30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Faberge æg Wikipedia

EGGS FABERGE

En række æg blev oprettet mellem 1885 og 1917. for den russiske kejserlige familie og private købere. I alt er det kendt om oprettelsen af ​​71 stykker, hvoraf kejseren er 54.

"Catherine the Great" er også kendt som "Grisaille" eller "Pink cameos". Overraskelse er tabt - en stretcher med kejserinde Catherine inde.

Produktionen af ​​hvert æg tog næsten et år. Så snart skitsen blev godkendt, blev der taget et helt hold af firmaets juvelerer til arbejdet, hvoraf nogle blev bevaret (så det er ikke nødvendigt at sige, at forfatteren til dem alle er Karl Faberge). Især stor er mester Mikhail Perkhins bidrag. Også nævnt er August Holstrom, Henryk Wigstrom, Eric Collin og andre [4]. En række kejserlige æg havde en sådan berømmelse, at firmaet Faberge udførte flere produkter til private kunder (kendt omkring 15). Blandt dem står en serie på 7 æg, doneret af guldgraveren Alexander Ferdinandovich Kelch til sin kone. Derudover er der otte flere Faberge-æg lavet til ordre (for Felix Yusupov, nevø til Alfred Nobel, Rothschilds, Hertuginde af Marlborough og uidentificerede personer). De er ikke så luksuriøse som de kejserlige, og de er ikke originale, og gentager ofte den type opfundet for kongelige gaver.

Alexander Palace Egg

Alexander Palace Egg

"Røde kors med portrætter"

"Triptych Røde Kors"

Stål militært æg

Disse produkter blev bestilt af den russiske forretningsmand A.Kelkh som gave til sin kone. Faberge juveleren Mikhail Perkhin arbejdede på deres skabelse. Gaver ophørte efter 1904 - siden 1905, da parret officielt begyndte at leve separat og deres økonomiske situation forværredes mærkbart på grund af sammenbruddet af den russisk-japanske krig.

Efter samlingen, som blev holdt i Kreml, lykkedes det største møde at blive indsamlet af New York tycoon Forbes. Det omfattede 11 kejserlige æg, flere spredte "overraskelser" fra ukendte eller ikke konserverede æg samt 4 private æg (i alt 15). I februar 2004 blev arvinger Forbes kollektionen skulle udbudt til auktion, hvor det sandsynligvis tog det stykke, men et par dage før starten af ​​handel samlingen var helt overkøbt russisk oligark Viktor Vekselberg. Viktor Vekselberg er også grundlæggeren af ​​det kulturelle og historiske fundament "Forbindelsen af ​​tider" og i museumsudstillingen med samme navn kan du se denne samling i Moskva.

Æg af hertuginden af ​​Marlborough

Et eksempel: "Kurochka Kelch" blev solgt til Malcolm Forbes under dække af et af de kejserlige æg, der naturligvis øgede prisen. Optagelse var: miniature skildrer Barbara blev erstattet af det billede af Tsarevitj Alexei i øvrigt er blevet ændret og foret med ædelstene initialer. Kun senere studier har fået lov til at genoprette sande identitet. Efter overtagelsen af ​​Vekselberg Forbes samling i det blev fundet et par tvivlsomme ting, især på den officielle forsamling hjemmeside ikke længere synes grønne "æg med hove" af bouenita på guld ben, hove, med en miniature portræt, overraskelse Alexandra, som anses for tidligere blev præsenteret for kejserinden af ​​en af ​​hendes associerede. Der er heller ikke flere henvisninger til "æg-konfekture".

"Alexander Palace Egg", "Secrets of Azov" og et par flere "æg" udstilles nu i Kreml på udstillingen (http://www.newizv.ru/news/2011-04-20/143885/). Jeg personligt kan lide mere "æg" med et lakonisk design, tilsyneladende påvirker det, at jeg bor i XXI århundrede 🙂

Og er der ikke i din samling "blomster" og "kviste" fra Faberge, stående i "vandet"? Det er sådan for fremtiden 🙂

Jeg lavede "historien om smykker" til Faberge. Hvis du fortæller mig, hvilke der er bedre, vil jeg med glæde lave andre, godt eller ekstra tags))

Jeg har stadig meget smuk sølv, jeg sender det også.

Æg Faberge

Carl Faberge og smykkerne i hans firma skabte det første æg i 1885. Det blev bestilt af tsar Alexander III som en påskeoverraskning for sin kone Maria Feodorovna. Den såkaldte "Chicken9raquo; Æget er dækket på ydersiden med en hvid, imiterende skal, emalje og indvendig i æggeblommen 9raquo; af matguld, - lavet af farvet guldkylling. Inde i kyllingen er der igen skjult en lille rubinekrone (sammenligner traditionen med folde matryoshkas).

Android

Vælg sprog Nuværende version v.214

Æg Faberge

Æg Faberge - En serie smykker af Carl Faberge. Serien blev oprettet mellem 1885 og 1917. for den russiske kejserlige familie og private købere. I alt er det kendt om oprettelsen af ​​71 eksemplarer, hvoraf de kejserlige er 54 [1] [2].

samhusning Faberge æg blev synonymt med luksus og emblem af det kejserlige huss rigdom og prærevolutionære Rusland. Og også navnet på den slags smykker i form af æg med overraskelser og et af symbolerne i Rusland.

Carl Faberge og smykkerne i hans firma skabte det første æg i 1885 [3]. Det blev bestilt af kejser Alexander III som en påskeoverraskning for sin kone Maria Feodorovna. Den såkaldte "Kurochka" er dækket udefra med en hvid, imiterende skal, emalje og indvendig, i "guldguld" af matguld, er en kylling lavet af farvet guld. Inde i kyllingen er en lille kopi af den kejserlige krone af guld med diamanter og en kæde med et rubinhænget (sammenlignet med traditionen med folde matryoshkas) gemt.

Ideen om et sådant smykke var ikke originalt:

Påskeæget Faberge skulle blive en fri fortolkning af ægget, lavet i det tidlige XVIII århundrede, hvoraf 3 eksemplarer er kendt i dag. De er: i slottet Rosenborg (København); i Museum for Kunsthistorie (Wien) og i en privat samling (tidligere i Kunstgalleriet "Grønne Vaults", Dresden). I alle ovennævnte ægeksempler er en høne skjult, åbner den, du kan finde en krone og i den - en ring. Det antages, at kejseren ønskede at lykønske konen med en overraskelse, som minder om hende om en kendt ting fra den danske kongelige statskasse [4].

Kejserinden var så fascineret af gaven, at Faberge, der var blevet en jeweler i retten, fik en ordre om at lave et æg om året; Det burde have været unikt og indeholde en slags overraskelse, det var den eneste betingelse. Den næste kejser, Nikolaj II, som har holdt denne tradition, der giver hvert forår, til gengæld to æg - en af ​​Dagmars, hans enke og mor, og den anden - Alexandra Feodorovna, den nye kejserinde.

Produktionen af ​​hvert æg tog næsten et år. Faberge-selskabets struktur var forud for sin tid: de smykker firmaer, der tilhørte bekymringen, var helt uafhængige i deres arbejde. Mange guldsmedere, der arbejder for Faberge, ejede deres egne firmaer, men betragtede det som en ære at deltage i udførelsen af ​​den kejserlige orden. Mesterens navne taler om det internationale hold: af de 24 mestere, 14 blev født i Finland eller arbejdede på opfordring af slægtninge. For det første blev skitsen godkendt. Derefter fulgte et helt team af guldsmedere af firmaet arbejdet. Navnene på nogle designere og juvelerer har overlevet (så for at sige, at forfatteren af ​​alle æg er Carl Faberge, følg ikke). Især stor er mester Mikhail Perkhins bidrag. Også nævnt er August Holmström, Albert Holstrom, August Hollming, Henrik Wigström, Eric Kollin, Victor Aare, Hjalmar Armfelt, Stefan Vyakeva, Alma Peel er den eneste kvinde kunstner, forfatter af stil frost på krystal, hvem kom op med "vinteræget" [5] [6] [7].

En række kejserlige æg havde en sådan berømmelse, at firmaet Faberge udførte flere produkter til private kunder (kendt omkring 15). Blandt dem står en serie på syv æg, doneret af guldminearbejderen Alexander Ferdinandovich Kelch hans kone. Derudover er der 8 mere Faberge æg til ordre (for Felix Jusupov, nevø af Alfred Nobel, Rothschild, Hertuginden af ​​Marlborough og uidentificerede personer). De er ikke så luksuriøse som de kejserlige, og de er ikke originale, og gentager ofte den type opfundet for kongelige gaver.

Måske blev der lavet nogle flere produkter til privatpersoner, men de er aldrig blevet dokumenteret (i modsætning til kongelige æg), hvilket efterlader en vis frihed for dygtige forfalskere. Et eksempel på en uventet opdagelse er "Rothschilds æg", der blev sat til salg i efteråret 2007, som blev bestilt af klanrepræsentanterne i Faberge-firmaet og blev opbevaret blandt familieejendommen uden at blive annonceret i et helt århundrede.

Af de 71 kendte æg har 65 overlevet til denne dag. Det overvældende flertal af dem opbevares i statsmuseer. Kejserlige æg er kendt 54: indtil vores tid er der 48 stykker fremstillet i henhold til den kongelige orden; Resten er kendt af beskrivelser, konti og gamle fotografier og betragtes som tabte. Kun en af ​​dem, "St. George", kunne forlade sovjetisk Rusland sammen med den juridiske ejer - i 1918 i Empress Maria Feodorovnas bagage, der forlod Krim til hendes hjemland, til Danmark. Resten forblev i Petrograd. Selvfølgelig forsvandt de fleste af dem i forvirring, andre (24 stk.) Sammen med andre kejserlige smykker blev transporteret til den nye hovedstad, til fremtiden Kreml's Diamond Store.

Der blev de holdt pakket indtil omkring 1930, da som en del af det samlede salg af den kulturelle arv i Sovjetrusland i søgningen efter midler, på ordre fra Stalin, har 14 af dem er blevet solgt, og angiveligt nogle til en pris på mindre end 400 dollars. Salget handlede om en institution kaldet Office "Antikviteter". De fleste af dem blev købt af den amerikanske forretningsmand Armand Hammer (1898-1990) og den engelske forhandler Emanuel Snowman (engelsk) russisk. (1886-1970).

Efter samlingen, som blev opbevaret i Kreml, lykkedes det største møde at samle New York tycoon Malcolm Forbes (engelsk) russisk. (1919-1990). Det omfattede 11 kejserlige æg, flere spredte "overraskelser" fra ukendte eller ikke konserverede æg samt 4 private æg (i alt 15). I februar 2004 blev arvinger Forbes kollektionen skulle udbudt til auktion, hvor det sandsynligvis tog det stykke, men et par dage før starten af ​​handel samlingen var helt overkøbt russisk oligark Viktor Vekselberg. Siden 2013 er samlingen af ​​Viktor Vekselberg udstillet i Faberge-museet, han skabte i Skt. Petersborg, beliggende i Shuvalov-Naryshkin-paladset.

I alt, i sit historiske hjemland, i Rusland, kan Faberge-æg, der er blevet et af dets symboler, nu ses på fire steder. Blandt dem er der i tillæg til den førnævnte Armory og Vekselberg kollektionen Statens Hermitage Museum og AE Fersman Mineralogical Museum, Moskva. Moskvas russiske nationalmuseum (Alexander Ivanovs private museum) har tidligere haft et andet æg, der siden 2009 er beliggende i Faberge-museet i Baden-Baden (også et privat museum for Alexander Ivanov).

Æg var lavet af guld, sølv, ædelsten osv. Emaljer og fint smykkearbejde gik ind i kurset. Nogle gange eksperimenterede mestere med ikke så traditionelle materialer - rockkrystal, dyrebare træsorter. Beviset om ægthed er mærket Faberge.

Omkostningerne ved et æg til priserne på omgangen af ​​XIX-XX århundrede. varierede fra 1500 til 28300 rubler. (Russiske imperium).

Nogle gange er æggene større end den naturlige størrelse og større end de ser ud på illustrationerne: Højden af ​​nogle (med stativ) kan være op til 20 cm. Traditionelt måtte alle indeholde en form for overraskelse. Ofte var disse miniaturer med portrætter af den person, som ægget var beregnet til, og medlemmer af hans familie. Æggeklokker med urværkdele (haner og kuckoer) blev også udført.

Femogfyrre kejserlige æg

Regeringen af ​​Nicholas II (XIX århundrede.)

Den mest berømte af æggene.

Som de siger, er kejsers mest foretrukne æg.

Nicholas II regering (1902-1914).

Nicholas II's regering, Første Verdenskrig

Gravering - stjernens position i himlen under Alexis fødsel (stjernebilledet af Leo). Uret og diamantstjernerne forsvandt eller blev ikke lavet. Opdaget i 2001 i Mineralogical Museums midler.

Ifølge en Ivanova, autentiske (og færdig) ægget tilhørte ham, og er i displayet på museet af Faberge i Baden-Baden, Tyskland. Ikke desto mindre er der en række åbenlyse forskelle med udstillingen opbevaret i Fersman Museum of Mineralogy. I modsætning til dette artefakt, æg, placeret på Museum Faberge, er en kugle af blåt glas med diamanter og roterende urskive urværk indeni, hvorpå der er indgraveret konstellation løve. En piedestal til en kugle fra et enkelt stykke rockkrystal på jadebasis.

Disse æg er inkluderet i den kejserlige serie, men hverken det nøjagtige år for deres fremstilling eller adressaten til gaven er kendt. Kan tilhøre den "tomme" 1904-1905 gg., Og i dette tilfælde henrettes til en af ​​kejserne. Der er også en antagelse om, at de kunne gøres til et andet medlem af den kejserlige familie, i modsætning til tradition.

Indsamling af syv påskeæg fra Kelkh-familien

Disse produkter blev bestilt af den russiske forretningsmand A. Kelch som gave til sin kone. Faberge juveleren Mikhail Perkhin arbejdede på deres skabelse. Gaver stoppede efter 1904 - siden 1905, da parret officielt begyndte at leve separat og deres økonomiske situation er blevet forværret markant på grund af sammenbruddet af den russisk-japanske krig.

Tilknytningen eller det nøjagtige sted eller år med fremstilling af disse ti Fabergeæg er ikke kendt nøjagtigt. Måske tilhørte nogen fra den kejserlige familie eller nogen fra det russiske imperiums høje samfund.

Der er ingen præcise oplysninger

Sammen med entusiastiske vurderinger af repræsentanter for kunstnerisk uerfarne cirkler [Kilden er ikke angivet 417 dage] Fik Faberges produkter en stærkt negativ, foragtelig vurdering fra repræsentanter for det æstetiske og kunstneriske miljø, der karakteriserede disse artefakter som udførelsen af ​​den filistiske og handelsmandens dårlige smag [Kilden er ikke angivet 417 dage]. Der er en erklæring fra Vladimir Nabokov, der beskrev Faberge-værkets værker som "grotesk garishness" [25], som hans familie foragtede [26].

Et eksempel: "Kurochka Kelch" blev solgt til Malcolm Forbes under dække af et af de kejserlige æg, som naturligvis øgede sin pris. Modtagelse var som følger: En miniature med billedet af Varvara blev erstattet af et billede af Tsarevich Alexei, desuden blev initialerne også ændret fra de ædle sten. Kun senere studier har fået lov til at genoprette sande identitet. Efter Vekselbergs opkøb af Forbes-samlingen afslørede det flere tvivlsomme ting, især grønlands officielle hjemmeside vises ikke længere «Æg med hoveder» af bouenita på guld ben, hove, med en miniature portræt, overraskelse Alexandra Feodorovna, der, som tidligere antaget [27], blev præsenteret for kejserinde en af ​​dets omtrentlige. Også ikke mere omtale af "Æg-slik".

Der er mange fejl i Faberge-æg, der er kendt, nogle af dem lavet af ukendte dygtige håndværkere, i sig selv repræsenterer de ægte kunstværker, men Faberge-mærket øger væsentligt deres råvareværdi. Som et resultat af dette besøgte Metropolitan Museum i New York i anden halvdel af 1990'erne en udstilling af fake Faberge-miniaturer.

I 2008 blev Fabergé annonceret om at blive genopbygget og planer om genoptagelse af produktion af berømte juvelkroppede æg [28] [29].

 • Kidnapningen af ​​kroningsægene udføres af tegnene i filmene "Octopus" (James Bond-cyklen) og "Ocean's Twelve" samt "Love among thieves". At lave en kopi af et æg fra almindeligt metal til at optage filmen "Ocean's Twelve" koster $ 4000.
 • Faberge Æg synes, som regel som et objekt aggressiv interesse i bånd "Ghost med en chauffør» (Fantome avec chauffør) (Philip Noire), «Nej Hunde tilladt», «Flygtning", 'Bestil Secret', en episode af "Hun skrev et mord."
 • I filmen "Hvad kunne værre?" De kidnapper Faberges fiktive æg.
 • Flere gange nævnes Faberge-æg i den animerede serie "The Simpsons".
 • I filmen "Code tyv" gamle tyv, der har specialiseret sig i at stjæle smykker, opfanger kammerater mindre erfaren kollega til at gøre en grand røveri (Faberge Æg) på grund af betaling af gælden i den russiske mafia.
 • I filmen "Cask with a Cucumber" fra serien "The Investigation is conducted by the Gentlemen" foregår handlingen omkring en bande af svindlere involveret i blandt andet fremstilling af Faberge smykker.
 • I serien "Og alligevel elsker jeg ..." og "Virkning" handler en af ​​historiens handlinger om Faberge-ægget.
 • I serien "Stargazer" forsøger hovedpersonen at sælge et falsk Faberge-æg.
 • I filmen "Kærlighed-gulerod 3".
 • I serien "Closed School" blev faren til en af ​​helten dræbt på grund af et af Faberge-æggene.
 • I filmen "Mommy er en dræber maniac" opsamlede en af ​​heltene Faberge æg.
 • I serien "Virtuosi" i et af plotterne arrangerer svindlere en scene af tyveriet af Faberge-ægget som en agn.
 • I filmen "1 + 1" kommer fra Senegal Driss, der kom til huset af en velhavende quadriplegiker at få dagpenge, benytte lejligheden til at stjæle en af ​​æggene udstillet i forhallen. Efterfølgende mister han ægget, men så har han fundet det svært, returnerer det til ejeren.
 • Den britiske serie Spine Chillers i en af ​​de serier featured en Faberge æg (men historisk fejltagelse blev lavet - heltinden siger, at ægget hun gav kongen Peter (uden tvivl Peter I), hvilke regler i begyndelsen af ​​det XVIII århundrede, mens Faberge æg begyndte at skabe i slutningen XIX århundrede).
 • Ordet "Faberge" bruges som eufemismen af ​​de mandlige testikler af helten af ​​filmen "Leviathan" af Andrei Zvyagintsev

Den ofte stødte ironiske holdning til Faberge-artefakterne afspejles i mange folkloreanekser og karikaturer [30] [uautoriseret kilde?] [31] [uautoriseret kilde?], med den karakteristiske brug af ordspil. Også en miniature om Faberge-æg blev vist i Comedy Clubs udsendelse [32]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 82 = 89