30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Eustoma flerårige plantning og pleje foto

Eustoma i mange år: træk ved plantning og vækst

Eustoma (irsk rose) tilhører familien af ​​gentianske planter. Dens hjemland er Mellemamerika, hvor varme og fugtige forhold overholdes året rundt.

Det er bredt udbredt i Mexico og på Isthmus i Panama. Denne kendsgerning skal også tages i betragtning, hvis du vokser denne blomst i din egen have.

Eustoma tiltrækker hendes syn på grund af hendes syzy, med effekten af ​​voksbelægning, blade og store, delikate blomster. I de storblomstrede arter kan de nå op til 8-9 cm i diameter. Farve har et bredt farveområde: hvid, lilla, violet, med en farvegrænse, samt andre farver og ornamenter. Hvis knoppen ikke er fuldt åbnet, ligner den en rose, og når den er fuld - på en valmue.

Stærk stilk vokser til 0,9-1 m og fra den midterste aktive gren. Denne struktur er ideel til at skabe buketter, der kan komme fra en enkelt plante. Næsten alle sorter af eustoma har en lang blomsterstamme, som gør det muligt at afskære det med succes.

Hvis tidligere var frøene af disse blomster i begrænset adgang, kan de nu findes i fri salg. Før du køber, skal du vide, at planten er lav og høj. Såningen af ​​en høj eustoma er bedst udført til videre dyrkning i haven eller til opskæring (buketter), mens de korte sorter er designet til rumhold.

Og her er hvordan Aubrietaens blomster ser ud, du kan se på billedet i denne artikel.

Frøene er ret små, så de sælges i form af pellets til bedre såning. Populære sorter:

 • Echo. Sprawling eustoma med store enkelt- eller tofarvede blomster. Det er kendetegnet ved tidlig blomstring. Stængernes højde er ca. 70 cm.

 • Aurora. Tidligt blomstrende sort med dobbelte blomster. Den vokser til 1,2 m i højden. Blomsterne er lyserøde, hvide, blå og nuancer.

 • heidi. Den vokser op til 0,9 m i højden og blomstrer rigeligt. Sorten indeholder 15 farve løsninger. Kan dyrkes hjemme.

 • Flamenko. Den har en solid og høj stjæle (ca. 1,2 m) og store blomster. Denne eustoma kræver minimal pleje, fordi det er en simpel sortering.

 • FloridaPink. En flerårig plante med blomster, der er forsigtigt lyserøde i farve.

 • LittleBell. Kompakt sort, vokser op til 15-20 cm i højden. Enkelte blomster har en tragtlignende form og en række farver. Ideel til dyrkning i blomsterpotter.

 • Havfrue. Forgrenet eustoma sort, der når ca. 15 cm i højden. I dette tilfælde er blomsterdiameterne 5 cm. Farvespektret er repræsenteret af lilla, blå, hvide og lyserøde farver.

Processen med at dyrke en blomst eustoma begynder med købet af frø. De er små i størrelse, så det er lettere at bruge granulært frømateriale. I fremtiden kan du selvstændigt samle frøene til efterfølgende plantning. Dette gælder for alle sorter, bortset fra nogle hybrider, der ikke er i stand til at overføre forældreegenskaber.

Plantning af frø af eustoma til frøplanter kan udføres i tørv tabletter eller steril jord. De er placeret på jordens overflade og lidt komprimeret for at undgå bevægelse under vanding. Kapaciteterne er dækket af polyethylen og ligger i et godt oplyst sted, men ikke under direkte sollys. For at ventilere og eliminere akkumuleret kondensat anbefales det at åbne film 1-2 gange om dagen. Frøplanter forekommer efter 1,5-2 uger. Hvordan at så frøene af Eustoma er beskrevet detaljeret i denne artikel.

Blomstringen begynder 15-20 uger efter plantning. Derfor er det bedre at starte lægningen af ​​frø fra begyndelsen - midt om vinteren. Ved plantning i foråret har planten ikke tid til at blomstre før frostbegyndelsen.

For at dyrke en eustoma er det nødvendigt for frøene i de første 2 måneder at skabe optimale forhold. De vil have brug for et varmt sted med diffust belysning for at undgå for stor udstrækning af skudene. Organisere sådanne forhold kan være med fluorescerende lys. I de følgende måneder er planter udsat for karmen på solsiden. Naturligt lys har en gavnlig effekt på skydevæksten. Frøene spiser kun ved kun 20-25 ° C. Aktiv vækst begynder med den anden måned.

Sådan korrekt frø Ipomoe frø i jorden kan findes ved at læse denne artikel.

Da beholderne i frøplanterne i de første 1-1,5 måneder er dækket af polyethylen, udføres vandingen, da jorden tørrer (normalt 1 gang i 2-3 uger). Regelmæssigt indtag af fugt sker gennem kondensering. Til fugtning af jorden anvendes rumtemperatur vand.

Et godt forebyggende middel mod mange sygdomme er "Fundazol". Der fremstilles en opløsning, hvor 1 tsk. dette stof fortyndes med 1 liter vand. Det kan bruges i stedet for vanding.

Hvordan såringen af ​​Catarratus forekommer ses ved at følge denne artikel.

Hvordan afgrøden af ​​Garcinia forekommer og planternes rødning er angivet i artiklen.

Egenskaber ved landing i det åbne land

Når plantene vokser 2-3 blade, kan de transplanteres. For at gøre dette skal du omhyggeligt håndtere rodsystemet og dyppe ned i jorden, når du lander på bunden. Transplantation udføres bedst ved omladning. Når det fjerde ark er vist, anbefales toppen at klemme. Denne procedure vil gøre planten mere forgrenet.

Du kan anvende gødning 2 uger efter sabelplantningen. I det åbne område udføres plantningen efter det varme vejr er etableret uden trussel om frost.

Til dyrkning og pleje i haven landede eustoma på et lyst sted, som er beskyttet mod træk. Transplantér planten bedre i mørke eller i overskyet vejr ved omladning. Afstanden mellem blomsterne skal være mindst 20 cm i flere uger efter plantningen skal planten beskyttes mod direkte sollys. For at organisere dette er hver blomst dækket af en glasbeholder (til en plastflaske) under solens dagtimerne.

I tilfælde af, at unge frøplanter udvikler sig ved høje temperaturer (27-29 ° C), kan deres blomstring skifte. Væksten foregår analogt med toårige planter. Rosette fra bladene er dannet i det første år, og blomstringen opstår i det efterfølgende.

En gang om ugen behandles kimplanterne med en opløsning af "Phytosporin". Sådanne forebyggende foranstaltninger muliggør minimering af risikoen for udvikling af et sortben. For en bedre vækst kan du bruge specialdesignede stimulanter.

Flere detaljer om hemmelighederne ved at dyrke en flerårig eustoma se i videoen nedenfor

Bekæmpelse af sygdomme og skadedyr

For at reducere risikoen for udvikling af sygdomme, bør du regelmæssigt spraye blomster. Til disse formål kan du bruge svampemidler. Hvis der er meget nedbør i sommermånederne, anbefales det at sprøjte blomster med "Ridomil Gold" eller "Fundazol" præparater. Således træffes forebyggende foranstaltninger for at skabe grå rot, fusarium, pulverlak og andre sygdomme. Du kan sprøjte flere stoffer 2-3 gange.

De vigtigste skadedyr, der er modtagelige for eustoma, er: snegle, bladlus og hvidefly. For at bekæmpe dem kan du bruge stoffer: "Aktara", "Aktellik" og "Confidor".

Nederlaget for eustoma slugten

Eustoma vinder popularitet i vores land. Og det er forståeligt: ​​smukke blomster, lyse farver og evnen til at bruge, når de danner buketter. I betragtning af de enkle anbefalinger til dyrkning og pleje, kan du oprette en uforglemmelig skønhed blomsterhave. Måske har du også brug for oplysninger om, hvordan man laver træer til druer.

 • Loading.

Informationsportal om landskabsdesign. Vores forfatteres opgave er at fortælle i detaljer, med foto- og videoinstruktioner, hvordan du kan udstyre webstedet.

Eustoma - en blå irsk rose

Eustoma - en delikat blomst på høje, slanke stammer fra familien Gorechavkovye. Hans hjemland er både Amerika, Afrika og øerne i Caribien. Smukke blomster kan nu findes på senge og buketnye kompositioner, men voksende erfaring i blomsterhandler lidt mere og ikke alle hemmelighederne afsløret. Og det er ikke overraskende, for blomsten i kulturen blev næsten aldrig opfyldt indtil 90'erne i det sidste århundrede. Aust kan også findes under andre navne: Lisianthus, "Tulip Ensian", "Texas klokke", "japanske Rose", "Irish Rose". Udsmykkede blomster fascinerer ved første øjekast, og under betingelser for et drivhus kan de bevares hele året.

Eustoma er en toårig eller flerårig urteagtig plante, der i huse af tempereret klima dyrkes som en årlig. Blomsten har en forgrenet, men tynd og følsom rhizoom uden knolde og løg. Lodrette stængler forgrenet hovedsagelig i den øvre del. De er ret høje og vokser til 1-1,2 m i højden. Overfladen af ​​skuddene er glat, mørkegrøn. På stedet for knuder er der tykkelser.

Kort-petiolede, næsten sessile blade vokser modsatte. De har en oval eller ovoid form med en indsnævret bund og en spids ende. Den laterale overflade er endelet, og overfladen er læderagtig. Løvet er malet i en mørkegrøn farve med en blålig voksbelægning.

Den øvre del af stammen forgrenes gentagne gange og danner en blomstrende blomstring. Hver blomst har en ret lang blomsterstamme. I alt kan planten indeholde op til 35 knopper på samme tid, som åbnes i sin tur, alt i flere stykker. Corolla i form af en klokke med frie kronblade kan have en enkel eller en dunce form. Diameteren når 5-8 cm. Brede bløde kronblade med bølgede kanter er malet i violet, hvid, blå, lyserød, lilla nuancer. Der er sorter med monofoniske eller blomstrede kronblade, med en glat overgang eller striber. Selvom fra en afstand eustoma er som en rosenblomst, er den tættere på en terry valmue. Den centrale del af blomsten består af stammer af mellemlang længde med massive stifter og opdelt i 3 dele af en kolonne af æggestokken.

Efter bestøvning modnes de aflange frøkasser. Under tynde tørre blade er små rødlige frø med lodrette riller skjult. De har en flad oval form.

Slægten eustoma forener kun 3 hovedarter. Af disse er den største populære eustoma storblomstrede. Planten er egnet til dyrkning i haven, hjemme eller i drivhus til skæring. Den lige og forgrenede i den øvre del af stammen vokser til en højde på 150 cm langs dens længde er mørkegrønne ovoide eller ovale blade. Toppen består af en tæt blomstlignende blomsterstand. Store corollas med bløde bølgeblade varierer i farve og struktur. I alt har denne art mere end 60 ornamental sorter.

Høje kvaliteter til have og klippe:

 • Økospredende forgreningsskudd på 70 cm i højden er færdige med store monofoniske eller bicolour knopper;
 • Aurora - en harmonisk skydning 0,9-1,2 m i højden opløser hvide, blå, lyserøde semi-dobbelt blomster;
 • Flamenco - en busk op til 120 cm i højden er dekoreret med tofarvede knopper op til 8 cm i diameter.

Dværg sorter til hjemmet:

 • Lille Bell - Skudd op til 15 cm høj er dekoreret med små enkle blomster;
 • Florida Pink - simple rosa blomster på stærkt forked stængler;
 • Fidelity - en spiralformet blomsterpike op til 20 cm høj er oversået med hvide enkle koronaler.

Det er ret svært at vokse selvstændigt alene alene hjemme. Oftest anvendes frømetoden. Afgrødeproduktionen er allerede i begyndelsen af ​​februar. For at gøre dette skal du forberede en jordblanding af havejord, sand og tørv. Det er bedre at bruge torvpotter eller tabletter straks, da et mildt rhizoom ikke tåler en transplantation og ikke har brug for et valg. Frø er fordelt på jordens overflade og lidt presset, falder ikke i søvn med jord. Efter sprøjtning med et blødt, velrenset vand er beholderne dækket af en film og holdt under diffus belysning og en temperatur på +20 ... + 25 ° C.

Frøplanter vises efter 2-3 uger. Fra begyndelsen har de brug for en lang lys dag, så du kan ikke undgå en phyto-lampe. Om natten er det bedst at overføre kimplanter til et køligere sted (+ 14 ... + 17 ° C). Den holdes under høj luftfugtighed, men hver dag er det ventileret. Ægte blade vises 5-6 uger efter såning. For en bedre form for forgrening spidses spidserne over 3-4 knob. Landing på et fast sted foretages i alderen 3-4 måneder. Normalt er det gjort i slutningen af ​​maj-juni.

Vegetabilisk multiplicerer eustoma ikke. Nogle siger, at en ny plante kan opnås fra rodsegmenterne, men det er meget tvivlsomt. Planten tolererer opdelingen af ​​busk eller jordstængler ekstremt dårligt. Nogle gange når der vokser i hjemmet i slutningen af ​​blomstrende praksis beskæring næsten hele overfladen af ​​jorden. Dette stimulerer udseendet af børn (basale processer). Snart bliver busken tykkere og bredere. Når man forsøger at løsne og transplantere, overlever ikke alle babyer. I tilfælde af et positivt resultat tager tilpasningen omkring en måned.

Plantning og pleje derhjemme

Eustomum er plantet i små gryder med en blanding af løs frugtbar jord, sand og tørv. I bunden af ​​gryden lå et tykt lag af drænet materiale. Det er bedre at sætte gryder på øst- eller vestvinduet, og om vinteren overføres til sydvinduet. Anlægget har brug for en lang lys dag, men direkte sollys er ikke ønskeligt. I efteråret, når dagslyset falder, bruges dagslyslamperne.

Blomsten vokser dårligt i varme, tunge rum, så regelmæssig luftning er nødvendig. Den optimale lufttemperatur er + 19 ... +22 ° C. Blomster kan ikke lægges på et udkast. Om vinteren overføres planterne til et kølerum (+ 12 ... + 14 ° C).

At vandet eustoma skal være regelmæssigt, men i små portioner, så vandet ikke stagnerer i jorden. Væsken skal renses godt. Om vinteren er vandingen reduceret, ellers kan et sortben udvikle sig. I løbet af vegetationen og blomstringen bliver de igen øget.

Omkring anlægget skal der opretholdes høj luftfugtighed. For at gøre dette skal du bruge tågeplanter eller arrangere beholdere med vand og våd claydite. Sprøjtespirer anbefales ikke, så vand ikke akkumuleres i bladernes og blomsternes basis.

I foråret og sommeren bliver eustoma fodret med en opløsning af mineralsk kompleks gødning. Det hældes i jorden i en afstand fra stilkene, for ikke at forbrænde dem.

Pleje af planten omfatter regelmæssig beskæring af en del af skud og falmede blomsterblokke. Dette gør det muligt for os at bevare buskernes ornamentalitet og forlænge deres livscyklus. Men selv med korrekt pleje lever en enkeltperson ikke længere end 4-5 år.

I den åbne jordplante af eustoma er de bedst plantet i den tidlige sommer, under spirende. Med behørig opmærksomhed og omhu, snart vil der være blomster, der vil glæde sig for efteråret koldt. Plads til blomsterhave skal være lys, men beskyttet mod udkast. Den tætte forekomst af grundvand er uacceptabel. Jordbunden skal være løs og nærende, med en neutral eller svagt sur reaktion.

Landing udføres om aftenen eller i en overskyet dag. Mellem planterne ligger en afstand på 10-15 cm. I 2-3 uger dækkes det nyligt plantede ellet med glasburer.

I mangel af nedbør er blomstertræet moderat vandet, hvilket forhindrer tørring og stagnation af vand i jorden. Vanding udføres kun om morgenen. Jorden ved siden af ​​buske løsnes og ukrudt fjernes.

Den første befrugtning udføres en måned efter plantningen. Brug en opløsning af mineralsk gødning (Plantafol, Kemira).

Blomstringen afhænger af frøplanteets såningstid og kommer normalt i 3-4 måneder. Den blomstrende eustoma vil blive bevaret i efteråret selv i tilfælde af stærk afkøling. Fade til at starte, når sne falder eller frost fra -10 ° C. Vinteren af ​​planten i et tempereret klima kan ikke, så yderligere ly til vinteren giver ikke mening. For at gemme en favoritblomst kan du grave den med en stor jordklods og transplantere den i en gryde. Indtil foråret holdes eustoma i et køligt rum eller et drivhus.

Denne blomst er ret blid. Det er let udsat for svampe- og bakterieinfektioner. Forebyggelse er overholdelse af regimet for vanding og temperaturer samt regelmæssig luftning. Men parasitterne forstyrrer planten sjældent, da de fleste medlemmer af familien Gorechavkovye adskiller sig i bitter smag, ubehagelig for dem. Kun som en sidste udvej slæber bladlus, snegle eller hvalfluer på eustoma, hvorfra det ikke er svært at slippe af med insekticider.

Delikate blomster af usædvanlig form er ikke forgæves kaldet den irske eller japanske rose. De tiltrækker lyse farver og blide kronblade. Knopper på lange stængler bruges til at lave buketter. På trods af den tilsyneladende sårbarhed forbliver de i vasen i mere end tre uger. Det er kun nødvendigt at ændre vandet regelmæssigt og tilføje flere tabletter aktivt kul. At buket ikke virker monotont, udgør sædvanligvis en kompleks sammensætning af flere plantearter.

I landskabsdesignet bruges eustoma på blomsterbedet. Lav karakter er god i mixborders, rockhaver, på terrassen eller balkonen. Normalt ser planterne bedre ud i soloplantninger på baggrund af græs, nåletræer eller lavt voksende græs. Du kan lave en sammensætning af sorter med forskellige i form og farveknopper.

Tender og duftende eustoma - udsmykning af sommerhusområdet

Eustoma er en af ​​de smukkeste ornamental blomstrende planter dyrket ikke kun i haven, men også hjemme. Denne fantastiske blomst af den gentiske familie har mange navne - lisianthus, irsk rose, Texan klokke eller japansk rose.

Den charmerende blomst af eustoma-fotoet og beskrivelsen, som du finder i denne artikel, kan ikke men erobre med sin nåde, ømhed og charmerende skønhed. Derudover er pleje af ham ret simpelt og overkommeligt.

I naturen kan denne blomst, der ligner en rose, findes i de sydlige regioner i Amerika, Mexico og de caribiske øer. Denne plante er meget populær blandt de producenter, der vokser den på skiven. Efter opskæring forbliver blomsterne i lang tid og bevarer deres dekorative virkning i flere uger.

Denne plante med massive stilke ligner meget stilkens stjerne. Forgreningen af ​​skud skyder fra midten af ​​længden. Derfor ser hver gren i løbet af blomstringsperioden ud som en hel buket. På et skud kan omkring 30-35 blomster blomstre. Og de åbner en efter en. Hver blomst har en tragtformet, stor nok og dyb calyx.

Blomsternes blade er lancetformede eller ovale grågrå i farve. På grund af de mange sorter er blomsternes farve meget forskelligt - fra snehvide til mørk-skygge. Der er blandt dem tofarvede arter med terry eller simple blomster.

Eustoma er en årlig eller flerårig? I et naturligt miljø, denne toårige plante. På dacha eller i haven vokser denne blomst som en årlig. I hjemmet er denne plante brugt som flerårig.

Afhængigt af dyrkningens formål er eustoma opdelt i to sorter: høje, voksende på et snit og lave planter til plantning derhjemme.

Den første gruppe omfatter:

Aurora er en terry høj udsigt, når 1-1,2 m i højden. Terry Aurora blomster med blå, hvide, blå eller lyserøde blomster. Værdsat for en lang, rigelig og tidligere blomstring, som begynder et par uger tidligere end andre arter.

 • Ekko - en mellemstor havekultur, op til 70 cm høj med spændende grene og store blomster. Dette er et af de tidlige blomstrende hybrider. Sorten Echo har mange sorter, blandt hvilke der er monofoniske og bicolour arter.
 • Heidi er en høj blomst, der når en højde på 1 m. Blomster rigeligt simple blomster. I den dyrkede form er der mere end 15 sorter.

 • Flamenco er en stor plante 1-1.3 m høj med stærke stængler og store enkle blomster. Denne sort er værdsat for nem pleje og en række tonede variationer.

 • En gruppe af stunted indendørs arter er repræsenteret af:

  • Havfrue er en kompakt miniatureart med en maksimal højde på 15 cm. Den blomstrer med enkle blomster af snehvid, blå, lyserød eller lilla. Havfrue er en tæt forgrenet plante, så under dyrkning behøver den ikke en klemme.
  • Lille Bell. Samt den tidligere hybrid når 15 cm højde. Denne hybrid blomstrer med enkle, små blomster i form af en tragt. Værdifulde for sin overflod af blomstring og en række farvepalet.
  • Fidelity er et snehvid sort med mange små blomster, der spiraler på en blomsterpile. Højden af ​​blomsten er ikke mere end 20 cm.
  • Florida Pink - room eustoma, blomstrer rigeligt, lyserøde blomster og danner en smukt justeret buket.

  Den mest populære blandt blomsterhandlere er den storblomstrede eustoma. Dette er en spektakulær plante med smukke, store blomster i form af et nederdel, der ligger på lange pile, peduner. Denne sort ser godt ud på blomsterbedet og i skåret.

  Der er mange sorter af storblomstrede eustoma - sorter med lilla, lilla, snehvid, lysegul, lilla, blå og lilla-røde blomster. Afhængigt af typen af ​​blomster er terry eller ikke-dobbelt. Løv af en grågrøn nuance, dækket af en let voksbelægning. Afhængig af sorten varierer højden af ​​blomster fra 15 cm til 1,6 m.

  Hvornår skal man plante på kimplanter for at spise det?

  Denne utroligt smukke plante dyrkes ved hjælp af frø. Plantning af frømateriale til opnåelse af kimplanter udføres i slutningen af ​​december - begyndelsen af ​​januar. Landing på dette tidspunkt giver mulighed for at få blomstrende planter allerede midt om sommeren.

  Til podning anvendes engangsbrug af plastik med et volumen på 50 ml. De er fyldt med en jordblanding til indendørs senpolia. Frøene lægges ud på jordoverfladen og trykker let. Et frø anvendes til 3-4 frø. For at kimplanterne med succes kan spire, er de dækket af en film og derved skaber drivhusforhold.

  Yderligere pleje til plantning indtil fremkomsten af ​​spirer er i den periodiske luftning, som arrangeres mindst en gang om 10 dage. Ved en temperatur på 23-25 ​​grader kimplanter spire efter to uger.

  De første to måneder af skudene kræver yderligere belysning med lysstofrør. I slutningen af ​​vinteren overføres unge frøplanter til et solrigt sted.

  For at beskytte unge prøver fra skader forårsaget af sygdomme og skadedyr, spray med en opløsning af Fundazol (½ teskefuld af stoffet opløses i 0,5 liter vand). For at stimulere væksten sprøjtes planterne med Zircon eller Epin.

  Den første bejdsning af frøplanter foregår på scenen for udseendet af et par blade. Planter transplanteres i en større beholder flere gange sammen. Ved plukning skal plantens nedre blade være helt nedsænket i jorden. Efter plantningen er planterne vandet og dækket af en film.

  En uge senere begynder skudene at vokse og dobbelt i størrelse. I begyndelsen af ​​marts foretages den anden plukning af kimplanter i potter med en diameter på 8-10 cm. Transplantationen er lavet ved omladning af en jordisk koma. I bunden af ​​landingstanken med afløbshuller ligger et godt lag af dræning fra ekspanderet ler.

  Efter transplantation skal planter have rigeligt vand og god belysning uden direkte sollys. Den næste transplantation af frøplanter dyrket af frø udføres på det åbne land i landet eller i haven.

  Voks denne blomst kan være fra en pære. Du kan købe plantematerialet i enhver bedrift, der er involveret i dyrkningen af ​​denne blomst.

  Voksende eustoma i det åbne land

  Den ideelle tid til at lande en eustoma i det åbne er i begyndelsen af ​​juni. Bare ved denne tid passerer truslen om de seneste frost. Plantering af denne eksot på det åbne areal udføres ved plantemetoden.

  Mange producenter foretrækker at bruge købte frøplanter, da dyrkning af deres egne frøplanter er en proces, der tager lang tid og ikke altid er berettiget.

  En måned efter plantningen, nemlig i slutningen af ​​juli, planter planterne succesfuldt rod i nye vækstforhold. Kort efter dette begynder eustoma en blomstringstid, som fortsætter til det koldeste.

  På trods af det faktum, at denne lysende plante er kontraindiceret til direkte solstråler, der hurtigt kan forbrænde sine delikate blomster og blade. Derfor er plantningen af ​​kimplanter udført i en skyggelagte placering i en afstand af 20 cm fra hinanden.

  For at opnå en gentagen blomstring, i slutningen af ​​sommeren beskæres ebanas grene og efterlader lille hamp med et par blade. I begyndelsen af ​​oktober kan vi forvente en anden blomstring af denne kultur.

  På trods af at dette er en årlig plante, formår nogle gartnere at holde det til næste forår. Buskene udgraves, transplanteres i potter og overføres til et varmt rum til vinteren. For at lette denne procedure bliver nogle dyrkere først plantet eustoma i gryder, begravet om sommeren i haven, og i efteråret tager de dem til ejendommen.

  Eustoma i mange år: plantning og pleje

  Med alle landbrugsreglerne har dyrkning af en potted eustoma som flerårig en positiv succes inden for husdyrbrug. Denne metode er især effektiv til dyrkning af blomster i regionerne i mellembåndet - i Urals og Sibirien.

  Da eustoma er en termofil plante og næsten ikke tåler forkølelse. Det ideelle sted at holde denne eksot hjem er en veloplyst vindueskarm med beskyttelse mod den brændende sol.

  Reglerne for dyrkning af en huskopi adskiller sig ikke meget fra reglerne for dyrkning af havearter.

  For at plante denne blomst i boligforholdene vil der være behov for en særlig jordblanding af tørv og sand i lige store mængder. Frø er sået i enhver blomsterkande eller beholder fyldt med næringsstof.

  Frømaterialet er lagt ud på jordoverfladen, lidt pressende. Derefter bliver kimplanterne vandet og fugtet fra sprøjtepistolen. Til hurtig og vellykket spiring er afgrøderne dækket af transparent polyethylen.

  De første skud optræder om to uger. For nemheds skyld plante mange dyrkere frø af eustoma i tørvepiller. Pleje af afgrøder er en periodisk sprøjtning. Efter fremkomsten af ​​spirer bliver jorden kun fugtet om morgenen for at undgå udseendet af sygdommen "sortben".

  Når frøplanterne frigiver et par blade, dives det ind i separate beholdere. Den første blomstring på værelset austomy kan forventes i slutningen af ​​januar - begyndelsen af ​​februar.

  Dyrkning af denne eksot hjemme er et hårdt arbejde, men det er det værd. Voksende indendørs, en tropisk blomst har brug for ordentlig pleje - hyppig luftning, god belysning og et stabilt temperaturregime - inden for 18-22 grader.

  Til vand er rummet eustoma anbefalet af varmt vand og kun efter tørring af jordens øverste lag. Denne blomst behøver ikke sprøjtning. Overdreven overmoderening af ovenstående del kan provokere udseendet af sygdomme og skadedyr.

  Som de fleste indendørs blomster svarer eustoma godt til fodringen. Hvordan man korrekt føder denne blomst i hjemmet? Ekstra ernæring til denne kultur introduceres i perioden med aktiv vækst og dannelsen af ​​blomsterknopper. Til dette formål anvendes flydende komplekse gødninger i en svag koncentration. 10 ml af stoffet opløses i en spand vand.

  Derudover omfatter hovedplejen til husets eustoma regelmæssig fjernelse af misfarvede knopper, gulede og krympede blade. Under disse enkle betingelser vil eustoma efter tre måneder glæde sig over en gentaget, frodig og farverig blomstring.

  Den falmede indendørs plante er afskåret og efterlader en del af skudene med et par internoder. Beskårne prøver overføres til et køligt rum med en temperatur på 12-15 grader. I løbet af denne periode har plantene en hvileperiode, så de holder op med at fodre og mindre vandet. Med fremkomsten af ​​foråret, når blomsterne begynder vegetationsperioden, transplanteres de til en ny jord og fornyes alle plejeprocedurer.

  Reproduktion af denne blomst samt dyrkning udføres ved hjælp af frø. Den vegetative reproduktion af eustoma, dvs. stiklinger, mislykkedes, så frømetoden er anerkendt som den mest effektive.

  • Denne plante er meget ofte ramt af skadedyr og sygdomme. Eustomas mest indtrængende fjender er den hvide vinghus, bladlus og snegle. Kampen mod skadelige insekter udføres ved hjælp af kemiske præparater - Confidor, Actellik, Aktara eller Phytoverm.
  • For at beskytte denne ornamental blomstrende plante i det åbne jord foretager blomsteravlere regelmæssige forebyggende behandlinger med stoffet Fundazol eller Ridomil Gold. De beskytter blomsterne mod fusarium, pulverlak og grå rot - de mest farlige sygdomme i eustoma.

  Med alle planteringsreglerne, der under optimale betingelser for vedligeholdelse er det muligt at dyrke nogen af ​​de ovenfor beskrevne varianter af eustoma, som vil behage sin frodige og lyse blomstring ikke kun i haven, men også i rummet.

  Webstedet om Marina Makarova dacha. Drej dacha ind i et paradis

  Den, der stjæler indholdet, vil lide en afgrødefejl, invasion af skadedyr, ubudne og fuld overgrowing af ukrudtets udgivelse.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 2 = 5