30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Formation af æbletræskronen i efteråret

Ordning og regler for dannelsen af ​​æbletræskronen

Hvad afhænger og hvordan man vælger en ordning

I havearbejde er der flere forskellige ordninger, der bruges til at danne kronen af ​​et æbletræ. Det er en fejl at tro, at valget af den type beskæring af æbletræer udelukkende afhænger af sommergartneres præferencer og ønsker.

Nøglefaktorer, der påvirker valg af ordning og dannelsen af ​​æbletræskronen er:

 • slags æble;
 • Placering af grundstammen, hvis planten er blevet vaccineret
 • Træets beliggenhed (stående fra hinanden, vokser i en tæt plantet have, plantet nær muren af ​​huset eller hegnet).

På hvilket tidspunkt af året og hvordan korrekt at danne æbletræet? Sådanne spørgsmål kan ofte høres fra gartnere, der endnu ikke har erfaring og færdigheder i beskæring af frugttræer. Dannelse af kronen af ​​et ungt æbeltræ forekommer næsten umiddelbart efter plantningen er plantet i jorden. Det unge træ har et underudviklet rodsystem, som ikke er i stand til at tilvejebringe tilstrækkelig ernæring og udviklingen af ​​en stor krone. Ifølge havenes anbefalinger med mange års erfaring er det bedre at gøre grenene kortere med 2-3 gange. I det første år efter plantningen tager træet rod i ny jord, vokser, former og udvikler sig. Overholde reglen: Skær æbletræet om foråret, efter at frosten er gået, men perioden for aktiv sapbevægelse er endnu ikke begyndt.

I det andet år af træets liv er det muligt at danne æbletræskronen både om foråret og om efteråret. Forårsproceduren betragtes dog som mere effektiv, den udføres før blomstring og før frugtning. I efterårssæsonen er det bedre at fjerne gamle grene fra voksne æbletræer. Gør kun dette før frosten begynder, så planten har tid til at "helbrede sårene."

Ved ikke, hvordan man danner et æbletræ og er bange for at afskære grene forkert? Drage fordel af en af ​​de mest almindelige i havearbejde muligheder for træ crowning:

Form æbletræet på denne måde er ikke svært. Denne metode anses for at være den mest almindelige og nemme at implementere. Selve navnet antyder at grenene vil blive placeret i niveauer. Velegnet til en have, hvor afstanden mellem de dannede og styrket træer er mindst 3 meter. På den centrale bagagerum er der 3-4 skeletafdelinger tilbage, som er arrangeret i tier, mens den nederste del består af kun to grene. Ofte er der en mulighed, hvor den nederste del har en gren, og den anden del, der ligger 15-20 cm over, er begrænset til to.

Spindelkronen bør oprettes i det første år af plantelivets liv. Alle grene er jævnt fordelt langs æbletræet. Ved hjælp af specielle anordninger trækkes nedre tier eller formningsbase ned. Denne metode anses for at være den enkleste metode til at skabe en krone, da korrektioner kun kan foretages af filialledere.

Den kopformede eller vasformede form svarer til den langsgående sparsomme form. At danne en sådan krone kan være som følger: Barken af ​​det plantede træ er 40-50 cm og plus 30 cm til vækst og udvikling af grene af skelettypen. Et år senere skæres nye skud på et niveau på 40-50 cm, mens lederen forkortes til den øvre skjoldafdeling.

Vertikale palmette podede frøplanter

Den har en interessant form for kronen: grenene er i samme plan. Forgreningsstrukturen er den samme som for langline trimning. Processen er lang, hele proceduren vil tage mindst 4 år. Sådanne træer er normalt placeret langs husets vægge eller tætte hegn.

Ved beskæring af æbletræer i forår og efterår, glem ikke at behandle nedskæringerne.

Tynde kviste behøver ikke nogen særlig pleje, "sår" strammer hurtigt kambiumet. Tykke grene skal behandles med lak eller havemaling. Hvorfor skal vi tage sådanne beskyttelsesforanstaltninger? For at forhindre muligheden for infektion af æbletræer for at forhindre indtrængning i det subkutane lag af patogener af forskellige lidelser og skadedyr. Glem også at behandle haveværktøj med desinfektionsmidler.

Dannelsen af ​​æbletræer kan ikke kaldes en kompleks proces, hvis den bliver kontaktet den kompetent og forberedt, men ofte "unge" gartnere gør fejl. Ukorrekt dannelse af kronen er fyldt med det faktum, at frugtniveauet vil falde flere gange, frugter vil være smagløse, træerne selv vil ikke være i stand til at modstå forskellige sygdomme. Når du skærer grene, skal du ikke glemme at behandle sårene med en havebesparende. Ellers kan processen med planteforfald og infektion begynde. Det er også fejlagtigt at antage, at frugttræer kun er egnet til foråret beskæring. Det er høstproceduren, der ofte kaldes sanitetsbeskæring, da der på dette tidspunkt fjernes grene, der er ramt af skadelige insekter og sygdomme, reduceres risikoen for sygdomme i blomstringsperioden og frukten.

Husk at æbletræskronen er dannet i flere år. I starten er det nødvendigt at skabe alle betingelser for at opnå kraftige trin. Til træet frugter lækre og saftige æbler er det ikke nok at udforme kronen korrekt, du skal sikre kompetent pleje til planten, vanding og gødning af gødninger.

Video "Formation af æbletræet"

Fra denne video lærer du, hvordan du danner kronen af ​​et æbletræ korrekt.

Dannelse af æbletræskronen: grundlæggende ordninger og vigtige regler

Velkommen! Jeg vil gerne lære så meget som muligt om dannelsen af ​​æbletræskronen. Er det virkelig nødvendigt at skære og styre grenene? Hvordan danner du det rigtige æbletræskrone og undgå fejl? Og hvornår er det bedre at gøre det?

Kronens dannelse er et uundværligt stadium i dyrkning af et frugttræ, der giver mulighed for at skabe en vis form og volumen. Processen kræver en kompetent tilgang. Ellers kan du gøre meget skade. Hvordan man danner kronen af ​​et æbletræ? Dette problem er bekymret for mange gartnere, fordi det har mange nuancer. I denne artikel vil vi forsøge at fortælle dig alt om at forme beskæring: hvorfor det er nødvendigt, hvornår og hvordan det skal udføres, vil vi overveje de mest almindelige fejl.

Kronbeskæring er et vigtigt punkt, der direkte påvirker afgrødens kvalitet. Desværre er ikke alle bekendte med algoritmen til formgivning af kronen og gør ofte alt forkert. Desuden mener mange, at dette vigtige plejeelement kan gå glip af. Selvfølgelig er det ikke sådan.

 • tætte blade forårsager forskellige sygdomme. Som et resultat bliver udseendet af æbler langt fra det ideelle, og efter smag afspejles det også;
 • Kronprangning øger risikoen for at bryde grene og udseendet af ikke-helbredende sår, der kan forårsage træets død;
 • hvis du er ligeglad med æbletræet, bliver frugterne snart små og smagløse. Årsagen er, at sukkeret, der opnås under fotosyntese, vil blive brugt forkert - ikke på æbler, men på vækst af grene og blade.
 • for tyk "hætte" forværrer sollysets indtrængning i bladets tykkelse, hvilket forsinker modningsprocessen og negativt påvirker frugternes kvalitet;
 • korrekt beskæring giver mulighed for at danne en pålidelig ramme, som vil hjælpe træet til at modstå vægten af ​​afgrøden;
 • en bekvem form letter samlingen af ​​frugter - med det voksende æbeltræ bliver høst et spørgsmål, der kræver betydelig indsats.

Som du kan se, er årsagerne til perfekt mastering af kunsten at formere kronen nok. Det er næppe værd at opgive muligheden for at forbedre frugtafgrøder, øge udbyttet og forbedre æblernes smag.

Hvornår kan jeg starte dannelsen?

Skær grene begynder et år efter plantning af æbletræet. Rotsystemet i unge frøplanter er dårligt udviklet og ude af stand til at give fuld ernæring til kronen. Derfor skødes skud med en tredjedel. De vigtigste kandidater til beskæring er høje øvre grene. Bunden skærer meget lidt.

Kronens dannelse udføres årligt og forkorter skudene med en fjerdedel af væksten. Skær grene bedre om foråret, indtil sap flowet begyndte. Normalt i marts-april.

Et af de vigtigste øjeblikke er definitionen af ​​de stærkeste grene, der er forblevet siden sidste år. De kan ikke afskæres - træet modstår ikke snedækket eller vægten af ​​sin egen krone eller vægten af ​​afgrøden.

Efterår beskæring er også praktiseret. Dette påvirker ikke mængden af ​​afgrøden. Desuden forbereder den træet om vinteren og frigør os fra ubrugelig last. Nogle gange skæres skære om sommeren. En forudsætning for dette er fremkomsten af ​​et stort antal nye processer. I sommerbeskæring er der mange modstandere, der tror, ​​at proceduren kan påvirke kvaliteten af ​​frugten negativt. For at undgå ubehagelige konsekvenser anbefales det kun at fjerne fælge og grene, der vokser langs kernen, og konkurrerer med lederen.

På hvilket tidspunkt kronens dannelse udføres og hvilken metode du vælger, er det vigtigt at opretholde en balance mellem de nye skud og de gamle. Den centrale leder skal altid være højere, stærkere og stærkere. Når skuddene vokser til niveauet, forkortes de.

Du kan danne kronen på et æbletræ på flere måder. Lad os finde ud af de funktioner og fordele ved de mest populære ordninger.

Det betragtes som den enkleste metode til trimning, som har mange fordele. Træets silhuet forbliver naturligt, skud tager langlineformen. Imidlertid er denne dannelse mulig, hvis afstanden mellem æbletræer overskrider 3 meter.

At arbejde fortsætter efter sneernes afstigning. Mål fra jorden 50 cm og læg mærke på plantene. Endnu et mærke er lavet til skeletafdelingerne på den første "gulv" over stammen på en højde på 30 cm. Alt højere er genstand for skæring. Det næste år på stammen elimineres de nye processer. På første niveau forlader en gren. Det andet lag skal placeres 15 cm over denne gren - her er det muligt at forlade allerede to skud. Således ser man i en retning og to - i modsat. Afgrene skæres omtrent ens - så de vil vokse jævnt.

Forlad ikke nye spirer i stedet for centerlederens skæring - sørg for at fjerne dem.

I det tredje år vælges de mest kraftfulde skeletter fra grenene placeret 50 cm over det første niveau. Hvis der stadig er større processer, sættes de til side og klæber til et interval på 15 cm. Hovedgrenene beskæres, de konkurrerende fjernes. Det næste år fra det friske niveau tilbagetog 40 cm og igen lægge en gren. Derefter kan processen med dannelse af en langdrænet krone betragtes som komplet. Det er kun for regelmæssigt at forkorte det centrale bagagerum, idet træets højde holdes på omkring 2,5 meter.

Denne metode er velegnet til sparsomme sorter. Operationsprincippet ligner ovenstående, men der er stadig små forskelle. Tre skud af den første klasse er rettet i forskellige retninger, så at vinklen på 120 grader imellem dem viste sig. For at danne parrede grene bliver hver udvækst fra lederen skåret med 40 cm.

Den centrale leder er afskåret over hovedgrenen. Du kan gøre det med det samme, men du kan i 2-3 år, når kernen vil få styrke. Nu skal du sørge for, at midten af ​​kronen ikke overgrover. For at gøre dette er det nødvendigt at afskære processerne i tide og afgår dybtgående. Små grene kan efterlades - de kan høstes.

Hvis træerne vokser tæt på hegnet, så vil denne metode være optimal. Oprettelse af en sådan krone tager omkring 4 år. Skeletprocesser skal danne en flad "cap" og slå sig på et plan. På hvert niveau, med guiden forlade 2 skud. Det er vigtigt at observere afstanden mellem tierne på 80 cm. Giv de nye grene en tilbøjelig position.

Med en stærk afvigelse af hovedgrenerne bliver de omhyggeligt trukket op. Med denne støbeform vil kronens bredde ikke være mindre end 2 meter, mens højden kan indstilles efter ønske ved hjælp af årlig skæring af leder og skud.

En god mulighed for begyndende gartnere. Det er kun nødvendigt at skære hovedlederen til "nyren". Halvskeletskuddene forkortes på et niveau, som du synes er ideelt. Formation af kronen i form af en spindel tager 3 år. Det hele begynder med etårig uforgrenede frøplanter, som ikke skærer en tredjedel. Fra grenene i midterdelen er de første tier ved hjælp af deres bøjning dannet.

Det næste år er lederen og alle skudene skåret - et nyt niveau opnås. Når kronen når en højde på 2,5 meter (ca. 3 år) over den vandrette gren (hvilken som helst), er lederen afskåret. Hvis de vandrette skud skyder hurtigt, kan den centrale leder ikke fjernes. Hvis den når en længde på mere end 70 cm, så er det bedre at slippe af med det - så vil halvskelets grene fremstå jævnt.

Metoden er god for stuntede sorter. Selvom der i det store og hele kan jordposition gives til ethvert æbletræ. Til plantning af en lille frisk frøplante med en fleksibel trunk er valgt. Trim spidsen 15 cm, og bøj den derefter og fastgør den i denne position. Dernæst (i juni) formler ud af lateralen processerne skeletafdelingerne i første tier. Det næste år udføres en differentieret hårklippning, dvs. svage skud er helt fjernet, resten er lidt forkortet.

I dette tilfælde er hver gren den ledende leder, hvor den unge vækst vil vokse. Det skal være kortere end lederen.

Grenene af den anden klasse er også dannet for andet år. Hver (forudsat at den er stærk nok) er plukket og bøjet ned. De efterfølgende handlinger består i fjernelse af skud rettet strengt opad.

Denne formular er god, hvis stedet ikke er meget stort, og det er nødvendigt at placere mange træer i et lille område og for at beskytte sig mod ulemper, der går i forløb. Planter med en buskekrone er kompakte. Beskæring begynder et år efter plantningen. Vælg straks 6 skelettskud, der ligger i en afstand på 15 cm. Resten - slet.

Skuddene forbliver kun på skeletafdelinger. Det er skåret til tredje. De nederste grene skal være længere end de øvre grene. Se lederen. Efter opnåelse af stabilitet skæres den ned over den sidste laterale gren. Denne metode er velegnet til stærkt voksede sorter, hvilket giver en god stigning i grøn masse.

For at danne en sådan krone vil det være nødvendigt at forlade 5 grene på den nederste del, der er dannet af tilstødende knopper. På den anden "gulv" forlades 2 grene, der ligger gennem nyren. Afstanden mellem første og andet niveau er 60 cm. Andre lag danner ikke.

Dirigenten får fuld frihed i udvikling - han er ikke omskåret. Over tid vil den adskille sig og blive en sidegren.

Efterfølgende er det nødvendigt at danne 12 skud og opretholde så mange af dem som muligt. Imidlertid reducerer mange gartnere denne figur til 9 og argumenterer for, at den store trængsel har en negativ indvirkning på stabiliteten af ​​skud.

Proceduren udføres i forhold til langlivede æbletræer, som af en eller anden grund ikke kan erstattes.

Foryngende kronformation, udført i overensstemmelse med alle reglerne, gør det muligt at bevare udbyttet og høj kvalitet af frugten. Hovedmål - udtynding af skud og "rengøring" af midten.

Stammen er som regel forkortet først, og derefter bliver problemzoner udtyndet. Snitvinklen er 45 grader. Grenene, der er placeret i forhold til stammen i en ret vinkel, afskæres nødvendigvis.

Foryngende beskæring udføres i det tidlige forår, mens træet stadig er "i søvn". Eksperter anbefaler først og fremmest at fjerne de øvre skud, hvilket forbedrer strømmen af ​​sollys og øger udbyttet. Du kan trimme om sommeren. I begyndelsen af ​​juni er træerne afkortet - de vigtigste skud er forkortet med ¾, tykke zoner bliver udtyndet. Efter beskæring bliver vandet vandet, og tønderen beskytter barken.

Kronens dannelse er en ansvarlig forretning, der kræver en kompetent tilgang. Det vil være meget svært at rette op på overtrædelserne, og det er undertiden umuligt. De mest almindelige fejl er:

 • kronens størrelse stiger. Årsagen er utilstrækkelig beskæring og udtynding. Ved efteråret skal frøplanter, der er op til 1 års alder, have 4 skelettgrene omkring 50 cm lange.
 • kronens størrelse falder. Årsagen er afskaffelsen af ​​ikke en rival, men en ledende flugt. Det er vigtigt at finde og knibe grene, der konkurrerer med ledere i styrke. Derefter fjernes de helt.

Absolut ligegyldighed for træets udvikling er et andet almindeligt problem, der kræver øjeblikkelig løsning. Hvis du ikke gør noget, bliver æbletræets "hår" for tykt, og frugterne - overfladiske og smagløse.

Kronens dannelse tager flere år. Først bør vi søge at opnå kraftige trin. De er udgangspunktet for at skabe den krævede formular. Forsøg at skabe gunstige betingelser for planteudvikling - vand regelmæssigt, fjern ukrudt, anvend gødning.

Detaljerede instruktioner om dannelsen af ​​æbletræskronen

Kronens dannelse er en vigtig proces i dyrkning af frugttræet. Formålet med agroteknisk modtagelse ved hjælp af den udviklede algoritme er at opnå optimal regulering af vækst og frugt af æbletræet. Beskæring - en stærk virkning på den levende organisme og det bør kun udføres under hensyntagen til struktur og regularitet i træets livscyklus.

Fordele ved kronen

Æbletræet, som ikke blev dannet, frugter og udvikler sig kun i de første år. Nogle år senere er der en fortykkelse af kronen. Ikke at få sollys, de centrale blade fjerner kulhydrater, der ligger på periferien. Dette fører til en generel svækkelse af træet og afblødning væk fra svagere grene. På dødt træ og fortykket krone skaber et gunstigt miljø for dannelse af svampe.

En tæt krone forårsager hyppige brud på grene under vægten af ​​frugt og sedimenter

Træets laterale grene begynder at vokse i en spids vinkel og konkurrere stærkt med den centrale skyde. Som et resultat kan æbletræet nå op til 8 meter i højden. Dette er årsagen til hyppige brud på grene under vægten af ​​frugt og sedimenter, hvilket gør høst vanskelig.

Under dannelsen af ​​frugt er fordeling af mineraler og vand ujævnt. Æbler modtager ikke de nødvendige fotosynteseprodukter, de deformeres og bliver mindre. At sikre en stabil forsyning af næringsstoffer til alle organer af æbletræet er grundlaget for at regulere vækst og frugt.

Hovedformålene med kronformation:

 • giver sollys hver sektion af træet
 • ensartet mineralstrømi og vand på alle grene;
 • træ stabilitet til høje afgrøder og ugunstige vejrforhold
 • forebyggelse udseendet af skadedyr og sygdomme
 • øge kvaliteten af ​​frugt;
 • forlængelse af alder frugtsætning;
 • stigning i arbejdsproduktiviteten ved høstning.

Den mest produktive og vellykkede periode for beskæring af æbletræer er forårsmånederne - marts og april. Det er nødvendigt at organisere processen indtil nyrens svulmningsfase, så træet vil bruge al sin energi kun på regenerering og vil hurtigt komme sig. For at gøre dette skal du vælge en dag med tørt vejr med en lufttemperatur over 0 ° C.

Formation af æbletræskronen i form af trimning er nødvendig næsten hele træets levetid

Fraværet af blade gør det muligt hurtigt at vurdere kronens tilstand og bestemme den korrekte grad af beskæring. Formation af kronen før vegetationssæsonen fremmer træets aktive udvikling om sommeren.

De vigtigste formål med efteråret beskæring - Forberedelse af træet til vinteren og den endelige dannelse af kronen. Til dette skal du vælge september eller oktober. Fjernet, dannet over sommers uønskede skud, gamle og rotte grene. Massive grene er afskåret, som under vægten af ​​sne kan bryde.

Efterår beskæring af æbler anbefales kun i områder med tempereret klima. I de nordlige områder, der er karakteriseret ved et pludseligt fald i temperaturen, er træet muligvis ikke i tide til at genvinde og fryse. Dette fører til tørring af æblevævet og dets efterfølgende død.

I nogle tilfælde kan der være behov for en ekstra beskæring, som er lavet om sommeren. På dette tidspunkt, pluk op spiring skuddene og slippe af med grene, der forhindrer lysets indtrængning til de centrale blade.

Forberedelse til dannelsen af ​​æbletræskronen

Før du starter arbejde, skal du forberede værktøjer. Det er en pruner til beskæring tynde grene og en havefil for tykke tæver. Det er vigtigt, at værktøjerne er godt skærpet. Dette er først og fremmest nødvendigt for træets sundhed. Af korrekthed og nøjagtighed af sektioner afhænger af sårhelingens hastighed.

Overfladen af ​​skæret kræver yderligere beskyttelse

For sektioner med en diameter på mere end 1,5 cm kræves yderligere beskyttelse. Til deres behandling bruger de haven var. Overfladen af ​​skæret er dækket af et tyndt lag af forberedt medie. For tæt lag vil føre til den efterfølgende dræning af voks og blokering af cortex stomata, som vil forstyrre luftudvekslingen i træets væv.

Alt arbejde med dannelsen af ​​æbletræskronen bør kun udføres med en minimal krænkelse af træets fysiologi. Skæreskæringer laves fra bunden opad, den nederste kniv skal være placeret på overfladen af ​​den ringformede tilstrømning.

Den korrekte udvikling af frugttræet afhænger af de første handlinger efter erhvervelsen af ​​frøplante. Det er vigtigt at være opmærksom på forholdet mellem rodsystemet og højden af ​​det unge træ.

Når man graver en frøplante i et planteskole eller i en nærliggende grøntsagshave, udvindes kun en del af rødderne, ca. 30-35 cm. Et sådant volumen kan ikke give strøm til den ovennævnte del beregnet for meter lange røtter. Derfor bør frøplanterne forkortes med 30 cm, ellers bliver træet meget syg. Denne procedure bidrager til dannelsen af ​​stærke sideskudd i det første år.

Forgrenede frøplanter fjerner alle skud op til 50 cm fra jorden. Således dannes en stamme - en del af stammen fra rodhalsen til de første grene. Over det efterlader den centrale skyder (leder) og grene vokser fra den i en spids vinkel, helt fjernet. De resterende skud bliver forkortet til den tredje eller femte nyre. Af disse bliver i fremtiden de vigtigste grene af træet, der kaldes skelettgrene.

I havearbejde er der flere ordninger til udformning af æbletræer. Når de vælger en bestemt form, styres de af træstrukturen og dens tæthed i haven.

En simpel og mest almindeligt anvendt metode til at forme æbletræskronen er ret simpel. Beskæringsordningen giver dig mulighed for at bevare frugttræets naturlige udseende.

Antallet af hovedafdelinger afhænger af plantens massefylde og æbletræets vækstkraft. Hvis afstanden mellem frugttræer er inden for 4 m, skal du forlade 4-5 grene, med mere rummelige plantninger fra 5 til 7. Et øget antal skelettgrene er også nødvendigt for høje træer med spredningskroner.

Tier-sjældne form af æbletræer

 • På stammen er en hovedgren tilbage. Alle de trin, der viste sig i løbet af det sidste år i en højde på 50 cm, fjernes.
 • Vælg to flere grene, der hver er placeret 15 cm højere. Det er vigtigt, at de er rettet i modsatte retninger med en divergensvinkel på 120 °.
 • Brancher, der ligger nær væksten af ​​den centrale leder i en spids vinkel, skæres. Sidegrenene skæres af på et niveau.
 • Den næste sommer to hovedbrancher er lagt, placeret højere med 50-60 cm med et interval på 10-15 cm. De udligner også
 • Det er nødvendigt at skære ud konkurrerende skud. Dirigenten skal altid være højere end enden af ​​sidegrenene med 15-20 cm og ikke mere. Denne indikator skal opretholdes i hele æbletræets levetid.
 • Hele grene er afskåret, som ikke går ind i rammen. Også de kan være midlertidigt bøjet til en vandret position. Denne metode hjælper med at fremskynde fruiting.
 • Næste år skal du læg en anden gren, der ligger 40 cm over. Dette slutter dannelsen af ​​kroneskeletet.

Efter et år eller to, når filialen fra sidste niveau opnår stabilitet, skæres den centrale leder ned over den. Yderligere vækst af træet er uønsket, det er nødvendigt at holde højden på niveauet 2,5-3 m.

Denne form for krone anbefales til milde og halvdværgede sorter af frugttræ. Æble med spindelformet kronetræ med kegleform, hvorpå grenene af dem opnås ved at binde sig under dannelsen til den bærende cola. Længden af ​​understøtningen skal være 2,5-3 m.

Spindelformet æbletræ

 • I det første år 3-4 stærke grene er udvalgt i en højde på 60 cm. De er skåret i halve, på nyren vendte udad. De resterende filialer slettes. Den centrale leder skal være længere end den øverste sidegren ved 3 nyrer, resten af ​​stedet er afskåret. I slutningen af ​​august skal sidegrenene trækkes tilbage til en 60 ° vinkel og bundet med en blød tråd.
 • I andet år den centrale leder nedskærer 1/3 af sidste års vækst. Skelett grene skæres i 1/4 på nyren vendende nedad. Sidste års reb-ledbånd fjernes, og i slutningen af ​​sommeren trækkes nye laterale grene. Lateral vækst fjernes.
 • Næste sommer bliver processen gentaget. Lederen er skåret til 1/4. De øverste tiers grene skal altid være kortere end de nederste med 10-15 cm. Afgreningen af ​​grene stopper, når de tager den ønskede vinkel, eller træet begynder at bære frugt.

Når æbletræet vokser til 2-2,5 m, skæres lederen til sidegrenen, som er bundet til stangen. I fremtiden dannes en central dirigent derfra.

Denne slags krone er dannet på basis af princippet om langsparsomme og anvendes til svagt voksede æbler. Hovedforskellen er fraværet af en central leder.

Cupped æbletræ krone

En stamme 50 cm høj og 30 cm til dannelse af skelettgrene er efterladt på frøplanten. Resten er klippet. I det følgende år dannes 3 skelettgrener over stammen i henhold til den anbefalede ordning. Lederen skæres i niveauet af den øvre sidegren. Da grenene af den anden og tredje orden dannes, er alle grene rettet mod kronens centrum afskåret.

Ægletræer, der er dannet af typen vertikal palmette, dyrkes ved hegn. Denne slags krone giver dig mulighed for at dyrke æbletræet i begrænsede områder eller bruge som dekoration i hække.

Lodret Palmette

 • Plantning af en-årige frøplanter uden grene. Langs frøplanten skal du køre en stang og trække den vandrette ledning. Der vælges tre øvre knopper, hvis nederste er rettet i forskellige retninger. Bagagerummet er forkortet til 40-60 cm fra jorden.
 • Om sommeren er hovedskyen dannet fra den øvre knopp og styrer den langs stangen. Af de resterende nyrer dannes vandrette skud. For ikke at skade træets vækst opnås horisontal gradvis gradvist. Derfor er skud i det første år bundet i en vinkel på 45 ° i forhold til lederen.
 • I efteråret placeres de laterale grene vandret og binder dem til ledningen. Ekstra skud dannet på bagagerummet, beskåret til den tredje nyre.
 • Om foråret er det nødvendigt at afskære den centrale leder, forlader et websted med tre knopper, 45 cm høje. De vandrette grene skæres af med 1/3. Ekstra sidegrener er forkortede, hvilket kun efterlader tre nyrer.
 • Om sommeren dannes et andet lag i henhold til den anbefalede ordning. Indtil efteråret forkortes alle konkurrerende skud og efterlader dem kun tre nyrer. I efteråret er væksten af ​​vandrette skud skudt på ledningen.

Efter den endelige dannelse af kronen skæres den centrale leder. Antallet af tier afhænger af typen af ​​jord, placering og styrke af æbletræet. Erfarne gartnere anbefaler ikke mere end 4-5 tiers. Efter den endelige dannelse af kronen skal du hele tiden afskære de skud der danner mellem tierne.

Med alderen flytter træets frugt til toppen af ​​kronen. Den årlige vækstrate reduceres til 35 cm, hvilket påvirker mængden af ​​høst. I dette tilfælde har æbletræet en foryngende beskæring.

Foryngende beskæring øger udbyttet

Den første ting at gøre er at fjerne tørre og beskadigede grene. Beskærede grene, der vokser inde i kronen, dette vil stimulere væksten af ​​unge skud. De forstørrede skelettgrene skæres til sidegrenene. Alle grene fjernes over de unge grene.

Proceduren for foryngelse af æbletræet udføres bedst i to fjedre. For meget sår svækker træet voldsomt. Efter beskæring kræver æbletræet øget pleje: vanding, fodring og beskyttelse mod skadedyr.

Fejl under krone dannelse

Et af de mest almindelige fejl under beskæring af æbletræet forlader hampen i stedet for skåret, hvorfra der er dannet et stort antal skud. Dette fører til en jævn fortykning af kronen.

Skab en højkvalitets krone af æbletræer om nogle år

For kort en stub er også uønsket. Han vil ikke give nye skud, men tørring op, vil føre til at barket slipper og eksponering af træet. Dette truer nekrosen af ​​stedet, hvilket skaber et gunstigt miljø for sygdomme. Derfor er det nødvendigt at skære grenen langs ringinstrømningen, hvor der er aktiv saftbevægelse, og såret hurtigt vil stramme.

En anden fejl angiver et signifikant fald i æbletræskronen. Dette sker hvis Konkurrencerende skud vokser over den centrale leder. I sommersæsonen plukkes sådanne grene, og om foråret bliver de helt fjernet.

Utilstrækkelig udtynding af grene fører til, at kronens diameter stiger. Den korrekt udviklende krone har ikke mere end 5-7 skelettgrene uden vækst rettet mod bagagerummet.

Formation af æbletræskronen tager kun meget tid i de første 3-4 år. I de følgende sæsoner behøver du kun at styre trinene og lede dem i den rigtige retning. Dette er den eneste måde at opnå stabilitet og kvalitet på høsten, som vil tilfredsstille mere end en generation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 1