Gode ​​tråde og stoffer vil gøre arbejdet meget nemmere. Farvningen af ​​materialet er valgt tæt på naturlige, naturlige nuancer: grøn, brun, rød. Til applikationen anvendes ikke-kontrastfarver, harmonisk kombineret med basen. Hvis du bruger stof i et bur, bliver det lettere at presse det.

For begyndere kan japansk patchwork virke kompliceret, men i virkeligheden giver syteknologi ingen særlige problemer for begyndere. Det vigtigste er at have tålmodighed, da alle detaljer sys med hånden, og det kan tage lang tid. Hvis applikationen har meget små elementer, anbefales det at bruge limpenningen for første gang til at reparere dem. Alle dele af produktet skæres med tillæg på sømmen. Før arbejdet påbegyndes, skal stoffet vaskes og stryges. Manuel sømning tillader brug af forskellige dekorative sømme og vil gøre produktet mere blødt.

Til arbejde skal du:

 • mønster til basen og mønsteret;
 • stof til kæde;
 • flere små patches til anvendelse
 • to skråben
 • tykt papir til anvendelse
 • saks;
 • lyn;
 • lining materiale eller sintepon;
 • nåle til patchwork;
 • læder timble;
 • stifter;
 • tråd.

Japansk patchwork: en mesterklasse for begyndere

Processen med at oprette et produkt består af følgende trin:

 1. Mønster til kosmetik kan laves af dig selv eller tage en ordning fra åbne kilder. Det vil kræve et stramt pap.
 2. Fra hovedtykket skærer vi to identiske rektangulære emner til for- og undersiden. Mellem skrotene sætter vi fyldstofet og skaber en "puff kage". For nemheds skyld er det bedre at fastsætte dem med stifter eller specielle fixativer til stoffet. Grundlaget kan også gøres i patchwork teknikken, samlet fra flerfarvede patches.
 3. Vi markerer basen med sæbe eller blyant og starter sømmen. Prostegivayem væv helt.
 4. Anvend et mønster og mærke konturen på stoffet, glem ikke om kvoter.
 5. Fra det tykke papir skar vi ud detaljerne i tegningen: Disse stykker vil pakke op med kludtæpper og tjene som grundlag for applikationen. På sømmen forlades godtgørelsen mindst 3 mm.
 6. Vi laver små hak på stumper med saks, så det vil være mere bekvemt at fastgøre dem på papiremner. Kant bøjes indad og glat. I stedet for papir kan du bruge klæbende fleece. Så bliver det meget nemmere at samle tegningen: Det er nok at bøje kanterne forsigtigt og stryge de færdige elementer med et jern.
 7. Vi samler applikationer, indpakker detaljerne med klud og syer dem til emnet med pæne sting med en skjult søm. Derudover kan du fiksere billedet med en dekorativ søm "stitch9raquo;" ved hjælp af kontrasterende tråde.
 8. Du kan dekorere den kosmetiske taske med broderi, perler eller sy knapper. Mouline til dette valgt i tonen i hoveddelen af ​​produktet. Gør dette før du bygger produktet.
 9. Vi syr kantene på emnet til den kosmetiske taske, så tråden ikke er disheveled, og vi skærer hoveddelen ud.
 10. Vi begynder at behandle kanterne. Vi udskærer en stribe med en bredde på 5 cm og sy den skrå bage ved hjælp af en skjult søm. Nu er det fortsat at forme produktet.
 11. Hoveddelen er foldet i halvt og trækker sig tilbage til venstre og højre omkring 4 cm, markerer disse steder med stifter.
 12. Vi arbejder med undersiden. Ved at dreje siderne til dig selv begynder vi at bøje langs den centrale del. Fra kanten trækker vi sig tilbage 2 cm, vi gennemborer og skærer hjørnet. Til den ubehandlede sektion syr vi en kludflap for at skjule spidsen.
 13. Slået på forsiden af ​​sminken vi syede op til de punkter, hvor stifterne blev placeret.
 14. Vi danner bunden og sy en lynlås.

Beautician er klar! Vi har skabt dette produkt med egne hænder. Japansk patchwork tolererer ikke maskinens syning, for vi kan trygt sige, at dette søde tilbehør viste sig at være helt håndlavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 1 = 11