30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Hvad skelner keramisk granit fra keramiske fliser

Hvad er ens og anderledes end keramiske fliser fra porcelænstentøj

Forskellige modstående materialer har meget til fælles. Men i mellemtiden har hver af deres eget anvendelsesområde.

Moderne producenter tilbyder en bred vifte af varer beregnet til overfor bygninger med forskellige formål. Særligt populære er porcelæn fliser og keramiske fliser.

Keramiske fliser kaldes ofte fliser. I bygningsbutikker i dag kan du se dette materiale i forskellige nuancer og teksturer. Derfor bruger designere ofte keramiske fliser til at dekorere bygninger.

Porcelæn er også meget populær. Nogle mennesker tror, ​​at der ikke er nogen forskel på den og keramiske fliser, men det er det ikke. Selv om de tekniske egenskaber og komponenter af disse materialer er næsten identiske. Men hvordan gør man det rigtige valg? Hvad er forskellen mellem keramiske fliser og porcelæn fliser? Det er nødvendigt at kende alle nyanser af brug og egenskaberne for de færdige materialer, der er relevante for at træffe det rigtige valg.

Keramiske fliser bruges oftest til modstående overflader i værelser med høj luftfugtighed, f.eks. I et badeværelse eller et køkken. Flisen er ikke forfærdeligt vand, det er let nok til at passe på. De vigtigste komponenter til produktion af keramiske fliser: sand, ler, andre mineraler. Fossiler presses og fyres i en speciel ovn.

Keramisk granit er lavet af de samme komponenter.

Rød eller hvid ler er det vigtigste materiale til fremstilling af modstående materialer. Senere fyres den i en ovn. Sammenlignet med fliserne i porcelænet indeholder stentøj mere kaolin og mindre urenheder.

Fliser bruges ofte til vendende vægge, fordi det er et ret skrøbeligt materiale. Og her for en gulvbelægning keramisk granit er mere foretrukket, det er trods alt karakteriseret ved mindre porøsitet og dermed en høj indikator for holdbarhed.

For at forstå, hvad der skelner keramiske fliser fra porcelæn stentøj, er det nødvendigt at overveje alle fordele og ulemper ved hvert materiale.

Fordele og ulemper ved keramiske fliser

Keramiske fliser har vist sig. Dette er et pålideligt materiale til beklædning af vægge og gulve i værelser med høj trafik og høj luftfugtighed. Alt snavs kan hurtigt og nemt fjernes. Derfor bruger mange mennesker dette materiale ved konstruktion af en veranda, køkkenforklæde og endda offentlige toiletter. Matte keramiske fliser kan bruges til gulvafslutning i korridoren. Keramiske fliser - dette er det perfekte modstående materiale, som vil bidrage til at skabe et unikt og attraktivt interiør i ethvert rum.

 • Letvægt.
 • Lang levetid.
 • Høj fugtighedsbestandighed.
 • Let at rengøre.
 • Acceptabel pris.
 • Forskellige farver og teksturer af materialet.

Ulempen ved fliser er dens skrøbelighed. Dette materiale kan også ændre sin farve med tiden, fliser er tilbøjelige til udbrændthed.

Fordele og ulemper ved porcelæn stentøj

Keramisk granit er en flis til fliser lavet under højt tryk og en presse. Dette materiale efterligner præcis overfladen af ​​natursten.

Til fremstilling af ler anvendes mineralpigmenter, spar, kvarts sand. De blandes grundigt i en vis mængde og sendes derefter under en presse med yderligere brænding af ingredienserne.

Hvad er forskellen mellem keramiske fliser og porcelæn fliser? Hovedforskellen er overfladens lave porøsitet. På grund af dette bliver materialet stødresistent og højstyrke. Nogle gange dækker producenter overfladen med glasur og polerer det.

De vigtigste fordele ved keramisk granit er:

 • Lang levetid.
 • Høj styrke, slagfasthed.
 • Modstand mod temperaturændringer.
 • Slidstyrke.
 • Ensartethed af farve.
 • Lighed med natursten.

Hvor er det bedre at bruge keramiske fliser?

Glaserede og blanke keramiske fliser er ikke meget holdbare. Over tid, med mekanisk skade, taber flisen sit attraktive udseende. Hertil kommer, at overfladen bliver glat ved slid. Derfor er det bedre ikke at bruge materialet som gulvbelægning til køkken og badeværelse. Til disse formål er det bedre at give fortrinsstilling til matvarer. En sådan flise er ikke bange for slag, taber ikke sin tiltrækningskraft over tid.

Hvad er forskellen mellem porcelæn stentøj og keramiske gulvfliser? Først og fremmest, det faktum at oftest dette materiale bruges til at vende vægge. Det kan fastgøres til både almindelige vægge og gipsplader. For det andet er flisen præget af et stort udvalg af teksturer og farver. Pigment til farvning sættes ofte til emaljen. Takket være dette kan du skabe et unikt interiør i dit hus.

Ulemper ved dette materiale bør også tages i betragtning. Der er flere af dem. Først og fremmest - en masse vægt. Ved forarbejdning er dette materiale ret komplekst, dets omkostninger er meget højere end fliser. Designere kan ofte ikke indse alle deres fantasier, fordi dekorative materialeløsninger er begrænsede.

Hvad er forskellen mellem porcelæn stentøj og keramiske fliser? Til gulvet gælder den første. Det er trods alt ideelt til afslutning af både interne og eksterne lokaler. Det bruges aktivt som gulvbelægning af terrasser, arbors, balkoner, loggier. Anvendelsen af ​​sådant materiale vil medvirke til radikalt at ændre udseendet af ethvert rum.

På grund af dets egenskaber er gulvet lavet af keramisk granit meget behageligt om sommeren. Han er altid cool. Dens varmeledende egenskaber er sådan, at det er behageligt at gå på det i den varme barfodet.

Hvilken flise er bedre - keramik eller granit som gulvbelægning? Selvfølgelig er den anden mulighed. Tross alt er porcelæn stentøj ikke bange for mekaniske skader, forskellige slagtilfælde. På grund af dens holdbarhed og slagfasthed kan den bruges i køkkenet på badeværelset. Når alt kommer til alt, er der i sådanne rum oftest uforudsete situationer.

Dette materiale er modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed, og mange forureninger fjernes let fra overfladen.

Mange før den første reparation i livet bliver stillet spørgsmålet: "Porcelæn og keramiske fliser - hvad er forskellen?" Hovedforskellen er høj styrke. Derfor bruges der som gulvbelægning oftest porcelænstensiler, men til flisebelægninger - fliser.

Sammenligning af modstående materialer efter egenskaber

Hvad er forskellen mellem keramiske fliser og porcelæn fliser? Selvfølgelig fysiske egenskaber. Keramisk granit er karakteriseret ved en lav vandabsorptionshastighed på grund af den mindste porøsitet. Derfor kan den ofte ses på markedet, henholdsvis, og beklædningen af ​​ydre overflader med dette materiale er muligt. Men fliser sælges kun i byggeforretninger, og det kan kun bruges indendørs.

Porcelæn har en tættere tekstur. Derfor kan den bruges i områder med intens mekanisk stress. En lille flise er afskåret, du kan se farven af ​​det originale produkt under glasurlaget. Men der er et par stykker keramisk granit, du kan ikke se det samme billede. Det øverste lag er trods alt det samme som det indre indhold. Takket være dette porslin kan installeres på steder, hvor folk ofte går. Materialet vil være som nyt i lang tid uden at ændre form, farve og tekstur.

Når man går til bygningens bygning, opdager hver køber straks forskellen i værdi. Flisen er kendetegnet ved en lavere pris. Og det er ikke overraskende. Efter at have valgt et mere holdbart materiale af høj kvalitet og slidstærkt materiale, betaler køberen det passende beløb.

For eksempel er installation på offentlige steder af gulvbelægning af deres keramiske fliser uoprettelig investering. På kort tid vil overfladen miste sit oprindelige udseende. Der vil være behov for igen at lave reparationer, bruge penge.

Hvis du vælger et gulvbelægning til et landhus, er det bedre at give din præference til et mere holdbart materiale. Hvordan skelner keramisk granit ud fra keramiske fliser udadtil? Først og fremmest - dette er det mindste sæt farve løsninger, dets tilbageholdte farver. Det efterligner perfekt overfladen af ​​natursten.

Som du kan se, er der en forskel mellem keramiske fliser og porcelæn stentøj. Det ser ud til, at identiske byggematerialer, der er fremstillet af næsten identiske dele. Men nej. Husk, at alle former for efterbehandling har sin hensigt, som bestemmer sine fordele og ulemper. Vær opmærksom og vellykket du reparerer!

Hvad er bedre porcelæn stentøj eller keramiske fliser: funktioner og forskelle

Når man vælger færdigmaterialet, især til gulvet, har nogle mennesker et spørgsmål: Hvad er forskellen mellem porcelænstentøj og almindelige keramiske fliser? I udseende er disse materialer næsten ens, men faktisk er forskellen mellem dem, og betydelige. Hvad er det?

På trods af de eksterne ligheder har granitfliser og fliser betydelige forskelle

Egenskaber af keramiske fliser

For at se forskellene mellem fliser og porcelæn stentøj er det nødvendigt at overveje mere detaljeret egenskaberne af begge materialer. Keramiske fliser er meget populære modstående materiale til denne dag. Kernen i sin produktion er brugen af ​​naturlige ingredienser: ler, spar, kvarts sand og kaolin. Tørre råmaterialer er jorden og blandet i visse proportioner. For at danne en flise skal blandingen bages ved høj temperatur.

Desuden kan flisen males med farve, emalje og glasur.

Egenskaberne af keramiske fliser er i sammenligning med porcelænfliser orienteret for at anvende belægningen under mere blide forhold. Imidlertid kan nogle prøver af øget styrkeklasse konkurrere med porcelænstentøj. Generelt er fliserne fugtighedsbestandigt og ret stærkt materiale, men beholder ikke desto mindre sin porøsitet, hvilket i nogle tilfælde er en negativ faktor.

Facing keramiske fliser er designet til blide driftsforhold

For at forstå, hvad der specifikt adskiller keramisk granit fra gulvfliser, skal du overveje funktionerne i dette materiale.

Keramisk granit er hovedsagelig fremstillet af samme materialer som almindelige fliser. Forskellen kan bestå i at ændre proportionerne. Hvis du forstår, er hovedkomponenten i sin sammensætning granit. Materialet køber imidlertid sine unikke egenskaber under bagningstrinnet. For at sikre denne proces opvarmer ovnen op til en højere temperatur end ved bakning af keramiske fliser, og derfor er der ikke kun fyring, men næsten en spids af komponenterne indbyrdes. Derudover anvendes mere tryk. Dette reducerer porøsiteten og forbedrer vandtætte egenskaber.

De vigtigste forskelle mellem porcelæn fliser og keramiske fliser er som følger:

 • Øget styrke. Materialet er i stand til at modstå en enorm belastning på den foret overflade. I dette tilfælde er sandsynligheden for udseendet af chips og revner med grov mekanisk virkning minimal, og muligheden for ridser er generelt ubetydelig.
 • Vandabsorptionskoefficient. På grund af ekstremt lav porøsitet modstår keramisk granit perfekt fugt og lader den næsten ikke i sin struktur.
 • Termiske egenskaber. Dette er en særlig forskel på porcelænfliser. Dette materiale har frostbestandighed. Derudover er det brandsikkert, der er i stand til at modstå varme og til at holde ilden i tilfælde af brand. Han er heller ikke bange for pludselige temperaturændringer.
 • Slidstyrke. Over tid ændrer overfladen næsten ikke udseendet. Det er ikke dækket med scuffs og ridser. Det er også meget nemt at tage sig af hende.
 • Det er kemisk stabilt. En vigtig forskel er den fremragende modstand mod et stort antal kemikalier af forskellig grad af aggression. Hvis der er opløsningsmidler, syrer og alkalier på overfladen, forbliver pletter og andre spor af beskadigelse ikke på overfladen.
 • Ikke udsat for miljømæssige faktorer. Porcelæn stentøj ændrer ikke farve med langvarig udsættelse for sollys. Desuden modstår det perfekt nedbør, kontakt med sten og støv, falder ikke sammen på grund af ændringer i vejrforholdene og frostbegyndelsen.

Keramisk granit - det bedste modstående materiale under brugsbetingelser i det ydre miljø

Når forskellene i egenskaberne af gulvfliserne fra egenskaberne af den keramiske granit er indlysende, kan man opsummere alt det der er blevet sagt og fremhæve hovedformålet med hvert af materialerne. Hvis det drejer sig om at vende mod væggene, vil det være nok for lokalerne at være almindelige keramiske fliser. Her er indflydelsen fra det ydre miljø så begrænset som muligt, og derfor vil middelklassen af ​​styrke være tilstrækkelig.

Hvis vi snakker om facader af bygninger eller vægge af ekstraudvidelser, så er der ingen tvivl: Der er et bedre materiale end porcelænstentøj, du ikke finder. Du behøver ikke længere bekymre dig om belægningen, selv i frost.

På grund af lav porøsitet struktur, brandmodstand og evnen til at bevare varmen i lang tid, keramisk granit er også aktivt brugt til at vende ovne og pejse. Selvom du vælger en kraftig flise, kan den ikke sammenlignes med dette materiale, da det slides og afkøles meget hurtigere.

Keramisk granit er fantastisk til pejs

Et andet spørgsmål: porcelæn stentøj eller fliser, hvad er bedre for sex? I dette tilfælde er det svært at give et entydigt svar. I badeværelset og køkkenet er det bedre at lægge keramik, da belastningen på overfladen er moderat, og moderne prøver af fliser er ikke genstand for glide. I gangen og udenfor anvendes porcelæn stentøj, da gulvfladen på disse steder er udsat for negativ påvirkning. For at undgå glide, især på trinene, anvendes specielle puder.

Hovedspørgsmålet: Hvad er bedre at vælge - granit eller keramiske gulvfliser. Svaret afhænger af de særlige forhold. Generelt er keramiske granitprodukter bedre end konventionelle keramik. Men når du vælger, bør du overveje faktorer som:

 • type værelse
 • belastning på overfladen;
 • temperatur regime;
 • risiko for skade
 • generel stil.

Keramisk granit kendetegnes ikke kun af sine fremragende tekniske og operationelle egenskaber, men også af høje omkostninger. Hvis der ikke er nogen mening i overbetaling for de karakteristika af granit, som du ikke har brug for, skal du foretrække konventionelle fliser. I ekstreme tilfælde kan du vælge et produkt med forbedrede kvalitetsindikatorer. Men i dette tilfælde vil deres omkostninger være tæt på omkostningerne ved granit.

Keramiske fliser - en god mulighed for køkkenet, hvor belastningen på overfladen er moderat

Når du køber porcelæn stentøj, være opmærksom på dens vægt, såvel som udseendet af bagsiden. Firkanterne skal være de samme, med sider ikke mere end 2 centimeter, og kantene bør ikke være for oplagte.

Der er ingen særlig forskel, når der lægges keramiske fliser og porcelæn stentøj. Generelt overholdes den samme teknologi. Særlige træk er, at porcelæn stentøj er et så stærkt materiale på grund af, hvad det kan være svært at skære det. Kræver mere avancerede værktøjer, for eksempel elektriske fliser.

Et andet punkt: Kvaliteten af ​​produktkanterne er perfekt jævnt, så det er muligt at slutte med de fælles elementer i samlingen og skabe en monolitisk overflade. Baseret på forskellen mellem fliser og porcelæn stentøj, vælg præcis det materiale, du har brug for.

Skriv venligst din mening om artiklen. Du kan angive fejl, stille et spørgsmål eller forlade en anmeldelse.

Det er meget vigtigt for os at kende hver enkelt persons mening!

Kopiering af materialematerialer er kun tilladt, hvis du placerer et aktivt link til kilden.

Kriterier: Forskellen mellem keramisk granit og keramiske fliser

Porcelænfliser og keramiske fliser adskiller sig fra hinanden. Valg af slidbestandig belægning til gulvfladen, oscillerer forbrugeren mellem: fliser, porcelænstentøj og andet materiale. Derfor skal du snakke mere om betingelserne for at vælge gulvfliser.

Forskellen mellem porcelæn stentøj og keramiske gulvfliser

Myten om, at specielle komponenter bruges til at skabe produkter fra porcelænstensiler, er længe blevet fordrevet.

Sammensætningen af ​​byggematerialet er praktisk talt den samme - det samme:

Keramiske fliser fra keramiske fliser adskiller sig som de er lavet

Forskellen er kun i fremstillingsprocessen. Forskellen er, at fyringen af ​​keramisk granit udføres ved de højeste temperaturforhold op til 1300 ° C, og også et højere tryk påtrykkes ca. 450 kg. Produktionsteknologi forklarer de teknologiske egenskaber af materialer: Porcelænstentøj, ikke kun sintret, dets ingredienser smelter smeltende, og det højeste tryk tillader ikke dannelsen af ​​mikroporer, som i fliser. Denne forskel forklarer den lange levetid for det materiale, der er lagt udendørs. Indvendig trænger ikke ind i fugt, men byggematerialer falder ikke sammen indefra ved lave temperaturforhold. På grund af porcelænfliserne på bygningens vægge garanterer man også en lang levetid og bruger den til at afslutte trinnene.

Porcelæn fliser eller keramiske fliser: hvilket er bedre

For mange mennesker er det ligegyldigt, at granitkeramik er modstandsdygtig over for frost, fordi de vælger byggematerialer til internt arrangement af kontorlokaler, saloner, lejligheder eller sommerhuse.

Porcelænfliser til gulve har mange fordele

Men granit til gulvet har mange ubestridelige fordele:

 1. Slidstyrke. På trods af den høje patency af sten fliser bevarer æstetik i mange år. Det bruges endda til efterbehandling i fabrikker.
 2. Høj styrke. Den keramiske granit er i stand til at klare mange hundrede kilo pr. Cm 2 (forudsat en meget professionel beklædning).
 3. Byggematerialet er modstandsdygtigt over for revner, hvilket er typisk for fliser.
 4. På overfladen af ​​byggematerialet vises næsten ingen pletter, den er fugtbestandig (har en vandabsorption på mindre end 1%), er modstandsdygtig overfor aggressive medier.
 5. Keramiske granitplader behøver ikke kompleks vedligeholdelse, det er nok til at foretage en våd rengøring fra tid til anden.
 6. Byggemateriale har et stort udvalg af farver og teksturer til enhver smag, som passer perfekt ind i interiøret.
 7. Højkvalitets porcelæn stentøj har skarpe kanter uden krumning, hvilket gør det muligt at opnå et minimum af sting under gulvoverfladen, hvilket giver ensartetheden af ​​belægningen.

Har materialet ulemper? Mængden af ​​keramisk granit er stor, men det vil ikke være retfærdigt at ikke sige om manglerne. Gulvfladen af ​​den er temmelig kold, og isoleringen kan ikke laves (selv om gulvet i keramikken også er koldt). Eliminere denne ulempe vil hjælpe gulvet med opvarmning.

Omkostninger og regler for udvælgelse af keramiske porcelæn fliser

Byggematerialet har en pris, der er lidt højere end for keramiske fliser, men dens egenskaber er bedre. Omkostningerne er en relativ ulempe, fordelene er mange gange større.

Producenter af produkter er mange, på markedet er det muligt at møde ikke kun italiensk (det betragtes som den højeste kvalitet), men også:

Hvordan vælger man et godt byggemateriale, der vil være holdbart og smukt? Kun i Italien er der mere end 300 mærker, men ikke alle producenter kan prale af høj kvalitet af keramiske granitfliser. Materialet skal skabes ved hjælp af teknologi, fra blanding af blanding, maleri, vedligeholdelse af temperaturen til brug af den kraftigste tryk. "Ved øje" for at bestemme kvaliteten af ​​byggematerialer er næsten umuligt.

Keramisk granit er en meget høj kvalitet og pålideligt materiale

 1. Køb på vægt. Du bør vide vægten af ​​hvert produkt (normalt angivet i kataloget og på pakken). Kvalitetsfliser, tykkelsen af ​​hvilken 8-8,5 mm skal have en vægt på ikke mindre end 18,5 kg.
 2. Virksomheder, der har sparet på kvalitet, kan ses med det samme. Dimensioner af teknologiske nedtryk på bagsiden skal være i form af firkanter med en side op til 2 cm. Dybe store firkanter angiver et byggemateriale af lav kvalitet.
 3. Kalibrering efter farve. Fliser fra en samling skal matche farven til maksimum. Et godt firma giver en høj kvalitet kaliber af fliser, hvilket betyder at andre parametre også kan beregnes.

Hvis alle ovenstående kriterier er opfyldt, er dette et godt produkt, du kan tage og stable i køkkenet, i badeværelset eller i et andet rum. Brug metalgryde selv på gaden.

Hvad skelner fliser fra fliser

Keramiske fliser (fliser, fliser) er en meget populær type byggemateriale til dekoration. Keramiske fliser er lavet af en blanding af ler / sand / mineraler, brændt og glaseret.

Glaze giver mulighed for at få fliser:

 • Enhver farve;
 • tekstur;
 • fakturaer;
 • Med forskellige billeder;
 • Med forskellige ornamenter;
 • Glans eller mat.

Keramisk granit (porcelæn) er et generaliseret navn for keramiske byggematerialer med et lavt niveau af fugtabsorption og frostbestandighed. Råmaterialer til fremstilling af produkter i sammensætningen er næsten det samme som ved fremstilling af porcelæn, men udad er fliserne ligner sten. Porcelænet er skabt ved en tørtryks metode og en gang bagt - en sådan flise presses under højeste tryk og fyres ved signifikante temperaturforhold sammenlignet med keramiske fliser.

Erfarne produkter med høj ydeevne. De er inkluderet i den højeste gruppe for holdbarhed.

Den klassiske uglaserede keramiske granit har en granulær granulær struktur til den fulde dybde af produktet, som en natursten, men ikke revner, har ingen udenlandske indeslutninger eller hulrum. I modsætning til ændringer i temperaturforhold overgår keramisk granit også natursten, da den er tæt og homogen.

Fliserne fra fliserne kendetegnes af dens egenskaber

Overfladen af ​​uglaseret keramisk granit kan være:

Poleret materiale koster mere. Den bruges til efterbehandling af høje trafikområder (kontorer, indkøbscentre, lufthavne) og kan bruges til udvendig udsmykning af bygninger. Glaserede porcelæn stentøj har også den højeste teknologi. egenskaber, men mere forskelligt i design.

Uglaserede eller glaserede single-firing fliser med en tæt base eller klinker er skabt ved ekstrudering (ekstrudering gennem en speciel støbeform) eller undertiden ved at trykke. Clinker fyres ved høje temperaturforhold, så det er slidstærk og frostbestandigt. Derudover er klinkeren modstandsdygtig overfor aggressive miljøer, absorberer ikke fugt og rengøres let. Ekstrudering gør det muligt at opnå fliser af den mest komplicerede geometri. Det bedste eksempel er materialet til poolen.

Tags: Hvad skelner keramisk granit fra keramiske fliser (video)

Det er klart, at materialet for hver type arbejde skal vælges individuelt, så hvis der ikke er nogen konstruktionskompetencer, er det bedre at stole på fagfolk, så reparationen varer i mange år og vil tilfredsstille de omkringliggende og boligejerne med et attraktivt udseende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

40 − 37 =