30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Fire tag tag tag system

Ridge tag system: montering funktioner

Tag med fire fly (skøjter), der hver er placeret på siden af ​​en af ​​strukturens vægge, er mere kompliceret i enheden og installationen end i de to-skråninger. Tovsystemet i et firetallet tag adskiller høj styrke og stivhed. Det færdige tag har et attraktivt udseende og er i stand til at modstå høje atmosfæriske belastninger.

Typer af gaveltag

Bygningsfunktionerne i raftersystemet afhænger af tagkonfigurationen. I dag er de mest almindelige typer af gaveltak:

Høvtak betragtes som en klassisk udgave af et hældt tag, der er modstandsdygtigt mod vind og sne. Dens design indebærer installation af skøjter i form af et trapezium langs husets lange vægge og trekantede ramper på enderne af huset. Roftakets rafting kræver brug af fire scapulære spærre - diagonale understøtningselementer, der løber fra de to toppe af ramperne til bygningens hjørner.

Semi-holmovaya hollandsk tag betragtes ofte som en variant af et gaveltak. Dens karakteristiske træk er tilstedeværelsen af ​​afkortede hofter (trekantede enderamper). Længden af ​​hoften på det nederlandske tag er 1,5 til 3 gange mindre end længden af ​​de trapezformede sideramper. Fordelen ved dette design er evnen til at installere et konventionelt lodret vindue på loftet i huset. Samtidig er der ingen skarp fremspringskarakteristika for et gaveltak, hvilket øger takets evne til at modstå høje vindbelastninger.

Det semi-vestlige danske tag er en variant af et fireskrået hofte design. I dette tilfælde er den nederste del af enderammen monteret, og under højderyggen er der lavet et lodret fodstykke. Dette design giver dig også mulighed for at opgive tagvinduerne og sikre den naturlige belysning af lokalerne under taget ved at installere en fuld vertikal rude.

Det hakede tag er normalt installeret på bygninger med samme længde af vægge (kvadratisk perimeter). Alle skråninger af et sådant gaveltak er af samme ensfarvede trekanter i form.

Fire tag ser æstetisk glædeligt ud og har fremragende funktionelle egenskaber. Ulemperne ved denne type konstruktion omfatter den ret høje kompleksitet af beregninger og installation af raftersystemet.

Skabelonet på et gaveltak indeholder et stort antal elementer, som hver især har sin egen funktion. For at skabe et design der tåler store belastninger, skal du udføre en række komplekse beregninger. Selv med planlægning af tagets opførelse med egne hænder, anbefales det at overdrage en professionel arkitekt til beregningen af ​​truss tagdækningssystemet.

Projektet specificerer specialiseringen af ​​alle elementer i raftersystemet, deres præcise dimensioner. Derudover indeholder et omfattende projekt, udført af en specialist, en detaljeret beskrivelse af alle samlinger og forbindelser, hvilket i høj grad forenkler og fremskynder installationen af ​​strukturen. Entreprenørerne skal stadig købe de nødvendige materialer og forberede værktøjer, hvorefter det er muligt at fortsætte med opførelsen af ​​taget.

Hvis du selv har til hensigt at udføre de nødvendige beregninger, er det den bedste mulighed at bruge programmet til beregning af hofte taget. Dette vil undgå kritiske designfejl.

Det er vigtigt ikke blot at beregne designet korrekt, men også for at udføre markeringen korrekt. Korrektion af fejl foretaget på dette stadium vil kræve betydelige finansielle omkostninger.

Ved udformning af rammen af ​​et hofte tag skal du først bestemme vinklen på skråningens hældning. Jo større hældningsvinklen er, desto højere er forbruget af materialer til opførelsen af ​​tagsystemet. Samtidig kræver en lille hældningsvinkel skabelsen af ​​en kraftigere ramme, da sne- og vindbelastningen på taget øges. Det er således vigtigt at bestemme de optimale parametre i gaveltaket og udføre de korrekte beregninger. Dette gør det muligt at oprette et eksternt attraktivt design med høje funktionelle egenskaber.

Komponenterne i raftersystemet i hofte og halvhårede tag er:

 • mauerlat;
 • run;
 • support board;
 • stramning;
 • narozhniki;
 • kasse;
 • almindelige spærre;
 • bjælker er diagonale.

Udvikle en plan for spærre Gabel tag kan være mest - med en vis grad af færdigheder og træning. Men dybest set er dette arbejde udført af en specialist, der vil lave en planoversigt for dine præferencer for taget.

Opførelsen af ​​hofte taget, som enhver anden, består af en ramme og et rafter system, hvorpå en tagkage hviler. Det er vigtigt, at lasten på taget er jævnt overført til hele strukturen, og derefter til væggene og fundamentet af strukturen. Dette giver dig mulighed for at opnå kompetent design og kvalitetsinstallation.

Ved opbygning af en firehældningsstruktur kan man anvende raftersystemer af forskellige typer. Valget af raftersystemet skyldes primært størrelsen af ​​konstruktionen og tilstedeværelsen i opførelsen af ​​huset med indvendige vægge eller understøtninger. Der er hængende og lagdelt bjælker.

Hængende rafter strukturer

Hængende konstruktioner er afhængige af to understøtninger og har ikke mellemliggende støtte. Normalt tjener strukturens vægge som understøtninger. Det hængslede system med hængende spærre arbejder på bøjning og klemning. Desuden skaber designet et vandret sprængkraft overført til væggene. For at reducere det skal du anvende de såkaldte puffer - træ- eller metalhoppere, der forbinder rafterben.

Stramningen kan være placeret ved bunden af ​​spærrene, i hvilket tilfælde den virker som en overlapningsbjælke. Denne mulighed er populær i opførelsen af ​​loftet eller loftet taget. Stramningen kan placeres højere, men i dette tilfælde reduceres dens funktion til fastgørelsen. Jo højere er elementerne i stramningen, jo stærkere og mere kraftfulde skal være bjælker og fastgørere af hele raftersystemet.

Systemer med nylon spærre

Bjælkeanlægget med et firehældet tag med syede bjælker er normalt installeret i huse, inden for hvilke der er en bærende mellemvæg eller specielt forsynet kolonneunderstøtninger. Layered rafters med deres nedre ender hviler på Mauerlat, lagt langs omkredsen af ​​bygningens ydre vægge.

Den midterste del af bjælkerne understøttes af en konstruktion monteret på midterlagringsvæggen eller i søjlen. Elements af nylon rafter system fungerer som bjælker - på bøjning. Dette design, i modsætning til hængende bjælker, har en samlet lavere vægt og kræver mindre omkostninger til at købe savet tømmer. Således er brugen af ​​nylonbjælker mere økonomisk effektiv. Desuden er konstruktionen af ​​det hofte eller halvhårede tag, der er lavet ved hjælp af lagdelte spærre, præget af højere stivhed og styrke.

På designstadiet er det muligt at forudse alterneringen af ​​lagdelte og hængende gårde. I dette tilfælde monteres de hængende spærre på steder, hvor der ikke er mellemliggende understøtninger (dvs. hvis afstanden mellem understøtninger overstiger 6 meter).

Særlige træk ved at installere et hofte tag

Detaljerne i hofte tag udgør en kompleks trussed truss, ved bunden af ​​som ligger trekanter. Det er kendt, at trekanten er den mest stive geometriske figur, og på grund af disse egenskaber tilvejebringes de nødvendige stivhedsindikatorer for hele tømmerstrukturen. Som de vigtigste understøtningselementer er rafterbenene, hvis installation er udført i overensstemmelse med den projicerede hældningsvinkel på tagskinnerne.

Installationen af ​​taggabel tagsystemet starter med Mauerlat-lægningen, som gør det muligt at overføre tagbelastningsbelastningen til bygningens konstruktioner og fundamentet af bygningen. Hvis Mauerlat ved opførelsen af ​​et gaveltak kun lægges på lange vægge, så kræver opførelsen af ​​en firehældet struktur installation af Mauerlat-brædder eller en bar langs hele omkredsen af ​​strukturen.

Rafting ben med deres ender hvil på mellemliggende bjælker eller sub-cant. Disse elementer, der er placeret i vandret plan, tillader ikke blot at reparere bjælkerne, men bidrager også til den ensartede overførsel af belastning til lejevægge på grund af tilstedeværelsen af ​​et racksystem. Også vigtige er glidestøtterne til spærre - takket være deres brug er taget mere sikkert fastgjort til huset og bedre modstandsdygtige over for ekstern belastning.

For at montere højspændingsspidsen, på bjælkerne, der ligger over bygningen, fastgøres højderygene stramt oprejst og fastgjort med jibs. Det er vigtigt at observere højden af ​​ridderlayoutet, der er foreskrevet af projektet.

Skråtags diagonale spærre er påkrævet for at måle præcist: Den nedre del af data spjældene skal stikke ud over murens kant i 40-50 cm, der danner et visir, som beskytter byggekonstruktionerne fra nedbør. Næste trin er installationen af ​​mellemliggende spærre: centralt og hjørne.

Hjørnet (nazhniki) understøttes af den øvre del på de diagonale spærre og har en anden størrelse, faldende, når du nærmer dig bygningen. Central er stablet over rygbjælken. Placeringen af ​​de centrale rafterben afhænger af en række faktorer, men under alle omstændigheder skal fikseringstrinnene ikke overstige 2 meter. Specifikke værdier bestemmes ud fra:

 • Udvalgt tværsnit af rafterben
 • funktioner ved montering af tagmateriale.

På hver side af højderammen skal mindst tre centrale spærre monteres, uanset bygningens væg.

Opbygningen af ​​raftersystemet, i overensstemmelse med kravene i SNiP, skal udføres i overensstemmelse med de etablerede sikkerhedsregler!

Ridge tag system: overblik over hofte og hippede strukturer

Et tag på fire skøjter - hvad er det godt for? Talrige driftsfordele af denne type overgår naturligvis manglerne. Er det så simpelt truss tag system, som mange nye bygherrer tænker? Snart vil du finde ud af! Vigtige nuancer og træk ved stadierne af erektion af hofte tage beskrives i denne artikel.

Hvad skal du vide om gable roofing systemer?

Der er to versioner af gaveltak: hofte og hofte. Den første type har form af en rektangulær kuvert bestående af to hovedtrapezformede skøjter og en højderyg og to pedater (side) skøjter - trekanter:

Teltaget er fire identiske isosceles-trekanter forbundet i en top (ligner et telt):

Begge muligheder omfatter installation af både lagdelte og hængende spærre, som installeres ved hjælp af standardteknologier.

Hvordan vælger du typen af ​​spærre til et 4-taket tag?

I mangel af en central støtte til taget er valget truffet til fordel for det ophængte tagsystem. Hvis du for hver rafter finder de øverste og nederste understøtninger, skal du vælge en stratificeret struktur. Denne mulighed er nemmere og mere tilgængelig for ikke-professionelle mestre. Vi skal bare huske de to hovedbetingelser: Når bunden og toppen er stift fastgjort, er der brug for en forstærket mauerlat, da en afstandsstykker overføres til den; med en hængslet fastgørelse eller halvstiv forbindelse (for eksempel er toppen hængslet, og bunden er stiv eller omvendt), du behøver ikke at forstærke Mauerlat:

Valget af et af de fire hældede tage skal bestemmes af selve huset. Til firkantede huse er teltbjælker rejst, til rektangulære - hofte. Du kan også finde komplekse multi-pitched tag kombineret type, som indeholder både hip og hip elementer.

Og de hippe og hippede strukturer bevarer takets hovedfunktioner (for eksempel mulighed for loftet) og ser meget æstetisk ud:

Hvorfor er et fire-taket tag mere populært end et gaveltak?

"Hvorfor overflødig hovedpine og kompleksitet?" - du spørger: "Du kan jo jo bygge et simpelt gaveltak meget hurtigere og billigere." Her lægger lægen vægt på nogle vigtige punkter for at vælge præcis fire skøjter til taget:

 1. Høj vindmotstand. Det fire-etages tag har ikke pedimenter, alle dets planer er tilbøjelige til åsen. En sådan struktur minimerer virkningen af ​​en stærk vind og reducerer til "0" mulige destruktive konsekvenser.
 2. Den mest succesfulde belastningsfordeling. Multi-dæk tage klare det maksimale antal nedbør, da skrånende klipper indgår i hovedbelastningen. Derfor har sagkassen, deformationen og ødelæggelsen af ​​raftersystemet i dette tilfælde en minimal sandsynlighed.
 3. Tilgængelighed valg af enhver metode til tagisolering. Direkte pedimenter kræver en særlig tilgang, når man vælger typen af ​​tagisolering, da de er placeret lodret og udsættes for at blæse ved vinden. De blide bakker i hofte- og hofteanlæg gør det muligt at tage jævnligt isoleret taget med ethvert tilgængeligt materiale.

Ud over disse "plusser" sparer taket med fire stråler perfekt varme, kan beklædnes med ethvert tagmateriale og har altid et pænt udseende.

Enheden af ​​et tagdelsystem

Spær afvalmede konstruktion består af disse elementer: mauerlat, højderyg beam, de centrale og valmtag tømmer, nakosnye ben og, sveller, indlæg, bjælker, seler, og andre forstærkende komponenter. Lad os overveje de mest grundlæggende elementer.

Mauerlatt - den vigtigste detaljer i designet, da det holder hele rafter systemet. Det er en kraftig træbjælke 100H200, 100h250, 100x100, 150h250, 200x200 cm. Mauerlat er fremstillet af massivt træ kvalitet, fortrinsvis nåletræ. Høvtakets raftersystem, som enhver fladtallet, kræver en grundig fastgørelse af basisstangen. Monterings mauerlat i dette tilfælde: at danne en monolitisk fundament ende bærende vægge med installationen af ​​pigge; lægning af vandtætning; forarbejdning og installation af Mauerlat på hele huset; forstærkning med ankre og andre fastgørelsesdele for maksimal pålidelighed af basen.

Mauerlat kan lægges på væggen eller i lommen, der er anbragt på murstenen på indersiden af ​​lejerne.

Benene hedder de fire hjørnebjælker, som hviler på kanten af ​​åsen og hjørnerne på Mauerlat. De er længst blandt alle systemets raftersystemer, derfor skal de have en sektion på mindst 100x150 mm for maksimal stivhed.

Ridge løb - en vandret stråle, der forbinder alle bjælkerne, toppen af ​​rafter systemet. Strålen skal styrkes af stiver og stivere. Hesteskoen skal være placeret strengt parallelt med loftsplanet og vinkelret på stolpen.

Rafters til et fire-taket tag er opdelt i: central (monteret på en mauerlat og en hest); bashoved (fastgjort til højderyg og mauerlat) mellemliggende og forkortede (monteret på benene og Mauerlat, tilslut skøjternes hjørner).

Yderligere forstærkningselementer omfatter stænger til højderygsstænger, tværstænger eller gulvbjælker, trusselstænger, vindstråler mv.

System af spærre til et gaveltag med egne hænder

Lad os overveje trin-for-trin-processen med at opbygge en tømmerstruktur. Vi valgte den mest populære variant - hofte tag for klarhed. Takhøft tag systemet, som er en trin-for-trin ordning, er præsenteret nedenfor:

For at skildre din version af hofte taget på tegningen skal du beregne højde, længde, skråninger og tagområde. Dette er nødvendigt for en klar og høj kvalitet implementering af projektet og udvælgelsen af ​​den rigtige mængde forbrugsstoffer:

Beregninger bør begynde med valget af vinklen på taghældningerne. Den optimale vinkel er vinklen 20-450. Hældens størrelse skal svare til områdets klimatiske egenskaber. Så i særdeles blæsende områder skal hældningen minimeres, og for det område, hvor nedbør ofte falder stærkt, er den stejleste vinkel af hældningen nødvendig. Udover vejret er det nødvendigt at tage hensyn til tagmaterialet, som er planlagt til at blive brugt. For et blødt tag skal graden af ​​hældning være mindre, for en hård en - mere.

Og endnu en lille, men vigtig nuance på dette spørgsmål - vinklen på bias er bedre at gøre det samme for alle fire skøjter. Så belastningen fordeles jævnt, og designet vil være så stabilt som muligt, og den æstetiske appel vil forblive "på toppen".

Nu, vel vidende vinklen og bredden af ​​huset, kan vi bruge simple matematik til at beregne tagryggen højde, længden af ​​spær, stivere og andre dele af spær systemet. Ved beregning af længden af ​​bjælkerne må man ikke glemme at tage højde for tagskæggene (som regel er længden 40-50 cm).

Tagarealet til køb af den rigtige mængde tagmateriale beregnes som summen af ​​arealerne for alle skridterne af strukturen.

Hvordan tegner man en tagtrækning?

 • Vi vælger tegningens skala og overfører husets dimensioner i skala til et ark papir;
 • Så overføres til ordningen valgte størrelse af vores tag: højderyg højde, længde, antallet og størrelsen af ​​de spær, stivere, spankulere og alle detaljer, i overensstemmelse med de beregninger, der tidligere;
 • Nu kan du beregne alle de nødvendige materialer og søge efter dem.

Til konstruktionen af ​​taget rammen, skal du bruge de standard værktøjer og udstyr: boremaskiner, stiksave, hamre, mejsler og så videre. Vi kender allerede den krævede mængde materialer til rafter systemet, så vi kan få dem til at købe. Tømmeret til rammen skal være solidt, uden revner, ormhuller, lys i farve uden grå eller gul belægning og lugt af frisk træ. Vådt træ bør ikke lægges på taget på en gang, det skal tørres, behandles med en antiseptisk opløsning og tørres igen. Træets fugtindhold må ikke overstige 20%.

Mauerlat - den grundlæggende del af hele rafter systemet. Det overfører lasten til husets vægge. Montering Mauerlata til et firehældet tag er ikke anderledes end lignende strukturer med to eller en rampe. Denne proces er beskrevet i detaljer i vores tidligere artikler.

Strålen af ​​basen, hvis parametre er beskrevet ovenfor, er anbragt på armhule og vandtætning af høj kvalitet. Hvis det er nødvendigt at forbinde Mauerlat, skæres stængerne i halvdelen af ​​sektionen og lægges sammen ved hjælp af stærke skruer.

Trin IV: Lægning af smuthuller eller gulvbjælker

Hvis inde i huset er der bærende vægge, så i deres ender er det nødvendigt at installere stigerne - grundlaget for søjlerne i tagsystemet. Hvis de bærende gulve i huset ikke mere, er loftet gulvet dækket armerede bjælker, der efterfølgende er installeret til at understøtte taget, og efter - stablet pie loftet gulvet.

Bjælker skal have et tværsnit på mindst 100x200 mm. Trinet mellem dem er 60 cm. Du kan justere denne figur lidt afhængigt af husets egenskaber. Afstanden mellem de ydre bjælker og Mauerlate må ikke være mindre end 90 cm. Denne afstand bruges til at montere bjælkerne på tagene. Støttebenene er fastgjort til de to ydre bjælker ved hjælp af stærke ankre og forstærkede metal hjørner.

Trin V: Installation af støtteholdere, løber og højderyg

Racks - en vigtig detalje for at opretholde designet, de omfordeler vægten af ​​trussystemet til stiger eller bjælker. Racks er installeret strengt vinkelret på benets plan. I firehældede systemer monteres understøtningerne under bjælkebjælken (hofte tag) eller under de vinklede bjælker (hakket tag):

Stængerne skal fastgøres sikkert til bunden med metalplader og forstærkede hjørner. Kørsler installeres som en ekstra understøttelse til stativene. I det hippede tag er løberne rektangulære, og for hofter er de almindelige højderyg.

Efter at vi var overbevist om rigtigheden af ​​de installerede understøtninger (ved hjælp af måleren og niveauet), kan du fastgøre den øvre højderamme. Den er monteret på lodrette stativer og forstærket med pålidelige metalfastgørere (plader, hjørner, ankre og skruer). Nu tager vi vinkelfjernelsen op:

Det første behov for at installere sidespærre, der er afhængige af højderammen og Mauerlat (eller fastgjort med fjernelse). For at gøre dette skal du lave en mønsterbælte med de relevante hak. Vi sætter rafterens ben til højderyggen, markerer stedet med en blyant og marker derefter pladsen til savning af stapilinerne til docking med Mauerlat og udskæringerne. Tilslut igen tømmerholderen til understøtningerne for at sikre, at dockingen er korrekt, og afhjælpe manglerne. Nu kan denne prøve bruges til at lave alle sideskinner. Montering af hovedstængerens spærre udføres i overensstemmelse med de generelle regler, der er beskrevet i gabeloftanordningens anordning (se artikel og video).

Følgende er monteret diagonale (vinklede) spærre. Deres øvre kant er monteret på stativet og forbinder med kanten af ​​rygbjælken. Før dette foretages målinger og tilsvarende udskæringer af tømmerfødderne. Den nederste ende af diagonalerne er fastgjort i Mauerlat's hjørner:

Da de diagonale spærre er længere end alle andre ben, kræver de ekstra støtte. Denne funktion udføres af fjedreunderstøtende bjælker, som er installeret under hvert diagonalben, i det nederste kvartal (her finder den største belastning sted). Sprengel, samt højderygstativ, er installeret på støttehjørnet bjælker, der ligger i loftet af bjælkerne i loftet.

Mellem hjørneribben er pladsen fyldt med hjælpestængerben - Narodniks. Den nederste del hviler på Mauerlat, og den øverste del på diagonal rafterbenet. Træet mellem håndværkerne skal svare til trinet mellem sidespærerne (50-150 cm).

Det er fortsat at udføre den sidste fase af dannelsen af ​​tagbeklædningen - installationen af ​​kassen. Disse er plader eller stænger 50x50 mm, som er fastgjort til spærene parallelt med åsen og Mauerlat. Trædene i brædderne er 50-60 cm. Dette er nok til at lægge tagkagen. Når der leveres et blødt tag, er lathen placeret i 2 lag (styrbar og drejning).

Endelig nogle videomaterialer:

Så vi beskrev installationen af ​​taggabesystem, dets grundlæggende principper og gik endda lidt dybere ind i nogle nuancer. Hip og telt strukturer - men ikke den nemmeste, men ret mulige mulighed for hver nybegynder mester. Især hvis han har gode hjælpere. Vi ønsker dig succes i dit arbejde!

Ridge tag system: Oversigt over grundlæggende strukturer med beskrivelse af typisk installation

Opførelse af et skelet til et tag med fire skråninger er en vanskelig proces med karakteristiske teknologiske træk. Når man opbygger deres egne konstruktive komponenter, er sekvensen af ​​arbejde anderledes. Men resultatet vil forbløffe med en effektiv form og modstand mod afspejling af atmosfæriske angreb. Og hjemme mesteren kan være stolt af personlige præstationer inden for roofer. Men inden man beslutter at designe et lignende design, er det værd at være bekendt med algoritmen, ifølge hvilken et truss tagstænger system er konstrueret og med specificiteten af ​​sin enhed.

Varianter: hofte og hofte strukturer

Klassen af ​​firehældede tage kombinerer to typer af strukturer, der minder om en firkantet og rektangulær konvolut. Den første sort hedder teltet, den anden - hoften. På baggrund af pitched analoger er de kendetegnet ved fraværet af pedimenter, der kaldes i tagbeklædningen med tang. Ved opførelsen af ​​begge versioner af firehældningsstrukturerne anvendes lagte og ophængte spærre, hvis installation foregår i overensstemmelse med standardteknologier til konstruktion af hældningsbjælker.

Typiske forskelle i klassen i fire klasser:

 • Ved det hakede tag har alle fire skråninger form af en ensartet trekant, hvis hjørner er konvergerende på et højeste punkt. Skøjten selv er ikke i den hippede struktur, dens funktion udføres af den centrale støtte i lagsystemerne eller toppen af ​​den hængende gård.
 • Ved hoftelaget har paret af hovedstråler en trapezformet konfiguration, og det andet par er trekantet. Hippedesignet udmærker sig ved den obligatoriske tilstedeværelse af skøjten, som trapezierne støder op til de øvre baser. Trekantede ramper, de er også hofter, støder op til højderygets top, og deres sider er dækket med trapezens skrånende sider.

På baggrund af planens opbygning er det klart, at teltstrukturerne er installeret over de firkantede bygninger og hofterne over de rektangulære huse. Belægningen er velegnet til både bløde og hårde tagmaterialer. En karakteristisk firkantet eller rektangulær form er gentagne tegninger af taggabel tagsystemet med et tydeligt markeret arrangement af elementer i planen og lodrette fremspring af skøjterne.

Ofte anvendes hofte- og hofteanlæg i opførelsen af ​​en enkelt genstand eller effektivt komplementeret af gavl, enkeltkrydsede, brudte og andre tag.

Bygningen med fire ramper kan understøttes direkte på toppen af ​​et træhus eller på en mauerlat, der tjener som den øvre omløb af mursten eller betonvægge. Hvis der under hver rafter man kan finde de øverste og nederste understøtninger, er tagrammen bygget på en lagdelt teknologi.

Montering af lagdelte rafter ben er nemmere og mere tilgængelig for en uerfarne hjemmebryger, hvem skal tage højde for det:

 • Når stift fastgjort øvre og nedre hæl spær metal hjørner eller ved at støtte træ trim kræver øget vedhæftning mauerlat fordi det vil blive overført til trykket.
 • Ved stiv fiksering af den øvre hæl og hængslet fastgørelse af bunden af ​​stifteren er det ikke nødvendigt at styrke Mauerlate fastgørelsen, Når belastningen på taget overskrides, vil hængselmonteringen, f.eks. På skyderen, tillade raftilinen at skifte lidt uden at skabe tryk på Mauerlat.
 • Med hængslet fastgørelse af toppen af ​​bjælkerne og stiv fastgørelse af bunden er afstanden og trykket på Mauerlat også udelukket.

Problemerne med at fastgøre Mauerlat og den tæt forbundne metode til montering af rafterbenene afvikles af reglerne i designtrinnet i huset. Hvis strukturen ikke har en indvendig lejemur, eller der ikke er nogen mulighed for at opbygge pålidelige understøtninger under den centrale del af taget, vil der i tillæg til den hængende samling af raftersystemet ikke gøre noget. Sandheden er i de fleste tilfælde anvendt på den indbyggede byggemetode, for hvilken det er nødvendigt at forudbestille det bærende leje inde i strukturen.

I enheden af ​​rafter systemer til telt og hofte tag tag anvendes specifikke strukturelle elementer:

 • Diagonale flæserben danner skygger af skøjter. I hoftestrukturens diagonaler er de samme spærre, forbinder konsolkanten løber med tagets hjørner. I teltsystemer forbinder fodbenene vinklen med hjørnerne.
 • Narouzhniki, eller rafter halvdele, installeret vinkelret på cornices. De er afhængige af diagonale raftiliner, der er placeret parallelt med hinanden, fordi de varierer i længde og længde. Naroshniki danner telt- og skøjteløbsplanet.

Diagonale bjælker og Narozhniki bruges også til konstruktion af dale, kun konkave vinkler af taget er arrangeret, men ikke konvekse som hofter.

Hele kompleksiteten af ​​opførelsen af ​​skeletrammer med fire skøjter er installationen af ​​diagonale bjælker, som bestemmer resultatet af strukturens dannelse. Desuden er serviet nødt til at holde lasten en og en halv gange mere end de sædvanlige rafterben af ​​hældte tage. Fordi de kombinerer for at arbejde som skate; støtte til Narodniks øvre hæle.

Hvis du kort beskriver proceduren for opbygning af et sømt skelet til et firehældet tag, kan du møde i flere faser:

 • Mauerlatt enhed på mursten eller betonvægge. Processen af ​​enheden mauerlata på væggene i en log eller en bar kan afskaffes, tk. det kan med held erstatte den øverste krone.
 • Montering af den centrale understøtning til den hippede struktur eller understøtningsrammen af ​​hoveddelen af ​​hofte taget.
 • Montering af konventionelle lagdeltagere: par til et hakket tag og et bestemt design til et hip design.
 • Montering af diagonale stifterben, der forbinder systemets hjørner med toppen af ​​støtten eller de yderste punkter i ryggen.
 • Fremstilling efter størrelse og fastgørelse af indfødte.

Ved anvendelse af rammens ophængsramme vil starten på konstruktionen af ​​den hippede ramme være installationen af ​​et trekantet trusselstativ i midten. Begyndelsen af ​​installationen af ​​det fire-hippede tagbordssystem vil være installationen af ​​en række truss spærre.

Konstruktion af hoftebjælker

Lad os analysere et af de almindelige eksempler på en høvletøjs enhed med en lagdelt rafterben. De er nødt til at stole på loftets bjælker, der ligger oven på Mauerlat. Stiv montering udhugning vil kun blive brugt til at fastgøre toppen af ​​spær på overliggerstangen, så at styrke fastgørelsen mauerlat kræves. Dimensioner af boksen vist i husets eksempel er 8,4 × 10,8 m. De faktiske dimensioner af taget i planen vil stige fra hver side af størrelsen af ​​tagskægget, med 40-50 cm.

Mauerlat fundament

Mauerlat - et element specielt individuel, metoden til dens installation afhænger af materialet af væggene og arkitektoniske træk ved bygningen. Metoden til at lægge Mauerlate er planlagt i henhold til reglerne i designperioden, fordi det anbefales til pålidelig fastgørelse af Mauerlat:

 • Letvægts skum beton, gas silikat og lignende væg udstyret med forstærket vægt / vægt bælte, gennemblødt perimeter defineret under støbningen ankre til fastgørelse mauerlat.
 • Murvægge bør kantes med en bump i en eller to mursten langs yderkanten, således at der langs den indvendige kant dannes en skinne under trærammens lægning. Under lægningen, mellem murstenene, er træplugter lagt for at fastgøre Mauerlata til væggen med hæfteklammer.

En mauerlat er lavet af en stang, der måler 150 × 150 eller 100 × 150 mm. Hvis udnyttelse af overbelastningen er beregnet, er det ønskeligt at tage stængerne mere tykt. I en enkelt ramme er strålen forbundet med skråning. Så forstærkes leddene med skruer, almindelige negle eller trækryds, og hjørnerne styrkes af hæfteklammer.

Overliggende de udjævne i horisonten Mauerlat, bygget den bedste vej til en bestemt bygning måde, hvor bjælkerne overlapper hinanden. En stang på 100 x 200 mm måles. Først og fremmest er strålen lagt, der passer nøjagtigt langs strukturens centrale akse. I eksemplet af bjælkens længde til konstruktion af faste bjælker er det ikke nok, fordi de er samlet fra to bjælker. Anbring leddene over den sikre understøtning. I eksemplet er understøtningen en indre understøttende væg.

Trinet mellem bjælkerne overlapper 60cm. Hvis den monterede boks ikke har ideelle parametre, som det sker i de fleste situationer, kan afstanden mellem bjælkerne ændres lidt. Denne tilpasning gør det muligt for dig at lave "lave ændringer" for konstruktion fejl. Mellem kantbjælken på begge sider og husets vægge skal der være en afstand på 90 cm i bredden, hvilket er nødvendigt for installationen af ​​udløbene.

fordi Gulvbjælken alene kan kun danne to cornice overhangs, og deres korte ender er forbundet med korte halvbjælker af overlapning - fjernelse. De installeres først først i området af hovedtækket, præcis hvor rafterbenene skal monteres. Til Mauerlat negles naglene, de er fastgjort til bjælken med skruer, store negle, negle, forstærke beslagene med hjørner.

Den centrale del af hofte taget er en almindelig gavlkonstruktion. Rækkeanlægget til det er arrangeret i overensstemmelse med de regler, der dikteres af teknikken til konstruktion af skråtag. I eksemplet er der nogle afvigelser fra den klassiske fortolkning af det skrånende princip: isen anvendes ikke, hvilket traditionelt bruges til at støtte ryggen. Arbejde lezhnya skal udføre en central overlapningsbjælke.

For at opbygge højderammen i løfteafdækningen er det nødvendigt:

 • Konstruer en understøtningsramme til rafterben, hvis top vil blive understøttet af en højderyg. Løbet vil blive understøttet af tre understøtninger, hvis centrale er installeret direkte på gulvets midterbjælke. For at installere de to udstødninger, lægges to tværgående blokke først og dækker mindst fem bjælker af overlapning. Stabiliteten forbedres ved at bruge to stivere. Til fremstilling af vandrette og lodrette dele af understøtningsrammen blev der anvendt en stang med en sektion på 100 × 150 mm, stiver blev fremstillet af et bord på 50 × 150 mm.
 • For at lave rafterben, for hvilke du først skal lave en skabelon. En plade af passende dimensioner påføres installationsstedet, der trækkes linjer for fremtidige udskæringer. Det er noget, der vil være en skabelon til in-line produktion af spærre.
 • At etablere rafterben, der har overtaget ved deres skæring på en højderyg, og en nederste hæl på modsat en udtag.

Hvis bjælkerne i loftet skulle lægges på tværs af kassen, ville bjælkerne i hoveddelen af ​​taget hvile på bjælkerne, hvilket er meget mere pålideligt. Men i eksemplet er de afhængige af fjernelsen, så de skal sørge for yderligere mini-understøttelser. Disse understøtninger skal arrangeres således, at belastningen fra dem og ovenstående spærre overføres til væggene.

Derefter monteres tre rækker af flytninger på hver af de fire sider. For at gøre det lettere for realiseringen af ​​de yderligere handlinger udformes konturen af ​​et tag ud af et cornice bord. Nailed til bjælkerne i loftet og drivene skal det være strengt vandret.

I det begrænsede cornice bord var der hjørneområder, ufyldte med detaljer af raftersystemet. Det vil kræve vinkelfjernelse, for installation af som er som følger:

 • Med henblik på at angive retningen for installationen skal du trække blonderet. Vi trækker fra punktet med betinget skæringspunkt for rammens ekstreme understøtning med overlapningsbjælken til vinklen.
 • Fra oven på en shoestring sætter vi en bar på det sted, der er tildelt det. Mens vi holder stangen, tegner vi spildene fra bunden ved krydsestangens skæringspunkt og hjørnesamlingen af ​​cornice boards.
 • En klar udtagelse med savet overskydende er fastgjort til Mauerlat og til bjælken af ​​overlappende hjørner.

Tilsvarende fremstilles og installeres de resterende tre hjørneudtag.

Diagonal, de er samme fod, rafterben lavet af to korsstiksplader med en sektion svarende til størrelsen af ​​almindelige spærre. I eksemplet vil en af ​​brædderne være placeret lidt højere end den anden på grund af forskellen i hoftevinklerne og de trapezformede stråler.

Arbejds rækkefølge ved fremstilling og installation af servietter:

 • Fra højeste punkt af højderammen trækker vi blonder til hjørnerne og til rampens centrale punkt. Disse er hjælpelinjer, hvormed vi vil markere kommende nedskæringer.
 • Snedkerens goniometer - lille måler vinklen mellem blonder og overkant af vinkelfjernelsen. Dette bestemmer vinklen på det nederste snit. Antag at det er lig med α. Vinklen på den øvre snit beregnes ved hjælp af formlen β = 90º - α.
 • Ved en vinkel β skærer vi den ene kant af en vilkårlig trimning af brættet. Vi anbringer den til stedet for den øvre fastgørelse, idet kanten af ​​dette emne tilpasses med en ledning. Vi skitserer de overskud, der forstyrrer en stram installation. På de planlagte linjer er det nødvendigt at se igen.
 • I en vinkel a så vi bundhælen på endnu en trimning af brættet.
 • Vi laver den første halvdel af diagonalstigen med de øverste og nederste understøtningsmalerier. Hvis integrationsbrættet ikke er tilstrækkeligt i længden, kan du sy to længder. De kan plantes ved selvskæring med et meter langt stykke tomme, det skal placeres på ydersiden af ​​konstruktionen af ​​fodfoden. Installer den færdige første del.
 • Den anden del af sash linjen er gjort på samme måde, men vi tager i betragtning, at den skal være lidt lavere end den første halvdel. Afsnittet af sammenføjningen af ​​brædderne i et element må ikke falde sammen med splejsningsstykket af brædderne i første halvdel af ostolaen.
 • Sy to brædder med negle i en løb med et trin på 40-50 cm.
 • På ledningen, der strækkes til midten af ​​rampen, tegner vi en linje langs, som det vil være nødvendigt at justere savtanden for at forbinde det med den tilgrænsende rilletrækker.

Efter den beskrevne algoritme er det nødvendigt at etablere og tre diagonale ben. For hver af dem er det nødvendigt at installere understøtninger på det sted, hvor hjørne stykker er fastgjort til bjælkerne. Hvis spændingen er mere end 7,5 m, er der installeret en ekstra understøtning tættere på ryggen på diagonalen.

Fremstilling og installation af hoftebjælker

Snoren mellem toppen af ​​højderyggen og midten af ​​hældningen er allerede strakt. Det fungerede som en akse til afgrænsning af udskæringerne, og nu er det nødvendigt at måle vinklen γ fra den og beregne vinklen δ = 90º - γ. Uden at afvige fra den beprøvede sti, forbereder vi skabeloner til øvre og nedre støtte. Det øverste snit påføres det tildelte sted og markerer det på linjerne for en tæt indgang mellem de diagonale spærre. På præparaterne laver vi hoftens centrale ben og retter det, hvor det skal.

I mellemrummet mellem hjørneudtag og cornice bordet etablerer vi korte flytninger for at give stivhed til strukturen og sikre en fast fiksering af den ekstreme, korteste narozhnikov. Dernæst skal du begynde at lave skabeloner til medarbejderne selv:

 • Afskær skærebrættet i en vinkel δ og fastgør det til fastgørelsespunktet på diagonalbjælken.
 • Vi skitserer faktisk overskuddet, som skal skæres igen. Den resulterende skabelon bruges til fremstilling af alle narozhnikov, for eksempel højre side af hoftehovedet. For den venstre del bliver den øverste skabelon arkiveret fra den modsatte side.
 • Som skabelon til Narodnikovs nedre hæl bruger vi skærekortet, savet i en vinkel γ. Hvis alle de tidligere handlinger blev udført korrekt, bruges denne skabelon til at lave de nederste noder til fastsættelse af alle andre arbejdere.

I overensstemmelse med skabelonernes faktiske længde og "vidnesbyrd" er guiderne lavet, hvilket er nødvendigt for dannelsen af ​​hofteplaner og uopfyldte almindelige spærre af dele af hovedstrålerne. Sæt dem således, at de øvre knuder til fastgøring af håndværk til diagonal raftiliner er placeret i forfaldet, dvs. de øvre forbundne knudepunkter i tilstødende stingrays bør ikke konvergere på ét sted. Strikere er fastgjort til fodsømede ben af ​​hjørnerne, til bjælkerne i loftet og til støttebenene, da det er klogere og mere bekvemt: hjørner eller metaltandede plader.

Kernen i teknologien i hofte tagkonstruktionen er allerede kendte hipprincipper. Sandt nok er ryggen i raftersystemet ikke i deres konstruktion. Konstruktionen begynder med installationen af ​​en central støtte, som tilslutter filigren af ​​bjælkerne og derefter nazhniki. Hvis den hængende teknologi bruges i opførelsen af ​​taget, så installeres den færdige tagplade først.

Vi tilbyder dig at bruge vores gratis online regnemaskine til beregning af byggematerialer, når du installerer et hofte tag - gå her og følg vejledningen.

Kort fortalt med sekvensen og reglerne for installation af et truss tagsystem med et hippet tag i hofte- og hoftekategorien introducerer videoen:

Når man er blevet bekendt med enhedens specifikationer og har behersket finesserne ved at installere tagene med fire skråninger, kan du sikkert fortsætte med gennemførelsen af ​​planer for sin konstruktion.

Firdoblen ser altid meget imponerende ud, men stadig ret vanskelig at udføre. Hvis du laver en lille fejl, vil hele designet "gå" på det mest uventede og uophørlige øjeblik. Men hvis du gør alt rigtigt, er det mere sandsynligt, at dit hus vil kollapse, og taget vil stadig være smukt stående. Så jeg tror, ​​at det kan dækkes med alt, hvad sjælen ønsker. Dette vil meget gerne tilfredsstille den kvindelige halvdel af familien, da det vil være muligt at vælge en anden farve på belægningen.

Meget godt udvalgt materiale, jeg søgte efter det i lang tid og så ikke noget lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 7 = 2