30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Fjern chucken fra boret

Hvordan udskifter patronen på en boremaskine? Instruktioner for arbejde med en boremaskine

Drill er et uundværligt værktøj i arsenalen til en hjemme mester eller professionel. Dette udstyr gør det muligt at bore huller med forskellige tykkelser. Der findes flere sorter af sådanne værktøjer. I dag er der både hånd- og el-øvelser. Hver mester bør vide, hvordan man bruger dette værktøj korrekt.

Under langvarig drift kan udstyret svigte. Sådan udskifter du patronen på et bor, skal du vide, før du starter. I dette tilfælde kan selv en nybegynder korrekt reparere sit værktøj.

Ved at arbejde med boringen forudsættes det, at guiden har læst omhyggeligt vejledningen til brug af dette værktøj. Dette vil forhindre mange nedbrud. Bemærk også typen af ​​værktøj. Til salg i dag er hånd og elektriske øvelser. De kan variere i størrelse, strøm og yderligere funktioner.

Før du arbejder med en bor, skal du undersøge væggen for tilstedeværelsen af ​​skjulte i dens tykkelse kommunikation. Disse kan være elektriske ledninger eller rør. Metaldetektoren hjælper med at opdage sådanne genstande. Hullet vil altid være lidt større end borens diameter. Dette skal tages i betragtning ved valg af skruer.

Det skal sikres, at boret ikke glider ved boring (især metal). Dette vil undgå sin sammenbrud. Til keramiske overflader anbefales en plaster på borestedet. Boret skal være vinkelret på væggen.

Der er flere typer patroner. Dette skal tages i betragtning inden reparationen af ​​værktøjet. I den elektriske boremaskine bruges hyppigst hurtigstænger. De gør det nemt at ændre øvelser i processen. En sådan version af patronen har for eksempel en elektrisk boremaskine "Makita9raquo ;," Boschraka;; "Hitachi9raquo; og så videre. Køb ikke billige modeller med en sådan enhed. De forværres hurtigt.

Til slagboringer anvendes cams. De er stabile, selv når de arbejder i barske forhold. Installation af boret udføres i sådanne systemer med en speciel nøgle.

Der er også en tredje kategori af patroner. Disse er collet SDS-patroner. Der er 2 spor i deres skaft. Borren er skruet ind i den og fikseret med en stopkugle. Også i denne patron er der 4 riller. To af dem er nødvendige for guidernes kiler. De to andre riller udfører en sikker fiksering af værktøjet. I denne patron er spindlen automatisk låst efter installationen.

I betragtning af typen af ​​patroner til en boremaskine, kan man ikke undtagen måder at fastsætte dem på. Der er to hovedmetoder. Fastgøring kan udføres ved hjælp af en gevindforbindelse eller på en kegle.

I den første variant er der en gevind på akslen og den indre kanal. Det kan være metrisk eller tommer (afhængigt af producenten). For at sikre en stærk forbindelse installeres en speciel skrue inde i akslen. Det har en venstre tråd. Den skrues med uret.

I den anden variant af fiksering anvendes Morse-keglen. Skaftets ende har en karakteristisk form. Den er lavet i form af en kegle. Den interne kanal har samme form. Det er i enden af ​​akslen, at patronen er installeret. Denne udgave af fastgørelsen findes hyppigere i skruetrækkere.

Når du reparerer boret, kan du bestemme typen af ​​patronens montering i henhold til mærket. Hvis systemet har en gevindforbindelse, vil de tilsvarende oplysninger blive udskrevet på huset. Den metriske tråd er betegnet med bogstavet "M9raquo;. Figuren der vises efter brevet betyder forbindelsens diameter. Også angivet er borehovedets maksimale diameter og dens minimale skaftværdi (for eksempel et område på 1-15 mm). Det sidste ciffer angivet i markeringen angiver trådhøjde.

For tommersystemet anvendes betegnelsen i UNF-mærkning. Før du fortsætter med reparationen af ​​udstyret, er det nødvendigt at kontrollere om fastgørelsen af ​​den nye del svarer til de parametre, som fabrikanten har fastsat. Næsten alle udenlandske instrumenter bruger et tommers system.

Den koniske forbindelse er markeret med bogstavet "B9raquo; og et ciffer (dette er størrelsen af ​​akselenden). Når du vælger en ny del, skal du også være opmærksom på denne sats.

Reparation af boret "Makita9raquo ;," Hitachi9raquo;; "Stanley9raquo;;" Boschraka;; det skal først og fremmest læse producentens anvisninger. Dette vil bidrage til at gøre jobbet godt. Patronen skal holde boret fast. Dette gør det muligt at bore huller med en vis nøjagtighed.

Over tid slides klæbemekanismen ud. Dette gælder for patronens sæde på akslen. Han begynder at slå. Arbejdsområdet begynder at svinge, når udstyret kører. Dette hul opnås med afvigelser i både diameter og placering.

Slid på mekanismen tillader ikke fastspænding af borekronen i chucken. Det stopper, når belastningen stiger. For at fjerne sådanne problemer skal du udskifte klemmekanismen.

Udskiftning af patronen på boringen skal udføres i overensstemmelse med konstruktionstypen. For at fjerne gevindforbindelsen skal du bruge en skruetrækker. Med den skrues spindelskruen. Det er inde i boret. Skruen skal være helt skruet og fjernes fra spindlen. Dette element har en venstre tråd. Derfor bør den drejes med uret.

Patronen har tværtimod den rigtige tråd. For at fjerne det skal du skrue dette element af konstruktionen mod uret.

Nogle gange er skruen meget tæt skruet. Manuelt demontering det kan være ret svært. I dette tilfælde skal du trykke på skruetrækkeren med en hammer, når den er monteret i rillen på fastgørelseselementet. Du kan også bruge en gas- eller carobnøgle. Den første af dem skal gribe patronen, og den anden - at fastgøre spindlen.

Vanskeligheder ved udskiftning af gevindskruen

Nogle gange kan en nøgle til en borekonstruktion ikke hjælpe med at demontere værktøjets design. I dette tilfælde kan du bruge flere flere tilgange. Hvis patronens klemkæber arbejder, kan du bruge en større sekskant. Dette vil hjælpe med at gøre mere indsats. I dette tilfælde skal nøglen fastgøres med nøglen.

Udformningen af ​​patronen af ​​moderne elektriske øvelser indebærer ikke brug af ekstra udstyr. Dette betyder imidlertid ikke, at det bliver lettere at skifte patronen. Klemmemekanismen er i denne sag vanskelig at demontere.

Nogle gange er det nødvendigt at demontere værktøjets krop. Dette giver dig mulighed for at nå den skjulte spindel inde i den. Når det er samlet, kan dette element skjules dybt i kroppen. Efter demontering og udskiftning af patronen monteres konstruktionen i omvendt rækkefølge. I dette tilfælde behøver du ikke at anvende ekstra nøgler.

Hvis skruen indeni er af en eller anden grund beskadiget, kan den udskiftes. I dette tilfælde anbefales det at købe en patronadapter. Det sælges til et cam-type værktøj. Der leveres en skrue med adapteren.

I betragtning af hvordan man ændrer en patron på en boremaskine, bør man overveje en variation som en konisk klemmekanisme. I dette tilfælde vil proceduren være ret simpel. Du kan bruge en speciel enhed. Den bruges til demontering af lejer.

For at fjerne klemmemekanismen af ​​kegle typen placeres boret lodret. Dens bore skal styres nedad. På hele patronens overflade er det nødvendigt at banke med en hammer. Samtidig bliver klemmemekanismen gradvist ude af sit sæde.

Derefter skal den koniske forbindelse rengøres og slibes med fint sandpapir. Herefter passer den nye patron nemt ind på plads. Den er fastgjort med et lyst hammer slag fra oven.

Årsager til problemer med klemmekanismen

En øvelse, hvis brugsanvisning skal undersøges af skibsføreren, inden arbejdet påbegyndes, kræver en korrekt funktion. I dette tilfælde kan mange problemer undgås.

I dag er de fleste elektriske sorter af lignende udstyr udstyret med SDS-patron type. Den blev udviklet af Boschraquo; Denne enhed er ikke særlig præcis. Denne mekanisme gør det muligt at bore huller selv i hårde materialer. I dette tilfælde betjenes værktøjet med slag. I dette tilfælde opnås nøjagtigheden af ​​boringen ikke. Til dette benyttes en speciel adapter.

Hvis det er nødvendigt at bore et præcist hul i træ, metal, plast, anvendes en speciel dyse. Den er fremstillet til både en hurtig-klemning og en cam-type chuck.

Det skal huskes, at boren ikke kan formales. I dette tilfælde vil patronen ikke være i stand til at modstå sidelasten. Det er også nødvendigt at være opmærksom på det korrekte udvalg af boret, dets skærpning samt markeringen af ​​borecenteret (ved hjælp af kernen).

Værktøjet skal regelmæssigt servicere, ændre gamle dele, smøre bevægelige dele. I dette tilfælde skal du også lære at udskifte patronen på en boremaskine. Keglepatronen skal drejes opad med en dyse. Den er dækket af træpakninger og fastspændt i en skruestik.

Med en gasnøgle skrues møtrikken løs og lejet er demonteret. Vaskemaskinen er trukket ud. Derefter kan patronen fjernes fra skruen. Justeringskoblingen er manuelt snoet. Cams skal komme ud af hjælpelinjerne.

Efter demontering skal alle detaljer af klemmemekanismen kontrolleres, de slidte dele skal udskiftes. Derefter samles mekanismen i omvendt rækkefølge. Alle bevægelige dele smøres med fedt.

Nogle gange i færd med demontering er der andre problemer. For eksempel, hvis borekonstruktionen sidder fast, er det nødvendigt at demontere mekanismen og gøre sin komplette rengøring, smøring. Især sådanne problemer opstår efter boring af loftet. Forureningsudslip inde i patronen. I dette tilfælde kan det syltetøj.

Hvis patronen flyver, er det nødvendigt at øge spændingen i den koniske forbindelse. Til dette skal mekanismen opvarmes til 110 ° C i ovnen. Derefter placeres den på et koldt sæde. Efter en sådan procedure vil patronen ikke flyve.

Beating kan også forekomme, når værktøjet kører. Det stammer fra slid på keglebasen eller den ujævne ødelæggelse af kamoverfladerne. I dette tilfælde skal de gamle elementer i systemet udskiftes.

Efter at have overvejet hvordan man skifter patronen på en boremaskine, vil næsten hver mester kunne reparere værktøjet for at fortsætte reparationen eller byggearbejdet.

Sådan fjernes den gevindskårne chuck fra en boremaskine, hvordan du vedhæfter patronerne

Det er nødvendigt at fjerne patronen fra en elektrisk boremaskine for at rengøre den eller udskifte den. Den meget afmonterede proces er enkel, og de vanskeligheder, der nogle gange opstår, kan løses. Vores vejledning viser tydeligt, hvordan du korrekt fjerner patronen fra boringen med dine egne hænder.

Ved manuelle øvelser anvendes to typer fastgøring af en borekroner:

  1. Morse-keglen er en konisk akselskind og et tilsvarende hul i chucken.
  2. Gevindfastgørelse - gevind på akslen, på hvilken patronen er viklet som en møtrik.

Overvej omhyggeligt metalstangen mellem kroppen og patronen. I tilfælde af en gevindformet pasform ser du normalt spidserne til bilnøglen, og den koniske aksel er altid glat.

Færdiggørelsesmåden er angivet ved mærkning, stemplet på patronen:

  1. Morse-keglen betegnes med forkortelsen B10, B12 osv. (B er keglen, tallet er den maksimale borestørrelse).
  2. Ved mærkning af den gevindskårne patron er der en betegnelse af trådens type og diameter: M13 (metrisk med 13 mm) eller UNF-1/2 (tomme i en halv tomme).

I øvelser med reverseringsfunktion er borekonstruktionen desuden fastgjort med en låseskrue synlig gennem de åbne kamre.

Låseskrue af gevindskruen.

Slots på skruens hoved kan være krydsformet, under en sekskant eller endda en stjerne. Forbered den rigtige skruetrækker, nøgle eller bit. Brug et værktøj med hele slots, der lige er lige i størrelse.

Skru patronens fastgørelsesskrue af.

Mål størrelsen på den nøglefærdige placering på boreakslen. Mest sandsynligt vil det være 14 mm til et middelklasseværktøj eller 17 mm for en mere kraftfuld maskine.

Vi vælger nøglen til patronen.

Forbered en karabinernøgle med tynde svampe. Du kan tage en passende fra reparationssættet på en cykel eller sy et ansigt på en almindelig nøgle på en smaragd.

Vi forbereder bilnøglen.

Mens du holder boreskakten med nøglen, skal du prøve at bruge en skruetrækker til at skrue skruen med uret (venstre tråd).

Prøv ikke at slå slots.

Hvis tråden "ikke gik", skal du fastgøre den elektriske boreholder i en skrue og slå skruehovedet flere gange med en hammer gennem stålstangen.

Nu bliver tråden smidig, og skruen vender væk.

Fastgørelsesskruen er snoet.

Skru derefter patronen mod uret (højre tråd) ved hjælp af to taster - carob og patron.

Der kan være vanskeligheder. Prøv at øge håndtaget ved at holde sekskantstasten i stikkontakten.

I ekstreme tilfælde skal du bruge skruen og placere en bor i dem som i billedet nedenfor.

Skub patronen fra sit sted med stans på kraven fastgjort gennem det tetrahedrale hoved.

Denne metode lykkes i at afskrække relativt stærkt forbundne patroner.

Fjernet fra borehullet chuck.

Efter rengøring skal du sætte patronen i omvendt rækkefølge og huske de forskellige gevindretninger.

Før du spænder låse skruen, dryp nogle maling på tråden.

I moderne hånd elektriske øvelser er Morse-keglen sjælden. Sådanne modeller er udstyret med specielle træk, og demonteringsprocessen er vist i den tekniske beskrivelse.

I gamle sovjetiske øvelser gjorde udformningen af ​​reduceren det muligt at fjerne patronen på ret rå måder. Det var muligt at forsøge at adskille de koniske overflader med en kileformet genstand, der skubbede lidt fra forskellige sider.

En anden mulighed var at tage boret med den ene hånd, patronen ned, og en anden til at anvende lys hamre på stumpen med hammeren. Hvis det ikke hjalp, blev landingsstedet smurt med en penetrerende forbindelse (petroleum eller WD-40 fedt), holdt i flere timer og forsøgte igen at slå ned patronen.

Denne metode kan anvendes, hvis aksellaget er monteret inde i huset. For de fleste af de aktuelt anvendte øvelser er denne metode uacceptabel, da det kan medføre skader på lejer eller gearkasse.

Når du vælger en ny patron, skal du være opmærksom på typen af ​​vedhæftning, landingsdiameteren og evnen til at arbejde i slagtilstand, hvis din boremaskine har denne mulighed.

En trin-for-trin instruktion med et foto undersøger processen med at lave en simpel kraveveksler til egne hænder.

Artiklen omhandler fremstillingsprocessen og bruger en simpel enhed til at arbejde med en manuel cirkelsag, som giver et præcist værktøj.

Master-klasse med trin-for-trin fotos og tegninger overvejer processen med fremstilling af folding snedker geder selv.

Tegning og manual til fremstilling af håndlavet træmasse - en simpel og nødvendig indretning til komprimering af jord eller knust sten.

Detaljerede instruktioner til fremstilling af håndtag fra krydsfiner i stedet for fabriksnødderlam. Master klasse med trinvise fotos.

Sådan fjernes en patron fra et bor: metoder til fastgørelse og demontering

I værktøj fra enhver hjemme håndværker skal der være en boremaskine. Sandt, nogle gange er der et behov for at fjerne patronen fra den. Som regel opstår et sådant problem, når enheden bryder sammen.

Denne opgave kan udføres af en dygtig håndværker, der forstår selv en lille smule teknologi. Men for en person, der aldrig har oplevet dette, kan det være et stort problem. For nemt at fjerne en del fra boret, skal du først lære principperne for dens vedhæftning, og kun derefter gå videre til udskiftningen.

Der er flere af deres sorter:

  • Hurtigspænding;
  • Collet SDS-enheder;
  • Cam typer.

I hurtigvirkende klemelementer opnås ændringen af ​​bit eller bore i sekunder uden brug af ekstra værktøj. De er opdelt i enkelt- og dobbeltkoblingsarter.

I sidstnævnte version, for at fastgøre boret med en hånd, skal du holde koblingen, og den anden - for at skrue den anden. One-shaft patroner har et aksel låsesystem, der virker ved udskiftning af en rig. Mængden af ​​lignende produkter - lav fixeringsstyrke boremaskiner. Derudover øger brugen af ​​plastikdele signifikant risikoen for beskadigelse af patronen.

På chokboringer og perforatorer er det bedre at sætte camships. De er mere robuste, så de er ofte vant til at arbejde under vanskelige forhold. I sådanne produkter må der ikke installeres plastikelementer, og fastgøringsindretningen er lavet med en speciel nøgle.

Der er stadig collet SDS-patroner, som blev oprettet i 70'erne af forrige århundrede. I skanken af ​​dette design er der to riller, hvis størrelse er 10 mm.

I dette system skal en del af boringen skrues i stikkontakten med 40 mm. Den er fastgjort med låseboller. Hertil kommer, i byggeriet der er 4 riller, hvoraf 2 er fikserende, og resten bruges til styreskiver. Spindlen på enheden udstyret med dette design blokeres automatisk umiddelbart efter installationen.

I ethvert boreværktøj fastgøres chucken på akslen på to måder: på keglen og ved hjælp af en gevindbeslag.

I sidstnævnte version er der en tommer eller metrisk tråd på den indvendige kanal og boreakslen. I denne situation spørger mange ofte, hvordan man udskifter patronen på en boremaskine, ved reparation. Du kan finde ud af typen af ​​tråd og dens egenskaber på kroppen. For eksempel, hvis 1-15M13h1,3 er slået ud betyder det:

  • M13 - diameter af metrisk gevind
  • 1,3 er dens trin;
  • 1 og 15 - Borestangens maksimale og minimale størrelse.

Når en tomme tråd bruges, er UNF markeret. Derfor skal du kontrollere, om monteringsmålene svarer til mærket, inden du udskifter produktet. Nu har næsten alle øvelser en tomme tråd.

For forbindelsens styrke er en låseskrue monteret på akslen inde i anordningen. Den har en venstre tråd, med andre ord skal den drejes med uret.

En anden mulighed for fiksering indebærer Anvendelse af Morse-keglen. Enden af ​​motorakslen er lavet i form af en kegle. Den interne kanal har også den samme koniske del. Placer patronen på akselkeglen. Disse elementer er mærket som B 10, B 12, B 16 og en anden B 18. En særlig lignende metode er populær i skruetrækkere.

For at fjerne det skal du bruge en skruetrækker. Hun drejer en skrue, skrues ind i værktøjsspindlen og installeres inde i produktet. Derefter drejes det fra spindlen. Som allerede nævnt ovenfor har den indvendige skrue en venstre gevind, derfor roterer den med uret. Sandt nok er blækpatronen ubemærket mod uret, da den derimod har den rigtige tråd.

Hvis skruen ikke vil skrues af, skal du trykke på den gennem en skruetrækker med en hammer. Kompleksiteter med patronen bør ikke opstå, det er let snoet. Selv om du har problemer, kan du bruge en skruenøgle og en gasnøgle. Vedhæft først en spindel til boret, og den sidste - tag fat i patronen.

Derudover er det muligt at installere en tykkere sekskant for at dreje den, når chucken har klemkæber. Du skal også fastgøre spindlen med nøglen. På de fleste moderne øvelser, der er drevet af et batteri, er der ikke behov for yderligere vedhæftninger til at fastgøre boret. Det er dog meget svært at udskifte patronen med dem.

Når dette ikke hjælper med at fjerne det, værktøjets krop er adskilt. Det er således muligt at nå spindlen, fordi den i den samlede form er skjult. Så går alt tilbage, men uden brug af nøgler.

Hvad hvis den interne skrue blev beskadiget i udskiftningsprocessen? I denne situation er det bedre at købe adapteren til en patron til en perforator af cam-typen, da der medfølger en skrue.

Sådan udskiftes en konisk prøve?

Vanskeligheder ved fjernelse af et element monteret på akselkeglen, bør ikke vises. Du kan bruge en speciel enhed, som bruges til at udskifte lejer.

Men den nemmeste måde at sætte værktøjet lodret på, vil borren se ned. Derefter er det nødvendigt at knytte pænt over hele overfladen med en hammer, indtil patronen er slået ud af indgrebet. Om nødvendigt udføres slibningen. Den nye del indsættes let ovenfra.

Ofte på grund af overdreven belastning eller ukorrekt fastgørelse er borekronen i stand til papirstop patronen, Den sædvanlige måde at få det på, vil ikke fungere. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Forsøg først at afkøle delen. Det er ganske ofte ret nok til at slappe af i kameraerne og trække boret ud.

Du kan gå en anden vej. Slip det fastklemte snap vil hjælpe med at trykke på kameraerne. For at gøre dette skal borens frie kant fastgøres i skruen og fastgøres træstrimmel til patronen. Det er igennem det, at tappingen udføres. Fra vibrationer løsner patronen grebet, og borren fjernes let. Og denne metode er velegnet til ejere af hurtigspænding og klassiske fastgørelsesdele.

Men nogle gange kan du ikke fjerne værktøjet uden brug af smøremiddel. I særligt vanskelige situationer kan problemet kun løses, efter at patronen er nedsænket i vegetabilsk eller maskinolie. Hold produktet i væsken i ca. en time. Hvis du kombinerer metoderne, så kan du komme ud af den fastklemte bit meget hurtigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 56 = 62