30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Flower anthurium foto

Anthurium: pleje derhjemme (foto). Hemmeligheder for voksende "mandlig lykke" og omsorg for et anturium derhjemme

Anthurium eller som det hedder i det fælles folk "mandlig lykke" 9ndash; En af de mest almindelige planter fra Aroids familie, dyrket i rumforhold.

Hans hjemland er de tropiske skove i Sydamerika.

Blandt de mere end 800 plantearter af denne familie er der både epifytter og semi-epiphytter, som afviger i udseende ved udseende.

Populariteten af ​​indendørs gartneri i denne blomst-flamingoer erhvervet på grund af sin usædvanlige udseende: artsdiversitet præsenteres som dekorative blade og blomstrende planter.

Blandt blomsterhandlerne anses Anthurium for at være et "lunefuldt sissy": han har brug for omhyggelig og regelmæssig pleje. For at gøre denne blomstflamingo lykkelig med sin skønhed er det vigtigt at skabe forhold, der ligger tæt på det tropiske klima: høj luftfugtighed, høj lufttemperatur og lys spredt belysning. De mest egnede til dyrkning i hjemmet er følgende:

Anthurium Andre - En blomst med lyse grønne blanke blade. Det når i væksten på 1 m. Dækblade slør har hjerteformede form afhængig af sorten er rød (Arizona), hvid (Chempion, Akropolis, Polaris), pink (lyserød Champion), laks (Minnesota), gul (Casino, Marasol), grøn (Manaka), lilla (Sensa). Blomstrer varer op til 5 uger.

Anthurium Scherzer - epifyt med kortere stængler og mattede blade, dækket på begge sider med sort krabbe. Spaden har en buet spiralform. Den elliptiske dækning er bøjet til bunden. Det betragtes som et af de enkleste anthurier i indendørs dyrkning.

Anthurium Crystal - dekorativ form af anthurium Effektiv takket være den kontrast, der skabes af et netværk af sølvfarvede skinnende årer mod baggrunden af ​​mørkegrønne blade, fløjlsagtige til berøring.

Anthurium: hjemmepleje - reproduktion

I hjemmet forplantes anthuriet af frø og vegetativt.

Frømetode den mest tidskrævende og tidskrævende, men det giver mulighed for at opnå nye hybrider af planter. Frø kan købes i specialiserede havebutikker eller få deres egne. I sidstnævnte variant er det nødvendigt at pollinere anthurium blomster kunstigt, overføre pollen med en bomuldspinne eller en blød børste fra den ene cob til den anden. Frø vil modnes 9-12 måneder efter bestøvning. Graden af ​​modenhed bestemmes ved at ændre farven på bærene i cob og bracture coveret (det bliver grøn). De skal sås umiddelbart efter høst, fordi de hurtigt mister deres spiring. For-frø behandles med en opløsning af fungicid. Til såning skal du tage små skåle med en lys primer. Plantning sprøjtes fra sprøjtepistolen. Til spiring af en plade er det nødvendigt at sætte i en hothouse eller at dække med glas. Frøplanter forekommer ved udgangen af ​​2 uger. I fase af dette blad dykker frøplanter ind i separate potter. Som landingsplads vil bladjord med tilsætning af tørv, trækul, hakket fyrbark (i lige store mængder) gøre. Frøplanter holdes ved høj luftfugtighed og lufttemperatur + 20-24 ° C. Planter dyrket af frø blomstrer efter 2-2,5 år i små blomster og kan miste sortegenskaber. Fuldgodnede cobs vil kun være i 4-5 år af livet.

Den enkleste måde er at formere anthurium ved at dividere bushen, stiklinger, laterale skud.

Opdel busken mest bekvemme ved transplantation af planter. Hver familie skal have rødder og et vækstpunkt. Bloom sådanne planter kan allerede i indeværende år.

Når du bliver ældre, vokser anthuriumbusken laterale afkom. De kan let adskilles sammen med rødderne fra moderluden og plantes straks i tilberedte gryder. Hvis der ikke er rødder, er skudene rodnet i sand eller perlit. Stiklinger i et drivhus eller dækket med poser for at sikre høj luftfugtighed.

Laterale skud med rødder

Nogle slags "mandlig lykke" (Andre, Scherzer, læderagtig, etc.) kan være formere ark, som er skåret med en petiole længde på ca. 3 cm. For at reducere fordampningen, vrides arket selv i et rør og fastgøres med et elastikbånd. Det fremstillede plante stilk i et substrat af sand og tørv (1: 1) eller skåret, tørvemos, fugtet og dækket med en dåse eller pose og placeret i et drivhus. Hver dag bliver stiklinger ventileret. Efter udseendet af en ny spire transplanteres frøplanterne i en separat gryde om en måned.

Unge planter transplanteres som de vokser årligt. Voksenprøver krydser hvert tredje til fire år. De gør det i perioden med aktiv vegetation fra februar til august. Anthurium tolererer ikke stagnation af fugt, så en transplantation i bunden af ​​plantekarrene kræver et tykt lag af dræning. Størrelsen af ​​den nye krukke skal være lidt større end den forrige. Ellers er det muligt at vanddampe og sure substratet, hvilket bidrager til rodrotning. Rødderne af "mandlig lykke" er ret skrøbelige, så der skal tages omsorg ved transplantation af busken til en ny beholder. Bedre for anthurium er egnede plastikpotter - i dem er balancen mellem luft og jordtemperatur lettere at vedligeholde end ved brug af keramiske beholdere. Den købte blomstrende plante kan kun transplanteres efter fuld blomstring.

Anthurium: hjemmepleje - jord, belysning, fugtighed, betingelser for blomstring

For at dyrke et anthurium er et løst, fugtgennemtrængeligt beluftet substrat med lidt sure reaktioner nødvendigt (pH = 5-6). Det bør dog ikke kage og kompakte. Det er lavet af sådanne komponenter: tørv, skåret mos-sphagnum, græs eller løvfældende jord i proportioner på 2: 2: 1. Det er muligt at tilføje knust fyrretræsbark, kokosfibre til løshed. Anthurium vokser godt på hydroponics.

Blomstflamingoen føles stor under lyse diffust lys. Optimal vil være placeringen af ​​planter på vindueskarmen i den østlige og vestlige retning. På de sydlige vinduer er det nødvendigt at give en skygge fra direkte sol.

Om sommeren vil temperaturintervallet + 20-28ºÑ være optimalt for anthuriumvækst. I efteråret-vinterperioden reduceres temperaturen til + 15-16 ° C. Nogle hybrider (for eksempel Scherzer) til bogmærkeblomsterknopper om vinteren kræver et køligere regime (+ 12-16 ° C) med samtidig reduktion af vanding. Det er vigtigt ikke at tillade en skarp ændring i temperatur og udkast. Til den tropiske "flamingo9raquo; blomstrede tidligere, begyndende fra januar, stigter de gradvist temperaturen til + 20-25 ° C.

Som alle epifytter elsker Anthurium høj luftfugtighed (op til 95%). Det er svært at opnå en sådan indikator i boligkvarteret. Selvom moderne sorter af roser og André Scherzer forholdsvis modstandsdygtige over for tør luft af lejligheder, men de skal sprøjtes dagligt med varmt forsvarede vand, tørre bladene med en fugtig klud, obkladyvat antenne rødder tørvemos. I dette tilfælde må du ikke tillade dråber af fugt at falde på blomsterne, ellers danner de stygge brune pletter. En gang om måneden kan du arrangere et varmt brusebad til grønne kæledyr, inden du dækker substratet med rødder med polyethylen. For at øge fugtigheden anbefales det at sætte gryder med planter på en palle med våde småsten eller ekspanderet ler.

Under gunstige forhold kan anthurium blomstre næsten et år. Manglende blomstring angiver fejlene i pleje:

• Resten er ikke overholdt - til anbringelsen af ​​blomsterknopper har et anthurium et køligt vinterindhold på + 15-16ºС og reduceret vanding;

• I efteråret og vinteren skal fodring stoppes, og fra og med februar fornyes.

• Mangel på naturligt lys, især om vinteren, skal være fyldt med phytolamp belysning;

• Forkert størrelse pot - i stor kapacitet vil planten ikke blomstre, indtil rødderne fylder hele jordvolumenet. I dette tilfælde transplanteres anthuriumet i en trange krukke.

• I det gamle substrat mangler planten næringsstoffer for at destillere knopperne. Derfor skal det opdateres hvert år.

• Lav temperatur forhindrer også blomstring af anthurium. For at fjerne planter fra resten, skal den gradvist øges til + 20 ° C fra februar.

• Under blomstringen er det nødvendigt at afskære alle de falmede blomsterblokke.

Anthurium: hjemmepleje - top dressing og vanding

Anthurier vandes rigeligt, men det er vigtigt ikke at udfylde rodsystemet. Til den næste vanding skal substratet tørre ud til halvdelen af ​​potten. Vandet er vandet i en 24-timers periode (og endnu bedre, filtreret) ved stuetemperatur. Overdreven fugt fra panden er drænet umiddelbart efter vanding. For at stimulere rigelig vinterblomstring siden september er vandingen reduceret. Lufttemperaturen er reduceret til + 16-18 ° C.

Anthurier befrugtes i den aktive vegetation periode en gang hver 14-20 dage. På grund af disse tropikers øgede følsomhed over for overskydende kalk- og mineralsalte anvendes gødning til halvdelen af ​​den anbefalede dosis på pakken. Som organisk gødning slibes overfladen af ​​substratet med blad humus eller vandes en gang om måneden ved infusion af mullein eller kyllinggødning (1:10). I blomstringsperioden anvendes fosfor-kaliumgødninger til ornamental blomstrende planter (Agricola, Bona forte, Pokon, Baikal osv.).

Anthurium: hjemmepleje: hvorfor dør han? De vigtigste problemer, sygdomme og skadedyr i dyrkning af anthurium

Anthurium i rummet dør ofte af forkert pleje for ham.

Overmodernisering af substratet og lav lufttemperatur fremkalder udviklingen af ​​forskellige rod- og stammerot forårsaget af patogene jordsvampe. Den mest almindelige anthracnose - en sygdom, hvor brune blade forekommer på blade og stilke. Efterhånden som processen udvikler, bliver bladene helt brune og tørre op, plantens grunddel dør. I de indledende trin anthracnose inficerede dele af planten fjernes og sprøjtes med fungicid selv (oksihom, Acrobat MC) ifølge instruktioner.

En anden "svampesygdom" anthurium - hvid rot. Det er karakteriseret ved misfarvning af de nederste blade med udseendet af en hvid belægning på dem. På stængens del er svampesklerotia af svampen synlig. Planteinfektion forekommer gennem beskadigede rødder. Sygdommen udvikler sig hurtigt ved lave lufttemperaturer eller pludselige temperaturændringer med høj luftfugtighed. Til behandling af syge planter ved hjælp kontakt fungicider (oksihom, Bordeaux-blanding) eller den kombinerede virkning (Rovral, fundazol snarere Previkur, Profit).

Fra skadedyr hyppige besøgende til anthurium edderkoppemid, scabies, thrips. For at bekæmpe dem anvendes acaricider (Akarin, Sanmayt, Apollo, Actellik), insekticider (Admiral, Aktara, Biotlin, Confidor Extra).

Hvis busken begyndte at falde sidelæns, er de unge blade slap, og de gamle er dækket med sortbrune pletter, dette indikerer et intensivt forfald af rodsystemet. Med en meget forsømt proces vil planten ikke være i stand til at blive reddet. Hvis sunde væv er tilbage, afskæres de, sprøjtes med fungicid, indpakket med våde sphagnum og placeres i et drivhus til rødning.

Løvens spidser mørkede? Dette indikerer, at vand til vanding er mættet med salte af stivhed. Brug filtreret eller kogt vand.

Hvis de nederste blade har fået en brunfarve, betyder det, at planten er overfødt med gødning. I dette tilfælde skal anthuriet transplanteres til et nyt substrat eller vaskes gammelt og stoppe fodring i en periode på mindst 30 dage. I fremtiden gødes halvdelen af ​​den anbefalede dosis på pakken.

Vrider anthuriums bladene? Dette sker, hvis anlægget er under direkte sol, udkast eller lav luftfugtighed.

Deformerede blomster og blade kan være, når planten er skadet af skadedyr, mangel på belysning, lav temperatur og fugtighed.

Udseendet af små grønne blærer på bladene er blot en speciel fysiologisk tilstand af anthurium. Dette sker ved høj luftfugtighed og lav temperatur. Det anbefales at forkorte vandingen og omlægge planten på et varmt sted.

Nogle gange kan du se, at anthuriet "crying9raquo; - dråber af vanddråbe fra bladene. Vær ikke bange: Denne naturlige proces, der er karakteristisk for mange tropikere, kaldes guttation. Planten bliver således ved hjælp af specielle vandstomata af blade slettet af overskydende fugt efter rigelig vanding og dårlig belysning.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Mand blomst anthurium: hvordan man får det til at blomstre og bringe lykke til huset

God eftermiddag, kære læsere. Hvis du ikke er ligeglad med den tropiske flora, så vil du helt sikkert blive charmeret af denne flamingo blomst - Anthurium. For sit usædvanlige udseende kaldes anthurium ofte "kærlighedens pile" og "jævla tunge" og endda en "gris hale".

Men vi har denne indfødte fra Sydamerika kendt for alle under navnet "mandens lykke". Han repræsenterer en mands begyndelse, en stærk mandlig karakter og lidenskab. Det er ofte præsenteret som en gave til mænd eller blot dekorere deres hjem for at tiltrække lykke og kærlighed.

Til "lykke" kom og viste sig i al sin herlighed, er det nødvendigt at forsyne planten med passende pleje. Det er ikke så kompliceret, men specifikt. Det er det, vi taler om i dag: de manlige anthuriumblomstfotosorter og reglerne for pleje.

Room anthurium er meget effektivt eksternt. Farverige tunger af blomsterstammer-cobs har en lige eller snoet form. De er omgivet af farverige skiver af skovle. Hjerteformede sengetæpper tiltrækker opmærksomhed med blank glans, elastiske vener og utænkelige farver.

Den mest almindelige rosa og røde hanblomst samt et hvidt anthurium, som ofte forveksles med spathifilum (kvindelig lykke). Der er sorte, lilla, claret, grønne, blå og farverige sorter.

 • André er en høj plante med store læderagtige blade, luftrødder og store blanke skiver (op til 20 cm). Kobben er som regel hvid eller gul i lige form, og kappen er rød, grønlig, gul eller hvid.
 • Scherzer - en kortere manlig blomst, den mest almindelige for hjemmedyrkede. Det adskiller bizaret buet cob med en rød eller orange farve og et buet ned tæppe, som regel rødt.
 • Krystal - dekorative-løvfældende arter, op til 40 cm høj. Hjertformede mørkegrønne blade er dekoreret med sølvåre.

Mandblomst: tegn og overtro

Der er meget at sige om mandlig lykke.

Mange spekulerer på, om det er muligt at holde denne blomst hjemme. Selvfølgelig ja! Han har en positiv aura og maskulin energi.

Ifølge Feng Shui har alle blomster energi af yin eller yang. Efter denne overbevisning har anthurium en stærk mand "Jan". Derfor er det almindeligt at kalde det den mandlige blomst.

Det menes at han bringer lykke til huset. Hvis der i huset skænderier begynder, er det nødvendigt at få denne blomst. Sammen med ham vil harmoni, stabilitet, gensidig forståelse komme til huset.

Og for den mandlige lykke til at klare sig bedre med hans mission, er det værd at få ham til et firma - blomsten Spathiphilum eller kvindelig lykke. Samtidig er pligten til at pleje blomster også bedre opdelt, hver ægtefælle skal værne om og værdsætte sin "blomsters lykke".

Hvad betyder den mandlige blomst for kvinder? At starte et anthurium kan også være single piger og kvinder, der er på udkig efter kærlighed. Hans energi vil tiltrække repræsentanterne for det stærkere køn.

Bring i huset lykke kan kun sund velplejede blomst!

Anthurium kaldes også kærlighedens blomst. Det tynde øre, som pilens pil, gennemborer det røde hjerteformede tæppe. Det menes, at han hjælper ensomme mennesker med at finde en sjælefamilie og familie - giver harmoni.

Feng Shui giver Anthurium en anden stærk funktion - evnen til at tiltrække penge til huset. Finansielt velvære kan kun bringes af sunde planter, derfor er det nødvendigt at arbejde på at forlade.

Derudover er en gunstig aura af blomsten nyttig for personer, der er tilbøjelige til at blive depression, føler en sammenbrud og ofte syge. Kraftig energi vil hjælpe med at genoprette styrken.

Ser man på den eksotiske smukke, ser det ud til, at man skal omdanne en lejlighed til en tropisk. Faktisk er der i plejen ikke noget svært! Det er nok at huske kun et par regler, og anthuriet vil glæde dig med sin blomstring op til 8 måneder om året.

Kun 10 regler for pleje:

 1. Belysningen skal være lys, men diffunderet. Direkte sollys kan føre til forbrændinger og bladtørring. Placer det på øst eller vest vindue.
 2. Undgå udkast.
 3. Egnet temperatur om sommeren er ikke lavere end +20 grader, og om vinteren + 15-18.
 4. Gryden bør ikke være for bred. En meget stor krukke er en af ​​grundene til, at et anthurium ikke blomstre, men kun efterlader blade. Indtil dets rødder optager hele potten, vil blomsten ikke begynde.
 5. Jorden for mandlig lykke skal være meget lys, løs, lidt sur (pH 5,5-6,5). En blanding af nåletræ og bladjord, tørv og sand vil gøre. Nogle gange bruge en primer til orkideer.
 6. At vand anthurium er det nødvendigt ofte, men ikke at hælde. Ellers er forskellige sygdomme mulige. Om vinteren er vandingen reduceret.
 7. Sprøjt og tør blade af planten. Når der spildes og sprøjtes, skal vand ikke falde på blomsterne.
 8. Luftens luftfugtighed bør forsøges at forøges, f.eks. Ved hjælp af en luftbefugter eller placere et reservoir med vand i nærheden.
 9. Med tiden skal du fjerne falmede blomsterarter.
 10. Foder fra marts til september to gange om måneden med organiske og mineralske gødninger. Det er bedre at bruge en halv dosis gødning fra det, der er angivet i instruktionerne.

Sådan transplanterer manens lykke

Transplant anthurium bedst om foråret. Unge prøver eksplanteres årligt og voksne - hvert tredje år. Efter købet skal planten transplanteres inden for en uge for at erstatte forsendelsesjorden, sørg for at rødderne er sunde og afhent en god krukke.

Før, forplantning Anthurium, forberede jorden. Ideelle jordvarianter til denne epifytiske plante er som følger:

Blad og nåletræ, tørv, sand i forholdet 1: 1: 1: 0,5.

Torv, mos og græsareal i forholdet 2: 2: 1.

Løvfibrejord, lys sod og mose mos.

Jord til azalea med tilsætning af fyrbark og sphagnum.

Nu fortsæt til transplantationen:

Tag en plast, glas eller keramik (nødvendigvis glaseret) gryde.

På bunden skal du fylde dræningslaget.

Top med mos sphagnum eller perlite.

Hæld et lag jord.

Hæld mands lykke og tag det forsigtigt ud af gryden.

Rens forsigtigt rødderne fra jorden og undersøge dem.

Forfaldne og tørre rødder skåret og drys med kugleskiver.

Sæt anlægget i en ny gryde.

Fyld pladsen mellem rødderne og potternes vægge. Luftrødder behøver ikke sprøjtes med jord.

Hæld blomsten og læg den, hvor der ikke er direkte sollys.

Tryk ikke rødderne på bunden af ​​gryden!

Hvordan Anthurium Reproducerer hjemme

I hjemmet kan "blomsten af ​​kærlighed" udbredes på flere måder: stiklinger, frø, blade, sideskudd og bush division.

Division af busk - En af de nemmeste måder, du kan bruge, når du transplanterer anthurium. Under transplantationen skal rødderne omhyggeligt løsnes og deles med hænder i flere dele og derefter plante dem i forskellige potter.

Når du deler en busk, blomstrer unge anthurier normalt i samme år.

frø - Denne metode kræver meget tid, så det bruges meget sjældent. Frø kan købes i butikker eller opnås uafhængigt af deres anthuriums.

 • De opsamlede frø tørres i 3 dage.
 • Plantet i en skål.
 • Strø med jorden.
 • Og dække med en film.

Side skud - Denne metode er også nem at bruge under transplantation. Fra moderens blomsterskutter er adskilt af blade og rødder.

Anthurium har meget skrøbelige rødder, så brug ikke en kniv. Grav processen ud sammen med en lille klump jord og plante i en ny krukke.

stiklinger - En anden simpel måde at reproducere.

 • Afskær stammen (ca. 12 cm) med to blade.
 • I plastikkappen, lav huller, udfyld vermiculitten.
 • Placér skaftet der og dyb 5 cm i jorden.
 • Vælg ham et lyst og varmt sted.
 • Vand og sprøjt bladene, undgå tørring af vermikulitten.
 • En måned senere, når rødderne vokser, kan du transplantere i en permanent gryde.

blad - denne reproduktionsmetode anvendes meget sjældent. Det passer kun Anturium Andre og Scherzer.

 • Det er nødvendigt at skære et blad med en petiole.
 • Sæt det i et glas med kogt vand.
 • Efter udseende af rodrotter, arrangerer beholderne.

Som du kan se, er omsorgen for denne tropiske smukke mand ikke meget mere kompliceret end for andre rumfarver. Han vil helt sikkert takke dig og bringe rigtig lykke til huset! Indtil næste gang, kære venner.

Webstedet om Marina Makarova dacha. Drej dacha ind i et paradis

Den, der stjæler indholdet, vil lide en afgrødefejl, invasion af skadedyr, ubudne og fuld overgrowing af ukrudtets udgivelse.

Foto og beskrivelse af anthurium arter

Den populære rygte sammenligner anthurium med flamingoen, og navnet hedder blomstenes lighed med halen. En europæisk og amerikanernes bekendte med repræsentanter for en enorm slags anturium fandt sted i anden halvdel af XIX århundrede.

Selv da prangende blomsterstande Anthurium Andre interesseret i hollandsk, og på Hawaii, blev den anden hjem virkelig indbyggerne i troperne i Sydamerika, blev de første kommercielle plantager etableret og begyndte at opdrætte arbejde.

Anturium Andre (Anthurium andreanum)

Takket være den spektakulære blomstring, kan denne slags anthurium kaldes den mest berømte i verden. Siden 70'erne i sidste århundrede, medens planter af denne særlige art af Anthurium i hænderne på sin opdager, Anthurium Andrianum tog et af de første steder blandt potteplanter, og blandt planter til udplantning haver og dyrkes for afskårne blomster.

I dag tilbydes blomsterhandlerne en række forskellige sorter af anturium Andre og unikke hybrider, der imponerer fantasien med forskellige former, farver og størrelser af blomsterstanden. Artenes hjemland er de skovklædte bjergområder i Colombia, hvor der ligger en højde på ca. 2,5 km over havets overflade og Andreas Anthurium vokser.

Denne plante med en højde på 50 til 150 cm fører epifytens liv, for hvilket hele dets struktur er tilpasset. Anthurium har en kort saftig stamme, hvor lange petioles af ovale spidse blade er tæt knyttet. Bladplader er læderagtige, tætte. Bladets gennemsnitlige længde er fra 20 til 40 cm, og bredden er næsten to gange mindre.

Som andre epifytter, Anthurium André, på stammen erhverver en række flyvehjælpede rødder, som hjælper planten med at modtage mad og fugt fra atmosfærisk luft. Arten, ifølge beskrivelsen af ​​anthurium, er præget af lang blomstring. Og hvad mange mennesker normalt betragter en anthuriumblomst er dens blomsterstand, der består af et slør eller skovl og cob, som forener mange små blomster.

Omslaget kan være hjerteformet eller ovalt i form, dets stof, som i billedet af den anturiumbrune farve, læderagtig, med mærkbare årer. I gennemsnit kan skovlen nå en længde på 15-20 cm. Dens bredde er noget snævrere. Efterhånden som blomsterne er modne, er bøjlen bøjet og åbner helt lysrød eller gul cob.

Det var takket være det lyse slør, det røde anthurium og blev engang set midt i opstanden af ​​tropiske farver. Men i dag ud over sorter, der behager blomsterhandlere, skarlagede skovle, er det ikke ualmindeligt for planter med en række farver og cobs og sengetæpper. Du kan se hvide, lyserøde og endda sorte anthuriums. Der er sorter og hybrider med fantasy farver, der kombinerer flere lyse farver på én gang.

Efter bestøvning af blomster på blomsterstanden er der dannet røde eller appelsinske bær, inden for hvilket der er et par frø. Sandt nok, da moderne blomsterkulturer i stigende grad vokser ikke sort, men hybridanturiums, giver frøets gengivelse af dyr vej til vegetative metoder. Og på industrielle plantager til opnåelse af masseskudd anvendes vævskultur.

En sådan tilgang gør det muligt at skabe og tilbyde fans af eksotiske planter anthuriumarter, der aldrig forekommer i naturen. Et sådant eksempel er vist i foto anthuriums to dækblade eller komplekse interspecifikke hybrider med usædvanlige form sengetæpper, miniature, eller omvendt, meget store knopper.

Anthurium scherzerianum

Velkendt for dyrkere sortiment af anthurium ved første øjekast at være opmærksom på grund af den maleriske forløbet aflange blomsterstand. Vilde anthuriums Scherzer er blevet fundet i Guatemala og Costa Rica, hvor planten blev valgt temmelig tropiske regnskove på tusind meter over havets overflade.

En flerårig urteagtig plante lever på både skovkuld og store træagtige planter. Højden af ​​voksenprøven af ​​Scherzer's anthurium når 30-40 cm. Ligesom Androns anurium, er stammen enten stærkt forkortet eller helt fraværende i denne art.

Klemt eller spids elliptisk løv tæt, mættet grønt. Pladens plade overflade, der når 20-30 cm i længden, mat, tæt på berøring.

Blomstringen kan fortsætte hele året rundt, men dens højde falder i perioden fra februar til juli. I modsætning til anturium Andrianum er blomsterstanden ikke lige, men buet og i kulturelle former og repræsenterer en slags spiral. Coverlet er ovalt, sjældent hjerteformet. I vilde former og cobs, og skovle er ofte malet i rød eller skarlagen.

Den egenartede blomstring af denne sort anthurium er, at på grund af strukturen kan planter kun overføre fra en blomst til en anden. De vigtigste pollinatorer i naturen er insekter. I hjemmet, hvor der i dag forekommer oftere Scherzer-anthurium, er det nødvendigt at anvende manuelle metoder til overførsel af pollen.

I øjeblikket er mange sorter og hybrider med forskellig farve af blomsterstande og størrelsen af ​​selve planten blevet udledt. Et eksempel på dette er Amariths afbildede anthurium, en indendørs plante med usædvanlige klaser af lyse røde pletter strødt med lyse røde pletter.

Der er begge høje sorter, der danner en roset på 60 cm højde, og små anthurier blomstrer ved en plantediameter på mindre end 10 cm.

Anthurium Lindenianum

Se i kulturen i lyserød Anthurium Linden er nødvendigt ikke så ofte, men denne art blomstrer i skønhed og varighed ikke ringere eller Anthurium André Scherzer.

Ligesom mange andre arter, der naturligt lever i Colombia, frembragt, eller under træerne, på en fugtig humusrig jord i regnskoven, eller bosætter sig på planterne selv, som en ægte epifyt.

Roten af ​​arten er den tetrahedrale sektion af petioles og en smuk spidsformet form af tætte blanke blade. På bladpladen op til 30 cm lange, lysere, olivenfarvede årer er tydeligt synlige. Ung løv er let at skelne af med en lysere, saftig skygge, voksne blade er mørke, læderagtige.

I modsætning til anthurium Andre med en rød skive danner denne art også i den vilde natur en oval, indsnævret til spidsen af ​​et tæppe af rent pink nuance. På en høj pedicel, op til 40 cm, dannes en lige, hvid eller flødekål. Blomstringen ledsages af spredningen af ​​en behagelig lugt.

Det er interessant, at dette er en af ​​de ældste dyrkede arter af anthurium, men det findes ikke i hjemsamlinger, men oftere i frugtplantager. Desuden bruges anthurium Linden til at opnå interspecifikke hybrider.

Anturiumkrystal (Anthuriumcrystallinum)

Siden 1875, erhvervet status som en kulturel plante og en anden art af anthurium - anthurium krystal, i naturen, der bor i mange skovområder i Peru og Colombia.

Hvis der er givet de ovenstående beskrivelser anderledes iøjnefaldende farve smukke blomster, denne art skiller sig ud lyse dekorative blade, ingen måde ringere end de spektakulære blade Alokaziya.

Den højeste højde af anthurium krystalstænglen derhjemme når næsten ikke en meter, mens kufferten er tæt dækket af plantens hovedegenskab - fløjlsagtige hjerteformede blade. På hvilke de lyse relief vener er skarpt skitseret. Længden af ​​bladpladen varierer fra 20 til 40 cm, og bredden er lidt mindre.

Hvis de unge blade kan have en lilla farve, så med alderen er den grønne farve på dem mere mættet og mørkere. Stiklinger af blade langt, tynde, hængende. Bagsiden af ​​pladen er hvidlig eller sølvfarvet.

Selvom blomstring, som i andre arter af huslige anthurier, er meget lang, kan det ikke kaldes dekorativt eller spektakulært. Peduncles Anthurium, som på billedet, når en længde på 40 cm og har en gullig eller lyserød-cremefarve. Dækslet er meget mindre end øret og spredes skarpe aromaer og er undertiden svært at skelne mellem. Bredden er kun 2 cm, og længden overstiger ikke 9 cm. Farven er hvid, grønlig eller kedelig violet.

I dag er der mange hybridformer af smukt blomstrende og dekorative løvfældende anthurier, hvor anthuriumkrystallet blev brugt, når man krydsede.

Anthurium hookeri

Selv om planten i en plantekultur ikke vokser meget ofte, tåler den helt alle de vanskeligheder, der opstår i hjemmet og dekorerer ethvert interiør. I naturen, kan denne art af Anthurium findes i dag i de små Antiller, i de tropiske skove i Surinam, Trinidad og i nogle områder af Guyana.

Diameteren af ​​de voksne rosetter vist i billedet flamingoblomst er 150-250 cm, højde 60 cm. Stem udtrykkes dårligt, efterlader store, elliptisk, indsnævret til basen. Når man ser tæt på bladpladerne i en lysegrøn nuance, kan man se et mønster af sorte små pletter. I sammenligning med andre arter og sorter af anthurium, er bladets blærer i dette tilfælde ret korte og næppe op til 4 cm i længden.

For at opnå blomstring og udseendet på anthuriet af lilla eller snavsede lilla snegle med små grønne skovle derhjemme er ikke let. Hvis det mislykkes, er det dannet næsten meter anthuriums spike som billedet kronet spadix omkring 30 cm lang og aflange bract, lidt kortere end blomsterstanden. Efter bestøvning på øret modner hvide og røde rødder med saftige bær.

Anthurium skandiner

Ifølge beskrivelsen af ​​anthuriums, oftest dyrkes derhjemme - det er planter, der ikke har en ægte stamme. Men det viser sig, at der er undtagelser.

Dette findes ofte i samlinger af fans af tørre anthuriumklatring. Planten repræsenterer en liana-lignende epifyt, der danner lange skud, dækket med ovale læderagtige blade og tykke luftrødder. I skovene i Central- og Sydamerika hjælper sådanne tykke rødder ham med at klatre ikke kun på trunkerne af træer, men også forankre sig på klipperne.

Blomstringen af ​​anthuriet, der præsenteres på billedet, adskiller sig ikke i dekorativitet, men modnebærene pryder anthuriet meget godt. I modsætning til andre repræsentanter for slægten, der danner orange eller røde frugter, er bjergene i klatrende anturium hvide eller lilla. De er dannet på stedet af en gullig eller grøn cob, lidt dækket af en smal grøn skovl. Da blomstringen er næsten konstant, kan du på potteplanten straks se flere små attraktive børster med bær.

Anthurium wendlingeri

Dette er en af ​​de mest interessante arter af anthurium, der dyrkes både hjemme og i vinterhave. Beskrivelse Anthurium Vendligera, at det er en stor epifyt danner stængler op til 20 cm. Bladene af planten er læderagtige, aflang-lancetformede, er glat grøn farve monteret på en stilk med korte stilke. Længden af ​​pladen når 80 cm, og bredden er ikke over 11 cm.

Et karakteristisk træk ved denne art Anthurium - forgrening luftrødder, lang kappes med løv og med grøn eller brun.

Særlig ornamentalitet til planten er knyttet til lange, krøllede blomstrer-cobs og stipules. Koblens længde kan variere fra 13 til 42 cm, og dens diameter er fra 3 til 7 mm. Lys grøn eller gullig blomsterstand klart skiller sig ud mod den mørke løv, men bedspreads, og rullet ind i en stram spiral, er ikke altid synlige. De er ret tynde, aflange og malede i lilla eller lilla toner. Med en bredde på omkring en centimeter, ikke længden af ​​dækblade ofte overstiger 11-15 cm. Denne lilla Anthurium vanskeligt at bruge i vasen livet, men det er perfekt dekorere det indre eller drivhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 1 =