30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk Have Foto

Smukke japanske haver (14 billeder)

1. Aoi-den og Kasui-en

Disse to haver er gratis at besøge, og ligger på Westin Hotel i Kyoto. De blev designet og bygget af den japanske mester Ogawa Jihei og hans søn Hakuyo.

Gennem den ældste bjergport i Japan kan du komme til Tion-in, templet og haven, der oprindeligt blev bygget i 1234.

Engakuji er et mindesmærke for dem, der gav deres liv under de mongolske invasioner (1274, 1281), samt en del af Kamakura Zen-systemets bjergtempel og består af 18 templer og store haver.

Bygget i 1629 til den tidligere kejser, var Yentzuji omhyggeligt anlagt, og der er en idyllisk atmosfære.

Quintessential stille have i Kyodo Gioji Temple vil lære dig at lære "Zen" at kende for omkring $ 4.

Hovedformålet med haven, ifølge hvilken du vandrer, er stedet for traditionelle japanske bryllupper.

En af de ældste templer og haver i Kamakura District, Hassader, siges at være blevet bygget omkring 736.

Sub-tempel i Kyoto Shorin-in, Hosen-templets tempel er lavet af blodige plakater fra Fusimis slot (som blev doneret som en del af mindesmærket) og begravet i frodige grønne haver.

Et lille tempel med en masse arv blev Jizo-in i Kyoto bygget i 1367 og er siden blevet restaureret flere gange.

Med et nyligt renoveret tehus er Dzomayo-ji et glimrende sted at hvile i naturen i Kamakura, og det er den femte af de fem templer, der overvåger Kanto-regionen.

Beliggende i Kyoto blev templet Dzheruri-ji bygget omkring 1047. Dammen i templets centrum blev installeret mere end et århundrede senere.

Kaju-ji ligger på Kyoto, og er centrum for buddhismen Shingon, og blev grundlagt i 900 af den daværende kejser Daigo.

I det ældste buddhistiske tempel i Kyoto er der i Kennin-ji to haver.

Tidligere ejet af grundlæggeren af ​​Mitsubishi, er Kiesumis have i Fukugawa (Tokyo) spredt over et område på mere end 8 hektar.

Japansk have (39 billeder): Udsigter. Have sten, vand i den japanske have, tørre damme, stier og vegetation

Japan har altid tiltrukket menneskers sind, primært dets mysterium, mystik og usædvanlige. Japansk have er uforenelig med opstanden af ​​farver, hovedformålet med det er ikke at beundre de smukke blomster. Det vigtigste er at få en person til at tænke over det sublime, i det mindste i kort tid, glemme omverdenenes ufuldkommenhed.

En af varianterne af den japanske have

Ved første øjekast er det ekstremt svært at opnå denne effekt uafhængigt. Især hvis du begynder at lære det grundlæggende at skabe japanske haver med komplekse kompositioner, men ikke give op. Før du begynder at tænke over layoutet og vælg elementerne til dekoration, er det ikke ude af orden at lære de forskellige haver i japansk stil at kende.

Der er 4 typer haver:

 • park haver - vi kan sige, at de startede haven og parkere kunst i Japan, de første repræsentanter af denne type dukkede op omkring 6.-7. århundrede, har migreret fra Kina;

Parkhaverne besidder et stort område

 • palads - dukkede op i 9.-12. århundrede, ved navn er det klart, at almindelige dødelige ikke kan besidde sådanne haver;
 • tempel - er arrangeret på klostre og bør sætte personen på refleksioner om høje forhold;
 • Hjemstypen er den mest almindelige, ikke kun i Japan, men også i udlandet.

Dens karakteristiske træk er et stort område, oftest var sådanne haver placeret på et fladt område, hvor floden flød, eller der var en sø. I nogle tilfælde blev rismarker i nabolaget anvendt som en del af designet.

Dette er ikke en persons egenskab, men snarere en national skat, især da sådanne haver i deres primordiale form praktisk talt ikke bevares. Dette er et fantastisk sted for kreativitet og afslapning. Tidligere var det netop disse steder, som de kejserlige familier foretrak at hvile.

Hvil i parken og taber ikke popularitet

Denne type blev grundlaget, og Japansk haveekunst lånte senere meget af designet af de første haver. For eksempel, et stramt farveskema og minimalisme i design.

Ligesom parken besatte de et betydeligt område og blev hovedsagelig brugt til en hyggelig tidsfordriv af den kejserlige familie og adelen. Hovedelementet er øen og søen (eller endda flere), der er forbundet med kysten af ​​elegante træbroer.

Ellers var designet meget lig med parkhaverne, det eneste der var hovedfokus - dammen skulle ses ikke kun fra jorden, men også fra bygningen. Størrelsen af ​​dammen skulle være tilstrækkelig til bådture, japanske kejser elskede dette tidsfordriv.

I Zen Buddhism er naturens skønhed ikke det sidste sted. Det menes at overveje skønhed og perfektion af den vilde natur, en person kan blive lidt tættere på at kende sandheden. Derfor er den japanske have et uundgåeligt element i hvert selvrespektende tempel i Rising Suns land.

Tempelhave sætter sindet til at tænke på det evige

Mark er også en ny strøm i udformningen af ​​territoriet. Det er her, der for første gang begyndte at blive erstattet af sten og små sten (afhængigt af haveområdet). Vi taler om de berømte "stenhave" og tørløb for landområder.

Som hovedelementerne i designet blev stenblock, småsten, små sten, stykker mos anvendt. Der lægges særlig vægt på den relative placering af de enkelte elementer, og det er diskuteret nedenfor, at der er tale om finesser ved at skabe en stenhave.

Når der anvendes sten og sten blandt vegetationen, vil mos på dem være passende.

Denne teknik vil kun styrke det generelle indtryk af den grå antikvitet, og dette vil gavne det generelle indtryk af haven.

I Japan i et år nu er problemet med fri territorium akut, men selv under sådanne forhold har mange huse deres egen lille have. Det kommer til, at dets område kan tælles i bogstaveligt læse kvadratmeter.

En have i japansk stil kan rummes på et par kvadratmeter

Visuelt bør denne japanske have skabe en følelse af fortsættelse af huset. Det er ønskeligt at bruge vand, dets mumling vil fremme fred. Ideel mulighed er kombinationen af ​​en række små reservoirer med kaskader af lave vandfald.

Som underart i denne kategori kan identificeres te haver - te drikke er en seriøs ceremoni og kræver en separat tilgang. Tehaven skulle føre en person langs en bugtende vej til vandkilden, og efter den traditionelle vaskning af hænderne kom tiden for te-drikke.

Eksempel på en tehave

Hver have i japansk stil er unik, men der er flere generelle anbefalinger til design af enhver have. Du kan også bringe en række elementer, dygtigt at kombinere som, og en usædvanlig atmosfære opnås.

Ved registrering af et websted skal man følge disse anbefalinger:

 • Brug af sten kan kun tilskyndes;
 • Vand henviser også til de anbefalede elementer i haven. Det er selvfølgelig ikke muligt at arrangere en lille sø på et sted for alle, men effekten fra vandoverfladen er værd at de økonomiske omkostninger;

Cascade af små vandfald ser godt ud

 • hvis reservoiret ikke virker, så kan du forsøge at arrangere en tør strøm. Designerens hovedopgave er at skabe følelsen af, at en lille strøm lige har tørret op;
 • Stierne i den japanske have bør ikke bøje sig under skarpe og lige vinkler. I naturen kan man kun finde bløde kurver og glatte konturer; i samme stil skal der også laves stier;

Eksempel på en sti i haven

 • belysning - med dette er alt nemt, du kan simpelthen købe færdige lys til et haveområde i japansk stil og installere dem på passende steder;
 • korrekt udvalgt vegetation spiller også en vigtig rolle;

Belysning skal være blød, oversvømme hele området med stærkt lys er helt ubrugeligt.

 • Hvis størrelsen på stedet tillader det, kan du på stranden af ​​søen installere en lille pagode eller mindst et par bænke til hvile og refleksion;
 • i nogle tilfælde vil den japanske have se ufærdige uden "shishi-odea" (bogey for hjorte) eller "tsuku-bai", samme fugleskræmsel, kun et mere komplekst design.

Scarecrow for hjorte

For at skabe det har du brug for et par store sten, grus til at dekorere mellemrummet mellem dem og måske en smule mos.

Hovedproblemerne med at arrangere stenene er ikke at krænke de grundlæggende regler i stenhaven:

 • Store klippeblokke kan findes i haven i stolt ensomhed;
 • mindre sten må gruppere 3,5 eller endda 7 sten. Det anbefales at kombinere aflange og konventionelle former;

Sten kan grupperes

Det er strengt forbudt at placere aflange sten vandret.

Så de vil ligne en liggende menneskekrop, det vil sige årsag til dødsforbindelse - ikke den bedste effekt for haven.

 • Forsøg ikke at opnå symmetri. Når du designer en have med dine egne hænder, er det bedre at vælge overvejelser korrekt og starte med det allerede;

Ordningen for tilrettelæggelse af stenhave

 • Mellemrummet mellem individuelle grupper af sten er fyldt med grus, det er udjævnet og på overfladen er det muligt at tegne bølgede linjer med almindelige rake - dette vil symbolisere havet.

Ikke altid er der klipper af den ønskede form, og ikke alle kan arbejde med meget vægt.

En udgang fra denne situation kan blive selvfremstillede sten med et fyldstof fra polyethylenpakker og et skelet af et forstærkningsgitter, deres overflade er smurt med et lag af cementmørtel, og efter tørring er denne sten ikke forskellig fra det naturlige.

På overfladen af ​​grus er det nødvendigt at tegne bølgete linjer

Ved konstruktion af en dam er det vigtigt at føle en balance mellem størrelsen for eksempel dammen og størrelsen af ​​haven selv. Et stormfyldt vandfald vil være uhensigtsmæssigt at se i en lille have og blive en kilde til angst snarere end et roligt humør.

Ingen japansk anlagt have kan undvære vandreservoirer (som en mulighed kan "tørre reservoirer" anvendes). En kaskade af små vandfald eller en simpel strøm vil se godt ud, men statiske vandområder er også udbredt.

Der skal lægges særlig vægt på følgende funktioner:

 • kystlinje - for japanske haver kontraindikerede regelmæssige afrundede konturer. Bedste hvis kysten er brudt;
 • afspejling af spejlet af vand - en god løsning vil plante planter på kysten, som vil hænge over vandet;
 • i bunden af ​​søen er store bjergarter passende;
 • hvis dimensionerne tillader det, kræves der i centrum af søen en lille ø, som skal føre en elegant træbro fra kysten.

En lille ø i mosens have

Japanske parker og haver er ofte dispenseret uden vand i den sædvanlige form, i hvilket tilfælde såkaldte "tørstrømme" eller en dam bruges ofte. Designerens hovedopgave er, at seeren har indtryk af, at vandet er forsvundet bogstaveligt et par timer siden og næste gang vandet er fyldt.

Tør creek med en lille bro

For den enkleste version af en tør strøm ser instruktionen sådan ud:

 • en kanal dannes. Hertil kommer, at græsplænen fjernes, og der sker en nedtrykning i jorden;
 • Kanalen er lagt ud med småsten (andre materialer, for eksempel granit kan bruges);
 • På bankerne plantede planter, der normalt vokser nær vandlegemer;

Et par planter kan plantes og i selve bækkenet.

 • Enheden af ​​små broer er tilladt.

Stier og vegetation i haven

Når der arrangeres stier i haven, bør lange lige sektioner undgås, men hyppige skarpe brud vil være overflødige. Stien skal smidigt bøjes, og ved at passere den skal en person se alle de skjulte hjørner.

Med hensyn til udseendet bør du ikke holde fast i de rigtige former, det vil sige at belægningspladen ikke passer. Optimal mulighed - store sten med en flad overflade, hvis de viser tegn på vejrtrækning, vil dette kun være til gavn. Ved kanterne af sådanne store sten kan være dekoreret med mos, der er mange muligheder, og prisen på en sådan sti vil være endnu mindre end for almindelige fliser.

Ordningen i den japanske have

Sten kan kaldes ryggraden (skelet) i haven, men uden planter (uden kød) vil enhver have se tom ud. Men ikke alle former for vegetation er velegnede, hvis lyse pletter kun nyder godt af en almindelig have, så skal farveskemaet være mere roligt, når man dekorerer japansk stil.

De mest almindeligt anvendte evergreen-arter, som er vigtige først og fremmest, fordi de giver dig mulighed for at skabe interessante former, der vedvarer hele året. Og den evige grønhed skubber det evige.

Hvad angår specifikke arter, kan sådanne planter anvendes til den japanske have i Rusland:

 • Japanske ahorn (om vinteren er det nødvendigt at varme det grundigt), andre typer af ahorn er tilladt;

 • nåletræer - det drejer sig om forskellige former for fyrretræer;
 • bambus anvendes sjældent, i Rusland kan man kun nævne en sauce - en lille bambus, som i varmt vejr vil vokse til maksimalt 1,5 m;
 • fra buskene kan man notere azaleaer, rhododendroner, spindel;
 • Stauder er egnede til iriser og krysantemum;

På billedet er der et fragment af irises vandhave

 • bregner og mos bruges også ofte i dekoration.

Når man vælger en plante til en japansk have, skal man tage hensyn til Ruslands klima.

Nogle af dem tåler ikke alvorlige frost.

Den japanske have er et godt sted ikke kun for simpel hvile, men for at tænke på det evige. Dette sted justerer sig til et roligt humør og får tankerne til at strømme glat og målt som vandet i en dyb flod.

På trods af den tilsyneladende enkelhed i design bør tage hensyn til en masse nuancer, vil oplysningerne i denne artikel hjælpe dig med at forstå denne voprose.Na video i denne artikel de grundlæggende nuancer af udformningen af ​​haven i den japanske stil.

20 japanske haver fra hele verden

Japanske haver smadre hele verden: i gårde af huse i byens parker, samt historiske steder, såsom buddhistiske og Shinto templer og gamle slotte. I japansk kultur er havearbejde en rigtig kunst, det samme som kunsten at kalligrafi. De første japanske haver optrådte under indflydelse af stiliserede kinesiske haver. Traditionen med at skabe japanske haver blev overført fra sensei til disciplen. Vi understreger 20 fantastiske japanske haver fra hele verden.

1. Hongbo Garden, Osaka, Japan. (63highland)

2. Japansk have i Buenos Aires, Argentina. (LUIS ARGERICH)

3. Garden of the Ryon-ji Temple, Kyoto, Japan. (JAIME PEREZ)

4. Japansk have i Gulvtæppet, Australien. (John O'NEILL)

5. The Ritsurin Garden, Takamatsu, Japan. I midten af ​​en typisk japansk have er der et hus, hvorfra det er almindeligt at beundre denne helt have. (63highland)

6. Ud over et beboelseshus i en japansk have kan der være nogle af disse elementer: vand (bro over vand eller sten); stenhunter eller bare sten; lantern (normalt lavet af sten); tehus eller pavillon; hegn, hegn eller traditionel mur. På billedet: tropisk have Monte Palace, Madeira, Portugal. (JONATHAN GROBE & HANNES GROBE)

7. Stenhave Daidzen-ji Cen, Kyoto, Japan. (CHRIS & SUYEN SELKE)

8. Japansk tehave, San Francisco, USA. (J. ASH BOWIE)

9. Japanske haver betragtes som et sted, hvor folk forlader det hektiske liv og hverdagens stress. På billedet: Ginkau-ji, Kyoto, Japan. (KAISER TIA)

10. Coracuan Garden, Okayama, Japan. (63highland)

11. Kayu-siki - haver, hvor de går for fuldt ud at nyde deres skønhed. På visse steder er der uregelmæssigheder, så du kan se ned. På billedet: haverne i Hamilton, Waikato, New Zealand. (Bit2span)

12. Stenene bruges til konstruktion af spor, broer og overgange. På billedet: Zenens stenhave, Japan. (BRIGGITTE JEANNETTE)

13. Japansk have i Holland. (FRANS SCHMIT)

14. Den japanske have i Portland, USA. (LAURA SCUDDER)

15. Adachi Kunstmuseum, Yasugi, Japan. (63highland)

16. Vand bør være en del af det naturlige landskab i den japanske have. Derfor finder du her ikke springvand. Vandet strømmer glat og forsigtigt. Over de smukkeste damme, ofte hænge lanterne. I nogle haver er der endda tørrede damme, og de skaber endvidere samme virkning som de fulde. På billedet: en have i Kumamoto, Japan. (63highland)

17. Keunukan Have, Nagahama, Japan. (63 højland)

18. Japansk stenhave i Koyasan, Japan. (ANTHONY FINNEY PHOTOGRAPHY)

19. Japanske haver i Portland, USA. (STEPHEN GRAY)

20. Grønne planter er en anden del af japanske haver. Japanske traditioner kræver blide grønne nuancer, men også blomstrende træer og planter bruges her. I de japanske haver i Vesten bruges mange planter, der er unikke for Japan. På billedet: Como Park i Minnesota, USA. (KRISTI SAUER)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 7 = 12