30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Hjørnehætter til køkken

Vi vælger hjørnet hætte i køkkenet: klassificering, fordele

Tiderne med de samme besværlige og støjende køkkenhætter er tidligere. Nuværende forbrugere vælger ligeledes denne teknik ikke kun med hensyn til kapacitet og produktivitet, men også i form og design.

Hjørnesættet er nødvendigt for at arrangere et køkken med dette arrangement af møbler, når et af hjørnerne er optaget af en kogeplade. Dette layout giver dig mulighed for at spare plads i de begrænsede områder af køkkenet.

Men ikke kun ønsket om økonomi er betinget af dette valg. Designet af køkkenområdet med den originale hætte og en komfur i hjørnet er valgt af ejerne af store køkkener. For det første er dette arrangement praktisk: umiddelbart på begge sider er arbejdsfladerne; For det andet - det er originalt og hjælper med at skabe en hyggelig atmosfære. Som i dette billede, for eksempel.

 • Rumbesparelse. Især relevant for køkkenernes lokaler med et lille område.
 • Enkel installation. Hjørnesættet kan monteres lettere, da det normalt er, at folk, der ikke har speciel bygningskendskab, kan klare sig.
 • Et bredt udvalg af modeller giver dig mulighed for organisk at passe hætte i ethvert design.
 • Korrekt valgt produktivitet fremmer kvalitativ rydning af luft fra køkkeninddampninger.
 • Vinkelhætter, som lineære, er nemme at betjene. Der er modeller med trykknap, touch eller fjernbetjening.
 • De nye modeller har et lavere støjniveau, hvilket er en betydelig fordel.

Vinkelhætter skelner mellem muligheden for at arbejde uden professionel rengøring i lang tid. Er det, at filtre skal ændres i modeller med carbonfiltre, men denne opgave er ikke svært.

Klassificering i henhold til arbejdsprincippet

 • Flow. De arbejder for at fjerne forurenet luft udenfor lokalerne. Fordele: bedre rengøring, lav støj, ingen grund til at ændre filtre. Mindre: Udstyret til et kvalitativt system med en luftudluftning er påkrævet, det er sandsynligvis ikke for alle køkkener.
 • Cirkulation. Funktionsprincippet for denne type rengøringsventilatorer er baseret på recirkulation. Det vil sige, at forurenet luft passerer gennem filtre, renses og vender tilbage til køkkenet. Plus: En nem installation, der ikke kræver kompliceret installationsarbejde. Ulemper: behovet for udskiftning af filtre, mindre kvalitet rengøring, fjern ikke den fugtige luft og dampe.

De fleste moderne modeller af hjørnehætter er designet i en kombineret version og kombinerer mulighederne for installation på ethvert princip.

Det første, der gør opmærksom, når man vælger en hætte, er dens ydeevne og kraft. Ydeevne er den værdi, der angiver den mængde luft, som en ventilator kan passere pr. Time i drift. Valget afhænger af område og højde af rummet, varigheden af ​​pladen og nogle andre parametre.

Ønsker du at bruge hætte i lang tid - køb en enhed med mere ydeevne end du har brug for. Arbejde ikke ved fuld kapacitet vil give økonomi og reducere støj.

Bredden af ​​emhætten skal være lidt bredere end kogepladen. Hvis du har til hensigt at montere den med det allerede installerede køkkenudstyr, måler du bredden, især omhyggeligt, ellers bliver det svært at presse det i et hjørne.

Hjørnehætten kan trækkes ind. I dette tilfælde skal du sikre dig, at det bliver nomineret uden forhindringer. Vi må ikke glemme, at denne type hætte kan være venstrehåndet eller højrehåndet. Mange modeller er designet til fastgørelse i ethvert hjørne, uanset side. Sådanne sorter er vist på billedet.

Hjørne køkken luftrensere er suspenderet modeller af en T-formet eller kupol type. Montering i loftet og indbyggede modeller af denne type hætter findes ikke.

Dome - Skjul sugefladen bag sidevæggene. Disse hætter har et klassisk udseende og bruges hyppigere til køkkener i stil med klassisk, retro, provence, land. For dybden af ​​stil er de trimmet med indlæg og hylder af træ.

T-formede modeller har en åben arbejdsflade. Deres ultramoderne udseende pryder interiøret med højteknologiske stilarter, loft, minimalisme, modernisme.

T-formede hjørnehætter til køkkener er mere velegnede til mindre værelser, men kupler er bedre til at dekorere hjørnet af et stort, rummeligt køkken.

Farve løsninger bør tage højde for den generelle baggrund af køkkenet. En række farveskemaer - den mest forskelligartede - grå, sort, hvidt metal, efterligningstræ, originale forfatters farver.

Priserne på hjørnehætter dækker meget bredt og afhænger af ydelse, størrelse, kvalitet af materialet, design og antal ekstra funktioner. De enkleste modeller kan koste omkring 12 tusind rubler. Modeller med touch- eller fjernbetjening og flydende krystalskærm, ultramoderne design vil kræve 90 tusind og mere.

Fælles mærker dikterer også priser højere end mindre kendte firmaer, men deres prestige garanterer kvalitet endnu højere.

Hjørnehætte til køkken

Moderne hjørnehætter til køkkenet i dag præsenteres i et ret stort udvalg. Gradvist forsøger producenterne at lave opdateringer ikke kun i design af design, men også i produktets funktionalitet.

Uddrag er en uundværlig bestanddel af ethvert moderne køkken. Med sin hjælp opretholdes renheden i rummet, vægge, møbler og loft er ikke tilstoppet med fedt og absorberer ikke ubehagelige lugte.

Ved at udstyre køkkenet forsøger mange mennesker at placere emhætten i midten af ​​headsettet over ovnen. Denne løsning gælder allerede for traditionelle muligheder, men moderne designere tilbyder mange interessante ideer, der vil spare plads i rummet.

Når man ser på moderne indretning af køkkener, kan man bemærke, at kappen er mere og mere udstyret i hjørnedelen. Det er værd at bemærke, at det ser ret stilfuldt ud.

Lignende ideer om placeringen af ​​funktionelle designs har ført producenterne til en ny løsning - skabelsen af ​​hjørnehætter. Dybest set er sådanne systemer designet til små og kompakte køkkener. Sådanne muligheder har allerede vundet popularitet blandt købere.

Dette skyldes følgende fordele:

 • installation af en vinklet tegning gør det muligt at spare plads i et rum
 • installation af strukturen tager ikke meget tid;
 • producenter tilbyder en bred vifte af valg;
 • Kvalitative modeller renser luften hurtigt og eliminerer overskydende fordampning.

Hvad angår ledelsen, varierer systemer ikke i kompleksitet. Modellerne har både berøringsskærme og trykknapper. Mange muligheder er udstyret med fjernbetjeningssystemer.

Når man vælger et sådant design, er det nødvendigt at tage sig på forhånd, at pladen også er vinkeltypen. Dette vil spare endnu mere plads, og vil introducere noget originalitet ind i køkkenets indre. Hjørneplader og hætter ser ganske interessante og moderne ud.

Køkkenhjørnehætter er forskellige fra hinanden, ikke kun ved udvendig dekoration, men også ved funktionelle indikatorer. Forskellen mellem systemer kan være i ydeevne og driftsformer. Designernes særpræg er også i form og størrelse.

Hvad angår driftstilstandene, er der to hovedtyper: recirkulationsanordninger og systemer med kanalarbejde. I det første tilfælde er funktionaliteten udelukkende rettet ind i rummet. Luft cirkulerer konstant i køkkenet, og rengøring foregår ved hjælp af et særligt kulfilter, der er indbygget i bunden af ​​emhætten. Dette element eliminerer ubehagelige lugt og urenheder.

Hvad angår systemer med kanalarbejde, arbejder de ikke kun indeni, men også udenfor lokalerne. Dybest set har sådanne modeller mere omfattende funktionalitet i forhold til den tidligere visning. Ubehagelige lugt og urenheder går til gaden takket være driften af ​​systemet.

Der bør lægges særlig vægt på form af enheder. Moderne producenter tilbyder kunder to typer af designs: dome modeller og systemer, der har en T-form. Forskellen mellem disse vinkelstrækninger er tilstedeværelsen af ​​sidevægge. Dome modeller er baseret på disse elementer. I T-formede udgaver er overfladen helt åben.

Den næste forskel mellem modellerne er størrelsen. I de fleste tilfælde anvendes der til moderne køkken systemer med en bredde på 50 til 100 cm. Dette skyldes, at hjørnepladerne har tilsvarende indikatorer.

Et af de vigtige kriterier ved valg af den passende vinkel tegning er konstruktionen af ​​strukturerne. Et stort udvalg giver dig mulighed for at købe en model i overensstemmelse med køkkenets indre. De mest populære og populære blandt købere er hætter i det klassiske design. De er godt kombineret med den overordnede situation, de har en lakonisk, men smuk udførelse. Classic er altid i mode, og er derfor i stor efterspørgsel.

En interessant og original er den moderne stil af højteknologi. Vinkelhætter har en klar, kontrastfuld og forretningsmæssig design. Overfladen af ​​modellerne er flad, har ingen ekstra dekorative elementer. Systemerne ser ud som smarte og moderne som muligt og harmonisk komplementerer interiøret.

Der skal lægges særlig vægt på en sådan stil som Provence. I dag har denne retning stor popularitet blandt folk. Komfort, komfort, boligindretning - alle disse er karakteristiske træk ved stilen. Hjørnehætterne i dette design ser smukke og blide ud. Design i lys nuancer suppleres ofte af forskellige dekorative komponenter.

Ofte kan du finde og kombinerede muligheder. Designet af hjørnehætterne kombinerer flere retninger, der ser meget interessante ud.

Det er værd at bemærke, at når du vælger dig, skal du kun se de modeller, der er installeret i hjørnet. Ofte, for at udstyre denne del af rummet, forsøger folk at bruge standard hætter, hvilket er forkert. I dette tilfælde er der en overtrædelse af sikkerhedsregler, som yderligere kan provokere problemer.

Når du vælger en hjørnehætte, skal du være opmærksom på flere vigtige funktioner. Det første og vigtigste kriterium er modelens styrke. Emhætten skal svare til køkkenets størrelse. Jo større området i rummet er, desto kraftigere skal systemet være. Generelt anbefaler eksperter at vælge hoods "med en margin". På grund af det faktum, at motoren under drift ikke overbelastes, hvilket vil øge levetiden.

Den næste faktor er støjniveauet. Det bør ikke overstige tilladelige standarder, der er egnede til det menneskelige øre. Optimale muligheder overstiger ikke mærket på 60 decibel.

Uden lille betydning er det materiale, hvorfra ekstraktoren er lavet. Sagen kan være færdig med keramik, glas eller træ. Alt afhænger af, hvilken stil interiøret anvender hætte.

Hvis du vælger en hætte til køkkenet, skal du være opmærksom på de producenter og modeller, der allerede har formået at vise sig som ledere. En god mulighed for at arrangere et værelse i en klassisk stil vil være en enhed Lex CHR 118 Angolo. Bredden af ​​strukturen er 100 cm. Fordelen ved denne model er tilstedeværelsen af ​​en kombineret driftsform. Udstyret er baseret på en motor, har god ydeevne.

Til køkkenet, indrettet i moderne stil, er Elica Hydra IX F-100-systemet velegnet. Strukturens krop er lavet af rustfrit stål, det er modstandsdygtigt over for forskellige belastninger og skader. Bredden på modellen er 100 ml. Systemet er udstyret med trykknap kontrol, i basen er der et særligt fedtfilter. På grund af dette kan udtrækningen fungere i udtræksfunktionen.

En anden interessant model, udført i en laconisk stil - Elikor Forest 90. Systemets bredde er 90 cm, udgangen på emhætten er 650 m3 pr. Time. Systemet er udstyret med en mekanisk styring. Den største fordel ved denne vinkel tegning er det lave lydniveau.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Funktions- og designegenskaber af hjørnehætten: rationelle designideer til køkkenområdet

For at rationelt bruge køkkenrummet, gør mange det største rum i dette værelse: Her kan du lade plads til madlavning, installere en vask eller opbygge en kogeplader.

I sidstnævnte tilfælde vil det ikke være overflødigt at installere en kompakt hætte, der forhindrer spredning af damp og ubehagelig lugt i rummet.

Måske er den bedste løsning til et interiør med et sådant layout en hood beregnet til at blive installeret på to tilstødende vægge.

Lad os finde ud af de særlige forhold ved at vælge sådanne hætter og kende nogle moderne modeller af hjørnehætte til køkkenet på billedet.

Hætte vinkeltype tilhører kategorien af ​​ophængte hætter til køkkenet. Som regel dette Teknikken har en standard T-form eller dome-struktur.

Meget sjældnere i hjørnet af køkkenet kan man se fladt glidemodeller og hældningstype hætter, da de er konstrueret til montering på det rette plan af væggen og kræver yderligere forberedelse af hjørnevæggene.

Køkkener med hjørnehætte og komfur se mere harmonisk ud, da i denne zone er det lettere at forklæde en bred luftudluftning og udføre de nødvendige kommunikationer.

En stor fordel er En række vinkelmodeller med både standard- og recirkulationsprincipper: I det første tilfælde kommer luft ind i ventilationen, i det andet - passerer gennem filtrene og efter rensning vender tilbage til rummet.

Når du sætter et sådant ekstrakt i en vinkel, får du flere fordele:

 • kvalitativ rengøring luft i køkkenet: du kan selvstændigt beregne den krævede effekt - og vælg den rigtige model;

Bemærk, at selv ukendte i en bred vifte af virksomheder-producenter tilbyder tilstrækkeligt kraftfulde og højkvalitets hætter med lang levetid.

En anden fordel ved at installere hjørnehætter kan overvejes Intet behov for professionel reparation eller rengøring sådan teknik. Sådanne modeller vil vare i mere end et år og vil fungere ordentligt i hele systemets liv, da de ikke kræver særlig pleje.

Hvis du køber hætter med kulrensningsanlæg, skal du med jævne mellemrum udskifte interne filtre, men du kan selv styre denne opgave.

Det kan ikke siges at hjørnehætter er de billigste modeller. Omkostningerne ved sådanne enheder afhænger i vid udstrækning af strøm, lydniveau, designfunktioner og selve designet, så det er bedre at vælge den rigtige model fra begyndelsen.

Lad os finde ud af hvilke funktioner du bør være opmærksom på først.

Kvaliteten af ​​ekstraktet er angivet ved dets produktivitet. Den tekniske dokumentation for udstødningsanordningerne angiver luftmængden, som rengøres inden for en times drift af udstyret.

Strømmen til emhætten skal svare til rummets rumfang multipliceret med 12 (rengøring hvert 5. minut i en time) og en korrektionsfaktor på 1,3. Bemærk, at hoodens optimale effekt afhænger af, hvordan du plejer at lave mad: i færd med stegning bliver luften meget mere forurenet.

nødvendigvis Vær opmærksom på dimensionerne af emhætten. Da hooden ofte er monteret efter installation af køkkenaggregatet, er det muligt, at du bliver nødt til at justere teknikken til parametrene i de hængende frysere.

Det er ikke nødvendigt, at emhætten passer nøjagtigt til deres størrelse, men på baggrund af køkkenmøbler skal den ikke se uharmonisk ud.

Standardparametrene på hjørnehætterne adskiller sig ikke fra dimensionerne af den anden type udstødningsanordninger og er 50, 60 eller 90 mm.

Hvis du vælger en stor teknik (for eksempel en vinklet hætte 900x900 mm) og håber på større produktivitet, skal du ikke glemme, at steder i dit køkken bliver mindre, og kvaliteten af ​​rengøringen vil ikke altid forbedre: det afhænger fra kraften og hastigheden af ​​driften, og ikke fra området af rensekanalen.

Afgør omgående, hvor vigtig for dig er støjfaktoren for rengøringsteknologi. Moderne hætter under arbejdet kan være næsten lydløst, men det sker sjældent nok. Den gennemsnitlige støjfigur på emhætterne varierer fra 40-60 dB.

Vær opmærksom på de forskellige materialer, hvorfra hooden er lavet. praktisk Alle hætter er stærke nok og slidstærk, så dette kriterium vil kun påvirke udformningen af ​​dit køkken. Hoods kan være stål, aluminium, have et glas, emalje eller keramisk belægning, indlæg af træ.

Hjørnesættene kan udformes til forskellige områder af rummet.

Nedenfor på billedet - mulighederne for kupol og runde hætter, med succes indskrevet i hjørnet af køkkenrummet, uafhængigt af valget af højre eller venstre hjørne af arbejdsområdet.

Hvis vi valgte en glidemodel, så er hooden trukket ud under driften - sørge for manglende hindringer: Betjeningen af ​​hætten må ikke forhindre åbning af hængekabinetter, og omvendt.

Placering af hætter i hjørnet af køkkenet - en af ​​de mest succesfulde måder at planlægge køkkenpladsen på. Men hvis du ikke er sikker på, at denne tilgang til design vil give dig mulighed for at lave mad med stor bekvemmelighed - stop på standardmodellerne.

Hoods vinkel type egnet til dem, der sætter pris på ergonomi og funktionalitet, men er klar til at ofre kvadratmeter: Den skrånende form af hjørneområdet forkæler visuelt det frie rum.

Vær opmærksom på nedenstående billede: Hvis du forestiller dig, at der ikke er en emhætte i hjørnet, vil køkkenets hjørne virke direkte tæthedt!

Det er ingen hemmelighed, at når man udsmykker køkkenet i dag, er det præget af moderne designideer. Moderne stilarter, loft, high-tech, minimalisme og andre populære områder kræver derfor den mest fashionable teknologi Vinkelhætter skal vælges under hensyntagen til udviklingen i dette design.

For eksempel er kuplede strukturer med træindsatser mere egnede til landstil eller provence.

I moderne stilarter er udstødningsanordninger med de mest kompakte dimensioner og lakoniske former fremstillet af metaller eller andre materialer af strenge farver (hvid, sort eller grå) efterspurgte.

Det er bedre at give præference for kendte producenter: Selvom mærket udstyr er dyrere, er det certificeret og testet for kvalitet. Hvis du tvivler på effektiviteten af ​​en bestemt model - undersøg kundens feedback.

Prisintervallet for hjørnehætter er ret bredt. Franke hoods - en af ​​de billigste: højkvalitets hjørne modeller vil koste fra 12 tusind rubler. Minimale omkostninger ved Elikor hoods vil være omkring 15 tusind. Kupolhætten Falmec gennemsnitlige præstation med en trækantning koster fra 50 tusind. Faberens hjørnehætte med en kantet T-form med en kapacitet på 660 m3 / h, udstyret med 4 lamper og glasindsatser, vil koste fra 90 tusind rubler.

Placering af hætter i hjørnet af køkkenet er nu mere bekvemt siden Fabrikanterne tilpasser sig forskellige opbygninger af rummet.

Vi talte om flere typer hjørnehætter til køkkenet med forskellige udseende og ydeevneegenskaber - du skal bare vælge den rigtige producent og finde ud af, hvilken design af emhætten der vil være mest succesfuld i dit køkken.

Kan du se unøjagtigheder, ufuldstændige eller forkerte oplysninger? Ved du hvordan man laver en artikel bedre?

Ønsker du at foreslå publikationsbilleder om emnet?

Vær venlig at hjælpe os med at gøre webstedet bedre! Efterlad en besked og dine kontakter i kommentarerne - vi vil kontakte dig og sammen vil vi gøre publikationen bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 40 = 44