30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Gardiner plettet

Gardiner plettet i interiøret: Praktisk og smuk

I dag, når ikke-standardiserede indvendige løsninger og minimalisme er i trenden, er de plissede gardiner blevet et af de mest populære vinduesindretningsmuligheder. Gardiner plettet ser godt ud på plastikvinduer, passer nemt ind i ikke-standardåbninger og er meget forskellige: Strenge og romantiske, monofoniske og med et mønster, tæt og gennemsigtigt.

Hvis du eksperimenterer med deres farve og tekstur, kan du altid vælge en model, der passer til en bestemt interiørstil. Overvej hvordan det er almindeligt at bruge i indretning af forskellige værelser.

Ydermere er de plissede gardiner meget lig med persiennerne - en lakonisk form, en segmenteret struktur. Men i betragtning af, kan det ses, at de karakteristiske aluminium eller plast lameller mangler, deres plads er taget af bølgepapir eller klud.

Det skal bemærkes, at denne type vinduesindretning er æstetisk tiltalende og mere bekvem, da den har mange flere kontrolindstillinger, og giver dig mulighed for at dekorere ikke kun rektangulære rammer, men også buede.

På billedet er de plissede gardiner straks i tre versioner: spænding, frie hængende og faste.

Den største fordel ved plisse er, at de kan laves til rammer af forskellig kompleksitet og placering: trekantet, halvcirkelformet, firkantet, rundt og brudt. Afhængig af typen af ​​konstruktion og armatur er systemerne opdelt i flere typer: spænding, friløb og fastgørelse.

 1. 1 Spændingssystemet kan bruges med succes til skrå vinduer. Desuden kan dette system være forsynet med sidestyringer for at undgå lumens og sagging samt en mere tæt pasform til glasset. Den er repræsenteret af to monteringsmuligheder:
 • Spændingstråde fastgør hver profil, som gør det muligt at justere belysningen i rummet. så kan du åbne bunden eller den øverste kant af det termoruderede vindue ved at flytte en eller to profiler samtidigt;
 • Det andet scenario forudsætter, at en af ​​profilerne fastgøres til rammen; Således er kun en profil fastgjort af spændingstråde og kan bevæge sig langs dem parallelt med glasset.

 • 2 Den frie hængende har en klud med en uafbrudt fast overkant og en nedre, der kan bevæge sig op og ned frit langs rammen. Monter systemet fornuftigt på lodret blinde og åbningsflapperne.

 • 3 Fast er egnet til udformning af uregelmæssigt formede vinduer. Den lukker hele tiden vinduet og er helt ureguleret.

  Monterings- og kontrolmetoder

  Gardiner plisse er ikke kun fastgjort på moderne plastvinduer, men også på træ, panorama og mansard. Justering af lyskilden udføres på flere måder.

  Der er systemer med elektrisk drev. Det er også muligt at hæve og sænke stoffet ved hjælp af reb, kæde eller snor med hånden.

  På billedet er gardinerne plettet med et system af dagnat. Denne model giver dig mulighed for nemt at justere belysningsgraden i rummet.

  Denne form er mærkbart anderledes ved hjælp af de to lærredene på en gang: gennemskinnelig og tæt. 3-4 profiler bruges parallelt. Systemet indebærer flere ledelsesscenarier.

  1. 1 Du kan helt sænke begge gardiner og tæt og gennemsigtig. Så på værelset om dagen vil der være en behagelig skumring, der passer til dagtidssøvn.
  2. 2 Et uigennemtrængeligt lærred løftes, hvilket gør det lyse i vinduesindretningens rolle. Denne mulighed er praktisk om dagen, begrænser ekstern opmærksomhed og passerer lys.

  Da køkkenet er et bestemt rum, med en atmosfære fuld af kulinariske lugt og luftbårne fugtinddampning, skal man vælge gardiner for det, der følger reglerne.

  Materialet til fremstilling af gardiner plisseret kan være alt. De mest budgetmæssige muligheder er lavet selv fra tykt papir. Men for køkkenet skal man vælge modeller fra polyester eller blandede stoffer, der er behandlet med speciel antibakteriel imprægnering. Sådanne gardiner er ikke kun snavsede, men også brandsikre.

  Den mest bekvemme mulighed for køkkenet - strækgardiner, der er fastgjort direkte på dørene og tæt ved siden af ​​dem. En sådan fastgørelse tillader uden begrænsninger at anvende alle elementer i vinduesstrukturen og forlader karmen fri.

  For design af køkkenet bruger traditionelt plisseret med vandrette pletter, men de vertikale modeller er ikke ringere end dem i funktionalitet og ser ikke mindre interessant ud. En ekstra bonus - lodrette foldninger øger visuelt lofterne.

  Døren, der fører til altan eller loggia, kombineret med køkkenet, har også brug for dekoration. Den kan dekoreres som en kort, der kun dækker dens glasdel med gardiner og en lang, strækket over hele dørens højde. Et sæt bestående af lange gardiner plettet på døren og det samme, men kort til vindueskarmsdækkerne på vinduerne, ser meget stilfuldt og moderne ud.

  I sin kerne er de plissede gardiner en anden type blind. Derfor kan de ved første øjekast virke for lakoniske til stuen - et rum, der simpelthen skal være hyggeligt og behageligt for et behageligt tidsfordriv. Faktisk ser stuen med stofblinds plisseret ikke mindre hyggeligt end med klassiske gardiner. Lad os overveje nogle funktioner i deres brug i stuen:

  Gardiner plettet perfekt blandet med gardiner og gardiner. I stuen og halen ser sådanne gardinensembler sig særligt ud.

  For stuen er det bedre at købe gardiner plettet, hvis højde er justeret både over og under. De er mere bekvemme at styre naturligt dagslys.

  Det er bedre, at de er monofoniske. I stuen skal der som regel placeres mange forskellige dekorative og funktionelle genstande, og flettet gardiner med mange små vandrette folder, gør interiøret for mættet.

  Sådanne naive "landsby" stilarter, som shebbie-chic og Provence, er det svært at forestille sig uden sarte blomsterprinter på gardiner. Derfor er det tilladt for dem at gøre en undtagelse og afhente et plettet stof med et romantisk blomstermønster.

  Foldets foldede retning kan ikke kun være vandret, men også lodret. Det antages, at gardiner med vandrette fold visuelt udvider væggene og er velegnet til dekoration af smalle vinduer, og vertikale modeller øger visuelt lofter og er mere passende i små værelser.

  Hvis du vil give atmosfæren af ​​værelset status, dekorere vinduet med løft og glidende gardiner af dyb mættet farve (våd asfalt, mørk blå, burgunder, oliven) fra tæt silke eller satin. Hvis fokus er på dets luftighed af interiøret, skal du holde på vinduesgardinerne pletterede og gennemsigtige organza pastelfarver.

  I haller indrettet i minimalistiske eller avantgarde-stilarter kan gardinerne af plisserede plaider bruges som en selvstændig "kreativ enhed". Hovedbetingelsen - deres farve bør ekko indvendige nøgles farver.

  Det er det vigtigste krav til gardiner i soveværelset, og plesse gardinerne opfylder det fuldt ud. Lad os overveje de grundlæggende ideer til at dekorere et soveværelse med deres hjælp.

  Soveværelser, især i landhuse, ligger ofte i loftsrum, for hvilke ikke-standardiserede vinduer er karakteristiske. Gardiner plettet er de eneste gardiner, der kan indskrives i både væggen og loftets vinduesåbning af den mest bizarre konfiguration og samtidig ikke skjuler, men tværtimod understreger dens geometriske form.

  Absolut blackout giver dig mulighed for at opnå et stofblinde plettet af et blackout materiale. Til vinduerne om dagen, når gardinerne er rejst, ikke syntes at være barne, kan de desuden være dekoreret med et gennemskinneligt gardin.

  Det er bedst at justere belysningen med dagsgardiner. De har ikke brug for gardiner-partnere. Om eftermiddagen er vinduet dækket af en gennemskinnelig klud, og om natten - en tæt en, der også kan laves af mørklægningstøj.

  En interessant løsning til ethvert soveværelse - gardiner plettet med fotoudskrivning. Et billede af en stjernehimmel, et havlandskab eller en skovglade hjælper med til at skabe en hyggelig afslappet atmosfære i soveværelset.

  Gardinernes hovedopgave på balkonen er at beskytte den mod det sollys og samtidig ikke overbelaste den beskedne størrelse. Gardiner plettet med det klare perfekt. Selvom det er umuligt at ødelægge indretningen af ​​en balkon eller en loggia med sådanne gardiner, er det ikke overflødigt at bruge dem med et par enkle tips.

  Hvis balkonen vender mod solsiden, skal du være opmærksom på den plisserede plade med en perle eller metalliseret belægning. Dette stof dækker ikke kun rummet, men afspejler også sollys. Det tillader ikke luften at varme op, og selv i sommervarmen holder det køligt på balkonen og i det tilstødende rum.

  Bredden på standard balkoner overstiger ikke 1,5 meter, så gardinerne på plisse på vinduerne er bedre at montere separat på hvert blad. Sådan fastgørelse er den mest kompakte og spiser ikke "plads".

  For en balkon og en loggia er det bedre at vælge gardiner plettet, som åbner og lukker både i nedre og øvre del. Dette design giver dig mulighed for at beskytte værelset mod fremmede visninger uden at skjule rummet

  Belysning ved siden af ​​altanværelset afhænger af, hvilken slags gardiner der er på. Derfor bør de ikke være for mørke og tætte.

  Gardiner plettet passer godt med moderne interiør stilarter, takket være muligheden for at anvende forskellige mønstre på overfladen af ​​stoffet, en overflod af farver. De er komfortable, praktiske og nemme at passe på. Til toppen alt sammen er de perfekt kombineret med mange slags gardiner og gardiner.

  Gardiner plettet

  Gardiner plisseret - en glimrende mulighed for en moderne lejlighed eller et landsted, hvor det indre ofte er designet i minimalistisk og enkel stil. De er designet til at spille gardinernes hovedrolle - at regulere mængden af ​​leveret lys og til at dække rummets indre rum fra andre menneskers øjne. Men, korrekt udvalgt, understreger de også indretningen af ​​rummet, dets modernitet og elegance.

  Hvad er plisseret gardiner?

  I modsætning til persiennerne http://proem.in.ua/odessa, som ofte sammenligner de plissede gardiner, er materialet af sidstnævnte stof, sjældnere papir. Når man danner gardiner, presses stoffet ind i folderne, hvorfra gardinens navn kom. Endvidere er stofbasen fastgjort til to eller tre, afhængigt af design, aluminium vandrette profiler.

  Ved hjælp af en særlig mekanisme manuelt, eller hvis den automatiske løft er oprettet ved hjælp af en fjernbetjening, stiger stoffet mellem profilerne, foldes langs de dannede folder i et accordeon.

  I modsætning til andre mekanismer sol-beskyttelse, kan plisserede gardiner anvendes i enhver form af vinduet - de asymmetriske, krumme, buede vinduer og halvskråt beliggende i enhver position - vertikale, skrå, for eksempel i loftet vindue, eller endda vandret.

  Afhængigt af vinduets størrelse og gardinerne kan folderne have forskellige bredder. For et standardvindue er dette normalt 2-2,5 cm, for et stort vinduesrum er gardiner med 4-5 cm fletninger lavet.

  Typer af gardiner plettet af design

  Konventionelle gardiner, der frit hænger ned, anvendes i et standardvindue, de er fastgjort til den øvre profil og falder frit.

  Udformningen af ​​den op-ned har tre profiler: to på bunden og den øverste kant og en i midten, og stoffet er trukket til den gennemsnitlige profil af både toppen og bunden af ​​åbne valg af toppen eller bunden af ​​vinduet.

 • Den faste konstruktion involverer ikke bevægelsen af ​​stoffet og bruges til ikke-standardformede vinduer og i mangel af behovet for at åbne dem.

  Stretch modeller, med undtagelse af vandrette profiler, er fastgjort til siderne på lodrette strenge, hvilket forhindrer dem i at falde på vinduerne placeret i en vinkel.

  • Romerske gardiner - de bedste billeder nye genstande gardiner i interiøret
  • Rullegardiner - 50 billeder af smukke design

 • Lodret udgave af gardiner plisseret er ikke så populært som vandret, men også brugt i design af vinduer. Sådanne gardiner er fastgjort til siderne af vinduet og bevæger sig henholdsvis til højre og venstre og har lodrette folder.

  Kædelængder plisseret har i styresystemet kæde mekanismer, som gør det muligt at justere niveauet af åbning og lukkede gardiner manuelt.

  Automatisk blinds plettet har automatisk styresystem og fjernbetjening.

 • Et billede af de plissede persienner af forskellige designs, du kan se nedenfor.

  Materiale Plisségardiner - en temmelig tæt stof, som regel i polyester imprægneret med en særlig forbindelse til langsigtet tjeneste, beskyttelse mod fading samt ekstra beskyttelse mod solen værelse. Nogle gange, i fremstillingen af ​​foldegardiner bruger specialpapir, og sådanne gardiner kan være meget smukke og lyse, men de er ganske kortvarig. Stof er at foretrække.

  Ofte anvendes til gardinerne af plissede stoffer med lyse farver og muffle dem i interiøret med et klassisk gardin af lyse pastellfarver.

  Nogle gange i gardinet anvendes to typer stof, de såkaldte "night-night" gardiner. Det giver dig mulighed for at lukke dag en lysere nuance, tillader lys at komme ind i rummet, men for at beskytte hende fra den klare sol, og om aftenen, for at lukke stramme mørke gardiner, helt skjule rummet fra nysgerrige blikke. Stramt stof kan også bruges om dagen, hvis en for stor mængde sollys kommer ind i rummet.

  Ved indretning af indretningsarkitekterne anvendes også modtagelse af en kombination i gardinerne af plissede stoffer af forskellige teksturer, der kan anvendes i forskellige situationer.

  Nedenfor er billeder af gardiner plettet i forskellige designs.

  Som nævnt er de plissede gardiner ret alsidige og kan installeres på en bred vifte af vinduer, lavet af både træ og plast.

  Gardiner kan fastgøres til vinduets åbning, hvis det er døve, eller der er en stor afstand mellem rammen og åbningen.

  Hvis du fastgør gardinet over åbningen i vinduet, vil du kunne bruge vindueskarmet under blomsterne eller placere tilbehør på det.

  Den nemmeste mulighed er at fastgøre gardinerne til plisse på rammen med specielle beslag.

  Pleje af gardiner plettet kan virke ret arbejdskrævende på grund af tilstedeværelsen af ​​små folder. Men faktisk er det ikke sådan. Imprægnering af materialet letter nem vedligeholdelse. Støv kan fjernes med støvsuger eller med en rullegardin. De kan også forsigtigt håndvaskes ved at placere dem i vand med en delikat rengøringsmiddel i åben form. Efter 30 minutter skylles gardinet under brusebadet, samles forsigtigt og tillader vandet at afløb og sætter blinde på siden.

  Brug af gardiner plisseret i forskellige rum

  På trods af enkelheden er de plissede gardiner populære ikke kun for deres funktionalitet, men også for at skabe en individuel atmosfære i rummet og understreger dens modernitet. Derfor kan de bruges i forskellige rum, både landehuse og bylejligheder.

  De er komfortable i køkkenet og i badeværelset. Gardiner plisseret version af "day-night" er uundværlig i børnehaven, når en rastløs baby, der ikke ønsker at sove om dagen, kan du arrangere en rigtig skumring.

  Og i kombination med klassiske gardiner, vil gardiner-plettet se godt ud i stuen, spisestuen og endda soveværelset.

  Skab harmoni i huset ved hjælp af gardiner plettet

  Gardiner plettet - et ekstraordinært produkt, præsenteret for os af højteknologier og innovationer i gardinens verden. Hver dag, får fart, gardiner plettet fascinerer øjnene af indretningsarkitekter og deres kunder. Den unikke indretning, dens originalitet og tiltrækningskraft, effektiv beskyttelse mod stråler af solskin, praktiske og funktionelle - de funktioner, der tiltrækker købere.

  Ved hjælp af gardiner plettet på plastvinduer eller rammer af træ, kan du oprette en utrolig varm, maksimal komfortabel og unik hyggelig indretning. I dag er de et vellykket og værdigt alternativ til persienner med vandrette eller persienner.

  Denne type gardiner (eller rettere, deres system) blev designet og designet af specialister til fastgørelse af træ- og plastruder. Den største fordel ved plisse gardiner foran andre eksempler på solbeskyttelsessystemer er evnen til at dekorere dem med vinduer af enhver form, fx trekantet, trapezformet og lige rundt. De er universelle.

  Blind plettet - en ung gardin. For første gang blev det opfundet i slutningen af ​​det tyvende århundrede i Tyskland. Et par år senere blev disse interessante gardiner meget populære blandt tyskerne, og efter et stykke tid anerkendte hele verden dem. Hvis du forsøger at karakterisere dem med tre ord, så vil det uden tvivl være skønhed, stil og funktionalitet.

  I modsætning til persienner er gardiner lavet af et enkelt stykke stof, som derefter behandles med en særlig løsning. Denne sammensætning tillader også gardinerne at tage form af en plisseret.

  Hvad gør plisse så populær, populær og fashionabel? Lad os prøve at forstå. Fabrikanter har forsøgt at kombinere elegance og anvendelighed i dem. Som et resultat var der et helt "sæt" af ubestridelige fordele:

  • ekstern tiltrækningskraft
  • fremragende praktiskitet;
  • utrolig alsidighed;
  • Tilstedeværelse af antistatiske egenskaber (gardinens farve er ikke tilbøjelig til at tabe lysstyrken af ​​maling);
  • brugervenlighed: nem at slette, ren;

 • miljøsikkerhed (de frigiver ikke skadelige stoffer under påvirkning af UV-stråling);
 • Udbrænd ikke og deformér ikke.
 • Ofte er pløjene forvekslet med persienner, der ofte kalder dem "blinds plettet". Og det er ikke tilfældigt, for i deres design er disse to typer solbeskyttelsessystemer ens. Designet af gardiner er relativt simpelt, består af to aluminiumsprofiler, der går sammen sammen plettet stof (dermed navnet "plettet"). Ved at hæve eller sænke gardinerne danner stoffet specielle folder. Der er en tilknytning til et sådant musikinstrument som et accordeon.

  Hvis du går ind i betydningen og oprindelsen af ​​ordet "plettet", så på fransk betyder det "foldning af stoffet med lige folder".

  Det antages, at det ideelle foldede gardin er, når hver fold er 4-5 centimeter.

  Plisse gardinerne består af:

  • profiler;
  • guide tråde;
  • fastgørelsesanordninger;
  • styringselementer i strukturen.

  I foldet form har de plissede gardiner en lille masse og ikke ser stor ud. De er fastgjort til væggen takket være en yndefulde taggrunde.

  Gardiner plettet "day-night"

  Moderne og stilfulde, naturlige og miljøvenlige materialer er grundlaget for sådanne gardiner. Oftest for deres fremstilling bruger polyester.

  Stoffet kan have en anden tekstur, densitet, farve og matche en af ​​design stilarter.

  Til dato kan bølgede gardiner være fra:

  1. Papir. Papir persienner plisseret - dette er et midlertidigt gardin, hvilket er meget nemt at gøre alene hjemme. De er kortvarige og ikke praktiske. De kan absolut ikke stå mekaniske belastninger, meget skrøbelige og ikke kompatible med fugt. Det eneste der tiltrækker dig er muligheden for at gøre gardiner plettet af dig selv.
  2. Tissue. Dette er en stærk og holdbar gardin. Stofgardiner giver gode muligheder for kunder, da de har en forskellig struktur og farve design.

  Disse gardiner overholder deres hovedopgave - de beskytter sig mod sollys, samtidig med at de perfekt designer sådanne vinduesåbninger som:

  Generelt er alle ikke-standardiserede vinduer. Nogle gange kan du se hvordan med hjælp fra en plettet vinterhave, glaserede balkoner eller loggier. Derudover er disse gardiner en gave til dem, der hele tiden åbner og lukker vinduer eller balkoner.

  Således metoderne til at bruge gardiner og bestemme deres sorter.

  Mød varianterne af plisse:

  • hængende frit;
  • spænding;
  • modeller med skrå;
  • til dormer vinduer. Denne mulighed har en speciel kontrolbøjle, der består af et motoriseret håndtag og en ret forlængelse af nakken;
  • til buede vinduer;
  • til lodrette vinduer.

  Hvis du mener, at alsidigheden og anvendeligheden af ​​disse gardiner falder foran et beskeden udvalg af stoffer til deres fremstilling, tager du fejl.

  Et bredt, interessant og varieret valg af stof gør det muligt for alle at finde noget særligt. Hvad vil understrege indretningens elegance, gør de rigtige accenter delikat.

  Stoffer plisseret kan være:

  • gennemsigtige;
  • gennemskinnelig;
  • persienner;
  • plain;
  • med et billede
  • farve;
  • kombineret;
  • med pearlescent effekt.

  At studere markedet for efterspørgsel og salg, vi kan trygt sige, at de mest populære modeller er to i en. Hvad er deres egenskab? Det er simpelt. To typer stof bruges til at lave sådanne gardiner. Det er et gennemsigtigt og helt uigennemtrængeligt stof. En dobbelt effekt er oprettet. Om morgenen, når lyse stråler trænger ind i vinduerne, er de pålideligt beskyttet af den uigennemsigtige side, og om aftenen, tværtimod, gennemsigtigt stof. Disse gardiner har fået det rigtige navn - gardiner plettet "day-night."

  Det er umuligt for skaberne af mirakel gardinerne ikke at være stolte af deres skabelse. Hvorfor? Ingen af ​​de mest fashionable, mest stilfulde gardiner kan ikke så dekorere et komplekst interiør, som plisseret. Derfor skal du ikke engang puslespil over hvilke gardiner til at dekorere dine vinduer, hvis det på forhånd er kendt, at de er langt fra standarden. Designere foretrækker plisse til andre gardiner på grund af den unikke styringsmekanisme, der gør det muligt at installere dem ved hjælp af forskellige metoder.

  Styremekanismen kan monteres på vinduerne på tre måder:

  I princippet tages alle muligheder i betragtning.

  Man kan ikke men beundre et mere karakteristisk træk ved gardinerne. Brug af specielle detaljer - beslag - de kan nemt løses:

  Brug elementer som parenteser, og vær sikker på at vinduesrammerne ikke forringes, de vil ikke have huller, der reducerer storheden af ​​produktets udseende.

  1. Ledningsstyring. For sådanne gardiner bruger fuldstændig unnoticeable ledninger, som, takket være en let presning, samler gardinet i bunden eller toppen, uafhængigt indstiller belysningsgraden i rummet.
  2. Kædeledelse er en traditionel måde at styre. Ved at trække kæden hæver eller sænker du gardinet jævnt og i trin.
  3. Håndtering af håndtaget. Håndtaget er fastgjort i profilens nederste eller øverste del. Glidende håndtag er let at montere og ligeledes let at sænke i startpositionen.
  4. Styring med elmotor. Hvis gardinerne hænger i en tilstrækkelig høj højde, er denne kontrolform ideel. Den elektriske motor har en effekt på ca. 24 volt. Nok til at tænde radioen - og det er alt sammen: de går så op og ned. Radiovælgeren har en timer.
  5. Betjening ved hjælp af drejeknapper. Dette er en anden af ​​kontrol mulighederne for gardiner hængende på en anstændig højde. Når krankens cirkulære bevægelser omkring sin egen akse forekommer, sænkes eller hæves de.
  6. En fast metode til håndtering af gardiner betyder ikke, at der eksisterer en specialiseret mekanisme. Gardiner med denne kontrolmekanisme er monteret på glasoverflader. Den eneste ulempe - den obligatoriske fjernelse af dem før vask eller rengøring.

  Hvis du hænger gardinerne plettet på plastikvinduer, vil resultatet af det, du så, ikke skuffe. De opdaterer indretningen og giver en vis charme til rummets generelle atmosfære.

  Gardiner plettet jeg kan lide deres originalitet. Deres udseende minder om persienner, men det er faktisk et stofprodukt, der er praktisk og holdbart. En anden funktion - de opsamler ikke så meget støv som på konventionelle persienner.

  Jeg har også sådanne rulleskodder hjemme. Jeg vil gerne sige, at de er en vidunderlig udsmykning af interiøret, og også perfekt beskytte mod fremmede visninger - de virker ikke gennemsigtige.

  Cool gardiner, i vores by har ikke set sådan. Og hvordan man renser dem?

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 1 = 4