30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Hjørnebad

Hvad er hjørnebade - design og konstruktion

For nylig har ejerne i stigende grad valgt til fordel for hjørnebygninger med lysthus med opførelsen af ​​bad på private forstæder. Yderligere i artiklen vil karakteristika og egenskaber ved sådanne bygninger blive angivet, og et typisk badedesign vil blive overvejet for at vurdere kompleksiteten af ​​dens konstruktion.

Hovedkarakteristika for hjørnebadet

Faktisk er bygningerne i form af bogstavet "G" blevet anvendt i lang tid, selvom badetilstanden er brugt lidt, men det viser sig fra den bedste side under drift. Den største fordel ved dette design er energieffektivitet. Hvis vi taler om den standard rektangulære konstruktion, så er ovnen i det som regel anbragt på en sådan måde, at opvarmning sker ujævnt. Nogle værelser forbliver ikke varme.

Hjørnebad indebærer, at ovnen står tydeligt i midten af ​​bygningen, hvilket giver dig mulighed for at varme op maksimalt af alle rum. Monteret ovn direkte i væggen, adskille afslapningsrummet og dampbadet. Adgang til ildkassen skal være gennem resten af ​​stuen. Specialister mener, at et sådant arrangement af ovnen gør det muligt at opvarme værelserne mere effektivt og reducere varmetab til et minimum.

Udvidelsen i form af et havepavillon øger ikke kun bygningsværdien af ​​bygningen (det er meget værdsat af køberne), men forbedrer også udseendet. Også i badet er der en ekstra indgang, som ikke kun giver bekvemmelighed, men øger også sikkerheden ved at være i bygningen.

Dernæst overvej nærmere reglerne for udførelse af byggearbejde med angivelse af hovedstadierne.

Faktisk er hjørnebade ikke sværere at udføre end primitive rektangulære bygninger. Tværtimod har de en betydelig fordel ved at bruge mindre byggematerialer end dem, der plejede at bygge et 5x5 meter bad.

Oftere kan den lange del opføres fra en enkelt profileret stråle eller afrundet log, og de resterende stykker er perfekte til at bygge en mindre blok. Derfor er en sådan ordning med udgifter til byggematerialer til gavn for ejeren fra et finansielt synspunkt.

Som altid for hjørnebadprojektet er det nødvendigt at sætte ikke kun bygningens disposition, men også følgende elementer:

 • brugte byggematerialer;
 • alle funktionelle elementer i strukturen (dør og vinduesåbninger, vægge, loft og gulve) med deres præcise dimensioner;
 • kommunikationsplan og så videre.

Udvælgelse af byggematerialer

Som allerede nævnt ovenfor er de bedste byggematerialer til en sådan konstruktion:

De vigtigste fordele ved deres anvendelse:

 • mængden af ​​brugt tid og indsats er reduceret, da disse savværk er oprindeligt tilpasset til hurtig opførelse af bygninger;
 • deres omkostninger er lave;
 • hele vægge har en minimal termisk ledningsevne på grund af den maksimale tætte sammenføjning af elementer i systemet "spike-groove";
 • vægge afregnes til en minimumsværdi med krympning af træ;
 • baren springer næsten ikke under påvirkning af negative miljøfaktorer;
 • Udadtil er træet meget smukt og kræver derfor ikke yderligere efterbehandling.

Dernæst overvej udkastet hjørnebad fra en log (stråle), som let kan realiseres, hvis du fuldt ud følger instruktionerne.

Instruktioner til opstilling af hjørnebad

For det første indkøbes byggematerialerne under hensyntagen til estimatet, udarbejdet i henhold til projektdokumentationen. Den købte bar bør foldes i nærheden af ​​byggepladsen. For at gøre dette, præ-stablet tværgående sveller. Læs også: "Sådan bygger du et bad af sveller med egne hænder - teori og praksis." En slags klatring beskytter materialet mod at blive vådt. En midlertidig baldakin er installeret over bjælken, som beskytter den mod sol og nedbør.

Forberedelse af byggepladsen er at fjerne det øverste lag af jord med hele vegetationen. Så er det nødvendigt at udgrave en pit, som gentager formen af ​​den fremtidige bygning. Dybden af ​​den skal vælges under hensyntagen til jordens frysepunkt (gennemsnitligt 1,2 meter). I bunden af ​​grøften er jorden komprimeret, og der begraves en blanding af sand og grus der. Læs også: "Sådan bygger du et bad med et husholdningsapparat - vigtige nuancer i design".

På toppen af ​​påfyldningspuden lægges remmen fra ankeret. Derefter monteres forskallingen langs gravene af den udgravede grøft, således at dens højde overskrider kuppens kant med ca. 20 centimeter. Hæld betonmørtelet i den færdige fordybning og vent på, at det størkner.

Når fundamentet er klar, er hjørnebadene fra stangen rejst som følger:

 1. På bunden er en tagfilt foret og bituminøs mastik er smurt.
 2. På toppen af ​​vandtætningen lages den nederste krone. I hjørnerne af bjælkerne sættes i forbindelse med teknologien "i tæven" eller "i tornet".
 3. Mellem kronerne sker den obligatoriske forsegling med jutebånd. Mellem dem er kronerne fastgjort med nailer af træ med en længde på 20-30 centimeter.
 4. Til taget anvendes en fliserkonstruktion, hvor der anvendes en bar 10x10 centimeter. Ovenfor er dækket af metal tag eller asbest cement skifer. Det er vigtigt ikke at glemme at lægge varmeisoleringsmaterialer under taget, samt at dække dem med en dampspærre membran.
 5. Loft er lavet ved arkivering med obligatorisk overholdelse af lag: en varmelegeme, en glassine og derefter kun en træforing.
 6. Skillevæggen mellem værelserne er lagt af mursten, da en af ​​dem bliver nødt til at blive fastgjort til en komfurvarmer.
 7. Gulve er lagt over lag eller cementbeklædning. I det første tilfælde anvender trævendt materiale, og i den anden flise. Hvis det drejer sig om at installere logs, er det tilstrækkeligt at indstille dem, så gulvene, der er lavet ovenpå dem, er i spids med døråbningens nederste punkt.
 8. Gulvbelægningen og vægbelægningen skal nødvendigvis behandles med et antiseptisk middel. Og efter tørring af den første påførte sammensætning er det nødvendigt at anvende olie- og voksbeskyttende belægninger. Tørreolie og lak er ikke egnet til behandling af træ i bad, fordi de ikke tolererer så mange pludselige temperaturændringer og hurtigt deformeres. Læs også: "Sådan bygger man en sauna fra en bar med en penthouse - fra design til tagmontering."

Af det foregående kan det konkluderes, at det hjørne værelse med et loft eller havepavillon kan bygges selvstændigt, men bliver nødt til at gøre en betydelig mængde tid og kræfter (læs: "Hvilke projekter bade med pergola egnet til dig under ét tag"). Men håndlavet arbejde reducerer omkostningerne ved byggeri. Naturligvis når der ikke er noget ønske om at gøre, kan du bestille opførelsen af ​​fagfolk, der vil tage ansvaret for alle faser - fra køb af de nødvendige materialer til deres installation og indføring i drift bade.

Hjørnebadprojekter: gode muligheder

Blandt de typiske badprojekter er det muligt at skelne den L-formede konfiguration som rationel i praktisk forstand og meget bekvemt for at skabe et hyggeligt miljø. Der kan være indvendinger om, at den minimale overflade har firkantede strukturer, hvilket indebærer urimeligt store varmeforløb for bad af denne type. Det er slet ikke sådan. For det første er det i hjørnebadene, at hovedkilden til varmetab er damp. Den har en form tæt på den mest økonomiske. For det andet bør afstanden fra huset til badet med henblik på brandsikkerhed i et lille område være så stort som muligt - denne betingelse er bare tilfreds med projekterne i hjørnebadene.

Forvent ikke et typisk projekt af en bred vifte af layouter. For det L-formede layout er 25-40 m2 af det samlede areal tilstrækkeligt til at skelne klart tre funktionelle zoner: brusebad, dampbad og hvileværelse. Damprum, hvor hovedvarmelækningen opstår, har bare en form tæt på pladsen, det vil sige den optimale. Hun er altid i en af ​​badets ender. I den anden ende, hvis der er plads nok, er der en veranda eller en åben terrasse. Det vil sige, at forskellene mellem hjørnebadeprojekter, der ikke tæller spejlet, koger i bund og grund til spørgsmålet: Der er en veranda (terrasse) eller det er det ikke. Under alle omstændigheder er dette område mere end nok til et komplet bad.

De vigtigste finesser og vanskeligheder ligger i dampbadet. Uden dette mister badeværelset hele sin mening. Den enkleste form for output er at installere elvarmer, kan forårsage modstridende krav. Et lille, stramt dampbad vil ikke tilfredsstille alle ejere, og et stort volumen dikterer tilgængeligheden af ​​tilstrækkelig strøm eller endog en trefaselinje, og dette er ikke altid muligt.

Det er bedst at stoppe ved projektet, som giver mulighed for opførelse af en fuldgods muret ovn i badet. I dette tilfælde, rummet bliver et færdigt look, hvor ovnen ikke blot udfører sin primære funktion, men vil være det vigtigste element i indretning - hvis du vil kan du finde en lang række mursten former og farver. Et sådant badehus vil være utilgængeligt selv for dyre elite lejligheder, naturlig luksus - levende brand. Budgettet indeholder ikke bestemmelser om enkle projekter bygning fuld pulje, men enheden skrifttype er ganske reel - det er en fantastisk tilføjelse til dampbad.

Design og forbedring som følge af konfigurationen

Et kig på L-formen er nok til at se dens fordele:

 • Hvis du forlader multi-row Pentagon bag parenteserne, kan du se, at folk selv udenfor lokalerne forsøgte at afskærme sig udefra udefra. Forskellige patio muligheder (gårdhave, lukket på alle sider) kan findes i mange kulturer. Vinkelvarianterne ligger et sted imellem konturens totale åbenhed og lukkethed. Derfor ser rummet inde i hjørnet det mest behagelige sted - den instinktive følelse af rygbeskyttelse virker her.
 • Enhver arkitekt vil undgå monotoni af et simpelt gaveltak. Projekter af hjørnebade antager først udviklingen af ​​denne komponent som skæringen af ​​trekantede prismer. Og hvis du supplerer tagskråningerne med mansardvinduer, får du ikke kun et glimrende billede, men også et funktionelt nyttigt værelse - loftet rum med naturligt lys.
 • Et hyggeligt sted inde i hjørnet af badehuset kan afsluttes terrasse - dette gælder især i tilfælde af et lille område. Hvis fundamentet af enderne af badene strækker sig lidt indad og forbinder dem diagonalt, vil det vise sig, det er terrassen, og ikke terrassen.

Selv før du køber en busk med kronblade, spørger mange ejere om sorter og sælger. Opførelsen af ​​et badehus kræver jo mere opmærksomhed: det er ret nemt at se på, men uagtsomhed i f.eks. Komfur og dampbad bør undgås.

 • For det første skal selve projektet være i overensstemmelse med ejerens smag og evner. For det andet kan standardprojektet i princippet ikke tage hensyn til individuelle krav, og det er nødvendigt i projektfasen foretage de nødvendige ændringer, For at undgå ændringer allerede i det virkelige objekt.
 • Grundlaget er fundamentet, og du behøver ikke at spare på det, især når der er en murstenovn i badet (der opbygges et separat fundament). Uden jordarbejde og betonarbejde er det muligt at danne grundlag for skruebunker. Til ovn monteres separat 4, 5 eller 6 bunker, lavet metalbånd og forskalling, og hæld beton. Med et bånd og en columnarbase bevares et specielt forhold til ovnen - fundamentet skal være pålideligt og ligger under dybden af ​​frysning af jorden med 10-20 cm.
 • Hvis der installeres en metalovn, skal skorstenen være særlig opmærksom som brandfarligt element. På steder, hvor skorstenen passerer gennem trækonstruktioner, skal metalrøret være dobbelt, f.eks. Med basalt varmeisolering (det er muligt at installere et separat element).
 • Til dampbadet forringede ikke et godt indtryk af en behagelig finish, du skal gøre meget omhyggeligt damp og varmeisolering af loftet. Dette gælder for alle rum, hvor der er en betydelig temperaturforskel under og over loftet.

Temamålet med dampbadet er meget tyndt og dybt, det er værd at læse specielle artikler i denne retning. Der er for eksempel forskellige muligheder for at fylde varmeapparatet, hvoraf det bedste er måske jadeit eller hvidt kvarts.

Spørgsmålene besvares

For samarbejde kontakt venligst via email:

#&400; 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

Kopiering af byggematerialer er mulig uden forudgående aftale, hvis der installeres en aktiv indekseret link til vores hjemmeside.

Hjørnebadprojekter: udvælgelse

Hjørnebadets særegenhed er deres usædvanlige form. I den klassiske hjørneversion er hoveddelen af ​​rummet (dampbad og vaskerum) bygget vinkelret i en vinkel på 90 ° til ekstra rum til fritid.

Hvorfor bygge et hjørnebad, og hvilke fordele har den foran en rektangulær struktur?

 1. Ovnen i sådanne bygninger ligger i midten mellem dampbadet og resten af ​​rummet, så det er i stand til at opvarme hele rummet helt, hvilket er særligt vigtigt om vinteren.
 2. Hjørne bade er specielt designet til installation i små områder eller i gårde, hvor der allerede er flere bygninger, blomsterbed, havemøbler og andre indretningselementer. Bygningen er nødvendigvis placeret i et af hjørnerne af stedet og tager derfor ikke meget plads og er ikke i strid med den samlede sammensætning.
 3. En bygning, der i sin form ligner en vinkel eller en trekant er en temmelig usædvanlig og interessant arkitektonisk løsning.

Ud over alle sine ekstra fordele vil kompakte hjørnebade, der er lavet af erfarne fagfolk, perfekt klare deres hovedmål - at hjælpe en person eller en virksomhed med folk, der har det godt.

Den kompakte struktur er udstyret med et tambourrum, som desuden bidrager til bevarelsen af ​​den varme temperatur i bygningen, selv i den frostigste tid.

Dette projekt har meget lidt plads på stedet, men samtidig er bygningen ret rummelig og praktisk.

Opholdsstuen og vaskerummet er kombineret her, som giver dig mulighed for at spare mere plads på værelset og spare på omkostningerne ved byggematerialer.

Det præsenterede projekt har en meget interessant trekantet form og vil se originalen i en hvilken som helst dacha sektion.

På første sal er der alle de vigtigste komponenter (bad, pomyvochnaya, vestibule og badeværelse), og den anden sal har en ekstra plads, hvor det er muligt at udstyre køkkenet, billardstue, eller endda et værksted og en meget rummelig balkon, hvor i sommeren en god dating og venlige sammenkomster.

Dette projekt er meget bemærkelsesværdigt på grund af dets usædvanlige design og rummelige åbne veranda.

Et eksempel på et hjørnearrangement af et bad med fritidskompleks

På verandaen er der en grillovn, så i den varme årstid er det muligt at holde grillfest her.

Inde i bygningen er der en terma, separat vaskerum og et badeværelse og tre værelser til hvile og fritid, som kan indrettes til din egen smag.

Hjørnebad med terrasse og grill

Projektet med terrasse og grill vil appellere til alle elskere af badet og traditionelle fritidsaktiviteter, da alle komponenter kombineres her til en ideel fritid.

Et vidunderligt projekt med en rummelig termae og en åben terrasse, hvor virksomheden nemt kan rumme op til 10 personer.

En elegant struktur er garanteret at forskønne dit websted og give det status. Bygget i bygningen med en swimmingpool på mere end 40 kvadratmeter køligt afkølet efter vandprocedurer.

Bygningen har en hoved (fra terrassen) og en ekstra (fra veranda) indgangen, udstyret med separat køkken og gæsteværelse, separat badeværelse og et behageligt dampbad.

På anden sal er der et ekstra gæsteværelse, hvor du kan udstyre et soveværelse eller et billardrum, hvilket gør det muligt at bruge bygningen som pensionat eller endda hovedhuset.

Overraskende kompakt og samtidig meget flot og rummeligt byggeprojekt med grill er et ideelt valg for folk der er bekymrede for spørgsmålet om komfortabel fritid.

Lukket veranda med store vinduer giver dig mulighed for komfortabelt at tilbringe tid i badet og om sommeren og vinteren. Bygningen rummer også et lille hvilestue, et vaskerum, et dampbad og et badeværelse.

Bad med veranda og grill 8x10

En lille bad med en separat badeværelse grill kan roligt kaldes den bedste arkitektoniske løsning, som bygningen dimensioner 8x10 faktisk passer ind i en rummelig åbent køkken med spiseplads, stue, separat badeværelse og dampbad.

Udviklere tilbydes også at installere en pejs i resten af ​​rummet for at opretholde en hyggelig atmosfære og mulighed for uafhængig opvarmning af alle værelser i badet.

Faktisk kan du i en sådan bygning ikke kun bruge din fritid komfortabelt, men endda organisere festfester, placere uventet ankomne gæster og leve uafhængigt.

To-etagers badehus af limet træ 94 kvm.

Bygningerne af lamineret finer timber adskiller sig ikke kun i deres pålidelighed, men også i den hurtige samling af bygningen. Efter at have bestilt opførelsen af ​​dette projekt, kan du nyde procedurerne på dit eget websted på kortest mulig tid.

Den to-etagers sauna med et separat kedelrum er meget bekvemt, designet under hensyntagen til først og fremmest komfort og hygiejne ved at besøge dampbadet og bo i huset.

I stueetagen ligger alle de vigtigste lokaler, herunder et toilet, køkken og stue, og anden sal er ideel til udstyr på det soveværelser. Således kan denne bygning perfekt udføre ikke blot sine grundlæggende funktioner, men også tjene som et glimrende sted for en lille familie at bo.

Det L-formede design er designet specielt til placering i hjørnet af webstedet. Strukturen kombinerer separate skabe, et dampbad, et vaskerum, et badeværelse og en vestibule samt et rummeligt værelse til hvile.

Bath - en uundgåelig egenskab af alle sommerboere og ejere af landejendomme. I vores tid byggeri tjenester.

Et godt bad, lavet af kvalitetsmateriale, designet og bygget i en person.

Hvem blandt jer drømte ikke om et roligt hyggeligt sted, hvor du kan sidde, slappe af og endda have lidt sjov i.

Det er almindeligt kendt, at sibirisk lærkræ bruges til produktion af forskellige arter.

Opførelse af et bad er, hvad de fleste af dacha-ejere og ejere af landhuse tænker på.

Den gamle russiske tradition for badprocedurer er kommet til os siden Russ tider. Så var vores forfædre ukendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 1 =