30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk patchwork mesterklasse

Japansk patchwork til begyndere: historie, funktioner og en detaljeret mesterklasse

Meget populært og almindeligt i de seneste år er en slags anvendt håndarbejde, såsom lappearbejde. Lad os se, hvad der er et japansk lappearbejde for begyndere? Så patchwork - det er sådan en usædvanlig form for håndarbejde, hvor små farvede pletter af varierende form, størrelse og tekstur af hele sy smarte ting. Som kan oprettes et resultat af hårdt arbejde fra stumper af almindelig stof ekstraordinært komplekse og interessante applikationer og billeder på det færdige produkt.

Indledningsvis blev patchwork introduceret i Japan på grund af behovet for at redde et meget dyrt stof. Efter alt, i hårde tider for det japanske folk, stoffet var ren luksus og forbeholdt de rige. Derfor brugte håndværkerne stofrester og syet lappekraft fra dem. På nuværende tidspunkt er kun et kludetæppe tilfredsstiller ønsket og ønsket needlewomen skabe smukke og unikke ting med deres hænder. Med lille indsats og udholdenhed mestre kan skabe billigt hyggelige lyse ting til hjemmet interiør: dekorative puder og paneler, og selv tekstiler til køkkenet.

Der er ingen kilder til patchworkens oprindelse som en slags håndarbejde. Det var populært og udbredt både i Europa og Rusland. Den mest berømte, selvfølgelig, kan du kalde det en engelsk patchwork. Imidlertid er den mest attraktive og indviklede i sin ydeevne japansk syning fra strimler af stof.

For dem, der er ivrige efter japansk patchwork til begyndere, bør du vide, at denne slags håndarbejde har gennemgået nogle forandringer. Indledningsvis brugte japanskene stykker stof til at dekorere beklædningsgenstande og derved redde stof til reparation af gamle tøj.

Så de japanske mestre opfundet for at dække stof scraps mide lurvede stole og sæder. Et særpræg ved den japanske patchwork var brugen af ​​maleri i tekstil kunst. Det skete på denne måde: i særlige træplader med en bred vifte af farvede pletter tegne billeder, og når billedet var klar, scraps syet sammen. Det skal selvfølgelig siges, at denne teknik efterfølgende ikke længere økonomiske, men ret kreative mål.

Funktioner af japansk patchwork

En person, der ikke kender finesser af patchwork, kan det virke som om den japanske teknik for præstationer ikke har nogen forskel fra de andre. Dette er imidlertid helt forkert.

Hvilke funktioner i japansk patchwork syning eksisterer:

 • Samtidig brug af elementer i patchwork-syning og søm
 • Japansk syning er kendetegnet ved sin egen broderingsteknik - sashiko. Det udføres ved hjælp af "fremadgående" -metoden
 • Rismarker og smukke blomster er det dominerende motiv for japanske applikationer. Japansk foretrækker at bruge til syning af geometriske mønstre fra vævsskafter.
 • I det store flertal for det japanske patchwork skal du bruge silke stoffer
 • Produkter fremstillet i denne teknik er dekoreret med frynser og børster.

Teknikken til japansk syning indebærer brugen af ​​trykte og bomuldsstoffer med en speciel ordning - en tegning - oftest er dette et bur. En vigtig rolle spilles af naturens natur - brun, rød, grøn. Før arbejdet skal stoffet vaskes, stryges og afskæres.

Ved hjælp af teknikken med japansk patchwork kan du sy usædvanlige poser, hjemme tekstiler og meget mere.

En detaljeret mesterklasse om at lave en kosmetikpose i teknikken med japansk patchwork

For at sy en unik kosmetikpose i teknikken til patchwork syning, skal du:

 • Trykt bomuldsstof. Før arbejdet påbegyndes, skal det vaskes og stryges.
 • Tråde tråd
 • Adhesive fleece
 • Tynd sintone
 • lyn
 • Sytråd
 • blonder
 • Knapper til dekoration

Udskriv eller gentag mønsteret som i billedet.

Vi begynder at arbejde på den kosmetiske taske:

 1. Oversæt mønsteret på det valgte stof og skar detaljerne ud. Glem ikke at sørge for sømme, ca. 6 centimeter.
 2. Vi sy sammen detaljerne og stryge sømme.
 3. Vi udskærer bagsiden for kosmetikposen og sy den til resten.
 4. Fra nonwoven og sintepon skar vi et rektangel større end den del. Fold sammen med hovedvævet og pierce med stifter for bedre fiksering.
 5. Sy alle sting og detaljer.
 6. Vi sy lynlåsen.
 7. Vi begynder at dekorere den kosmetiske taske. Sy applikationer og knapper.
 8. Beautician er klar.

Patchwork er en meget interessant aktivitet i din fritid. For nybegynder needlewomen video vil være en stor hjælp til at forstå indviklingen i denne type håndlavet håndværk. Lav smukke ting til dit hjem og ikke kun med dine egne hænder!

Japansk patchwork med egne hænder: ordninger, master klasse

Oprindelig som en banal besparelse af stoffer blev patchwork en rigtig kunst i verden af ​​håndarbejde. Næsten enhver gammel stat havde sine egne egenskaber ved denne teknik. Verdensbekræftelsen har modtaget engelsk patchwork, som er kendt for enkelhed af former og tilgængelighed af stoffer. Men ikke mindre interessant er det japanske patchwork. Ligesom alt andet lykkedes indbyggerne i det stigende sollands land at bringe denne teknik til perfektion og blive en rigtig kunst.

Funktioner af japansk patchwork

I modsætning til de europæiske håndværkere har japanske deres egne specielle teknikker og teknikker. Den første funktion er tilstedeværelsen af ​​en "fremadgående" linje. Hun er dekoreret med et færdigt lærred, der skaber og understreger usædvanlige mønstre og tegninger. Således bliver simpelthen syede sammenflapper som et kunstværk.

For det andet lægges særlig vægt på blomstermønstre og ornamenter. Dette kan være både udskrifter på stof og broderede mønstre.

For det tredje er anvendelsen af ​​applikationer ikke typisk for engelsk teknologi. Patchwork på japansk bruger ofte denne teknik til at skabe et mere malerisk billede.

Masters fra Japan bruger aldrig symaskiner til arbejde. For dem er denne teknik en måde at have det sjovt på og skabe en virkelig værdifuld ting. Og det er kun muligt under manuelt arbejde.

Og selvfølgelig stoffer. Japansk patchwork bruger overvejende silke, mens verden foretrækker bomuldsstoffer.

Den japanske ved, hvordan man omdanner dagligdags anliggender til en hel filosofi. Syning af rester af klud var ingen undtagelse. Kombinationen af ​​forskellige klapper, deres farver og former gør det muligt at skabe ægte maleriske malerier. Appliques og broderi supplerer dem. Dette er ikke kun patchwork. Japansk teknologi er blevet forbedret til et sådant niveau, at det længe har ophørt med at være bare et håndværk.

Der er tilfælde, hvor europæere og amerikanere tog lignende værker til silke maleri, så utroligt så de ud.

Derudover er denne teknik tæt på religiøse synspunkter, som giver sjælen levende og levende ting. Patchworking betyder genfødsel af sjælen af ​​døende stofprodukter, der omdanner dem til en ny forbedret form.

Grundlæggende layout af blokke

Som det er kendt fra historien, er det gamle japanske patchwork en applikation. Layoutet af dets blokke i moderne tid dikteres netop af denne funktion. I de fleste tilfælde, til syning, er der taget et stofemne, hvorpå strimlere påføres i en bestemt rækkefølge. I deres arrangement dominerer klare geometriske linjer, cirkler og firkanter, forskellige buer.

Ikke mindre populære, og måske mere end geometriske, plantemotiver. Kronblade af blomster og krone af træer er spredt af flerfarvede klapper. Denne funktion er ikke typisk for engelsk teknologi, fordi det er sværere at udføre.

Faktisk er en uerfaret mester usandsynligt at skelne japansk patchwork fra det europæiske. Det vigtigste kendetegn ved sidstnævnte er enkelhed og klarhed. De japanske stræber efter at gøre hvert produkt så komplekst og bizart som muligt. Dette bør overvejes ved hjælp af det enkleste motiv.

For en eller to gange er det svært at mestre det japanske patchwork fuldt ud. Mesterklasse af denne teknik, selvom det er simpelt, men det generelle koncept er beslægtet med filosofien. Til at begynde med er det nødvendigt at mestre det grundlæggende.

For at arbejde har du brug for 3 kartonemner: 2 cirkler med forskellige diametre og en firkant, der passer præcist til en mindre cirkel.

Skær et stort krusflappe ud. På kanten af ​​den kontrasterende tråd gør du en prikket søm. Vi løser ikke trådens ender.

Vi tager en mindre cirkel, læg den i stoffet blankt og glat det inden i kanterne. Vi strammer tråden, så emnet holder munden bedre. Vi fjerner papkredsen og sætter en firkantet klappe på plads.

Næste, i form af kvadratet, bøje kanterne af cirklen og fix dem med stifter. Arbejdsstykket er klar til yderligere syning med en sting fremad nåle. Dette er det enkleste eksempel, hvilket japansk patchwork demonstrerer til de uindviede. Mesterklassen af ​​denne teknik er forståelig, men hun selv vil kræve en vis færdighed fra den udøvende kunstner.

Enhver, der ønsker at lære japansk patchwork, hvilke ordninger der er udbredt, vil stå over et udtryk som linje "fremad nålen". Dette er en af ​​de grundlæggende sømme i syning og broderi.

Det udføres ved at føre nålen gennem vævet på lige afstande. Dette er netop kompleksiteten af ​​teknikken: Du skal lære at lave en perfekt glat prikket linje. Sting og mellemrum mellem dem skal have lige afstande. Ellers vil produktet se grimt ud.

Hvem kan mestre denne søm ideelt, kan skabe de smukkeste produkter i teknikken med japansk patchwork. Applikatsiya, ordninger og mønstre i den er umulige uden at have en sting fremad. Derudover er der i dette lappearbejde ingen brug af tekniske midler til syning af klapper.

I første omgang blev patchwork brugt til at opdatere gamle tøj. Der har været eksempler i historien om, hvordan produkterne i denne teknik har udført rollen som kædepost, beskytter dem mod pile og slår et sværd.

I dag er det en original dekorativ teknik. Mange designere bruger japansk patchwork i deres værker. Tasker i denne teknik er meget populære, fordi de ikke bare er smukke, men også praktisk og praktiske.

Også ofte fundet indvendige emner (puder, sengetæpper, tæpper, gardiner), syet fra pletter i japansk stil.

De bruger også det til at lave tøj. Selv i oldtiden blev det antaget, at en gave er meget dyr, hvis den er lavet ved hjælp af patchwork teknik. Japansk teknologi gør hver ting unik, fordi den kun er skabt af hænder og til en bestemt person.

At sy en taske i denne teknik, er det nødvendigt at lave et tilstrækkeligt antal emner. På et eksempel på den tidligere mesterklasse, lad os overveje en nem måde at samle en taske på.

Da vores blokke har en firkantet form, er det ikke svært at skabe en parallelepiped med deres hjælp. Det vil være begyndelsen for vores taske. Sy arbejdsemnerne sammen, sy foring og håndtag - vi får en praktisk og praktisk indkøbspose.

I fremtiden kan du forsøge at lære at sy andre blokke, hvoraf det japanske patchwork består. Tasker i denne teknik vil supplere enhver outfit, vil blive en integreret del af dets ensemble.

Som tidligere nævnt blev denne slags håndarbejde udråbt af japansk til niveauet for ægte kunst. Bevis for dette - sømløse mønstre i denne teknik. De opstod på et tidspunkt, hvor Japan indførte en begrænsning af importen af ​​kinesiske stoffer.

Essensen af ​​"maleri med klud" er som følger: Et glat bord blev taget som et tomt. Der blev anvendt en kontur tegning. På konturerne blev små smalle riller skåret. Takket være dem holdt stoffet på fremtidens lærred.

Derefter var mesterens arbejde at skære den ønskede farve og størrelse af klappen og fylde den i forberedte riller. Et stykke klud syntes at strække på et træ emne.

Malerierne i denne teknik, kaldet kinoisiga, er lidt som farvet glas, med den eneste forskel at de er uigennemsigtige.

I dag er denne kunst ændret lidt. I dag anvendes polystyren som en billet, der ikke kræver forudgående grooving.

Selvfølgelig er produkter i kinoisiga-teknikken af ​​en udelukkende anvendt natur og kan ikke bruges i hverdagen.

Nogle tips til begyndere

Dem, der ønsker at lave et japansk patchwork med egne hænder, er det nødvendigt at bruge en masse tid og kræfter på at mestere denne kunst i perfektion.

For det første skal du lære de grundlæggende former, hvorfra der skabes blokke til patchwork. Japansk teknologi er lidt som origami, som kompleks og kræver en ideel implementering i alt. En lille ukorrekt bøjning, ujævn linje, skæv blok kan alvorligt ødelægge udseendet af det færdige produkt.

Det er også nødvendigt at lære at sy med hånden. Og for at beherske er det nødvendigt ikke kun en søm "fremad en nål". I længe siden har japanske mestere brugt broderi som et af hovedelementerne i patchwork-syning. Jo flere sømme mesteren ved, jo mere originale produktet er.

Selvom patchwork er lavet af patches, er det i dag nødvendigt at købe specielle stoffer til denne kunst. I dette tilfælde skal de være af samme kvalitet, tykkelse og tæthed, ellers vil produktet blive opsvulmet og skævt. Dette er et af de tilfælde, hvor besparelser kan være dyre. Kun gode dyre silke stoffer garanterer succes.

Kontrast applikationer perfekt supplerer det færdige produkt. I dette tilfælde udføres de fra de samme blokke, og ikke fra individuelle klapper. Sidstnævnte er ret sjældent, når det er nødvendigt at understrege et særligt lille element.

Vær ikke bange for at eksperimentere. Farve og form kan suppleres med smukke sømme og lette applikationer. Eller tværtimod bliver patchwork klud en fremragende baggrund for det nuværende broderede billede.

Japansk patchwork: Moderigtigt quiltningsretning

Japanske mestere har nået hidtil usete højder inden for patchwork-syning. Indtil nu har 100% nøjagtighed det umuligt at sige, hvilket land der gav verden patchwork. Det antages, at England blev forfader til dette håndarbejde. Faktisk betragtes engelsk patchwork som den mest berømte retning. Når det er blevet båret af japansk teknik, er det svært at forblive ligeglade med det.

I dag er japansk patchwork på nogle måder en modvægt til traditionelle patchwork. Og det er ikke, at japanskerne har ændret patchwork. I almindelighed kendetegnes deres kunst ved koncentration, ensomhed, hvile. Mens du laver kreativt arbejde, slapper en japansk af, dette er en slags arbejde på sig selv, hans indre tilstand. Kinesisk og koreansk patchwork ligner denne plot af japansk syning, men det amerikanske patchwork adskiller sig for eksempel betydeligt.

De sædvanlige farvekontraster i det sædvanlige patchwork japanske patchwork erstatter glatte farveovergange.

Fra japanske magasiner, mange billeder i dem, kan du forstå skønheden i denne særlige teknik.

Til patchwork syning i japansk stil er typisk brugen af ​​flere teknikker på samme tid

Japansk patchwork - funktioner:

 • Basen af ​​stoffet er silke, men det er også muligt at bruge almindelige bomuldsskrot;
 • Sashiko - er hans egen teknik med japansk broderi, som adskiller sømmen "fremadnål";
 • Ting i japansk stil er ofte dekoreret med frynser og børster;
 • Japansk patchwork bruger både søm og elementer i direkte patchwork syning.

Enhver master klasse omfatter undervisning i samme Sashiko teknik. Sashiko er kortet for det japanske patchwork. I starten blev sashiko brugt til quiltede tyk tæpper samt yderbeklædning. Derefter blev Sashiko brugt selv i fremstilling af rustning.

Denne sting er imidlertid dekorativ. Og masterklassen om undervisning i denne teknik vil helt sikkert være interessant, fordi sømmen "fremadgående nål" anvendes. På hvilke lige linjer er det ikke nødvendigt, men den samme længde af sting er velkommen.

Japansk Patchwork Syning Festival (video)

Japansk patchwork: stilfulde ting

Hvis du ser på billeder af eksempler på japansk patchwork, vil du bare finde ordninger og genopbygge din håndlavede samling med disse ting.

En af de særprægede teknikker i lappeklip er yosegire. Det har en interessant historie, der var baseret på det faktum, at japanske var forbudt at vise sig i dyre stoffer på det tidspunkt. Og jeg var virkelig nødt til at skjule mine udsøgte tøj under billige tøj. Men for håndværkerne var det nødvendigt at vise klassen her, og de lærte at vise dyre stoffer i fragmenter lidt.

I japansk quiltning gives præference ikke til bomuldsstoffer, men til silke

Tricket rodede og blev en separat teknik til patchwork syning, usædvanlige mønstre og hele billeder begyndte at blive dannet af patches. De blev sammenflettet med sashiko og blev ansigtet af det japanske patchwork. Stilfulde ting i denne teknik er blevet så populære, at de anses for at være grundlaget for den trendy skøre patchwork linje.

Crazy patchwork er en teknik, hvis opgave er at dekorere produktet med klip for at få det til at se ud, at det er prydet med ædelsten eller elegant broderi.

Japansk taske i patchwork stil

Bare se på billedet, den japanske taske i patchwork teknik er et originalt, lyseste tilbehør, som unikt vil gøre dig til den mest bemærkelsesværdige dame på ethvert arrangement. Disse er lyse, farverige, hyggelige poser, ægte smykker arbejde.

En mesterklasse om at lave en sådan taske hjælper dig med at vide, hvor du skal begynde de første trin - teknologien har mange problemer. Ordninger og mønstre kan hentes fra japanske magasiner.

Forresten, tasker i samme skøre patchwork - det mest fashionable tilbehør. Fotogalleriet viser, hvordan levende og interessant kan have sådanne stilfulde tasker. De viser, hvordan moderne og ungdommeligt moderne sy kan se ud.

Sashko teknik betyder brodering med en søm "fremad nåle"

Interessante detaljer om denne taske:

 • Interlacing patchwork med strikkede detaljer, broderi;
 • Mange fletninger, perler, perler;
 • Volumetriske detaljer;
 • Hvis produktet også er motley, så er denne variation ret bestilt.

Jeg skelner stadig en usædvanlig form for japanske håndtasker, og hvis man ser på magasinerne, kan man se, at formen er sommetider så lys som selve patchworkmønsteret.

Japansk patchwork: applikationer, ordninger

Ofte anmodes masterklassen om emnet "Application". Faktisk er syning af applikationer ikke kun interessant, men også den mest produktive aktivitet. Du kan bruge forskellige teknikker her, og mønstre kan nemt findes. De samme japanske magasiner giver både et billede og en beskrivelse af arbejdet.

Det japanske lappearbejdets egenart er, at herrerne ikke bruger symaskiner: dynene er samlet og quiltet udelukkende med hånden

Ansøgningen i japansk patchwork er:

 • Dejlige design med små detaljer;
 • Rolige farver;
 • Inklusion af yderligere elementer (for eksempel knapper);
 • Præference for pastel eller grundlæggende farver;
 • Anvendelse af applikationer selv på små ting - sager og kosmetiske tasker.

Applikatsiya - dette er en af ​​de mest slående teknikker i japansk patchwork, så denne teknik har så mange fans. Puder, servietter, håndtasker, sengetæpper, paneler er stilfulde, lyse og udsøgte.

Taske til boreteknologi (video master class)

Ser man på billedarbejdet i det japanske patchwork, vil jeg se mere end en mesterklasse, og prøv mig selv i dette håndarbejde. Faktisk blev en masse interessante patchwork givet af japansk teknologi. Nå, hvis du følger filosofien om japansk kreativitet, sammen med kunstneriske færdigheder kan du lære udholdenhed, tålmodighed, koncentrationsevne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

28 + = 29