30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Gardiner under badet

Hvorfor har vi brug for et gardin under badeværelset, og hvad er bedre end en skærm?

I dag kan du finde på salget bade, hvis ydre overflade ikke er mindre end den indvendige finish. Sådanne modeller installeres som regel på dekorative yndefulde ben og behøver ikke yderligere design. Men ikke alle har råd til at købe et dyrt bad, og i billigere modeller er den ydre skal ikke til rådighed. I dette tilfælde er rummet under badeværelset bedst lukket. Du kan gøre dette ved at installere en skærm, men der er en alternativ mulighed - et gardin under badet.

Når der udføres reparationer i badeværelset, sker der ikke små ting. Det er vigtigt at tænke igennem og korrekt vælge alle detaljer i interiøret. For eksempel, hvis badets etablerede budgetmodel, så skal du straks tænke på, hvordan du lukker rummet under det.

Der er flere måder at løse dette problem på. Du kan bruge tid på at opbygge en hovedstadskatvandring fra en mursten eller andet materiale. Mange vælger installationen af ​​skærmen - den færdige struktur, som kan købes i butikken.

Men der er endnu en mulighed - gardiner til et bad, en sådan løsning kan implementeres selvstændigt, og den er fuldstændig pålidelig, og hvis et glidebord er installeret, vil rummet under badekaret være praktisk til opbevaring af forskellige ting.

Hvilke materialer kan jeg bruge?

Hvis glidebordet skal fremstilles internt, er det værd at være særlig opmærksom på udvælgelsen af ​​materialet. Det er nødvendigt, at det valgte materiale har de relevante egenskaber, således at gardinet kan udsmykke badet i lang tid:

 • Mekanisk styrke. Denne egenskab adskiller produktets levetid, så det er nødvendigt at vælge materialer, der har stor modstand mod mekanisk skade.
 • Vandmodstand. Ligesom alle genstande i badeværelset skal det ikke nedbrydes under indflydelse af fugt.

 • Evne til at spare farve. Hvis du vælger et materiale med lyse farver, er det ønskeligt at beholde det i sin oprindelige form i lang tid. I de fleste tilfælde brænder materialerne ud i solen, og da vinduet generelt ikke findes i badeværelset, er modstandsdygtigheden over for UV-stråling ikke særlig vigtig.
 • Plasticitet. I dag har ikke alle bade en rektangulær form, der er både vinkel- og asymmetriske modeller. På badets form afhænger af, hvordan gardinet er fastgjort, desuden skal materialet til et sådant produkt have tilstrækkelig fleksibilitet og duktilitet.

Typisk er glidebordet, der er installeret i stedet for skærmen, fremstillet af de samme materialer som gardinet, som bruges til at beskytte mod stænk, det vil sige fra vinylfilm eller polyester - et specielt stof med fugtafvisende imprægnering.

Tip! I de fleste tilfælde er brugen af ​​PVC mere praktisk, da glidende gardiner af dette materiale er mere holdbare og har bedre evne til at afstøde vand end væv. Det eneste, som vinyl mister til polyester, er i modstand mod udbrændthed. Men hvis der ikke er noget vindue i badeværelset, så kan denne omstændighed forsømmes.

Hvornår er gardininstallationen hensigtsmæssig?

Der er tilfælde, hvor skydedækket, der er installeret under badet, er mere praktisk og praktisk end standardskærmen. For eksempel:

 • Hvis en badekar model vælges af en ikke-standard form eller størrelse. Under et sådant bad for at afhente den klare skærm er meget svært, men glidende gardinet er ret passende.
 • Hvis det generelle design af badeværelset indebærer brug af et gardin, som beskyttelse af rummet under badeværelset. Denne løsning er fantastisk til interiør af en romantisk retning, især for retro stil.

 • Gardinen er den bedste løsning, hvis rummet under badeværelset er planlagt til at være lukket alene, da denne mulighed er den mindst besværlige.

Hvad er fordelene ved at bruge gardiner?

Brugen af ​​gardiner for at lukke rummet under badeværelset har et tilstrækkeligt antal plusser, her er de vigtigste:

 • Nem installation og praktisk brug.
 • For at installere behøver du ikke betydelige kontantudbetalinger.
 • En selvfremstillet glidende gardin kan laves til et bad med enhver størrelse og form.
 • Installationen af ​​glidende gardiner giver ejeren nem adgang til badet. For at komme på toilettet behøver du ikke at demontere designet eller arbejde i en ubehagelig position.
 • Lukkeren kan laves manuelt. Materialer, der kræves til fremstilling, sælges frit på ethvert marked, og deres køb vil være meget billigere end at købe en klar skærm.

Planlæg dig selv at lave og fastgøre skydedækket under badet, du skal først bestemme fastgørelsesmetoden.

Der er flere måder at fastsætte:

 • Cornice er metal eller bar til gardiner. Disse dele kommer i forskellige størrelser og former, oftest lige, buede og kantede. Cornices lavet af aluminium eller rustfrit stål, har en høj grad af styrke og varer længe.
 • Fastgørelse på en streng. I dette tilfælde vil det være en meget let konstruktion, der kan gemmes under badets side.
 • Baguette med fastgørelseskroge. Denne mulighed vælges af dem, der ikke har tid til at lave hjemmelavede cornices. Du kan købe baguetter af den rigtige størrelse i enhver butik af byggeri eller husholdningsvarer.

Det er nødvendigt at måle længden og bredden af ​​det fremtidige gardin. Derefter skæres den del af den nødvendige størrelse ud af det valgte materiale og efterlader 2 cm af kvoten. Kantene anbefales at syes på symaskinen, hvilket gør en hæmning, hvilket vil styrke de mest sårbare steder, og det vil vare længere. Bagsiden er bare at fastgøre cornice til væggene under badeværelset og hænge et fremstillet gardin på det.

Så gardinet under badet - det er ret æstetisk, praktisk og billig løsning på problemet med design af badeværelset. Alle nødvendige materialer til selvfremstilling købes let i butikken. Og evnen til at bruge materiale i forskellige farver og nuancer giver dig mulighed for at vise din kreativitet og smag.

Kommentarer er lukket.

© Jeg er i Vanna.ru, 2014-2017 - Alt om reparationen på badeværelset.

Er det hensigtsmæssigt at curtain under badeværelset i stedet for en skærm eller hvordan man gør en budget løsning stilfuld

Stilfulde accenter i badeværelset - dette er selve højdepunktet, hvilket gør stilen unik, unik og attraktiv. Og hvis ideen har en anvendt betydning, betyder det, at dens gennemførelse var en succes. Gardinet under badet i stedet for skærmen er altid en usædvanlig og elegant løsning. Gæsterne vil straks lægge mærke til og værdsætte den fantastiske idé.

Hvorfor kan jeg nægte skærmen til et bad ↑

Der er en udbredt opfattelse, at skærmen under badet har en positiv indflydelse på strukturens stivhed, det bliver mere stabilt og ikke udsat for forvrængning. Faktisk er forholdet mellem installationen af ​​et bad og en skærm af lette materialer, nej. Det er ikke en del af rammen, hvorpå reservoiret hviler, og mere opfylder den dekorative funktion.

Rum under badeværelset bruges rationelt. De fleste lokaler af denne type har et meget beskedent område. Derfor er hvert hjørne vigtigt, hvor du kan sætte eller sætte husholdningsartikler, rengøring, rengøringsmidler osv. Blinden, hvis den bruges i stedet for skærmen, lukker indholdet af det improviserede pantry.

VIGTIGT at vide: Det anbefales at bruge fugtbestandige materialer til gardiner.

Det vigtigste krav til materialer, der anvendes i badeværelset, er fugtighedsbestandighed. Hydrofil tekstilstoffer er næppe egnede - de vil absorbere vand, udvikling af en svamp, skimmel, udseendet af en ubehagelig lugt er ikke udelukket. Typisk er det fremtidige gardin valgt blandt følgende materialer:

 • polyethylen - er af demokratisk værdi, kan farves, med tegninger, mangler omfatter materialets skrøbelighed;
 • polyvinylchlorid - et billigt praktisk materiale, enkelt og uhøjtideligt i omhu, præsenteres i en bred vifte af farver med mønstre, plot kompositioner;
 • vinyl - højkvalitets syntetisk materiale, slidstærk, nem at passe på (maskinvask).

Det skal bemærkes, at vinyl kan anvendes på ethvert billede. I trykkeribranchen er udstyr distribueret bredt, der tillader udskrivning på dette materiale. Udskriften er ikke udsat for vand.

Derudover kan du indse en helt eksklusiv løsning - gardin til badet og gardinet vil blive udført i en enkelt stil eller være en sammensat fortsættelse af hinanden. I dette tilfælde vil den fulde eksklusive være meget overkommelig.

VIGTIGT at vide: Specialister anbefaler at have 2-3 sæt gardiner i badeværelset for rettidig udskiftning af kits.

Hvad skal du installere gardinet ↑

For at installere gardinet under badet, vil der være brug for simple apparater og almindelige husholdningsværktøjer. Først skal du tænke på, hvordan gardinet bliver rettet. Løsningen af ​​dette problem er mulig ved anvendelse af:

 • tagstænger (stænger) af passende længde
 • strenge;
 • baguette med kroge.

Hver af veje har sine fordele og ulemper. Så, for baren er den bedst egnede model af badet med en bred og godt buet side. Corniceen forsvinder helt under det.

Til strengfastgørelse er sådanne designfunktioner ikke vigtige, som for baguetten, som i sig selv er et dekorativt element. Men hvis gardinet er fastgjort til kroge, er det ikke muligt at bevæge det frit langs badet. Stangen eller stængerne er monteret på modstående vægge, eller et hjørne er limet til badekaret, hvortil skruer kan skrues.

Selve gardinet er skåret ud i form af et almindeligt rektangel. Længden svarer til badets længde eller overstiger den, hvis der er et ønske om at få draperingseffekt. Materialernes kanter behandles således, at de ikke opløses eller slettes. Om nødvendigt syes hængsler til placering på cornice, baguette kroge eller stansede øjenlåg.

Hvem hjælper med at lave et gardin under badet ↑

Med arrangementet af badeværelset er det dejligt at gøre meget med dine egne hænder. Men praksis viser: Amatørpræstationer fører sjældent til det ønskede resultat. Påvirker manglen på erfaring, færdigheder i at håndtere ualmindelige materialer.

Der kan være fejl i dimensioner eller direkte i installationen af ​​gardinet. Derudover kan en uerfaret reparatør ikke se en interessant designløsning og følge den praktiske vej, forsømme den æstetiske komponent.

Derfor anbefaler vi at bruge tjenester fra specialister inden for badeværelsesudstyr og indretning. Erfarne fagfolk vil foreslå den bedste mulighed for dit værelse, hjælpe med valg af materialer, udføre kvalitetsinstallation af gardiner og andre indvendige elementer.

Badekarridning: trinvis installationsvejledning

Ikke alle lejligheder kan prale med et badeværelse, der ville være top-bottomed med fliser. For mange lænker badet kun mod væggen, og hele rummet under det er synligt. Men løsningen er - gardinet under badet med egne hænder er i stand til ikke kun at lukke det, men også dekorere rummet.

Blind som bad skærm er passende selv i et aristokratisk hus

Der er en fejlagtig opfattelse af, at gardiner til et badeværelse anvendes som en budgetvariant af en plastikskærm. Faktisk er det ikke tilfældet, fordi:

 • Badet kan være af ikke-standardstørrelser og under det var der simpelthen ikke nogen passende plastikskærm;
 • Gardiner anvendes som dekorelementer sammen med andre lignende tilbehør - gardiner på vinduet, gardiner af vægge mv.
 • Ejere ønsker ikke at "sy" plads under badeværelset, men foretrækker at gøre det usædvanligt, og ofte med egne hænder.

Sæt af gardiner - ikke ualmindeligt i badeværelset, hævder originalitet

Lad os finde ud af, hvordan du laver gardinerne i badeværelset. Da det er sådan, er det mest hensigtsmæssigt:

 • Metal cornice;
 • Særlige baguette med kroge;
 • Fastgørelsestype "streng".

Til denne mulighed vil cornice være mere passende

I dag på salg er det muligt at møde metal kroge eller barer til gardiner af badeværelser, der har form:

Krummet form af cornice giver dig mulighed for at vælge det til ethvert akrylbad

Alle er tilpasset til lang service i et fugtigt miljø takket være en speciel belægning udenfor og inde i de skjulte hulrum.

Tip: Hvis du ikke finder en passende cornice til salg, og beslutter at bruge den traditionelle, skal du lægge specielle fugtabsorberende indersider. De vil beskytte din cornice fra de ødelæggende virkninger af rust.

Fugtighedsabsorberende stoffer i kapslerne beskytter mod skader på indersiden

Fastgørelsen af ​​tagskæggene vil heller ikke være særlig vanskelig for enhver voksen:

 • Bestem monteringsniveauet på cornice under badeværelset - vedhæft det bare;
 • Markér fastgørelsespunkterne på væggene;
 • Monter fastgørelseselementerne - boring huller under dem og fastgør med "skruer" nye skruer;
 • Installer stangen;
 • Klæd skyggen og bestemm den med længde på empirisk længde;
 • Sy eller lim gardinet ved hjælp af et specialtape.

Hvis du vil gøre hele strukturen så lys som muligt, så overvej muligheden for at gardinet under badet bliver fastgjort til strengen.

Til reference: I de sidste årtier er gardiner ligeledes blevet fastgjort i de fleste køkkener i flere etager.

Den drejelige form af fastgørelse giver dig mulighed for at installere cornice i enhver vinkel

Installation af en sådan cornice er meget enklere og hurtigere end traditionel:

 • Vi tager fra det komplette sæt en fastgørelsesplade;
 • Vi markerer på væggen dens placering på en sådan måde, at den er placeret så tæt som muligt på kanten af ​​badet;
 • Vi bor et hul i væggen med en perforator;
 • Vi tager en plastikbøjle fra sættet og fixer det i væggen;
 • Vi fastsætter monteringspladen og trykker den med en skrue.
 • De samme operationer gentages på den anden side under badeværelset;
 • Vi sætter kroge på en streng;
 • Vi trækker snoren og reparerer den ved hjælp af stopskruer.

Denne slags skærmbilleder til et bad har en funktion - de kan nemt laves med hånden. For at gøre dette skal du:

 • Arbejdsstykke under cornice (rør eller streng);
 • Tæt vandtæt stof;
 • Symaskine;
 • Tråd, nåle;
 • Sømandens meter
 • Tålmodighed.

Sådanne skærme fremstilles ofte af ejerne selv

Rådgivning: For akryl badekar, er en skjult cornice foretrukket. De har en lille side, der vil skjule bjergene. Og for rollen af ​​taggrene godt passer streng.

Selvfremstillede gardiner har deres egne unikke egenskaber:

 • Dine gardiner er 100% originale;
 • Forfatterens produkter håndlavede (engelsk - bogstaveligt "egne hænder") har altid været værdsat mere;
 • Du kan knytte til fremstillingen af ​​din husstand. Processen vil ikke kun være fascinerende, men vil også lære dem at værdsætte deres arbejde - de vil være mere forsigtige med gardiner.

Med hensyn til valg af materiale til gardiner, så se videoen nedenfor for at forstå og bestemme det mest egnede. Eksperter anbefaler at lave produkter fremstillet af polyvinylchlorid, som:

 • tørrer hurtigt
 • Let at rengøre;
 • hygiejnisk;
 • Ikke krølle og længe holder den givne form.

Konklusioner: Du er sikker på, at du efter at have læst artiklen helt sikkert vil dekorere dit badeværelse på denne måde. Prøv, eksperiment, og du vil helt sikkert være tilfreds med resultatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

60 − 54 =