30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Have landskab

Contents

Landskabspleje, der vil ændre din have

Se, hvordan du kan tilføje nye interessante løsninger til landskabsdesign ved hjælp af sten. Dekorative sten barkflis kan anvendes både i bedene for at afskrække væksten af ​​ukrudt og fastholde fugt, og som moderne teknikker til landskab design for at skabe en stilfuld og klar minimalistisk haven struktur.

Bright seng med uhøjtidelige landinger, ved hjælp af de metoder til grus barkflis i landskabet design, gør en akavet plot i nærheden af ​​indgangen til det indbydende blomsterbed.

Tilføj charmen til haven stier.

De enkleste havestier fra belægningsplader erhverver et helt andet udseende ved siden af ​​en blomsterbed med hvid grusmølle, en smuk linje af kuvertet på husets mur. Desuden tjener dette blomsterbed også dræningsformål, fjernelse af fugt fra grunden af ​​huset.

Landskabspleje løser problemerne på webstedet

Tilføjelse af elementer fra stenen til landskabet design af haven plot er en anden måde at gøre sin tekstur og form mere varieret. Stedet foran huset ligger under jordens niveau, så mulching en blomst seng nær hegnet løser drænproblemer.

Gør en venlig indgang til huset.

Du kan lære nogle praktiske ideer fra billedet ovenfor: en kombination af forskellige typer af barkflis (bark og sten) harmonisk forenet under én stil af rektangulære og buede former, elegant løsning til brug i en farvetone kantsten og barkflis. Alle disse teknikker for landskabsdesign udgør et stilfuldt udseende.

Placer lyse accenter i haven.

En del af plottet under træet, mulket med en sten, kan blive den vigtigste accent i din have.

Lav en spektakulær blomsterhave på en ubehagelig strækning.

Denne fantastiske tørre creek langs en smal sti nær et døve hegn er et eksempel på spektakulære landskabsløsninger med ringe indsats.

Kombiner sten af ​​forskellige farver.

Brug af to kontrasterende arter af mulch skaber en fantastisk effekt for denne smukke blomsterhave nær huset.

Ikke-påtrængende planter plantet i homogene grupper og dekoreret med grusmølle vil skabe en interessant blomsterbed struktur.

Vær opmærksom på komplekse områder.

Denne del, som ligger på skråningen af ​​en grus barkflis besluttet ikke kun af problemet med dræning højere nabo sektion, men også usædvanligt dekorativt element føjes til græsplæne, hvilket øger rummet visuelt.

Landskabsdesign: det rigtige valg af den slags sten.

De sten, du vælger, kan indstille den overordnede stil i hele din have. Afrundede flodsten eller havsten kommer til at danne en mere hyggelig og varm stil. Hvide marmorfliser hjælper med at lyse de skyggefulde områder. Fladsten er mere hensigtsmæssige i landskabshave, men kan virke upassende i haven af ​​formelle stil. For en moderne minimalistisk have er sorte lavastene perfekte. Vælg den stil, du kan lide, fordi stenens levetid er ubegrænset, og det er vigtigt at vælge det udseende, som du vil være tilfreds med i mange år.

Hvordan man bruger dekorative mulcher i landskabsdesign.

Uanset hvor der anvendes mulching - i blomsterbedet under træet, nær husets mur, har det 5 hovedfunktioner:

 1. Omhyggelig bevarelse af jordstruktur.
 2. Bevarelse af jordfugtighed.
 3. Udjævning af jordtemperaturændringer.
 4. Refleksion af sollys.
 5. Beskyttelse mod ukrudt.

En af de vigtigste fordele ved mulching er reguleringen af ​​jordtemperaturen.

Mulching vil hjælpe med at undgå overophedning af jorden på varme sommerdage, og kan begrænse temperaturfaldet på kolde aftener.

Denne konstantitet af temperaturregimet er en af ​​nøglefaktorerne for sund og stærk plantevækst.

Valget af materialer til mulch i landskabsdesign er uendelig. Sten, bark, hø, nåle og endda syntetiske materialer.

Mulch lavet af sten kan være et godt valg til mulching af store anlagte områder - som kan omfatte store og mellemstore dekorative græs, træer og buske.

Sådan mulching muliggør let vandindtrængning og kræver ikke udskiftning.

Det er vigtigt at huske at mulching med en sten udelukker ukrudt og jordberigelse.

Derfor bør denne mulching anvendes i kombination med filmbeskyttelse mod ukrudt og brug planter, der ikke har brug for rig jord.

Landskabsdesign. Mulching sten master klasse

Lad os se på rækkefølgen af ​​arbejde i dekorative mulcher med en sten i landskabsdesign.

Fjern først 5 cm jord, vælg rødderne. Bemærk venligst, at det oprindelige websted er placeret i skråningen.

Vi etablerer en haveprofil i overensstemmelse med blomsterbedens konturer, udjævning af jordens niveau på hvert niveau (så vi fik fire mini terrasser på hvert niveau). På samme tid er det godt at tilføje 1-2 cm beriget jord til blomsterhaven, som i mange år vil være en fødevare til planter.

Vi hælder sand ind i blomsterbedene og tamper det. Dette er gjort for ikke at ødelægge agglomeratet, som vi stabler på toppen af ​​sandet.

Vi foretager agrovolokno, hvilket gør det til slots til plantning. For store planter skal du lave et snit fra kanten til midten og danne et hul. Tryk filmen på jorden med metalklip (du kan gøre det selv som et brev U fra en metalstang).

Lad os dvæle lidt på filmens farve - det afhænger af dit klima for dig. I landskabsdesign bruger vi ca. 7 grundtyper film, vi vil fokusere på hvid og sort.

hvid Det er godt for et varmt klima, fordi godt afspejler sollys og forhindrer forbrænding på grund af overophedning af jorden. For et koldere klima er en sådan film ikke egnet, fordi under det er jorden ikke opvarmet nok. Derudover kræver det ekstra mulching fra oven, fordi Det eliminerer ikke helt adgangen til sollys til jorden, hvilket ikke beskytter mod udbrud af ukrudt.

Sort film effektivt stopper væksten af ​​ukrudt. absorberer helt lys. På den anden side opvarmes det hurtigt op til 70 grader i solen, hvilket kan forårsage forbrænding af planter.

Optimal mulighed i midten - sort og hvid mulching kombinerer alle fordelene ved de to foregående metoder og har ikke deres ulemper.

Sove i søvn tilberedte blomsterbed med en stenlagtykkelse på 5 cm. Lad 7-8 cm fra bunden af ​​planten til stenkolben. Vi forer græsplænen.

Vi vandrer blomsterhave på den sædvanlige måde og nyder vores nye projekt i landskabsdesign.

Hvor skal man bruge mulching sten.

Favoritmetoden i moderne landskaber er en kombination af kontrasterende farver. Sådanne løsninger skaber et uventet og spektakulært resultat. Og det bedste sted for sådanne blomsterbed er hoveddøren, hvor de vil stuve og charme ved første øjekast af hver af dine gæster.

Naturstenen giver en ny farve, tekstur og skygge af kontemplativ orientalsk stil til din have. Men det er ikke for hvert sted i din have.

Brugen af ​​en sten er et langsigtet projekt, der ikke indebærer ændringer i længere tid.

For at holde planterne sunde skal du bruge denne teknik for landskabsdesign til flerårige buske og prydplanter og ikke til senge med årlige blomster.

Desuden overveje dit klima og have lignende landskabselementer uden for områderne af det hærde bladfald, hvor de organiske rester kan gøre sengen rodet.

Men sådanne smukke løsninger i mellembåndet kan f.eks. Realiseres for en nåletræ.

Landskabsdesign. Mulching med en sten "FOR" og "AGAINST"

Mulching med en sten giver plottet et komplet moderne udseende. Men på den ene side beriger sådan mulching ikke jorden på nogen måde; på den anden side er sådanne løsninger holdbare og kræver minimal vedligeholdelse.

Mulching med en sten gør det muligt at introducere nye spektakulære løsninger til landskabsdesign. En række farver, former og størrelser giver dig mulighed for at blive en sten som et separat designelement i din have.

Ved installation uden perimeter hegn, kan sten glide på plæner, stier, senge og forårsage stor ulejlighed. Derfor skal kanten af ​​hegnet være lige over mulchingniveauet.

Mulching glider kritiske temperaturtoppe til planter - stenen absorberer varme i strømmen og giver det langsomt væk om natten. Stony mulching er normalt bevaring af moderat jordfugtighed. I kombination med agorovoloknom er dette en effektiv barriere for ukrudt.

Stenen kan skabe hindringer for reproduktion og udvikling af planter. Derudover er der brug for yderligere sprøjtning af planten med agn med langvarig brug af stenen på blomsterhave.

Økologiske materialer til mulching kan udgøre et reelt brandsikkerhedsproblem i den varme årstid. Mulching med sten løser dette problem.

Skønhed i landskabsdesign er en rent objektiv ting, hvad du kan lide, kan du ikke behage en mulig fremtidig køber af dit hjem. Og demontering af mulch fra sten er en besværlig og besværlig opgave.

Brug af mulch i landskabet design af din have kan give ham en række fordele, herunder reducere erosion og vandtab, forbedre jordnæringen og et mere afbalanceret temperatur regime i jorden.

Forskellige typer af barkflis forskelligt løse disse problemer: flod sten og grus bruges ofte til at forhindre vækst af ukrudt og er effektive metoder til landskab design, derudover de hjælper til at holde fugt i jorden og kræver lidt eller ingen vedligeholdelse, men de har ikke foder eller isolerer jorden på samme måde , som det er den sædvanlige økologiske mulch.

Landskabsdesign af en haveplads - hvordan man kan dekorere en smuk have og en have i landet

I haven er det farligt at plante alt efter princippet "når og hvor det er nødvendigt". Saplings kan ikke overleve, frø kan ikke stige op. Og i sidste ende - penge er brugt, stemningen er forkælet, og frugtplantagen er inficeret med ukrudtsplanter.

Risiko er ikke en ædel forretning når det kommer til skønhed og sundhed i en familiehave. Agrotekniske problemer vil ikke falde på dine skuldre, hvis haveplotdesignet er oprettet i overensstemmelse med reglerne.

Lad os være ærlige: fra morgen til nat grave og vandre haven er ikke det, du drømte om, at købe en dacha udenfor byen. I stedet for at trække vejret i petunierne og lytte til nattegalerierne, skal du arbejde i støvet under den varme sol. Til 6, 10 eller 12 hektar jord er ikke en byrde, før du planter, skal du omhyggeligt arbejde på haven projektet.

Billedet af det smukke havedesign opbygger ikke på en dag. Her skal du fange linjen mellem storhed og enkelhed. Idéer til inspiration findes på internettet, der gennemser billeder med værker fra berømte landskabsarkitekter. Have design skal ligne et billede, hvor der ikke er noget at tage væk eller tilføje.

Have design med egne hænder

Vælge et sted til en have

Arbejder med landskabspleje og haveanlæg i haven begynder med analysen af ​​territoriet. Det er vigtigt at studere alt: fra relief, lys og jordtype, til placering af bygninger og ingeniørkommunikation.

Varianter af have design skal overvejes under hensyntagen til skråninger, højder og moseområder i forstæder området. De vigtigste kriterier for udvælgelse af træer, buske og blomster i haven er undersøgelsen af ​​jordbunden og dybden af ​​grundvand.

De bedste haver udvikler sig på de blide, sydlige, sydvestlige og sydøstlige skråninger med en let bratthed. For en have med frugttræer er hule og lukkede huler helt uegnede.

Haveplanlægning - projektudvikling

På papir (computer) skal du i detaljer visualisere (tegne), hvordan haven skal se ud efter afslutningen af ​​arbejdet. Skriv ned alt, selv mindre detaljer (op til teglens farve for at banke sporet).

På scenen af ​​foreløbigt design kombinerer dine ønsker med de reelle muligheder for territoriet og allerede voksende planter. For eksempel, hvis du drømmer om en have med rhododendroner, skal du være opmærksom på, at buske vokser dårligt ud for birk, pil og ahorn. For "rosa træer" er de bedste naboer fyrretræer, pærer og æbletræer.

Skitser, blomsterhave, grønne plantager, græsplæner er forsynet med forklarende signaturer og fotos. For eksempel, en dekorativ have i haven, planlægger at bryde op bag legepladsen og se sådan ud - vedlæg fotoet:

Planlægger en have

Udvælgelse af planter og træer til haven

Bestemt med en liste over vegetation, som du gerne vil se i din have, foretrækker sorterede sorter.

Før du køber kimplanterne, skal du sørge for at have etiketter med karakteren, plantearter og råvareklassen. Når du køber emballerede frø, skal du kontrollere udløbsdatoen, sortnavnet, antallet af frø og vægten i gram. Vælge orme og blomsterløg, sørg for, at de er tørre og elastiske, uden udskæringer og skimmelsvamp.

Landskabspleje af haven plot

Pladsen af ​​haven til enderne af verden

Belysningsgraden af ​​stedet er vigtigt at overveje, når man vælger steder til huset, haven, blomsterbedet, dammen, havepavillon, alpintræ eller legeplads.

Korrekt orientering af stedet til verdens sider, når der udvikles et havedesign, gør det muligt for planter at udvikle sig godt. Hvis soveværelsesvinduerne vender mod sydsiden, er den lysende blomsterhave brudt i dette sted. Vinduerne i køkkenet på den nordvestlige side kan se på rekreative områder med et lysthus, grill og en lille dam. I den sydvestlige sektor er der plantet en frugthave.

Zoning af haven og grøntsagshave i landskabet design af plottet

Før udformningen af ​​haven i nærheden af ​​huset er det nødvendigt at udføre funktionel zoneinddeling af stedet, som består af:

 • Forreste zone (indgangsområdet begynder med en port og en forhave med en græsplæne, blomsterbed og nåletræer);
 • frugthave (frugtplantager, oftest arrangere i dybden af ​​stedet i et forhøjet, uforurenet sted);
 • et rekreativt område (et hvilested kan støde op til hovedstrukturen i form af en terrasse, dækket med dækbræt eller sten);
 • økonomisk zone (et skyggefuldt hjørne af haven er egnet til gården);
 • legeplads (legepladsen bør være godt oplyst, dvs. på solsiden og være fjernt fra den største blomsterhave eller have).

Kombiner alle områder af haven landskab design til et sammenhængende hele, og dermed hver af dem til at foretage en selvstændig "grønne rum", kan opdeles i forskellige afsnit højde hække. Evergreen støbt og uformet fra nåletræer eller kombineret fra løvfældende træer. Visuelt adskille forskellige zoner med pergolaer, trelliser, skærme med krøllede planter.

Planlægge et budget til havedesign

Ud fra designskitse af havenes design beregner du den anslåede pris for alle værker og materialer. Vil det ikke være, at dine penge kun er tilstrækkelige til enheden af ​​havedræning og det automatiske vandingssystem, og der vil ikke være nogen penge til plantning af materiale?

Havedesign til de fattige er ikke begrænset til at plante træer på stedet og lægge græsplæner med egne hænder. Kunstigt genskabe den naturlige skønhed kan bruge billige, men smukke sorter af blomster i spektakulære grupperinger og kombinationer.

Hvor billigt at designe et smukt havedesign?

Helt ændre udseendet af din have og ikke komme ind i gæld ved at bruge:

For at gøre dette er det nødvendigt at behandle jorden fra ukrudt og plante alt frit land med en blanding af græsplæner fra sving, bluegrass og bøjet græs. Forestil dig en have med pæne senge, smukke blomstrende træer og omkring dem et smaragd tæppe. Det er perfekt. Og budget.

Tomme sammensætninger fra buske, blomster og prydplanter

Blomsterseng - genstand for endeløs kreativitet for gartnere. På en grøn græsplæne baggrund periwinkles, blomsterkarse, delphiniums, Astilbe, anemoner, valmuer, iris, stonecrops, eng-rue kontrasterende udseende. Skelet af mixborders, curbs, blomsterbed og plantager er bedre at danne i designet af en have af flerårige blomster. Hardy, eksternt smuk og nem at passe på.

Når alle de vertikale overflader af haven er i vinmarkerne, erhverver den en særlig charme. Behov for at forkæle husets skrællefacade? Lav en støtte og plante en vinterbestandig klæbende rose. En bedre vedbend - så mere kapital. Vægge af verandaer, sommerhuse, arbors er indrammet med problemfrie planter: convolvulus, dekorative bønner eller blåregn. De "klatrende" planter har stort potentiale. Nogle årrunder ændrer havenes skønhed, andre - dekorere en gang og i mange år.

Have stilarter i landskabsdesign

Af en flerhed af blomsterdekorationer hegn-track-vand faciliteter, pavilloner og skulpturer simpel forstadsområde bliver til en stilfuld haven, med en indre sans og harmoni. I landskabet af park kunst er der flere hovedformer. Overvej de mest populære i billedet.

Design af en klassisk paradehave-labyrint

Ved udformningen af ​​parterrehaverne i indgangsgruppen og langs omkredsen af ​​stedet, symmetrisk skåret buskede nåletræer: gran, enebær, thuja, yew. Fra nåletræer og træer skabes de øverste genstande af de mest komplekse former. Nybegyndere i landskabsdesign bør ikke sætte sig som mål at skære ud af den overgroede busk med nåle et skakstykke eller en løve. For at starte Osvoyte formelle haven lys skåret geometriske former - terning, kegle, sfære, firkantede, cylinder, eller pyramide og de danner en labyrint værftet.

Frit mellemrum mellem nåletræer i parterrehaverne er fyldt med blomsterhaver af indviklede former, grus eller farvet sand.

Design af en klassisk flodhave

På billedet er der en klassisk have på en rektangulær sektion med skåret nåletræ

Design af et have-rosarium i en regelmæssig stil Design af en klassisk have i landskabsdesign

På billedet til højre, en rosenhave i en formel (almindelig) stil

Til venstre er zonering af en klassisk have i landskabsdesign

Udformningen af ​​en landlig have Charmen i en landlig have har fængslet ikke kun en ejer af sommerhuse. Når han først har investeret tid og sjæl i sit design, skal landdistrikterne ikke længere have tid.

Hvad har du brug for at skabe et harmonisk landskab på 6 hektar?

For det første glemmer du et klart layout, trimmet græsplæner, blatant pæne blomsterbed og værker af topiary kunst.

Visualiser hele charmen i landdistrikterne, du kan gennem vildt blomster på marken, senge med dine yndlingsgrøntsager og duftende urter.

Dekorer haverne i det rustikke design enkelt og simpelt: uregelmæssige blomsterbed, frugttræer, buske, dekorative redskaber.

Materialet er udarbejdet til webstedet www.mydomik.net

Udformningen af ​​frugthaven med æble, pære, kirsebær, hindbær, rød og sort currant i landlig stil tillader hver busk og træ at vokse frit.

Design af haven i den modernistiske stil

Rækken af ​​abstrakte former er placeret på en solblændet, vindløs strækning. Grøntsager i den modulære have er plantet i rækker og gardiner - små øer. Spiselige blomsterbed er opdelt af haverstier lavet af fin sten, kantsten af ​​kortkornede buske, moduler af forskellige former, bjælker eller klodser.

At gennemføre en dekorativ have i den anlagte have plantet sådan nyttig kultur som persille, basilikum, salat, tomat, squash, timian, fennikel, kål, peberfrugter, hvidløg, selleri, arugula, bønner, gulerødder og rødbeder.

Landskabspleje af haven med blomsterbed af grøntsager og urter Dekorative have med kål

Til venstre er et landskabsdesign af haven med maleriske blomsterbed af grøntsager og urter.

Til højre på billedet er en dekorativ have med kål den bedste plante til en have seng

Design af en have med rektangulære senge Design af en have med lodrette blomsterbed

På billedet til venstre er et havedesign med pænt behandlede rektangulære senge, der beskytter de dekorative perler

På billedet til højre er en lodret blomsterbed i landskabsdesignet i havehaven

Have omrids i landskabet have design (foto)

Layoutet viser et eksempel på plantning af en plantage

Planlægningen af ​​en køkkenhave i landskabsdesign af en have

Vinter hvidløg 1. Vinter hvidløg

Landskabspleje af haven i jugendstil

Et karakteristisk træk ved Art Nouveau-haverne er afvisningen af ​​lige vinkler og linjer til fordel for naturlige former og nye teknologier.

Landskabshavernes egenart, der graver mod den modernistiske stil, er den aktive introduktion til udformningen af ​​landskabet af maleriske blomstergrupper, solitaires, små arkitektoniske former og midler til vertikal havearbejde.

Opførelsen af ​​træterrasser er en nødvendig berøring i udformningen af ​​jugendstilhave

Fransk have i landskabsdesign

Designet af haven i fransk stil er:

 • En kølig farvepalet med en accent på grøn, hvid, blå og violet;
 • indviklede trimmede hegn af boxwood;
 • pæne blomsterbed med store blomsterpotter;
 • sten i belægning af kantsten, terrasser og hvilesteder;
 • Grus til belægning i udformningen af ​​haven stier;
 • gentagende elementer arrangeret symmetrisk til hinanden;
 • et hyggeligt hvilested med en træbænk, omgivet af en mur af eviggrønne og blomstrende buske.

Det er en fejl at tro, at franske haver kun er gode til store rum. Formelle have i fransk stil er let at organisere og et lille sommerhus på 12 hektar. Ja, det vil kræve meget mere pleje end en have i stil med land eller skov stil.

Landskabspleje design af haven i engelsk stil

Perfekt trimmet grønne græsplæner er en ægte engelsk hobby. Plæner af engelske haver i foråret er dekoreret med lyse pletter af krokus og påskeliljer. Den maksimale naturlighed opnås ved hjælp af gruppeplantninger af pæreplanter.

I landskabsstilens hjem har buske og træer frie grupper, der genopliver lindring af den vandige overflade af kunstige damme og vandløb.

På fotografisk design af haven i engelsk stil. En særlig atmosfære af enkelhed og naturlighed er knyttet til hortensia buske og en blød græsplæne

På billedet er det obligatoriske element i den engelske have - hvad enten det er en lille hyttehave eller et stort landplot - vertikal landskabspleje på en støtte til klatreplanter

Favoritblomster af engelsk, som i bogstavelig talt findes i haven på alle trin - roser. På billedet er der en engelsk have med en bænk, der står under en træbue-baldakin, dækket af roser

Landskabspleje design af haven i kinesisk stil

En stor grund med bakker og lavland er det bedste sted at skabe en kinesisk have. Dens bindende elementer, der findes i harmoni med hinanden - det klipper, vand, træbroer, hængepil, blomme, påskeliljer, fyr, pagode udsigtsplatforme.

Vand organiserer pladsen i den kinesiske have og giver forskellige karakterer til sine separate områder. Slidser af sten i haven design er arrangeret med en minimum af vegetation.

På billedet har den kinesiske have, som udviser fred og ro, en koncentreret overvejelse

Have af dufte i landskabsdesign

At beundre sammensætningerne af luksuriøse blomsterbed i haven er en ting, men "at blive fuld af deres magiske lugte er en anden. "Aromaterapi sessioner" på dacha vil kun give behagelige indtryk, hvis du kombinerer plantager af forskellige sorter i duftende blomsterbed.

Opret tæt på huset en duftende mixborder af flerårige blomster og smukt blomstrende buske. Phlox, Monarda, mjødurt, grålig-blå nelliker, kæmpenatlysolie, lilla, vilde roser og jasmin vil ikke levere en masse problemer, men det vil fylde haven svimlende lugt fra den mindste pust af vinden.

Ved siden af ​​hvilestedet - et lysthus, en veranda eller en åben terrasse, organiseres en blomsterhave fra pære: tulipaner, påskeliljer, hyacinter, liljer. Plante ved siden af ​​støtte fra en flerårig vin - kaprifolhone. En blomst med dobbeltrosa og hvide blomster lugter om morgenen og øger duften til aften.

På billedet er der en behagelig sten duft. Melis, timian, søde duftende tobak, mynte, lavendel, katte og appelsinvalmuer skaber et let duftende slør

På haven foto et duftende monoclub, skabt af krydret timian

Landskabsdesign af haveområdet med blomsterpræparater

Roser i haven planteskoler i foråret flyve væk med hastigheden af ​​varme tærter. Hybride, klumpede, buskede, remontante og engelske roser dikterer farven på en moderne have, fylder den med nye teksturer og former. Som baggrundselement af rosenkransen skiller de grønne græsplæner, buske og træer sig ud.

Oprettelsen af ​​et rosenkrans i haven ved dacha begynder med udviklingen af ​​en plantningsordning, idet man overvejer:

 • jordens sammensætning i haven;
 • belysning af stedet
 • træk af en række roser (form, højde, tidblomstring).

I blomstersammensætninger i forgrunden er der undergrundsbøsninger af roser, bag dem planterer de mellemhøje, de lukker højkvalitetssorter. Tillæg Det overordnede billede kan være "arkitektoniske" græs, dværgbarn eller bregner.

Hvis roser anvendes i rosenhaven af ​​samme højde, så er hovedfaktoren i arrangementet farvespektret af planter.

På billedet er der en romantisk rosentuin i haven design

På billedet et muntert rosenkrans i haven landskab design. Formel stil

På billedet er en hæk af høje buske roser og bregner i udformningen af ​​et havehegn

Design af en have med flokke: bomuldsskygger

Brug af phlox landskabsdesignere anvendes aktivt i rockhaver, panicles - i mixborders og rabatkah. Shilovid phloxes er effektive i kombinationer med løg og nåletræ. Stolononosnye, spredte og dejlige floks er uundværlige i udformningen af ​​reservoirer og delvis skygge - her de vokser godt med Globe, kodriver, lungwort og Dicentra.

På billedet er der et landskabs blomsterhave i en have med phlox, echinacea, tusindfryd, yarrow og klokker

Ordning med blomsterhave design med phloxes

 1. pink flox "Youth";
 2. pink astilba "Straussenfeder";
 3. pink daylily "Double Celenge";
 4. sølv-lavendel Geiger "Regina";
 5. Pelargonium ivy.

Smag er forskellige for alle. Det er svært at udpege det mest mærkelige for havenes landskabsdesign. Men de mest populære farver ifølge statistikker var dem, der ikke kræver særlig pleje.

Hvilke blomster er bedre at plante i haven?

Top uhøjtidelige og charmerende planter:

Blomsterfugle 1 st plads - Marigolds

Ikke-trivielle brug af blomster og ornamentale græsser vil være korrekt at betragte eksemplet med værker af kendte landskab designere: Christopher Lloyd, Roberto Berle Marx, Jean-Paul Ghanem, Charles Jencks, André le North, Keypebiliti Lancelot Brown og andre. Den måde at arbejde på, stilarterne af have kunstnere er helt forskellige. Men hver have inspirerer dem.

Fotos af landskabsdesign af haveplotter fra førende arkitekter

(ikke at forveksle med en amerikansk skuespiller)

Have og park design fra Christopher Lloyd Havedesign af Christopher Lloyd

På billedet, en have og park design med frodig vegetation fra den berømte englænder Christopher Lloyd. Landskab designer var tilhænger af mixborders, og var overbevist om, at nærhed af buske, stauder, vinstokke, enårige og biennaler fremmer dekorativt udtryk blomsterhave

Landskabspleje af haven fra Roberto Burle Marx Landskabsdesign af haveområdet fra Roberto Burle Marx

På billedet til højre er et unikt billede af haven fra Roberto Burle Marx. Alle de private haver i den brasilianske arkitekt, gartner og kunstner er abstrakte malerier, som maestroen har overført til landskabsprojekter. Han kunne lide at bruge brosten, sten, mosaik og beton

På billedet til venstre er Roberto Burle Marx-haveprojektet, hvor vandspejlet understreger skønheden i den usædvanlige flora

På billedet af den franske landskabsdesigner er haven et lærred, og planterne er maling. For at fylde farve livløse jord, Jean-Paul Ganem sår mellemrummet mellem pladerne af havegange, bruge lokale og billige blomster til haven for at skabe en flod, der løber, krydser forhindringer, gennem haven

På billedet er rumdesignen på Charles Jenks websted med dybden af ​​kontraster og klare linjer grafik

På fotoet Castres Have i stil med fransk classicisme fra kongen af ​​haver Andre Le Norte

På billedet er landskabsdesign af den engelske have fra kultarkitekten og kunstneren Lancelot Keypeability Brown

Tom Stewart-Smith

I Trentham Hall fotohaver fra Tom Stuart-Smith og Piet Oudolf. Baggrunden for haven design er kontrast af mejslede strenge former for nåletræ planter og grænser af boxwood med luksuriøse blomsterbed, enorme græs gardiner

På fotoet er værket af Tom Stewart-Smith

På et foto af en smuk have pozdnetsvetuschie græsser og stauder, herunder: stenurt, katteurt, Agapanthus, spurge, timian, bratsch, iris, buer, værter, echinacea, Rudbeckia, sineglovnik, røllike, epimedium

På billedet er haven med terrasser Anthony Paul

På billedet indrettede Anthony Paulus haverne med blomstrede blomster

På fotoet af haven plot design fra Anthony Paul poolen, et sted for afslapning og et spiseplads på terrassen

På billedet et baldakin i den blomstrende have og kurvemøbler lavet af rotting, som ikke er bange for vejrvagarier

På billedet, et projekt fra Bunny Guinness, som gør sine haver det vigtigste sted for at samle alle familiemedlemmer

På billedet er en geometrisk sammensætning af haven med brostensbelagte stier, skårne buske og lakoniske skulpturer. Landskabet fra Bunny Guinness harmonerer helt med bygningens facade

På fotoet af havenes regelmæssige design fra englænderen Arne Maynard som hoved solist står en træ-bændelorm

På billedet er et lakonisk og genialt havedesign fra Pete Audolf med et hvilested

På fotoet er Pete Udolphs værk. Brostensbelagte stier skaber en følelse af permanens og komfort i haven

På billedet af landskabsdesignet af Garden Daymyud Gevin blev det fuldt ud afsløret temaet tusindfryd - deres form gentagelser og havemøbler, belægning og endda et glaspavillon

Philip Nixon og Marcus Barnett

Landskabspleje design af rekreative område i haven

Hvil i naturens arme, og selv i din egen dacha behøver du med komfort. Overvej den mest succesrige kombination af dekorative og praktiske løsninger til rekreative områder, der er designet til at give ro i sindet og positive følelser.

På billedet er en af ​​de mest fashionable trends i haven et hvilested på en træterrasse. Den holder ikke fast i haven, men tværtimod går den tabt i fordybningerne af blomstrende buske og løvfældende træer. Vær opmærksom på de bløde puder på kurvstolene. I tilfælde af regn kan de tages med dem til huset

Du sidder i et sådant lysthus, du nyder et farverigt spil i halvtoner. Smooth overgange fra mørkegrøn, lilla og bourgogne designer opnået ved hjælp af gruppelandinger. Mixport bord kompositioner består af planter af forskellig højde, med et andet stykke blade og forskellige farver.

På billedet er der et separat "haverum til hvile", som blev brudt på et meget lille stykke jord. Under opførelsen af ​​skillevæggen blev der anvendt et naturmateriale, træ. I centrum af kompositionen er et have kunstobjekt en svampekasse lavet af tørt græs, blomster og sten.

Zonering af haven i landskabsdesign

Ved at opdele haven i separate zoner, tilføjer vi mange fordele til dets design, både fra den æstetiske side og fra den praktiske. Især vigtig zoneinddeling, hvis stedet er lille, og hver væv er vigtig.

Overvej eksempler på zoning af haven i landskabsdesign på billedet:

Landskabspleje af forhaveområdet På billedet er designet af haveens frontzone med en forhave, græsplæne og elegante blomsterbed

Kommentarer (0)

Informationsprojekt om opførelsen af ​​huset med egne hænder. Fuld eller delvis kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig efter aftale med administratoren

Landskabsdesign til sommerhus - 60 billeder af ideer

Menneske og natur er det evige tema for enhver form for kunst. Landskabsdesign er ikke kun en måde at udtrykke sig selv på, men også en del af direkte kommunikation med en uberørt natur. Området, der støder op til det private hus, giver et stort rum for fantasi og åbner endeløse muligheder for designere over hele verden.

Uanset størrelsen af ​​det forstadsområde, er det nødvendigt at stræbe efter at skabe en unik atmosfære for ensomhed og fordybelse i naturen, for familier med børn og venner, for en romantisk middag under raslen af ​​blade og de stille middage til at læse bøger i en lille dam hjem. Naturen giver alle værktøjer til at skabe det nødvendige humør. Du behøver bare at kunne bruge dem.

Grundlaget for moderne landskabsdesign

Landskabsdesign af forstæderne er en integreret tilgang til forbedringen af ​​infieldområdet. Dette rum er beregnet til at harmonisere med ejerens indre verden for at være en afspejling af hans smag og interesser.

I landskabsdesign, såvel som i enhver anden form for forædlingsrum, er der moderne tendenser, som de fleste fagfolk følger.

Oprindelsen af ​​den æstetiske design af webstedet går langt ind i dybden af ​​tiden. Gennem århundrederne har stilarter og retninger af landskabsdesignet gennemgået mange kvalitative ændringer. I øjeblikket er der blandt eksperter i forbedring af stedet et ønske om naturlighed og primordialitet. Meget fashionabelt er den alpine bakke, den russiske folkestue med et strejf af teknologiske fremskridt: brugen af ​​glas, metal, klare geometriske former, lige linjer.

I moderne landskabsdesign hersker eklekticisme. Du skal have et rigtigt talent for en harmonisk kombination af sådanne to uforenelige retninger. Men resultatet er i stand til at overstige alle forventninger.

Moderne stilarter af landskabsdesign

Under den lange historie af kunsten at dekorere infielden er mange af dens retninger blevet dannet.

De vigtigste er:

 • Klassisk eller almindelig stil. Berømte franske parker er typiske repræsentanter for denne retning. Ideen om dette design er ideen om at hæve det menneskelige sind over naturen og underkaste det for loven af ​​den velkendte geometri for os.
 • Landskab stil. Historisk blev den dannet som modsat af den regelmæssige retning. Det repræsenterer et "frit", det mest uberørte landskab. Landskabsstil er designet til at overraske en person med naturens skønhed, dygtigt designet og skabt af designere.
 • Landstil (land). "Hjem" strømmen af ​​landskabsstilen, hvis repræsentanter er de sædvanlige landsbyhaver i forskellige dele af verden. Vilkårlig retning, som ikke kræver store investeringer og omhyggelig vedligeholdelse af webstedet. Placeringen af ​​ornamenter er vilkårlig, afhænger af den historisk dannede folklore af området.

 • Arkitektonisk stil. Pushing tilbage den naturlige skønhed af den anden fokuserer på det område af dekorative bygninger: broer, terrasser, buer, befæstede arealer, arkitektoniske relieffer, trin, etc.
 • Japansk stil. Udformningen af ​​et forstæderområde i orientalsk stil er en kunst. Det er fyldt med symbolik. Landskabsdesignen på stedet er ideel til at skabe en klassisk orientalsk atmosfære. Hovedkomponenterne vil være sten, stenblokke, en lille dam, et sted for at overveje naturens skønhed.

Udformning af området omkring huset

Efter at have valgt den rigtige stil, bør du planlægge udformningen af ​​området nær huset, definitionen af ​​elementerne. Uden planlægningsfasen er kompetent planlægning umulig.

Der er flere standardtyper af planlægning, der gælder for de fleste rum:

 • Rektangulært layout. Den mest populære win-win-mulighed. Ordningen med et rektangulært plot er let at zonere, det er bekvemt at opdele i separate sektioner og er velegnet til at skabe en vellykket geometrisk sammensætning.
 • Runde layout. Dette layout er kunstigt skabt af en rektangulær version ved hjælp af hjælpestoffer: blomsterbed, græsplæne, grønne plantager mv. Direkte geometriske former er maskeret af indretningen. Udformningen af ​​landskabet omkring huset i runde motiver kan være en ikke-triviel løsning.
 • Diagonal layout. Det er baseret på skabelsen af ​​diagonale paralleller. Landskabsdesign af et lille plot med egne hænder i et diagonalt layout hjælper visuelt at udvide rummet, skubbe grænserne.
 • Gratis planlægning. Optagelse af gratis placering af designelementer ved hjælp af områdets naturlige terræn. Det er vigtigt at placere accenterne korrekt i en sådan have. Ellers kan der være en forsømmelse, og terrænet vil miste sin landskabsappel.

Lav et rummeligt område mest behagelige og visuelt øge en lille baggård plads vil hjælpe opdele det i flere funktionelle områder. Deres antal og størrelse afhænger helt af det oprindelige område af området og dets tilsigtede formål.

Området kan opdeles i:

Alle zoner på territoriet skal danne et enkelt billede, ikke se som separate øer på baghaven. Zoner bør forene en enkelt ide, stil.

En logisk zone skal gå glat til en anden. For at gøre dette er det bedst at bruge grønne rum, buer og indretning.

Hvilken slags layout vil ikke blive brugt, de største zoner er bedst placeret ved kanten af ​​pladsen, mens de små er centreret i midten.

Sammensætning af landskabsdesign

Landskabsdesign af stedet er en kombination af en lang række funktionelle og dekorative elementer. Nedenfor vil vi overveje mere detaljeret de vigtigste.

Som en dygtig bygherre lægger gulvbelægning på gulvet i huset, så en dygtig gartner tykker sit plot med en græsplæne. Hvis der inden for græsplænen var en luksus af kejserne, har man i den moderne verden råd til at udrydde territoriet med et blødt græstæppe.

Processen med healing græsplæne arbejdskrævende og kræver fuld tid engagement, men dens færdiggørelse vil bringe ejerne fortjente resultatet som en ideel basis resten af ​​landskabet. Ud over den dekorative funktion påvirker græsplænen jordstrukturen og luftrensningen positivt, muffler unødvendig støj.

Valget af græsplæne skal næres med alle alvor: det vil tjene mere end en sæson. Der er:

 • En fælles græsplæne. Det er en belægning af en monokromatisk farve af medium densitet.
 • Sports græsplæne. Det er en tættere form for græsplæne, ikke bange for belastninger.
 • Dekorativ græsplæne. En smuk perfekt græsplæne, ikke beregnet til at gå på den.

Haven stien er et funktionelt element af landskabsdesign. Det spiller rollen som et forbindelseskobling af særlige zoner på territoriet, de er "skeletet" af hele udformningen af ​​terrænet. Afhængig af den valgte stylist kan sporene være af forskellige former, størrelser, lavet af forskellige materialer.

Selvom webstedets klassiske designretning er geometriske og lige linjer, ser det mere naturligt ud i landskabsformede snoede stier. Tegning med deres lethed, drejer de om hjørnet, der fører gæsten gennem haven.

Det vigtigste spørgsmål i baggården er at vælge det rigtige materiale. I landskabet er design ikke velkommet med de fladede overflader, men brugen af ​​kun ét materiale er ikke nødvendigt. Det vigtigste i denne forretning er harmoni og ensartethed.

De centrale spor skal være større og mere solide. Det vil se godt ud af mosaik dekoration af forskellige farver. Det ligner en kombination af forskellige former og blomstersammensætninger samtidigt. Moderne producenter tilbyder tjenester til den enkelte produktion af stier. Den centrale gade kan understreges ved hjælp af indbygget spotbelysning.

En særlig charme i havenes baggyder vil blive tilføjet af snavsveje, prydet med sand eller krummer.

Standard materialer til haven stier er:

 • brosten
 • grus;
 • betonfliser;
 • natursten;
 • mursten dækker;
 • dekorative fliser;
 • naturlige småsten.

Ved udvælgelse af et materiale tages der hensyn til dets kompatibilitet med konkrete jordbundsforhold og klimatiske forhold ud over de normale driftsforhold.

Det er svært at forestille sig landskabsdesign af et landplot uden planter. Sammensætningen af ​​blomsterbedene kan blive en rigtig kunst og hovedpunktet for hele stedet. Det er vigtigt at lave et kompetent udvalg af planter. De vigtigste udvælgelseskriterier vil ikke blot være deres udseende, men også kompatibilitet mellem hinanden, de nødvendige klimatiske forhold, overlevelse osv.

Der er følgende måder at placere plantager på stedet:

 • Blomsterbed. Den mest populære blomsterhave, der repræsenterer en plantage af en bestemt geometrisk form for prydplante-løvfældende planter.

 • Gruppe landing. Tæt plantning af planter i separate grupper af flere arter.
 • Kamme. En række plantning dekorative og løvfældende planter med rektangulære striber til indramning af græsplæner, stier eller andre elementer af landskabsdesign.

 • Groft. En række blomsterbed, hvor planter plantes på en tiered måde.

 • Solitaire. En metode til plantning alene.

 • Parterre blomsterhave. Geometrisk korrekt kompleks blomsterhave, der ligger foran indgangen til haven. Består normalt af en kombination af flere plantearter med arkitektoniske elementer.

 • Mobil blomsterhave. Planter eller blomster, der ikke er tilpasset bestemte terrænforhold (jord, visse vejrforhold, en bestemt sæson) udsættes i plotens landskab i prydplanter eller vaser uden at transplantere i jorden.

 • Et arsenal. En eksotisk løsning vil være et hjørne af ørkenen i haven. I kunstigt fyldt med sand arenarius plantes forskellige former for succulenter og lignende.

En dam kan blive en højdepunkt i ethvert landskab. Men før du starter sin tidlige skabelse, bør du tænke på udnævnelsen. Forskellige typer vandområder vil være passende for forskellige steder.

Ejere af et stort plot har selvfølgelig råd til absolut enhver størrelse, form og dybde af vandlegemet.

Reservoirerne er meget arbejdskrævende i plejen, derfor er det nødvendigt at forudse, om dens vedligeholdelse er mulig.

Størrelsen på grunden på ca. 12 hektar giver dig mulighed for at bygge både en swimmingpool og en lille dam for små fisk. Objektets størrelse er op til 8 meter firkantet. Ved planlægning af en dam er det nødvendigt at tage højde for, at dimensionerne af den færdige dam er visuelt mindre end oprindeligt udtænkt. Derfor er en vis margen nødvendig.

Reservoiret skal være i direkte koordinering med landskabsprojektets generelle stil. Med en regelmæssig stil skal poolen have lige former, og for landskabsstilen er asymmetriske bæger af naturlige materialer mere egnede.

Landskabsdesignet i forstæderne ændrer kvalitativt skabelsen af ​​den fashionable nu alpine bakke.

Alpine Hill er en efterligning af et vildt bjerglandskab med sine karakteristiske plantearter. På trods af den tidskrævende skabelsesproces, kan en sådan udsmykning blive en stolthed i det enkelte lands hus.

Almindeligvis er alpinen en slags rockaria: sammensætninger af prydplanter med en sten. For at skabe en stenhave anvendes de materialer, der er tilgængelige i vores område: kalksten, granit, gerbils. Levende sammensætning er kombineret fra planter af sten.

Hovedvægten i rockhave er knyttet til spillet af lys og skygge. Den tilsvarende effekt kan opnås både ved det første valg af et sted med smukt faldende stråler fra solen og skabelsen af ​​kunstig belysning.

Restzone med grill eller pejs

At eje et sommerhus, er det muligt ikke kun til gavn for at bruge tid havearbejde, men også med held at slappe af i selskab med venner, udstyre sin opholdsområde grill eller pejs.

Den tilsvarende platform kan både være åben og lukket. Selvom den første mulighed er mindre arbejdskrævende, vil designet af en lille baldakin ikke kun give pladsen mere hygge, men også beskytte den mod direkte sollys eller regn. Et egnet sted for et rekreativt område vil være baghaven, rummelig og skjult for andres øjne. Nå er der ved siden af ​​dette sted en zone for børn, og ved siden af ​​åbner man et malerisk landskab til beundring. Nærheden til dammen vil tilføje ekstra friskhed til de varme sommerdage.

Placeringen i grillområdet, ildstedet eller udendørs pejsen er ikke kun en del af interiøret, men også et vigtigt funktionelt element. Ud over det overordnede formål er det muligt at bruge det til opvarmning og skabe en atmosfære af hygge om efteråret aftener.

Arrangement af en spisestue i det fri

Landskabsdesign af et landsted med en åben spisestue er en luksus, der er tilgængelig for alle. At spise i frisk luft er ikke bare en trend i moderne mode, men også en meget nyttig praksis, som forbedrer stofskiftet og det generelle velfærd.

At skabe en sommer spisestue, frem for alt, du har brug for et passende ledigt rum. En glimrende løsning vil være en legeplads på omkring 10 kvadratmeter. For nemheds skyld er det nødvendigt at holde en stensti til placeringen af ​​det åbne bord fra huset.

Åben kantine bør ikke være for langt fra hovedhuset, ellers kan processen med at flytte retter og færdig mad blive en ganske lang og tidskrævende proces.

Det er vigtigt at huske om mulige vejroverraskelser og klimaændringer: det er nødvendigt at vælge møbler, der er modstandsdygtige over for fugtighed og at udstyre spisestuen med en stationær eller mobil baldakin. Som beskyttelse mod sollys kan du bruge grene af et stort træ, hvis der er en på stedet.

Spisestuen kan udformes som et havepavillon lavet af mange forskellige materialer, omgivet af en hæk eller efterladt i græsplænenes frie plads - alt afhænger udelukkende af ejernes ønsker.

Belysningssystemet af ethvert sommerhus og plot har to funktioner: praktisk og æstetisk.

Den første involverer belysningszoner til fri bevægelse i mørket, og den anden er designet til at skabe en særlig atmosfære og placere accenter af landskabsdesign.

Ved hjælp af et dygtigt formet belysningssystem kan du opnå en dramatisk natlig forvandling af haven.

Dækningen af ​​landskabsdesign i forstæderne er:

 • Hældes. Det udføres ved hjælp af projektørlys på de ydre dele af omkredsen.
 • Total. Hoveddelen af ​​belysningen består i montering af klassiske armaturer langs de vigtigste steder på stedet.
 • Mærkning. Bruges til at skabe visuelle effekter for tildeling (mærkning) af funktionelle dele.
 • Dekorativ belysning af planter, reservoirer, arkitektoniske strukturer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

65 − = 56