30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Installation af vandvarmeren

Sådan installeres en kedel korrekt

Installationen af ​​en kedel i et privat hus, i en lejlighed eller i et sommerhus er en rimelig løsning for at give varmt vand til de nødvendige lokaler. Installationen af ​​enheden kan overlades til specialister, og hvis du har de nødvendige færdigheder, vil det heller ikke medføre vanskeligheder at installere en vandvarmer selv.

Der er flere typer kedler, og måden vandvarmeren installeres på afhænger af enhedens design og type.

 1. Indirekte varmeenhed. De har ikke varmeapparater, og væsken i tanken kan opvarmes fra eksterne kilder (varmesystemer med fast brændsel eller gaskedler, solsystemer med solpaneler). Apparatet kan være både vægmonteret og gulvstående (kapaciteten kan nå op til 1000 liter, og under installationen skal de placeres på gulvet).

 • Gasopvarmningskedel. Denne type apparatur bør ikke forveksles med gaskolonner, som er i det væsentlige gennemstrømningstype varmere. Vand i gasenheden opvarmes ved forbrænding af gas og er placeret i en specialtank. Installering af en kedel med egne hænder anbefales ikke, da forbindelsen til gassen skal udføres af specialister. Derudover skal du sikre en god hætte til produkterne af den brændte gas.

 • Hvis spørgsmålet om valg af vandvarmer allerede er afgjort, og vægudgaven af ​​elenheden er købt, er det muligt at gå videre til installationen. Men før det skal du tage højde for nogle af nuancerne.

  1. Det første trin er at bestemme enhedens placering. Placeringen af ​​enheden skal være sådan, at det er let at udføre forebyggende vedligeholdelse og om nødvendigt reparere arbejdet.
  2. Før vandvarmeren installeres, er det nødvendigt at vurdere tilstanden af ​​vandrørene. Hvis rør gamle, Det anbefales at udskifte dem helt eller i det mindste sektionen af ​​rammen.
  3. I de fleste tilfælde er enheden monteret på en væg (undtagen installation af en indirekte varmekedel, som kan være gulv eller vægmonteret), så væggen skal kunne modstå en belastning 2 gange større end tankens kapacitet. For eksempel med en tankkapacitet på 100 liter skal væggen modstå en masse på 200 kg. Selvfølgelig vil gips til disse formål ikke fungere.
  4. Ved installation af en vandvarmer i landet på en trævæg skal du sørge for at den er stærk.
  5. Derudover skal der tages højde for, at ledningerne skal kunne modstå en vis belastning, da kraftige kraftvarmere anvendes i enheden, inden du hænger vandvarmeren. Derfor anbefales det at en separat linje fra måleren med installation af en afbryder foran maskinen. Trådens tværsnit skal være 2,5 mm.

  Varmtvandsanlæg på landets befæstede mur

  Når du har udført alt forberedende arbejde, kan du fortsætte med at installere (monter) opvarmningsvarmeren på væggen.

  1. Det er nødvendigt at tage hensyn til, inden der installeres en opvarmningskedel, der mellem loftet og tanken skal forblive klar minimum 20 cm. Derfor sætter vi en etiket under loftet med 20 cm.
  2. Længere fra toppen af ​​enheden måler vi afstanden til monteringspladen svejset på bagsiden af ​​enheden.
  3. På væggen bemærk denne afstand fra den allerede markerede etiket, og brug niveauet til at tegne en vandret linje. I denne højde monterer vi enheden.
  4. Nu skal vi bestemme midtpunktet for linjen, hvorfra afstanden til sløjferne bliver deponeret. Hvis du vil installere en opvarmning til opvarmning i en niche, så er der et centralt punkt mellem væggene. Hvis monteringen sker i et stort rum, skal du så væk fra væggen den ønskede afstand og derefter måle afstanden mellem monteringshullernes centre.
  5. Fra midten af ​​linjen på væggen måles i begge retninger halvdelen af ​​afstanden mellem sløjferne. På denne måde får du en fremspring af monteringshullerne.
  6. Brug en perforator til at bore væggen til den ønskede dybde (dybden afhænger af størrelsen på dowel eller ankerbolten). Fastgør vandvarmeren til væglavet af mursten Det er bedre at producere ved hjælp af en plastikhane med en krog. I det borede hul, ved hjælp af en hammer, hæmmer duerne og vri kroge i dem.

  Stik med krog

  Anker til beton

  Det næste vigtige punkt med at installere vandtanken er forbinder det med vandrør. Der er mange video lektioner om dette emne på internettet. Men du kan bruge denne vejledning. Figuren viser skemaet for vandvarmerinstallationen.

  Ledninger foretages som følger:

  1. De røde pile indikerer bevægelsen af ​​varmt vand, og de grønne viser en kold bevægelse, når elenheden er installeret. På grenlinjen fra stigerørene (2 og 3) er det nødvendigt at installere afspærringsventiler (4 og 5).
  2. Ventilen (4) bruges til at slukke vandforsyningen til kedlen, for eksempel hvis det er nødvendigt at reparere enheden eller forebyggende afkalkning.
  3. Ventilen ved nummer 5 lukker tilførslen af ​​hoved varmtvandsforsyningen, hvis opvarmet vand anvendes fra apparatet.
  4. Ved at fortsætte installationen af ​​kedlen er det nødvendigt at skære ind i rørene, der går til lejligheden tees (6 og 7), hvorfra ledningerne til enheden vil gå.
  5. Det anbefales at installere ventiler (8 og 9) på linjen til enheden. De er nyttige til forebyggende vedligeholdelse af enheden, således at hovedkablerne ikke afbrydes. Også fra disse ventiler startes rørene (10 og 11) til indretningens dyser. Du kan bruge rør af metal-plast, fleksible slanger eller polypropylenrør.
  6. På rørledningen med koldt vand skal du installere sikkerhedsventil (12). Dette element beskytter enheden mod virkningerne af for højt tryk. Hvis der opstår overskydende tryk i tanken, udledes vandet i kloakken eller specielle beholdere gennem afløbsrøret (13) ved hjælp af den åbne sikkerhedsventil.
  7. Over sikkerhedsventilen er der installeret en anden tee, og en ventil (14) er fastgjort til den. Med denne tappe kan du dræne vand fra enheden om nødvendigt. Det anbefales at sætte den samme tee og ventil på varmtvandsrøret foran kedeldysen. Det tjener som en sugende luft til hurtig afløb af væske fra apparatet. I driftstilstand skal være lukket.

  Hvordan installeres en vandvarmer med egne hænder i landet, hvis der ikke er nogen central vandforsyning? For at sikre den elektriske vandvarmers normale drift skal du installere en opbevaringstank til vand. Normalt er det placeret på taget, men det er ligegyldigt. Det vigtigste er, at højden af ​​opbevaringstanken over enheden ikke er mindre end 2 meter.

  For at tilslutte enheden til el er det ønskeligt at gøre for det separat omstillingsbord med en afbryder, og læg den ikke i et fugtigt rum. Forlæng derefter kablet til kedlen og tilslut det til enhedens kontakter. Kablet skal være tre-kerne (med et tværsnit på 2,5 mm), med et boligområde til jordforbindelse. Strømafbryderen beskytter enheden mod strømforstyrrelser, hvilket kan medføre skader på varmeapparaterne. Maskinen skal vurderes til 16 ampere. Det anbefales også anvendelse af RCD (beskyttelsesafbryder), som beskytter en person mod elektrisk stød.

  Nedenfor er et diagram over forbindelsen af ​​enheden til netværket.

  Hvis du ikke er velkendt i ledninger, er det bedre ikke at teste skæbnen, men at konsultere en specialist, som vil sørge for korrekt tilslutning af apparatet.

  Hvordan man installerede kedlen korrekt blev diskuteret ovenfor. Men der er anbefalinger om hvad man skal gøre under installation og brug af enheden, du kan ikke:

  • inkludere en installeret enhed, der ikke er fyldt med vand;
  • Tilslut røret til vandvarmeren fra vandhovedet, hvis trykket i det er mere end 6 atmosfærer;
  • fjern beskyttelsesdækslet på enheden og afløb væsken fra det uden at afbryde strømforsyningen;
  • at engagere sig i installation, hvis du ikke ved, hvordan du installerer en kedel af dig selv;
  • Brugen af ​​"venstre" komponenter, forskellig fra dem, der anbefales af producenten;
  • Når du installerer enheden, skal du ignorere sikkerhedsventilens installation.
  • Følg ikke installations- og sikkerhedsreglerne.

  At vælge en kedel til huset, bør du styres af dine behov, samt tage hensyn til dens størrelse og overensstemmelse med interiøret. Installation kan overlades til en specialist eller lavet af dig selv, især da det ikke er en så vanskelig opgave, hvis alt er gjort korrekt, efter ovenstående anbefalinger.

  Vurdering af de mest optimale akkumulerende elektriske vandvarmere i 2017 til et hus eller en lejlighed. De bedste modeller og deres tekniske egenskaber. Fordele og ulemper, samt forskellen mellem opvarmning vandvarmere fra rennende vandvarmere.

  Installering af opvarmningsvarmeren selv: trin for trin vejledning + tekniske standarder

  Elektriske apparater til vandopvarmning er ekstremt populære i organisationen af ​​autonom vandforsyning af et privat hus. Sådanne anordninger kan også bruges i lejligheder, så der ikke er problemer med varmt vand. De koster meget, og ved at installere en opvarmning til vandvarmeren med egne hænder reduceres omkostningerne.

  Elektriske vandvarmere af opbevaringstype er simpelt ordnede. Typisk er en sådan indretning en beholder indeni, som er installeret et varmeelement - en kraftig varmeovn. Da apparatet er beregnet til opbevaring af varmt vand, er det nødvendigvis isoleret.

  Indvendigt er to rør indbygget: en af ​​dem trækker koldt vand fra vandforsyningen, en anden opvarmes til en bestemt temperatur i varmtvandskredsløbet. For at styre enhedens funktion anvendes den automatiske styreenhed.

  Dette sæt enheder styrer indtaget af vand, temperaturen af ​​dets vandopvarmning, tænder og slukker for varmeapparatet efter behov. Kontrollenheden er også udstyret med et automatisk afbrydelsesmodul, hvis der ikke er noget vand inde i beholderen. Det er ikke tilladt at tænde forvarmeren, hvis varmeren ikke er dækket af vand, vil en sådan situation medføre en hurtig nedbrydning af enheden.

  Monteringsrækkefølgen for sådanne varmeapparater

  Enkelt design giver usædvanlig pålidelighed af opvarmning vandvarmere. Installere en sådan enhed er ikke for vanskelig, men det er nødvendigt at tage højde for en række vigtige nuancer. Først skal du vælge det sted, hvor ovnen installeres. Derefter installeres den, samt tilsluttet vandforsyningssystemet og til strømforsyningen.

  Til dagligdags behov anvendes relativt små vægmodeller oftest. De er hængt på specialbeslag. Til en lodret type model anvendes to parenteser, og for en vandret enhed er der brug for fire sådanne elementer. Fremgangsmåden til fastgørelse af beslag på væggen er enkel, normalt ved hjælp af egnede skruer og en skruetrækker.

  Mellem parenteser, som vertikale modeller af vandvarmere installeres, skal der være en afstand på 180 mm. Til montering af vandrette modeller anvendes beslag med hængsler. Det er nødvendigt at opretholde afstanden mellem beskyttelsesafdækningen og overfladerne af andre objekter på mindst 300 mm til enheder på op til 80 liter, og ikke mindre end 500 mm - for varmeapparater med en kapacitet på 100-200 liter.

  Installer ikke den vertikale model i vandret position eller omvendt, læg en vertikal varmelegeme på siden. Dette er en grov overtrædelse af drifts- og sikkerhedsforholdene i enheden, hvilket ikke alene kan føre til udstyrsfejl, men også til en farlig ulykke.

  Brug niveauet til at kontrollere den korrekte placering af de individuelle parenteser i forhold til hinanden. Med hensyn til vandvarmerens placering anbefales det at vælge det så varmt som muligt for varmt vand. Dette vil muliggøre hurtigere levering af varmt vand til forbrugeren, i. E. reducere varmetab under transport.

  Uerfarne herrer sommetider begår en fejl - de vedhæfter beslag til gipsplader partitionerne. Bæreevne af sådanne strukturer er for lille til at understøtte apparatets vægt. Selvom vandvarmeren installeret på denne måde ikke falder sammen på en gang, kan det ske, når det er fyldt med vand.

  Et særskilt tilfælde er installationen af ​​en opvarmning til opvarmning på en gipsvæg, bag hvilken der er en bærende væg. I dette tilfælde skal du bruge specielle fastgørelsesdele af tilstrækkelig længde til at passere gennem en falsk mur og springe ind i tykkelsen af ​​understøtningsstrukturen, som vil påtage hovedbelastningen.

  Det sted, hvor opvarmningsanlægget installeres, skal naturligvis være tilgængeligt til vedligeholdelse, tilpasning af indstillinger, reparation mv. Udformningen af ​​sådanne indretninger er sædvanligvis ret attraktiv, så i forbindelse med kombination med andre indvendige emner bør der opstå problemer. Før du starter installationsarbejdet, skal du selvfølgelig læse producentens anvisninger for at tage hensyn til anbefalingerne i dette dokument.

  Hvis en opvarmning til opvarmning er installeret i en lejlighed i en fleretages bygning, hvis det går i stykker, er der fare for oversvømmelse af lokalerne, der ligger på gulvet nedenfor. Derfor anbefales det at sørge for vandtætningen af ​​det rum, der er beregnet til det, inden du installerer enheden.

  En alternativ løsning til beskyttelse mod sådanne problemer kan være en specialbakke udstyret med et afløbshul og forbundet med kloaksystemet. Hvis huset har et automatiseret lækagebeskyttelsessystem, giver det mening at installere en af ​​sensorer direkte under vandvarmeren. Helt fra oversvømmelse vil denne foranstaltning ikke spare, men vil medvirke til at minimere skade.

  Da det anbefales at sætte opvarmningsvarmeren så tæt som muligt på varmtvandets startpunkter, skal du sørge for, at enheden er tilstrækkeligt beskyttet mod fugt. Hvis varmeren er placeret ved siden af ​​en vask, håndvask eller bad, er sprøjt på overfladen af ​​skroget næsten uundgåeligt. En mere alvorlig kontakt med vand er muligt, hvilket er farligt for ethvert elektrisk apparat.

  Før installationen af ​​opvarmningsvarmeren i lejligheden er det nødvendigt at være opmærksom på mærkning af enheden. Apparatets evne til at bære eksterne påvirkninger afspejles af en særlig indeks IPXX, hvor XX er nummeret.

  Værdierne for det første indeks for IP-beskyttelsesindekset:

  • 0 - ingen beskyttelse
  • 1 - beskyttelse mod store genstande (dimensioner over 50 mm)
  • 2 - beskyttelse mod mellemstore genstande (størrelser over 12,5 mm);
  • 3 - beskyttelse mod små genstande (størrelser mere end 2,5 mm)
  • 4 - beskyttelse mod små genstande (størrelser mere end 1 mm)
  • 5 - beskyttelse mod støv;
  • 6 - absolut tæthed.

  Det første ciffer i indekset afspejler apparatets stabilitet for at komme i kontakt med fremmedlegemer. Den anden angiver beskyttelsesniveauet for enheden fra virkningerne af fugt.

  Værdierne for det første indeks for IP-beskyttelsesindekset:

  • 0 - ingen beskyttelse
  • 1 - der er beskyttelse mod vertikalt rettede dråber;
  • 2 - beskyttelse mod dråber, der falder i en vinkel på ikke mere end 15 grader fra lodret;
  • 3 - beskyttelse mod regn dråber og spray i en vinkel på højst 60 grader fra lodret;
  • 4 - beskyttelse mod stænk i enhver retning
  • 5 - beskyttelse mod vandstråler;
  • 6 - beskyttelse mod stærke jetfly og havbølger
  • 7 - en kortsigtet nedsænkning af enheden til en dybde på ikke mere end en meter er tilladt
  • 8 - Apparatet kan nedsænkes til en meter dybde i op til en halv time.

  Disse oplysninger gør det muligt at evaluere brugsvilkårene for vandvarmeren ud fra sikkerhedssynspunktet. Disse oplysninger er også nyttige til installation af andre elektriske apparater. De fleste opvarmningsanlæg til opvarmning behøver ikke en for høj grad af beskyttelse, for eksempel at arbejde under vand. Ofte er sådanne enheder mærket som IP25. Dette niveau er helt muligt at give hjemme.

  Tilslutning til vandforsyningssystem

  Et afløbshul til ovne af denne type, uanset model, er normalt placeret nederst. Først skal du indsamle og installere en såkaldt sikkerhedsgruppe. Dette er et sæt ventiler og fittings, der er designet til at forhindre forskellige nødsituationer, der kan opstå under betjeningen af ​​enheden.

  Øverst er der installeret en adapter, som ofte kaldes en "amerikansk". Derefter skrues brons tee. En kontrolventil er fastgjort til dens nederste del, hvilket forhindrer vand i at strømme tilbage i vandsystemet. Til den laterale gren af ​​tee er en anden tee fastgjort.

  En sikkerhedsventil er fastgjort til den ved 6 bar for at tillade det automatiske tryk at sænke trykket inde i tanken, hvis det når et kritisk niveau. Til samme tee er der monteret et specielt kompressionsbeslag til vandrøret. På det ved overskydende tryk drænes en del af vandet fra reservoiret.

  Når du har installeret enheden, skal du sørge for, at åbningen af ​​trykventilen forbliver åben, ellers fungerer enheden simpelthen ikke. Alle gevindforbindelser skal forsegles og forsegles. Eksperter anbefaler, at tætningsmidlet får lov til at tørre i mindst fire timer.

  For at forbinde enheden med et koldt vandstand, kan du bruge stål, kobber, plast eller metal-plast rør. Ved selvmontering anvendes plastrør oftest, da det er relativt nemt at lodde dem. Nogle bruger fleksible slanger til dette formål, men denne beslutning begrunder ikke selv. Som praksis har vist, slides sådanne genstande hurtigt ud.

  Det er klart, at varmt og koldt vand ind i lejligheden før indføring af rør skal lukkes. Der skal installeres en lukkeventil mellem koldtvandsløfteren og varmeren, så vandet, der kommer ind i enheden, kan slukkes, hvis det er nødvendigt. Alle led er forseglet forsigtigt.

  Nu skal vi medbringe et andet rør, der forbinder varmelegeme til varmtvandsanlægget i lejligheden. På denne side vil der være brug for en anden lukkeventil: mellem varmtvandsrør og varmeapparat. Denne knap skal altid være blokeret, så det varme vand fra kedlen ikke falder ind i det fælles varmehus. Igen er det nødvendigt at følge forseglingen og forseglingen af ​​alle forbindelser.

  Afkølingsventilen mellem koldt vand og varmeapparatet skal installeres på en sådan måde, at det ikke forstyrrer strømmen af ​​vand til andre forbrugere i lukket form, kun afskærmning af varmeapparatet. Og forbindelsen til varmtvandsanlægget skal gøres, så du om nødvendigt kan genoprette strømmen af ​​varmt vand fra den fælles riser til systemet i lejligheden.

  På denne forbindelse til vandforsyningssystemet kan betragtes som komplet. Nogle eksperter på dette stadium anbefaler en forudgående kontrol: Fyld tanken med vand, og dernæst dræne den og se, om lækagen vises. Denne kontrol kan kun ske, når tætningsmidlet er helt tørret på alle leddene.

  Vandvarmer og autonom vandforsyning

  I private husholdninger er det normalt ikke den centraliserede, men autonome vandforsyning, der anvendes. I en sådan situation er brugen af ​​en opvarmning til opvarmning fuldt ud berettiget og mulig. Men forbindelsesdiagrammet bør ændres lidt. Kilden til vand i dette tilfælde er normalt en tank installeret på loftet eller på øverste etage.

  Det er nødvendigt at måle den lodrette afstand mellem denne tank og vandvarmeren. Hvis det er mindre end to meter, til udgangen fra tanken tee sæt aflede en del af det kolde vand til opvarmningsindretningen, således at røret er over det niveau, hvori anlægget er installeret. En tee med en kontraventil og afløbsventil er installeret ved indgangen af ​​koldtvandsrøret til enheden.

  Hvis afstanden fra tanken med vand til varmeren er vertikalt mere end to meter, bliver hanen lavet lavere end varmeinstallationsniveauet. Samtidig er der ved indgangen af ​​koldt vand en tee installeret i enheden med overskydende vand drænet ind i kloaksystemet, og en kontraventil er forbundet lidt lavere.

  Før du installerer vandvarmeren, skal du måle trykket i husets autonome vandforsyningssystem. Hvis det overstiger niveauet på seks bar, er det nødvendigt at supplere installationsordningen med et specielt reduktions gear. Overdreven vandtryk, der kommer ind i varmeren, kan medføre fejl i udstyret.

  Tilslutning af opvarmning til opvarmning til strømforsyningen ser ud til at være en meget enkel opgave, fordi du bare skal tilslutte enheden til en stikkontakt. Husvarmere er normalt designet til en standardspænding på 220 V. Men enhver, der er mindst bekendt med driften af ​​elektriske netværk, forstår, at for så kraftfulde enheder kan en almindelig stikkontakt være helt ubrugelig.

  Til at begynde med skal du vurdere tilstanden af ​​ledningerne i lejligheden eller huset og finde ud af, hvilken maksimal belastning den beregnes. Tilslutning af flere højspændingsenheder til én linje på samme tid kan være fatalt for systemet. Hvis du for eksempel tænder varmeapparatet og husholdningsapparatet / automatisk vaskemaskine, kan ledningerne brænde ud, forårsage brand osv.

  Det er sikrere og sikrere at tilslutte et separat kabel til vandvarmeren fra tavlen. Den vigtigste indikator i denne situation er tværsnittet af det elektriske kabel. Mindste kabeltværsnit kan beregnes ved hjælp af specielle tabeller. Det bør tage højde for driftsspændingen, fasen, materialet, hvorfra kablet er lavet, om ledningerne er skjulte eller lignende. Til vandvarmere skal du normalt bruge et to-core kobber eller aluminiumskabel, spænding 220 V, en fase.

  Hvis varmeren er installeret i et rum med høj luftfugtighed (badeværelse, køkken osv.), Skal du bruge et specielt vandtæt stikkontakt. Derudover er der næsten altid brug for tofasekedler til at installere en RCD - en beskyttelsesafbryder. Kablet skal også beskyttes mod fugt, og også stærkt og tilstrækkeligt elastisk.

  Gem ikke på kablet, køb produkter af tvivlsom kvalitet. Derudover er det nødvendigt at tage et elektrisk kabel for at forbinde opvarmningsvarmeren med en tilstrækkelig margin. Ledningen må ikke være i spænding. Før du tilslutter, skal du undersøge kabelmarkeringen omhyggeligt. Uerfarne begyndere bliver nogle gange forvirrede og forbinder fasen med jordsløjfen.

  Hvis der ikke er nogen erfaring med at udføre elektrisk installationsarbejde, er det fornuftigt at søge råd fra en erfaren elektriker eller instruere ham til at udføre denne fase af installation af en vandvarmer. Opvarmningens jordforbindelse skal håndteres. For at gøre dette kan du bruge et stykke metal wire, den ene ende er fastgjort på varmelegemet, og det andet er forbundet med jordsløjfen.

  Video til installation af opvarmningsanlæg

  En beskrivelse af rækkefølgen af ​​opvarmning af opvarmning til opvarmning er angivet her:

  Denne video indeholder en række nyttige tips til installation af vandvarmere af opbevaringstype:

  Opbevaring vandvarmere er populære og pålidelige, de giver huset med varmt vand i den krævede mængde. Deres installation er ikke så svært, men du skal nøje følge producentens anbefalinger og sikkerhedsteknikker.

  På samme måde er en vandret vandvarmer suspenderet fra loftet, efter min mening, meget mere praktisk end en vertikal, fordi den sparer plads i køkkenet eller i badeværelset. Installationen skal kontaktes med alt ansvar - ankeret til at tage længere og tykkere, for at rette det mere fast på støttevæggen. Når alt kommer til alt, falder det på en person, det bliver ikke helt nøjagtigt!

  Internet-encyklopædi om arrangement af netværk af teknik og teknisk support

  Kedel: Sådan installeres dine egne hænder. Trinvise instruktioner, anbefalinger

  I dag er en elektrisk varmelegeme og en kedel i stor efterspørgsel. Sådan installeres sådant udstyr vil blive beskrevet i denne artikel. Ved hjælp af en sådan enhed kan du klare problemerne med at slukke for varmt vand. Bl.a. kan sådanne anlæg arbejde løbende. I en bred vifte af moderne butikker kan du finde akkumulerende eller flydende elektriske kedler, hvoraf sidstnævnte er mindre efterspurgt, fordi de er mindre end volumen og rentabilitet. For at installere en sådan enhed kan du bruge tjenester fra specialister eller til at klare arbejdet selv, men du skal følge alle sikkerhedsregler. For at gøre dette er elmen slukket helt, og varmtvandsrørene overlapper hinanden.

  Hvis du beslutter dig for at købe en kedel, hvordan du installerer sådant udstyr, skal du vide på forhånd. Selvfølgelig er selvstændigt arbejde billigere. Hvis du nægter tjenester fra fagfolk, skal du forberede et bestemt sæt materialer til installation. Du skal bruge en VVS-liner eller tætningsbånd, en sikkerhedsventil, to fleksible vandslanger og to dowel-negle. Når du køber en vandslange, skal du tage højde for at du har brug for to elementer, hver længde er 2 m. Længden afhænger dog af afstanden til slangen i vandrørssystemet. Når du køber davle-negle, skal du bemærke, at der i deres ender skal være kroge. Af den måde, om sikkerhedsventilen. Det skal nævnes, at det leveres komplet med en elektrisk kedel. Ventilen skal have en diameter på 10 mm.

  Så, du har brug for en kedel. Sådan installeres sådant udstyr, du skal finde ud af, før det er erhvervet. Vil du installere dig selv? På en god måde! Det skal dog bemærkes, at i nogle tilfælde, hvis arbejdet udføres uafhængigt, annulleres producentens garanti. Ud over materialer er det nødvendigt at forberede visse værktøjer, blandt andet: skruetrækkere, boremaskiner med en vindende tip til fastgørelse til en mursten, en skruenøgle og et slag. Sidstnævnte kan erstattes af en elektrisk boremaskine.

  Mange hjemmehåndværkere, ved at vide, hvor meget det koster at installere en kedel, foretrækker at gøre alt arbejdet selv. Det er ikke overraskende, da sådanne tjenester koster omkring 5000 rubler. Der er færdigheder, og du ved hvilken side at gå til puncheren og hvordan man holder skruetrækker? Så hvorfor overpay? Men hvis du gør det selv, skal du forberede ordentligt. Ikke mindst rolle her spilles af vidnesbyrd om de mennesker, der ikke er involveret i en sådan ting. Hvis du studerer alle anbefalingerne, kan du komme til den næste.

  Processen skal begynde med at vælge placeringen til vedhæftet fil i badeværelset eller badeværelset. Oftest er sådant udstyr installeret over toilettet, hvor det ikke vil forstyrre nogen. Det er nødvendigt at kontrollere vægens styrke, da det skal undergå belastning fra kedlen. Hvis rummet ikke er forstærket septum fra gipsplader, så fra installationen af ​​enheden på dem er det nødvendigt at afholde sig. Med en kedelkapacitet på 50 liter og mere vil en dobbeltlast, dvs. 100 kg, blive anbragt på væggen.

  Før du installerer en kedel i lejligheden, skal du bestemme det nederste punkt på udstyrets placering og markere det på vægoverfladen. Dernæst måler masten afstanden fra fastgørelseslinjen til det laveste punkt. Den første er hårdt svejset til udstyrets krop. Afstanden skal noteres på væggen. Det næste skridt er at bore to huller. Wizards understreger, at du skal huske, at fastgørelseslinjen af ​​sådanne huller ikke har, ankre med en krog i enden skal klamre sig til sin kant.

  Anbefalinger til arbejde

  Så alt er klar til at montere en kedel på væggen. Hvordan installeres det korrekt? Spørgsmålet er på ingen måde inaktivt: Designet skal sikres pålideligt, for faldet i en sådan massiv enhed kan forårsage personskader. Hvis væggen er lavet af beton eller mursten, så anbefales det for mesterens arbejde at bruge en puncher med en vindende boremaskine. En træbor er brugt til en trævæg, hvis diameter er mindre end en plastdyk. Sidstnævnte skal installeres i hullet og om nødvendigt køres. Metalankeren er skruet ind, indtil den stopper at dreje. Som regel er en dybde på 12 cm tilstrækkelig. Kedlen skal hænges ved at tilslutte krogen på ankerne bag stangen til fastgørelse på enhedens krop. Ved denne proces kan suspensionen af ​​udstyr betragtes som komplet. Som du kan se, er teknologien ikke meget kompliceret, så enhver hjemmeherre kan overstyre den. I næste fase er det muligt at forbinde kedlen til vandforsyningssystemet, da du bør bruge fleksible slanger.

  At dømme efter tilbagemelding, i stedet for fleksible slanger, kan polypropylenrør anvendes, men det vil koste mere og tage længere tid. I bunden af ​​kedlen er der to rør, hvoraf den ene har en blå plastring. Koldt vand vil strømme igennem det. Det andet rør er markeret med rødt og er beregnet til varmt vandudtag.

  Ifølge håndværkerne bør der installeres en sikkerhedsventil på det sted, hvor koldt vand leveres. Det leveres normalt som tilbehør eller som ekstraudstyr. Det første skridt er tilslutningen af ​​sikkerhedsventilen. Glem ikke at skrue hørens hør eller tætningsbånd på tråden.

  Masters anbefaler i næste fase at skrue den ene ende af den fleksible slange til sikkerhedsventilen. I dette tilfælde er det nødvendigt at opgive brugen af ​​båndet, da der er en gummipakning i slangemøtrikken, der virker som tætningsmiddel. Nå er spørgsmålet om, hvordan man installerer en kedel i lejligheden, næsten løst. Det næste trin er fastgørelsen af ​​den ene ende af den fleksible slange til røret, hvorfra det varme kølevæske kommer ind. Dette tætningsbånd er heller ikke påkrævet.

  Nu kan du tilslutte de ledige ender af slangerne. Den ende, som koldt vand vil strømme af, skal forbindes til et vandrør. På dette tidspunkt skal der først installeres en ventil eller et vandhaner, som om nødvendigt vil slukke væsketilførslen. Forsigtig ikke denne anbefaling, da kedlen kan mislykkes under drift eller kræve udskiftning af dele. Den anden ende af den anden slange skal være forbundet med røret, der går til blanderen.

  I princippet er det ikke svært at installere en vandkedel alene. Du skal blot udstyre dig selv med visse viden (ud over værktøjer og materialer). Der er mange nuancer i denne sag. Især, inden du tilslutter enheden, er det nødvendigt at fjerne teene på vandrørene. I mangel af visse erfaringer er det bedre at overlade dette arbejde til fagfolk. Nu kan du gøre den elektriske del. Hvis vi taler om Thermex vandvarmere, har de en funktion, som er tilstedeværelsen af ​​et kabel til forbindelse med stikket i sættet. Desuden er dette element forbundet til en kedel. Hvis dette ikke er tilfældet, skal forbrugsstofferne købes separat.

  Og mere. For alle gik uden en hitch uden hitch (læs - uden uheld), anbefales mesteren kraftigt at overholde sikkerheden, når man arbejder med elektricitet.

  Hvad andet skal overvejes, når man udfører arbejde

  Hvis du har et spørgsmål om, hvordan man installerer kedlen korrekt, skal du vide, at dækslet ikke skal åbnes, hvis alt allerede er forbundet i udstyret. Det er nok at installere en stikkontakt med jordforbindelse på forhånd, hvilket skal være i nærheden af ​​udstyret. Tænd for koldt vandhanen for at kontrollere, hvor tæt og sikkert forbindelsen er. Hvis der ikke er nogen lækage, kan kedlestikket være sat i stikkontakten. Nu ved du, hvordan du installerer en kedel af dig selv. Hvis du gjorde alt rigtigt, så skal indikatoren lyse på sagen. Herefter kan du indstille en bestemt temperatur ved hjælp af regulatoren, som normalt er i bunden.

  Det er vigtigt at huske de vigtigste fejl, der er tilladt, når du tilslutter det udstyr, der er beskrevet i artiklen. Specielt skal føreren installere en kedel på badeværelset, så man sørger for at få adgang til et varmt vandforsyningssystem med cirkulation. Dette vil minimere energitab, hvis varmt vand altid er til stede i rørene.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 2 = 4