30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Inverter svejsemaskine

Svejsemaskine-inverter - hvilket er bedre? Virksomheder, egenskaber, priser

Metoden, hvor metaldele af forskellige slags produkter er forbundet langs sømmen, har været kendt i mere end 100 år. Udviklet svejsemaskiner hurtigt nok, men princippet om deres arbejde forblev uændret. Forbindelsen ved deres anvendelse udføres ved hjælp af elektroder og vekselstrøm. Den nyeste version af sådant udstyr er en svejsemaskine-inverter. Hvilket er bedre at købe et værktøj af denne type? Vi vil tale om dette senere i artiklen.

Fra gamle svejsetransformatorer og ensrettere er sådant udstyr primært præget af et forbedret effektkredsløb. Tændingen af ​​en elektrisk lysbue i omformere realiseres lettere end i gamle modeller. Takket være dette er disse enheder kendetegnet ved maksimal stabil drift.

Let at bruge - det her forskelligt enhver svejsemaskine-inverter. Hvilket er bedre end enheden er egnet i dette eller det tilfælde - vi snakker om dette lidt senere. Først og fremmest skal vi se på, hvordan sådant udstyr fungerer.

Princippet om svejsningsomformere er ret simpelt. Den spænding, der påføres enheden, er forretrettet. Derefter konverteres den tilbage til variablen med en samtidig stigning i frekvensen. Det næste skridt er at sænke denne parameter. Derefter korrigeres højfrekvensspændingen igen. En sådan teknologisk løsning gjorde det muligt at gøre svejsemaskine-inverteren så kompakt og egnet til privat brug.

Apparatomformerne klassificeres hovedsagelig på basis af forskelle i driftsstrømmenes egenskaber. I dag på salg er:

Husholdningsomformere er små i størrelse og ikke meget dyre, men de er ikke designet til langvarig brug. Derfor bruges de hovedsagelig kun hjemme eller i garagen. Svejsestrømindekset varierer mellem 120-200 A. Den optimale udgave af husholdningsudstyr anses af mange for at være den, der er designet til 160 A.

Professionelle modeller kan levere strøm fra 200 til 300 A. Sådanne invertere bruges normalt af arbejdere fra små og mellemstore virksomheder af den tilsvarende specialisering. Denne type udstyr kan bruges, herunder til lange belastninger. Ved hjælp af en sådan enhed er det f.eks. Muligt at svejses kommunikationsrør eller udføre installationsarbejde. I industrielle enheder varierer det nuværende indeks i området 250-500 A. Sådanne aggregater kan ikke kun være enfasede, men også trefasede.

Hvad skal man kigge efter, når man køber

Hvad skal man overveje, når man vælger en svejsemaskine-inverter? Hvad er den bedste tid til at købe enheden? Svaret på dette spørgsmål kan afhænge af faktorer som:

styrken af ​​udgangsstrømmen;

wire fodring metode;

interval af elektrodediameterværdier;

For at kunne vælge en version af enheden korrekt skal du først bestemme de opgaver, der efterfølgende løses med hjælp. Konventionelle husholdningsinvertere er konstrueret i højst 10-30 minutter svejsning. Herefter skal du arrangere en pause. Hvis en sådan ydeevne ikke er nok, er det selvfølgelig værd at købe en stærkere professionel svejsemaskine-inverter. Prisen for sådanne modeller er selvfølgelig højere end for husstandenes. Men samtidig kan de bruges til at udføre meget mere komplekse svejseprocesser.

Blandt andet, når man vælger en inverter, er det værd at tage højde for stabiliteten af ​​netværket i huset. Jo værre spændingskvalitet, jo højere er svejsestrømmen påkrævet. Ejere af huse bygget i de områder, hvor transmissionsledningerne ikke giver en stabil spænding på 220 V, er det værd at tænke på at købe en enhed, der producerer en strøm på ikke mindre end 200 A.

Husholdningsmodeller af inverter svejsemaskiner anvendes normalt til arbejde med metal ikke mere end 4 mm tykt. I dette tilfælde anvendes elektroder med en diameter på ca. 2,5 mm. Hvis du vil arbejde med tykkere materiale, skal du købe en professionel inverter i stedet for en husstand. På sådanne modeller er det muligt at anvende elektroder af større diameter.

Fabrikantens mærke er naturligvis også noget, der er værd at være opmærksom på, når man vælger en svejsemaskine-inverter. Hvilket er den bedste mulighed for udstyret på dette grundlag i dette eller det tilfælde - spørgsmålet er relativt ubehageligt. Næsten alle de mærker af omformere, der er til rådighed i øjeblikket, er meget gode. Og de gode anmeldelser fortjener både importeret og husholdningsudstyr af denne type. Men selvfølgelig er der i det moderne marked, herunder mærkerne af køretøjer, der er meget populære. Disse omfatter for eksempel modeller af udenlandsk produktion Fubag, såvel som indenlandske omformere "Svarogracho; og "Resanta9raquo;

Fubag enheder: specifikationer og anmeldelser

Professionelle apparater fra denne producent kan bruges til at udføre svejseprocesser af enhver kompleksitet. Den mest populære model af firmaet Fubag er IR 200. Denne inverter er præget af høj strøm (200 A) og en bred vifte af driftsspændinger (fra 150 V). Det har blandt andet funktioner som anti-adhæsion, varmstart og efterbue af bågen.

Brugervenlighed er, hvad svejsemaskinens omformer fortjener i første omgang. Arbejdet med tilslutning af metaldele med dets applikation kan endog begynde. Nogle klager fra forbrugere denne model fortjente kun for en lav PV-koefficient (40%). Ved drift ved maksimal strøm ved hjælp af denne inverter skal pauser (i 6 minutter) udføres hvert 4. minut.

«Swaro9raquo;: anmeldelser og funktioner

Indretningerne af dette mærke roses primært for stabiliteten af ​​driftsmåde, pålidelighed og stilhed. De fortjener også gode kundeanmeldelser for deres høje effektivitet og lave krav til spændingens kvalitet. De mest populære er to modeller af denne fabrikant - ARC 250 og EASY MIG 160. Hvad er de specifikke tekniske egenskaber ved svejsemaskinen-inverteren "Svarograzo; ARC 250 og model EASY MIG 160 af denne producent findes i nedenstående tabel.

No-load spænding (V)

Nødvendig spænding (V)

Nominel strøm (A)

Strømforbrug (kVA)

Driftstilstand (MF)

Som du kan se, er "Svarog ARC 250" en meget bekvem og samtidig produktiv inverter svejsemaskine. 220V - denne spænding er nødvendig for at han skal arbejde. Og derfor er det meget bekvemt at bruge det i landet eller for eksempel i garagen. Det samme gælder for EASY MIG-modellen. Denne enhed er også ret praktisk i arbejde og produktiv. Men strømmen er lidt mindre end ARC 250, og den koster mindre.

Omformere af dette mærke er værdsat af forbrugerne primært for god ydelse til en ikke for høj pris. Den mest populære model af denne producent er svejsemaskine-inverteren "Resanta Sai-220". Tekniske kendetegn ved det er:

nominel strøm - 10-220 A;

den krævede spænding er 220 V;

tomgangsspænding er 80 V.

Maksimal elektrodediameter for denne model er 5 mm.

Hvilken svejsemaskine er omformeren? Spørgsmålskurs

Det er værd at et sådant moderne udstyr er lidt dyrere end forældede transformatormodeller. Men også for at gøre svejsearbejdet med dets brug er det meget mere praktisk. Prisen på den populære model "Svarograxpo"; ARC 250 er for eksempel 30-45 tusind rubler. EASY MIG 160-maskinerne koster omkring 30-35 tusind rubler. For modellen Fubag IR 200, som for mindre produktiv, beder leverandører normalt om ca. 10-12 tusinde rubler. Men hvis du vil, kan du hente sådant udstyr og til 9-9.5 tusind rubler. Svejsemaskiner "Resanta Sai-220" koster 8-11 tusind rubler, afhængigt af leveringsområdet.

Vi vælger en inverter svejsemaskine

At have et privat hus eller sommerhus, fra tid til anden skal du svejse noget. Hver gang at betale for tjenester til en svejser er dyrt, især da mange værker ikke kræver særlig kvalifikation. Så er der et ønske om at købe en svejsemaskine og lære at lave det selv. Den nemmeste måde at lære svejsning på inverter svejsemaskiner. De er elektronisk styrede, som følge af, at de har flere funktioner, der i høj grad letter livet for en nybegynder svejser. Disse enheder giver dig mulighed for at få en kvalitetssøm selv uden at have stor erfaring. Nu er det en lille ting: Du skal lære at vælge en svejsningsomformer.

Hvordan vælger man en svejsesomformer til et hus eller en villa, hvis der er dusinvis af mærker?

Alle MMA svejsningsomformer svejsemaskiner, der arbejder med smelteelektroder, kan betinges opdelt i to store grupper:

 • Husholdning - til periodisk brug og enkelt arbejde. Hvis du ikke planlægger en større konstruktion, skal du bruge enheden hver anden til tre måneder for at rette noget, svejs det osv., Så er arbejdsressourcerne for aggregaterne i denne gruppe tilstrækkelige. Dette er den billigste af inverter svejsemaskiner. De koster 3-5 tusind rubler eller deromkring, de udgives i Kina.
 • Professionel - til daglige arbejdstimer. Dette er en mulighed for dem, der vil bruge omformeren i produktion eller planlægge storskala konstruktion: opbygge en dacha eller et hus, svejs et metal hegn og trappe. Omkostningerne ved disse enheder er ca. 300-400 $.

Der er stadig en mellemklasse - semi-professionel. Efter egenskaber og pris er de omtrent i midten. Det er et godt valg for dem, der kan lide at lave noget, men også som et godt værktøj. Alle graderinger er meget betingede, men hvis du fortæller sælgeren om hvilken klasse du vil have enheden, vil han forstå og tilbyde flere muligheder.

Sortimentet, selv i en almindelig byggeri, kan stumpes og i en specialiseret ....

Der er også universelle eller kombinerede svejsningsomformere. De kan lave mad i flere tilstande, hvoraf den ene er sædvanlig manuel elektrisk lysbuesvejsning. Disse enheder tilhører den professionelle klasse, der er bekvem for deres alsidighed - nogle kan fungere som kutter og koger også i et inertgasmiljø, hvilket gør det muligt at svejse tynde metaller og rustfrit stål uden problemer. Dette udstyr er nyttigt, hvis du også har en bil - du kan selv reparere, samt lave enhver "bagatell" i husstanden.

Bestemt med egenskaber

Vælg en priskategori - det er godt, men du skal også hente de tekniske specifikationer. Først skal du bestemme strømforsyningen. Hvis du vælger enheden til privat brug i huset eller på dacha, vil du sandsynligvis være mere tilfreds med strømforsyningen fra 220 V-netværket. Der er svejsearvertere fra 380 V, men næsten ingen har sådanne kilder derhjemme. Og hvis der er, skal du vælge trefaseomformere. De er meget mindre, men de findes også.

Hvordan vælger man en svejsearverter til tekniske specifikationer? I dette tilfælde fortsæt fra disse produkter og deres tykkelse, som du planlægger at arbejde med. Først og fremmest skal du vælge den maksimale svejsestrøm, som kan afgive enheden. Indikeret Imax, måleenhed - forstærkere.

Der er et ret klart forhold mellem tykkelsen af ​​det metal, som du vil arbejde med, og den strøm, der skal bruges til svejsning. Dette forhold er præsenteret i tabellen.

Hvis du skal tilberede sort metal (hjørner, kanaler osv.) Med en tykkelse på ikke mere end 1 cm, er det nok, at omformeren producerer 160-180 ampere. Hvis det fra tid til anden er nødvendigt at arbejde med en større tykkelse, har vi brug for en strøm på op til 200 ampere. Jernplader, der er tykkere end 2 cm i hverdagen, bruges ikke overalt, så 220-250 ampere til hjem eller hytter er en oplagt buste. Det er næppe værd at betale for unødvendig kapacitet, det er bedre end at bruge penge på at købe enheden over klassen (eller for en god maskerameleon, uden hvilken en nybegynder svejser bliver svært).

Ud over svejsetesten skal du også bruge beskyttelseshandsker og en svejsemask. Nykomne i svejsning anbefales maske-kameleon

Minimumstrømmen Imin er nødvendig ved svejsning med en tynd metalomformer. Hvis du skal tilberede stål eller rustfrit stål op til 2 mm tykt, skal du varme de svejsede dele så lidt som muligt. Her kræves også minimumstrømmen. Som regel er den nedre grænse for regulering 10 A, men der er enheder med mindre end 30-40 A på den. De er gode til disse tilfælde, hvis du har "tynd" operationer, har du specielt udstyr (f.eks. En svejsende semiautomatisk enhed).

Det er også vigtigt at organisere justeringen af ​​strømstyrken. Det kan trædes eller glattes. Glat justering er bedre - det giver dig mulighed for mere præcist at vælge driftsmåden for hver metal og elektrode.

Denne egenskab måles med udstyret uden belastning. Indikeret som Uxx, måleenhed - Volt (V). Det bestemmer, hvor let det vil være at tænde en svejset buet og hvor stabil bågen er. Variationsområdet er 40-90 V. Jo højere tomgangsspænding er angivet, desto lettere vil det være at svejses.

Tekniske egenskaber hos Fubag i 160 svejsningsomformer. Den ikke-belastede spænding kan beskrives som følger

Som allerede nævnt drives de fleste omformere med 220 V. Men på russiske netværk holdes mere eller mindre stabil spænding kun i store byer. I landdistrikterne er spændingen på 190 V god. Men inverter svejsemaskiner er så gode, at de er ubehagelige for forsyningsspændingen. De koges stille ved 180-190 V, og nogle modeller og 150 V kan "trække" elektroden 3 mm i diameter.

Hvis din spænding i landsbyen er lav, skal du være opmærksom på denne indikator. Det er normalt foreskrevet simpelthen som en "spænding" og gennem bindestreg er sat en minimum og maksimal værdi: for eksempel 150-245 V. Nogle gange kan du se denne post: 220 V + 10%, -30%. Det betyder, at den normale enhed vil tilberede, hvis forsyningsspændingen er mellem 154 V og 244 V (220 V - 30% = 154 V og 220 V + 10% = 244 V).

Driftstilstand ved maksimal strøm

Hvis du arbejder med den højest mulige strøm, skal enheden give mulighed for at køle ned tid. Det er, kokken et stykke tid, hvile et stykke tid. Disse huller overvejes i 10 minutter, angivet i de tekniske data som "MF ved maksimal strøm" målt i procent -%.

For eksempel, hvis karakteristikken er PV ved en maksimal strøm på 40%, betyder det at du kan lave mad i 10 minutter 4, og 6 vent på, at maskinen køler af. Normale egenskaber anses for mindst 50-60%, godt - 70% og højere.

Tekniske egenskaber ved inverter svejsning TORUS-165 MASTER (Torus 165 Master)

Bemærk venligst, at dette krav kun gælder for maksimal strøm eller tæt på den. Der er ingen tvunget stop ved medium eller lav strøm. Du skal stadig ændre elektroder eller positionere fra tid til anden, flytte delen. Så der bliver pauser.

Det er alle de tekniske parametre, der er nødvendige. Nu ved du, hvordan du vælger en svejsningsomformer i henhold til egenskaberne. Men det er ikke alt. Der er også ekstra funktioner. For begyndere kan de være meget nyttige. Og stadig nogle muligheder kan påvirke valget.

Yderligere funktioner af inverter svejsemaskiner

Tilstedeværelsen eller fraværet af servicefunktioner er ikke kritisk, men letter livet, især for begynderen. Deres sæt er som regel standard:

 • VARM START - påvirker bueens tænding. Ved tænding gives der en ekstra impuls, hvilket gør det let at starte svejsning.
 • "Fast og Furious Arcs" - ARC FORCE - når elektroden nærmer sig metalet, stiger svejsestrømmen automatisk. Dette lader ikke elektroden sidde fast.
 • "ANTI-STICK" - ANTI STICK - afbryder strømmen, når elektroden sættes fast, tændes, når den er taget af. Praktisk funktion, især det er relevant for novice svejsere.

Der er stadig nogle nyttige funktioner. For eksempel indikation og automatisk nedlukning ved overophedning. Dette er en nyttig tilføjelse - du kan ikke altid følge tiden eller indikatoren for overophedning. Automatisk nedlukning sparer fra udbrænding og dyre reparationer.

Svejsemaskinen til manuel elektrisk lysbuesvejsning gør det muligt at tilberede næsten alle metaller, undtagen farvede

Vær opmærksom på udstyret: Ud over svejsemaskinen er der normalt et fastgørelseskabel (nogle gange er det aftageligt, nogle gange stationært), to svejsekabler - en med klemme til fastgørelse til et emne, og den anden med en elektrodeholder. Det er bedre, hvis kablerne er lette, fleksible og lange. Men sådan luksus er ikke altid. De fleste arbejdskabler har en længde på ca. 2 meter, hvilket ikke altid er praktisk. Når du undersøger kabler, skal du være opmærksom på, hvordan de er forseglet, loddet (bedre) eller fastspændt / fastspændt.

Vær opmærksom på tilgængeligheden af ​​garantiperioden, samt hvor tæt på dit hjem / dacha er det nærmeste servicecenter. Fraværet af et servicenetværk er et advarselsskilt. Det betyder, at selv med en garanti nedbrydning, vil du reparere det selv for penge. Send du ikke for at reparere enheden gennem halvdelen af ​​vores ret store land ...

Hvordan vælger producenten af ​​en svejsningsomformer

Nu ved du, hvordan du vælger en svejsearverter ifølge specifikationerne. Den sværeste opgave forbliver: at vælge enhedens mærke eller snarere producenten.

Kinesiske svejsemaskiner eller?

I kategorien af ​​husholdnings svejsningsomformere kommer næsten alle enheder fra Kina. Der er absolut ukendte mærker til nogen, der er mange års arbejde og tjent en vis myndighed. Berømte kinesiske mærker er som regel udstyr fremstillet af solide planter udstyret med moderne udstyr.

"Ejere" af mærket er europæere, amerikanere og endog russere, og produktionsfaciliteter er placeret i Kina. Denne ordning er længe blevet udarbejdet og kendt. For nylig optrådte i beskrivelserne af enhederne endda to linjer: "brandets fødested" og "producentens land". Kald disse omformere "kinesisk" som, og ikke helt rigtigt, men de er lavet der. Generelt er det op til dig.

Kendt på markedet har kinesiske inverter svejsemaskiner ikke de laveste priser. Men de kontrolleres, og de fleste af dem har et netværk af serviceforretninger eller en reparationskontrakt med nogle af de samme tjenester. Her er et par sådanne mærker, der har dybest set gode anmeldelser:

   • Svejseomformere Resanta. Hjemlandet for mærket er Letland, producenten er Kina. Der er tre linjer:
    • SAI - modeller med en maksimal svejsestrøm fra 140 A til 250 A, forsyningsspænding fra 170 V til 250 V. Prisen på 6,5 tusind rubler til AIS 140, op til 14 tusind rubler. til en 250 ampere model.
    • SAI PN - modeller med reduceret spænding - fra 150 V. Pris fra 11 tusind rubler. til 160 ampere enhed, op til 18-19 tusind rubler til en kapacitet på 250 ampere.
    • SAI K - Kompakte modeller med mindre vægt og dimensioner og egenskaber som AIS. Til en pris på 7,3 tusind rubler pr. 160 ampere apparat op til 12 tusind rubler pr. 250 A.

    Svejseomformere Resanta linjer SAI, Mon (underspænding) og K (kompakt) (For at øge billedets størrelse skal du klikke på den med højre museknap)

     • Svejsningsomformere Fubag (Fubag), fødestedet for mærket - Tyskland, producenten - Kina eller Frankrig. IN-serien indsamles i Frankrig og IR-serien i Kina. Den tilladte afvigelse i forsyningsspændingen er 220 V +/- 15% (190-250 V).
      • Fubag IN serien af ​​svejsere kan fungere i MMA og TIG mode (argon svejsning, TIG kræver et specielt sæt udstyr - det købes separat). Prisen er fra 11.8 tusind rubler til enheden med en kapacitet på 16 ampere, op til 18 tusind rubler. for strøm 220 ampere.
      • En række inverter svejsning IR maskiner er kun svejsning MMA, der er funktioner af "anti-sticking" og "hot start". Prisen på 7 tusind rubler. til 160 ampere og op til 9,5 tusind rubler til 220 ampere.
     • En anden repræsentant for russiske invertere fremstillet i Kina er inverter svejsemaskiner "Kedr".
      • Serie "Cedar MMA" - kun arbejde med forbrugselektroder. Der er en funktion af "hot start" og "anti-clogging". Priser fra 7,5 tusind rubler. til den mest laveffekt (170 Ampere) og op til 9.5 tusind rubler. for enhedens kapacitet på 220 ampere.
      • Serien "Cedar ARC" enheder af professionelle serier, de har også en funktion af stabilisering af bågen, prisen er fra 10.5 tusind rubler pr. Enhed med en kapacitet på 160 ampere og op til 28 tusind rubler per 400 ampere enhed.
     • Svejsningsomformere "Interskol". Dette er et andet mærke fra Rusland, der producerer hardware i Kina. Funktion af det komplette sæt: Stikket til tilslutning til det elektriske system er ikke inkluderet i det komplette sæt. Det anføres, at enheden arbejder med strøm fra 140 til 240 V. Der er to linjer:
      • "Interskol ISA, til MMA (manuel buesvejsning med en forbrugselektrode). Priser fra 6,5 ​​tusind rubler. for apparatet udstedende 160 ampere, op til 10 tusind rubler. for en effekt på 250 ampere.
      • Intersokl ISP-serien - undtagen MMA-svejsning, kan fungere i MIG / MAG-tilstand (i inerte eller beskyttende gasser). Prisen for ISP 160 ampere er 19 tusind rubler, for ISP 200 ampere - 21 tusind rubler.
    • Svejsearverter FoxWeld ("Foxveld") - Kinesisk fremstillet. Gode ​​egenskaber, bredt valg. Der er flere budgetsvejsemaskiner til dachas, der arbejder med nedsat spænding.
     • FoxWeld Dachnik - prisen på 7,2 tusind rubler til enheden med en kapacitet på 160 A. Det digitale display med store cifre letter opfattelsen af ​​information. Forsyningsspændingen er 180-240 V, men ikke den bedste ydelse ved maksimal strøm: 40% RV. Tomgangsspændingen er 56 V.
     • FoxWeld Corundum - Med de samme generelle egenskaber har den en bedre strømspændingskarakteristik: en spænding på 78 V.
     • FoxWeld Master kan arbejde med et sæt argonbuesvejsning. PV ved en maksimal strøm er endnu lavere: 35%. Der er funktioner af "hot start" og "anti-clogging", efterbue af bågen.

    Russiske svejsningsomformere

    Svejsemaskiner, der produceres i Rusland, lidt. For flere år siden optrådte Torus inverters, som opfylder de deklarerede egenskaber og giver en stabil bue. Hvad glæder dig - en lang garanti - 3 år. En sådan periode er meget sjælden, så det giver os allerede håb om, at alt skal fungere godt. Der er to linjer:

    • Husholdningsapparater "Torus" - 165, 175, 200, 210 (dette er strømmen i ampere). Prisen er fra 13 tusind rubler. til 165 ampere model op til 15 tusind rubler. for mere kraftfuld - 200-210 ampere, PV ved en maksimal strøm på 60%.
    • Professionel linjal Torus 235 Prima, 250 Extra, Torus 255 Profi (fra 17.3 tusind rubler til 20.5 tusind rubler), PV med en maksimal strøm på 80%.

    Den angivne forsyningsspænding er 165-242 V. Bemærk, at svejsekablerne ikke er inkluderet i grundkonfigurationen. De skal købes separat.

    Test Torus 250 svejsningsomformeren på denne video.

    Fremstillet i Rusland og inverter svejseudstyr Inforce. De tilhører den professionelle kategori, der er kun to modeller til 200 og 250 ampere. De kan fungere både i MMA-tilstand og TIG (brænder og gasflasker købes separat). Den nuværende regulering er glat - fra 50 til 200/250 ampere, forholdet mellem arbejde / hvile ved maksimal strøm er 60%. Prisomformere Inforce 16-21 tusind rubler.

    I Nizhny Novgorod producerer firmaet "ElectroIntel" inverter svejsemaskiner Neon (Neon). Denne teknik er designet til at arbejde under barske forhold: Den koges normalt ved en temperatur på -40 ° C til + 40 ° C. Universal apparat - Jeg arbejder på samme måde som i manuel buesvejsningstilstand og i TIG-tilstand. For enheder af denne type er prisen meget lav. En svejsningsomformer NEON (Neon) VD 160 koster f.eks. 9,7 tusind rubler. Den anden modifikation, som kan være egnet til privat brug (for eksempel til byggeri) Denne NEON VD 180 sælges til en pris på 12,5 tusind rubler. Enhederne har alle servicefunktionerne og en multi-board struktur (mere repairable end single-board modparter). Forholdet mellem arbejde og hvile PV ved en maksimal strøm på 80% (målt ved en temperatur på + 40 ° C).

    Nyttige tips til at vælge en svejseregulator til hjemmet

    Svejsning er ikke den sikreste form for aktivitet. Derfor er det af afgørende betydning at bruge et apparat af høj kvalitet. En svejsningsomformer er en af ​​typerne af svejsemaskiner, sammen med transformere og ensrettere (de kaldes så ifølge den anvendte strømkilde).

    Men omformere er de mest moderne og måske den bedste type svejsemaskiner. Og en af ​​de vigtigste fordele ved en husholdningsinverter er den enorme enkelhed at arbejde med dem, og dette sikrer deres popularitet hos herrene. Selv om deres pris er mere end flere gange end prisen på transformatorer, er det virkelig det værd.

    Funktionsprincip: enkel forklaring

    De bruger højspændingsstrøm, og de vil hjælpe med at klare både industrielle og små husholdningsopgaver i driftsmåden. Princippet om drift af disse enheder er ret indviklet.

    Strømmen fra husholdningsapparatet (eller mere kraftfuldt, trefaset) elnet udlignes af ensretteren. Så er strømmen i specialmodulet omvendt. DC-strømmen bliver til en vekselstrøm. Derefter reduceres spændingen af ​​højfrekvente strømme i en speciel transformer til acceptabel tomgang.

    Sluttrinnet indebærer den næste korrektion af den elektriske strøm, og således opnås de parametre, der er nødvendige for operationen. Som følge heraf opnås en glat, regelmæssig søm med en minimal mængde brændende "stænk".

    Men hvilken svejsningsomformer skal jeg købe? Prisen på en enhed fra en anden kan være meget anderledes, der er mange karakteristika, der er også mange mærker ... Sikkert potentielle købere vil have brug for nyttige råd om, hvordan man vælger en svejsningsomformer.

    Hvad kan markører og forkortelser fortælle om?

    Først og fremmest for et kompetent valg er det vigtigt at kunne dechiffrere konventionelle markeringer. De taler om, hvilken type svejsning der kan producere denne eller den pågældende enhed.

    • Mærkning MMA betyder, at enheden er egnet til den såkaldte buesvejsning med hånden ved hjælp af stykkeelektroderne.
    • Mærkerne MIG eller MAG angiver, at kunden er inverter-semi-automatisk. I stedet for elektroder anvendes der ledning her. Metaller kombineres i et gasbeskyttet miljø. Det kan være en aktiv eller inaktiv gas. Og så med denne svejsning er der praktisk taget ingen slagge tilbage. Bemærk også at for at bruge den halvautomatiske svejsemodus skal du bruge en cylinder med kuldioxid.
    • TIG-mærket betegner apparater med wolfram (dvs. absolut ikke-smeltende) elektroder, som frembringer argongas svejsning. Apparater med sådanne markeringer er perfekte til virksomheder, der fremstiller komplekse produkter fra metaller.
    • CUT-mærkning er anbragt på enheder, som kan bruges til fremstilling af plasmaskæring af metaller.

    MMA invertere er en fremragende og praktisk talt ikke-alternativ løsning, når det kommer til at vælge svejsemaskiner til hjemme, dacha, nogle små og periodiske værker.

    Disse er husholdningsenheder med den laveste vægt. Disse invertere kan fungere kontinuerligt i ca. 15-30 minutter, hvorefter de kræver en "hvile" på ca. en time.

    Håndholdte enheder kan bogstaveligt bæres på skulderen. Convenience består også i, at ledningerne til dem er af kort længde, og der er ikke så mange af dem.

    Andre markeringer fra listen ovenfor antyder, at enhederne anvendes til mere alvorlige industrielle formål.

    Karakteristik af omformere - fra den aktuelle styrke til apparatets vægt

    Enhver af disse typer invertere har parametre, som du skal være opmærksom på.

    • Beskyttelse mod strømstigninger. Alle gode omformere har sådan beskyttelse. Og behovet for det er helt indlysende, fordi vores sædvanlige stik ikke udsender strengt 220 volt. Spændingen kan falde til meget lavere værdier. Jo højere beskyttelsesniveauet er, jo større er afvigelsen fra 220 volt omformeren i stand til at modstå, desto dyrere er den.
    • Nuværende styrke. Den nuværende styrke af moderne invertere kan være fra 5 til 500 ampere.
    • Ventilationssystem. Støv er en af ​​de indlysende fjender af sådanne anordninger. Det absorberes aktivt af køleventilatoren. Det bedste ventilationssystem er det såkaldte tunnelsystem, hvor radiatoren ligger langs hele kroppen. Men uanset hvilket system der er monteret, vil brugeren være nyttig, som i tilfældet med en computer forresten, med jævne mellemrum fjerne sagen og fjerne det akkumulerede støv.
    • Diameter af elektroder. Jo bredere elektroden er, desto større er den krævede effekt. Til husstandsopgaver og privat brug er en elektrode på 3 millimeter tilstrækkelig. Generelt kan det ved en maksimal strømstyrke på op til 200 Ampere kun virke med elektroder, der har en tykkelse på op til 5 millimeter inklusive.
    • Antal funktioner. Specielt kan der være funktioner "hot start", "antipicking on shutdown", 2/4 clock funktion. Selvfølgelig er jo mere "sofistikeret" enheden, jo større er tallet på prislappen.
    • Vægt og dimensioner af enheden. Med næsten identiske egenskaber kan en single-brand inverter være lettere end en anden.

    Populære og velprøvede mærker af omformere - disse enheder vil ikke lade dig nede

    Når de bliver spurgt, siger de, rådgive referenceomformeren uden yderligere forklaringer (hvorfor det er nødvendigt, hvilke opgaver det løser med hjælp osv.), Det er svært at nævne et mærke, der er ikke nogen absolut champion.

    1. Blandt de dyre enheder, der passer til fagfolk, kan du identificere omformerne af mærket fra Finland - Kemppi.
    2. I mellempriskategorien kan vi notere omformere af mærket Fubag, Blueweld, Wester (Tyskland) Telwin (Italien), Powerman (Sydkorea), Hitachi (Japan).
    3. Der er repræsentanter for indenlandsk produktion i denne kategori: "Contour", "Fast and Furious", "Master", "Cyclone", "Interskol".

    Hvem er interesseret i hvordan man vælger svejsningsomformere - anmeldelser af disse enheder vil helt sikkert lide, fordi de for det meste har en positiv konnotation (især udenlandsk produktion).

    I den laveste priskategori er der mange enheder, hovedsagelig af kinesisk produktion, men mange af dem er ikke engang certificeret. For ikke utilsigtet at købe sådan en tvivlsom produkt, er det nok bare at kontrollere tilgængeligheden af ​​de nødvendige dokumenter.

    Ikke altid i dette segment med mere populære producenter, prisen på enhederne er højere end for ikke meget velkendte. Det betyder, at reglen om "tillæg for mærket" her ikke fungerer helt. Store producenter, fordi de kan sælge store mængder varer, tilbyder nogle gange en meget behagelig pris for forbrugerne.

    Men når man tænker på hvilken svejsningsomformer, man skal vælge et hus, bør man ikke koncentrere sig om prisen.

    Når du vælger et værktøj, er det dog ikke den vigtigste faktor. Det er vigtigt, at du kan arbejde på det uden problemer.

    Det er værd at være opmærksom på, hvor praktisk det er at reparere det, hvis det bryder sammen (om der er passende service, hvor nemt det er at få reservedele), om der er tydelige instruktioner på russisk mv.

    Sådan opbevares det for ikke at ødelægge

    Det er ikke nok at købe en god inverter, det er også nødvendigt at operere og opbevare det korrekt. En sådan kompleks teknik tolererer ikke meget lave temperaturer.

    Ja, inverterens svejsemaskine kan opbevares i garagen, men det er tilrådeligt ikke at tillade et kraftigt temperaturfald. Dette kan føre til kondens på enhedens printkort. Og dette fører igen til skade på visse knuder og elementer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 6