30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Haveværktøjer

Liste over haven værktøjer

Til organisationen af ​​arbejdet i haven og grøntsagshagen har dachas særlige tilpasninger, hvilket i høj grad letter arbejdet. Vi tilbyder dig en liste over haveværktøjer, som kan være nyttige for dig i landet. Alle er grupperet efter deres formål. Dybest set er det et værktøj til beskæring af træer og buske, kultivatorer, rake og forskellige hacksave.

Værktøj til haven og hans billeder

Gartnere, der har tid, energi og lyst til at fuldt ud at nyde deres arbejde, har en samling af meget elsket og godt brugt værktøj til haven .. Men de fleste almindelige mennesker, med en have, er det sandsynligt at finde i de følgende sider nogle nyttige oplysninger for sig selv.

Ud af hver fire gartnere fra tre i "arsenal" der er præcis seks af de syv grundlæggende værktøjer - en skovl, pitchfork, rive, skovl, plæneklipper, vanding, og nogle, måske, havesaks. Og hvad med alle de interessante værktøjer, der findes i tællerne for afdelinger til havearbejde i indkøbscentre.

Først skal du bestemme hvilket udstyr du vil købe, og derefter henvise til det relevante afsnit for at få oplysninger om, hvad du skal se efter, før du køber. Mange værktøjer er tilgængelige i forskellige versioner, hvilket gør det lettere for ældre og fysisk begrænsede mennesker at arbejde. Nogle gange kan det betyde forskellen mellem muligheden og umuligheden af ​​at udføre visse opgaver.

Se på haven værktøjet på billederne, som er stort set på denne side:

Værktøj til haven

Nu hvor du ved, hvad slags haveredskaber, du har brug for, og hvad du skal være opmærksom på søgningen, er det tid til at gå til indkøbscenter eller butikken type "DIY". Der vil du finde en bred vifte af varer, og måske vil du misunde de gamle dage, da valget af gartneriudstyr var meget mindre. I dag, som altid, skal gartneren vælge mellem et stort udvalg af værktøjer.

Selvfølgelig skal vi være styret af producenten og navnet og bestyrelse rådgivere i butikken, og producentens reklame, men når de køber noget værktøj er det vigtigt at sørge for, at det passer dig. Du bør forstå, at vægt og størrelse på skovle, gafler, hakker, pruners, saks og så videre er egnede. En skovl, som kan være ideel til stærk ungdom, kan ikke være egnet til en svag ældre person.

Et velkendt navn på en shovel shank kan være en garanti, men det kan betyde en højere pris for produktet. I tilfælde af værktøjer får du normalt (men ikke altid) hvad du betaler for, så det er bedre at undgå mistænkeligt billige ting, især hvis du planlægger at bruge denne genstand regelmæssigt. For eksempel er konventionelt stål meget billigere end rustfrit stål, og det er ret godt at bruge, hvis du ser det ordentligt ud.

Efter brug skal de alle rengøres fra snavs, græs osv., Og derefter, før de opbevares, tørres de med en olieret klud. Hold ikke håndværktøjet på gulvet i garagen eller laden - hæng dem på væggen, hvis det er muligt. Hold skarpe instrumenter uden for uautoriserede personer og børn. Drej plæneklipperen, så knivene ikke peges i gangen. Om vinteren skal du kontrollere, om du har brug for slibning.

Håndholdt haveværktøj og fotos

Der er mange typer af hånd kultivator - de anvendes til det formål at behandle jorden i en dybde på 5-8 cm De fleste gartnere ikke behøver ingen -. Udgravning gaffel med efterfølgende nivellering rake bør være nok.

rake - Det er en allestedsnærværende manuel haveværktøj, uden hvilken mange typer arbejde er simpelthen umuligt. Mange korte tænder er sat i en vandret plade. Vælg en arbejdsdel 30 cm bred med 10-14 tænder.

Paw cultivator kan købes med aftagelige centrale tænder for at løsne langs rækkerne. Der er modeller med hjul.

Star-hjul kultivator - dette er et par stjerneskiver med en hæk - skubber den frem og tilbage, får fininddelt jord.

Heavy Hoe Bruges til at bryde overfladen af ​​tunge jordbund. Kan kombineres med en to-tand kultivator ovenfra.

Dernæst kan du se på de fotografiske haveværktøjer, som ofte står til rådighed for almindelige landsbyboere:

I haven ser det ud til, der er altid et arbejde i forbindelse med beskæring - fjernelse af falmede blomsterarter, skæring af hække, skæring og afkortning af grene mv.

Dette arbejde kan være svært, men du kan gøre det meget nemmere, hvis du har egnede haveværktøjer. Du skal vælge den rigtige type skæreværktøj under hensyntagen til træets tykkelse, som vil blive afskåret. For eksempel vil du opdage, at nogle sekretører er ubehagelige for dine hænder og behov. Endelig, beslutter hvilke værktøjer, du ønsker at købe, skal du sørge for at vælge den bedste kvalitet du har råd til, og holde dem skarpe og rene efter brug.

Det er meget interessant at observere en dygtig gartner ved hjælp af en kniv til beskæring, podning osv., Men i uerfarne hænder kan han vise sig at være et farligt våben. Hvis du ikke har lært, hvordan du bruger den, skal du bære en foldende kniv i lommen for at skære strengen og så videre, men for at afskære stængerne skal du bruge pruner

Have beskærere varierer i størrelse fra små til at skære blomster til store, tunge typer. Du skal kun bruge en sekretær - en model ca. 20 cm lang til almindelig brug. Brug dem til stængler op til 1 cm i diameter.

Lige snekker - en spids blad, når skæring støttes af en flad plade (ambolt). Skær altid ned til ambolten. Den skærer med mindre indsats end den buede klinge type, men skæret kan være lidt større. Se på denne sekateur på billedet, som præsenteres nedenfor:

Den buede snegler - en spids blad springer forbi en bred knivplade. Secateurs skriver saks - et alternativt navn. Normalt længere end ambolt typen. Den mest populære type.

Køb denne pruner med en skralde, hvis du har en svag hånd. Kun lyskomprimering er nødvendig - stænglen er delvist afskåret, og skralden fremdriver bladet. En anden lille kompression fordyber segmentet - det kan være nødvendigt at op til 4 kompressioner.

For at skære en gren 1 - 4 cm tyk, brug en sekateur på et langt håndtag. Håndtag længde 45-60 cm giver yderligere gearing. Der er også tørskærere med teleskopgreb. Haven pruner på fotoet på det lange håndtag er vist nedenfor:

Hovedanvendelsen til haveafskæringer er skæringen af ​​hække. Vælg saks med komfortable håndtag og lette klinger - ved at bruge tunge saks, når man skærer en lang hæk, bliver det et kedeligt job.

trimmer til en hække. En model med strømforsyning vil gøre, hvis hegnet nær strømforsyningen - ellers køb med batteristrøm. Med en benzindrevet model er det svært at arbejde. Den anbefalede længde af bladet er 45 cm.

Have hacksaw. Når grenene er tykkere end håndtaget på en kost, er det nødvendigt at bruge en sav, ikke et værktøj med knive. Til en tilfældig gren kan du bruge en almindelig sav, men mange foretrækker buede hacksave.

Hovedværdien af ​​en motoriseret kultivator til en gartner er evnen til at grave et stort areal. Hvis du skal behandle et stort område - skal kultivatoren være kraftig. Hvis siden er lille og de fleste af de dyrkede arealer er besat af en græsplæne og prydplanter beplantninger, kan walk-behind være mindre magtfulde. Dette vil betyde mindre arbejde end ved gravning, men det vil også blive udført mindre omhyggeligt. Hvis du køber det, opmærksom på, at der skal være et passende udvalg af applikationer - hakker, hakker, Hyppeplov, jord beluftere, osv ...

Scoop - et nødvendigt værktøj. Det bruges også til at grave ud flerårige ukrudt. Køb scoops af rustfrit stål - en standard størrelse og en lille smal ca 5 cm på tværs. Håndgafler af samme bredde som scoops, men har 3-5 korte tænder i stedet for et sovjetblad. De bruges til ukrudt og løsner jorden omkring planter. Vælg en stikplade med flade tænder - andre former har fejl. Håndgaffel er i modsætning til en skovl ikke nødvendig.

Der er mange værktøjer til at arbejde med den ene hånd - saks, håndtag, der komprimerer håndfladen, griberen til stumper osv., Som styres ved at trykke på spaken. Dette er en velsignelse for folk, der er begrænset til at arbejde med kun en hånd, men mere kedeligt end at bruge tohåndsversioner af disse værktøjer.

Behovet for at bøje sig ned for at hente den beskæresaks, sejlgarn, skovl, osv, kan være trættende - .. Du kan bære et bælte eller en gartner til at tage en pose til at bære små værktøjer, bevæger sig inde i haven. Det mindste du skal have, er en skede til beskytteren for at holde begge hænder fri, når du trimmer, mens du ikke skærer af grene. Denne pose eller et bælte fremstillet af lærred, og svarer til ca. 10 liter spand - lommer rumme handsker, frø havesaks, reb hånd gaffel, osv ...

En masse havearbejde involverer brug af værktøjer med et kort håndtag og arbejder på alle fire. For mange mennesker er dette ikke muligt på grund af alder eller fysiske handicap, og for dem er der flere modeller af scoops på et langt håndtag, gafler, kultivatorer mv.

Normalt erhverver de et håndtag med et sæt udskiftelige vedhæftede filer.

Tilpasning til plantning af pærer

Scoop - det mest populære værktøj til plantning og bedre brug af det, hvis pærerne har en række diametre. Apparatet til plantning af pærer anbefales ofte, men dette er kun det foretrukne alternativ, hvis visse betingelser er opfyldt. Jorden skal være fugtig og ikke sandig, pærerne skal plantes omtrent på samme dybde. Modellen på det lange håndtag er valgt, så du ikke behøver at bøje sig over. Enheden presses ned i jorden med en fod, og jorden fjernes fra boret med en håndhåndtag.

Alt for ofte bliver værktøjer, når de ikke bruges, overladt, lænede sig mod en væg og på gulvet i en garage eller under et baldakin. En masse tid er spildt på at søge efter det rigtige værktøj, for når han har et job, og der er risiko for at træde på river, hakker, og så videre. D. Det er langt bedre at vedhæfte holdere til redskaber af galvaniseret eller lakeret stål væg. Organisere opbevaring af værktøjer i landet kan bruge racks og hylder.

De mest nyttige værktøjer til at give

På hylderne i butikkerne findes et bredt udvalg af værktøjer til at arbejde i haven og i haven. Men det er ret svært for en nybegynder at bestemme valget og finde ud af, hvad der virkelig er nyttigt, og uden hvilket du kan undvære. I virkeligheden er der et minimum sæt af haveværktøjer, som altid skal være til stede.

I plejen af ​​landet har du brug for visse værktøjer, og for hver type arbejde er din egen. For at købe det rigtige sæt af haveværktøjer, og ikke bare bruge en anstændig sum penge og fylde sommerhuset med unødvendige enheder, skal du nærme sig spørgsmålet om at købe eftertænksomt.

Så uden nogen haveværktøj i landet kan man ikke gøre:

Have Skovl. Der er mange slags værktøj på markedet, men ikke alle er velegnede til jorddyrkning. At arbejde i haven og grave gennem landet, er en bajonetskovl nyttig. Især er det nødvendigt at overveje en kombineret version af bajonet og skovlskovl, som ikke kun er egnet til gravning, men også til arbejde med flere bulkmaterialer.

Have spand. I hver sommerens beboers arsenal skal det være. Efter alt skal du høste, fortyndede opløsninger til sprøjtning, gødning og opbevare løs blandinger. Valget af spande er meget stort: ​​med låg og uden, fra 5 til 20 liter, lavet af rustfrit stål og plast. På hvad at stoppe valget at beslutte kun gartner. Til høst er en plastikspand på op til 10 liter egnet.

For at luge er trucken nyttig hakke, som kan bruges i hele sæsonen. Typisk varierer choppers i bredde. Et stort værktøj bruges før plantning af kimplanter, de behandles med jord og en smalere - for at kontrollere ukrudt i plantede senge.

Manuel flyskærer kan erstatte et antal værktøjer. Smal med et kort og langt håndtag er praktisk at bruge, når vieder sengene omkring planterne. Bred er bedre at ansøge om forarbejdning og lossning af jord.

Forskellige haver

Ikke at undvære i landet haven rake. De samler klippe græs, niveau overfladen af ​​senge efter grave. Der er specielle rake til løv, som du skal se på ejere af frugtplantager. Dette værktøj er praktisk at samle faldne blade fra græsplænen.

beskæresaks til beskæring af buske er nyttig i forår og efterår. De skærer træer og buske. En god pruner hjælper med at få en glat snit og ikke skade planten. Til trimning af tørre grene skal du vælge et værktøj med korte håndtag, og en enhed med tynde knive passer til blomster. Beskæring udføres af en skovl med snor på bladet.

For tykkere grene, nedstryger, som er nyttig i landet og til andre byggesager.

Slanger, sprøjter, vanddåser og sprøjter De vil være nyttige i området for vandings- og sprøjteanlæg med forberedelser til bekæmpelse af sygdomme og skadedyr.

Vanddåser og sprøjter er ikke for store. Det er ret egnet fra 5 til 10 liter. Disse beholdere er lettere at bære rundt på stedet og nok til at behandle en eller to senge.

Det er godt at bruge vanddåser med ekstra dyser, de er nemme at skære af gulerødder, rødbeder og løg.

pitchfork Vil være nyttigt på stedet, når man graver kartofler. Et værktøj med hyppige tænder er godt, når man transporterer gylle. Hvis du planlægger at avle fugle på stedet, så er sådanne gafler nødvendige.

segl Det er nødvendigt ved klippe græs omkring huset og en lille græsplæne.

Sax til græs

Til samme formål kan du bruge saks til græs.

Havearbejde trillebør nyttig til fjernelse af affald fra stedet, transport af kimplanter og høst. Bemærk at i et lille område er det bedre at bruge en enkelt-trillebør, der er lettere at manøvrere.

Uden som du kan gøre på stedet

Ud over de nødvendige værktøjer til hyppig brug er der sjældent brugte enheder, uden hvilke du kan undvære. De fleste af de moderne elektriske apparater kan klassificeres som en sådan opgørelse. Græsslåmaskiner, have støvsugere, scythes og andre enheder vil kun være nødvendige af ejere af store arealer, hvor brugen af ​​denne opgørelse er rigtig berettiget.

At vælge et værktøj til webstedet, er det værd at være opmærksom på dets kvalitet. Husk at det skal bruges ofte, derfor skal opgørelsen være slidstærkt. Alt for billige værktøjer bryder ofte ned og kræver udskiftning.

På hylderne i butikkerne præsenteres ofte sæt haveredskaber. Men som regel indsamlede de mindre brugt opgørelse. Find et rigtigt nyttigt sæt er svært, det er bedre at kompilere det selv, købe varerne separat.

De fleste haveværktøjer kan laves med egne hænder og besidder evnen til at arbejde på maskinen og svejsemaskinen.

Før du fjerner haveværktøjet til opbevaring, skal de rengøres af snavs, jord, græs. Det er ønskeligt at periodisk smøre med lithiumoligol, maskinolie. Dette forhindrer rust og forlænger levetiden.

Idéer til lagerværktøjer til haven

Haveskovle, rakes, choppers, fladskærere

Stål af plastrør

Håndholdt haveværktøj

Haveværktøjer er designet til at fremskynde og forenkle arbejdet på stedet, så du bør vælge en funktionel opgørelse.

Havearbejde værktøjer og udstyr

Haveværktøjer samt haveværktøj er fremragende assistenter og en erfaren gartner-gartner, og en amatør sommer bosiddende. Lad os se på, hvilken slags haveredskaber og værktøjer der er, hvad er der behov for en lille dacha, og hvad for en stor plot. I artiklen vil jeg give en beskrivelse af haven værktøjer og værktøjer, samt en liste over anbefalede til websteder i forskellige størrelser. Nå har du selvfølgelig ret til at reducere eller øge disse lister efter eget ønske. Så lad os starte ...

Kategori «Almindelige haveværktøj og redskaber»

Denne kategori omfatter:

pitchfork De bruges til yderligere lossning af jorden efter at have gravet. Ved udgravning af rodafgrøder er det også bedre at bruge gafler, da rodfrugter er mindre beskadigede.

Gafler er et ideelt redskab til haven og grøntsagshaven, når du skal løsne og under gødning med organiske gødninger. De kan gøre piercing jorden, for at forbedre dets beluftning (iltmætning).

Der er flere typer gafler:

 • stumme gafler. De bruges til udgravning af rodafgrøder.
 • skovl pitchfork. De bruges til at grave og løsne tunge jordbund.
 • skarpe gafler. De blandes normalt og organiske gødninger introduceres.

Chopper - Et værktøj til haven og grøntsagshave, som udføres ukrudt og løsning af jorden i nærheden af ​​planterne.

Choppers er forskellige i form:

 • firkantet. De bruges bedst til ukrudtsbekæmpelse og yderligere lossning af jorden.
 • trekantet - Bruges til at løsne jorden omkring planter

såvel som langs længden af ​​tænderne:

- Kan være fra 25 til 40 centimeter.

Håndkultivatorer (fladskærere) og rake - Universelle værktøjer, der kan erstatte et stort antal lagerbeholdninger, samtidig med at det bliver lettere at arbejde i haven og køkkenhaven. De kan harve og løsne jorden, forberede senge til plantning og luge dem. Også de kan nemt fjerne indsamlet affald.

Der er sådanne kultivatorer (flade fræsere) og rakes:

 • Smal med korte eller lange håndtag. Kan bruges til propolok og løsne i både haven og haven.
 • bred med brede og lange håndtag. De er vant til at arbejde i haven mellem planter.

Flere kultivatorer og fladskærere:

 • drivhus med kort håndtag. Bruges til arbejde i drivhuse.
 • Og fladskærere:
 • Dobbelt med to knive og et håndtag. Kan bruges til at udføre forskellige værker i haven og i haven.

Der er andre typer kultivatorer og fladskærere. En af dem er Fokine-flyet, som generelt er universelt og erstatter en række frugtplantager og haveværktøjer.

skovle (i økologisk landbrug anvendes denne metode meget sjældent), dannelsen af ​​højder (herunder du kan danne smalle senge), grave huller til plantning af frugttræer og buske.

Skovle kan være:

 • pegede. De er bedre og lettere at arbejde på lerjord.
 • afrundet. Velegnet til sandede og sandede lune områder.
 • lige. De kan bruges til arbejde på enhver jord, undtagen tung og lerjord.
 • bajonetskovl - at arbejde i haven, når jorden er lidt frosset.
 • skovl - til transplantation af planter eller transport af forskellige materialer, der anvendes i landbruget

spytte bruges til at klippe græs, udjævning græsplæner, hay forberedelse.

Alle haven spyt har et formål, men anderledes udseende.

polivalki bruges til vanding af haven og haven.

Vanding kan være:

 • enkel. I form af slanger med en spids sprøjter i enden.
 • med forskellige dyser. Sådan vanding kan have form af et slingshot. Disse vandhaner er mere funktionelle end enkle.
 • vanddåser (begge med vedhæftede filer og uden). Leukæmi anvendes ofte i områder, hvor det af en eller anden grund ikke er muligt at anvende slanger.

Kategori «Håndværktøj til have»

Have værktøjer fra denne liste vil være nyttige i en lille have, og selv i den mindste dacha.

beskærersaks bruges til at beskære træer og buske for at fjerne ikke meget tykke grene. De kan også bruges til høst af druer.

Der er to typer af sekretærer:

- universal - Til skæring af grene af træer og buske.

- shrubby - til beskæring af buske.

Børste cutters (loppers ) - bruges til trimning af træer.

Børsteskærere (trimmere) er:

 • nskrånende (lille størrelse). Bruges til at fjerne små grene.
 • Medium (udstyret med et ekstra strømdrev). Ved hjælp af sådanne børste cutters kan du nemt afskære overskydende tykke grene fra træer og buske.
 • stor (der er et strømdrev) - at fjerne tykke grene.
 • kontakt (der er aktuator) - de kan klippe grene af små og mellemstore tykkelser

Haveskærer - bruges til at forkorte skud i buske, samt at beskære træer med tynde grene. En anden sak kan bruges til at skære græs i kufferten og omkring buske. Dette haveværktøj kan være af forskellige former og størrelser, men brugen forbliver uændret.

For at få værktøjerne til at fungere i lang tid, er det bedre at vælge rigtig høj kvalitet.

save . Havesave bruges til at fjerne grene med en diameter på mere end 3 centimeter.

Der er flere typer sav:

- savvær - bruges til at fjerne grene for at beskadige kronen af ​​træer.

- Saw - Bruges til at fjerne grene med en diameter på mere end 8 centimeter.

Haveknive . De bruges til podning af træer, strippende sår og også fjernelse af græs, grene op til 3 cm tykke og ulvskud (grene, der vokser inde i kronen).

Knive efter deres formål er opdelt i følgende typer:

- Inokulum. Den bruges til vaccination og rensning af sår på træstammer;

- Almindelig have. Brugt til at fjerne frøplanter og grene.

Denne kategori indeholder en sådan opgørelse for en have og en køkkenhave:

 • Haven trillebør. Den bruges til transport af jord, grøntsager, frøplanter og frøplanter, bortskaffelse af affald fra stedet. Trillebøre kan være enkelthjulede og tohjulede. Udnævnelsen er den samme for begge parter. Hvad er forskellen? Det er lettere at manøvrere en enkelt-trillebør, og en to-trillebør er mere stabil.
 • Have stol.
 • Wire (åg) til binding.
 • Frugtsamlere - lette opsamling af frugt og bær i haven.
 • Græsslåmemanual - til at slå græs i mellemranken (i haven).
 • Sprøjtehåndbog - til sprøjtning af planter med afkog og specielle (biologiske) løsninger til beskyttelse af haven og haven mod skadedyr og sygdomme.

Haveværktøjer og værktøjer er naturligvis forskellige. Alle hjælper med at fremskynde visse former for arbejde i havehaven og fritid til hvile med børn eller venner.

Hvilke havredskaber og værktøjer er nødvendige

Hvis du har en lille grund (op til 15 hektar), skal du bare have et sæt af haveværktøjer og værktøjer:

 • skovl (1), efter at plottet er opdelt i seng og blomsterbed, er det praktisk taget ikke nødvendigt. I stedet vil det være muligt at bruge en fladtop (manuel kultivator);
 • fladskæring (manuel kultivator) (1 sæt);
 • Secateurs universal (1);
 • Rake (1 smal og 1 bred);
 • trillebørshave (1);
 • Slanger til vanding (5-7 meter) og vanding (1-2);
 • Choppers (2 - 3). De kan udskiftes med en Fokine fladskærer;
 • gafler (1-2);
 • fletning (1);
 • graftkniv (1);
 • sav - hacksav (1).

Hvis dit websted er fra flere dusin hektar til en hektar (og mere), skal du også tilføje dit haveværktøj og inventar til dit arsenal:

 • kultivator (1 mere);
 • Inokulationskniv (1 mere);
 • en håndholdt plæneklipper (1);
 • trimmerne (1);
 • sprøjte (1).

Nå beskrives og anbefalingerne, og så beslutter du, hvilke haveværktøjer og værktøjer der skal holdes på gården. Du har sikkert bemærket, at nogle haveværktøjer og værktøjer erstatter hinanden. Det er også vigtigt, at det meste af det, der beskrives i denne artikel, er et manuelt haveværktøj til haven og haven, som gør det muligt for dig ikke at stole på elektricitet og prisen på benzin eller diesel.

Haveværktøj og værktøjer hjælper ikke kun med simpelt arbejde (plantning og udgravning af planter), men også med mere komplekse værker til forbedring af dit websted. Det er stadig et spørgsmål om små - at vælge et havværktøj og værktøj af god kvalitet, der nemt og hurtigt gør hele haven og havebranchen i landet og nyde ferien med familie og venner.

Nem arbejde for dig i haven!

P. S. Der er endda sådanne usædvanlige haveværktøjer:

Jeg anbefaler, kære læsere, at modtage friske artikler via e-mail for ikke at gå glip af at udgive nye materialer på denne blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 58 = 68