30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk minimalisme i det indre

LiveInternetLiveInternet

 • Anvendt kreativitet (204)
 • Til sundhed. (75)
 • gode mennesker (58)
 • det er lavet af folk. (57)
 • maleri (52)
 • selvudvikling (43)
 • indretning (31)
 • spise lækker (29)
 • (18)
 • biograf (16)
 • auto (15)
 • subkulturer (12)
 • fremtidens virkelighed. (10)
 • landskab og fito design (9)
 • for fans af anime (9)
 • diverse nogle gange grimme (6)
 • Historier fra livet. (5)
 • motorcykler (5)
 • Dans (3)
 • Store og forfærdelige (3)
 • natur (63)

-Altid ved hånden

-Abonner via e-mail

-Regelmæssige læsere

Interiør. Japansk minimalisme.

Huset, der er designet i overensstemmelse med japansk stil, indikerer, at ejeren ikke er underlagt kæben og kaos fra omverdenen, kan se den smukke i hverdagen og beundre dem. Men denne indretningstilstand er ikke egnet til alle. En person, der ikke tænker sig uden den travle liv i den moderne verden, kan ikke leve i et hus hvor tomhed, luft og lys regerer.

Japansk kultur styres af princippet - "alt er overflødigt grimt." Grundlaget for den japanske stil er tomhed, der understreger den indre elegance af den lille der er i huset. Derfor er den grundlæggende træk ved den japanske stil minimalisme. I huset bør der kun være de mest nødvendige møbler, hverdagsliv og indretning. Alle ting er husholdningsredskaber gemt i indbyggede skabe.

Huset med traditionelt japansk interiør har ikke vægge. Landskab er en naturlig udvidelse af interiøret. Fra indersiden er huset opdelt ikke i værelser, men i "funktionelle områder" med skærme, gardiner, på grund af forskelle på gulvniveau. Alt dette absorberede den moderne japanske stil. Skærmene gør pladsen til lejligheden lys og gennemsigtig; Omarrangere dem, kan du opdatere interiøret mindst hver dag.

Laconiske former, business-like strenge, møbler er lave og ligetil, da oldtidens visdom siger, at livet skal finde sted på tatami - gulvmåtter. Farveskemaet i det japanske interiør er overvejende lys-hvid, beige, mejeri, fløde. Og japanske møbler er lavet i lyse farver, overflade og vægge og møbler - glat. Materialer anvendt i design, vælg fra værdifulde træ og ædle stoffer, som også for det meste er creme og hvide af naturlig bomuld og silke. Lakerede overflader er almindelige.

Princippet om, at den japanske stil er baseret, er harmoni med naturen. Naturlig skønhed er kernen i den japanske boliges filosofi. I det japanske interiør foretrak varme rolige farver. Alt skal være lavet af naturmateriale: træ, bambus, rispapir, ujævne mursten, halm. Atmosfæren i det japanske hus fremmer meditation, pacifying, hvile fra bekymringer og problemer i omverdenen.

Østkulturen generelt og japansk tiltrækker os især på grund af deres manglende identitet og mysterium. Den japanske filosofi er præget af en koncentration på den indre verden, et ukontrollabelt krop af omverdenen, evnen til at se den smukke i det enkle. Derfor er det grundlæggende princip i det indre af japanske hjem en masse fri plads, minimalisme og et minimum af ting.

I den østlige filosofi lægges der meget vægt på enkelheden og reduktionen af ​​kaos. For at give en enkel baggrund, skal du vælge neutrale naturlige farver. Selv om farven ikke er lige så vigtig som indretningens struktur som helhed. Den vigtigste opgave er at skabe en følelse af geometrisk orden.

Afgørelser i det japanske interiør er lavet baseret på en stærk farve eller tekstur. Orientalske farver er rene. I modsætning til den vestlige tilgang, hvor farver blandes, og det overordnede billede bliver mere elegant, er østkunst til stede. Det betyder, at den indledende farve eller penselstrækning også er slutresultatet.

Sort anses ofte for "ikke en farve" i vores samfund, selv om det er meget vigtigt i det østlige indre. Brugen af ​​sort i det østlige rum lægger vægt på essensen og formen. Den bruges f.eks. Med hvide rispapir og shoji skærme.

Brugen af ​​metal i det japanske interiør minimeres, det forekommer kun i form af nødvendigt lille tilbehør. Årsagen er åbenlyst - Japan er ikke rig på metalbærende fossiler, og et fugtigt klima vil medføre en ret hurtig rustning af alle metalstrukturer. Og i stedet for at rose dette materiale som noget sjældent og enestående, skabte japansken simpelthen et interiør, hvor alt, hvad der ikke er tilgængeligt i Japan, ville se ud uretfærdigt og prætentiøst. Koldt kunstigt lys kan ikke erstatte acari-lampens reflekser på poleret sort træ.

Mode til alt Japansk er ikke længere en nyhed, og i dag er det svært at finde en person, der ikke ville forestille sig, hvad en japansk stil er i indretningen. Men ikke alle ved, at Japan er kommet til minimalisme, ikke kun i stræben efter æstetik. Et ønske om enkelhed og funktionalitet er de grundlæggende principper for japansk husholdning på ingen måde en hyldest til mode, men en konsekvens af historien og de nationale karakteristika i den stigende solens land.

Belysning i interiøret i japansk stil er også en del af sammensætningen. Japansk bolig kan ikke begraves i mørke. Blødt og diffust lys bør tildele nogle få interiørtyper, understrege deres unikhed og betydning.

De japanske spiller fantastisk subtilt med lys og rum. Flere Fusum-skærme og papirdækkede glideskærme skaber en ny indre geometri hver gang, så du kan gå på pension, mens du er i rummet. For de raffinerede japanske er det yderst vigtigt, især hvis huset har en etage i næsten uklart rum.

Japansk interiør betyder meget lys. Lampeskærme fra rispapir af enkle former gør lyset blødt og diffust. Et sådant lys udvider visuelt rummet. Derfor en særlig omhyggelig tilgang til dagslys og lyskilder. Hvad er nu populært hos europæere og kaldes "japansk lampe" - en konstruktion lavet af papir og metal ramme - faktisk et meget vigtigt element i interiøret, denne lampe hedder acari. Det blev skabt i 50'erne i det sidste århundrede og tjener faktisk ikke så meget til belysning som for at understrege skumringen. Og selvfølgelig var der ingen tvivl om noget metal i originalen - bambus og ægte rispapir af wasi, svagt lys og uigennemsigtighed. Lyset skal være blødt. Mørket beroliger og giver rummet mysterium. Det er bedst at bruge papir lampeskærme.

Tæpper, miniaturer-netsuke, dukker af træ, bronze figurer, ruller med hieroglyffer (kakemono), bambus eller stråmåtter - alt dette vil give et færdigt udseende til det japanske interiør. Uundværlig egenskab - disse er dværgetræer (bonsai), ikebans, vaser, lamper og elegant porslin.

Objekter skal ikke kun være praktiske, men også smukke. En smuk ting er, at den har et unikt ansigt. Alle ting i det japanske interiør er unikke. I dette tilfælde kan skønheden i en ting kun forstås af dens ejere.

Hvis det ønskes, kan du arrangere en niche i rummet med statuetter, netsuke figurer. Det menes at statuer af hedenske guder bringer held og lykke til huset. Den uundgåelige detaljer af designet af lokaler i japansk stil - hieroglyffer. Hieroglyfer kan dekoreres med sengetæpper, gardiner, pastell sengetøj, tæpper.

Du kan også dekorere rummet med japanske fans, dukker i kimono og andre elementer af japansk kultur.

I den japanske stil overbelaster ingenting opmærksomheden, pladsen er meget værdsat, derfor bruges den minimale mængde møbler. Møbler bør være en simpel geometrisk form, til samme lille størrelse. Materialer - naturligt. Stedet for hvile er placeret i midten af ​​rummet. Typiske detaljer af den japanske stil er bambusmøbler og en glidende væg. Hver ting er raffineret.

Japanske møbler tiltrækker sin enkelhed, lethed og elegance, og vigtigere, mobilitet. En af de vigtigste ting er tatami, en stråmåtte. Det er ikke så lille - den traditionelle størrelse er 2 kvadratmeter, og de ændres normalt en gang om 2 år. Nå, hvis du lægger en futon på måtten, får du en behagelig og lys seng, som nemt kan fjernes når som helst.

I det traditionelle japanske hus var der nødvendigvis et ildsted, puder til at sidde og et lavt bord. Retter og ting blev opbevaret i skabe, der kunne bygges ind i væggene, og selv til gulvet, og også i specielle væggener. Vejstammer og mobile kommoder, på hjul, trapper, skabe - alle disse er traditionelle tansu møbler. Disse møbler var ret dyre og blev dekoreret med smedning, lakering og var lavet af værdifulde træer. Ved afslutningen var det muligt at bestemme ejerens sociale stilling, og i starten kunne sådanne møbler kun have været kendt.

Med hensyn til materialerne var favorit træarterne hinoki og sugi, såvel som stærke stokkeacer, og kasser og kommoder blev lavet af træets kiri, da det absorberer fugtbrønd.

Nu er især populære møbler antikke træ, teak - fordi det har en fremragende sikkerhedsmargen. Fra det gør borde, rammer, bænke, skærme og også bruge i indretningen af ​​borde, senge, kommoder, lamper, skabe og et loft til det japanske interiør.

De japanske mener, at den positive energi kan bevæge sig frit, et tomt rum er nødvendigt. Derfor skaber du et interiør i japansk stil, først og fremmest, tage sig af rummet. Intet overflødigt, ingen smykker og pyntegjenstande, alle ting skal være utilitaristiske i naturen.

Japansk kultur søger en måde at afbalancere modsætninger i alle aspekter af livet (yin og yang), og japanske interiører er ingen undtagelse. Det færdige interiør kan være meget kontrastfuldt, men det vil alligevel skabe balance. Eksempler er et højt poleret gulv med tunge måtter, en lakeret boks placeret oven på et hårdt træbord eller en hvid sten på en sort granit rundt på badeværelset.

Væggene kan dekoreres med lyse skove, klud (bomuld og silke), creme og hvide nuancer. Naturlig gulvbelægning. I stedet for døre glidende skillevægge eller skærme. Hyggelige lakerede borde bruges som spisestue, mens de er dekorative. Japansk stil svarer helt til minimalistiske bordtransformatorer på små hjul, de stiger nemt og falder ned til den krævede højde og kan også nemt bevæge sig.

For at skabe et japansk interiør har du brug for en forståelse af kulturen i det mystiske østlige land, en speciel opfattelse af verden, som afspejles i indretningen. Japan er præget af indadvendt, koncentration på den indre verden og sensationer. Og derfor er et sådant interiør næsten altid minimalistisk, og det har i mange tilfælde en dybtgående filosofisk betydning. Med andre ord hersker det åndelige princip over materialet, men udtrykkes gennem det. Kun få møbler og masser af ledig plads - sådan er det klassiske japanske interiør, hvor hver ting har sit formål - at skabe og opretholde harmoni i huset.

Minimalisme i interiøret, hovedtræk og sorter

Det ser ud til, at de fleste stilfulde moderne interiører er lakoniske, klare lige linjer og reduceret til et absolut minimum antal detaljer. Du bør dog tage et nærmere kig, og det viser sig, at antallet af indvendige stilarter populære i øjeblikket er utrolig stor, og selv sådan en enkel og ligetil ved første øjekast, minimalisme har flere sorter og variationer. For dem der kan lide den faktiske indvendige æstetik, vil vi forsøge at lægge de grundlæggende nuancer af japansk og skandinavisk minimalisme i det indre, såvel som deres grundlæggende forskelle fra high-tech stil.

Højteknologisk køkken fra Bulthaup

Strenge og lakoniske interiør, hvor hovedvægten er ikke på indretning og møblering, og åbne og støjfrit rum, naturligt lys og funktionalitet - det er hvad vi normalt forbinder med begrebet "minimalisme". Denne definition er temmelig betinget, da en sådan definition nemt kan få nogen moderne interiør, ikke havde formået at erhverve en masse tilbehør og husholdningsartikler detaljer og risiko i sidste ende miste al deres korthed og stil.

Snehvid skandinavisk minimalisme i indretningen, farve og indretning findes kun i form af tekstiler, foto Alvhem

Hvordan man forstår, er det egnet til dig minimalisme i interiøret? Hvis du er en pæn mand, vant til at lede og perfekt renhed er altid udstikker alle de ting på deres pladser, så er dette absolut den stil måske passer dig. Lovers scatter ting, hvor som helst, for at placere på hylderne i mange souvenirs fra ture, vaser og figurer, samt fans af brogede, multi-lag tekstil dekoration sådanne æstetik er tydeligvis ikke passer.

Minimalisme er mest efterspurgt i design af køkkener og badeværelser - hvor den ultimative funktionalitet er nødvendig, køkkenet Cesar Arredamenti

Rådet: minimalisme i indretningen er velegnet til hyggelige mennesker, der kan lide åbne rum og ønsker at slappe af fra trængsel og travlhed med informationer i lokalet, der næsten mangler detaljer. Det er også praktisk for dem, der lider af allergier, da det er praktisk at rengøre og antager ikke en overflod af væv og andre "støvsamlere".

"White on White" til fans af skandinavisk design, foto Alvhem

Oprindelsen af ​​fascination med lakonisk interiør uden overflødig indretning og dekoration bør søges i øst i det klassiske design i Japan. Hyppige jordskælv og filosofiske træk gav anledning til særlige lyse og mobile boliger, der faktisk blev lavet af papir og bambus. Glideskillevægge og skærmbilleder kan nemt genoprettes, flyttes til en ny placering, og sådanne vægtløse strukturer repræsenterer ikke sådanne farer under jordskælv. Haven har altid været en del af det japanske interiør, så naturens kærlighed er også en vigtig faktor i dannelsen af ​​den japanske stil. Gennem brede glidende åbninger til lokaliteterne trængte ikke kun landskabet ind, men også sollyset, som var den vigtigste belysningskilde i huset. Resultatet af en sådan planlægning er en særlig holdning til lamperne, som skal give et blødt diffust lys, der skaber en atmosfærisk skumring og ikke lyse accenter.

Japan gav minimalisme en kærlighed til de mest åbne rum, for i et så tætbefolket land er hvert centimeter af ledig plads højt værdsat. Selvfølgelig er langt fra alle funktionerne i traditionel japansk minimalisme gældende under forholdene i vores virkelighed, men det er ret realistisk at bruge nogle metoder.

Lav japanske møbler af simpel form og karakteristiske lysskillevægge i det indre af soveværelset, Cinius-sengen

Tricks af japansk minimalisme til det virkelige liv:

 • forsøge at frigøre maksimalt ledig plads, og hvis rummet skal zoneres eller gøre noget mere privat, skal du bruge lyspapir, bambus eller silke skærme
 • give flere naturlige nuancer: hvid, sort, grå, beige, brun
 • Vælg lave møbler af strenge geometriske former uden indretning
 • ekstra ting i interiøret bør ikke være, så alle ting er gemt i skabe med skydedør-coupe, faktiske indbyggede møbler og en række nicher
 • Brug enkle efterbehandling materialer: træ, mursten, beton, bambus måtter og lignende. Men da der ikke er nogen udsmykning i et sådant interiør, er kvaliteten af ​​alle materialer underlagt særlige krav

Ikke alene viste japanskerne sig for at være konsekvente fans af frie rum og lakonisk indretning. I den anden ende af jorden tog de deres stafetten skandinaver til at danne sin egen genkendelige og meget populære version af minimalisme, der begyndte at tage form i det XIX århundrede. En vigtig rolle i dannelsen af ​​denne stil spilles igen geografiske placering: barske klima og manglende sollys har ført til, at stort set alle skandinaviske interiører løst i maksimal lyse farver er alle nuancer af hvid banen. Kærligheden af ​​kuplanter og de forskellige belysninger, der bruges i indretningen, kan også tilskrives de alvorlige danske, svenske og finske vintre.

Malet murværk, lyse møbler og en levende pejsflamme - karakteristiske detaljer i stuen i skandinavisk stil, pejs Focus

Memo: Skandinaviske designere formår at skabe effekten af ​​et stort område selv i meget beskedne størrelseslejligheder. Dette opnås gennem et lyst farveskema, fraværet af unødvendig indretning, brug af enkle, lave møbler og kompetent belysning.

Læderbetræk af møbler, der ikke skal opfyldes selv i dyre interiører af skandinavisk stil, sofa Layout Isolagiorno

Skandinavisk minimalisme bringer også et væld af udsmykkede indretning, anbringelse på forkant med naturligt lys, en kærlighed til åbne rum og maksimal enkelhed, men er måske den mest problemfri variation af minimalisme, hvor det er relevant, vil være folkekunst motiver, varme tæpper og blomster i vindueskarmen. Ikke desto mindre bør alle disse dekorative detaljer også tænkes og bruges i små mængder uden at overbelaste interiøret.

For minimalisme generelt og for det skandinaviske sortiment af det er der især karakteriseret ved fri planlægning, for eksempel foreningen af ​​køkkenet og stuen. 1 værelses lejlighed, område 62 m, foto Alvhem

Metoderne til skandinavisk minimalisme for det virkelige liv:

 • kærlighed til naturlige materialer, især træ, samt sten, enkle keramiske fliser og gips. Som gulvbelægning anvendes en parket eller et massivt bord
 • Skandinaviske møbler er lave, komfortable og enkle, selvfølgelig lavet af naturligt træ, normalt fyr og gran. Træet er enten dækket med en klar lak, eller hvidt
 • monokrom lys farve skala, som accenter af farve, tekstiler er normalt brugt (motley plaids og puder, ofte i folklore stil). Til polstring anvendes naturlige stoffer: linned og bomuld, tunge gardiner kan afvises
 • Karakteristisk indretning detaljer: pejs eller hollandsk ovn
 • som tilbehør kan bruges kobolt keramik, genstande lavet af gennemsigtigt glas, spejle i enkle rammer, dekorative genstande af træ

Lejlighed, et område på kun 52 m alt i skandinaviske hænder skaber stadig en følelse af rummelighed, fotos Alvhem

Style hi-tech kan kaldes det mest radikale udtryk for minimalismens ideer, det er disse interiører i de fleste af os, der er forbundet med dette koncept. Der var denne stil i 1970'erne i Storbritannien, men har ingen forbindelser, hverken med det lokale klima eller med lokale interiørtraditioner.

Rumlamper til hi-tech interiør. Om fantasifulde lysekroner med blomster og broderede tekstil lampeskærme bliver nødt til at glemme CiniNils

Dette er en international stil, hvis navn "hidhtech" oversættes som "højteknologi", som meget præcist præger denne retning. Minimum indretning, lige linjer og vinkler, maksimal plads og lys - datalinjer, uden tvivl, er også til stede i den højteknologiske interiør, men om nogen kærlighed til de traditioner eller naturlige materialer af talen går ikke her. Nytænkning high-tech design, kompromisløs kærlighed til glas, metal og plast - det er hvad der adskiller en ægte højteknologisk minimalisme. Interiøret i denne stil skal være så funktionel, og om eventuelle nipsgenstande for skønhed og komfort, hvis de ikke bære yderligere praktisk byrde, kan ikke komme i betragtning.

Bedste æstetik af højteknologiske udseende i meget rummelige værelser med fri planlægning med panoramavinduer, men i mere beskedne forhold kan også eksistere

Begræns laconisme i badeværelset, VVS Inbani

Teknikker af højteknologisk stil til det virkelige liv:

 • fastholdt og sort / hvidt farveområde: grå, hvid, sort, sand, metallisk. Tillader en lyse accent, for eksempel en moderne plakat på væggen eller en rød sofa
 • en monofonisk belægning til vægge, tapet i denne stil er helt ude af sted
 • Møblerne i højteknologisk stil er præget af maksimal funktionalitet og simple geometriske former. Populære glas- og kromoverflader, rustfrit stål
 • en vigtig rolle er givet til belysning, og en række indbyggede lamper supplerer accent moderne glas- og stållamper
 • Som tilbehør er inventarartikler: lamper, borde, pejs eller hylder af usædvanlig form. Trinkets, souvenirs osv. objekter i interiøret er helt ude af sted
 • usædvanlige designer kolonner og andre enheder fungerer også som fuldgyldige møbler og er udstillet

Hvis du er træt af informationsstrømmen og den endeløse travlhed med megacities, kærlighedens plads og orden, værdsætter elegance og enkelhed, er enhver form for minimalisme lige præcis, hvad du har brug for. Vælg en filosofisk japansk version, en hyggelig skandinavisk stil eller ultramoderne højteknologi, og husk at minimalisme ofte ikke kun er en indretningsstil, men en bestemt livsstil og verdenssyn.

Livet i stil med minimalisme: 20 billeder af japanske lejligheder

Minimalisme i japanskens levetid strækker sig til mange områder, primært interiøret. Minimalisme er ikke kun praktisk, men hele ideologien for dette folk.

Gangen, hvor de to er usandsynlige at udfolde sig. Her forlader gadeskoene og sæt paraplyerne tørre.

En gang imellem var minimalisme svaret på den borgerlige rebound i luksus og liv i overskud. Når man var træt af overdreven pretentiøsitet, begyndte skønheden at blive forstået i "rene linjer" og "uncloudedness". Nu for mange er minimalisme blevet en hel verdenssyn, især for japansk.

De japanske er skabere af minimalisme, fordi de er meget praktiske, hårdtarbejdende, pragmatiske, forsøger at leve i harmoni med verden omkring dem.

Grå, hvid, sort. Et minimum af ting i sikte. Skønhedslinjer ...

I minimalisme er der en psykologisk komponent. For hurtig rytme i livet, for meget følelser (især negativ), en overflod af information - alt dette førte til efterspørgslen efter interiøret og miljøet, som ikke indeholder noget overflødigt, ikke skærer øjet, skal slappes af.

I Rusland og nogle af de tidligere Sovjetunionen er minimalisme blevet populær nu, hvor folk i de sidste 2 årtier er blevet mættet med det nye russiske imperium, hvilket ofte var en absolut dårlig smag, og årsagerne til det var det tidligere underskud og monotoni i alt.

Minimalisme har en vis forbindelse med naturen, den er bygget på kombinationer af lys og skygge. I denne stil er der mange grå, hvide, sorte, jordfarver. Næsten alle materialer er naturlige - træ, sten.

I nicher, frysere, minimum af nødvendige ting.

Japansk minimalisme er meget dyb, i det minimalistiske japanske interiør er der ingen møbler, i stedet for kabinetterne bruges i væggene. I stedet for skillevægge, skærme. Sengen er en smal madras, der er foldet i et skab-niche og får før hver nat.

Et lille køkken, i hvidt, intet overflødigt.

At små ting ikke finder sted, det er suspenderet.

Et lille sæt retter til familien.

Et andet kig på køkkenet.

Enhederne er få, alt er stablet i en hylde.

Toilet, som om han blev stjålet fra et fly.

Mindst nødvendige ting i badeværelset er en børste, shampoo, barbermaskine ...

En anden mulighed for at placere tandbørster.

Hvordan er din helt fyldte hylde på badeværelset?

Belysning i badeværelset, om det samme i køkkenet.

Alle ting er gemt i nicher, som frysere. Ofte lukkes de med en skærm.

Ingen unødvendige sexklæder.

Børn med små bliver vant til minimalisme.

Sådan ser sengen ud ... mere præcist ligger madrassen, der kommer til natten, på gulvet, og om morgenen bliver skabet taget tilbage til nichen.

Sådan holder du en madras.

Alle små genstande og udstyr sættes i kasser efter brug.

Dette er hvordan lejlighederne af japansk udseende i stil med minimalisme. Dette er ikke kun et "interiør" - det er en rigtig filosofi. Kan du også leve?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

83 + = 85