30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Як обрізати виноград

Beskæring af druer til begyndere

Druer beskæring - En af de mest komplekse hændelser i dacha. Nogle gange er det svært at forstå, hvordan man korrekt klippe druer og hvornår

Beskæring af en drue buske er reduceret til beskæring 90 procent af vinen, forlader det nødvendige antal øjne (nyrer).

Lad os overveje i detaljer hemmeligheder for korrekt beskæring af vinstokken, fra det første år af plantning.

Druer kan beskæres om forår og efterår. Ved beskæring i efteråret er det ønskeligt at dække busken til vinteren og beskytte mod frysning. Hvis der er svære vintre i din region, så beskær i foråret eller dække vinen til vinteren. Forresten tolererer uomskårne druer bedre vinter.

Funktioner af strukturen og navne på dele af vinstokken

Basen af ​​stammen, der er under jorden, kaldes hæl, rødder vokse fra det.

shtamb - En del af stilken før den første lateralskydning, som i alle træer. Ved druer er en del af stilken placeret under jorden, ender med en hæl.

hoved - Fortykkelse på hovedstammen, hvorfra sideskuddene forlader.

Ærmer (skuldre) - Dette er de laterale skud, der afgår fra hovedstammen. Og øjnene på dem, det er de samme nyrer.

Der er betingelser, der skal huskes: frugtpilen og udskiftningsknappen.

Frugt pil - en langærmet ærme, hvorpå der efter afskæring er 8-12 nyrer tilbage.

Udskiftning knude - En kort ærme, efter at der er skåret, er der 2-4 øjenlår.

Frugtforbindelse - Et par skud, der består af en knude-substitution og en frugtpil. Vi har demonteret alle navne, lad os gå videre til hemmelighederne ved beskæring af druer.

Der er mange muligheder for dannelsen af ​​vinstokken. Lad os dvæle på den enkleste og mest forståelige form: skud må ikke få lov til at vokse lodret, men horisontalt.

Dannelse af druer i det første år

Om foråret er de to laveste knopper tilbage på den centrale skyde, resten er afskåret. Af dem vokser 2 skud og binder dem skråt i forskellige retninger.

Sent på efteråret, når alle blade falder, før dette ikke kan gøres, ellers vil druerne løbe tør for saft, forkorte skudene. Vi forlader en kortere, forlader 2 nyrer, forlader den anden skud lang og forlader 4 nyrer. For vinteren skal du fjerne vinranken fra traljen og gemme den.

Dannelse af druer i andet år

I foråret, efter at trusselen om stærke frost passerer (i begyndelsen af ​​april), skal du fjerne beskyttelsen og binde vinet til trellis bundledning, toppen i forskellige retninger.

Stængler, der vokser fra nyrerne, tillades lodret eller med en lille hældning væk fra bushens centrum.

I efteråret, efter faldende blade, er en lang ærmet afskåret og forlader 2 skud. Ermer vil være de samme. Derefter skæres de lodrette stængler: dem, der er tættere på midten og lavere langs hovedstænglen, afskåret forlader 2 knopper. Det vil være en tæve substitution.

Lodrette stængler placeret yderligere, afskåret forlader 4 nyrer - disse vil være frugtpile. Vi fjerner vinstokken og gemmer om vinteren.

Dannelse af druer til det tredje år

Om foråret, efter frysning, fjern husly fra vinstokken. Langfrugtspile knytter sig til bundstængerne vandret, spidserne i modsatte retninger.

Erstatningsknopper vi forlader for at vokse lodret. Om sommeren vil alle nyrerne vokse stammer. I begyndelsen af ​​august bruger jagter - beskæres stilke på 10-20 cm på grund af dette øger kvaliteten og mængden af ​​bær.

Tidligere i august, tilbringer ikke jagt, ellers ses der en spiralmasse på vinet.

Om efteråret, Efter efterårets fald trimmer du de sidste 4 lodrette skud med en del af ærmet.

Som følge heraf vil der på hver skulder være et link med to lodrette skud. Deres beskæring er også produceret som i andet år. Undslippe det nærmere til midten af ​​de beskårede forlader 2 nyrer, fjernt forlader 4 nyrer.

Alle efterfølgende år med vækst af druerbusken udfører beskæring på samme måde som i det tredje år.

Opmærksomhed: For større pålidelighed og sikkerhed, kan du lade flere nyrer på skudene, men ikke mere end 10 på hver. Dette sker i tilfælde af frostskader.

For eksempel er det optimale antal 3 nyrer på knoglerne af substitution og 6-7 nyrer på frugtpilene. Om foråret, hvis alle nyrer overlever, kan overskuddet skæres.

Video - Beskæring af druer trin for trin

Her er de vigtigste hemmeligheder ved beskæring af druer i efteråret, hvis overholdelse vil blive et løfte om at opnå en høj kvalitet og stor høst af bær.

Beskæring af drue i efteråret til begyndere i billeder

Begyndere ved ofte ikke hvordan man skal klippe druer korrekt, på hvilket tidspunkt af året er det bedre at gøre. Den mest almindelige fejl hos nybegyndere er for forsigtig beskæring, og selv en begyndergartner finder det svært at bestemme den korrekte tid for vaccinationer.

Druer er en sydlig plante, klimaet af midterbæltet er ikke vant til det og for hårdt, så meget afhænger af beskæring af buskene: hvordan planten overlever vinteren, hvor produktiv den næste sæson vil være, om bærene er lækre og store.

Denne artikel er dedikeret til beskæring druer i efteråret for begyndere, i billeder og ordninger begyndere vil kunne se, hvordan man korrekt plante vinstokke i forskellige aldre.

Hvad er beskæring af druer til?

Grafting druer eller, som det ofte kaldes, er beskæring virkelig nødvendigt. Mange vinavlere gør en stor fejl, forsømmer denne fase af pleje af planter, som følge af produktiviteten af ​​buske, vinstokke er syge og fryse, og bærene selv bliver smagløse og små.

Beskæringen af ​​beskærede druer er svært at overvurdere, fordi hun løser sådanne problemer som:

 • øge frostbestandigheden af ​​vinstokken, hvilket er særligt vigtigt for termofile og ikke-slørede sorter;
 • stigning i udbytte på grund af beskæring af gamle skud, samt de vinstokke, der forhindrer busken i at udvikle sig ordentligt;
 • optimering af forholdet mellem den overliggende del af druerne og dens rødder, justering af fortykkelsen af ​​skudene;
 • forebyggelse af smeltning af bær, forringelse af smagskvaliteten af ​​druer;
 • Forenkling af opvarmning af en plante til vinterperioden, faktisk at skjule de forkortede, korrekt dannede vinstokke er meget enkel;
 • acceleration af saftbevægelsen i skuddene afskåret fra efteråret giver tidligere afgrøder.

Meninger om timingen af ​​beskæring af vinstokke er opdelt, men de fleste vinavlere hævder, at det er bedst at trimme skudene i efteråret. Faktum er, at foråret beskærer ofte fører til "crying9raquo; vinstokke, på grund af hvad ikke alle knopper blomstrer, falder høsten, den omskårne skyde kan forsvinde. Alt dette sker, for i begyndelsen af ​​de varme dage i druerne begynder juice at bevæge sig, bliver planten svag og modtagelig for skader og infektioner.

Vælg den nøjagtige dato for efterår beskæring af druer vil hjælpe med faktorer som klimaet i regionen, lufttemperatur dag og nat, plante sort, behovet for yderligere lyst vinstokke.

Bestemt med datoen for efteråret beskæring af druer, er det nødvendigt at overveje sådanne faktorer:

 1. Jo længere klyngerne forbliver på skuddene, desto mere næringsstoffer ophobes druernes rødder. Så vil planten være stærkere og bedre at bære vinteren.
 2. Dagtemperaturen må ikke falde under -5 grader, fordi denne vinst ved denne temperatur bliver skrøbelig, planten kan lide under trimning eller binding af skud.
 3. Den første natlige frost bør allerede forekomme, så sapfloden i druer stopper, ellers vil flugten "cry9raquo; og uundgåeligt vil fryse.
 4. Alle blade fra busken skal falde af, og bunterne skal afskæres.

Preliminær trimning af vinstokken udføres i september, når hele høsten af ​​druer vil blive fjernet, er anden fase i midten af ​​oktober, når det er tid til at binde vinstokke til efterfølgende opvarmning.

Druer kan klippes om efteråret på forskellige måder, men trimningsmetoden bør vælges i det første år af plantelivet og overholdes i hele vækstsæsonen.

Beskæringsordningen afhænger af forskellige faktorer, såsom:

 • plantens alder
 • forskellige druer;
 • behovet for vinterhus (frostbestandig klasse eller ej);
 • fortykkelsen af ​​vingården.

At skære druer korrekt efteråret, skal du forstå den relevante terminologi:

 • Det er sædvanligt at kalde en udvækst ud af jorden i rette vinkler;
 • Et vækstpunkt kan kaldes en cordon eller en ærme. Cordon vokser fra stilken, og ærmerne kommer ud direkte fra jorden;
 • På grenene af frugtvinstokke er der placeret på toppen, og på ledningerne er de placeret i hele skyderen.

Grundlæggende ordninger for beskæring af druer

Om efteråret skal druen formes, således at det i foråret frigiver frugtstænger, hvor der dannes en flok druer. Ordningen beskæres afhængig af om druerne vil være beskyttet til vinteren. Afhængig af dette vælges ventilator og trimning af vingården.

Fan grafting af druer udføres til dæk sorter. Denne fremgangsmåde til dannelse af en vinstok har en række fordele, blandt hvilke hurtig foryngelse af buske uden at reducere udbytter og fri bevægelse af skud, så de kan bøje dem til jorden og dække om vinteren.

Fans fra vinstokke skal dannes i en sådan rækkefølge:

 1. Beskæring af unge druer begynder i det første år af plantelivet. I efteråret i år afskæres skuddet, så der er 3 knopper tilbage. I foråret skal knoppene give nye grene, men den unge plante har muligvis ikke nok styrke, som følge heraf vil ikke alle knopper vågne op. Hvis alle tre skud er gennemboret, den midterste knivspids.
 2. I andet efterår skal du sætte substitutionernes knude. Til dette er to skud skudt til 3-4 nyrer.
 3. Det tredje efterår er tidspunktet for dannelsen af ​​ærmerne. Vineårene skal på dette tidspunkt strække mere end en meter og have en tykkelse på ca. 8 mm - dette er vingårdens fremtidige ærmer. Om efteråret skal de forkortes i halvt, efterlade, et sted, halv meter lange skud. Disse grene er fastgjort til ledningen i en højde på ca. 30 cm fra jorden.
 4. Vinen er yderligere formet, så de indre ærmer er kortere end de ydre ærmer.
 5. Det fjerde efterår er tidspunktet for den endelige dannelse af vinvinduet. Selv om foråret, fjern alle skudene på ærmerne, undtagen de to eller tre mest høje. De skal placeres lodret - de er frugtsprutter, de er bundet til trellier eller støtte.
 6. I efteråret i det fjerde år er det nødvendigt at afskære skud på ærmerne. Øvre fruiting vinstokke er prikket omkring 7-8 nyrer, på de nederste blade kun 2-3 knopper er knuder af substitution. Der skulle være en fan bestående af fire ærmer og fire frugtvinstokke.
 7. Hvert efterår skal du afskære de vinstokke, der var frugtbare i indeværende sæson. Næste år vil de blive erstattet af nye skud, der vokser fra substitutionens knude.
 8. De gamle ærmer skal skæres i to eller tre knopper fra bunden - det hjælper med at forynge druerne. Sådanne knuder kaldes hampgendannelse.

Efterår beskæring af vinmarker ved hjælp af stempling metode bruges til de sorter, der ikke har brug for ly til vinteren, så ofte vinproducenterne i de sydlige regioner ty til denne metode.

Skæringen af ​​druer i efteråret til begyndere udføres i flere faser:

 1. Beskæring begynder at blive forlovet i det første år - forkort skyderen til 2-3 nyrer.
 2. I foråret næste år skal bushen inspiceres og to mest kraftfulde spirer identificeres. Den der er større, vil være en bastard, den er prikket øverst, så flugten bliver stærkere. Den anden proces betragtes som en reservestamme. I efteråret er det nødvendigt at skære begge skud til den ønskede længde.
 3. I efteråret i andet år afskæres alle unge druer med undtagelse af de to øverste og stærkeste. Disse processer er plukket i to knopper - skuldrene på cordon. På niveau med skydevækst er en stærk tråd strammet, og cordon skuldrene er bundet til den.
 4. Det næste efterår forkortes begge skud: en til to knopper - en skift erstatning, og den anden skåret til det sjette øje - dette i fremtiden frugtbærende vinstokke.
 5. Efteråret i det fjerde år er tidspunktet for at lægge frugtbærende grene. For at danne dem skal du fjerne alle skudene på cordonets skuldre, idet de er stærkest i en afstand på ca. 20 cm fra hinanden.
 6. For det femte år gør de en simpel beskæring af vingården - de forkorter simpelthen alle vinstokke til 2-3 knopper.
 7. I det sjette år slutter dannelsen af ​​stilken. Til dette formål er skuddene modnet om sommeren skåret ud, kun på toppen af ​​bushen er et par af de mest kraftfulde vinstokke. En af dem er skåret til 2-3 nyrer - en knude af substitution, den anden er forkortet til det sjette øje - et frugtbærende vin.
 8. Hvert næste år består beskæringen af ​​de gamle druer i at skære en røvet skud. Nye frugt vinstokke er dannet på substitutionens knuder.

I de første 5-6 år efter plantningen bærer druer ikke frugt, i løbet af denne periode opbygger planten masse, danner fremtidens frugtvinstokke. Derfor er essensen af ​​beskæring af en ung druer dannelsen af ​​en buske, udvælgelsen af ​​de vinstokke, der senere vil give.

Efter denne fase begynder frugtperioden, varer den afhængigt af druesortet omkring 20-25 år. Beskæring i denne alder er at opretholde bushens form, fjerne gamle og syge skud, danne de unge vinstokke frugt.

Herefter falder plantens mest aktive fase, gartneren kan udføre foryngende beskæring for at forlænge frugten af ​​hans vingård.

Begyndere, der har svært ved at navigere gennem diagrammer og tegninger, kan se en video om de forskellige stadier af druesucces og reglerne for beskæring i hver alder:

stille et spørgsmål til landmanden

2018/01/17

Alena Bertram Tomater i drivhuset lavet af polycarbonat: Hej! Humic præparater er humates.

2018/01/16

Sergey Top dressing af tomater i et polycarbonat drivhus: Hej! Om hvad specifikt humatet er sagt i.

2018/01/16

Yuri Centaur Traktor: T-15, T-18, T-224: Jeg købte mototraktor i december 2016g.Sam gik til Gomel bestilt.

2018/01/10

Elena Kalugina Agurker Farmer f1: "Farmer" i vores have 10 år i åbent område, købt på.

2018/08/01

Alena Bertram Kylling coop fra et drivhus lavet af polycarbonat: Hej. Til høner er selv varmen ikke så skadelig som.

Skær druerne til vinteren, og høsten vil overraske dig!

Ifølge legenden blev begyndelsen på beskæringsdruer flere århundreder siden lagt af et almindeligt æsel. Italienske vinavlere, der leverede vin til det romerske rigs tropper, bemærkede, at druerbuskerne, der engang slog et æsel, voksede meget bedre og gav mere bær end uberørte buske.

Ved skæring af druer - om sommeren, om efteråret eller om foråret?

Siden da er udskæringen af ​​druer blevet udført i alle vinmarkerne. Over tid blev teknologien forbedret, hvilket muliggjorde en endnu større høst af bær. Og i dag ved at vide, hvordan man korrekt skærer druer, kan selv en spirende gartner opnå et glimrende resultat.

Druer beskæring øger ikke kun mængden af ​​afgrøden, men ændrer også smagskvaliteten såvel som størrelsen af ​​bærene til det bedre. Desuden proceduren accelererer modning druer, betydeligt letter pleje af frugtbærende buske og plukke bær, fordi denne frihedselskende busk i stand til at vokse i alle retninger, hvis det ikke danner årligt.

Når du dækker vinavl, er der præference for efteråret beskæring af druer, primært fordi det hjælper med at dække vinmarkerne bedre til vinteren og beskytte buske fra frost. Ved ankomsten af ​​foråret er det lettere at sørge for vingården, der er afskåret til vinteren, og i efteråret er mange bær modne.

Dyrbeskæring

Ikke velkommen Beskæring af druer i foråret af den simple grund, at druerne og så svært at helbrede sårene, og hvis du skærer vinen i begyndelsen af ​​sapfloden, vil det fremstå som "tårer". Som følge heraf vil du ikke kun vente på en god høst, men du kan ødelægge en plante. I begyndelsen af ​​marts, når temperaturen er indstillet til mindst + 5 grader, kan der foretages omhyggelig beskæring af unge druer, der endnu ikke er begyndt at frugtgive, eller planter, der blev plantet om efteråret.

Beskæring af druer øger ikke kun høsten, men ændrer også smagskvaliteten

Sommer beskæring af druer, Faktisk er det ikke en beskæring i ordets almindeligt anerkendte betydning. I sommermånederne klemmer vinavlerne skuddene på buske, mønt, pasynkuyut, udbryder unødvendige grene. Disse procedurer tager sigte på at forebygge en række sygdomme, øge ventilationen af ​​busken, give sollys til klynger og skabe gunstige betingelser for modning af bær.

At vide, hvordan man udskår druer om sommeren fra unødvendige skud, kan øge tilstrømningen af ​​næringsstoffer til penslerne, hvilket vil medføre en forøgelse i frugter og gøre det muligt at modne de vinstokke, der er tilbage til det næste år. Det er også muligt at tynde bladene, så bunterne "trækker vejret bedre".

Forbereder druer til vinteren

Nu ved du, at det er bedre at vælge beskæring af druer i efteråret, men hvordan man skal gennemføre det korrekt? Det er bedst at udføre denne procedure i to faser, så du kan sørge for, at du forlader det næste år for frugtbærende vinstokke, der er meget modne.

I første fase, så snart alle bærene fra buskene er samlet, ryddes grenene af de forbindelser, der har passeret frukten, fra skrøbelige skud og fra toppe, der forstyrrer udviklingen af ​​druer. starten grundlæggende beskæring af druer til vinteren bør være et par uger efter bladet falder, inden du dækker vingården. En del af kulhydraterne fra de unge skud vil på dette tidspunkt passere ind i rødderne og ind i den flerårige del af buske. Hvis hængende på vinstokken espalier vil tage de første par frost - så fortvivl ikke, fordi de er bedre stålsatte, men i løbet af trimning temperaturen skal være under -3 grader, ellers grenene blive skør.

Omskæring af unge frøplanter normalt ikke give problemer: du fjerner de ekstra årlige skud, der danner en busk efter et bestemt mønster drue afgrøde, og forlader 3 til 8 arme (stigende i en vinkel fra jorden), som vil give høsten. Men med en flerårig busk bliver nødt til at tinker, især hvis han aldrig har været omskåret før.

Omskæring af unge kimplanter forårsager normalt ikke problemer

Selv i de mest forsømte tilfælde vil korrekt beskæring af druer bidrage til at bringe buskene i orden og opnå højere udbytter. Det gøres på denne måde:

 • i det første årti af september fjerner unge skud på unge stauder, der optrådte før den første tråd, strakte sig i en højde på en halv meter over jorden;
 • fra skud, der voksede på ærmerne over den anden tråd strakt 30 cm fra bunden ledning otchekante spidsen med 10% af skyde længde og skære alle side stedbørn (gør det rigtigt, vil du beskære af druer i billeder);
 • i midten af ​​oktober efter efterårets efterår vælges et par af de mest udviklede skud på højden af ​​de to første ledninger;
 • Den nederste skyde, der vokser fra den ydre del af ærmet, afskæres og efterlader tre eller fire øjne - så vil du danne knude af substitution;
 • placeret højere på den modsatte side af skydeskåret og efterlader fem til tolv øjne - det vil det være frugt pil. Antallet af øjne skal være lig med skyderens diameter + 1-2 ekstra øjne ved frysning eller dæmpning.

Som et resultat, skal vingården stadig de mest magtfulde langsigtede kufferter (kufferter, vokser vinkelret på jorden) og manchetten med nyrerne, hvorfra vil vokse med næste sommer de nye vinstokke og frugt børste. Hvordan til at skære druerne om vinteren, du forstår, vi kan kun korrekt forberede det til vinter: de resterende grene, fjerne fra de espalier, aflægge den vin vækst, så fastgør til jorden og dække med folie eller presenning.

Druer trim for begyndere

Hvorfor forlader erfarne vinavlere 4 nyrer på en erstatningsknude og 11-13 nyrer på en frugtpil? Dette skyldes i vid udstrækning forsikring til vinteren, men der er andre grunde. Så yderligere knopper på en knude af substitution vil tillade om foråret, inden klippe druerne fra overskydende grønne skud, vælg de skud, som de største blomsterstande er dannet. Med hensyn til frugtpilen kan de første to eller tre nyrer i de nordlige regioner ikke være frugtbare, da deres dannelse falder på en kølig juni. Op til den syvende bud opnås blomstrer med medium, men op til 13-15 knopper dannes de største blomsterblokke, der danner i juli, når solrige dage er nok, og lufttemperaturen er høj.

I omskæringsprocessen skal du sørge for, at sårene og udskæringerne er på indersiden af ​​skuddene, den der vender mod midten af ​​bøsningen. Så bliver de hurtigere og bedre overvækst. Sår fra forskellige sider af forgreningen forhindrer saftbevægelsen, på grund af hvilken udbyttet af buske kan falde. Afsnit skal være så glatte som muligt, ikke "shaggy".

I løbet af omskæringsprocessen skal du sørge for, at sårene og udskæringerne er på indersiden af ​​skudene, den ene, der vender mod midten af ​​busken

Hvis du i tillæg til de nyttige anbefalinger i artiklen har brug for et klart eksempel på, hvordan beskæring af druer udføres, vil videoen i den tilsvarende fane tilfredsstille din nysgerrighed. Undersøg teorien, prøv at skære buske selv, og du vil helt sikkert blive en fremragende høst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 12 =