30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Faberge æg foto

7 små kendte fakta om Faberge æg

Faberge er i dag måske en af ​​de mest kendte smykker mærker. Og alt takket være de ædle æg, der blev produceret af dette smykkehus til den russiske kejserlige familie. I dag er disse kunstværker en enorm sjældenhed, der er dækket af hemmeligheder, og deres omkostninger når millioner af dollars. I vores anmeldelse er der lidt kendte fakta om de mest berømte æg i verden.

1. Det første æg blev lavet i 1885 i rækkefølge af Alexander III

Tradition at male påskeæg eksisterede i Rusland siden oldtiden. Den kejserlige familie fulgte også hende. Men i 1885 forvandlede tsar Alexander III, uden at vide det selv, noget om denne tradition. Beslutter at overraske sin mand, kejserinde Maria Feodorovna, gjorde han hende til en særlig gave - et æg med en hemmelighed.

Det var et dyrebart æg, dækket af hvid emalje, over hvilken der var en gylden strimmel. Det åbnede, og inde var en gylden "æggeblomme". I den sad der igen en gylden høne, inden for hvilken der var rubinekrone og vedhæng. Kejserinden fra en sådan gave kom til yderste glæde.

Faktisk kom Faberge ikke med denne påskedukke. Ifølge ideen om Alexander III var påskeæget med en hemmelighed at blive en fri fortolkning af ægget, lavet i begyndelsen af ​​det XVIII århundrede, hvoraf 3 eksemplarer er kendt i dag.

De er: i Rosenborgs Slot (København); i Museum for Kunsthistorie (Wien) og i en privat samling (tidligere i Kunstgalleriet "Grønne Vaults", Dresden). I alle ovennævnte ægeksempler er en høne skjult, åbner den, du kan finde en krone og i den - en ring. Det antages, at kejseren ønskede at lykønske konen med en overraskelse, hvilket minder om en fortrolig genstand fra den danske kongelige statskasse.

3. I alle Faberge-æg er der en overraskelse

Kejserinden var så fascineret af gaven, at Faberge, der lavede ægget, øjeblikkeligt blev til en domstolsmykker og fik en livstidsordre. Han var nødt til at lave et æg hvert år. Tilstanden var kun én - ægget skulle indeholde en slags overraskelse. Det forhold, at det skulle ske i en enkelt kopi, blev ikke engang diskuteret.

Siden da har Alexander III for hver påske præsenteret sit nye ædle æg til sin kone. Fortsatte denne tradition, søn af Alexander III, Nicholas II, der på påskeferie gav ædle æg til sin mor og kone.

Hver Faberge æg var skjult en lille mirakel: en miniature kopi af den kongekrone, rubin vedhæng, mekanisk svane, elefant, guld mini-kopi af slottet, 11 lille portræt på staffeliet, model skib, den nøjagtige arbejdsmiljø kopi af den kongelige vogn, osv ..

4. Bolsjevikkerne undervurderede Faberge-æggene og derved reddet dem

Efter oktoberrevolutionen forsøgte bolsjevikkerne at genopbygge statskassen af ​​"verdens første kommunistiske stat" for at sælge russiske kunstskatter. De plyndrede kirken, solgte gamle masters malerier fra Hermitage Museum og tog op kroner, diademer, halskæder og Faberge æg tilhørende kejserens familie.

I 1925 blev et katalog over det kejserlige hof af værdier (krone bryllup kroner, scepter, ORB, tiaras, halskæder og andre smykker, herunder den berømte Faberge æg) sendt til alle udenlandske repræsentanter i Sovjetunionen. En del af Diamond Fund blev solgt til den engelske antikvariske Noman Weiss.

I 1928 blev syv "lavtværdi" Faberge-æg og 45 andre genstande beslaglagt fra Diamond Fund.

Men det er takket være denne unflattering for skaberen af ​​smykker mesterværker evaluering, blev Faberge æg reddet fra smeltning.

Således blev en af ​​Fabergés mest utrolige kreationer - Peacock-æget - bevaret. Inde i mesterværket af krystal og guld var en emaljeret påfugl. Og denne fugl var mekanisk - da den blev fjernet fra den gyldne gren, hævede påfuglen halen som en ægte fugl og kunne endda gå.

5. Skæbnen hos flere æg er ukendt

Om at finde et par kejserlige æg er i hvert fald ukendt. For eksempel blev skæbnen til en ægbeklædningsgenstand skabt i Fabergé-værkstedet i 1889 hemmeligt dækket.

Sidste gang var dette æg angiveligt set i en af ​​Londons butikker i 1949. Ifølge rygter blev den solgt til en ukendt person for $ 1.250.

6. Et af de kejserlige æg købte en køber af ædelmetalskrot til 8000 pund

Et af de tabte kejserlige påskeæg blev fundet på en helt overraskende måde. Dette æg, som tilhørte kejserinde Maria Feodorovna, og derefter forsvundet uden spor i mere end 90 år, blev købt af en skrotkøber af et dyrebart skrot på loppemarkedet i USA.

Sidste gang dette produkt Faberge blev set i 1922 i Moskva. Æget, fremstillet af guld og dekoreret med diamanter og safirer, 8,2 cm højt, blev konfiskeret af bolsjevikkerne. Hans skæbne forblev ukendt i lang tid, indtil i 1964 et unikt smykke gik ikke under hammeren på en New York-auktion kaldet "guldur i form af et æg" - 2 450 dollars.

En amerikansk der købte et gyldent æg til 8 tusind pund ($ 14.000) kunne ikke kende sin sande værdi. I flere år forsøgte han at sælge ægget og lagrede det i sit køkken. Træt af mislykkede forsøg forsøgte han at finde ud af noget om producenten og skrev i søgemaskinen indgraveret på det indbyggede urnavn. Så han kom på tværs af artiklen Kiran McCarthy, direktør for det kongelige smykkerhus "Wartski" (Wartski). Han kaldte McCarthy, og derefter kom til London med billeder af hans køb.

Eksperten anerkendte straks på dem et af æggene skabt af en berømt juveler for medlemmer af den russiske kejserlige familie.

"Det var sandsynligvis, at Indiana Jones oplevede lignende følelser, da han fandt den tabte ark," forklarede smykkens hus leder sine følelser til journalisterne.

7. Dronning Elizabeth II ejer tre kejserlige Fabergeæg

I samlingen af ​​den britiske kongelige familie er der tre kejserlige påskeæg Faberge: "Colonnade", "Flower Basket" og "Mosaic". Blomsterkurv - det mest berømte mesterværk i denne tre. En miniature buket blomster er utrolig realistisk!

Den britiske samling af Faberge-produkter er en af ​​de største i verden. Ud over de legendariske æg har det flere hundrede smykker mesterværker: kister, rammer, animalske figurer og personlige dekorationer af medlemmer af de kejserlige huse i Rusland, Storbritannien og Danmark. På trods af størrelsen af ​​den britiske samling er dette kun en lille del af de 200.000 smykker, der fremstilles af Faberge-smykkehuset.

Æg Faberge (foto): luksus ud af tiden

Æg Faberge - et begreb, der allerede er blevet et husstandsnavn. Disse er smykker, der er værdsat meget højere end deres nutidsværdi. Fabergeæg er værker af den store russiske mester Carl Faberge, der blev kendt for at lave påskeæg til den kejserlige familie. Hvert af hans værker er interessant på sin egen måde, alle udføres med professionel nøjagtighed og nøjagtighed og imponerer med deres hidtil usete skønhed.

Foto 1 - Egg af Faberge "Kurochka Kelch"

Charles blev født i 1846 i Skt. Petersborg i en tysk og danskes familie. Drengen gik i hans faders fodspor, som var ejer af en smykkerbutik i byen. I 1870 ledede Karl sin faders firma, og i 1882 blev kejser Alexander III, der så mesterens værker på en udstilling i Moskva, interesseret i Faberge's uigennemsigtige kunst. I 1885 bestilte kejseren Carl et smykkeæg, som han præsenterede for sin kone til fest på den store påske.

Foto 2 - Egg af Faberge "Mosaic"

Senere beordrede den kejserlige familie hvert år Faberge et nyt unikt æg, hvis design blev holdt hemmeligt indtil det tidspunkt, hvor gaveet blev præsenteret. Selvom andre Faberge-produkter var imponerende, var det smykkeræggene, der bragte mesteren sin verdensomspændende berømmelse, han fik endda titlen "Masters of the Paris Guild of Jewellers" i Frankrig. I 1920 dør den store mester i Schweiz, hvor han emigreret efter revolutionen i Rusland.

Foto 3 - Faberge Ægget "Laurel Tree"

Den første Faberge æg til Dagmar - kone af Alexander III var på størrelse på 6,5 til 3,5 cm æg var dækket med hvid emalje, guld afholdt i midten af ​​strip -. Linie, hvor ægget er åbnet. Inde i produktet var et andet æg lavet af guld - en ejendommelig æggeblomme, og i den var en gylden kylling. Inde i kyllingen var en rubinekrone med en rubinophæng.

Foto 4 - Egg af Faberge "Kurochka"

Ægets design var ikke ideen om Charles selv - produktet havde en prototype. I det XVIII århundrede lavede nogle juvelerer æg med en overraskelse, lavet i henhold til princippet om nesting dukker, med en kylling inde, hvor der var en krone og inde i kronen - en ring.

Fortsættelse af påsken tradition

Hvert år fortsatte kejseren med at give sin kone til påske et æg fra Faberge. Produktion af gaver, der er involveret ikke kun en stor mester - arbejde på hvert æg ledet håndværkere og lærlinge under vejledning af Faberge. Efter kejsers død fortsatte hans søn Nicholas II traditionen. Han gav smykker æg til sin mor og hans kone, Alexander. Kun 54 æg blev lavet til den kejserlige familie.

Foto 5 - Egg Faberge "Blåt ægur med en slange"

Ikke alene for kejseren Faberge skabte lignende produkter. Yderligere 17 æg blev købt af privatpersoner, næsten alle kopierer kejserlige kopier. Men før masseproduktion af smykker æg kom det ikke til - Faberge værdsat hans usædvanlige arbejde, alle æg blev lavet til ordre for velhavende familier.

Hvert Faberge æg er et unikt smykkeart. For eksempel blev "The Egg with Rotating Miniatures", præsenteret for kejserinde Alexandra af hendes mand, lavet af et bjerg krystal, og indeni blev 12 miniaturer med landskaber og mindeværdige steder for kejseren.

Foto 7 - Egg Faberge "Ægg med roterende miniaturer"

Imperial æg "Winter" er lavet af diamanter, opaler og krystal med en kurv anemoner indeni.

Foto 8 - Æg af Faberge "Vinter"

Æg "Georgievskoe" Nicholas II bestilte i 1915, da han blev tildelt ordren fra St. George. Ægget var en gave til kejserens moder, og inde var der et billede af Nicholas.

Foto 9 - Egg af Faberge "Georgievskoe"

Æget "Azovens hukommelse" fra en grøn heliotrope med diamanter indeholdt en model af et fregat, lavet af guld.

Foto 10 - Egg Faberge "Hukommelse af Azov"

Et usædvanligt æg "Coronation" med en kejserlig vogn inde i forbløffer med produktets nøjagtighed - vognens hjul spinder, dørene åbnes.

Foto 11 - Egg af Faberge "Coronation"

Æg "Kremlin" - den største af Faberges produkter, lavet i form af en musikboks.

Foto 12 - Fabergeæget "Kreml"

Det lyserøde æg "Lily of the Valley" indeholdt billederne af Nicholas II og hans to døtre.

Foto 13 - Egg Faberge "Lilies of the valley"

Den mest berømte af de ikke-kejsereæg er Rothschildens æg.

Foto 14 - Egg Faberge "Æg af Rothschilds"

Om dets eksistens blev det først kendt i 2007, før dette produkt blev opbevaret i Rothschilds familie. Ægget er a timer med indlagt dyrebare sten pik indeni, der synger hver time og vinger.

Foto 15 - Egg af Faberge "Ridestog Monument Alexander III"

Påskeæg Faberge i dag

Ikke alle Faberge-værker har overlevet til vores dag - nu kan du beundre kun 62 æg, hvoraf det kejserlige - 46. Manglende kopier gik tabt i revolutionens år. Indtil 1930 blev æg, der betragtes som en russisk kulturarv, holdt i Kreml. Derefter solgte myndighederne arbejdet, købere var Armand Hammer, Bertie Forbes, Emmanuel Vartsky.

Foto 16 - Egg fra Faberge "Yacht Standard"

I 2004 købte Viktor Vekselberg fra Forbes sine 15 smykker æg og returnerede dem til sit hjemland på denne måde. I 2011 forsøgte en russisk forretningsmand Vekselberg endog at købe mærket Faberge, men uden succes. Nu tilhører mærket Brian Gilbertson - en sydafrikansk forretningsmand.

Foto 17 - Æg af Faberge "Renaissance"

Du kan se på Faberge-æggene i Armory Chamber, A. Fersman Museum, Russian National Museum, på udstillingerne af fonden kaldet "The Connection of Times". Mange produkter er i private samlinger - i Rusland, USA, England, Monaco.

Foto 18 - Egg af Faberge "Gatchina Palace"

Uanset deres placering er den store juvelers arbejde værdsat mange gange højere end deres nutidsværdi. Karl Faberge yder et væsentligt bidrag til udviklingen af ​​Ruslands kulturarv. Du kan være sikker på Faberges fantastiske håndværk ved hjælp af den foreslåede video.

Faberge's bedste værker (15 billeder)

30. maj 1846 i det russiske imperium blev født en af ​​verdens mest berømte juvelerer, Peter Karl Gustavovich Faberge. Mest af alt blev han berømt for sin serie "Faberge Eggs". Det blev oprettet mellem 1885 og 1917. for den russiske kejserlige familie og private købere. I alt er det kendt om oprettelsen af ​​71 eksemplarer, hvoraf 52 er kejserlige.

I 1882 tiltrådte hans virksomheds produkter på kejseren Alexander III på den russiske kunst- og industriudstilling i Moskva. Peter Karl modtog protektion fra den kongelige familie og titlen "guldsmed i sin kejserlige majestæt og guldsmed i den kejserlige hermitage". Derudover var firmaet Faberge berømt i Europa. Mange familiemedlemmer fra den kejserlige familie i Storbritannien, Danmark, Grækenland og Bulgarien modtog produkterne som gave. I 1900 i Paris modtog Faberge titlen "Master of the Paris Guild of Jewellers", og han blev tildelt Orden af ​​Ære Legion.

Coronation, 1897. Kopi af den kejserlige vogn under kronen af ​​Nicholas II. Juvelerer - Mikhail Perkhin, Georg Stein. Den mest berømte af æggene. (Victor Vekselberg Fonden "Forbindelsen af ​​Tid")

Renæssancen, 1894. Juvelerer - Mikhail Perkhin. Agate. Den typiske kiste af Le Roy fra det 17. århundrede, der blev opbevaret i de grønne vaults i Dresden, i det oprindelige land Faberge, blev brugt. Overraskelse er ukendt, der er et forslag om, at de havde et krystalæg "Opstandelse". (Victor Vekselberg Fonden "Forbindelsen af ​​Tid")

"Æggetur med en blå slange", 1895. Æggeklokke, lavet i Sevres porslins traditioner. Den stationære slange tjener som en pil. (Samling af prins Albert II)

"Kurochka Kelkh", 1898. Gentager ikonografi af det første kejserlige "Kylling" æg. Inde er en kylling. (Vekselberg Collection)

"Pansy eyes", 1899 år. Lavet af jade. Inde i "easel" med medaljoner i form af åbning af hjerter - et genealogisk træ med portrætter. (Cleveland Museum of Art)

Gatchina Palace, 1901. Billede af kejserinde Dowager's vigtigste landresidens. Det er ikke taget ud. (Walters Art Museum)

Æg af Rothschild. Mester Mikhail Perkhin. På forsiden er der miniature ure, en overraskelse er en automatisk cockerel af ædelsten inde i ægget. Han spreder sine vinger, klapper dem fire gange, så bukker hovedet tre gange, åbner sit næb og synger. Den gentager hver time; varigheden af ​​"ydeevne" er 15 sekunder. Efter denne koncert slår bellen timelange slag. (Russisk nationalmuseum)

"Æg med gitter og roser", 1907. Juvelerer - Henry Wigstrom. Overraskelsen var tabt, formodentlig, det var en medaljong med et portræt af Tsarevich Alexei. (Walters Art Museum)

Alexander Palace, 1908. Lavet af jade. Juvelerer - Henry Wigstrom. Overraskelse - en model af Alexander Palace i Tsarskoe Selo. Ægget skildrer fem portrætter af døtre. (Shakko / Wikimedia)

"Yacht Standard", 1909 år. Billedet af yachten af ​​kejser Alexander III (Shakko / Wikimedia)

"Heste Monument af Alexander III", 1910. Indvendig er modellen et monument til kejseren Paolo Trubetskoi. (Shakko / Wikimedia)

En del af ægget "Laurel Tree", 1911. Også kendt som "Orange Tree". Inde - et urværk fugl. (Vekselberg Collection)

"Catherine the Great", 1914. Også kendt som "Grisaille" eller "Pink cameos". Overraskelse er gået tabt - en miniature stretcher med modellen af ​​kejserinde Catherine inde. (Hillwood Museum)

"Mosaic", 1914. Overraskelse - cameo med børns profiler. Designeren er Anna Pichl, juveleren er Albert Holstrom. Det sidste æg i forkrigsperioden. (Samling af dronning Elizabeth II)

"The Blue Constellation of the Tsarevich", 1917. Ikke færdig, ikke givet. Der er ingen ædelsten, kun blåt glas og en krystalholder. Gravering - stjernens position i himlen under Alexei's fødsel. Uret og diamantstjernerne forsvandt eller blev ikke lavet. Opdaget i 2001 i Mineralogical Museums midler, der tilsyneladende faldt på grund af den utilstrækkelige værdi af råmaterialer. Ifølge Alexander Nikolayevich Ivanov, autentiske (og færdig) ægget tilhørte ham, og er i displayet på museet af Faberge i Baden-Baden, Tyskland. Ikke desto mindre er der en række åbenlyse forskelle med udstillingen opbevaret i Fersman Museum of Mineralogy. I modsætning til udstilling Fersmana Museum, æg, placeret på Museum Faberge, er en kugle af blåt glas, diamant encrusted med roterende skive og en smurt mekanisme indeni, hvorpå der er indgraveret løve konstellation, som er født Prins Alexis. Støtten til kuglen er lavet af et enkelt stykke krystal, der ligger på en jadebase. (Shakko / Wikimedia)

Jeg skal købe mig snart påske

Indtast din email-adresse og få de mest interessante publikationer

9 fotorammer, der vil ændre dit syn på verden

26. december 2017

Bodrov, Tsoy, Nikulin: billeder, som sovjetiske berømtheder er afbildet under festene

24. december 2017

De første fotos af nøgen i Sovjetunionen: fotograf Rimantas Dihavichus

28. december 2017

De første fotos af nøgen i Sovjetunionen: fotograf Rimantas Dihavichus

28. december 2017

Livet med et stigma: en sigøjnerlejr på den polske grænse

31. oktober 2017

Interessante fakta: Hvad bruger vi vores liv på?

Indtast din email-adresse og få de mest interessante publikationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

82 − = 81