30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Glasdør til sauna

Glasdør til bad og sauna: dimensioner og konstruktion

Badetraditioner blandt folk, der bor i de nordlige breddegrader, har status som national skat. For mange fans af russiske bade og finske saunaer er det vigtigt at nøje overholde disse traditioner, selv i små ting. Brug en glasdør til at adskille dampbadet fra vaskerummet, det kan virke for usædvanligt for dem. Men rimeligheden af ​​en sådan løsning er indlysende, og døren til dampbadet får i dag dimensioner, der er behagelige for en person.

Damprum - det største rum i badet. Våd varm damp i et russisk bad eller tør opvarmet luft i en sauna - grundlæggende revitaliserende middel af disse procedurer. En uforudsigelig lugt af opvarmet træ husker alle, der nogensinde har været i et rigtigt bad. Derfor er en lime eller asp foder på vægge og loft på et dampbad uhørlig, det er en uadskillelig del af fænomenet. Det samme indtil for nylig tilhørte dørene i badet.

Efterbehandling materialer og strukturer i badet, især i dampbadet, oplever ekstreme belastninger fra fugt og høje temperaturer. Træet er især udsat for sådanne indflydelser, at det nu længe er blevet taget i betragtning af de nuværende herrer at forsyne og udstyrede bad og sauna.

Døren til dampbadet fra en række linde eller eg (især fra eksotiske racer) - en særlig ting. Den sælges på markederne adskilt fra andre, ser mere grundig ud, og prisen for den er mere signifikant. Dens design giver mulighed for at tørre ud fra en pludselig udsving i luftfugtighed og lufttemperatur. Dørbladet rekrutteres fra de udvalgte tykke brædder på den forbindende kileformede stråle, skæres ind i rillen uden lim. Denne bar giver dig mulighed for at deformere træet fra at absorbere fugt og tørring for at undgå sprækker, trykke på brædderne i en retning - fra den brede ende til den smalle. Dette opnår hovedmålet - for at forhindre varmetab, at opretholde den ønskede atmosfære i dampbadet.

Denne størrelse svarer til størrelsen på en lignende dør. En autentisk trædør til dampbadet til et russisk bad er ikke lavet bredere end 600 mm og over en og en halv meter. Det menes at dette kan holde dampen længere, når du åbner døren, men for en stor person skabte dette altid alvorlige problemer.

Gamle traditioner eller et nyt niveau af komfort?

Tilhængere af fortidens arv på et hvilket som helst felt kan respekteres af fasthed af synspunkter. Der er sådan i badbranchen. De er overbeviste om, at den mindste afvigelse fra processen udarbejdet i århundreder, negerer fordelene ved den for sjæl og krop. Måske. Selvom komfuret til et russisk bad, der er druknet i sort og mos som varmelegeme til vægge - det er for ekstreme eksotiske. Meget mere velkendt nu elektrisk komfur-radiator til sauna eller automatisk dampgenerator til hammam.

Moderne mand er vant til et højt niveau af komfort overalt, så behovet for at bøje hovedet for at komme ind i dampbadet virker trættende for ham. Derfor erstattes en lav og tung trædør i stigende grad med et let og behageligt glas. Dens størrelse adskiller sig lidt fra de sædvanlige indvendige døre, og design, fittings og installationsmetoder påvirker ikke fordelene og nydelsen af ​​at besøge dampbadet i saunaen eller saunaen.

Valget af en dør til en terma til fordel for en glaskonstruktion bør fra analysen af ​​plus og minus. Sidstnævnte omfatter:

 • Uanvendte taktile fornemmelser. Berøring af en opvarmet træoverflade er mere almindelig for bad og sauna, selvom de varmeledende egenskaber ved moderne glas gør det muligt at undgå ubehagelige følelser med utilsigtet berøring.
 • Skrøbelighed. At bryde et hærdet glas lærred er meget vanskeligt, men dumt muligt. I dette tilfælde er det umuligt at blive såret af skarpe store splinter, fordi glasset smuldrer i krummer.
 • Høj pris. Den største ulempe, kompenseret af bekvemmeligheden i brug, pleje og holdbarhed.

Fordele ved den gennemsigtige dør i dampbadet er forskellige, og deres vægt bestemmes ud fra en bestemt situation:

 • Ubegrænset levetid. Hvis der ikke er nogen ekstraordinære dynamiske effekter, kan en kvalitet og korrekt installeret glasdør, der adskiller dampbadet i badet, tjene i meget lang tid.
 • Modstandsdygtig overfor fugt og temperatur. Funktionen af ​​en sådan dør er ikke afhængig af den omgivende atmosfære og ændres ikke over tid.
 • Hygiejnisk og praktisk pleje. Glas er ikke genstand for biologisk skade, der er forbundet med træ: det rotter ikke, bliver ikke smittet med svamp, støber ikke. Det er nemt at rengøre og vaske på nogen måde.
 • Yderligere belysning. I dampbadet bliver det lettere uden yderligere specielle fugtbestandige lamper, mens lyset er behageligt for øjnene - spredt og ikke lyst.
 • Stilfuldt udseende. Du kan vælge den rigtige dør for enhver indretningsstil. De bedste prøver af glasdug er dekoreret med sprøjtning eller tegning. Dette øger blandt andet deres synlighed, hvilket hjælper med at undgå mulige skader.

Et sådant produkt er mere rimeligt at købe i kombination med passende ramme og beslag. Så er der ingen grund til at bekymre sig om at holde det nødvendige mikroklima i saunaen eller saunaen. Installationen af ​​døren på anbefaling af producenten giver dig mulighed for at opnå den ønskede tætning og brugervenlighed. Døråbningen til terma er i dette tilfælde meget lille i højde og bredde fra det sædvanlige - indgang og interroom.

De modulære dimensioner af canvasesne fra de førende producenter af glasbaddøre adskiller sig lidt fra indenlandske og udenlandske standarder for boliger. Bredden på døråbningen er i området fra 700 til 1000 mm, og højden er 1890 - 1990 mm. En lav og smal indgang til dampbadet i et russisk bad forbliver for beundrere af gamle traditioner i badehusprocessen.

Forskelle for russiske bade og saunaer

Glasdøren findes i stigende grad i små private bade og i store fritidsfaciliteter, i russiske dampværelser, i saunaer, i hammam osv. Der er særlige egenskaber for hver type, som er bestemt af kravene til luftfugtighedens egenskaber i rummet.

For et russisk bad, hvor mesterstammerne skaber det rigtige mikroklima, sprøjter ud den rigtige mængde væske på glødelampen, er det vigtigt at holde visse fugt. For at opretholde den nødvendige koncentration af vanddamp er en tærskel opfyldt. I saunaen - en anden funktion. For hende er det vigtigt harmonisk luftcirkulation, så i saunaen er der ofte et mellemrum mellem gulvet og nederste kant af dørbladet. Dette er især vigtigt, hvis der ikke er noget specielt ventilationssystem.

Generel og "jern" regel for alle typer bade - døren til dampbadet åbner kun udenfor. Hvis en person bliver ubehagelig i en terma, så burde han ikke have svært ved at komme ud.

Det er vigtigt at vælge de rigtige beslag til glasdøren. Den mindste tykkelse af glaspladen til døren til dampbadet er 8 mm, vægten af ​​en kvadratmeter af en monolit af denne tykkelse er ca. 25 kg. Derfor kræves kraftige og pålidelige vægte af et specielt design og den krævede størrelse. Det anbefales at bruge 3 sløjfer. Det skal huskes det Metaldele er korroderede, især i varm luft mættet med vanddamp. Belægninger til sort metal, selv de mest moderne er ikke nok, output er et rustfrit stål af høj kvalitet.

Det er bedre at opgive bolden snap-lås, og brug en korrekt justeret magnetisk. Sådanne tilbehør undgår uventede problemer ved fastklemning.

Fra de klassiske trædøre til dampbadet forblev traditionen for store og komfortable træhåndtag. Når de installeres på glasset, suppleres de normalt med en silicone pakning - så de monteres mere tæt og pålideligt.

En kompetent installation i tilfælde af brug af en glasdør er særlig vigtig. Hvis du vil gøre det selv, Det er værd at invitere en assistent - Manipulere en glasmonolit alene er meget vanskeligere end træ. Men for en person, der er bekendt med minimale færdigheder inden for byggeri og ejer et håndholdt elværktøj, er ingenting umuligt, og du kan gøre det uden dyre fagfolk. Følg kun producentens anvisninger. Hvis du fastgør fiksene med høj kvalitet, skal du holde hængslets lodrethed, selv et tungt glas i fast størrelse er let at flytte, når du åbner og lukker, uden at skabe ulejlighed.

Glasdør af normal størrelse, praktisk til voksne og børn, lys i udseende og pålidelig i drift, gør det behageligt at slappe af i saunaen eller saunaen i et privat hus.

Glasdøre til dampbad: installationsanvisninger

 • Creme til eksotisk fodsvamp
 • Kapsler fra parasitter
 • Kompleks Sustalife til fælles restaurering

Et moderne bad kan godt se stilfuldt og originalt uden at miste sit direkte funktionelle formål. Et af de elementer, der kan betydeligt "opdatere" badkomplekset - glasdøren ind i dampbadet. I så fald overgår en sådan byggevirksomhed på mange måder endog sin klassiske "fyr" - en dør af træ. Hvis du ser din sauna i et moderne design, foreslår vi at du prøver din hånd og installerer døren fra glasset i dampbadet med egne hænder.

Fordele ved glasdøren til dampbadet

De vigtigste krav til glasdøren til installation i dampbadet adskiller sig ikke fra krav til døre af træ - det er sikkerhed og tæthed. Vær opmærksom på dette ved valg af et produkt og overvej kun varme- og slagfaste versioner af hærdet glas.

 1. Modstand mod aggressivt dampbadmiljø. Hærdet glas lænker ikke sig selv til deformerende virkninger af høj luftfugtighed og temperatur, og derfor opretholdes form og funktionalitet af døren i meget lang tid.

Typer af glasdøre til dampbad

Byggemarkedet tilbyder i dag et bredt udvalg af sådanne produkter, så du kan vælge alle glasdøre i dampbadet - glasets størrelse, farve, udseende og tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer vil være i stand til at løse designproblemet af enhver kompleksitet. Så i sortimentet af mange producenter finder du døre fra hærdet glas i et gennemsigtigt, matteret spejl eller dekoreret version af forskellige farver (grå, grøn, "bronze"). Selvom du ikke finder en færdigmodel, der passer til din ide om størrelse eller indretning, bliver du lavet til ordre.

 • Læs gennemgangen af ​​et omfattende middel til hæmorider Proctolol
 • Sådan taber du på 20 kg - rigtige anmeldelser af Guarchibao

Forinstallation af glasdøre i dampbad

At installere en glasdør i dampbadet var vellykket og den højeste kvalitet på forhånd giver følgende punkter:

 • Målingsnøjagtighed. Vær opmærksom på, at det færdige produkt fremstillet af hærdet glas ikke kan "korrigeres" under installationen som en træ. Derfor skal du nærme målene: Hvis du bygger en sauna, skal døren til dampbadet have et lille mellemrum (ca. 5 mm).

Krav til beslag til glasdøre i dampbadet er de samme som ved trædøre. De skal være modstandsdygtige over for fugt, må ikke brænde og være nemme at bruge. Men æstetiske krav i forbindelse med glasprodukter bliver også vigtige. Derfor skal du være opmærksom på valg af tilbehør inden du installerer glasdøren i dampbadet. Her vil prioritere de materialer med anti-korrosive egenskaber (for loops) samt træ af løvfældende træer (for håndtag og dørkarme), som er i stand til at modstå den tunge dørbladet.

Teknologien til at installere glasdøre i en terma

Når du har forberedt et sted til montering af glasdør til dampbadet, valgt og købt selve døren, hyret støtte fra "assistent", kan du begynde processen med installation af dørbladet. Ved udpakning døren ikke anbefales at forsinke trælameller på emballagen - de kan bruges til stabling lærreder på gulvet for mere komfortabel at løfte det fra sidstnævnte.

Glasdøre i dampbadet - en moderne løsning, der giver dig mulighed for at indse de fedeste ideer med hensyn til interiør uden skade i form af funktionalitet. Samtidig er processen med at installere sådanne døre ret overkommelig for selvstændig gennemførelse: det vigtigste er at tænke igennem alle nyanser i forvejen og følg vores instruktioner omhyggeligt.

Glasdøre til sauna og sauna: til og fra

Uerfarne badstuer henviser til glasdørene til bade og saunaer med mistanke. Og pludselig sprængte overophedning? Og hvad hvis du ved et uheld rammer en afføring og det drys? Er det muligt at installere selv? Det viser sig, at al denne frygt er forgæves. Det er nok at præcisere størrelsen af ​​din dør, se billed- eller videoinstruktionerne, og du kan selv sætte døren på.

Glasdøre: fjern myter

Først og fremmest er det værd at forstå, at glasdørene til badehuset ikke kunne sælges, hvis producenten ikke havde givet alle disse øjeblikke. Så lad os fjerne frygt.

 1. Hvad hvis det bryder med varme? Døre i damprummet kommer ikke fra almindeligt vinduesglas, men fra tykt og varmebestandigt. Materialet er specielt hærdet ved høje temperaturer, og dens tykkelse er sjældent mindre end 10 mm.
 2. Hvad hvis det bryder og sårer nogen? At bryde et sådant tykt glas er ikke en simpel opgave. Men selvom denne situation sker, vil risikoen være minimal. Solbrændt glas bryder op i små stykker uden skarpe kanter.
 3. Og hvis døren vil slukke damp på grund af dårlig stramhed? Det afhænger af det rum, hvor du vil installere det. I saunaen er der for eksempel en særlig plads i døren, hvorigennem ekstra damp vil forlade. I en sauna er det selvfølgelig bedre at have en trykdør. Men en højkvalitets glasdør med en korrekt organiseret tærskel og velinstallerede pakninger vil tjene meget bedre end et visnet træ.

Hvad der virkelig er at frygte er, at uopmærksom gæster kan "snap" ved denne dør hele vejen. Fordi med passende pleje er glasset helt gennemsigtigt og næsten usynligt. Derfor anbefaler kønnere tonede, farvede eller mønstrede mønstre. Men en sådan dør vil ikke dele dit firma i dampskibe og vacationers, du vil alle være i syne af hinanden.

Et andet problem er, at ikke alle dobbeltværelser giver dig mulighed for at installere en sådan dør. Traditionelt er et bad et værelse med et lavt loft. Eller døren skal være lav for at udlede en minimum af opvarmet luft. En glasdør under 190 cm er svært at finde. Nogle mennesker kommer ud af situationen som denne: Bestil et stykke hærdet glas af den størrelse, de har brug for, og de monteres manuelt i døråbningen.

Den største ulempe: det handler om prisen

Eksperter siger, at den største ulempe ved glasdøre er deres høje pris. Du kan selvfølgelig vælge en billigere model. Men den økonomiske mulighed vil være meget værre end trædøre, som du kan købe for de samme penge. Derfor, hvis du vil dekorere din sauna eller sauna på en moderne måde, er det bedre at bruge det. Kvalitetsdøren skal ikke være tyndere end 7 mm i tykkelse. Med sådanne dimensioner vejer det meget, så du skal rette det mindst tre sløjfer. På gode døre er der installeret magnetiske låse. De skal også være mindst tre. Så de vil holde døren sikkert, men når de åbnes, vil de ikke gribe ind.

Men efter at have betalt et ryddeligt beløb, får vi mange fordele, at en glasdør har:

 • det kan ikke brændes;
 • det svulmer ikke og vil ikke tørre ud som en træ;
 • det er nemt at vaske;
 • levetiden for en sådan dør er uendelig, hvis du redder den fra sammenbrud;
 • Det er bedre med hensyn til sikkerhed, fordi dampskibene altid er i øjnene af deres venner, og dette reducerer sandsynligheden for uforudsete situationer.

Selvfølgelig kan glasdøren i et traditionelt bad med høj luftfugtighed tåle, og så vil nogle af disse fordele forsvinde. Men det kan bruges som et improviseret hygrometer, som hjælper med at bestemme, hvornår koncentrationen af ​​damp i badet vil være optimal. Og for at undgå kondens på glasset, kan du installere opvarmede døre. Men de er meget dyrere.

Rådet. Hvis du tvivler på, at i dit værelse vil du være i stand til at installere denne dør tæt, kan du løse dette problem på bekostning af ovnen. Når du vælger en komfur, stop med en model, der kan opbygge et dampbad, hvilket er 1-2 kube mere end din.

Installation af en glasdør: Beslut dig selv eller tillid fagfolk?

Installation af en glasdør er ikke en nem opgave. For det første er det stadig skrøbeligt. For det andet - tungt. For det tredje er det nemt at gøre denne dør traumatisk uden at kende nuancerne. Derfor, før du beslutter dig for at lægge en sådan dør i dit bad, skal du omhyggeligt læse instruktionerne.

En dør med en trækasse er installeret, når arbejdet med dampbadets vægge er helt færdigt. Hvis din dør er i en metalkasse, skal du sætte den op til mål.

 1. Afmonter emballagen. Træplader fra den ligger på gulvet, så de kan lægges på en glasdug. Det er svært at løfte det fra gulvet.
 2. Løsn låseskruerne. Fjern bøjlerne og slip glasset ud af rammen. Overfør lærredet til de forberedte strimler.
 3. Installer kassen i åbningen. I dette tilfælde skal du vælge hvilken retning du foretrækker: venstre eller højre. Fastgør strukturen med kiler.

Så glasdøren til et bad eller en sauna er et moderne fænomen. Det var som progressiv banshchikami, fordi det er let at passe på og det, i modsætning til træet, deformerer det ikke. Producenter af kvalitetsdøre har forudset alt for at sikre, at deres produkter ikke er skrøbelige, skadelige eller utætte. Den eneste ulempe er en høj pris.

Instruktioner til installation af sauna dør: video

Glasdøre til bad: foto

 • Mini-bad til dachas: hvordan man bygger dit eget lille dampbad
 • Opførelse af et bad: hvordan man opretter en mursten skorsten. Trin-for-trin instruktion til redigering med egne hænder
 • Effektiv ventilation i et bad i en termæ: hvordan man laver egne hænder
 • Vi mestrer os selv: højkvalitets loft til bad

Opmærksomhedskonkurrence for vores abonnenter!

Vi spiller 10 sæt automatisk vanding "Gardena"

Så en gang om ugen sender vi en fordøjelse med de mest populære artikler.

* Du kan til enhver tid afmelde dig fra dette nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + = 12