30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Installation af et split system

Installation af split-systemet internt

Split-systemet er et klimaanlæg. Installation af et split-system alene kræver først og fremmest bekendtskab med principperne for klimaanlæggets drift. Det er bedst at installere klimaanlægget under reparationen, da installationen er ret alvorlig. Hvis overfladen af ​​væggen på din lejlighed allerede er konfronteret, så bliver du nødt til at gøre det igen, fordi den gamle bliver brudt.

En lavkogende væske passerer gennem fordamperen i split systemet under tryk, som absorberer en stor mængde varme under kogning. På grund af fordampningen danner radiatorer dråber, der kommer ind i reservoiret og udledes derefter til ydersiden. Ved hjælp af en kompressor pumpes et par væsker ud af fordamperrummet uden afbrydelse. Ved pumpning stiger trykket, og væsken opvarmer og passerer ind i en tæt tåge tilstand. Så kommer materialet ind i kondensatrummet, hvor det strømmer tilbage til flydende tilstand. Herefter passerer væsken gennem fordampningssektionen, og hele processen gentages.

Forudsætninger for installation af et split system

For en vellykket installation og drift af enheden skal du følge visse regler:

 1. Det er nødvendigt at udelukke enhver kontakt fra den kolde og varme zone, da dette vil føre til spild af en enorm mængde energi.
 2. Lad ikke snavs og støv komme ind i apparatet, da dette kan medføre brud.
 3. Under installationen er det nødvendigt at sikre, at systemet er lukket, ellers vil væsken i det hurtigt fordampe.
 4. Enheden, der kommer ud, skal placeres på et køligt sted.
 5. Når du arbejder, skal du sørge for, at drænrøret ikke bøjer opad.

Strukturen af ​​et sådant system har forskellige blokke: interne (fordampnings) og eksterne (kompressorkondensation) enheder. Der er modeller, der er indrettet på en sådan måde, at et par interne klimaanlæg er forbundet til fordamperen, som har funktionen af ​​både at køle rummet og opvarme det.

Værktøj til arbejde

 • En borehammer, der har forskellige biter, da det bliver nødvendigt at lave et hul i hovedvæggen af ​​huset.
 • Armaturdetektor, hvilket vil være tilfældet, hvis overfladen af ​​væggen er lavet af beton.
 • Cutter. Du bør vide, at hacksaven slet ikke virker i dette tilfælde, fordi den kobbercrumb, der er opstået under drift, kan føre til en fejlfunktion.
 • Apparater til flaring, herunder en rørskærer med en shabrovka.
 • Pumpe til cykel. Det er nyttigt til at teste integriteten af ​​split systemet.
 • En el tester.
 • En indretning til måling af trykket i en væske.

Arbejde med installation af en kondenseringsenhed

Udendørs aircondition er bedst installeret på balkonen med selvfremstillede understøttende strukturer. Det er bedst at placere det på nordsiden af ​​huset. Hvis alle vinduerne vender mod syd, så beskyttes klimaanlægget fra solens stråler som et beskyttende visir. Denne installation må ikke medføre problemer med driften af ​​klimaanlægget. Den sværeste betjening er at tilslutte klimaanlægget til beslagene, da denne obligatoriske proces gøres ved at bøje over balkens rækværk. Under installationen skal vinduerne fra balkonen eller loggiaet fjernes midlertidigt, og understøtningsdelene på beslaget skal være indlejret i vinduesgitterets overflade.

Udvælgelse og drift af split-pipe systemer

Installation af et split system med egne hænder kræver køb af et rør af kobber, som er bedst købt med en margin for at beskytte kompressoren. Det er nødvendigt at være opmærksom på, at overfladen af ​​rørene ikke har jags, revner og andre mekaniske skader. En rørledning med stor længde gør det muligt at sænke udendørsenheden i split-systemet. Dette kan bidrage til at kompensere for overspending på rørene på grund af en god termosifon.

Den næste fase vil skære og processen med at flare rørene. Du skal gøre dette, før du begynder at installere split-systemet. Hvis denne procedure udføres for første gang, er det nødvendigt at øve røret korrekt. Denne procedure skal udføres af et professionelt værktøj, som kan købes hos enhver bygge- eller værksted. Røret skal skæres i cirkulære bevægelser, og udfør øvelsen, hold den nede, ellers kan partiklerne komme ind i lumen.

Processen med installation af klimaanlægget

Installation af et konditioneringssystem er i overensstemmelse med alle regler i en bestemt rækkefølge:

 • Definitioner af placeringen af ​​blokke. Det er nødvendigt at vide, at fordampningsenhederne ikke må installeres i nærheden af ​​varmeapparater og varmebatterier samt bag gardiner og andre genstande, som forhindrer luftstrømmen. Negativt påvirker split systemet og kilder til elektrisk støj, som kan være mikrobølgeovne og elektriske ovne. Af denne grund kan klimaanlæg ikke installeres i køkkenet.
 • Kabling og installation af udendørs enhed. Selv det mindste split-strømsystem bruger 1,5 kW el. Derfor skal du først oprette et separat ledningsnet og installere en automatisk nedlukning for at installere split systemet selv. Du skal vide, at til vandskærmen, skal den gulgrønne ledning forbindes til nulpunktet. Hvis ledningerne har ikke-standardfarver, kan nul og fase bestemmes ved hjælp af en tester.
 • Bor et hul i vægoverfladen til lægning af kommunikation. I blokhuset er det nødvendigt at finde de steder, hvor forstærkningen først skal findes, da det er forbudt at krænke armaturets integritet. Derudover skal du hegn arbejdspladsen, så forbipasserende ikke passerer gennem det. Hulstørrelsen skal overstige 8 cm.
 • Forberedelse og installation af rørledninger. Til at begynde med, skar rørene til en passende størrelse og lad en lille afstand i bøjningerne. Det skal tages i betragtning, at det er nødvendigt at bøje rørene meget omhyggeligt for ikke at beskadige dem. Derefter på rørene er det nødvendigt at installere varmeisoleringen og sætte dem på gevindmøtrikker. Enderne af rørene skal flares. Det sidste trin i installation af rørene er at fastgøre dem på beslagene.
 • Installation af elektrisk forbindelse. Ved hjælp af strengede ledninger er det nødvendigt at forbinde terminalerne på ledninger i split-system-enhederne. Sådan tilslutter du terminalerne korrekt, kan du finde vejledningen til klimaanlægget.
 • Lækage test. Du kan gøre dette med en sæbeopløsning, som er meget nem at lave. For at gøre dette skal du tage en halv liter destilleret vand, bring det kogt og tilsæt en sked fuld af sæbe, revet. Ved kontrol af tætheden skal udstødningsventilen fjernes, og en cykelpumpe er forbundet med den. Ved pumpning af pumpen anbringes en fugemasse på leddet i leddet og stram møtrikkerne, indtil boblerne forsvinder.
 • Arbejde med evakuering af systemet. Installation af et split-system alene kræver altid evakuering af systemet. Dette skal gøres for at fjerne ikke kun luft, men også støvpartikler. For at gøre dette, stram niplen og fastgør vakuumpumpen til den. Pumping skal være omkring en time.
 • Fyldning af klimaanlægget. Fyld klimaanlægget med væske gennem adapteren ved hjælp af en trykmåler og sørg for, at trykket svarer til den værdi, der er angivet i vejledningen.
 • Tilslutning af split-systemet til det elektriske netværk. Ledningerne skal tilsluttes, idet der henvises til de symboler, der er angivet på klemmerne, dvs. 0 til 0 eller N, og faserne ledes til farverne.
 • Test af driften af ​​systemet. Til dette er det nødvendigt at tænde kondensatorens automatiske afbryder. Hvis dette er gjort, vil klimaanlægget selv komme ind i testfasen. Hvis dette ikke sker, skal du starte systemtesten fra kontrolpanelet.
 • Det sidste stadium. Efter at testen er gennemført, er det nødvendigt at pakke interenhedssele med en aluminiumsmuffe eller en metalfilm. Denne teknik gør det muligt at spare en stor mængde energi. Derefter skal kablet vikles med et elektrisk tape med beskyttelse mod fugt. I slutningen af ​​alt arbejde skal du forsegle et hul i væggen.

Sådan installeres et split system (air conditioner) selv

Overvinde sommervarmen og stuffiness hjælper klimateknologien og især splittede systemer, der sædvanligvis kaldes klimaanlæg. Teknikken er ikke billig, men værst af alt, at for installationen skal du betale lidt mindre end udstyret. Fordi mange mennesker tænker på selvinstallation. Installationen af ​​klimaanlæg med egne hænder er mulig, men der er mange små ting og funktioner, hvor uvidenhed fører til hurtig slitage af udstyr. Detaljerede trinvise instruktioner hjælper dig med at gøre alt rigtigt.

Installation af et klimaanlæg med egne hænder vil spare en betydelig mængde

Installationen af ​​klimaanlægget med egne hænder begynder med bestemmelsen af ​​placeringen af ​​udstyret. Da split-systemet består af to eller flere blokke, skal du vælge et sted for begge. Samtidig er det nødvendigt at tage højde for, hvor kold luft vil flyde i huset eller lejligheden, og også tage hensyn til de tekniske krav.

Lad os starte med de tekniske krav. Når vi vælger placeringen af ​​den indendørs enhed, tager vi højde for sådanne krav:

 • fra blok til loft - ikke mindre end 15 cm (for nogle producenter ikke mindre end 20-30 cm);
 • til væggen fra siden - ikke mindre end 30 cm;
 • til hindringen, som vil blive brudt af strømmen af ​​kold luft - ikke mindre end 150 cm.

Fælles muligheder for installation af klimaanlæg

Den udendørs enhed er normalt placeret normalt nær et vindue eller på en åben balkon, hvis det er. På den glaserede altan / loggia kan monteres på indelukket (hvis det har en tilstrækkelig bæreevne) eller ved siden af ​​en væg. Hvis du bor på første eller anden sal i højhuse, er den udendørs enhed forsøger at sætte op i vinduet niveau - væk fra forbipasserende. På de øverste etager kan du placere under vinduet eller på siden.

Hvis installationen af ​​klimaanlægget med egne hænder er planlagt i et privat hus, vælges et sted som regel baseret på vægternes bæreevne. Hvis der er en ventileret facade, kan du bruge en særlig mount eller hænge enheden på bunden, hvis den er.

Når man vælger placeringen af ​​blokke i split-systemet, skal man også huske på, at minimums- og maksimumafstanden mellem blokke i de fleste tilfælde normaliseres. De nøjagtige tal afhænger af producenten. For eksempel kan den mindste afstand være 1,5 m, 2,5 m (forskellige modeller Daikin) og endda 3 meter (Panasonic). På nogle producenter er minimumslængden ikke reguleret, det kan være nogen. I dette tilfælde kan du installere back-to-back enheder. Installatører sådan en metode til installation kaldes en "sandwich".

Start af installationen af ​​klimaanlægget med egne hænder med valg af sted

Lidt enklere er situationen med den maksimale afstand mellem de to blokke. Det er normalt 6 meter. Måske mere, men så har du brug for yderligere tankning af systemet freon, og dette - ekstra omkostninger og betydelige. Prøv derfor at investere i de nødvendige 6 meter.

Hvad skal der kræves til selvmontering

Du ved sikkert, hvor meget det koster at installere et klimaanlæg af specialister. Når du bliver spurgt, hvorfor disse priser, fordi arbejdet kun er i 3 timer, besvares det meget dyre udstyr, og dets afskrivning udgør en betydelig del af omkostningerne. Måske er det sandt, men det meste af dette udstyr kan allerede være på stedet. En undtagelse er en vakuumpumpe, men mange brigader gør uden det, da der virkelig er meget normalt, og der er ingen brug for at lave en dårlig.

Ved installation er det vigtigt at observere den horisontale installation af enhederne. Dette kræver et godt bygningsniveau

Så, for at installere klimaanlægget med egne hænder, skal du bruge følgende udstyr:

 • En puncher til at lave et hul i ydervæggen, hvor kommunikationen mellem indendørs og udendørs enheder lægges.
 • Boremaskine til montering af fastgørelsesanordninger med et sæt øvelser med forskellige diametre.
 • Skærer til skæring af kobberrør og rimmer for at fjerne burrs (du kan gøre med fil / natfil og sandpapir).
 • Flakemaskinen til kobberrør.

Pipe Expander

Til en ideel installation kræves en vakuumpumpe, men det er normalt ikke muligt at tage det og på rute til 6 meter gør det uden det.

For at forbinde og installere de to enheder i split-systemer skal du bruge følgende forbrugsstoffer:

 • Kabel til strømforbindelse og til tilslutning af blokke. Brand- og kabelparametrene afhænger af fabrikanterne og angives som regel i passet i installationsvejledningen. Normalt er dette et 4-core kabel med et tværsnit på 2 mm2 eller 2,5 mm2. Kabellængden svarer til længden af ​​ruten med en lille margen.
 • Kobber tykke vægge sømløse rør (ikke VVS, men specielt til køle- og konditioneringssystemer). Rør vil kræve to diametre - større og mindre. Specifikke tal vil blive angivet i manualen, længden af ​​hvert segment er lig med længden af ​​ruten plus 20-30 cm til lageret. Endnu en gang gør vi opmærksom på, at kobberrør ikke er vandrør, men for køleindustrien. I dem er det andet kobber blødere, hvilket vil udvide sig godt og kan give den nødvendige tæthed. Transport og butik kobberrør bør være med dæmpede kanter - for at forhindre støv i at komme derhen. Dette er meget vigtigt.

Kobberrør har brug for særlig tyk væg, sømløs af blødt kobber

Braketter til klimaanlæg skal tåle en tung belastning - 3-4 gange massen af ​​udendørsenheden

Dette er alt, hvad der er nødvendigt for at installere klimaanlægget med egne hænder.

Ordren for installation og funktioner i arbejdet

I en uafhængig installation af split-systemet er der intet super-kompliceret, men der er mange nuancer, som kan påvirke udstyrets holdbarhed og kvalitet. Først og fremmest, inden du starter arbejde, er det værd at læse omhyggeligt installations- og betjeningsmanualen, der følger med udstyret. Den tid du har kompenseret for er, at du ved præcis hvad og hvordan du skal gøre med dit klimaanlæg, fordi der er nogle nuancer.

For at hænge indendørsenheden var det nemmere, inden du startede forsamlingen, øg det på pladen

Før du begynder alt arbejde, er det umagen værd at lede efter skjulte ledninger eller varmeledninger på det påtænkte installationssted. At komme ind i dem, når du arbejder, er meget ulykkelig. Næste er den faktiske installation af klimaanlægget med egne hænder. Du skal starte med at installere den indendørs enhed. På det valgte sted placerer vi en plade for sin vedhæftning. Enheden skal suspenderes vandret uden afvigelser. Derfor nærmer vi os markeringen og fastgørelsen.

Vi sætter pladen, udsætter den på niveauet, markér stederne til fastgørelse. Vi bor hullerne, sæt plastikplugter under dowelsne, hæng pladen og fix den med dowels. Især forsigtigt fastgør den nederste del af pladen - der er låse, der holder blokken, fordi de skal fastgøres fast. Ingen backlashes. Kontroller derefter igen vandret.

Vi bor et hul under sporet for at installere klimaanlægget med egne hænder

Beregner hvor ruten vil være (den skal gå i en hældning på mindst 1 cm pr. Meter - for normal dræning), skal du begynde at bore hullet i ydervæggen. Hullet er også boret med en hældning - igen, så kondensatet normalt forlader (vinklen kan være større end sporet).

Mindste huldiameter er 5 cm. Hvis der ikke er nogen bor i denne størrelse, kan der laves flere huller med mindre diameter, en fælles stråle af kommunikation kan ikke trækkes, og hvert rør / kabel separat. Under alle omstændigheder er det bedre at bore to huller - en til kobber og et elektrisk kabel, det andet - til et afløbsrør. Det skal lægges lavere end andre - for ikke at blive beskidt på kommunikation i en nødsituation.

Hvis der er monteret to back-to-back-enheder, skal hullet være stramt justeret (måle på egen enhed, hvor forbindelsesportene er placeret)

Monter derefter beslagene til udendørsenheden. Hvis det er en højhus, skal du klatre udstyr og færdigheder i højden. Denne blok skal også hænge vandret, så når vi markerer hullerne bruger vi også niveauet. Ved montering af beslag er fastgørelsesanordningerne monteret i hvert hul, uanset hvor mange af dem - dette er en forudsætning. Standardfastgørelsesanordninger - ankre 10 * 100 mm. Mere kan være mindre uønsket.

Nogle gange kan du ikke uden promalp

Efter beslaglæggelsen er udendørsenheden udsat. Vi fastsætter blokken også i alle de fastgørelsesdele, der er. Dette er den eneste måde at sikre, at den står stille under alle forhold.

To blokke forbinder den elektriske ledning, to kobberrør. Også gennem væggen er et drænrør. Alle disse meddelelser skal vælges korrekt, tilsluttet, lagt og fastgjort.

Sådan ser den tilsluttede udendørs enhed ud

Vi starter med kobberrør. En større diameter, en mindre. Dimensioner er angivet i klimaanlæggets manual. Skær kutteren stykke ønsket længde fra kanten burr håndtere specialværktøj udretning og tilpasse skive. At bruge en almindelig sav er uønsket, samt en fil til fjernelse af grøder - der vil altid være savsmuld inde i røret, som vil falde ind i systemet og hurtigt ødelægge kompressoren.

På de forberedte rør sættes varmeisolerende rør. Og den termiske isolering skal være fast og passere inde i væggen, herunder. Samlinger stykker isolering nødvendigvis størrelse metallisk tape, opnå en meget tæt pasform kanter. Kvaliteten af ​​varmeisolering er vigtig, da kondensat dannes på de uopvarmede dele af rørene, og det kan dræne inde i væggen og forårsage frosne dryp, der ødelægger væggen.

På kobberrør på varmeisolering skal du slutte meget tæt og lim sammen med metalliseret (aluminium) tape

Kobberørene indpakket i termisk isolering skal føres gennem et hul i væggen. Før dette skal du sørge for, at kanten, der bliver indført i væggen, forsigtigt forsegler rørets indvendige materiale, ikke bliver støv (og det er bedre at dæmpe begge ender sikkert efter at have klippet og forlad pluggerne, inden du starter forbindelsen). Dette er et meget vigtigt punkt, da støvet hurtigt ødelægger kompressoren.

Situationen er enklere med elkablet. Hver tråd ender med specielle tip, installerer dem på isolationsfri ledere og klemmer med flåter. Det forberedte kabel er forbundet i henhold til ordningen, som findes i brugsanvisningen.

På indendørs- og udendørsenheden over portene til tilslutning af kobberrør er der en aftagelig plade, under hvilken der er stik til tilslutning af kablet. Før du begynder en uafhængig installation af split systemet, fjern pladerne, overvej hvad og hvor du skal forbinde - så bliver det lettere at arbejde. Især med en ekstern enhed.

Så det ligner en port til tilslutning af et elektrisk kabel

Aftapningsforbindelsen er generelt simpel: den er forbundet til den tilsvarende terminal på indendørsenheden og udgang gennem væggen. Længden af ​​dette rør skal være sådan, at den ender i en afstand på 60-80 cm fra væggen. Installationen af ​​drænrøret skal laves med en skråning mod udgangen til gaden. Hældningen er mindst 1 cm pr. Meter lang. Mere kan, mindre er det ikke.

Røret bør fastgøres hver meter for at undgå sagning. De akkumulerer derefter kondensat, som kan være på dit gulv eller møbler. Når røret ledes gennem et hul i væggen, er det også bedre at dæmpe noget.

Hvordan ser ruten ud fra siden af ​​gaden (rør er isoleret og også i væggen)

I et rum er rør og kabler normalt pakket med et metalbånd i en enkelt bundt. Derefter repareres det på væggen flere steder, en plastikboks er monteret over den. Normalt er den taget hvid eller egnet til efterbehandling farver.

Hvis du vil, kan du skjule alle rørene i væggen - patruljere sporet i væggen, lægge der og efter at forsegle arbejdbarheden. Men det er en ret risikabelt alternativ, fordi du skal reparere noget, du skal demontere væggen.

Her er der generelt ingen særlige hemmeligheder. Stretched gennem hullet i kommunikationsvæggen, tilsluttes de relevante stik. Med kabelforbindelsen er der intet problem - forbind ledningerne i samme farve til de terminaler, de allerede har. I dette tilfælde vil du helt sikkert ikke gå galt.

Hvis højdeforskellen i monterings- blokke overstiger 5 meter, er det nødvendigt at lave en løkke til opsamling af olie (således fastsatte kobberrør) opløst i Freon. Hvis forskellen er lavere, laver vi ikke sløjfer.

Lægning af ruten mellem indendørs og udendørs enhed i split-systemet

Der er to måder at dræne dræning fra split systemet - til kloaksystemet eller lige til gaden uden for vinduet. Den anden metode er mere almindelig i Rusland, selvom den ikke er meget korrekt.

Dette er drænforsyningen til den indendørs enhed (ved hånden)

Drænrørtilslutningen er også enkel. Ved udløbet af indendørsenhedens afløbssystem (rør med en plastikspids nederst på enheden) er den bølgede slange let trukket. For at holde det sikkert, er det muligt at stramme forbindelsen med et åg.

Det samme gælder for dræning fra udendørsenheden. Afslut den nederst. Forlad altid alt som det er, og vandet drypper lige ned, men det er bedre, sandsynligvis også på en afløbsslange og fjern fugt fra væggene.

Udledning af udendørs enheder

Hvis du bruger et polymerrør i stedet for en slange, skal du vælge en adapter, der gør det muligt at tilslutte udgang fra klimaanlægget og røret. Watch skal finde sted, fordi situationerne er forskellige.

Når du lægger afløbsrøret, er det bedst at undgå skarpe drejninger og helt sikkert ikke tillade slibning - på disse steder vil kondens opsamles, hvilket slet ikke er godt. Som allerede sagt mere end en gang, er røret lagt ud med en forspænding. Optimal - 3 mm pr. 1 meter, minimum - 1 mm pr. Meter. Hele tiden er den fastgjort til væggen, mindst hver meter.

Noget sværere med forbindelsen af ​​kobberrør. De omhyggeligt, ikke tillader bøjninger og fletninger spredt på væggene. Til bøjning er det bedre at bruge en rørbender, men det er muligt at lave en fjederbøjning. I dette tilfælde bør du også undgå skarpe sving, men for ikke at bøje røret.

Portene på udendørsenheden ser sådan ud. På indersiden er det samme.

Fra begyndelsen forbinder vi rørene til indendørsenheden. På den fra havnene drejer vi om møtrikkerne. Som svækkelsen af ​​møtrikkerne høres hissing. Dette er nitrogen. Dette er normalt - nitrogen pumpes, fra fabrikken, så indersiden ikke oxideres. Når hissing stopper, tag kæberne ud, fjern møtrikken, sæt den på røret, og start derefter med at rulle.

Fjern først stikkene fra rørene og kontroller kanten. Det skal være fladt, runde, uden burrs. Hvis sektionen ikke er rund, når du skærer, skal du bruge en kalibrator. Dette er en lille enhed, der kan findes i panden butikken. Det er indsat i røret, rullet og justere sektionen.

Rørets kanter er nøjagtigt nivelleret i 5 cm, derefter fladt efter kanten for at blive forbundet til indgang / udgang af blokkene, hvilket skaber et lukket system. Korrektheden af ​​denne del af installationen er meget vigtig, da Freons cirkulationssystem skal være lufttæt. Derefter vil tanken ikke blive påkrævet.

Spredning af kobberrør til installation af balsam

Når du flager, hold røret med hullet nedad. Igen for at forhindre kobberpartiklerne i at komme ind, spildede de ud på gulvet. I holderen er den fastspændt, så den udstikker 2 mm udad. Det er rigtigt, hverken mere eller mindre. Klem røret, sæt keglen flaring, stram, anvender en solid indsats (røret er tykt vægge). Flaring er færdig, når keglen ikke går længere. Vi gentager operationen på den anden side og derefter med et andet rør.

Dette burde være resultatet

Hvis du tidligere ikke rullede rørene, er det bedre at øve på unødvendige stykker. Kanten skal være lige, med en klar kontinuerlig grænse.

Rørets udspændte kant er forbundet med den tilsvarende udgang, vi spænder møtrikken. Der må ikke anvendes yderligere pakninger, fugemasser og lignende (forbudt). For at gøre dette tager de specielle rør af højkvalitets kobber for at sikre, at de forsegles uden yderligere midler.

Princippet om at forbinde et kobberrør til en klimaanlæg

Vedhæft en seriøs indsats - ca. 60-70 kg. Kun i dette tilfælde vil kobberet blive fladt, montage vil blive skærpet, forbindelsen bliver næsten monolitisk og nøjagtigt forseglet.

Den samme operation gentages med alle fire udgange.

Støvsugning - hvorfor og hvordan man gør det

Den sidste fase, som slutter installationen af ​​klimaanlægget med egne hænder - fjernelse af luft og fugt, rester af argon fra systemet. Under installationen fylder fugtig luft fra rummet eller fra gaden kobberrørene. Hvis du ikke sletter det, kommer det ind i systemet. Som følge heraf vil kompressoren arbejde med en større belastning, det bliver mere opvarmet.

For at gøre sporet mere præcist, kan det pakkes med aluminiumstape

Tilstedeværelsen af ​​fugt påvirker også systemets ydeevne. Faktum er, at freon, som genopvarmer klimaanlæg, indeholder en vis mængde olie for at smøre elementerne indefra. Denne olie er hygroskopisk, men mættet med vand, det smører mindre interiør, og det fører til deres tidlige slid.

Ud fra alt dette følger det, at systemet uden arbejde vil fungere, men ikke meget lang og med eventuel afbrydelse på grund af overophedning (hvis der er en sådan automatisering).

Det er muligt at fjerne luft fra systemet på to måder: Ved hjælp af en vakuumpumpe eller en vis freon frigivet fra udendørsenheden (den brændes på fabrikken og har lidt overskud af freon, bare i tilfælde).

Skru ventilkontakterne på portene på den eksterne enhed (de er angivet med pile i billedet).

Løsn ventildækslerne

Operationer vil blive udført med den nederste port (større diameter), som rager vinkelret på kroppen. Under dækslet er en stikkontakt under sekskantet, vælger vi en passende styknøgle.

Under dækslet er en ventil med et stik til sekskant

Ved hjælp af denne nøgle drejes ventilen 90 ° i et sekund, returnerer den til sin tidligere position. Vi lod lidt freon, der var et overtryk. Skub fingeren på spolen, som er placeret på samme port. Dette frigiver en blanding af Freon og gasser, der er placeret der. Vi trykker på det i få sekunder. En del af blandingen skal forblive sådan, at man ikke begynder en ny del af luften indeni.

Du kan gentage 2-3 gange, ikke mere, anden gang du kan dreje ventilen placeret ovenover. Med en rute på 2-3 meter - kan du 3 gange med en længde på 4 meter - kun to. Flere freons er ikke nok.

Når luften fjernes næsten, åbner vi stikket på stikkontakten med spolen (tankning), kontrolventilerne (under sekskant) åbnes helt og starter freonen ind i systemet. Alle led er smurt med sæbe skum for at sikre, at de er stramme. Du kan køre.

Denne operation kræver en vakuumpumpe, et højtryksrør, en gruppe af to trykmålere - højt og lavt tryk.

Uden at åbne ventilerne på reguleringsventilerne, forbinder vi slangen fra vakuumpumpen til indløbet med spolen, tænder udstyret. Det skal arbejde 15-30 minutter. I løbet af denne tid forbliver al luft, dampe, nitrogen.

Derefter er pumpen slukket, pumpeventilen er lukket, men de er ikke afbrudt og efterlader yderligere 15-20 minutter. Hele denne gang er det nødvendigt at observere aflæsningerne af manometre. Hvis systemet er trykket, er der ingen trykændring, trykmålerens pile er frosset på plads. Hvis pilene ændrer deres position - et sted er der en lækage, og den skal fjernes. Du kan finde den med sæbevand og trække forbindelsen (normalt er problemet på det sted, hvor kobberrør er forbundet til udgange af blokkene).

Støvsuger klimaanlægget med en pumpe

Hvis alt er fint, uden at afbryde pumpeslangen, skal du åbne ventilen helt, som er placeret nedenfor. Inde i systemet høres nogle lyde - freonen fylder systemet. Nu i handsker omgiver vakuumpumpens slange hurtigt - fra ventilen kan en vis mængde isfron undslippe, og du behøver ikke forfrysning. Skru nu ventilen helt øverst (hvor et tyndere rør er tilsluttet).

Hvorfor i denne rækkefølge? Fordi ved påfyldning med freon er systemet under tryk, hvilket hurtigt lukker tanken, når pumpen er afbrudt. Det er alt sammen, installationen af ​​klimaanlægget med dine egne hænder er afsluttet, du kan tænde den.

Af hensyn til retfærdighed må det siges, at en sådan operation - evakuering - kun gennemføres i Rusland og de nærmeste lande. I samme Israel, hvor klimaanlæg arbejder hele året rundt, er der ikke noget som dette. Hvorfor - et spørgsmål til refleksion.

Hvordan installerer du split systemet selv? Installation af et split-system med egne hænder: hvordan man gør alt korrekt

Nu vil flere og flere mennesker købe og installere et split-system i deres lejlighed. Og det er ikke bare et klimaanlæg. Split-system giver dig mulighed for bedre at opdatere luften i lokalerne. Hvad er dens fordel? Først og fremmest blokkerer det ikke det naturlige lys, da det ikke skæres ind i vinduesrammen. Den anden fordel er, at den ikke afhænger af det samlede klimaanlæg i huset som helhed. Og den sidste - den består af kun to blokke: intern og ekstern. Den eneste grund til, at et stort antal forbrugere ikke tør at købe et split-system, er uvidende om reglerne for installationen. Lad os overveje alle trinene i rækkefølge og fortælle dig, hvordan du selv installerer split-systemet.

Først og fremmest er det nødvendigt at vide, hvad dette konditioneringssystem består af. Den består af to separate enheder: den eksterne - kondensatoren og den indre - fordamperen. De kommunikerer med hinanden gennem elektriske ledninger og to rør af kobber, hvor kølemidlet cirkulerer. Desuden er den indendørs enhed forsynet med en tynd plastslange, der udfører en dræning funktion, dvs.. E. kondenserbare afgivelse fugt fra systemet. Ifølge reglerne skal det være forbundet med en særlig beholder til kloak eller kloak, men en eller anden grund oftest viser det sig at være opdrættet ud, og vandet drypper fra det lige på hovedet eller under fødderne på forbipasserende.

Det er ret simpelt og består i, at hvis rummet skal afkøles, strømmer freonen gennem kobberrøret fra varmeveksleren til den eksterne enhed ind i varmeveksleren på den indre. Således behandles kølevæsken af ​​en ventilator, og inde fra klimaanlægget er der allerede kold luft.

Hvis derimod værelset skal opvarmes, begynder varmepumpen på den eksterne kondensator at fungere som en fordamper, og fordamperen fungerer som en kondensator igen. Split systemet er også forsynet med en kompressor placeret i en ekstern enhed. Hovedfunktionen er kompressionen af ​​freon, hvilket bidrager til en betydelig stigning i klimaanlæggets effektivitet.

Indendørs enheder i split systemer kan både vægmonteret og gulv-loft. Sidstnævnte kan med succes fastgøres til både loftet og gulvet. Ofte i lejligheder i højhuse bruges murblokke. De er udstyret med bevægelige persienner, som du kan ændre retningen af ​​luftmassernes strømning.

Mængden af ​​væggen blokerer af fabrikanterne selv er begrænset især, da hvis luften af ​​afkølet luft i et lille rum er for stærkt, kan det bogstaveligt talt blæse alt, hvad der er der. I tilfælde af at rummet er ret rummeligt, er det f.eks. Et kontor eller et værksted, så installerer det et mere kraftfuldt split-system med et indendørs gulvloft.

For at installere et split system med egne hænder, skal du bruge en række enheder, som du skal købe eller leje. Kvaliteten af ​​arbejdet og holdbarheden af ​​dit klimaanlæg afhænger af hvilket værktøj du bruger under installationen. Du skal bruge:

● Rotary hammer med et sæt bits. Det er nyttigt for at lave huller i hovedvæggen.

● Armaturdetektor. Det kan være nødvendigt, hvis væggene i huset er lavet af beton. Hvis der under boreprocessen kommer værktøjet til forstærkningen, skal der laves et andet hul.

● Sæt til flaringrør. Ved hjælp af håndværktøjer kan dette arbejde ikke gøres kvalitativt, da det vil være umuligt at opnå fuld stramhed.

● Truborez. Under ingen omstændigheder skal du slukke rørene, hvorigennem kølemidlet cirkulerer, en almindelig hacksav til metal. I hullet er der altid en kobberkrumme, som senere kan føre til en nedbrydning af kompressoren.

● Indstilling. Dette værktøj bruges til at afskære de udskårne ender af rør. Almindelige filer eller filer til dette formål er ikke egnede netop på grund af savsmuld.

● Manometer. Det er nødvendigt at måle trykket af kølemidlet i systemet.

● Vakuumpumpe. Det er nødvendigt at behandle systemet, inden det påfyldes. Ofte kan man høre råd om, at det kan skylles med et kølemiddel. Dette er grundlæggende forkert, da det ikke fjerner fugt og ødelægger kompressoren, såvel som metalkrummen.

● Manuel cykelpumpe. Det bruges til at kontrollere systemet for lækager.

● Tester og faseindikator. Disse enheder er nødvendige til elektrisk arbejde.

Specialister anbefaler at købe et kobberrør i en butik på en gang med en hel bugt, og det er ligegyldigt, om der er en ekstra en tilbage. Det kan anvendes et andet sted. Men hvis der er jern savsmuld i udskæringsrøret, risikerer du at ødelægge kompressoren på dit klimaanlæg. Også ved køb er det nødvendigt at være overbevist om, at der på overfladen ikke er synlige revner og buler, og dens ender er завальцованы fabrikanten.

Inden du installerer split systemet selv, skal du øve i flaring af rørene. Det er værd at bemærke, at denne procedure kun sker ved hjælp af et specielt værktøj og intet andet.

At øve i arbejdet med flaring, skal du tage det samme lille snit med røret i butikken, men rør ikke selve bugten. Samtidig vil det være muligt at prøve at skære røret i en cirkulær bevægelse, og også for at gøre produktet shabrovok, holde det ende ned.

For at gøre en kvalitativ installation af split-systemet med egne hænder, skal du kende aktionernes rækkefølge. Professionelle anbefaler at installere klimaanlæg kun før eller under reparationen, fordi du stadig skal mejre vægge, læg elektriske ledninger og fastgør beslag. Hvis reparationen allerede er udført, kan alle kommunikationer gemmes ved hjælp af eksterne kasser, men det ved du ikke, at interiøret ikke vil blive bedre. Hvordan du installerer split systemet selv, vil hjælpe med at forstå den fasede implementering af dette arbejde.

Hvis du selv tager det moderne moderne klimaanlæg med lavt strømforbrug, som forbruger 1,5 kW elektricitet, har den brug for en separat ledning med et tværsnit på ikke mindre end 1,5 kvadratmeter. mm. Derudover har du brug for og afbrydelsen af ​​maskinen.

Ved at forbinde ledningerne til indløbsskærmen er det nødvendigt at finde, hvor fasen og nulet er placeret, en speciel indikator og efter bestemmelse at udpege dem i begge ender.

Det anbefales ikke at installere split-systemets udendørs enhed uafhængigt, hvis din lejlighed ikke er på første sal, da der er fare for at falde fra en højde. Men på grund af tilstedeværelsen af ​​loggier og balkoner på de øverste etager af dette problem er praktisk taget ikke-eksisterende. Derudover bliver vedligeholdelse og reparation af klimaanlæg i sådanne tilfælde mere bekvemme.

Typisk er installationen af ​​split systemet lavet fra den østlige eller nordlige side af huset. Men selvom du skulle tilslutte udendørsenheden fra syd, beskytter balkonen på balkonen det fra direkte udsættelse for sollys.

For at installere split-systemet med egne hænder var vellykket, skal du strengt følge handlingssekvensen. For det første skal du ved hjælp af skruer rette specielle beslag til loftet (hvis det er gulv-loft klimaanlæg) eller til væggen (vægsystem). Efter at have gennemført dette arbejde er det nødvendigt at kontrollere fastgørelsesstyrken, nemlig at installere indendørsenheden og tilslutte den. Hvis strukturen ikke ryster og ikke vibrerer, er beslagene sikkert fastgjort.

Installation af et split system med en gulv enhed er lettere, da det normalt ikke behøver fastgørelsesanordninger. Men alt det samme med dets placering er det nødvendigt at bestemme endeligt, for efter kommunikationen er det umuligt at omarrangere det.

Trin fire: Stansning

Hvis du tvivler din viden eller noget ikke sikker på, at du altid kan få professionel rådgivning, som vil fortælle dig, hvordan du installerer en split-system og fastgør rørene med Freon og elektriske ledninger og derved forbinder de to blokke sammen. Dette er normalt på loftet eller i væggene af truget særlige punch, men kun hvis du ønsker at opbygge en skjult rør.

Hvis du ikke vil hamre, så er der en anden mulighed. Alle ledninger kan lukkes ved hjælp af lister eller dekorative plastikbokse.

Hvis et fleretages hus består af blokke, skal du forud for at bestemme de steder, hvor jernkernen ligger ved hjælp af en arrester, inden du begynder at slå et hul i væggen. Klipp armeringen under alle omstændigheder umuligt, da den ligger i den ydre lejevæg. Ifølge standarden skal hulets diameter være mindst 80 mm. Nogle gange er det muligt at høre anbefalinger om 50-60 cm, men her var tykkelsen af ​​varmeisoleringen naturligvis ikke taget i betragtning.

Derudover vil du helt sikkert brug for en assistent til at stå ned og advarede folk passerer i nærheden, som ved et uheld faldet fra højden af ​​et stykke af mursten eller beton kan skade nogen. En sådan hændelse kunne for dyrt for ejeren.

Trin fem: Rørforbindelser

For ikke at forveksle og tilslutte alle rørene korrekt, er det nødvendigt at grundigt studere instruktionerne om, hvordan man korrekt installerer et split-system. Først skal du måle den ønskede længde af røret og skære den med en margin på mindst 1 m. Alt overskydende vil gå til bøjningerne.

Professionelle advarer om, at det er nødvendigt at bøje rørene med stor omhu, da de kan gå til en pause, og nogle gange rynker dannes på deres overflade. De skaber hindringer for den frie passage af kølemiddelstrømmen, hvilket fører til en betydelig stigning i elforbruget. Den minimale tilladte bøjningsradius er 100 mm.

Derefter sættes slanger fremstillet af polyurethanskum eller varmeisolering fra flex på rør. Det er yderst uønsket at bruge skumgummi. Derefter lægger de på flanger med tråd, og enderne er fladt. Derefter forbindes rørledningerne til beslagene. I dette arbejde er det vigtigste ikke at blande forbindelsen. De fleste producenter af klimaanlæg har lavet kolde og varme beslag i forskellige diametre.

Til dræningssystemet behøver du et stykke forstærket plastrør. Den er forbundet med afløbsrøret med en varmekrympeslang eller gevindflange. Afløb skal installeres med en hældning på mindst 5-10 mm. Dette er nødvendigt for den naturlige strøm af vand.

Af en eller anden grund kan en sådan skråning ikke laves. I dette tilfælde vil det være nødvendigt at desuden installere en særlig pumpe til evakuering af fugt. Jeg må sige, at hans køb kan koste omkring 70-200 dollars. Prisen afhænger af pumpemodellen.

Trin seks: tætning og støvsugning

Den enkleste og mest pålidelige måde at kontrollere tætningen på er en sæbeopløsning. For at gøre det, skal du købe en halv liter destilleret vand i et apotek og opvarme det, og smid derefter en flamme af husholdnings sæbe.

Ved hjælp af gummislangen på en håndcykelpumpe, der er tilsluttet udløbet af udløbsnipplen, kan du let kontrollere tætningskvaliteten. Det gøres på denne måde: en arbejdstager pumpede luften, og en anden børste spredes sæbeopløsning på gevindforbindelsen og overvåger udseendet af bobler. Når de holder op med at hæve sig, skal du trække en anden 1/8 omgang. Efter arbejdet er afsluttet, rengøres sæbebelægningen med en fugtig klud.

Efter at have gennemført forseglingstesten skal systemet evakueres, dvs. for at fjerne fugt fra det, støv og luft, der kom der. For at gøre dette skal du vende niplen tilbage til sit sted og stram den. Derefter forbindes vakuumpumpen og pumpen i ca. en time. I løbet af denne tid skal fugt fra systemet fordampe sammen med den resterende luft.

Afsluttende fase: test

Til prøvning skal du fylde split-systemet med et kølemiddel fra cylinderen gennem en speciel adapter, hvor der er monteret en trykmåler. Vent, indtil trykmåleren viser det tryk, der er angivet i vejledningen. Her er det værd at bemærke, at klimaanlæg, der arbejder på freon, ikke kan fyldes med chladone, og omvendt.

Ved testningen anvendes en automatisk afbryderkontakt, og klimaanlægget skal selv komme ind i tilstanden. Hvis dette ikke sker, skal du prøve at køre testen ved hjælp af fjernbetjeningen. Hvis dette ikke hjalp, skal du stadig ringe til specialister, men vær opmærksom på at alle installationsgarantierne allerede er gået tabt.

I det tilfælde, hvor testen er bestået, den kolde luft gik og blinds blev etableret i den ønskede position, kan du nemt sige til dig selv og andre, som du kender nu, hvordan du installerer en split-system selv. Og det sidste touch - det er nødvendigt at lukke op i hullet i væggen. Må ikke skum, og grundig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

74 − = 69