30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Japansk bonsai træ

Japansk bonsai træ

Det er japansk fordi kunst kom til os fra dette solrige land. Fra det japanske sprog oversætter sit navn som "et træ i en skål." Små bonsai træer, som normalt vokser ikke mere end 1 meter, gentager præcist udseendet af en voksen træ voksende i naturen.

Nogle gange, for at skabe et endnu mere realistisk billede, tilføjes mose, sten og andre dekorative elementer til det. Det er således muligt at gentage i et miniature et stykke af det naturlige landskab.

Historien om det japanske bonsai træ

Det er kendt, at bonsaiens kunst stammer fra Kina for mere end 2.000 år siden under navnet Penzin, og kun i det 6. århundrede blev det overført til Japan. For omkring hundrede år siden blev kunst utroligt populært i Japan, og derfra kom det til os og spredte sig over hele verden.

I bonsai praksis ved hjælp af mange slags træer, både nåletræer og løvfældende og blomstrende. Du kan bruge fyr, gran, lærk, enebær, cypres, ginkgo, bøg, avnbøg, lind, ahorn, Cotoneaster, birk, zelkova, kirsebær, blomme, æble, rhododendron.

Dårlige indendørs føler forskellige former for små endivie Ficus, Carmona, granat, Murraya, sageretsiya, oliven, Lagerstroemia, fuchsia, myrte, rosmarin, buksbom, Psidium, bredbladet kinesisk elm, små citrusfrugter (citron, Kinkala, calamondin).

Den levende bonsai-træ kan dyrkes fra frø eller fra kimplanter klar. Der er også en såkaldt metode fupazhirovki bonsai når du finder en plante i naturen, omplante den i en beholder og derefter vokse og er ved at opbygge.

Den første metode er den mest komplekse og tidskrævende. Men det er han, der bringer den største glæde, da man kan huske og danne dit træ fra begyndelsen. Afhængigt af de valgte plantearter kan roden og tiden til den første formgivning beskæring tage op til 5 år.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Små japanske træer: kunsten at dyrke bonsai

Indenlandske planter er ikke kun blomster og palmer, små japanske træer vandt også mange blomsterbutikker og bosatte sig hjemme. Voksende bonsai er en kompleks, men fascinerende videnskab, der har mange subtiliteter og nuancer. Nogle gange føles det selv som det er så kompliceret, og det er næsten umuligt at opnå det ønskede resultat. Men voksende små japanske træer er først og fremmest en proces, hvorfra det er nødvendigt at have det sjovt.

At dyrke bonsai hjemme, skal du forstå deres sorter, samt forstå, hvilke betingelser der skal skabes for et lille træ derhjemme. Under alle omstændigheder vil det være en interessant oplevelse, der vil med glæde være i gang med at dyrke et træ, og det vil også med resultatet blive i form af en stærk og smuk plante. Bonsai er en introduktion til levende natur derhjemme.

På trods af at bonsai betragtes som fødestedet for Japan, i virkeligheden, voksende miniature træer er bleven opstod i Kina flere århundreder før vor tidsregning. Dette fremgår af tegningerne fundet ved slutningen af ​​sidste århundrede, hvor dyrkning teknologi bonsai er beskrevet i detaljer. Disse billeder historikere tilbage til regeringstid af den kinesiske Tang-dynasti.

Bogstaveligt "er bonsai af" på japansk sprog betyder "træ, der vokser på et fad." Oprindeligt engageret i kunsten at deres dyrkning, buddhistiske munke, som altid har værdsat rolig, målt, absorption i sig selv, og den naturlige verden. Men ikke kun i Asien har været populær bonsai, har historikere og arkæologer fundet beviser for, at gamle egyptere også vidste hvordan man dyrker små planter i små containere.

I slutningen af ​​20 - begyndelsen af ​​21 århundrede trænger bonsai ind i Europa og erobrer hjerterne hos mange amatørblomstavlere. Miniatyr træer erobret med deres nøjagtighed og skønhed, hvilket giver mulighed for at dykke ind i processen med domstolskab og kontemplation af den smukke. Grow bonsai hjemme er ikke let, men resultatet er værd at indsatsen.

Varianter af små japanske træer

Den århundredgamle historie med udviklingen af ​​bonsai har ført til, at små træer er af forskellige typer i form, størrelse og navn. Til dato er der mere end ti forskellige typer bonsai, som hver især er unikke og smukke på sin egen måde. Det er svært at sige, hvilken der er lettere at dyrke, og hvilken er vanskeligere. Hvis du vælger et japansk træ, er det bedre at navigere gennem de interne fornemmelser og tiltrækning til en bestemt type. Hvad sjælen ligger i, vil blive dyrket, nyde processen og nyde overvejelsen om en miniature skønhed.

De mest populære typer af bonsai:

En af de mest almindelige og populære typer af små japanske træer. Denne stil er kendetegnet ved en lige træstamme, med en bred bladbase i bunden, som er smalere til toppen. Symbolet på et sådant træ er en indre kraft, en ubøjelig stang.

Et lille træ med en jævnt voksende men vippes til sidevaten kaldes en syakan. I denne stil kan næsten ethvert træ dyrkes, selvom det er i færd med at passe på det, bliver du nødt til at vise færdigheder og færdigheder. Symbolet for at vokse til siden af ​​træet er fleksibilitet og evnen til at modstå vind.

Træet i denne stil vokser opad, kronen har tendens til at skyde, men kronen har en mere fri formation, den kan være svagt buet eller tilbøjelig. Til en vis grad kombinerer denne stil de to tidligere. Symbolet for en sådan plante er enkelhed og fleksibilitet sammen med ønsket om at strække opad og modstå forhindringer.

Træerne i denne stil vokser virkelig i kaskader, kronen ned. Bløde grene strækker sig forsigtigt og bøjer ikke under sne eller vind. Et sådant træ ser usædvanligt og originalt ud i en huskande. Og det symboliserer evnen til at tilpasse sig de omgivende omstændigheder.

Fra beholderen, som vokser et træ-sokan, er der ikke et kuffert, men adskillige på én gang. Som regel er en gren altid større og mere massiv end den anden. Trunks kan være to eller flere, de ser smukke og harmoniske ud. På en anden måde kaldes denne stil "far og søn", fordi det mindre træ ser ud til at strække sig til det større, vil være som det. Derfor symboliserer denne stil af bonsai generationernes forbindelse og overførsel af erfaringer.

Et sådant træ er kendetegnet ved et langt blott kuffert og en lille krone øverst. Planten har næsten ingen grene, men vegetationen øverst på bagagerummet ser harmonisk og smuk ud. Sådanne træer har lært at vokse en af ​​de første, og deres form symboliserer evnen til at rejse sig over problemer og forfængelighed.

Denne slags bonsai er en sammensætning af flere træer, der ser sammen som et lille stillads. Træer af samme art er oftest plantet i en beholder, men euse-ue tillader også en kombination af flere typer planter. En vigtig regel - træer skal være et ulige tal.

Ishizuki - træer blandt sten

I denne stil vokser træerne på sten og i deres sprækker. Det er ganske svært at tage sig af en sådan plante derhjemme, så den kan kun dyrkes af en rigtig herre, der er ivrig efter sin virksomhed. Men Isisuki symboliserer udholdenhed og evne til at overleve under alle forhold.

Det er selvfølgelig ikke alle stilarter af små japanske træer, deres sorter er meget større. Men du skal starte med enkle muligheder for at lære at pleje bonsai og finde ud af, hvilke forhold der er bedst for dem. Så processen vil bringe glæde, og resultatet vil glæde en smuk sund plante.

Egenskaber ved pasning af miniature træer

På trods af den usædvanlige karakter af sådanne husplanter som bonsai, giver det sig næsten samme betingelser som mange andre blomster. Først og fremmest skal du forberede en passende jord, hvor det japanske træ vil føle sig godt tilpas. Derefter er det vigtigt at installere det på et sted med tilstrækkelig belysning, opretholde den ønskede lufttemperatur og sikre regelmæssig vanding.

Bonsai - små træer, men de har også brug for en periodisk transplantation. Derfor er det vigtigt at kende regler og træk ved transplantation af miniature træer.

Et særpræg ved bonsai er behovet for at trimme kronen. Her skal du også overholde visse krav til at danne en smuk og korrekt form for et minitræ. I betragtning af alle disse nuancer vil det være muligt at dyrke en unik plante.

Optimal jord og bonsai transplantation

Hovedformålet med transplantationen er ikke at øge kapaciteten, hvor et miniatyr træ vokser, men at skære rødderne og opdatere jorden. Derfor forbliver potten som regel den samme. Beskæring rødder kan bremse træets vækst, det forbliver miniatyr og pæne.

Som for jorden, det kræver en vis struktur til bonsai følte komfortable, han var nok af sporstoffer og mineraler. Landet før plantning består af 3/5 humus jord, 1/5 tørv og 1/5 sand, men i mange store blomsterbutikker kan du købe færdige mix til bonsai. Dens vigtigste kendetegn - lethed og lav surhedsgrad.

Transplantation sker i foråret, når den aktive vækst af rødder og kroner begynder. Ændring af jorden i tanken, hvor et miniature træ vokser, skal du omhyggeligt trimme rødderne og efterlader en afrundet form. Den længste bør være de centrale rødder, og lateralerne - lidt kortere. Træet er plantet i en ny jord til en dybde på ikke mere end 5-6 cm.

Belysning og egnet beliggenhed

Miniatyr træer elsker lys, men visner fra direkte sollys, så planten skal afhente et sted på vindueskarmen i øst eller vestvinduet. Særligt farligt er tilstedeværelsen i solen af ​​et nyligt transplanteret træ, sådanne forhold kan komplicere sin tilpasningsproces.

Hvis det sted, hvor potten fra bonsai står, er mørk, skal han give kunstig belysning. Triste blade, der konstant smuldrer, er problemer med dårligt lys. Om sommeren kan en beholder med træ sættes i frisk luft - en altan eller en åben terrasse.

Miniature træer som vand og fugt, men det er bedre at ikke vand dem, men installer potten i pallen. Det påføres sten, fyldt med vand til et niveau på 2-3 cm og sætte en krukke plante. Det er den lille dybde af potten, der får jorden til at tørre ud hurtigt og kræver derfor rigelig og regelmæssig vanding. Om vinteren behøver vandbonsai en gang om ugen, om sommeren - en gang i 4-5 dage.

Ved en høj temperatur i luften anbefales det at sprøjte bonsaibladene, gennem deres overflade er planten også absorberet af fugt.

Temperatur og fugtighed

Sammen med høje krav til jordfugtighed kan bonsai leve og dyrke smukke træer kun ved lave temperaturer. Den optimale temperaturregulering er 12-18 grader, selv om sommeren. I foråret, når luftens temperatur på gaden bliver over 12-14 graders mark, kan du tage bonsai ud på balkonen. I dette tilfælde skal træet beskyttes mod udkast.

Med hensyn til luftfugtighed er gennemsnitsniveauet på 40-50% bedst egnet til miniature træer. Bonsai kan ikke lægges i nærheden af ​​opvarmningsbatterier, og om vinteren i et rum tør luft vil fugt i panden hjælpe planten til ikke at opleve fugtmangel.

For at danne et smukt træ af den ønskede form, skal den have et konstant billede af kronen. For at gøre dette har du brug for en speciel lille sekatør eller en godt skærpet saks. Som regel udføres beskæring af træet i foråret før transplantationen. I processen er det nødvendigt at fjerne gamle og tørre grene, afskære unge skud, der danner den nødvendige form af kronen.

Således har betingelserne for pleje af bonsai derhjemme deres egne egenskaber, men repræsenterer ikke særlig kompleksitet. Efter at have lært at forstå, hvordan et lille træ føles som det ser ud, kan hver blomsterhandler opfylde de krav, som planten har. Processen med beskæring, transplantation, vanding og kontemplation af bonsai hjælper med at dykke ind i naturens og stilhedens verden. Til dette og værdsætter disse små, men unikke og smukke japanske træer.

Re: Små japanske træer: kunsten at dyrke bonsai

Jeg kan godt lide denne kunst så meget! Jeg forsøgte at dyrke et sådant træ fra en kinesisk rose - det er normalt en stor busk med store lyse farver. Det blev godt trimmet af mig og voksede i den rigtige retning. Men det viste sig stadig en stor plante til bonsai.

Det er cool at få alt om blomster og planter på din mail.

Bonsai - et træ på en bakke: funktioner i pleje og voksende derhjemme

Ifølge legenden besluttede den kinesiske kejser at se hans land for første gang, for hvilket himmelske rigs mestere måtte lave små kopier af huse, mennesker og selvfølgelig træer. Bonsai, et træ i miniature, for næsten 1500 år siden erobrede først Japan, og i dag har denne fantastiske kunst erobret hele verden.

Som for mange århundreder siden er målet om en blomsterhandler, en ivrig bonsai, reproduktionen af ​​naturens skabelser. Reducerede kopier af egetræer, ahorn, fyrretræer, kirsebærblomster eller figner har realistiske proportioner, de lever efter naturens orden. Hvis planten vokser et løvtræ, blomstrer det, bliver dækket med blade og blade til vinterfred.

Da den velkendte lighed mellem et ægte træ dannes manuelt, vokser og plejer bonsai er en tidskrævende, tidskrævende opgave, der kræver viden, tålmodighed og forståelse for dine grønne kæledyrs behov.

Og endnu flere og flere begyndere er entusiastisk påbegyndt et hårdt, men meget spændende arbejde. Hvordan man dyrker en bonsai hjemme og tager sig af en lille kopi af dette træ?

Blandt de uindviede i subtiliteten af ​​gammel agrotechnology er der en opfattelse af, at japanske bonsai træer er planter, der er fremstillet af deres specielle frø. Det er ikke sådan. Erfarne dyrkere ved helt rigtigt, at miniaturegris, fyrretræer, æbletræer eller wisteria opstod fra almindelige frø, og kun menneskelige hænder formåede at få dem til at moderere deres vækst og ændre deres form.

Sådan dyrkes bonsai hjemme: fælles måder

Hvis blomsterhandleren kun begynder at være interesseret i bonsai, er den nemmeste måde at erhverve en plante, der allerede er dannet, for eksempel fra en ficus eller citrus. Det vil hjælpe dig med at beherske alle metoder til at undgå den sædvanlige vanding til at trimme og justere formen på bagagerummet og grene. Den akkumulerede erfaring vil gøre det muligt at gå videre til mere komplekse opgaver.

Voks bonsaihuse på flere måder:

 • ved at så de frø af den kultur du kan lide og den efterfølgende "uddannelse" af frøplanten;
 • ved hjælp af en rodede stiklinger;
 • dannelsen af ​​en frøplante fra et planteskole eller dyreliv;
 • overførsel til en gryde og korrektion af en voksen kulturel eller vildprøve.

Den hurtigste af disse metoder er dannelsen af ​​kronen og rodsystemet af en- eller toårige planter. En sådan plante har allerede udviklet rødder, mens dens grunddel giver plads til fantasi og kan ændres, ifølge blomsterhandlerens planer.

Entusiaster, der er interesserede i at dyrke bonsai fra frø, bør vide, at denne måde er den længste, men også taknemmelig. Her er kontrol af planten hos mennesker bogstaveligt talt fra det øjeblik, at hakke frøet, og det er lettere at ændre formen på skud og rødder på grund af deres fleksibilitet.

Det er ikke nødvendigt at vælge en eksotisk sort af træ eller busk. Det vigtigste er, at planten har små blade og en lille årlig stigning, ellers "tamme" vil det fremtidige bonsai træ være meget vanskeligere.

Valg af det rigtige træ til bonsai

Hvilke typer planter er egnede til bonsai, et japansk træ? For hurtigt at få et attraktivt træ kan du være opmærksom på:

 • på rumssorter af citrus, for eksempel kalamondin eller almindelig citron;
 • på dværggranaden;
 • den utroligt fælles og uhøjtidelige Ficus Benjamin;
 • på dekorative sorter af æbletræer;
 • på pilen
 • på underdyrkede fyrretræer
 • på en række arter af ahorn.

Valget af egnede træer til bonsai er utrolig godt, og mange af dem er indfødte indbyggere i Rusland og findes i haver, parker, byområder og skove. Storslåede kompositioner opnås fra barbær og irgi, hagtorn, akacia og birk, ældre og linden, spindel og eg.

Før du dyrker bonsai, afhængigt af plantens art, bestemmes dens fremtidige højde og stil.

Frø af træer og buske egnet til bonsai er opdelt i to typer. Nogle kulturer er straks klar til spiring, men i "program" for mange arter er dvaletiden lagt ned ved evolution, når spiren venter på den kolde årstid. I hjemmet vil stratifikation hjælpe efterligne vinteren.

Frø af træer til japansk bonsai i 3-5 måneder er lagt i vådt sand eller sphagnum mose, hvorefter beholderen er anbragt i køleskabet. Ved en lille positiv temperatur i et fugtigt miljø forbereder frøet sig til vækst. Når han overføres til varme, bliver spiren hurtigt vækket. For eviggrønne arter og planter med frø, der har en særlig stærk skal, bruges varme eller temperaturkontrast til at vågne op.

Frø er sået fra forår til efterår. Frøplanter, der er opnået i anden halvdel af sommeren, har allerede brug for belysning, hvilket blot er uundværligt om efteråret og vinteren.

Til spiring og de første måneders levetid bruger frøplanterne et let sandbaseret torvsubstrat eller gennemvædet og fugtplukket tørvtabletter. Selvom overfladen ikke ser ud til at spire, skal beholderen være i mørket under filmen. Lufttemperaturen vælges afhængigt af bonsai træet der dyrkes.

For at undgå kondens og rot, er drivhuset ventileret. Når fremkomsten af ​​skuddene indeni giver en lille adgang til frisk luft og overfør planterne til lys. Efter behov bliver frøplanterne vandet og befrugtet med komplekse forbindelser. Når planten når en højde på 10-12 cm, transplanteres den.

På dette stadium forkortes hovedrotten med en tredjedel for at standse træets lodrette vækst. Straks fortsæt til dannelsen af ​​den fremtidige bagagerum, for hvilken der anvendes kobbertråd.

Pot og pot valg til bonsai

Et bonsai-træ er ikke forgæves kaldet vokset på en bakke. For at begrænse dyret i vækst bliver det plantet i en bevidst lille og lav kapacitet, der parallelt danner og afskærer en del af rodsystemet.

Når man vælger en pot til bonsai, skal man tage højde for, at træet i løbet af årene bliver tungt, og især med en forkert, skrå eller kaskad form, kan miste sin stabilitet. Derfor, for bonsai, der strækker sig i størrelse fra nogle få centimeter til 9 meter, producerer traditionelt massive, ofte keramiske gryder, skåle eller beholdere af forskellige former og stilarter.

I bunden af ​​tanken skal der være et drænhul og ikke en. De bruges ikke blot til dræning af vand, men også til fastsættelse af planter.

Beskyt planten og beskyt den mod svampeskader på rodsystemet vil hjælpe potten til bonsai behandling med en varm opløsning af kaliumpermanganat eller skoldning med kogende vand.

Bonsai primer er ikke kun designet til at give plantens ernæring og fugt, det skal hjælpe rødderne til at få fodfæste i det relativt lille volumen af ​​potten. Derfor, for en miniature kopi af ægte egetræer, limes, citroner, ahorn og andre træer bruger et særligt substrat.

I Japan, i mange århundreder, kaldes en sådan blanding baseret på visse typer ler, acadama. For mere næringsstof og frihed i det granulerede stof tilføjes frugtbar jord og sand:

 1. For løvfældende træarter anbefales bonsai et substrat med inklusion af 7 dele sodavand og 3 dele stort vasket sand.
 2. Blomstrende kulturer dyrkes på en blanding af 7 dele sodavand, tre dele sand og en del af højt næringsstof humus.
 3. Koniferer, den mest populære blandt bonsai elskere, har brug for en særlig løs jord, for hvilken 3 dele græsplæne og 2 dele af vasket sand er taget.

Før du fylder potten, hentes bonsai primeren, fjerner udenlandske indeslutninger, som kan beskadige rødderne, sigt og sterilisere. I bunden af ​​tanken er der anbragt et drænlag for udstrømning af overskydende fugt.

Bonsai træpleje derhjemme

Det er ikke nok at købe et miniatyrtræ, få en ung frøplante eller rode stenens stilk du kan lide. Det er vigtigt at vide, hvordan man plejer et bonsai træ.

Konstant begrænsende vækst, danner en krone og vokser en bonsai i en lille krukke, en person ændrer helt livet af et træ eller en busk. Derfor er omsorg for en sådan kultur påfaldende forskellig fra omsorg for andre kageplanter.

Blomsterhandlerens vigtigste opgave er at justere vandingen af ​​bonsaien, som det ikke er let at klare med et lille jordmængde og en lavpotte fyldt med rødder.

Tidligere var der kun hør til rådighed for blomsterhandlerne, eller de kunne nedsænke potten fra bonsaien i en skål med vand for at suge jorden nedenunder. I dag anvendes vanding af planter eller drypvanding aktivt, hvilket tillader dæmpning og uden risiko for sløring for at fugte jorden under bonsai.

Til kunstvanding tages kun blødt, optøet eller ustabilt vand. I løbet af vegetationen har planter brug for mere fugt, med begyndelsen af ​​efteråret og den nærliggende hviletid, vanding reduceres og mindre ofte styres af substratets tilstand.

Fodning udføres med en periodicitet på 2-3 uger ved anvendelse af deres blandinger til forskellige afgrøder og årstider. For japanske bonsai træer er der mineralforbindelser baseret på alger.

Du kan ikke forlade planter uden mad, men det er lige så vigtigt ikke at overfeede bonsai. Derfor, når du plejer bonsai træer hjemme, er top dressing gjort meget omhyggeligt:

 • I foråret indeholder gødningen maksimalt vækstintensiteten dobbelt så meget nitrogen som kalium og fosfor;
 • om sommeren forbliver proportionerne det samme, men koncentrationen reduceres med halvdelen;
 • tættere på efteråret, især for løvfældende afgrøder, øger de indholdet af kalium og fosfor to gange og reducerer kvælstof tværtimod.
 • blomstrende og frugttræer og buske har brug for mere kalium, som går til dannelsen af ​​knopper og æggestokke.

Med vinterens ankomst til eksotiske evergreens ændres intet, men nåletræer og løvtræer bør være forberedt til overvintring. Sådan plejer du et bonsai træ om vinteren? Hvis klimaet tillader det, bliver de tilbage på gaden eller sat på uopvarmede terrasser. Rotsystemet i en lille krukke til bonsai kan lider først, så det er desuden beskyttet, og jorden er tørret lidt. Ved begyndelsen af ​​foråret vågner planten og skal igen vandes, fodres og bindes til bonsaiformationen af ​​kronen og rødderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 3 =