30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk kunsthåndværk

Japansk kunsthåndværk

En bue med dine egne hænder er en slags kirsebær på kagen. Uanset hvad der er prydet med en flot bue, er han altid den accent, uden hvilken visningen ville være ufuldstændig.

Uanset om det er en bue eller en bue til skolens pigehår, en fløjlende bue på posen eller en pompøs bue på barnets hoved.

Det er muligt og nødvendigt at lave en bue med egne hænder! Enig, det er fjollet at købe buer, hvis du selv kan lave dem på meget kort tid.

På vores hjemmeside har vi samlet en samling lektioner om at lave forskellige typer buer, så alle dem, der ønsker at være velkomne, skal du gå til taggen af ​​buen med egne hænder, bue-kanzash og bue med hækling. Og også se på resultaterne af forespørgslen for søgeordet til bue, der er også meget interessant.

Butterfly med egne hænder. Ordninger, beskrivelser og masterklasser

En lystflyvende sommerfugl er et symbol på sommeren, er det ikke? Måske det er derfor, vi kan lide at lave sommerfugle af os selv. Hver fagmand vælger sin teknik til at udføre sommerfugle, men den semantiske belastning forbliver den samme: sommer, ubekymret, lykke.

På siderne på vores hjemmeside indsamles et stort udvalg af selvfremstillede sommerfugle, blandt hvilke vil du helt sikkert finde sommerfuglen i dine drømme. Varianter af sommerfugle med egne hænder så meget, at det er svært at liste dem inden for rammerne af en lille artikel.

Men du kan nemt få bekendtskab med alle vores fund på tags: en sommerfugl med egne hænder, en sommerfuglhæklet, en sommerfuglbroderi og et søgeord sommerfugl.

Alt om håndarbejde: Vi behersker forskellige håndarbejde teknikker fra filt til origami og vi laver håndlavede artikler fra en lang række materialer.

Se vores samling af masterklasser og lektioner for begyndere, samt nyttige tips, diagrammer, mønstre og instruktioner.

Vi har allerede næsten 4000 artikler, vi vælger kun det bedste og interessant!

Strikket legetøj både børn og voksne elsker. Legetøj hæklet og strikning behøver forskellige former og størrelser. Meget populær nu blandt legetøjsgivere japansk kunst amigurumi eller strikke bløde dyr og menneskelige væsner med strikkepinde eller hækle.

I denne artikel vil vi fortælle dig i detaljer hvordan du lærer at strikke en amigurumi og fortælle om vores samling, som allerede har mere end to hundrede ordninger og beskrivelser af strikning amigurumi.

På billedet ser du Alexandra Gniewkos arbejde - en sjov alien-amigurumi. Alexandra kan godt lide at strikke amigurumi meget og på vores anmodning fortalte i detaljer for alle vores læsere hvordan man gør det. Lad os lære at strikke en amigurumi sammen!

Juleskål kusudama af filt med egne hænder

Ved du, at i Japan er det sædvanligt at donere kugler af Kusudam til nytår som et symbol på sundhed og velstand? Selv om traditionen ikke er vores, men det er godt!

Ja, og som juletræsdekorationer med egne hænder gør Kusudama et fremragende arbejde. Og hvad nu hvis du forsøger at sy en skål med Kusudama fra? Fantastisk ide, som vil hjælpe med at dræbe to fugle med en sten. En gave med en mening er trods alt mere interessant og originalt end pyntegjenstande.

Sådan laver du en snefnug i Kansas teknik. Master klasser

Det er umuligt at forestille sig en vinter uden sne og sne uden snefnug. Derfor spørger ethvert nytårs indretning, nej, det kræver snefnug! Lad os overveje i dag muligheden for at lave snefnug er ikke en traditionel, eller rettere end ikke vores tradition. Nemlig i den japanske teknik Kanzash.

Sofistikering af denne japanske Kanzash er sådan, at tusinder af kvinder rundt om i verden ikke kun begejstrer entusiastisk denne kunst, men også finder nye former og anvendelser til sådanne ornamenter.

Dukker fra papir i origami teknik fra moduler af klassisk Kusudama

Smukke dukker kan laves af ethvert praktisk materiale, fx fra papir.

Taler om håndlavet papir, mange af os kommer straks op med det mystiske ord "origami", kunsten at folde forskellige figurer fra papir.

På billedet ser du Pierrot og Malvina - dukker lavet af papir af Tatyana Prosnyakova.

Teknikken til at udføre disse tegn er en slags modulær origami. Navnet på denne teknik er meget smukt: "Flower Dolls". Hele håndværket er lavet af modulerne i den klassiske Kusudama "Supershar", som undertiden kaldes "Flower Kusudama" eller "Clove Kusudama".

Denne udsøgte Kusudama består af fyrre identiske moduler, der sys i en bold. Og fra individuelle moduler i forskellige størrelser kan du lave alle slags dukker. Modulet kan måske ikke virke meget simpelt i starten, men efter lidt træning kan det nemt udføres selv af gymnasieelever.

Japanske traditioner af vægmaleri: hvordan man laver en klud til en kimono?

Hvem blandt os fik ikke øjet Japansk kimono? Dette element i det traditionelle japanske kostume er et ægte kunstværk, der inspirerer mange kreative mennesker til at eksperimentere og lave håndværk.

Hver kimono på sin egen måde er speciel og unik, fordi stoffet til det altid er tilberedt med hånden. Vi tilbyder dig at se flere videoer, hvorigennem du kan blive bekendt med alle faser af denne komplekse proces: fra opstilling af en skitse, farvning og maling af stoffet til forgyldning og brodering af dekorative elementer.

"slangeskind" på stoffet: en mesterklasse på knust batik shobori

Japansk teknik med nodal batik shibori er meget populær blandt vores mestre. En måde at udføre shibori på hedder "bierhoneycomb". Han var inspiration for Svetlana Rybalko til at komme med en efterligning af "slangehud" på stoffet.

Se, hvor smukt dette mønster ser ud i færdig form:

Teknikken til at male stoffet, som vi nu normalt kalder knottet batik, kan opdeles i flere grupper. Dette er den japanske teknik af batik "shibori" (sibori) - foldebatik, hvor stoffet foldes, bandages og males på en bestemt måde. Fra Indokina kom til os teknikken af ​​batik "bandhay" ("tie-stain") eller en knudebatik. Og også knobbatik, hvis tegninger er skabt ved at sy mønstre, som kaldes "tritic".

I dag vil vi snakke lidt om alle sorter, og vi vil starte med teknikken med "bandhay" - nodalbatik, hvis tegninger består af mange punkter - hvid og farvet. Med denne teknik kan du også opnå "marmor" mønstre på stoffet, forskellige ornamenter og cirkler.

Denne enkle og iørefaldende væv farvning teknik, der vil passe til til sommer projekter med børn at binde knob i klud bandage stof tråde eller elastiske bånd at opfange og derefter dejligt malet i alle regnbuens farver - en fascinerende øvelse i den friske luft på en varm sommerdag.

Japansk Needlework: En oversigt

AMIGURUMS - Japansk strikket legetøj

Japansk Kansas - blomster fra klud

Temari - gammel japansk kunst til brodering bolde

Mizuhiki - Japansk kunst at binde snore

Mizuhiki En anden blomstrende form for japansk anvendt kunst, dens teknologi ligner vævningen af ​​macrame, men mere elegant og miniature.

Så hvad er mizuhiki, der er kunsten at knytte forskellige knuder fra ledninger, hvilket resulterer i fantastiske mønstre er skabt, dens rødder går tilbage til det 18. århundrede.

Anvendelsesområdet er også forskelligt - postkort, breve, frisurer, håndtasker, gaveindpakning. Af den måde er det takket være emballagen af ​​gaver, som mizuhiki blev udbredt. Tross alt er gaver afhængige af hver begivenhed i en persons liv. Der er en enorm mængde af komponenter og kompositioner i Mizuhiki at ikke alle japanske kender dem alle udenad, sammen med dette, er der de basale mest almindelige komponenter, der bruges til lykønskninger på fødslen af ​​et barn, et bryllup, begravelser, fødselsdag eller gå på universitetet.

Osie - Japansk kunst for at skabe tredimensionale malerier af klud og pap

Osie - Japansk håndlavet til at skabe voluminøse malerier fra pap og stof eller papir ved anvendelse af applikationsteknologi. Denne form for kunsthåndværk er meget populær i Japan, men det er endnu ikke blevet meget populært i Rusland, selv om det er meget nemt at lære at lave malerier i aksens teknik. For at skabe akser-malerierne har du brug for japansk papir washi (baseret på fibre af mulberry, gump, mitsumata og en række andre planter), væv, pap, batting, lim, saks.

Japansk håndværk kinosuha - malerier af silke

Furushiki - Japansk emballagekunst

Tarimen - stof skulptur i miniature

kumihimo - En af de ældste typer vævende snørebånd, den første omtale går tilbage til år 50. I oversættelse fra japansk kumi-folding, himotråd (foldning af tråde). Snørebånd blev brugt både i funktionelle samurai våben, bundet rustning på heste, en masse tunge genstande og til dekorative formål - binde en kimono bælte (obi), pakke gaver. De væver blonder Kumihimo hovedsagelig på værktøjsmaskiner, de er kendetegnet ved to slags, takadai og marudai. Når man bruger den første, opnås flade ledninger på de anden runde ledninger.

Sashiko - japansk kunst af broderi

Sachiko - Simpelt og udsøgt japansk håndarbejde, der ligner noget lappearbejde. Sachiko - Dette er en simpel og dog elegant håndbroderi. Oversat fra japansk betyder ordet "sashiko" "en lille punktering", som helt giver en beskrivelse af teknikken til at udføre sting. I første omgang blev sashiko mønstre brugt til at sy og opvarme tøj, snarere fattige kvinder foldede den slidte klud i flere lag og sluttede den ved hjælp af Sashiko teknik og fik dermed en varm quiltet jakke. Nu er Sashiko almindeligt anvendt til dekorative formål.

 • Kontrast af stof og tråd - stoffets traditionelle farve er mørkblå, indigo, trådens farve er hvid, ofte blev der brugt en kombination af sorte og hvide farver. Nu er farvepaletten naturligvis ikke nøje overholdt.
 • Sting bør aldrig skæres ved krydsning af et ornament, der skal være en afstand imellem dem.
 • Sting skal være af samme størrelse, afstanden mellem dem bør ikke være ujævn.

Kusudama - kunsten at skabe bolde

Kusudama - i oversættelse fra japansk kusuri (medicin) og tama (bold), bogstaveligt talt "medicinbold". Kusudamaens kunst kommer fra de gamle japanske traditioner, da Kusudams blev brugt til røgelse og en blanding af tørre kronblade. Generelt er Kusudama en papirkugle bestående af et stort antal moduler, foldet fra et kvadratisk ark papir (symboliserende blomster).

Individuelle moduler kan tilsluttes sammen ved hjælp af lim eller tråd. Nogle gange er en børste fastgjort til bunden af ​​kusudama. Som følge heraf får du en meget original buket blomster, som du kan give eller dekorere interiøret. Kusudama-kuglen betragtes som forløberne i den modulære origami. Kusudam er undertiden forvekslet med en modulær origami, da dens elementer ikke er indlejret inde i hinanden, men er syet eller limet sammen.

Interessant på emnet

Kashpo lavet af plastikflaske "Koteyka"

Der er ingen tvivl om, at der er tusind og en kreativ ide, der er udformet med ...

Jeg fandt ud af, at der er mange nye ting, når du skriver denne artikel.

Tak for artiklen!

det er værd at nævne kusudams

Olga, tak og tilføjede om kusudamy.

Altid forbløffet over denne nation! De har så meget skønhed. De siger selv, at Japan er, når alt omkring er smukt. Der lægges stor vægt på at dekorere interiør, dekorere alle slags ... Jeg elsker deres ideer med hele mit hjerte

Japansk kunsthåndværk

Amezaiku - er den japanske kunsten at gøre slik i form af realistiske dyr, anses det for at det dukkede op i en tid med Hayyan (6-12 århundrede), blev søde dyrefigurer brugt som offergaver til guderne i templerne. Senere amezaiku fra den religiøse rite blev til et element i hverdagslivet, visuel appel gjorde lollipops til en populær underholdning for almindelige mennesker. Først i fremstillingen af ​​amezaiku anvendte japanskerne.

Jizai Okimono er et gammelt japansk håndværk, der opstod i fredstid midt i Edo-perioden. Feudale æra kom til en ende, og smede, Bøssemagere var ude af arbejde for at overleve måtte de bruge deres færdigheder til noget andet, og der var Jizai Okimono en af ​​de fineste japanske kunstformer. I gratis oversættelse er det metal eller træ små skulpturer af drager, fugle, fisk, slanger og insekter, der er.

Kiku ningyo - japanske dukker fra levende krysantemum.

Jeg kan godt lide den mystiske japanske kultur. Hemmeligheden om dens velstand ligger måske i, at den tager sig af sine traditioner og skikke. Japan gav verden mange interessante former for håndarbejde og kreativitet. Her er en anden Kiku Ningyo (Kiku-ningyo) - dukker fra levende krysantemum. Hvert efterår er sådanne dukker lavet til den traditionelle krysantemumferie i byerne Hirakata og Nihonmatsu. Chrysanthemumerne begyndte at vokse her i det 17. århundrede og Nihonmatsu.

Kintsugi - "kunsten af ​​den gyldne søm"

Kintsugi - den japanske tradition for limning sammen brudte retter med lim og guldpulver passer perfekt ind i den japanske æstetik af Wabi Sabi. Dens essens ligger i, at det er muligt at finde skønhed i objekter, der er langt fra perfekte. I dette tilfælde skal du svigte fejlen i hoveddyden. Kintsugis historie begynder i slutningen af ​​det femtende århundrede, på tidspunktet for Shikun Ashikaga Yoshimas, en stor elsker af kunst- og teceremonier. De siger det en dag.

Osie - voluminøse japanske malerier af papir og stof.

Japansk håndarbejde - akselets japanske nålearbejde fremkom i Japan i Edo-perioden (1603-1867g) og er populær blandt japanske håndværkere til denne dag. Som alle japanske håndarbejde tolererer akslen ikke travlhed og hastighed. Derudover er materialet til disse malerier af grundlæggende betydning. Her, som i Mizuhiki (jeg skrev om dette håndarbejde i det forrige indlæg) blev japansk washi papir brugt, forskellen fra almindeligt papir på træ.

Mizuhiki - Japanske håndværk Japan gav verden en masse interessante og usædvanlige ideer håndarbejde, det kinusayga, kirigami, amigurumi, kanzashi, Temari, Furoshiki, presset blomst håndværk, som jeg skrev her er en mere. Mizuhiki - kunsten at væve knuder af specielle tynde trykpapir snørebånd (reb). Tynde, flittigt sammenvævede reb, legemliggør visdom af japansk kultur. Lyse, flerfarvede mønstre af mizuhiki.

Gamle japanske håndarbejde - furosiki (furoshiki).

furosiki (furoshiki) kom fra Japan Et andet gammelt japansk håndarbejde erobrede verden. Furashiki eller furashiki oversættes som en bademåtte. I de gamle dage var det sædvanligt i japanske badehuse at gå i bomuldskimonoer, som japansker medførte med hjemmet med et specielt tæppe, som de stod på, mens de klædte sig. Efter badet blev en våd kimono indpakket i en bademåtte og brugt som en taske. Så tæppet vendte sig om.

Osipan - en slags dekorativ og anvendt kunst, udførelsen af ​​malerier af naturlige materialer: blade, blomster, bark. Det kaldes også færdigpakket blomster- eller blomstermaleri. presset blomst håndværk presset blomst håndværk Kira Forsikring Ser man på osibanu Kira forsikring, du indse, at det faktisk er en blomst maleri, alt det, du ser i dette billede lavet af plantemateriale, uden brug af farvestoffer. Samt.

Mange interessante håndværk spredt over hele verden fra Landet af den Rising Sun. Ikebana, origami, kinusayga, mangami, kirigami, bosai. I dag vil vi tale om Temari. Japansk håndarbejde - temari (mere.)

Japansk kunsthåndværk - kanzashi (kanzashi)

Relativt for nylig opdaget den japanske teknik til at skabe tekstil blomster - Kansas (Kanzashi). Faktisk er Kansas et japansk traditionelt ornament til hår, der bæres af en kimono, og nogle gange koster dette smykker så meget som kimono selv. Kernen i denne teknik ligger foldningen af ​​kvadratiske stykker væv på en bestemt måde, hvorfra kronbladene er lavet til den fremtidige blomst. Kronbladene er af to slags: smal og flad. Og allerede.

Kan du lide bloggen?

 • alt til hjemmet (3)
 • Ikke kategoriseret (8)
 • ekstreme hobbyer (13)
 • sports hobbyer (13)
 • landskabsdesign (22)
 • et kalejdoskop (66)
 • kreativitet (154)
 • Kreative hobbyer (181)
 • Håndværk ideer (259)

Cloud af etiketter

Nyttig i netværket

Seneste indlæg

kategorier

Alle hobbyer i verden og ideer om håndarbejde fra hele verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

59 − = 53