30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Håndvask med opvarmning

Håndvask med opvarmning til dacha - Vi skaber komfort med egne hænder

Håndvasket installeret på haven eller sommerhuset er en ting af første nødvendighed. Hvis der i sommeren er problemer med at have varmt vand på dacha ikke relevant, så er det mindre ønskeligt at vaske hænder eller retter i isvand med begyndelsen af ​​koldt vejr. Mange løser dette problem ved at forbinde dacha-sektionen med det centrale vandforsyningssystem. Hvis du ikke har en sådan mulighed, vil en fremragende måde være at købe eller selvstændigt fremstille en opvarmet dacha håndvask.

Køb en håndvask til en opvarmet villa

I forretningerne er der en bred vifte af sådanne sanitære inventar. Kommercielt tilgængelige modeller er dræn, med beholdere til vand i volumen på 15 til 22 liter (tanke kan findes med større eller mindre størrelse, men de er mindre almindelige). Tankene er udstyret med specielle elektriske vandvarmere med et vandtemperaturovervågningssystem.

Håndvaskernes størrelse og udseende varierer afhængigt af prisen. Du kan vælge en billig og simpel model, der kun består af en vask og en tank. Og du kan vælge at synke, fuldt forberedt for tilslutning til kloaksystemet, der er udstyret med bordplade, forskellige hylder, som kan bruges ikke kun i landet, men også i private hjem, i tilfælde af vandforsyningen problemer.

Hvordan man laver et håndvask med opvarmede hænder

Selvfremstillede håndvaske med funktion af vandopvarmning - dette er en ret simpel opgave. Den første ting at begynde med er at bestemme hvilken type håndvask der bedst passer til dine behov.

Hovedtyper af håndvaske til sommerhuse

Håndvaske til hytter varierer i deres design og er opdelt i følgende typer:

 • et håndvask på tælleren;
 • en håndvask uden kantsten;
 • myodyyr (håndvask med kantsten).

Den første slags, vaskestuen på tælleren, er ekstremt sjældent udstyret med vandvarmere på grund af den lille størrelse af vandtanken og ustabiliteten.

Håndvaske uden skab er en konstruktion bestående af en tank til vand og en vask. Det brugte vand drænes gennem slangen sidelæns eller opsamles i en spand og derefter udtaget. Hældningstanke af sådanne håndvaske kan udstyres med vandvarmeudstyr.

Håndvasken, der er udstyret med en kantsten (den såkaldte moydodyr), vælges, når man ofte skal bruge vand. Det er en struktur bestående af et stativ, hvor en tank og en kran er fastgjort; Vasken er placeret direkte på piedestallen. Aftapningen af ​​en sådan håndvask kan fjernes ved hjælp af rørene langt væk eller føres til kloakken.

Fremstilling af grundlæggende elementer i en håndvask med opvarmning

For at gøre et håndvask med opvarmning selv, skal du fremstille eller købe følgende komponenter:

Racket anvendes i håndvaske uden en kantsten og tjener til fastgørelse af tanken og vask. Stativet kan laves af en træbjælke, der er behandlet for at beskytte mod skimmel, eller svejses af rør eller metalhoved.

En vandtank er fastgjort til toppen af ​​stativet. Det er vigtigt at beregne det nødvendige volumen af ​​tanken korrekt ud fra hvor mange mennesker og hvor ofte det skal bruges.

Med et lille volumen af ​​tanken vil varmt vand ikke være nok, og hvis for stor bliver for meget strøm spildt.

Vandtanken kan købes eller fremstilles af emaljeret eller galvaniseret metal. Hvis du laver en tyk plastik, bliver det lettere at installere vandhaner og vandvarmer, da alle de vigtigste huller kan skæres med en kniv.

Vasken kan laves selvstændigt, men det er bedre at tage det klart, nyt eller brugt.

Til fremstilling af et vaskebord er det muligt at anvende ethvert materiale, der er modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed: lamineret spånplade, plast osv.

Vælg vandvarmeelementet

En vandvarmer er den vigtigste forskel mellem opvarmede håndvaske. For at opvarme vandet i tanken installeres oftest TEN. Hvis det ønskes, er det muligt at forbinde vandvarmeren til termostaten, som slukker for varmen, når en bestemt temperatur er nået. Købet af disse enheder er billigt, og butikkerne har desuden et stort udvalg af dem.

For større sikkerhed er det nødvendigt at tilslutte varmeelementet til reservoirets sidevæg så tæt på bunden som muligt. Det er således muligt at reducere risikoen for udbrænding ved et lavt vandniveau i tanken; og de TEN kontakter i dette tilfælde vil være placeret på siden, hvor de er mindre tilbøjelige til at blive sprøjtet.

Vi undersøgte de vigtigste strukturelle elementer af opvarmede håndvaske. Hvis det ønskes, kan du bygge en meget komfortabel håndvask med hylder til sæbe og tandbørster, spejl, kroge til håndklæder, etc. Du er velkommen til at komme ned til erhvervslivet, for at vise lidt fantasi og opfindsomhed, og husk - .. Alt i dine hænder.

Video: hvordan man laver et håndvask fra en spand

Hvis du har et spørgsmål, så kan du spørge det i kommentarerne til artiklen nedenfor!

Vores eksperter besvarer dit spørgsmål i den nærmeste fremtid (1-2 dage), abonner på kommentaren i tide for at modtage en meddelelse om svaret!

På hytten er et opvarmet håndvask virkelig en meget praktisk ting. I vores familie elsker den ældre generation at bruge tid på sommerhuset om sommeren, men ungdommen samles ofte til vinterferien som et sjovt selskab. Feriehuset er opvarmet her, men vandet er bare iskoldt. Sidste år købte vi en opvarmet håndvask, nu er det en anden sag! Du kan nemt vaske op en masse retter og vaske små ting

Debilitetsartikel - NEJ OM, hvad. Forfatteren i titlen skrev om komfort med egne hænder. Hvor sikkerhedsordninger, strømberegninger, måder at spare på denne enhed på. Kort sagt et sloppapir

Håndvask med opvarmet vand

Vandforsyningen af ​​dacha kræver normalt kun koldt vand. Men for ejerne af forstadsområder, der ønsker at bruge under deres ophold i landet, og det varme vand er en vidunderlig måde ud i form af at købe og installere ferie bassin, hvis design giver varme vand.

 • Med varmt vand er det mere behageligt og vaske og udføre køkkenarbejde.
 • Vandet opvarmer meget hurtigt.
 • Håndvask med varmefunktion er let at installere.
 • På tanken er der et betjeningspanel, takket være reguleringen af ​​vandtemperaturen udføres.
 • Hvis du vælger en model med små dimensioner, kan du installere en sådan håndvask selv i et meget lille rum.

 • Omkostningerne ved en sådan håndvask vil være højere end modellerne uden evnen til at opvarme vand.
 • Det er vigtigt at konstant overvåge, hvor meget vand i tanken, samt forhindre vand i at hælde ud af beholderen under vasken (medmindre den drænes i kloaksystemet).

Håndvask til hytter med mulighed for at opvarme vand er præsenteret:

 1. Direkte håndvask, som kan være plast eller stål.
 2. En vandtank, der også kan være rustfrit stål eller stødfast plast.
 3. Et stativ der primært er fremstillet af metal eller en kantsten.
 4. Vandvarmeelement.

Produktet er et lille skab med en håndvask, over hvilken der er en tank. Vandet inde i tanken opvarmes ved driften af ​​TEN. Inde i kabinettet er der installeret en beholder (bassin eller spand), hvor der indsamles vand, men om nødvendigt kan du trække vand ind i kloakken eller cesspoolen.

TEN til sådanne håndvaske er lavet af rustfrit stål. Hvis du bruger det korrekt, er varmelegemet fra fem år og længere. Det er vigtigt ikke at glemme, at i TEN skal skalaerne over tid (jo sværere vandet, jo hurtigere vises det). Desuden kan den beskadigede TEN nemt udskiftes.

Der er sådanne typer af dacha håndvaske:

 1. Med en kantsten. Dette er den mest populære form for håndvask til hytter, hvis kantsten er lavet af spånplade, metal eller andet materiale. Den er fastgjort med en vask af stål eller plast. Visningen af ​​en sådan dacha laver er meget æstetisk. Plus af sådanne modeller er også muligheden for at forbinde til kloakken.
 2. Uden en kantsten. Den er placeret på den antikorrosionsbestandige understøtning. Sådanne håndvaske er modstandsdygtige overfor ændringer i vejrforholdene, så de installeres hyppigere på gaden. Takket være metalrammen er konstruktionen af ​​et sådant produkt meget stærkt.
 3. Suspenderet. En sådan laver er fastgjort til væggen og installerer både inde i huset og på gaden. For at dræne vandet under det, skal du installere en spand. En af fordelene ved denne type dacha håndvaske er deres lette vægt.

For at gøre det lettere at bruge dacha håndvask, hvor vandopvarmning er mulig, er parametre som tankens kapacitet og vandvarmerens kapacitet vigtige.

Til salg kan du finde modeller med en tankkapacitet på ti til tredive liter. De mest populære for dachas er håndvaske i tanken, der kan lagre 15-25 liter vand.

Varmeelementets kapacitet

Standardparameteren er 1,25 kW. Hvis der kræves mere strøm, installeres der en varmelegeme med 1,5 kW eller 2 kW. Vælg et varmeelement med en sådan strøm, at vandet i tanken kan opvarmes til +50 + 650 ° C om cirka en time.

Derudover kan vandvarmeren i hyttevasken have en termostat til at tænde / slukke for apparatet, når den ønskede vandtemperatur er nået. Desuden er alle produkter programmeret til nedlukning i mangel af vand inde i tanken.

Blandt køberne er produkterne fra sådanne producenter mest efterspurgte:

 1. Aquatex. Varmeapparatet til disse vaskerier virker fra el, opvarmning i 1 time vand i tanken (15 liter) til + 650C. De fleste modeller er lavet af træ, så de ser harmonisk ud på dacha. Vasken i håndvasken af ​​denne producent er lavet af rustfrit stål, så designet er longevous (tjener fra 7 år). Priserne på produkter fra Aquatex starter fra 2200 rubler.
 2. Alvin. Håndvaske fra en sådan producent kan være velegnet til både sommerkøkkener og til en garage. Modellerne er hovedsageligt repræsenteret af stålkonstruktioner af forskellige farver. Tanken i sådanne dræn har et volumen på 20 liter. På bagsiden af ​​Alvin håndvaske er der en åbning til forbindelse til afløb. Produktets levetid er mindst 5 år, og prisen er fra 1200 rubler.
 3. Moidodyr. I denne brugers håndvaske med et reservoir på 15-25 liter kan vandtemperaturen opretholdes ved + 550 ° C. Priserne på design fra Moydodyr begynder på 2100 rubler. Korrekt pleje af produktet tillader brugen af ​​sådanne håndvaske op til 10 år.

Håndvask til dacha egne hænder

Hvis du ikke kan lide nogen model af den opvarmede håndvask blandt dem, der er til salg, er der altid mulighed for at lave en dacha-vaskeri med dine egne hænder.

Rammen skal være hård nok og stærk nok til at kunne klare vaskens og vandtankens vægt. Formen af ​​en sådan ramme kan være meget forskelligartet.

 • Først lav en skitse af de fremtidige rammer, som noterer placeringen af ​​vigtige elementer. Det optimale valg til et selvfremstillet skelet hedder en metalprofil. Før forbindelsen til dens elementer skal profilen behandles med en sammensætning med en korrosionsvirkning. Svejsning eller fastgørelse med bolte bruges til at forbinde rammedele.
 • Om ønsket kan rammen også laves træ, fordi bearbejdning af strålen er meget lettere end metal. Selv behandling med beskyttelsesmidler giver imidlertid ikke langsigtet service til et sådant skelet. Bogstaveligt talt et par årstider, og det bliver nødt til at blive repareret eller helt erstattet.
 • Dernæst skal du vælge materialet, som skal være skåret skelet. Normalt er valget repræsenteret af plader af plast eller metal, såvel som fugtisoleret krydsfiner, men du kan vælge andre egnede materialer. Hvis det ønskes, er beklædningen dekoreret med en indretning, som ikke kun kan påvirke det æstetiske udseende af kantstenen, men vil også blive en ekstra beskyttelse.

Vasken kan være gammel (for eksempel, hvis den forbliver efter reparationer i huset), og en ny. Hvis du køber en ny vask, anbefales det at vælge et produkt af rustfrit stål, da det er mere bekvemt at betjene og vedligeholde.

Ud over vasken skal du lave et afløbsrør (det kan være konventionelt eller bølgepapet), samt en beholder, hvor vandet vil afløb. Hvis der er kloak i området, skal du passe på at tilslutte håndvasken til den.

Tanken til vand kan være en gammel beholder lavet af plast, en ny færdigbeholder med det krævede volumen, samt en metalkonstruktion lavet ved svejsning. Vær opmærksom på installationen af ​​ventilen i et sådant reservoir, idet det anvendes som tætningsmiddel og tætnings pakninger. Endelig skal du installere TEN for den valgte effekt.

Håndvaske med mulighed for at opvarme vand er sikre anordninger, fordi de sørger for, at varmeren lukkes i tilfælde, hvor tanken ikke er fyldt med vand til et minimumsmærke.

Det er vigtigt at følge disse anbefalinger:

 • Hvis du forlader dacha, tag stikket ud af stikkontakten.
 • Glem ikke at overvåge tankens fylde, og tilsæt regelmæssigt vand.
 • Hvis enheden er i gaden, er det tilrådeligt at beskytte det med en baldakin.
 • Når du installerer i et feriehus, skal du kontrollere ledningerne (vil det modstå lasten fra varmeren)?
 • Lad ikke børn lege med enheden.

Drift i den kolde årstid

Hvis du planlægger at bruge taxen om vinteren, skal den installeres i huset, mens du vælger en model med en effekt på mindst 1,5 kW (til en 15 liter tank) anbefales. I et andet tilfælde vil enheden hurtigt miste varme, så det bliver svært at få varmt vand (for ikke at nævne varmt).

For tidspunktet for fravær af lejere i landet skal enheden afbrydes fra strømforsyningen.

 • Køb en hyttevask med en funktion af opvarmet vand, vurder materialet, hvorfra det er lavet. Hvis du har brug for et produkt, der kan tjene lang tid, skal du vælge en model med et stativ eller en piedestal af metal eller andre fugtighedsbestandige materialer. Tanken af ​​emaljeret eller galvaniseret metal vil vare længere end plastik.
 • Vurder den tankkapacitet, du har brug for. Hvis en stor familie bor på dacha, eller hvis du planlægger at tilbringe flere måneder uden for byen, vil det være mere bekvemt at bruge et håndvask med en tilstrækkelig stor tank. Dem, der kommer til landhuset lejlighedsvis vil have nok og lille kapacitet tank.
 • Det er også vigtigt at evaluere effekten af ​​varmeelementet. Hvis du hurtigt vil få varmt vand, vil du uden tvivl passe på modellen med en kraftigere TEN, men glem ikke, at en sådan håndvask kræver mere elektricitet.
 • Find ud af hvilke ekstra funktioner producenten tilbyder. For eksempel er der modeller af dacha håndvaske, hvor vandtemperaturen kan opretholdes, og et afbrydelsesprogram kan også programmeres.

Sink-water lily til at placere over vaskemaskinen

Dimensioner af dræn og håndvaske

Vælge den bedste håndvask til sommerhuse

Håndvask-moydodyr til dacha eller have

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Håndvaske til opvarmede dachas: suspenderet, konstruktioner med kantsten. Oprettelse af et fundament. Valg og installation af et varmeelement

Mange sommerboere udstyre ikke deres hjem med vand og spildevandssystemer for at spare penge. Ikke desto mindre vil hver af dem have noget varmt vandforsyning, der er nødvendigt både til morgenhygiejniske procedurer og til vask, samt andre husholdningsbehov. Billig og effektiv løsning i dette tilfælde vil være en håndvask til en opvarmet villa.

Håndvask med opvarmning - varmt vand uden problemer

Hovedelementet i konstruktionen er en vandvarmer. Ellers er denne enhed meget lig den sædvanlige og alle de vanlige håndvaske til at give uden opvarmning.

Funktionsprincippet for anordningen adskiller sig ikke fra processen med vandopvarmning i konventionelle kedler. Hovedfunktionen er, at håndvasken til opvarmet vanddacha skal fyldes på egen hånd og konstant overvåge væskeniveauet i tanken for at undgå brud på varmeelementet.

Mere komplekse og dyre systemer er udstyret med specielle sensorer, som giver dig mulighed for uafhængigt at justere vandtemperaturen og slukke for varmen, hvis tanken er fuldstændig tømt.

Funktioner af designet af en bulkvarmer

Prisen på sådanne systemer gør dem ret overkommelige.

Et opvarmet håndvask er et glimrende valg i tilfælde af at sommerhuse bruges som midlertidige huse fra blokbeholdere.

Dens installation kræver ikke tilstedeværelse af vand og spildevandsledninger.

Der er tre hovedtyper af sådanne vandvarmere:

 • Ophængt land vandtank;
 • håndvask til en opvarmet dacha med en kantsten - ofte brugt et alternativt navn - "moydodyr";
 • håndvask uden kantsten.

Lad os overveje hver af sorterne mere detaljeret.

Suspenderede strukturer

Dette er en lille enhed, som kan placeres i ethvert rum. Dens vigtigste træk er dens kompaktitet. Bruges, når du skal spare så meget plads som muligt.

Til fastsættelse kan du bruge specielle beslag. Det er tilrådeligt at købe pålidelige ankerbolte, da vægten af ​​tanken fyldt med vand vil være meget signifikant.

Kompakte vandvarmere uden kantsten

Dette er en forbedret version af ovenstående konstruktion. Håndvask til opvarmet dacha uden kantsten er installeret på specialstøtter lavet af et metalhjørne eller profileret rør, hvilket giver stabilitet og pålidelighed.

Fordelene ved sådanne modeller omfatter:

 • ergonomi;
 • styrke;
 • Muligheden for at bruge i fri luft - for disse metaldele er dækket af en speciel korrosionsforbindelse, der beskytter mod nedbør.

Vandetanken tillader at opvarme ca. 10-15 liter væske.

Med henblik på økonomiske udgifter udstyre mange producenter håndvaskerne med en speciel magnetkran med klemmekanisme. Dette tilføjer bekvemmelighed ved brug af enheden: vand strømmer, når stangen er låst i op-stilling, så snart den sænkes - væsketilførslen stopper.

For at vaskebordet skal fungere korrekt, skal det regelmæssigt betjenes.

For at gøre dette er det tilstrækkeligt at smøre og rengøre komponenterne og heller ikke at fungere i mangel af vand i tanken.

Den mest bekvemme og pålidelige i drift er et dachabassin med opvarmet rustfrit stål. I dette tilfælde kan du helt glemme korrosionen af ​​metaldele.

Billede af håndvask med opvarmning uden kantsten

Det mest bekvemme design.

Den består af følgende dele:

 • piedestaler - fremstillet af metal, massivt træ eller spånplader, beskyttet af vandtæt belægning;
 • skaller - der er sorter af plast eller rustfrit stål;
 • vandvarmer.

Vandtanken er fastgjort i den øverste del af "moydodyra". Vasken er anbragt i bordpladen, og i bunden er der en tank til opsamling af snavset vand. Det positive punkt er, at skraldespanden er skjult fra visning ved glidende eller svingende døre.

Nogle modeller er udstyret med ekstra skabe eller skuffer samt en enhed, der giver mulighed for at udstyre en kontinuerlig udledning af brugt vand til en enkelt septiktank eller en rende.

Mange håndvaske er nemme at montere og demontere, hvilket gør "moydodyr" praktisk til transport.

Enhver af de ovennævnte håndvaske kræver arbejde med elektricitet.

Hvis webstedet endnu ikke er forbundet til det fælles netværk, vil lejen af ​​dieselgeneratoren til dacha hjælpe.

Denne enhed muliggør funktionen af ​​mange nødvendige enheder.

Før du køber en opvarmet håndvask - rustfrit stål, plast eller andet materiale - er det ikke ude af sted at lære nogle tips.

Det er selvfølgelig ikke en præcis instruktion at følge ubetinget, men de vil gøre valget mere bevidst:

 1. Vælg tankvolumen. Hvis villaen kun af og til bliver besøgt, er en 10-liters beholder tilstrækkelig. Fordel - hurtig opvarmning af vand. Flere voluminøse tanke tillader ikke kun at vaske deres hænder, men også at vaske op, grøntsager, lave mad og så videre.
 2. Vælg effekten af ​​varmeelementet. Det afhænger af opvarmningstiden, såvel som mængden af ​​forbrugt elektricitet.

Selvbetonet håndvask med opvarmning

Hele konstruktionen består af fire grundelementer, som giver dig mulighed for at lave et håndvask med dine egne hænder uden at have erfaring med låsesmedarbejde.

 1. Racket. Nødvendigt, hvis du beslutter dig for at lave en håndvask uden en kantsten. Det tjener til at reparere opvarmningstanken og vasken. Til produktion er det tilrådeligt at anvende en træstråle med passende tværsnit eller et metalhjørne. For at holde strukturen længere skal træet behandles med et antiseptisk middel, og metallet med en korrosionsforbindelse.

Til stativet kan du bruge metalrør

 1. Vandtank. Fix det til toppen af ​​stativet. Volumenet beregnes ud fra antal beboere og hyppigheden af ​​brug af håndvasken. Hvis kapaciteten er lille - der er ikke nok vand, en stor mængde - mængden af ​​energi, der kræves til opvarmning, vil stige.

Til en tank, enhver plastbeholder

Tanken kan købes i en butik eller laves uafhængigt af metal eller tæt plast. Sidstnævnte mulighed er at foretrække, da det uden besvær gør det muligt at installere en kran og et varmeelement.

 1. Vasken. Det er bedre at købe en ny eller afhente en brugt.

Du kan bruge enhver passende vask

 1. En kantsten. Ethvert materiale, der er beskyttet mod fugt, anvendes til dets produktion.

Valg og installation af et varmeelement

Varmvarmeren er hovedelementet i håndvasken med opvarmet vand. Varmeapparatet er bedst egnet. Vælg modeller udstyret med en termostat, der stopper opvarmning efter at have nået en bestemt temperatur. Andre parametre forbliver efter eget valg.

Opvarmningselementet skal købes i bygningsbutikken

Monter varmeren på siden af ​​beholderen tættere på bunden. Så du beskytter strukturen mod skader, når vandet løber ud i tanken. Kontakterne er placeret på siden og er godt beskyttet mod stænk, der kan medføre kortslutning. (Se også artiklen Håndvask til dachas: funktioner.)

Når du vælger en håndvask model, skal du styre dine egne behov og præferencer. I tilfælde af selvfremstilling kan du give plads til fantasi: at udstyre håndvasken med spejle, hylder, skuffer og så videre.

For mere information om de forskellige fremstillingsmetoder, se videoen i denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 4 = 2