30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Fjern maling fra vægge

Sådan fjernes gammel maling fra vægge: måder og værktøjer

At slippe af med unødvendig maling på væggene er en vanskelig opgave. Det har ofte at gøre med det, for i lang tid i vores land var det et yndlingsmateriale (på grund af billighed og tilgængelighed i butikkerne). De fleste problemer skyldes olie maling. Det er meget modstandsdygtigt og svært at fjerne. I denne artikel vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man fjerner den gamle maling fra væggene, og hvilke kompositioner bruges bedst på samme tid.

Hvad afhænger arbejdets kompleksitet af?

Alvorligheden og varigheden af ​​processen afhænger af:

 • sammensætningen af ​​malingen;
 • antallet af lag deponeret
 • overflade, på hvilken den blev påført.

Mærkeligt nok, at reparere husets vægge og fjerne malingen er nemmest, hvis den påføres i flere lag. Den mest komplicerede variant er et farvemateriale på en overflade, der ikke er blevet plasteret på forhånd eller påført beton.

Måder at slippe af med den gamle maling: sikkert og ikke meget

For hver overflade passer til egne midler. I dag er der flere muligheder, hvordan man fjerner den gamle maling fra væggene:

- Metode til kemisk virkning

Hvordan slippe af med den gamle maling på væggene ved hjælp af kemiske virkninger?

Denne metode består i at belægge overfladen med den fjernede maling med en særlig forbindelse. Vent på den anbefalede tid og ryd væggen. Væsken til fjernelse af malingen kan være anderledes. For eksempel, flydende glas, quicklime og endda calcined soda.

På den ene side er alting simpelt: Anvend et produkt, vent og rengør. Men denne metode har nogle ikke meget behagelige egenskaber. Dette er frem for alt høj toksicitet af kemiske forbindelser. En sådan metode er ikke særlig effektiv med et tykt lag maling, udover at sådanne sammensætninger fungerer godt med pulvermalinger, olie kan ikke bukke under.

Overfladen behandlet på denne måde kræver obligatorisk vask, ikke en gang. Under arbejdet er det nødvendigt at bruge specielle beskyttelses tøj til beskyttelse mod skadelig kemisk sammensætning af ansigt og hænder, da væsken til fjernelse af maling er meget aggressiv over for hud og slimhinder. I løbet af arbejdet med sådanne midler skal folk, der ikke reparerer, blomster, fjernes fra lokalerne. Værelset, hvor arbejdet udføres, skal være konstant ventileret.

Flydende glas, når det er frosset på malingen, danner en silicatfilm, som nemt fjernes sammen med den gamle maling.

Calcined soda og quicklime vil hjælpe med at slippe af med maling med minimal indsats og tid. 400 gram sodavand blandes godt med 1400 gram kalk og påføres på væggen. Om tolv timer bliver væggen let rengjort.

Hvordan fjernes gammel maling fra vægge med høje temperaturer?

Varmebehandling består af opvarmning af den gamle maling med en blowtorch, jern eller bygnings hårtørrer. Under påvirkning af høje temperaturer bløder den farverige sammensætning og fjernes let. Det vigtigste er at varme overfladen godt nok.

I tilfælde af, at der ikke er nogen hårføner eller blæser, kan du bruge strygejernet. Varm malingen gennem et folieark eller en tinplade. Det blødgørte lag kan fjernes med en spatel. Eksperter anbefaler på trods af arbejdets enkelhed ikke at bruge denne måde, fordi:

- rummet vil have en stærk lugt (du kan få forgiftning);

- det er muligt at smelte indretningselementerne (sokler, paneler, polyuretanstukker osv.);

- Der er risiko for skader på de elektriske ledninger.

Vejen er langt fra det bedste. Du kan bruge den, hvis rummet er lille, eller du skal fjerne malingen fra et lille afsnit af vægge eller loft. Som i den foregående metode er der brug for professionelle beskyttelsesmidler.

Denne behandlingsmulighed betragtes som den sikreste og mest overkommelige. Selvom det er ret besværligt, men i dette tilfælde begrunder det sig selv. Især hvis det er en trævæg, er malingen gammel olie, og rummet er dårligt ventileret.

De vigtigste redskaber, der skal bruges til rengøring af vægge: skraber, spatel, skæreværktøj, vand eller en særlig giftfri forbindelse. Den indledende fase af arbejdet skærer. Derefter bliver overfladen fugtet med vand, og en ikke-giftig malingfjerner til maling fra væggene er også velegnet, så den absorberes godt. Når overfladen af ​​stoffet, der skal fjernes, giver revner, er det muligt at tage en skraber eller spatel og fortsætte med fjernelsen af ​​malingen.

Arbejdet skrider langsomt og hårdt, men det er sikkert. Derfor er denne metode meget populær.

Hvordan fjerner man gammel maling fra vægge ved hjælp af elektriske apparater?

Metoden til bearbejdning af malede vægge. Stripping udføres ved hjælp af en mølle med en speciel dyse eller boremaskine. Fremragende resultater kan give en bred vifte eller en dyse med en stiv børste på en bulgarsk eller en perforator.

Ulemper ved metoden er kun to: støj og støv, eller rettere, dets enorme mængde. Mange reparationshold bruger denne metode til at rense væggene af stofferne, der skal males. Selv om det er værd at bemærke, at denne metode sjældent anvendes i indendørs værelser. Det er mere egnet til udendørs arbejde eller til delvis overfladebehandling. I dag er der udstyr med indbyggede støvsugere, der opfanger op til 95% flydende støv. En borer eller en bulgarsk kræver personlig beskyttelsesudstyr, især en respirator og specielle briller.

Egenskaber ved fjernelse af forskellige farvesammensætninger

Vandemulsionsmaling fjernes bedst med en spatel, og det er ligegyldigt hvad det er, en trævæg eller beton. En løsning vil hjælpe processen: I 10 liter vand fortyndes 10 ml jod. Rør godt og anbring til væggen.

Du kan bruge en børste til at arbejde på metal. Det vil forlade på overfladen af ​​microcrack, som, hvis fugtet med varmt vand, vil bidrage til at fjerne malingen let efter 15-20 minutter.

Der er så meget at sige folkemæssige retsmidler. For eksempel indsætte på væggene i en avis. Det antages, at når de tørrer, vil de let gå væk sammen med malingen. Dem, der prøvede denne metode, siger, at de måtte rive afiser, og så kun male ...

Akrylmaling fra træoverflader kan nemt fjernes med skarpe værktøjer: en spatel, en mejsel eller en kniv. Med glas eller plast kan den fjernes med en varm sæbevand (du kan tilføje et par dråber alkohol).

Oliemaling fjernes enten med en spatel eller en specialskraber for at fjerne malingen. Du kan bruge sandpapir. Det vil hjælpe i små områder.

Måder hvordan man fjerner maling, der er nok. Du skal bare vælge den rigtige, og du kan handle! Det er ligegyldigt hvad det vil være - en gammeldags metode ved hjælp af serifs og vand eller brugen af ​​nye værktøjer og kemiske forbindelser. Det vigtigste er ikke at glemme midlerne til individuel beskyttelse og reglerne for udførelse af sådanne reparationer.

Hvor hurtigt og effektivt fjerner det gamle lag maling fra væggene

Hvilke metoder vil hjælpe med at fjerne olie maling fra væggene? Hvert af stofferne har sin egen grad af elimineringskompleksitet. En særlig sag bidrager til at vælge en bestemt metode, så det kræver viden om flere egenskaber:

 • sorter af malings- og lakmateriale og det nøjagtige antal lag. Der er typer af vægge, hvoraf lagene har været stigende hvert år. Alle ovenstående vil bestemme styrken af ​​interaktionen med overfladen;

 • yderligere planlagte handlinger med overfladen;
 • forberedelse af de nødvendige redskaber
 • tilgængelighed af økonomisk mulighed for demontering.

Stoffet fjernes ved hjælp af flere metoder, nemlig kemisk, termisk, mekanisk og mekaniseret.

Fjern den gamle maling fra væggene ved hjælp af en kemisk metode. Kernen ligger i opløsningen af ​​det kemiske stof for at eliminere maling og lak, styret af instruktionerne. Derefter har du brug for en malerulle eller børste til at påføre den på væggen. Efter et par minutter vil malingen blødgøre og fjernes med en spatel, en metalskraber eller en børstehår med en bunke baseret på metal.

Metoden anses for at være den hurtigste af alle, men stoffets lugt kan absorberes fast i væggene. Det skal huskes, at med et tykt lag af påført maling er effekten af ​​vask ikke ideel. Fjernelse af olie maling fra væggene er en lang proces, så proceduren skal gentages ifølge samme ordning flere gange.

 1. Høj toksicitet
 2. En lugt med særlig specificitet og fasthed.
 3. Brændingseffekt ved udsættelse for hud.
 4. Behovet for særlig bortskaffelse.
 5. Høj pris.

Hvis du vælger en metode med brug af kemi, skal du overholde reglerne for sikker brug. Reagenser anvendes i rum med god ventilation. Individuel beskyttelse er en vigtig faktor i behandlingen af ​​giftige stoffer, så det er obligatorisk at have åndedrætsværn, briller og handsker. Børn og gravide skal fjernes væk fra behandlingsstedet på grund af den store risiko for forgiftning.

Sådan fjerner du maling fra vægge ved hjælp af varmebehandling? Brug af en konstruktion hårtørrer til at fjerne den gamle maling fra væggene er en måde, du har kendt i lang tid. Varme termo værktøjet med en farvet overflade hjælper med at blødgøre malingen, og brug en spatel til at rense den bløde masse. I mangel af en hårtørrer, brug et jern, der opvarmer overfladen gennem en folie af stor størrelse.

Må ikke males i områder med elektrisk ledningsføring eller dekorative belægninger på grund af risikoen for skade ved forhøjede temperaturer.

Ofte anvendes en metode til steder med uacceptable vibrationer og stød. Ved brug af varmebehandling frigives et stort antal skadelige dampe, hvilket er en enorm minus af denne type behandling.

Baseret på de fysiske egenskaber af stoffer indeholdt i maling frigør termisk eller kemisk behandling mange giftige stoffer, som er sundhedsskadelige.

Den mest kendte metode er fjernelse af maling fra væggen ved hjælp af et snit af overfladen med en luge. Denne metode er besværlig og langsom, men dens billighed og sikkerhed er bribing. I dette tilfælde har du brug for strøm, vand og en økse. Ved hjælp af en økse er der lavet hak, så bliver væggen sprøjtet med væske. Efter et par minutter efter absorption af vand skal du fjerne belægningen med en luge. Hastighed og effektivitet følger vinklen på håndtaget.

Baseret på de fysiske egenskaber af de stoffer, der er indeholdt i maling, frigør termisk eller kemisk behandling mange giftige stoffer, som er sundhedsskadelige.

Den mest kendte metode er fjernelse af maling fra væggen ved hjælp af et snit af overfladen med en luge. Denne metode er besværlig og langsom, men dens billighed og sikkerhed er bribing. I dette tilfælde har du brug for strøm, vand og en økse. Ved hjælp af en økse er der lavet hak, så bliver væggen sprøjtet med væske. Efter et par minutter efter absorption af vand skal du fjerne belægningen med en luge. Hastighed og effektivitet følger vinklen på håndtaget.

I de fleste tilfælde er metoden anvendelig til yderligere fliser med keramiske fliser. Dette skyldes den fremragende adhæsion af materialet til den ujævne overflade. På trods af besvær og langsomhed er denne mulighed perfekt til et lille område og uventilerede lokaler.

Hvordan fjernes malingen fra væggen ved mekanisk handling? Den mekaniserede metode skyldes acceleration af fjernelse baseret på mekanik, hvilket i høj grad letter processen og forbedrer effektiviteten.

En bred cirkulær dyse til bulgarsk er velegnet til at fjerne maling fra væggene. Metoden har en ulempe - en stor mængde støv, på grund af hvilket arbejde bliver umuligt. Sådan fjerner du støv? Til dato er der enheder med indbygget støvopsamler, der letter processen og fjerner unødvendigt snavs.

Video "Sådan fjerner du maling fra husets vægge"

En video om, hvordan man fjerner den gamle maling fra indersiden af ​​lejligheden med en spatel.

Hvor nemt er det at fjerne gammel maling fra væggene?

Efter at have startet reparationer, spekulerer mange på, hvordan man fjerner gammel maling fra væggene uden at beskadige væggene selv, for eksempel på badeværelset? Og også hvordan kan det gøres nemt og hurtigt, hvordan man fjerner vandbaseret, og hvordan man fjerner oliemaling fra vægge? Det er logisk, at der ikke er nogen mening at klæbe nye tapeter direkte på den malede overflade: det er ikke kun ujævnt, og også lyse, mørke farver kan skinne gennem et tyndt papir med lyse toner. Og selvfølgelig bliver det nødt til at tinker med den gamle maling, hvis du planlægger at male på værelset igen.

I den moderne virksomhed med at skabe interiørløsninger er der fire hovedtyper af maling: olie, vandbaseret, akryl og emalje. Derudover skelner vi mellem strukturerede mønstre, spredning af forskellige effekter eller inkorporering af indeslutninger fra andre materialer, der skaber uregelmæssigheder. Denne maling forresten fjernet fra væggene vil være mest problematisk. Der er også forskel på typer af malinger ved anvendelse - for eksempel aerosolprøver.

Så de typer af maling, der anvendes i indretning, herunder badeværelset, er i orden fra prøver, der er vanskelige at fjerne, for nem at fjerne:

 1. Teksturprøver af enhver type og sammensætning;
 2. olie;
 3. vand emulsion;
 4. akryl.

Hvordan man fjerner gammel olie maling fra væggen?

Oliemaling, der især anvendes til udvendig lakering, er meget vanskeligt at rengøre overfladen. Tidligere har badeværelset endda foretrukket at dække det gamle lag med en ny ved reparation. Det er logisk, at denne tilgang ikke vil være hensigtsmæssig i alle tilfælde, og nogle gange er det nødvendigt at fjerne det gamle lag helt.

Før du fjerner oliemaling, er det værd at placere flere dåser i rummet med varmt saltet vand. Så du kan undgå spredningen af ​​en ubehagelig lugt af denne type maling. Det samme tip fungerer, hvis der anvendes et nyt lag.

I mindre målestok kan oliemaling let fjernes ved hjælp af følgende stoffer: "White Spirit", pinen og andre opløsningsmidler, terpentin og ammoniak vil være mindre effektive. Alle ovennævnte forbindelser er flygtige og ekstremt lugtstoffer, hvilket betyder at det er nødvendigt at omhyggeligt lukke tilstødende rum og også arbejde i en åndedrætsværn. Opløsningsmidlet vil kræve meget, og resultatet vil være elendige, så denne metode kan kun efterlades for de tilfælde, hvor den malede overflade er ret lille, bogstaveligt punkt, og ikke på alle væggene på badeværelset.

 1. mekanisk;
 2. termisk;
 3. kemisk - ved hjælp af professionelle reagenser.

Den enkleste måde at ødelægge den gamle olie maling på væggene på badeværelset er som følger: Opvarmet et lille område med en hårtørrer, og rengør den derefter manuelt med en spatel. Fjern maling i dette tilfælde vil tage lang tid, ved hjælp af betydelig fysisk indsats. I nogle tilfælde må du måske endda have en lille hatchet til at bryde laget. Arbejdet vil have i handsker, overalls og, bedst af alt, i specielle briller. I forvejen skal man sørge for at fjerne ledningerne på væggene og resten af ​​naboerne. Tilstanden af ​​badeværelsesvæggene efter sådan fjernelse af maling fra væggene efterlader meget at ønske og kræver udligning.

En mere civiliseret måde er at bruge en lille konstruktion bulgarsk. Justering af væggene efter sådan indblanding i indretningen vil være minimal. Derudover kan du i badeværelset straks begynde at installere fliser eller PVC paneler umiddelbart efter fjernelse. Metoden er støjende, og kræver også specielt udstyr og en vis færdighed.

Derudover bruges en elektrisk boremaskine ofte som et værktøj til slipning af olieoverflade. Støj kan ikke undgås, fejl også - hvis før dette tilfælde de ikke havde en boremaskine. Professionelle rådgiver bruger specielle dyser til demontering. "Kæde" dysen har vist sig at være værd. Med minimal skade på væggene vil prøven hurtigt slippe af med unødig gammel maling ved hjælp af tre segmenter af kæder på 4-5 links. Du kan også udstyre en speciel krone, der bruges til at arbejde på en murstenoverflade.

Generelt omfatter et moderne arsenal af metoder til fjernelse af vægge fra uønsket maling blandt andet mindre almindelige metoder - ved hjælp af improviserede midler. For eksempel opvarmes malingens område med folie i en husholdningsjern, og derefter anvendes en spatel.

For at fjerne fra væggene i den badeværelse kede maling på en mekanisk måde er det ikke nødvendigt at kende dens sammensætning. Borren og den bulgarske vil blive perfekt rengjort, herunder vandbaseret maling. Endnu nemmere med akrylprøverne - specielle opløsningsmidler til denne type maling hjælper hurtigt og smertefrit at slippe af med malingslaget. For at anvende den kemiske metode er det nødvendigt at skelne tydeligt mellem type af maling: vandbaseret, akryl eller olieagtig - sandsynligvis skal hver type rengøres med forskellige reagenser.

Ordningen med den kemiske metode er følgende: Et specielt reagens påføres malingen, forlader rummet og efter en vis fravær begynder de at fjerne det unødvendige lag med samme spatel. Forskellen fra den termiske metode, hvor vægge, der anvender en bygnings hårtørrer eller endog et jern ved første øjekast, er minimal. Men i praksis vil den kemiske metode give dig mulighed for at bruge mindre indsats, men du skal bruge penge på reagenser. Derudover skal de også kigge efter forretninger samt udover at købe personlige værnemidler, herunder specielle briller og åndedrætsværn. Ved hjælp af færdige reagenser vil det ikke være svært at fjerne laget fra væggene.

Fordele og ulemper ved hver fremgangsmåde

Fordele og ulemper eksisterer for absolut alle metoder til demontering af den gamle maling og lak. Helt i hvert tilfælde skal beboerne forlade et stykke tid. Når malingen fjernes fra væggene i luften, kan en usikker suspension dannes, og den har desuden en skarp nok lugt. Derudover skal vi advare naboer om den forestående støj. Relativt lydløst er der en måde at fjerne malingen med termometoden ved hjælp af en spatel, men på samme måde er ingen immun fra usikkert støv og udmattende arbejde. Den kemiske metode synes ved første øjekast simpel - bare børste og vente på reagenset og derefter let skrabe af rester af malingen. Men at komme på huden af ​​selv en lille mængde af et særligt reagens kan forårsage en forbrænding og en allergisk reaktion, og utilsigtet indånding kan føre til mere katastrofale konsekvenser. Denne kategori af midler er så giftig, at den ikke kan bortskaffes i kloaksystemet i en boligbygning, hvilket også skaber yderligere vanskeligheder for ejerne.

Der er altid et alternativ til at fjerne maling - det er beslutningen om at forlade det. Det unattractive gamle lag kan let lukkes med PVC paneler, træforing, massivt træ og andre typer af belægninger. I nogle tilfælde er det værd at vælge en primer, som vil ligge oven på det gamle malingslag og tjene som en kobling til en ny farvemætning med absolut farve og sammensætning, og den gamle vil ikke skinne igennem.

Det er også værd at passe på at lette dit eget arbejde. Med en mekanisk metode anbefales det stærkt at bruge en støvsuger til konstruktion, der suger skadeligt støv. I alle andre tilfælde vil tykke specielle handsker, der er modstandsdygtige over for virkningen af ​​reagenser, en særlig beskyttelsesdragt, briller og åndedrætsværn hjælpe. Ved anvendelse af den kemiske metode anbefales det ikke kategorisk at anvende bomuldsgas-dressinger i stedet for en særlig åndedrætsværn. For det andet skal man huske på, at den universelle magiske metode - anvendte sammensætningen og blot tørrede overfladen fra den gamle maling - eksisterer endnu ikke, og uanset hvilken løsning du vælger, skal du arbejde med dine hænder for at forvandle indretningen af ​​badeværelset eller andet rum.

Piger, vi tænker hele tiden på hverdagens problemer og glemmer os selv. Ja, vi har et rent hus, rengjort og vaskede ting, der er altid noget at spise. Men jeg havde en fornemmelse af, at min mand havde en elskerinde, sandsynligvis på grund af min overskydende vægt. Her ser jeg på Olya Cartunkov fra KVN, hvilken smuk fyr hun har mistet 30 kg om et par måneder, og jeg fulgte sin kost, der er allerede de første resultater - 10 kg. Og straks begyndte min mand at være mere opmærksom på mig i sengen. Hvem bekymrer sig om, hvordan man taber sig Kartunkova kan læse her. Jeg siger bare, at arbejderen har kontrolleret sig selv.

og deres notation

Spørgsmål og forslag: [email protected]

OBS venligst! Kopiering af byggematerialer er kun mulig med tilladelse fra administrationen og med et aktivt link til kilden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 14 = 22