30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Hvad du har brug for til decoupage for begyndere

Contents

Hvad har du brug for decoupage flasker? Hvad har du brug for at decoupage en nybegynder?

Ordet decoupage i bogstavelig oversættelse fra fransk betyder "skære 9raquo ;, eller" skære 9raquo; Derfor er decoupage en teknik til at dekorere en genstand med udskårne papirmotiver.

Decoupage er en meget gammel dekorativ teknik til indretning og møbler, som består i omhyggelig udskæring af illustrationer fra forskellige materialer (papir, stof og andet) og derefter vedhæftes dem til den dekorerede overflade.

Oprindelsen af ​​teknologi fører til middelalderen. Selvom decoupage som en slags kunst nævnes for første gang i det 15. århundrede i Tyskland, blev den mest populære i XVII-tallet i Venedig, hvor møblerne var på mode, og de var kendetegnet af kinesiske og japanske motiver. Men denne hobby var ikke tilgængelig for alle. Derfor kom de venetianske mestere med imitationer af indlæg ved hjælp af skårne billeder, der blev klistret på overfladen af ​​de producerede møbler.

Populariteten af ​​denne ide voksede, processen blev konstant forbedret, og decoupage nåede sit højdepunkt i England i det attende århundrede. På den tid blev ikke kun møbler, men hele værelser indrettet på denne måde.

Teknik decoupage har ikke mistet sin relevans til denne dag.

Decoupage bruges til at dekorere hatte, sko, tilbehør (armbånd, ure), plader og bakker, julepynt, når du opretter eksklusive interiørartikler.

Takket være denne teknik kan du nemt slå en gammel kasse eller grøntsagsboks i et stilfuldt møbel. En flaske, som skal kastes væk, i dygtige hænder kan blive en uundværlig blomstervase.

Men dette er ikke alt, for hvilket decoupage er nødvendigt. Denne teknik giver dig ikke kun mulighed for at spare på købet af nye indvendige genstande, men også puste nyt liv i dem og gøre dem til unikke ting, der ikke findes i butikken.

Hvilke materialer er nødvendige til decoupage?

I dag er der mange ting, der letter og fremskynder den traditionelle teknik i processen. Erfarne herrer vil ikke være svært at afhente de nødvendige ingredienser9raquo; til en bestemt type arbejde (for eksempel til dekoration af en skål). Men nytilkomne moderne værktøjer og materialer sommetider skræmmer endda.

I store byer er der hver dag flere og flere specielle varebutikker til kreativitet. Og dem, der besluttede at gøre decoupage, på grund af deres uerfarenhed, haste til hvor de er høflige konsulenter vil forsøge at sælge mærkevarer og værktøjer. Men oftere i almindelige kontorbutikker kan du købe næsten alle de mest nødvendige ting, du skal decoupage en nybegynder, og til tider billigere. Selvom det er muligt, at nogle materialer stadig skal gå til specialiserede afsætningsmuligheder.

Her er en liste over, hvad du skal decoupage en newbie:

 • skarpe saks;
 • syntetiske børster, bedre med en flad spids (naturfibre falder ud);
 • Maleri tape;
 • hårtørrer.
 • enhver serviet med et billede, et klip fra et magasin, en udskrift og lignende;
 • primer eller simpelthen almindelig akrylmaling af hvid farve;
 • enkel PVA lim (erstatter perfekt den specielle lim til decoupage og er meget billigere);
 • den mindste smørklud;
 • akrylmaling (hvilke farver er nødvendige for decoupage - bestem selv, det kan enten være farvet eller metallisk, det vil sige for guld, sølv, bronze, kobber og så videre, du kan købe både ved sæt og ved stykker);
 • Akryllak (selv om det i udseende er mælkehvidt, efter tørring bliver det gennemsigtigt);
 • opløsningsmiddel til maling eller yuatspirit;
 • Putty på træ, det er nødvendigt, når du arbejder med trægenstande.

3. Yderligere materialer:

 • krakle (til dannelse af revner);
 • bitumen (til aldring);
 • silikone (til 3D-effekt).

Afhængigt af hvilken type overflade der skal indrettes, og den ønskede effekt, som du ønsker at opnå, er der fem typer decoupage teknikker.

Den mest almindelige er direkte decoupage. Hvad der er brug for nybegyndere og er det mest egnede, så det er netop denne teknik, som er grundlaget for alle de andre. Direkte decoupage er anvendelsen af ​​billedet på næsten enhver overflade uden unødvendige effekter.

Til dekoration af gennemsigtige glasgenstande er der en omvendt decoupage teknik. Dens essens ligger i limning af applikationen på bagsiden af ​​overfladen.

Tre andre teknikker er mere komplekse, og for en nybegynder decoupage passer ikke:

 1. Kunstnerisk decoupage er en kombination af et helt billede af flere teknikker og effekter.
 2. Volumetrisk decoupage. For at gennemføre det skal du i tillæg til standard sæt af varer have brug for en særlig pasta, små stykker stof og / eller naturlige materialer (småsten, æggeskaller).
 3. DecoPatch er en blanding af decoupage og patchwork (patchwork syning). Den er lavet af mange stykker papir.

Som for enhver proces og til dekoration i decoupage teknikker er der grundlæggende trin i arbejdet, der næsten altid udføres i en bestemt rækkefølge:

 1. Rengøring af dekorationen fra enhver forurening (etiket, plaque) med en alkoholholdig opløsning.
 2. Overfladebelægning med akryllak.
 3. Anvendelse af et lag af primer eller hvid akrylmaling.
 4. Re-belægning med akryl lak.
 5. Slibning.
 6. Vedhæftning af et billede.
 7. Et andet lag af akryllak.
 8. Processen med kunstnerisk tegning, anvendelse af hovedbakgrunden og så videre.
 9. Belægning med akryllak i flere lag.
 10. Dekoration, skabelsen af ​​forskellige effekter (for eksempel er effekten af ​​revner opnået ved at anvende et lag af craquelure)
 11. Påføring af det sidste lag af akryllak.

Når man arbejder i omvendt decoupage-teknik, ændres rækkefølgen af ​​nogle trin: Først ansættes craqueluren (om nødvendigt), så billedet er vedhæftet, så udføres udsmykningen ved hjælp af mønstre, frimærker, hoved baggrund.

De mest almindelige emner til dekoration er forskellige kasketter, tallerkener, skærmskabe og glasbeholdere.

Generelt er dekoration af krukker og flasker ret simpelt. Listen over, hvad der er brug for decoupageflasker, er næsten ikke anderledes end en typisk liste: de grundlæggende værktøjer og materialer er de samme.

Der er kun en nyanse ved at vælge metoden til dekoration. Som det blev skrevet ovenfor, opstår der gennemsigtige glasoverflader i overensstemmelse med teknikken med omvendt decoupage. Denne regel anvendes ofte på flade overflader, der skal dekoreres, såsom plader, glasdæksel eller dør og lignende. Flasker kan dekoreres med direkte, omvendt og begge veje sammen.

Hvad du stadig har brug for til decoupageflasker, så er det bare en definition af, hvad dit arbejde vil gøre: en vase, en olietank eller bare en dekoration til karmen.

Dekoration i decoupage teknikken er en kreativ proces. Men selv her er der nogle øjeblikke, der ikke tilgiver fejl, der er karakteristiske for næsten alle begyndere.

De mest almindelige er følgende:

 1. Begynd at arbejde på uforberedte og uprævede overflader.
 2. Anvend ikke overfladebelægningen af ​​akryllak.
 3. Haste og skynde sig.
 4. Ubegrænset vaskeværktøj.
 5. Udjævning af det indsatte billede med fingrene.
 6. Brug gouache og akvarel i stedet for akryl maling.
 7. Blanding af farver direkte i krukken.

Nogle gange sker det, at du synes at gøre alt rigtigt, idet du observerer alle trin og point, og resultatet er ikke særlig smukt. At det ikke skete med dig, brug rådene fra decoupageens herrer:

 1. Brug ikke den samme børste mere end to gange.
 2. Det er nødvendigt at klemme børsten godt ud af limen.
 3. Stik maling med en lille margen, så du får noget at tænde på kanterne på applikationen eller baggrunden efter tørring.
 4. Overfladen af ​​plastik skal gøres lidt ru med sandpapir, så hverken maling eller illustration kan komme ud af det.
 5. Før du begynder at dekorere jernkrukken, skal den påføres på basisjakken, da uden at malingen hurtigt fjernes.
 6. For at opnå en ensartet baggrundsdækning skal du anvende malinger, ikke med en børste, men med en skumsvamp med de mindste huller.
 7. Spild ikke lakken til det sidste lag, det vil sige omslag i flere lag.
 8. Før du limmer billeder, trykt ud af magasiner eller andet papir, skal de gennemblødes, så sænkes sandsynligheden for krølning.
 9. Ansøgning, indsat på en mørk baggrund, bliver næsten usynlig, så undgå mørke farver eller anvend en lys baggrund under billedet.
 10. Craquelure anvende svamp, så revnerne vil være lavere og "løbe 9raquo; i forskellige retninger.

Decoupage teknik

Konverter gamle eller almindelige elementer til unikke dem ved hjælp af forskellige teknikker, men en af ​​de mest populære og overkommelige er decoupage. Tilgængelige materialer og værktøjer bruges i arbejdet. Alt der behøves er "specielt" - det er papir eller servietter. Og hvordan man lærer decoupage for begyndere, vil vi fortælle nedenfor. Intet super dyrt at købe behøver ikke at. Lim, servietter, lak, børster, sakse. Det er hele sæt af nødvendige værktøjer.

Decoupage for begyndere: vi indsamler alt nødvendigt

For at starte, kort om hvad og med hvad der vil fungere. Generelt decoupage - fastsættelse på basis af materiale eller papir med et trykt mønster. For at sikre at mønsteret ikke slides ud i lang tid, er det dækket af flere lag lak. Her er en kort beskrivelse af decoupage teknikken.

Decoupage - en teknik, der fra almindelige ting giver dig mulighed for at gøre noget særligt

Som grundlag for decoupage er egnet til enhver svagt absorberende base. Hvad kan der bruges til denne teknik? Af følgende grunde:

 • Træ af enhver grad af forarbejdning (uden imprægnering, imprægneret, poleret eller ej, farvet, lakeret). Bare til forberedelse kræves en særlig liste over værker, og tiden til forberedelse vil være anderledes.
 • Krydsfiner, forarbejdet eller ej.

Selv en almindelig blomsterkrukke kan omdannes til et kunstobjekt

Som du kan se, er listen solid. Ikke egnet til decoupage kun meget porøse baser med meget ujævnhed. Og du kan dekorere alt: fra redskaber af enhver art til møbler og døre (og du kan lide overfladen af ​​døre og glasindsatser).

Værktøjer har brug for lidt:

 • Lille skarpe saks (kan være god manicure eller kirurgisk, medicinsk). Du kan - flere stykker med forskellige former for blade.
 • Børster og børster.
  • At arbejde med små produkter til decoupage vil have brug for flade børster med en bredde på 0,8 til 2,5 cm. Bunke - tynd kunstig. Sådanne børster er velegnede til at påføre lim, lak.
  • For at anvende akrylmaling, når du maler basen, er det mere bekvemt at bruge en svamp. Men det giver et groft fundament. For at overfladen skal være glat, skal du have en børste - flad eller rund, men større (afhængigt af produktets størrelse).

  Decoupage for begyndere - start med køb af de nødvendige værktøjer

  Af værktøjerne alle. Er der stadig brug for papirvarer - en linjal, en blyant, et elastikbånd.

  Nu taler vi om forsyninger. Om servietter og papir her vil vi ikke tale - de er et særskilt element. Foruden dem, for at lave decoupage med egne hænder, skal du:

  • Akryllak på vandbasis. Du kan selvfølgelig tage en anden, men denne er den bedste. Lugt ikke, bliver ikke mørkt med tiden. Denne lak er anderledes. Kan være gennemsigtig eller med en vis virkning (med gnistre, antikke osv.). Overfladen kan være mat, semi-matt, blank, halvglans. Egnet som en almindelig bygning, og specielt til decoupage (dyrere).

  Lak, maling, lim - alt dette vil være nødvendigt, hvis du ønsker at mestre decoupage

  Til skæring, enhver god saks

  Det er alt, hvad der kan være nødvendigt, så selv om det kræver decoupage for nybegynder pengeinvesteringer, men ikke meget store.

  Til decoupage anvendte servietter og papir med et trykt mønster. De er limet til overfladen, dækket af lak. Der findes følgende typer af materialer til indretningstype:

  • Servietter. Ofte er de tre-lagede - de to nedre er ikke brugt. Mønsteret påføres overlaget. Det er adskilt og brugt på arbejdspladsen. Arbejde med servietter, du skal kunne, fordi de er meget tynde, stretch, boble, tåre. Generelt har du brug for en vis færdighed i arbejdet. Napkin decoupage til begyndere er ikke altid let. Den gennemsnitlige pris er 12-18 rubler per pakke.

  Servietter til decoupage - blødt og tyndt, med dem er det nødvendigt at arbejde forsigtigt

  Papir decoupage kort - du kan prøve på flade overflader

  Generelt bruges også specielle pastaer til at skabe tredimensionale billeder, almindelige fotos, hvorfra det nederste lag af papir og andre tegninger er fjernet. Men det er ikke let at arbejde med dem, og det er ikke decoupage for begyndere, men for dem der allerede udvikler deres færdigheder.

  Hovedideen med decoupage er at dekorere overfladen med et billede eller et billede. Processen er kreativ, og der er ikke noget "rigtigt" eller "forkert" begreb. Overflader og tegninger er forskellige, fordi de anvendte teknikker er forskellige. Du skal bare vælge den metode, der fungerer bedst for dig.

  Decoupage flasker - en god start for begyndere

  Den enkleste måde at starte decoupage fra limning af store fragmenter. Når du lærer at klæbe servietter uden rynker, kan du fortsætte med at mastere metoderne til volumetrisk decoupage eller anvendelsen af ​​knitrende lak. I mellemtiden finder vi ud af, hvordan vi arbejder med store fragmenter.

  Først og fremmest skal vi huske, at serviet decoupage for begyndere skal begynde med forberedelsen af ​​fundamentet. Det skal være glat, glat, uden pits, scrapes, humpbacks (undtagen dem, der er specielt designet). For at hjælpe - gips og sandpapir. Efter at overfladen er nivelleret, dækkes emnet med jord (valgt efter materialetype) og dækkes derefter med hvid maling.

  Basen er bragt i en ideel stand, dækket af jord (hvis den er klæbrig) og malet med hvid akrylmaling

  Trinet med at anvende en hvid maling er obligatorisk. Faktum er, at servietterne er meget tynde, og når de limes, bliver de gennemskinnelige. Hvis de limes til en hvid overflade, forbliver mønsteret lyst. Hvis overfladen er farvet eller mørk, falder det mærkbart, der er ingen ordentlig effekt. Derfor skal malingen påføres selv på plastik eller keramik og muligvis i flere lag.

  Først skal du beslutte, hvilken slags serviet du skal bruge.

  • Hvis overfladen er flad, kan den limes helt.
  • På den buede overflade kan du ikke klæbe den. Vi skal dele det i fragmenter. Du kan:
   • cut;
   • at rive op.

   Decoupage servietåre, hvis billedet er lille og udskåret fragmenter, hvis det er stort

   Hvordan kan jeg beslutte, om jeg skal rive et serviet eller skære elementer ud af det? Ifølge størrelsen af ​​billedet. Hvis fragmenterne er store, har de klart definerede grænser, de er skåret ud. Hvis billedet er lille, vil det blive indsat en ved siden af ​​hinanden, de bliver revet. I dette tilfælde bliver det lettere at kombinere kanterne.

   Vælg hvordan man limer servietter til decoupage kan kun opleves. Først og fremmest bestemmer vi, hvad vi vil lim. Du kan:

   At lime på en lak er slet ikke værre end på lim. Men efter tørring kan du ikke gøre noget, servietterne bliver næsten monolitiske med produktet. Hvis du ikke kan lide noget, vil chancen ikke ændre sig. Derfor nybegyndere bruger ofte PVA lim - det er billigere, det er praktisk at arbejde med det.

   Det mest almindeligt anvendte fortyndede PVA klæbemiddel

   Hvis du beslutter dig for at bruge PVA, skal du tænke (eller prøve) at bruge den i fortyndet eller ikke fortyndet form. Oftest opdrættes det med almindeligt vand i forholdet 1: 1. Ved anvendelse af en sådan klæbemiddelsammensætning skal man være forberedt på det faktum, at serviet bliver vådt fra vand, kan trække på forskellige sider fra uønskede bevægelser til at bryde. Generelt er det nødvendigt at tilpasse sig.

   Før arbejdet skal du adskille farvelaget. Vi holder det fast

   Lim en blyant er også en god mulighed ... hvis du klarer at rette ud alle bobler og rynker. Normalt opnås dette på glatte, glatte overflader. Hvis overfladen er ru, er det meget vanskeligere. At arbejde med æggehvide er sikkert, men det er specifikt, så hvis du vil, skal du prøve.

   Hvor og hvor skal klæbemidlet påføres

   Det første objekt til decoupage begyndere vælger normalt en lille størrelse. Det er i princippet ikke dårligt. Her er det kun ønskeligt, at formen er enklere: uden mange bøjninger.

   Hvis dekorationsobjektet er lille, kan du bruge en pensel eller fingre til at påføre lim. Det samme "værktøj", så niveauer serviet. Penselen påføres fladt eller sandt - til hvem det er mere praktisk. Mange mennesker kan lide at arbejde med deres fingre - du kan føle alle rynkerne.

   Arbejde kan udføres med en børste eller fingre

   Ved limning af servietter til decoupage kan du påføre lim på en genstand eller til en serviet. De gør begge og så videre. Når der påføres et serviet igen, er der to teknikker:

   • Limen påføres jævnt over hele stykket, der skal limes, påføres substratet i midten. Bevægelser fra midten til kanterne udstødte luftbobler og rynker.
   • En mængde lim hældes i midten af ​​fragmentet. Så handlingene er de samme: læg på jorden, glat.

   I den anden teknik er det lettere at klare bobler og rynker - med meget halvflydende lim er det lettere.

   Hvad og hvordan du vil gøre - det er ligegyldigt. Det er vigtigt, at der ikke er fold og bobler

   Det er også muligt at anvende, hvis limen spredes på substratet: Lav en lille pølse på det sted, hvor du skal lim fragmentet, læg det og løft kanterne, udskyde boblerne og rette rynkerne ud.

   Decoupage af en flad overflade: lim + jern

   Når du dekorerer en flad overflade, kan du gøre det nemmere end at jagte bobler gennem hele serviet. På den primede overflade anvender vi et lag PVA lim eller spredes med limpenne. Vi smeder godt, så der ikke dannes nogen "spor". Vi lader det tørre. For at fremskynde processen kan du tage en hårtørrer.

   Decoupage teknik med jern

   På en tørret overflade lægger vi og laver serviet, glat det med hænderne. Vi lægger et stykke bagepapir på det og glat det med et varmt jern fra kanten.

   Decoupage for begyndere - kan du prøve noget som dette?

   På grund af det faktum, at limen opvarmes, imprægnerer den servietet. Normalt viser det sig ret jævnt. Når alt er limet, topp med lim og lad det tørre. Dette er måske den nemmeste måde at mestre decoupage for nybegyndere på.

   Decoupage for begyndere ved hjælp af en fil for dokumenter (vi vælger en film mere tæt), vand og lim. Dette er en god måde, hvis du dekorere med store figurer (udskåret). I midten af ​​filen hældes lidt rent vand ind i det, med forsiden nedad, sæt det udskårne fragment. Det er omhyggeligt rettet, udstødning af boblerne og retting af rynkerne. I en vandpulver er det ikke svært.

   Fragment spredes i vandet på filen

   Når fragmentet spredes ud, hæftes kanterne af filen og dræner vandet. Mønsteret forbliver klæbet til den glatte film. I denne tilstand er det praktisk at "prøve på" og kigge efter det bedste sted for det.

   Find det område, hvor du vil placere dekorationen, anvend billedet på filmen og begynde at glatte det. Dette er et meget svært øjeblik. Det er nødvendigt at opnå denne pind mindst en kant af serviet. Efter at et af billedets kanter blev fikset, gradvist udglatter og hæver kanten af ​​filmen gradvist, sørger vi for, at serviet forbliver på bunden. Hvis du handler gradvist, limer du billedet til bunden gradvist, og der er ingen bobler eller folder. Denne metode er egnet som decoupage for begyndere.

   Når en kant sidder fast, er alt allerede let

   Den sidste fase - klæbende serviet promazyvaem fortyndet lim PVA. Efter at det er tørret, anvender vi et beskyttende lag af lak.

   Dette kan ikke kaldes en måde at klæbe servietter til decoupage på. Disse er små tricks og tricks, der kan hjælpe med at håndtere folder hurtigere eller bedre.

   1. Før arbejdet bliver de udskårne fragmenter fugtet med vand fra en sprøjtepistol. Serviet strækker sig, det krymper ikke, når det tørrer. Hvis det er blevet voldsomt krumt, er det stryges. Fortsæt med at bruge som normalt. Siden papiret allerede er rettet, strækker det næsten ikke. Alt går meget lettere.
   2. Fugt partiet med akryllak i form af en aerosol. Serviet bliver stift, det strækker sig ikke og danner ikke folder. Men lakeret, det savner ikke længere limen, så overfladen smøres med lim og limes på den med et behandlet serviet.
   3. Sug serviet, som allerede ligger på bunden (tørt) og kun spred det med lim. Det er svært at forklare her, se videoen.

   Hvis overfladen er dekoreret med små rynkede fragmenter, hvorfra det er nødvendigt at opnå en enkelt helhed, med børsten eller fingrene spredes kanterne af fragmenterne. Hvis et sted er der en farve heterogenitet, fortynder vi farven af ​​den ønskede nuance og male den gennemskinnelige base.

   Når overfladen er blevet ikke så våd, men ikke er tørret endnu, kan du tegne detaljer, tilføje lysstyrke og klarhed med tynde børster og akrylmaling.

   Næste trin er designet af kanterne af produktet. Her er tilgangene forskellige. Et sted skal du klippe kanterne jævnt og male sidevæggene, et sted kan du pakke serviet på bagsiden og holde det der. Generelt er dette også en hel videnskab.

   Bring til målstregen - dette er ikke mindre kreativ proces

   Derefter kan du lade produktet tørre. For at fremskynde processen kan du bruge en hårtørrer, men hold den på en respektabel afstand, bevæg dig hele tiden og se for at tørre ud jævnt. Hvis du efter tørring så, at der er en krølle på det indsatte serviet, kan du stadig rette det. Vi tager finkornet sandpapir, vi sand. Vi handler forsigtigt for ikke at beskadige tegningen, omkring.

   Det tørrede produkt er dækket af vandbaseret akryllak. Du kan bruge en anden, men denne er anerkendt som den bedste. Påfør første lag, efter det tørrer-den anden. Dette kan og vil stoppe, men hvis den aktive drift (kufferter, stole, osv.) Af laklaget skal være mere - tre eller fire.

   Billede af produkter i decoupage teknik

   At studere teknologi er ikke dårlig, men uden at kende mulighederne er det svært at forestille sig, hvad der kan gøres og hvad man kan forvente. Nogle billeder vil hjælpe dig med at beslutte, hvad du kan eller vil gøre.

   Vend den gamle tabel til en ny og meget usædvanlig - dette er under decoupageens magt

   Decoupage for begyndere: standard badeværelse møbler er blevet en vintage

   Fra et kedeligt standard køkken kan du lave et kunstværk

   Transformation af gamle køkkenfacader

   Afføring er også et kunstobjekt

   Denne teknik kaldes omvendt decoupage - på glaspastaen lægges servietter opad

   Decoupage for begyndere: trin for trin med fotos, 7 master klasser, video instruktioner, en liste over, hvad du har brug for til at komme i gang

   Artiklen gør det muligt for læseren at gøre sig bekendt med et sådant koncept som decoupage for begyndere. Trin for trin med billederne analyserer vi alle de mest populære metoder til decoupage. Efter at have læst artiklen vil du lære at anvende nogle tips og instruktioner i praksis, selv at skabe unikke håndværk.

   For nem læsning er materialet opdelt i flere store dele:

   • hvad er decoupage, hvad du bør vide, før du starter arbejde, en liste over materialer og værktøjer;
   • master klasser i en række forskellige teknikker - fra det sædvanlige arbejde med servietter til skabelsen af ​​glasvin glas med tegninger;
   • anmeldelser af mestre, top 5 af de hyppigste begivenhedsfejl i decoupage-processen.

   Boks til tilbehør

   Konceptet decoupage teknologi

   Decoupage - en teknik til udsmykning objekter indsatte billede eller mønster, efterfulgt af coating med en lak eller maling klæbet sammensætninger give sikkerhed udseende oprettede objekt.

   Begyndelsen af ​​decoupage er tilskrevet det femtende århundrede. Denne kunst stammer fra Tyskland - der er første omtale af teknikken. Skær ud billeder, der bruges til at dekorere møbler og skabe unikke indvendige elementer. I Venedig blev der kunstigt skåret billeder, der var dækket af et stort antal lag lak.

   Den anden blomstrende af decoupage teknikker begyndte i den victorianske æra i England, hvorfra decoupage som en hobby trængte ind i første halvdel af det tyvende århundrede. I Rusland var der en lignende metode til ikonmaleri, og decoupage selv blev udviklet i det syttende til attende århundrede.

   Med billedet af løver

   Decoupage er en fremragende metode til udsmykning af interiørartikler. Som enhver indretning har den sine egne fordele og ulemper, som bestemmer mulighederne for brug til dekoration.

   • muligheden for at bruge noget materiale
   • enkelthed af udførelse
   • tilgængelighed af materialer til arbejde
   • høj holdbarhed af de fleste typer indretning.

   Dekorativ tekande

   Decoupage er undemanding til kildematerialet. Som tegning bruger vi både servietter og klip fra magasiner og individuelle udskrifter. Hvis det ønskes, kan du klippe blomster fra tapetet og placere dem på skabet - decoupage begrænser ikke forfatterens fantasi.

   Decoupage kræver ikke specielle færdigheder eller værktøjer - det er nok at have saks, et gammelt blad, en lak og en pensel. I nogle tilfælde behøver du ikke omhyggeligt at skære tegningen, fordi en del uagtsomhed er i stand til at tilføje ekstra charme til interiøret.

   Lak og maling sælges i enhver butik. Udsmykningen af ​​trædøren vil ikke tage mere end en lak i 200 milliliter.

   På et parafinlys

   Næsten alle typer decoupage på grund af beskyttelse af lak er holdbare. Til skrøbelige værker bæres beskyttet af andre metoder eller uden beskyttelse generelt. For lakeret tegninger er den eneste trussel sprængende over tid.

   • umuligheden af ​​anvendelse på alle indvendige emner;
   • krav til nøjagtighed på arbejdspladsen
   • vanskeligheder ved indendørs arbejde.

   Ikke alle møbler er dekoreret ved hjælp af teknikken til decoupage for begyndere. Trin for trin med billederne analyserer vi hvordan flasker, klud, plast, skærebræt og andre genstande er dekoreret. Polstret møbler eller glasindsmykning er ikke så simpelt. Lakken vil ikke påtage stoffet, og glasset vil blive forkælet. I nogle tilfælde er dette ikke kritisk, men anvend ikke decoupage til vinduer i windows, da fjernelse af lak er ekstremt problematisk.

   Decoupage kasketter

   Overfladen til decoupage bør fremstilles - den fjerner de gamle skrælle lag af belægningen. Dette gælder for emalje på gamle møbler, som skal slibes fuldstændigt.

   Til arbejde skal du være tålmodige - tynde tegninger kræver, at mesteren skal være meget forsigtig, når man opretter, fordi sløv bevægelse nemt kan rive papiret. Dette er afgørende for tilfælde, hvor der anvendes tyndt papir.

   Malingsprodukter har en særlig lugt, der længe har eroderet fra rummet. I betragtning af at flere lag lak er nødvendige til decoupage, anbefaler vi at denne operation udføres på gaden.

   Brug af papir

   Situationen forværres, når det er nødvendigt at sande overfladen for at starte arbejdet. Ved store dimensioner af sidstnævnte er der ofte dannet meget støv og snavs. Dette vil sætte en stopper for muligheden for at arbejde indendørs.

   Hvad du behøver at vide, før du begynder at lave decoupage

   Før du begynder at arbejde med tegningerne, skal du studere stoffets og materialernes egenskaber med hvilket arbejde der skal udføres.

   Et tykt mønster til dekoration ser mindre naturligt ud. Dette pålægger begrænsninger for brugen af ​​tykt karton og indfører sine krav til nøjagtigheden af ​​arbejdet under tegningen.

   Harmonisk kombination af farver

   Ikke hver tegning er placeret under lakken. Billedet skal have opløsningsmiddelresistente maling, der ikke opløses under indflydelse af sidstnævnte. Fremragende glansede mønstre, mindre - billeder trykt med blækstrålemaling.

   Overvej kombinationen af ​​farver under decoupage for begyndere (instruktion trin for trin med billedet nedenfor). Vælg omhyggeligt billederne til indretningen, da allerede fastgjort illustration er næsten umuligt at fjerne fra overfladen.

   På skærebrættet

   Hvad du har brug for til decoupage for begyndere: en liste for at komme i gang

   For næsten enhver form for decoupage er en standard liste over materialer og værktøjer tilstrækkelig. Så hvad du har brug for til decoupage for begyndere - liste ting:

   For at lave en standard decoupage skal du have et billede. Han er udvalgt på forhånd. Saks er nødvendige for at skære det. For større nøjagtighed arbejde, brug en stationery kniv med et skarpt blad eller særlige decoupage knive.

   Sæt til decoupage

   Tag valget af lim med ekstrem forsigtighed. Brug konventionel PVA lim, men med tiden vil det give yellowness til billedet. For at slippe af med effekten skal du vælge en speciel lim, der sælges i butikker for anvendt kreativitet.

   Lak skal vælges specielt - det ligger i tyndere lag og bruger ikke aggressive opløsningsmidler, som kan beskadige mønsteret. Hvis der ikke findes sådanne, skal du bruge den sædvanlige lak til træ eller andet materiale - det vælges afhængigt af det anvendte materiale.

   Børster anvendes nogen, men for lim er det at foretrække at have flere børster i forskellige størrelser, så de kan anvendes præcist under tegningen.

   Lakker til decoupage

   Sandpapir er nyttigt at rengøre overfladen fra ruhed før belægning og for at forarbejde lakken. Sandpapir anbefaler vi at tage de mindst tilgængelige fraktioner - 1600, 3200 og andre. For stor unødigt beskadiger lak og overflade.

   Decoupage for begyndere: video master class

   Denne video viser en mesterklasse efter metode. For vellykket arbejde er det nok at følge de tips og trin, der præsenteres i videoen.

   Decoupage for begyndere: trin for trin fra foto 7 master klasser

   Nedenfor følger instruktionerne trin for trin fra billedet. Decoupage for begyndere virker ikke så svært, hvis vi overholder klare regler, som vi malede videre.

   Et andet sæt til decoupage

   Decoupage med servietter: trin for trin instruktioner

   Servietter er meget overkommelige, men ikke det nemmeste at arbejde materiale. De har et smukt mønster og ser godt ud som dekorationer, men efterlader grimme folder.

   Skær først billedet fra serviet. For at gøre dette, anbefaler vi en kontorkniv eller et sæt decoupage knive. Jo mere forsigtigt billedet er skåret, desto bedre er det færdige element.

   Under skæringen begynder serviet med høj grad af sandsynlighed at separere. Fjern lag uden et billede, så kun laget med billedet. Dette vil gøre resultatet mere realistisk.

   Vent til vandet tørrer. Under blødgøring vil serviet lidt øge i størrelse, så tag det i betragtning ved sammensætningen af ​​sammensætningen.

   Til sidst dækker hele sammensætningen med lak. Lakken afhænger af overfladens overflade. Universal er akryllak. Pensel det i en retning. Antallet af lag afhænger af mesterens ønsker, 2-5 lag lak er nok.

   En detaljeret proces med afkobling af servietter i videoen nedenfor.

   I klassen nedenfor vil vi tale om decoupage for begyndere i træ. Trin for trin med billedet i det vil vi dekorere træpanoramaen. For arbejdet med særlige færdigheder er ikke påkrævet, og alle materialer sælges i butikken af ​​anvendt håndarbejde.

   Videoen viser hele processen med at skabe et dekorativt panel i decoupage teknikken.

   At arbejde med klud er næsten det samme som det sædvanlige decoupage, det vigtigste er at være så præcis som muligt under arbejdet. Master Class fortæller hvordan man bruger decoupage teknikken til at tilføje til den sædvanlige taske tegning, hvilket gør det til et kunstværk.

   Andre funktioner i arbejdet er præsenteret i videoen, hvor det er muligt at oprette nøjagtig den samme taske.

   Mesterklassen fortæller, hvordan man laver decoupage på plastik. Som grundlag brugt den gamle computermus, som vil være et behageligt element i rummets design.

   Arbejdet begynder med forarbejdning af plast. Ofte er det forurenet med fedt, så det er godt at vaske det og behandle det med alkohol. Dette vil spare dig for overskydende fedt, hvilket vil beskadige det skrøbelige mønster på serviet.

   Flere detaljer om decoupage på plast i videoen nedenfor. Arbejdet med teknikken er acceptabelt med enhver plastik - det vigtigste er at forføde det.

   Oprettelsen af ​​et stykke med decoupage teknik er næsten det samme som oprettelsen af ​​et panel. Proceduren er ens og kun forskellig i det anvendte materiale.

   Decoupage flasker til begyndere: trin for trin med billedet

   At arbejde med glas er forskelligt fra andre materialer. Det er specielt forberedt til arbejde, da almindelig maling eller akryllak ikke ligger på glasset.

   For at udføre arbejdet skal du:

   Lad os se mere detaljeret, hvordan decoupage af flasker til begyndere udføres, trin for trin med billedet og nyttige anbefalinger.

   Decoupage på glasset er en af ​​de sværeste, fordi det kræver enorm nøjagtighed i arbejdet. Ellers bliver glasset overskyet og mister dets udseende.

   Da metoden ikke involverer maleri, skal du forberede billedet på en gang - for at gøre dette skal du skræl serviet og trække billedet af den ønskede størrelse og form.

   Vent til lakken tørrer og sæt et lys i glasset. Det dekorerede objekt spiller rollen som et glimrende lysestage om natten og skaber storslåede mønstre i rummet.

   Flere detaljer om arbejdet i videoen nedenfor - det viser processen med at indsætte og male glasets glas.

   At hjælpe begyndere - fra folk med praksis

   Decoupage er en hobby med mange beundrere. På trods af den tilsyneladende kompleksitet er der mange nuancer, der ikke altid er tilgængelige for begyndere. Næste skal vi tale om nogle af dem.

   Hvad vil den professionelle decoupage fortælle os?

   "Decoupage er en billig og rentabel hobby, det kræver næsten ingen færdigheder. Men til tider virker arbejdet for bedragerisk. Du bør begynde at lære teknikken fra unødvendige ting, som du ikke har noget imod at forkæle. Undlad at forsømme specielle lakker og lim - de giver dig mulighed for at udføre arbejde meget mere smukt og præcist. "

   Alla Nikitenko - Lærer af decoupage-kurser i Moskva med 5 års erfaring.

   "For mig er den største fordel ved decoupage som en hobby den uendelige - for decoupage er der ingen begrænsninger, fordi du kan anvende teknologi til næsten enhver belægning. Stå ikke stille - efter at have lavet en ting, start en anden, for kun gennem mastering. "

   Olga Ivanenko - praktiserende decoupist, erfaring 4 år

   Listen nedenfor er lavet af eksperter og giver dig mulighed for at finde ud af om de hyppigste fejl i decoupage.

   1. Glat mønsteret fra kanterne til midten. I dette tilfælde dannes folder på den. Det er mærkbart med servietter, fordi de er bløde og tynde. Når du vedhæfter et billede, skal du arbejde udelukkende fra midten til kanterne.
   2. Ved afkobling af glas eller andre glatte overflader skal du altid bruge en primer. Forsømmelse vil intet gøre alt for en indsats - lakken skrider hurtigt af overfladen og ødelægger alt arbejde;
   3. Når du vælger et billede til decoupage, kan du ikke bruge tykke tegninger med lige kanter. Sådanne stiklinger er meget mærkbare - især når de ses fra siden. Dette vil ødelægge produktets udseende og gøre det ubehageligt.
   4. Køb et specielt sæt børster til lim og lak. Brug af naturlige børster til lak fører til forringelse af udseende på grund af ødelæggelsen af ​​fiber og brugen af ​​syntetiske stoffer til lim - for at beskadige mønsteret. Blanding af lim og lak på en børste fører til uforudsigelige resultater.
   5. Når du arbejder med servietter, skære dem efter peeling. Ellers skifter billedet i forhold til linjerne og forringes og bliver ubrugelige til videre arbejde. Brug af blanke billeder, Først dække dem med vand, afslappende spændingen af ​​overfladelaget.

   Kurser decoupage i Moskva for begyndere - adresser på skoler

   Vi tilbyder dig en liste over decoupage-kurser i Moskva for begyndere, der vil lære dig denne teknik:

   Del i sociale netværk:

   Nye artikler:

   Hvad er forskellen mellem gips og kitt - hvad er forskellen, er det nødvendigt at primed det første og anvendelsesområdet

  • Grill grill til grill og grill - klassificering og hvordan man laver egne hænder

  • Vægpapir, udvidet rum - i køkkenet, i stuen og i andre værelser

  • Opbygning af en arbor fra en profileret stråle: projekt og trin-for-trin instruktion

  • Indvendig udsmykning af verandaen i et privat hus: et billede end at dække loftet og væggene, hvad skal man lave gulvbelægning og, hvordan man maler

   Send materiale ogTJEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

91 − = 85