30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Fræsning på træ

Hvordan man arbejder med en træfræser

Mange kendte virksomheder er involveret i fremstilling af udstyr til behandling af træ. Den største efterspørgsel og popularitet har altid været brugt af håndfræsemaskiner, som du kan få eksklusive og unikke i formprodukter.

Grundlæggende driftsregler + (Video)

Enhver kan arbejde med en router, men du skal overholde visse regler, når du arbejder:

 • Arbejdsstykket skal forsigtigt fastgøres på arbejdsbordet, hvilket forbedrer behandlingens kvalitet og reducerer risikoen for skade.
 • Værktøjet skal flyttes, så knivbladene bevæger sig mod træet, denne retning kaldes tælleren. I modsat retning trækkes værktøjet ud af hænderne, forarbejdningslinjen er ujævn og ikke høj kvalitet.
 • Til fræsning af forskellige cirkler, ovaler og ellipser kan du bruge specielle kompasser, der giver dig mulighed for at tegne en cirkel med ret stor radius. Der er flere typer vedhæftede filer, som hurtigt fastgøres til bunden af ​​routeren.

En håndholdt router kan udføre en række værker, lige fra enkle husstandsopgaver til indsættelse af låse og slutter med komplekse dekorative operationer på dyre møbler, udskæringsmønstre, træskærer. Selvfølgelig bør en nybegynder ikke begynde at arbejde med en vanskelig opgave. Det er bedre at starte med noget simpelt og gradvist at få erfaring med at komplicere opgaver.

Når der arbejdes kontinuerligt med fræseren, kræves der flere ekstra værktøjer og enheder. Først og fremmest omfatter denne liste:

 • Elektrisk boremaskine med et sæt øvelser.
 • Forskellige selvdrejende skruer.
 • Elektrisk stiksav med forskellig længde og tykkelse af sav.
 • Sæt med fræsere.
 • Et sæt af filer.
 • Forskellige skabeloner.
 • Beskyttelsesbeklædning, åndedrætsværn, briller.

Dette er det mindste sæt, der giver dig mulighed for at udføre de grundlæggende typer arbejde med fræseren. Efter behov supplerer hver mester det med sine egne værktøjer, vedhæftede filer, skabeloner, der tillader brugen af ​​møllen til 100%.

Før værktøjet startes, er det nødvendigt at indstille dens dybde korrekt. For at gøre dette skal du:

 1. Installer værktøjet på den del.
 2. Installer tårnet stop ved siden af ​​stop.
 3. Slip fast skruen for at bevæge routeren i den ønskede retning.
 4. Sænk motoren til overfladen, der skal behandles.
 5. Et dybdestop er indstillet til det ønskede niveau.
 6. Låseskruen er fastspændt.
 7. Dybdejusteringen er færdig.

Valget af fræsningshastighedens rotationshastighed skal bestemmes på grundlag af densiteten af ​​overfladen, der behandles, selve fræsernes diameter. Normalt anvendes hastigheden af ​​størrelsesordenen 10000 omdrejninger pr. Minut til behandling af træprodukter, hvilket gør det muligt at opnå en jævn og glat snit. En meget høj rotationshastighed for kutteren kan forårsage charring af overfladen, der skal behandles, og føre til komponentfejl.

Meget hårde overflader bearbejdes ved lave hastigheder af møllen, og fra tid til anden er det nødvendigt at køre motoren uden last ved maksimal hastighed, hvilket gør det muligt at afkøle.

Valget af den lineære hastighed på kutterrejsen er baseret på diameteren, jo større er den, jo mindre er den tilførte hastighed, som regulatoren indstiller. Når du monterer fræseren, skal du følge producentens anvisninger, som nødvendigvis angiver hastigheden og den anbefalede lineære hastighed.

For hver type arbejde, der udføres af fræseren, skal fræseren vælges korrekt. Dette vil tillade ikke kun at behandle materialet kvalitativt, men også at udføre alt arbejdet meget hurtigere. Du kan købe hele sæt forskellige fræsere, der giver dig mulighed for at udføre en bred vifte af operationer.

Strukturelt består enhver fræsning af en skaft, der er fastspændt i værktøjsholderen og en særlig skæredel. Skærerne adskiller sig fra hinanden både i størrelse og materiale, i form af skæredelen. Ved forarbejdning af blødt træ anvendes fræsere af almindeligt metal, og der vælges hårdere fræsede fræsere med lodning til hårde klipper. Adskil flere typer af skær:

 • Bruges til behandling af forskellige typer riller - rektangulær.
 • Til dekoration af alle slags produkter - profil.
 • Til behandling af træ fra forskellige vinkler - kegleformet.
 • At udføre påskrifterne på overfladen, der skal behandles - v-formet.
 • At lave riller i vandret plan - disk.
 • At udføre kvartaler i træet - afskediget.
 • Til afrunding af arbejdskant - kalevochnye.
 • Til filetfilet.
 • For at udføre eventuelle knudeforbindelser - som f.eks. "Swallowtail".

Maskinens rækkefølge + (Video)

Installationen af ​​møllen på værktøjet giver ingen problemer og består af følgende enkle trin:

 • Den valgte fræser indsættes i chucken til en dybde på ca. 20 mm.
 • Patronen er snappet og strammet med en møtrik.

Efter fræsning af fræseren er fræsemaskinen indstillet til den ønskede dybde ved hjælp af et bevægeligt stop. Udfør derefter en testskæring, som sikrer, at indstillingerne er korrekte og derefter begynder at fungere.

Metoderne til sikker drift med enheden skal foreskrives i fabrikantens anvisninger, ikke forsømme dem for ikke at blive skadet. De grundlæggende regler for sikker drift er:

 1. Sørg for at arbejde i beskyttende tøj uden at hænge dele, der kan blæse på routeren.
 2. Beskyt dine øjne fra chips, brug beskyttelsesbriller eller en maske.
 3. Beskyt åndedrætsværn med åndedrætsværn.
 4. Sørg for at trække apparatet ud af stikkontakten for at afbryde driften.
 5. Hold værktøjet fast i dine hænder for at undgå glide, når du berører arbejdsstykket.
 6. Sørg for at læse og følge alle instruktioner fra producentens anvisninger.

Opfyldelsen af ​​disse enkle krav vil undgå skader, når du arbejder med en router, fordi dette er en ret farlig enhed. At lære at arbejde med træ kræver ikke kun et stærkt ønske, men også en særlig tålmodighed og opmærksomhed. Kun en kombination af alle disse kvaliteter vil give dig mulighed for at få erfaring og opnå høje toppe af færdigheder.

Arbejde som håndholdet træfræsning

I nærvær af en fræsemaskine er det meget nemmere at arbejde med indsættelse af løkker, dannelse af komplekse huller, riller, træskærer mv. Men det betyder slet ikke, at det er nødvendigt at have professionelt og dyrt udstyr: det er nok at have en simpel manuel enhed.

Det eneste du har brug for er at kunne håndtere elementært træ og bruge elværktøj. Derudover skal du have et ønske, ellers uden det vil der aldrig være et resultat. De, der ikke har lyst til at arbejde, køber de simpelthen møbler eller leje håndværkere, for eksempel at installere en ny dør og skære låse. Ethvert arbejde, især med elværktøjer, kræver en vis viden og især sikkerhed.

Fræseren er konstrueret til behandling af både træ og metal. Med sin hjælp er det muligt at danne fordybninger eller huller i enhver konfiguration. Dette gør det muligt at forenkle opgaver i høj grad, såsom indsættelse af hængsler og indsættelse af låse. Gør det med en mejsel og en elektrisk boremaskine er ikke så let, og det tager meget tid at gøre dette.

Skelne stationære fræsere og bærbare (manuelle). Manuel elektrofrekvenser betragtes som universelle enheder, hvorved det i nærvær af vedhæftede filer er muligt at udføre operationer til forskellige formål, det er tilstrækkeligt kun at ændre partens position i forhold til enheden eller omvendt.

Stationære enheder anvendes i fabrikker eller fabrikker, hvor masseproduktion af træ eller metalprodukter er etableret. Under sådanne forhold fastgøres skærespidsen, og emnet bevæger sig langs den ønskede vej. Ved brug af et håndværktøj er tværtimod fast bevægelsesløst, og kun så behandles det, selv om der er dele, der kræver fastgørelse af håndværktøjet. I designet er det tilvejebragt, derfor betragtes det som mere universelt. Dette gælder især, når du skal behandle et stort antal dele, og det er ikke muligt at bruge en stationær maskine.

Hjemmelavet fræsemaskine - en vandret platform med et hul i midten, nedenunder, som er fastgjort til et håndværktøj.

Der er mange typer fræsemaskiner, men til anvendelse af huset eller for at åbne deres egen virksomhed er universelle modeller mere egnede. Som regel er de udstyret med et sæt møller og forskellige enheder til at udføre forskellige former for operationer. Det eneste er, at hvis du har en manuel router til enkle operationer, kan det tage meget længere tid end at bruge en stationær maskine.

Ved hjælp af en manuel fræsning er det muligt at:

 • Gør riller eller fordybninger af vilkårlig form (figuren, rektangulær, kombineret).
 • Bor gennem og gennem huller.
 • Behandle enderne og kanterne af enhver konfiguration.
 • Skær komplekse former.
 • Udfør tegning af tegninger eller mønstre på overfladen af ​​dele.
 • Kopier dele om nødvendigt.

Kopiering af dele er en af ​​funktionerne i enhver elektrisk fræsemaskine.

Tilstedeværelsen af ​​sådanne funktioner gør det muligt at forenkle produktionen af ​​samme type møbler eller produktion af de samme dele, der ikke er relateret til produktionen af ​​møbler. Dette er en af ​​de vigtigste fordele ved dette værktøj. For produktion af samme type dele skal du typisk installere kopimaskiner, der er designet til kun at udføre en operation, hvilket ikke altid er gavnligt, især i små virksomheder.

Kom godt i gang og pleje værktøjet

For at forstå, hvordan denne enhed fungerer, bør du gøre sig bekendt med sine grundlæggende detaljer og deres formål.

Sammensætning og formål med de vigtigste enheder

Den manuelle fræsningsenhed består af et metalhus og en motor, der er placeret i samme hus. En aksel stikker ud af kroppen, hvor forskellige kolletter, der tjener som adaptere, er klædt. De giver dig mulighed for at installere møller i forskellige størrelser. I hylstret sættes direkte fræsekniv, som er fastgjort med en speciel bolt eller knap, som findes på nogle modeller.

Hovedelementerne i den manuelle fræsningsenhed og deres funktion.

Mølleapparatets konstruktion giver en metalplatform, som har en stiv forbindelse med legemet. Det er fastgjort til kroppen ved hjælp af to barer. På ydersiden af ​​pladen er der et glat overtræk, der sikrer en jævn bevægelse under drift.

Håndfræsningsværktøjet har nogle egenskaber, der kan justeres:

 • På grund af håndtag og skalajustering af dybden af ​​fræsning. Justeringen udføres i trin på 1/10 mm.
 • Ved at justere fræserens omdrejningshastighed.

I de indledende faser, når udviklingen af ​​værktøjet opstår, er det bedre at forsøge at arbejde med lav eller medium hastighed. Selvom det altid skal huskes, at jo mere fart, jo bedre er arbejdet. Især hvis det drejer sig om ansvarlige synlige områder, som ikke kan forklæbes.

Ud over disse håndtag er der også en knap til at tænde og slukke for produktet, samt en låseknap. Disse elementer anses for at være de vigtigste, der sikrer høj kvalitet og sikker ydeevne af værker. Der er også et parallelt stop, som bidrager til bekvemmeligheden i arbejdet. Det kan være stift fast eller med mulighed for at justere skiftet af arbejdsområdet i retning fra midten.

Vedligeholdelse af håndfræseren

Normalt falder fabriksproduktet i hænderne på en erfaren og smurt person, således at nogle aktiviteter ikke bør udføres yderligere. Kun under driften er det nødvendigt at overvåge dets renlighed og brugbarhed. I dette tilfælde skal det regelmæssigt rengøres af støv og skifte smøremiddel, hvis passet siger det. Især smøring er nødvendig for bevægelige dele. Som en mulighed kan du bruge aerosol smøremidler, men du kan komme forbi og almindelige, såsom "Litol". Det anbefales ikke at bruge tykke fedtstoffer, da chips og støv stikker til dem. Hvis der anvendes aerosol smøremidler, kan dette elimineres.

Smøremidler kræver også en sål - en glat del af kroppen. Regelmæssig smøring sikrer den krævede bevægelighed.

På trods af denne købte vare skal du helt sikkert tjekke for byggekvalitet og tilgængelighed af fedt.

Desværre er ikke alle producenter, og især indenlandske, bekymre sig om samlingens kvalitet. Der er tilfælde, hvor skruerne eller skruerne efter de første arbejdstimer løsnes fra produktet, da de ikke blev strammet ordentligt.

Arbejdet af ethvert instrument er relateret til visse betingelser, der først og fremmest vedrører arten af ​​det materiale, der behandles. Det kan være krydsfiner, kompositmateriale eller almindeligt træ. Afhængig af dette er rotationshastigheden indstillet på elapparatet. Som regel angiver det tekniske pas altid parametrene for enheden afhængigt af de tekniske egenskaber og egenskaber ved de overflader, der skal behandles, samt de anvendte møller.

Parametrene for graden af ​​bearbejdning med brug af forskellige fræsere.

Den første ting, der begynder at arbejde, er installationen og fastgørelsen af ​​møllen. I dette tilfælde er det nødvendigt at overholde basisreglen - alt arbejde udføres med ledningsledningen fjernet fra stikkontakten.

Fræseren er installeret på visse mærker, og hvis de er fraværende, så til en dybde, der ikke er mindre end fræserens længde selv. Hvordan man installerer et fræser på en bestemt model, findes i instruktionen, som nødvendigvis skal være til stede i de tekniske dokumenter til enheden. Faktum er, at hver model kan have sine egne designfunktioner, og det er ikke muligt at fortælle om det i artiklen.

Installer skæret på enheden, inden arbejdet påbegyndes.

Der er modeller både enkle og "avancerede", som de siger. Nogle modeller har en knap til låsning af akselens rotation, hvilket letter processen med at installere cutteren. Nogle, især dyre modeller, er udstyret med trusser. Så det er umuligt at beskrive processen med maskineinstallationen, og det giver ingen mening, da alle, der er bekendt med driften af ​​sådanne enheder, forstår et øjeblik.

Justering af dybden af ​​fræsning

Hver model har sin egen, den største dybde af fræsning. Samtidig er det ikke altid nødvendigt at maksimere dybden, men en bestemt dybde, som udsættes for arbejde. Selvom maksimal dybde er påkrævet, for at undgå at overbelaste enheden, er fræsningsprocessen opdelt i flere trin, der varierer dybden af ​​fræsningstrinnene. Til justering er der givet særlige stop-begrænsere. Strukturelt fremstilles de i form af en disk, der er placeret under stangen, hvor stop af forskellig længde er fastgjort. Antallet af sådanne ben kan være fra tre til syv, og det betyder ikke, at jo flere af dem jo bedre. Det er bedre, hvis det er muligt at justere hver af benene, selvom deres antal er minimal. For at rette dette stop i den optimale position skal du bruge låsen i form af et flag.

Processen til justering af fræsedybden er som følger:

 • Værktøjet skal placeres på en plan overflade, hvorefter klemmerne frigøres og fræseren presses manuelt, så den hviler mod overfladen.
 • Løsn låsen, slip turret.

Valg af tårnets fod.

 • Vælg den fod, der svarer til fræsens dybde, hvorefter disken med benene er indstillet til den rigtige position.
 • Samtidig er skruen ikke fikseret, og stangen holdes af en finger. Herefter bevæger den bevægelige peger sig således, at dens aflæsninger falder sammen med nulpunktet.
 • Så stiger stangen op til mærket, hvilket svarer til dybden af ​​fræsning og kun derefter sænke tårnets låses lås (foto nedenunder).
 • Således formales emnet til den specificerede dybde.

  På kvalitetsprissatte modeller er der et hjul til præcis justering af dybden af ​​fræsning.

  Med dette hjul kan du mere præcist indstille dybden uden at forstyrre den foregående indstilling.

  Dette hjul (i billedet over den grønne farve) giver dig mulighed for at justere dybden i ikke betydelige grænser.

  Fræseskærere til manuelle fræseværktøjer

  En fræsere er et skæreværktøj, der kan have en indviklet forkant. Som regel er alle møller designet til rotationsbevægelser, så de har en cylindrisk form. Den samme form har skaftets skaft, som er fastspændt i hylsteret. Nogle kuttere er udstyret med en stempelrulle, så afstanden mellem skæreoverfladen og emnet forbliver konstant.

  Mills er kun lavet af kvalitetsmetaller og deres legeringer. Hvis du ønsker at behandle blødt træ, vil HSS-fræsere være velegnede, og hvis du vil behandle hårdt træ, er det bedre at bruge fræsere fra hårdere HM legeringer.

  Hver skære har sine egne tekniske egenskaber, som giver den kvalitet og lang arbejde. Hovedindikatoren er den maksimale omdrejningshastighed, som aldrig skal overvurderes, ellers er dens opdeling uundgåelig. Hvis fræseren er stump, bør du ikke forsøge at skærpe det selv. Skæring af skæreudstyr udføres på specielt dyrt udstyr. Det er jo ikke bare nødvendigt at skærpe fræseren, men også for at bevare sin form, hvilket ikke er mindre vigtigt. Derfor, hvis fræseren er sløvet af en eller anden grund, vil det være billigere at købe en ny fræser.

  Der er cutters, der bruges i arbejde oftere end andre. For eksempel:

  • Kantfræsere. Med deres hjælp er træets endeflader skovklædte. Udover den formede kant kan de bruges til at danne pigge eller hak for at forbinde dele. Sådanne kuttere kan have en leje i enden, som hviler mod delen, indstilling af bearbejdningsafstanden.

  Nogle typer kantfræsere.

 • Grooving cutters. Disse er fræsere til dannelse af riller i forskellige former. De er igen:
 • Spiral (a) - bruges til at danne tekniske riller, såsom en spids / rille.
 • Galvanisering (b, d) - bruges til at efterbehandling overflader i form af riller i forskellige former og dybder. Kan afrundes, V-formet eller formet.
 • Swallowtail (c, d) - bruges til at skabe en rille med en særlig form, beregnet til latent eller åben forbindelse af dele fra træ.
 • Formet (e) - er beregnet til udsmykning af træoverflader. Som regel hjælper de med at skabe spor af en vilkårlig form.
 • Lommestøberne er designet til at skabe fordybninger i et vilkårligt sted på emnet.

  Skærerne er enkle, monolitiske, lavet af et enkelt metalstykke, og der er typerettere. Skærerne består af en skaft, der tjener som grundlag for et sæt skæreelementer. Ved at vælge skærefly og installere dem på skaftet ved hjælp af skiver af forskellig tykkelse, kan du danne en vilkårlig lindring på overfladen af ​​emnet.

  En knivskærer er et sæt skæreflader og skiver, som giver dig mulighed for at samle en kutter af den ønskede form.

  Faktisk er der mange fræsere, og det er kun en lille del af det, der produceres. Alle fræsere adskiller sig i skaftets diameter, i skærefladernes diameter, i deres højde, i knivarrangementet mv. Med hensyn til manuel fræsning er det nok at have et sæt af fem af de mest avancerede fræsere. Om nødvendigt kan de købes til enhver tid.

  Regler for arbejde med et håndværktøjet fræseværktøj

  Arbejde med elværktøjer kræver særlige regler, især når der er hurtige roterende elementer. Som et resultat af arbejdet dannes der også spåner, som flyver i alle retninger. På trods af at de fleste modeller er udstyret med en beskyttende klap, beskytter dette ikke mod strømmen af ​​chips. Derfor er det bedre at arbejde med et sådant værktøj i beskyttelsesbriller.

  Billedet viser en model, hvor en støvsuger er forbundet med drænchips.

  Hvis du opfylder de grundlæggende krav til sikker drift med en elektrisk håndholdt router, vil det endelige resultat være tilfreds med kvaliteten af ​​arbejdet og det sikre resultat. Dette er betingelserne:

  • Brug altid kun et skarpt instrument. Hvor skarpe fræseren kan bedømmes af overfladebehandlingens kvalitet. Desuden begynder motoren under disse forhold at varme op.
  • Det materiale, der skal behandles, skal fastgøres sikkert, ellers vil der ikke være noget normalt arbejde.

  Brug af klemmer til fastgørelse af emnet.

 • Det anbefales ikke at fjerne hele overfladen i ét pas, da dette øger belastningen på kniven og værktøjet (motor). Dette medfører et fald i behandlingshastigheden og dermed et fald i kvalitet. Derfor, hvis dybden er anstændig, så er det bedre at fjerne overskydende for flere gange.
 • Fræseren udskiftes kun på den frakoblede enhed, idet en afbrydelse er lille. Det er nødvendigt at tage stikket ud af stikkontakten.
 • Kravene er ikke meget komplekse og ret gennemførlige, men at ignorere dem betyder at udsætte dig for fare. Og endnu en ting, ikke mindre vigtigt er evnen til at holde et fræseværktøj og føle, hvordan det virker. Hvis der opstår alvorlige vibrationer, skal du stoppe og analysere årsagerne. Det er muligt, at fræsemaskinen stumpet eller en knude fanget. Nogle gange er det nødvendigt at indstille rotationshastigheden af ​​cutter korrekt. Her kan du eksperimentere: enten tilføje sving eller reducere dem.

  Kantbehandling: brug af skabeloner

  Behandlingen af ​​kanten af ​​træpladen er bedst udført på tykkelsen. Hvis dette ikke er muligt, kan du bruge en håndholdt router, selv om det vil tage lidt tid. Disse værker udføres både uden skabelon og med skabelon. Hvis færdigheder er fraværende eller der er meget få af dem, så er det bedre at bruge skabelonen. Til kantbehandling anvendes lige kantkanter, begge med et leje i enden af ​​skæredelen og med et leje i begyndelsen (se billede).

  Fræsere til kantbehandling.

  For en skabelon kan du tage et allerede behandlet bord eller en anden, lige ting. Desuden skal skabelonets længde være større end længden af ​​emnet, både i begyndelsen og i slutningen af ​​det emne, der skal bearbejdes. Dette vil undgå ujævnheder i begyndelsen af ​​kanten og i slutningen. Her er det vigtigste, at et mønster eller objekt, der udfører rollen som en skabelon, skal have en jævn og jævn overflade. Desuden bør dens tykkelse ikke være større end mellemrummet mellem lejet og skæredelen.

  Bredden af ​​delen er mindre end skærepartiets længde

  I dette tilfælde er jo længere skæredelen, jo vanskeligere er det at arbejde med værktøjet, da der kræves større indsats. I den henseende er det bedre at starte arbejdet med møller, som har en gennemsnitlig længde på skæredelen. Princippet om arbejde i kantbehandling er som følger:

  • Skabelonen er monteret, så den er i den rigtige højde og har en flad vandret overflade.
  • Skabelonen er fast monteret på bordet eller anden overflade.
  • Fræseren med rullen er indstillet således, at rullen bevæger sig langs skabelonen, og fræseren (skærende del) langs emnet. For at gøre dette gøres alle nødvendige manipulationer med skabelonen, emnet og værktøjet.
  • Fræseren er indstillet i arbejdsstilling og fastspændt.
  • Derefter tændes værktøjet og bevæger sig rundt i skabelonen. I dette tilfælde skal du bestemme bevægelsens hastighed, som bestemmes af dybden af ​​behandlingen.
  • Fræserenheden kan enten skubbes eller trækkes: til hvem det er praktisk.

  Efter første pass, skal du stoppe og evaluere kvaliteten af ​​arbejdet. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at lave endnu et pass, justering af værktøjets position. Hvis kvaliteten er tilfredsstillende, fjernes klemmerne og frigiver arbejdsstykket.

  Med denne fremgangsmåde kan du fjerne et kvart på kanten eller i nogen af ​​dens dele. Dette gøres ved at sætte forkant så den går til den krævede dybde i delen.

  Et kvart skud på møbelfasaden.

  Hvis du udskifter fræseren med en krum kutter og bevæger styret, og også bruger stop, er det virkelig muligt at anvende et langsgående mønster til delen (afbildet nedenfor).

  Tegning på emnet af en langsgående figur figur.

  Hvis du bruger en lignende fræsningsteknik (med en skabelon), så kan du nemt mestre teknikken til at arbejde med et træ overhovedet. Efter lidt tid kan du opgive skabelonerne, da deres installation tager meget nyttig tid.

  Hvordan laver man en lige kant uden et mønster: uden erfaring er det uundværligt.

  Bredden af ​​delen er længere end skærepartiets længde

  Ofte er tykkelsen af ​​emnet større end længden af ​​skærens skærende del. I dette tilfælde skal du gøre følgende:

  • Efter den første passage fjernes skabelonen, og der laves et andet pass. I dette tilfælde tjener den allerede behandlede del som en skabelon. Til dette styres lejet langs den bearbejdede overflade. Hvis skæredelen ikke var nok igen, ville der skulle laves et nyt pas.
  • Til slutbehandling er det nødvendigt at tage en fræser med et leje i enden, og emnet skal vendes om til bunden, hvorefter det fastgøres med klemmer. Som et resultat vil lejet bevæge sig langs den bearbejdede overflade. Denne tilgang giver dig mulighed for at håndtere tykke dele.

  Lejet styres langs den bearbejdede overflade, og skærekanten behandler den resterende del af emnet.

  For at beherske arbejdet i et håndholdt fræsningsværktøj, har du brug for mange ujævne emner, som du ikke vil kassere senere. Ingen, første gang, virkede ikke. For at noget skal ske, skal du træne hårdt.

  At opnå forskellige formede kanter

  Hvis du har brug for en buet kant, hvilket sandsynligvis er nødvendigt, skal du først være opmærksom på tilstanden af ​​denne kant. Hvis det er ujævnt, skal det være nivelleret, og kun derefter fortsætte til dannelsen af ​​den buede kant, idet den passende kniv opfanges.

  Runde kant.

  Overfladen skal være forberedt, så fræseren ikke kan kopiere krumningen, langs hvilken rullen vil bevæge sig. I dette tilfælde har du brug for en række handlinger, ellers vil et positivt resultat ikke fungere.

  Hvis du vil håndtere en frank krøllet overflade, kan du ikke gøre uden en skabelon. Den kan skæres ud af krydsfiner, med en tykkelse på ca. 10 mm, anvender et indledende mønster og har drukket mønsteret med et elektrisk stiksav. Kanten af ​​skabelonen skal bringes til en ideel tilstand af en håndholdt router.

  Tegning af billedet på krydsfiner.

  For at formere den buede kant anvendes først en fræseknip uden et mønster, der udfører den såkaldte rubearbejdning. Efter dette er skabelonen fikseret, og emnet behandles endelig. Hvis der er steder hvor du skal skyde meget materiale med et fræser, så kan disse steder skæres med en jigsaw.

  Video lektioner på arbejde med en håndmølle

  Når du skal installere døre, skal du skære hængslerne. Grundlæggende udføres disse job ved hjælp af en mejsel og en hammer, men hvordan man gør dette ved hjælp af en håndholdt router - findes på denne video.

  Følgende video er designet til dem, der ønsker at lave en fræsemaskine fra resterne af krydsfiner eller laminat.

  Og denne video vil være nyttig for alle, selvom den er på engelsk. Men dette er ikke det vigtigste, det vigtigste er, at du kan visuelt vurdere færdigheden hos dem, der arbejder med en håndholdt router.

  Træfræsning: funktioner og regler for betjeningsudstyr

  Træfræsning er en af ​​de vigtigste procedurer, der er nødvendige for produktion af træprodukter, oprettelse af profiler, riller, kanter, lommer og andre krøllede elementer. Behandling kan udføres til utilitaristisk eller kunstnerisk formål. Vi vil overveje udstyr til fræsning og funktionerne i at arbejde med det.

  Fræsemaskine til træ giver dig mulighed for at male komplekse overflader og mønstre.

  tid

  Billedet viser processen med at lave et tredimensionelt mønster.

  Fræsning - en fremgangsmåde til bearbejdning af arbejdsstykket med et særligt skæreværktøj, kaldet fræser, ved hvilken værktøjet udfører en roterende bevægelse omkring sin egen akse, og arbejdsemnet bevæges translatorisk i forhold til akslen af ​​den arbejdende maskine. Selve akslen kan også bevæge sig i forhold til det faste emne.

  Maskinens vigtigste arbejdsmedlem er en fræsning. Det er et skærehoved fastgjort til skaftet, som har en vis størrelse (normalt 8 mm) og er fastgjort i patronen, som sættes på motorakslen. Fræseren er som regel et multi-tandværktøj fremstillet af værktøjsstål med forskellige styrker. Der er fladede og uudfyldte fræsere.

  Boremaskine til fræsning af fjedersystem "Zubr".

  Afhængigt af udstyrets egenskaber og tilrettelæggelsen af ​​forarbejdningsprocessen kan fræsning afvige i henhold til følgende egenskaber:

  1. Maskinens spindel's rumlige orientering skelner mellem lodret og horisontalt fræsning. Moderne produktionsmaskiner har normalt et universelt design og er i stand til at producere lodret og vandret bearbejdning fra forskellige vinkler ved hjælp af forskellige værktøjer;
  2. I rotationsretningen af ​​møllen i forhold til bevægelsen af ​​emnet eller maskinens spindel skelnes tælleren og den tilhørende rotation. Modbevægelse giver større produktivitet og sikrere, mens passerer rotation giver højere behandlingskvalitet, men det er farligt at trække emnet ud.
  3. Den anvendte type værktøj kan formes, ende, slutte perifer fræsning og andre former for behandling.

  Fremstilling af sådanne produkter med egne hænder kræver høj færdighed og stor erfaring.

  De vigtigste typer fræsning, der oftest anvendes:

  Figurer er lavet på en fræsemaskine.

  Fræsning træoverflader kan oprette overflade, relieffer, riller, fordybninger, huller og kanter af profiler andre trædele af møbler, dekorative elementer og de strukturelle elementer af forskellige slags træ.

  Prisen på højkvalitetsudstyr er ret højt.

  Moderne maskiner er ofte multifunktionelle universelle enheder, der kan udføre en række aktiviteter og løse forskellige produktionsopgaver.

  I dette tilfælde kan man skelne mellem disse sorter:

  • CNC fræsemaskine med CNC (numerisk programstyring). Den er udstyret med en hukommelse og en mikroprocessor, som ved hjælp af speciel software styrer behandlingsprocessen i henhold til de angivne parametre. Det forenkler og forenkler produktionsprocessen væsentligt, forkorter tidspunktet for fremstilling af en produktionsenhed, reducerer omkostningerne ved personalelønninger, øger virksomhedens produktivitet;
  • Manuel fræsemaskine. Designet til brug i hjemmet workshops, i enkelte industrier, i små private virksomheder. Det bruges oftest til fremstilling af riller, zenkas, lommer, eyelets og andre fastgørelseshuller;
  • Kopiering og fræsning maskine. Enheden fjerner formen på det færdige produkt og kopierer det på emnet. Til arbejde anvendes skabeloner til fræsning på et træ, hvorfra en kompleks form for en kopi fjernes;
  • Drejning og fræsning maskine. Designet til fremstillingsprofil produkter af runde, flerfasetterede eller spiralformede sektioner;
  • Skrivebordsmaskinen ligner en manuel version, der er udstyret med et specielt arbejdsbord og styringsenheder;
  • Husholdningsmaskinen er et bearbejdningskompleks, der hjælper med at skære, bore, bore, tænke eller planlægge et træ emne.

  Maskinen er programstyret.

  Komplekse maskiner, enheder med programstyring, drejnings- og kopimaskiner anvendes i fremstillingsvirksomheder. Til personlige og huslige behov anvendes sådanne maskiner ikke på grund af de høje omkostninger, store dimensioner og lavt behov for sådanne operationer i en enkelt gård.

  Håndfræsemaskine til træ.

  For amatørmestere, ejere af forstæder gårde og små guilds, den mest presserende vil være en manuel enhed.

  Funktioner ved brug af en håndholdt maskine

  Skæring et cirkulært hul.

  Der er forskellige typer håndfabrikker, men vi vil tale om en nedsænket enhed, så den er den mest alsidige og bruges oftest.

  Ved hjælp af dette værktøj udføres en række forskellige værker, der kan betinges opdelt i sådanne grupper og retninger:

  1. Fræsning riller, kvartaler og riller. Disse og andre fordybninger i emnerne kan placeres langs og på tværs af fibrene og lagene, har en åben eller lukket form, gå til kanten. Disse elementer tjener oftest til dannelsen af ​​aftagelige og endelige forbindelser;
  2. Fræsning af kanterne. Profilering af funktionelle og dekorative elementer, løbeudstyr, møbler, kunsthåndværk og andet. De mest typiske eksempler er skørtplader, fileter, baguetter, cornices, platbands osv.
  3. Milling konturer og komplekse overflader. Fremstilling af udskrifter, skilt, originale møbler, paneler, indvendige elementer. Skabeloner og kopieringsmetoder anvendes meget her;
  4. Skæring af specielle strukturelle nedtrykninger, riller, huller til låse, perler, pigge osv.

  Profilering af tømmer til opførelse af træhuse.

  Til den håndholdte fræsning kan forskellige værktøjer tilføjes for at lette arbejdet og sikre linjens nøjagtighed. Dette kan være forskellige stativer, linjer, stop, rammer, radiale enheder og andre enheder.

  Gennem et omhyggeligt udvalg af de nødvendige dele og tilbehør kan du samle din egen fræsemaskine på træ med egne hænder.

  En moderne håndholdt maskine med computerstyring.

  Der er et andet værktøj til fræsning på træ ved en håndfræsning. Ved manuelt arbejde skal der anvendes specialskærere, der består af en skaft i form af en cylinder med en diameter på 6, 8 og 12 mm, samt en arbejdsdel med en skærekant. Disse fræsere kan variere i størrelse og design, form af skæredelen, materialer.

  For blødt træ anvendes højtryksværktøjsstål, og for mere holdbare materialer anvendes knive fremstillet af hårdere legeringer.

  Der er mange typer værktøjer.

  Ved normal drift og ovennævnte operationer er det nødvendigt at sikre nøjagtig positionering af kutteren i tre koordinater. For at justere den vertikale retning anvendes en nedsænkningsmekanisme, og bevægelse i vandret plan er tilvejebragt på forskellige måder: Ved hjælp af et specielt føringslager på fræseren, en føringsbøsning på værktøjets støtteflade eller anden anordning, som der er mange.

  Styrelaget er monteret på kantskærer designet til at behandle emnernes kanter.

  Kantfræsning med lager.

  Der er sådanne kantmøller til en håndholdt maskine:

  • Profil. Bruges til at danne et krøllet profilskørt, hylster, baguette mv.
  • Cone. Nødvendigt at fordybe kanterne i en vinkel på 45˚, 60˚, 30˚, osv.
  • Moulding maskine. Nødvendig for afrunding af kanterne. Danner en fjerdedel af en cirkel af forskellige størrelser med en radius på 3 til 16 mm;
  • Fillet. Danner dekorative kantkanter i form af fileter;
  • Falsede. Fræsning af kvartaler, tredjedele mv. Ofte bruges til led og indretning;
  • Disc. Hjælp til at skære ud på træflader vandrette riller af forskellig tykkelse.

  Værktøj til dekoration og gravering.

  Også almindeligt anvendte fræsere uden styrelejer, der kaldes ridser.

  Blandt dem er de mest populære:

  • Rektangulær. Det bruges oftest til at danne rektangulære riller til forskellige forbindelser;
  • Fillet. Halvcirkelformede riller og riller, indretning;
  • V-formet. Groove med skrå vægge. Bruges i graveringskrifter og andre værker;
  • The Swallowtail. Det bruges til at skabe åbne og lukkede stænger i møbelproduktionen.

  Et typisk sæt arbejdsskærere.

  Udvælgelsen af ​​cutters bør tage hensyn til det materiale, der behandles, spindelens omdrejningshastighed og typen af ​​udstyr.

  Det er vigtigt at oprette instrumentet korrekt.

  Før arbejdet er enheden konfigureret. Først og fremmest udsætte dybden af ​​fræsning. Ved arbejde på stor dybde opnås det i etaper.

  Det er også nødvendigt at indstille den korrekte hastighed. Det afhænger af skæringsdelens diameter og typen af ​​materiale. For mills med en lille diameter er frekvensen typisk 20.000 omdrejninger pr. Minut og for møller med en diameter på ca. 40 mm, 10.000-12.000 omdr./min.

  Eksempler på kantprofilering.

  Efter lang drift ved lave omdrejninger er det nødvendigt at starte udstyret et stykke tid ved den maksimale hastighed til køling af motoren.

  Træfræsning er den vigtigste træbearbejdning, der giver mulighed for at skabe både strukturelle og dekorative elementer og detaljer. Videoen i denne artikel viser mulighederne for moderne udstyr til fræsning.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 86 = 92