30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Hyrde pleje derhjemme

Sheflera: pleje af blomsten derhjemme, fotos af arter

Sheffler (eller Scheffler, fra Latin Schefflera) er en meget smuk plante. På grund af dets dekorative udseende og dets ikke-skræmmende pleje er det blevet en meget populær hjemmeblomme.

Det ligner en lille shuffler eller et træ, hvis blade ligner en palme med adskilte fingre. Pladen er opdelt i 4-12 dele. For mange minder et sådant blad om en paraply, så det omtales ofte som en træparaply.

Derhjemme kokeren næsten aldrig blomstrer, Men blomsten, som et tentakel, er stadig ikke så effektiv som blade. Hertil kommer, at ulempen ved den manglende blomstring og uindbydende blomst Scheffler Scheffler fuldt kompenseret evner ozonize og befugte luften og neutralisere virkningerne af nikotin og tjære tobaksrøg og samtidig - let at holde.

Planten fik navnet på vegne af den tyske botaniker Scheffler, der boede i det XVIII århundrede og var en ven af ​​den berømte K. Linnaeus. Det tilhører familien Aralia, og denne familie er kendetegnet ved en række navne og udseende. I naturen er der omkring 200 slags Sheffler, de vokser i den tropiske del af Jorden, er repræsenteret i form af buske, træer og endda lianer. Deres fotos er slående i størrelse, farve af blade og deres interessante form.

Derhjemme dyrkes omkring et dusin arter.

De mest populære arter af denne blomst er:

Alle af dem ser attraktive nok og pæne ud, så de møder ofte hjemme og på kontorer. Hvis du vil dekorere rummet med en plante og samtidig modstå stilen, vil rollen af ​​sheffler perfekt klare denne rolle. Et billede af, hvordan man kan dekorere en lejlighed eller et kontor med denne plante, hjælper ikke kun med at vælge den rigtige slags, men også at "passe" denne blomst ind i rummets design på den bedste måde.

Luchelistaya eller zvozdnolistnaya, Scheffler forskelligt antal blade i voksen blade - de er 16, de først urund, derefter bliver aflange, stump i slutningen, nå en længde på 15 cm og en bredde på 5 cm Dette. arten vokser meget hurtigt og kan nå en højde på endnu 3 meter!

Pennen har 8 blade i arket, de har en elliptisk form spidst i enden. Blade pryder lyse vener. Denne prompter er mere kompakt end bjælkerne.

Træet kinder har komplekse blade, der består af 7-16 blade på lange petioles. Bladene når 9-15 cm i længden og 5-8 cm i bredden, tæt læderagtige, skinnende, spidse på spidsen. Denne art kan varieres. Den vokser til 1,2 m.

Otte-leaved er ikke særlig almindelig, selvom det også er ret dekorativt. Hun har 8-12 forlængede brochurer på toppen af ​​bladene op til 30 cm lange og op til 10 bred med lette vener.

Ofte kan nybegyndere af blomsterhandlere blive forvirrede i arten af ​​denne plante og finde det svært at vælge, men fotos af sheffler vil hjælpe med at vælge de mest interessante arter.

Derudover er sheffler s mange specielt avlede sorter, De findes ofte i hjemmet og er lige så uhøjtidelige at pleje.

 • Hayata har lysegrønne ovale aflange blade, indsnævret i enderne.
 • Geisha Girl har mørke grønne blade, afrundet i slutningen.
 • Janine er attraktivt med spektakulære afrundede mørkegrønne blade, bifurcated i enderne og dækket af fløde pletter og striber.
 • Variegata har mørkegrønne blade med gule pletter.

Sheflera er en temmelig let at pleje plante. Det er uhøjtideligt, og hvis du følger enkle regler, vil du nyde den frodige løv. For huset er en sådan blomst et rigtigt fund! Hvis du ønsker at have i huset en smuk plante og ikke bruge en masse tid til at passe dem, så det bedste valg - Scheffler, pleje i hjemmet, fotos og videoer, som kan findes på nettet, ikke byrde næsten nogen.

Du skal være særlig opmærksom på at pleje i belysning. Scheffler kan lide diffust lys, men føles godt i penumbraen. Det kan også bære direkte sollys i et stykke tid, men det er endnu bedre at skygge dem for at undgå forbrændinger på bladene. Det er bedst at dyrke en hyrde på vestlige og østlige vinduer med grønne blade - på nordsiden. Om vinteren er det umagen værd at sætte planten på et godt oplyst sted derhjemme og for at lyse op, især hvis værelset er varmere end 17 ° C. Om sommeren kan du tage stewarden ud af huset til frisk luft, beskyttet mod direkte sol.

Den foretrukne temperatur for indholdet af staggeren derhjemme er 20 ° C. Hvis temperaturen overstiger 20 ° C, kan kokeren bortfalde bladene. Derfor, hvis det bliver koldere om natten, vil det ikke skade blomsten. Det dråber også blade, hvis der er udkast eller temperaturændringer.

Om vinteren er den optimale temperatur 14-17 ° C. Anbring ikke anlægget i radiatorer og radiatorer!

Vanding hjemhyrden er nødvendig regelmæssigt, det tolererer ikke overdrevet land. Normalt vandrer de blomsten om en gang hver anden dag, når jordoverfladen tørrer. Men det er ikke nødvendigt og at hælde, bugten skader det ikke mindre siden fører til forsuring af jordens koma. Om vinteren, vand mindre ofte end i forår og sommer. Vandet skal være blødt (det skal forsvares på forhånd) og nødvendigvis varme, så jordens temperatur ikke falder under omgivelsestemperaturen.

Pleje af skamplet antyder fugtig luft, så kokken vil føle sig godt tilpas i en palle med våd claydite. Spray blomsten hver anden dag. Især vigtigt er fugtigheden om vinteren, når rummet kan være for varmt.

Shefleru skal fodres en gang om ugen om foråret og efteråret, en gang om måneden om vinteren. Det er bedst at skifte komplekse mineralske og organiske gødningsstoffer til at pleje indendørs prydplanter.

Shefler plantede flere planter i en tank, så får hun en fantastisk udsigt over bushen.

Hvert andet år skal den transplanteres i en gryde, der er meget større end den forrige. Sheflera foretrækker let sur jord, der består af to dele på græstørv og en del af arket, humus jord og sand, og dræning.

På trods af den uhøjtidelige shefflera, ligesom andre husdyrplanter, er den udsat for visse sygdomme.

Først og fremmest kan det lide af kulden. Scheffler i naturen - varme-elskende stedsegrønne stauder til salg, de har på ethvert tidspunkt af året, hvilket betød, at når de køber i koldt vejr kan podmorznut blomst.

Som allerede nævnt, ved en høj temperatur og nogle andre faktorer, herunder overløb, overskydende fugt og for lav temperatur i vinteren, udkast og pludselige temperaturfald Scheffler kan kassere blade. Hvis årsagen er elimineret, vil bladfaldet stoppe.

Også, hvis jordfugtigheden er overdreven, kan rødderne begynde at rådne. Du kan redde planten, få den ud af puljen, fjerne alle de skadede rødder og transplantere den i en ny krukke. Hvis vanding eller fugtighed er utilstrækkelig, bliver bladets kanter brun.

Bladene bliver falmede, hvis blomsten ikke har nok lys; Hvis der er for meget lys, vises lyspunkter på bladene.

Ofte er sheffleren beskadiget:

Når man plejer en syg blomst, placeres den i karantæne for ikke at inficere andre. Til behandling er det nødvendigt at øge luftens fugtighed og at behandle stilladset med en sæbeopløsning eller et insekticid.

Du kan udbrede sheffleren stiklinger, lag eller frø.

Til reproduktion tages de apikale eller semi-modne stalkstiklinger. En blanding af lige dele tørv, sand, blade og humus er det bedste til rødning. Stiklinger behandles med en stimulator til dannelse af rødder og giver en lavere opvarmning ved 20-22 ° C. Når stiklinger rodner, bør temperaturen sænkes, og stiklinger skal transplanteres i flere potter.

Til reproduktion af luftlag derhjemme anvendes kun store prøver. For at gøre dette, er der i begyndelsen af ​​foråret et lille snit lavet på bagagerummet, så det er pakket med mossphagnum og en film. Moss bør holdes fugtig.

Et par måneder senere vises rødderne på skæringsstedet. Om et par måneder skal kufferten skæres under rødderne og sættes fast.

Scheffler er giftig. For at undgå ubehagelige hudreaktioner skal du vaske dine hænder, efter at du har arbejdet med det.

Forvædet frø sår i januar-februar i en fugtig desinficeret blanding af lige dele tørv og sand. Frøene spirer ved en temperatur på 20-24 ° C. Når de første blade vises, transplanteres planterne i potter. De første tre måneder har de brug for temperaturer på 18-20 ° C. Når rødderne er dækket med en jordklump, transplanteres planterne igen i gryder med en diameter på 7-9 cm, og temperaturen sænkes til 13-15 ° C. Om efteråret kan planterne transplanteres i endnu større tanke og derefter fortsætte med at pleje som en normal plante.

Hvordan tager man sig af hyrden hjemme?

Anlægget foretrækker at leve i et tropisk klima, så det er almindeligt i de respektive klimazoner i Kina, Australien, Brasilien, Stillehavets øer. På jorden er der omkring seks hundrede arter af denne plante tilhørende familien af ​​Aralievs. Sheflera, hjemmepleje, som ikke er kompliceret, og på kontoret vil ikke forårsage vanskeligheder.

Som en husdyrplante bliver sædvanligvis dyrket:

 • palmate (digitata);
 • loucheslivnuyu (actinophylla);
 • octophylla (octophylla);
 • træ (arboricola).

Ifølge den gamle lære af feng shui menes det, at kokkens blade giver held. Billeder og videoer af ammende håndterede fingre, strålende hjemme kan nemt findes på internettet.

Temperatur og fugtighed

Som bosiddende i troperne elsker hyrden fugtig luft, så det skal sprøjtes 2 gange om dagen fra sprøjtepistolen. Ikke desto mindre lider det en dårlig varme og den bedste temperatur til vedligeholdelsen er 18-22 grader. Ved en højere temperatur dråber bladene, og når luften er tør, bliver bladernes kanter brun, risikoen for en sådan sygdom i denne plante som en edderkoppemidde stiger.

Om vinteren bør du ikke lade temperaturen falde til 12 grader eller mindre. Forlad ikke sheffleren i nærheden af ​​varmeren. Men ved siden af ​​det klimaanlæg, hun kan lide, har kontorarbejdere lagt mærke til, at kokler i lokalet med denne enhed udvikler sig bedre. Hun kan ikke lide orme, så sæt ikke planten direkte under den blæste luft.

Det bedste sted derhjemme for hende er vinduerne mod vest og øst. Sheflera elsker lyst lys, men han skal være spredt, ellers kan der brænde på bladene.

Graden af ​​belysning afhænger af plantens sort. Zelenolistnye shyflery kan sikkert placeres på mere skyggefulde steder, men omhu for arboricola scheffler er for eksempel vanskeligere - det kan miste sin mangfoldighed i tilfælde af utilstrækkelig belysning.

For at udføre omhyggelig forplejning skal vandet til vanding afregnes i mindst 24 timer. Lad ikke jordens overflade fugt og surhed være - kokken kan ikke lide dette og kan have forskellige sygdomme. Hvis du tillader råtnerødder i planten, skal de berørte rødder skæres og drysses med trækul, phytosporin eller trichodermin. Derefter transplantere planten til ny jord og vand først, efter at jorden har forsvundet.

I foråret og sommeren udføres vandingen cirka hver 2-3 dage - efter at jordens øverste lag tørrer til en dybde på ca. 1 cm. Om vinteren ved en kølig temperatur (ideelt - 14-16 grader) reduceres vandingen. Men hvis det er for varmt i hjemmet, bliver vandet hældt på samme måde som i mere varme perioder. Det vil være dejligt at sætte planten i en beholder med våd claydite eller stort sand - under sådanne forhold bliver det lettere at tage sig af kokken.

Foder hende fra forår til efterår (denne gang med aktiv vegetation) en gang hver anden uge med konventionelle gødninger til indendørs planter. Hvis kokken for nylig blev transplanteret, skal fodringen ikke gives, før der vises nye blade.

Dannelsen af ​​busken udføres ved hjælp af 2-3 planter, mens de ikke behøver beskæring. Du kan vokse en sheffler og som en træ-bændelorm, så trim bør være pæne, ellers kan det miste dekorative egenskaber.

De vigtigste sygdomme er almindelig scurf og thrips, samt rød edderkoppemide.

Ved angreb af en mide eller andre skadedyr vil omsorg bestå i behandling med insekticider og fungicider, for eksempel - stoffet "Carbofros" (det har en ubehagelig lugt, behandling bør helst udføres i ventilerede områder).

Andre tegn på plantesygdomme:

 • pletter på blade - dette er tegn på overdreven vanding
 • gulede blade - enten mide eller overskydende vanding (pas på, firkant kan lide at gemme under ark);
 • mørkede og faldne blade - planten er i et træk eller i luften et overskud af fugt.

Vigtigt råd fra redaktionen!

Hvis du oplever problemer med hårets tilstand, skal du være særlig opmærksom på de shampooer, du bruger. Skræmmende statistikker - i 97% af shampooerne af kendte mærker er komponenter, som forgifter vores krop. Stof, på grund af hvilken alle dårligdomme i sammensætningen benævnt Sodium lauryl / laureth sulfat, coco sulfat, PEG, DEA, MEA.

Disse kemiske komponenter ødelægger krøllens struktur, håret bliver skørt, taber elasticitet og styrke, farven falmer. Også denne muck kommer til leveren, hjertet, lungerne, akkumuleres i organerne og kan forårsage forskellige sygdomme. Vi anbefaler at du ikke bruger de stoffer, der indeholder denne kemi. For nylig har vores eksperter foretaget analyser af shampooer, hvor førsteparten blev taget af midler fra firmaet Mulsan Cosmetic.

Den eneste producent af alle naturlige kosmetik. Alle produkter er fremstillet under strenge kvalitetskontrol og certificeringssystemer. Vi anbefaler at besøge den officielle online butik mulsan.ru. Hvis du tvivler på din sminkes naturlighed, skal du kontrollere udløbsdatoen. Den må ikke overstige et års opbevaring.

Kræver en transplantation hvert andet til tre år, så det er nemt at passe på det. Gryden er taget meget større end den forrige, jorden har flere muligheder:

 • frugtbar jord (kompost eller drivhus), bund tørv, groft sand (kan blandes med vermikulit) - 3: 1: 1,5;
 • sodavand, humus og groft sand - 2: 1: 1.

Bunden af ​​potten er dækket af udvidet ler eller keramikskår - sådan pleje er mest optimal. Der er tre transplantationsmetoder - periodisk udskiftning af jordens overlag, transshipments og konventionel transplantation.

Den første metode anvendes, hvis hele jorden ikke kan udskiftes. Derefter løsnes regelmæssigt og forsigtigt fjerner toplaget, og hæld derefter en ny. Omladning er også en mild metode. Vi forbereder en ny stor gryde og arrangere i bunden dræning fra ekspanderet ler eller keramik affald, træk planten fra den gamle potte uden at røre bolden, sadim i ny og top op af jorden.

Konventionel transplantation udføres på traditionel måde, hvorefter sheffleren er vandet.

Luftlinjer

Dette er den mest interessante måde at opdrætte skovlerne hjemme, men pleje er kompliceret. På stammen af ​​en busk eller et træ i det tidlige forår gør du en pæn snit. Skærestedet skal være i et miljø med høj luftfugtighed, så den skal pakkes med et fugtet bandage eller fugtigt mos, som skal pakkes i en film, så den ikke falder fra hinanden.

Luftrødder eller lag fremstår efter 1,5 måneder. Grenen, som de er på, er det nødvendigt at afskære og plante i en ny krukke.

Ved denne metode begynder reproduktionen i slutningen af ​​vinteren. Inden landing skal du holde dem i en epine- eller zircon-opløsning. Vi forbereder et frugtbart substrat - en blanding af tørv eller bladjord og sand (1: 1). Vi begynder at gøre landingen som følger:

 • frø er placeret i en dybde på 15 cm til 2 cm fra hinanden;
 • pour;
 • Beholderen er pakket ind i en film eller sat i et drivhus, det vigtigste er, at lufttemperaturen er 20-23 ° C;
 • periodisk luftet og sprøjtet
 • efter skuddet venter vi, når to eller tre blade kommer ud - derefter kan den unge shuffler transplanteres i en separat gryde;
 • Lad den være i en ny beholder i 2-3 måneder ved en temperatur på 17-18 ° C, indtil rødderne fylder rummet helt;
 • Nu kan du transplantere den i en gryde på ca. 9 cm i diameter og lavere t til 13-15 ° C;
 • Om efteråret udfører vi en anden transplantation i en 11-12 cm pot.

Til avl vælges halve stiklinger, behandles med vækststimulerende midler og plantes i samme substrat som frøene. Også pleje af dem adskiller sig næsten ikke fra pleje af frø - det eneste, luftens temperatur efter plantning af stiklinger i en 9 cm krukke må ikke falde under 16 ° C.

Sheflera - pleje derhjemme

Sheflera er en høj (op til 2,5 meter) træ eller busk med charmerende blade, der ligner en palme. Kagens blade kan enten være helt grønne eller farvestrålende. Hvis du sørger for god hjemmepleje til disse indendørs planter, vil kokler sikkert glæde dig og forårsage beundringsanmeldelser af dine gæster. Det handler om, hvordan man plejer omsorg for blomsterprompteren, vi forstår nu.

Flower of the prompter, pleje og reproduktion derhjemme

Pleje hjemme til shampler er ret simpelt, det vigtigste er at vælge det rigtige sted for blomsten og for at sikre høj luftfugtighed i den varme sæson. Men om alt i orden. Temperaturen til staggeren er ideel fra 16 ° C til 22 ° C. Samtidig har kokkens forskellige former en varmere overvintring - ikke lavere end 18oC, men planter med grønne blade vil overvintre perfekt ved 14-16 ° C. Hvis i vinteren temperaturen i værelset er den samme som om sommeren, så skal du passe på bladeren om sommeren.

Sheflera tolererer ikke overskydende fugt, så vanding skal være moderat. Men tørringen af ​​jordens koma kan ikke tillades. Om vinteren skal vanding reduceres, og med den mindste mulige lufttemperatur reduceres eller helt afbrydes befugtningen af ​​luft. Om sommeren skal pleje af indendørs blomster omfatte foruden vanding, shufflerne, fugtning luften med en palle med våde småsten ved siden af ​​planten og tørre blade med en fugtig svamp fra støv. Også om sommeren er det nødvendigt at med jævne mellemrum lufte shufflerne i frisk luft.

Men solens direkte stråler kan ikke lide kokken. Meget bedre det føles med diffunderet sollys, også egnet til penumbra indhold. Men det er værd at huske på, at varierede former kræver mere lys end deres monotone brødre.

I perioden med aktiv vækst, fra april til september, har kokeren behov for fodring. Den produceres ved hjælp af komplekse gødninger, og sommetider erstatter den med organisk gødning. Gødninger påføres tre gange om måneden med lige store mellemrum.

Planten skal transplanteres hvert andet år. Nødvendig god dræning - Udvidet ler eller keramikflis på bunden af ​​potten er ikke mindre end 1/4 af dens volumen. Jorden skal tages til palmer. Det er bedst at transplantere om foråret eller efteråret.

Forplantning af shephler med stiklinger og frø. Men frø er den sjældneste måde. De skal plantes i en gryde i februar-marts. Indtil bakterier forekommer, er det nødvendigt at holde stuetemperaturen ved 22 ° C, så den kan reduceres til 18 ° C.

Oftest forplantes hyrden af ​​stiklinger. For at gøre dette behandles stiklinger med en hormonblanding og plantes i en blanding af lige dele tørv og sand. Stiklingerne er dækket med en glasburk og efterladt ved en temperatur på 20-22 ° C. Mens stiklinger ikke er fuldstændig rodfæstet, bør de beskyttes mod luftadgang.

Der er også en måde at forplante staggeren med luftlag, men den er kun egnet til erfarne blomsterhandlere. For at gøre dette, er der lavet et snit på stammen af ​​planten og indpakket med mos, og dækket med en film på toppen. Film og jord bør periodisk fugtes. Efter et stykke tid på bagagerummet er der rødder. Toppen er skåret med rødderne og plantet i jorden.

Forvalterens forkerte pleje vil nødvendigvis føre til sygdom. Ofte er disse følgende sygdomme:

 1. For rigelig vanding fører til rottende rødder. For at redde planten skal den transplanteres i en ny gryde, der fjerner alle berørte områder af rødderne.
 2. Manglen på fugt og træk gør bladernes kanter brune. For at planten skal komme sig tilbage, er det nødvendigt at eliminere årsagen.
 3. Lavtemperaturer kan provokere kokken. I dette tilfælde skal det flyttes til et varmere sted.
 4. Hyrden kan også blive angrebet af skadedyr, som fælder, scab og edderkoppemid. Den berørte plante er isoleret fra resten, luftfugtigheden øges og behandles med en sæbeopløsning. Hvis læsionen er stærk, skal planten sprøjtes med insekticider.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

94 − 91 =