30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Enhed til slibemaskiner

Lav en hjemmelavet slibemaskine til øvelser

Enheden til slibemaskiner er nyttig i enhver gård. Det er jo en tortur at arbejde med en stump boremaskine. Mekanismen kan laves med egne hænder ved hjælp af unødvendige og forældede detaljer.

Borene kan slibes på specielle slibeskiver, manuelt eller på værktøjsmaskiner. Før arbejdet påbegyndes, skal du undersøge øvelserne grundigt: Hvis der er alvorlige fejl på overfladen, er det nødvendigt at begynde slibning med et grovere slibemiddel. Hvis værktøjet er lidt kedeligt, skal du bruge en finishdisk.

Når du skærer i hånden med dine egne hænder, skal du følge reglerne:

 • Den ene hånd at holde skaftet, den anden til at finpibe den arbejdende ende;
 • Skær skæret med slibeskiven;
 • For det første skæres den ene side, hvorefter borren omhyggeligt drejes og den anden bit behandles.

Under bearbejdning er det vigtigt at bevare borens oprindelige form og skærekantens retning. Det er nødvendigt at sikre, at spidsen af ​​spidsen ikke bevæger sig fra midten, ellers under drift vil værktøjet afvige fra siden. Hvis skarpe kanter efter skæring ikke er den samme, vil borens arbejde være under standard. Dette bestemmes ved hjælp af en skabelon lavet af dig selv, eller ved øje: Spidsens form bør udgøre keglen. For at undgå fejl er det bedre at regere med specialiserede enheder.

Hjemmelavet udstyr er til rådighed til slibning af boremaskiner af forskellige metaller, skær, kraner, skæreapparater, nedskæringer, fræsere.

Udstyr kan være:

 • specialiseret - behandler en enkelt type værktøjer;
 • Universal - bruges til alle slags skær og boremaskiner.

Selvfremstillede mekanismer henviser ofte til den universelle husstandstype. Industrielle maskiner er kraftfulde, de arbejder med store værktøjer. Derhjemme er der ikke et sådant behov, de er støjende, optager meget plads og er energiintensive.

Husholdningsfremstillede maskiner er egnede til slibning af små og mellemstore boremaskiner, de er kompakte og økonomiske.

Fremstilling af en slibemaskine

For at kunne montere maskinen selv er det nødvendigt at forberede:

Alle komponenter i maskinen med egne hænder er placeret inde i sagen. Dette vil gøre arbejdet sikkert og bekvemt. Kun remskiven af ​​den elektriske motor, som slibeskiven skal monteres på, skal være tilgængelig. Maskinen er fastgjort til arbejdsbordet, derfor skal stedet afhentes på forhånd.

 • placér elmotoren på det rigtige sted, marker fastgørelsespunkterne på bordet;
 • bor huller til fastgørelse bolte;
 • returner elmotoren til sin plads og skru den til arbejdsbordet, klemmer fra tynde metalstrimler passer til fastgørelse;
 • Installer beskyttelseshuset;
 • Træk slibeskiven på motorhjulet.

Det anbefales at vælge en motor med en langstrakt remskive, ellers skal den leveres. Først sat på pucken, efterfulgt af en cirkel. Hvis der er en uoverensstemmelse mellem remskiven og disken, anvendes en bøsning. Et gevindhul er lavet på bøsningens side, en ekstra fastgørelsesbolt er skruet ind i den.

Ifølge kraften til en hjemmelavet maskine er motoren fra vaskemaskinen velegnet. Vælg ikke en motor med høj omdrejning, som slibemaskiner med lav hastighed.

Nu kan du tilslutte den elektriske komponent: drejekontakt, motor og tilslut dem til en stikkontakt.

De ekstra udstyr, der er lavet af hænderne, vil gøre arbejdet med at skærpe borene mere bekvemt og præcist.

Skabelon til verifikation. Skabelonen er skåret af et ark tyndt (1 mm) blødt metal (aluminium, kobber). Mønsteret identificerer vinklerne ved punktet, arbejdskanternes længde, vinklen mellem arbejdskanten og jumperen. Da det bageste hjørne af skærens skæring med en skabelon er næsten umuligt at kontrollere, er skarphedsvinklen verificeret. Mønsteret skæres inden første brug af boret.

Guide. Dette er en lille set-top-boks, som er lavet af en metalstrimmel og fastgjort med en bolt på kroppen. Under drift lægges boret på styret og førte til grindstenen.

Vinkelmåler. På understøtningen, som er beskrevet ovenfra, anvendes opdelingen af ​​slibevinklerne. Du kan afskære nogle af metalgraden med hjørnerne og fastgør den til stativet. Skær et stykke med hjørner mere end 30 grader, da der ikke anvendes slibning mindre.

Enhed, der letter skæring af øvelser. Det er en fast seng og en holder, hvor huller til indsættelse af lommelygter i forskellige størrelser er til rådighed. Holderen kan fjernes. Stativet er lavet af et bord på 50 mm, hvortil strimlen er fastgjort i en vinkel på 32 grader. Racket udsætter holderen med værktøjet i den ønskede vinkel. Holderen med egne hænder skæres fra baren, hvis overflade fjernes i en vinkel på 65 grader. Den skrånende del passer til skinnen. Vinklen til at skære holderen og slatserne afhænger af slibetypen.

Skæring af øvelser bliver lettere med denne mekanisme. Enheden består af:

Vejledningen skal gøres bred nok til, at en grader er fastgjort til den. Bolten indsat i det tilvejebragte hul fungerer som svingaksen. Styredelen og den bevægelige plade er placeret på den svingende del. På overfladen er fast akse, røret på den ene side ender enderne med en chuck til boret, med de andre håndtag. Støtpladeets bevægelse sikres ved hjælp af en gevindskaft.

Nederst på stoppladen er en begrænser (den samme pointer), som samtidigt angiver den ønskede vinkel for forskydning og fastgørelser i den ønskede position.

Mekanismen fungerer som følger:

 • Boret er fastgjort i patronen;
 • stoppladen stopper i den ønskede vinkel;
 • værktøjet drejes langs længdeaksen ved hjælp af et håndtag;
 • bemærk vinklen
 • drej faklen 90 grader og behandle anden halvdel og nå den markerede vinkel.

Regler for slibning på en provisorisk maskine

 • Når borren behandles, skal begge skuldre være ens. Dette betyder, at boret jævnt kommer ind i hullet og udfører boringen godt.
 • Inden du starter maskinen, skal du fastgøre sliphjulet fast på remskiven med dine egne hænder.
 • Primær behandling udføres med en disk med et stort slibemiddel. Når du mærker en burr på boret, skal disken skiftes til en tyndere.
 • Slib altid den ønskede vinkel under formaling.
 • Cirklen skal kun rotere i en retning langs bladet.
 • Lad ikke faksen overophedes, under behandlingen skal den periodisk afkøles. Dyp ikke det overophedede værktøj i koldt vand, hvilket medfører sprængning af metallet.

Flere muligheder for udstyr til skærpning i videoklip:

Adaptere til slibemaskiner med egne hænder af metal

Boremaskiner til metal er altid hærdet, men produkterne kan blive kedelige med tiden. Det er naturligvis ikke en grund til at smide dem væk. Hvis du ønsker det, kan du skærpe boret med dine egne hænder ved hjælp af professionelt udstyr eller selvfremstillede enheder.

Erfarne herrer ved, at skarpheden af ​​en boremaskine til metal er anderledes afhængigt af diameter og påføring.

 • Enkeltplan slibning er designet til øvelser med en maksimal diameter på 3 mm. I arbejdet med at udføre arbejdet er det muligt at "male" kanterne, så det er nødvendigt at være meget forsigtig. For at skarpe produktet korrekt skal det fastgøres til cirklen og flyttes parallelt med overfladen.
 • Den koniske procedure er beregnet til større værktøjer til metal. I dette tilfælde skal værktøjet holdes med begge hænder, hvilket giver konsistent slibning.
 • Efterbehandling sker efter slutningen af ​​skæringen. Takket være denne procedure er det muligt at male forkant og eliminere selv de mindste hak.

For at skærpe boret med dine egne hænder korrekt, skal du bruge de rigtige maskiner. lignende enheder er opdelt i 2 grupper.

 • Industrielt udstyr er meget kraftfuldt. Med sin hjælp er det muligt at male boringer med en diameter på 20 mm eller mere. Disse maskiner er installeret i store virksomheder, og slibningen udføres i halvautomatisk eller fuldautomatisk tilstand.
 • Husholdningsapparater er beregnet til privat brug. De bruges også i småskala produktion. Sådant udstyr er kendetegnet ved mobilitet, medium effekt og kompakte dimensioner.

Anbefalinger til valg af husholdningsapparat

Hvis du er interesseret i spørgsmålet om, hvordan du skærper en boremaskine til metal, skal du købe den tilsvarende maskine. Til husholdningsforhold er en billig model med en gennemsnitlig kapacitet velegnet. Det vil tillade slibning af små øvelser til metal.

Når du køber det, er det naturligvis nødvendigt Vær opmærksom på støjniveauet, samt modelens design. Den bedste løsning vil være en simpel maskine, fordi det ikke vil være svært at finde de rigtige dele til det.

Køb kun disse enheder på specialiserede steder, fordi der i pakken er et teknisk pas. Derudover vil du blive udstedt et garantikort.

Brug af maskiner i hjemmet

Som tidligere nævnt er det tilrådeligt at bruge husholdningsapparater derhjemme. Med deres hjælp kan du skærpe forskellige typer øvelser. Det er vigtigt at huske at for visse sorter skal du købe de relevante cirkler.

For selv at skærpe boret er det værd at give fortrinsstilling til en maskine udstyret med en universal patron. Det giver mulighed for at klemme elementer med forskellige diametre.

Den mest populære er udstyret fra Drill Doctor og GS. Sådanne produkter er beregnet til slibemaskiner med en diameter på 2-13 mm og 14-34 mm. Desværre tillader dette udstyr ikke at skærpe for tynde øvelser. Til dette formål skal du købe en speciel maskine.

Alt udstyr beregnet til skærpning i hjemmet, har flere fordele:

 • Evne til at arbejde fra elektricitet;
 • høj produktivitet
 • brugervenlighed;
 • funktionalitet;
 • skærpningsnøjagtighed;
 • overkommelig pris;
 • kompakte dimensioner;
 • let vægt;
 • Et bekvemt kontrolsystem, hvorigennem du kan justere skærmens intensitet og dens hastighed.

Hjemmelavede skæringsanordninger

Hvis du ikke har en passende maskine, så kan du male med andre værktøjer. Vi taler om en elektrisk boremaskine eller selvfremstillet udstyr, oprettet ifølge tegningen. Det er bedst at foretrække den anden mulighed, ellers kan du ødelægge mange øvelser, før du behersker den korrekte slibning.

Du kan selv oprette en passende enhed, selv fra træ. På en vandret overflade er der således fastgjort en stang med huller svarende til boremidlets diameter. De ovennævnte huller fremstilles ved en let skråning for at opnå den ønskede skæringsvinkel.

Nogle mestre foretrækker en elektrisk boremaskine udstyret med passende dyser. naturligt, et sortiment af sådanne små elementer, hvilket komplicerer implementeringen af ​​skærpning med egne hænder. Som regel kommer en sten og et bånd komplet med vedhæftede filer. Hvis du planlægger at skærpe en boremaskine ved hjælp af en bestemt øvelse, skal båndet straks afkortes.

Hvis det ønskes, kan du selvstændigt lave en tilsvarende vedhæftning til boret, styret af anbefalingerne i den tilsvarende video. Sådanne indretninger skal være forsynet med fastgørelsesanordninger til fastgørelse af borekronen.

Hvis du først besluttede at skærpe detaljerne med dine egne hænder, gøre arbejdet i streng rækkefølge.

 1. Først og fremmest behandles bagsiden. Så er boret tæt presset og konstant overvåget, så skæringsvinklen forbliver den samme. Som et resultat af behandlingen ligner borets spids den korrekte kegle.
 2. Næste kommer skærepartiets drejning.
 3. Det sidste trin indebærer efterbehandling af bagsiden. Det er således nødvendigt at være overbevist om, at størrelsen af ​​et krydsstykke ikke overstiger 0,4 mm. Naturligvis skal denne parameter for en stor boremaskine til metal være lidt større.

Hvis første gang noget ikke fungerede korrekt, skal du ikke fortvivle. Det er bedst at begynde at øve med værktøjer, der næsten ikke er nødvendige. Det vigtigste er at lære at trykke og holde vinklen korrekt. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at bore sidedele er ansvarlige for boring, og ikke spidsen. Derfor må kantene skærpes.

Det er vigtigt at huske at i processen med skærpning små partikler dannes. På grund af opvarmningen flyver de ud i form af gnister. Det er derfor, at du skal overholde sikkerhedsforskrifterne. Det handler om brugen af ​​beskyttelsesbriller og vanter. Ved skærpning skal du også sørge for, at borekronen er korrekt fastgjort. Ellers kan det ved et uheld komme ud af hænderne.

Anbefalinger til brug af maskinen

Hvis du beslutter dig for at bruge den rigtige maskine til skarphed, skal du sørge for at forberede arbejdspladsen. Vi taler især om god belysning. Behøver også Brug beskyttelseshandsker og beskyttelsesbriller.

 • Først og fremmest skal du bestemme den ønskede skæringsvinkel.
 • Det er vigtigt at arrangere, så slibeskiven er til højre.
 • Du skal udføre justeringen. Til dette formål er en stor og pegefinger taget fra arbejdsfladen, og den anden hånd holder svingkanten.
 • Metallboringen skal drejes på en sådan måde, at skærens kant er parallel.
 • Et vigtigt punkt er eliminering af jags.
 • Alle bevægelser skal udføres i en bestemt rækkefølge. Så vender venstre hånd mod venstre nedad, og højre hånd bevæges med uret.

At skarpe en bor med dine egne hænder korrekt, har du brug for drage fordel af en passende enhed. Det kan være en husstands- eller industrimaskine, samt en elektrisk boremaskine med en speciel dyse. Hvis du ikke tidligere har forsøgt at skærpe en boremaskine, skal du først læse den tilsvarende video.

Værktøjet til skærpningsøvelser skal være i arsenalen for enhver hjemmehærer

Ved arbejde med hårde emner slides borens arbejdsflade hurtigt ud. Den stumpe bore er meget varm og mister sin styrke. Dette skyldes "frigivelsen" af metallet. Værktøjet skal skærpes med jævne mellemrum. Men det gælder ikke kun øvelser.

Boremaskiner er billige enheder. Under alle omstændigheder er de modeller, der bruges i husstanden. Ikke desto mindre køber du et nyt tip hver gang efter det, det er spildt - er spildt.

Der er fabriksværktøjer til slibning, men samtidig er konceptet om økonomisk brug af hjemmeværktøjer overtrådt.

Bor på træ er næsten ikke dumme, bortset fra at værktøjet kan "drives" ved høje hastigheder i et harpiksholdigt emne. Vinder tips til beton og sten er ikke honed. Det er stadig at skærpe boringen til metal. Mange montører med erfaring udfører denne procedure med egne hænder uden nogen tilpasninger.

Arbejdets nøjagtighed efterlader imidlertid meget at ønske, og ikke alle hjemmester har en visuel udvikling så professionel. Under alle omstændigheder er minimal mekanisering nødvendig.

Hvordan laver man et hjemmelavet værktøj til slibemaskiner?

Først og fremmest er du nødt til at erhverve et middel til kontrol. Uanset hvad du skærper borren, har du brug for en skabelon for at kontrollere nøjagtigheden af ​​arbejdet.

Konventionelle øvelser til arbejde med jernholdige metaller har en vinkel på 115-120 grader. Hvis du skal arbejde med forskellige materialer - læs bordet af vinkler:

At kende disse værdier kan du forberede flere skabeloner og i overensstemmelse med dem for at producere skærpning selv. Samtidig er det muligt at anvende samme boremaskine til forskellige emner, det er kun nødvendigt at ændre vinklen på toppen af ​​arbejdsområdet.

Den enkleste, men meget effektive tilpasning til slibning - ærmer med forskellige diametre, fastgjort på en eller anden måde.

Skematisk tegning af enheden i illustrationen:

Det er bedst at lave en hel clips af kobber eller aluminium rør under de typiske størrelser af øvelser. Eller at bore en bar af blødt materiale i et tilstrækkeligt antal huller. Det vigtigste er at installere på din skærper en praktisk assistent, der gør det muligt at flytte skæringsenheden i den rigtige vinkel og tjene som et pålideligt stop.

På denne måde anvendte vores bedstefædre. Kun som et materiale til fremstilling af slibesting - hjørne, bruges en egetræ.

I princippet var det tilstrækkeligt at placere et bord eller arbejdsbord modsat sidefladen af ​​Emery - og slipemaskinen er klar. Samtidig var kvaliteten og nøjagtigheden af ​​forarbejdningen på et højt niveau.

Der er forskellige tegninger af værktøjer til slibning.

Du kan bruge den klare, eller udvikle den selv. Det vigtigste er at forstå princippet om at arbejde med en boremaskine.

Hvis værktøjet drejes med mindst en millimeter, vil det blive beskadiget, og du skal male en vis afstand til ombearbejdning.

Efter afslutning af slibningen skal boren afkøles og måles med en skabelon. Begge kanter skal være symmetriske til inden for en tiendedel af en millimeter. Dette er især vigtigt for øvelser med små diameter.

Diagrammet viser typiske fejl i selvskarphed:

 1. Vinklerne matches korrekt og symmetrisk - og længden af ​​skærekantene er ikke ens. Borecenteret er forskudt i forhold til boreaksen. Når der arbejdes med et sådant værktøj, vil der forekomme beats, i begyndelsen af ​​boringen vil det være umuligt at komme præcist ind i markeringen. Boret vil sandsynligvis bryde;
 2. Justeringen er nøjagtig, skråkantens vinkler er asymmetriske. Ved opbygning af hullet vil kun en skærende arbejdsdel fungere. Boringen vil blive langsommere, spidsen bliver hurtigt overophedet. Det er muligt at "frigive" det hærde metal fra opvarmning. Derudover vil hullet blive brudt, og dets diameter er større end borens diameter.

Maskinens design til spiralboringer til metal, fremstillet af improviserede materialer

Husstandsgræsstenen med en stolt indskrift "fremstillet i Tyskland", der bærer alle tegn på et produkt fra Celestial Empire, er taget som basis. Ikke desto mindre fungerer det korrekt, der er ingen slag på aksen, det holder omdrejningerne under belastning.

Bestemmelserne er som følger:

 • Bækken skal være strengt på en vandret (eller over det) med rotationsaksen af ​​Emery;
 • designet er robust og pålideligt og sikrer arbejdets sikkerhed;
 • der bør være mulighed for både manuel slibning og halvautomatisk - ved hjælp af tilpasning;
 • Skabets form gør det muligt for boringen at sænkes frit i den ønskede vinkel.

Ingen knappe dele er nødvendige for at gøre enheden. Alle materialer lå faktisk under deres fødder i skuret. Bearbejdning af emner blev lavet af en bulgarsk, den samme moderniserede sharpener og svejsning.

Da vægten skulle udføres af svingningen (til halvautomatisk tilstand) blev der lavet en løkke. Rørets, beslagets og boltens huller vælges præcist, for manglende tilbageslag. Den resulterende anordning har to frihedsgrader.

Området kan drejes på en lodret akse - skifterens bøjningsvinkel ændres. Denne akse er fast. Svejderen kan også svinge, lænende sig på den vandrette akse og sikre korrekt ledning under slibning. Denne grad af frihed er ikke rettet.

Til basispladen vælges en metal tykkelse på 4 mm, de øvrige elementer i strukturen er 3 mm. Styrken er mere end tilstrækkelig. Gaffelen er stift forbundet med Emery Body. Det er selvfølgelig uacceptabelt at fastgøre det til beskyttelsesdækslet, så vi fastgør beslaget med en ekstra metal "kind".

Til skyderen (mere præcist til støttepladen) skrues den egentlige styrplade til borerne. Pladen er 5 mm tykk med en trekantet rille i den for at rette boringen under forarbejdning.

Rotationsvinklen af ​​strukturen er 90 grader. Dette vil give nogen form for skærpning, fra Leontievs metode - at presse i samme vinkel med udviklingen af ​​en akut vinkel på kanten på grund af krøllens krumning.

Boret, der behandles, holdes ikke kun fast i sporet - det kan fritt føres til slibet langs sporet uden den mindste afvigelse af slibevinklen.

På grund af noget overskud af støttepladens plan over diskens rotationsakse opnås den optimale form af halsskæringen af ​​arbejdskanten.

Før arbejdet påbegyndes, trykker vi boret på pladen og udsætter skæret parallelt med pladen. Dette fuldender justeringen, og du kan anvende værktøjet til Emery. At skære boret kræver visse færdigheder, gør alt langsomt, følg forsigtigt skarphedsvinklen.

Arbejdets nøjagtighed er den højeste, en skabelon er faktisk ikke nødvendig. Det tager lidt tid at installere enheden og justere vinklen, men du kan hurtigt skarpe et par dusin øvelser uden at bruge nogen indsats.

Hvis du vil skærpe boret med en karbiddyse - kan svingpladen fastgøres til en fast vinkel. Til dette er det kun nødvendigt at lægge et par spændeskiver under akselmøtrikken.

Et par ord om Emery hjulet

Normalt bruges en hvid cirkel af elektrokorund til universelle opgaver i hjemmeskæreren. Han skærper perfekt knive, akser og skovle. Med det kan du hurtigt behandle metalemner.

Ved slibning af hårdmetalboringer (og højhastighedstallet metal kræver også en hårdere disk) anvendes et grønt slibeskive fremstillet af siliciumcarbid. Sådanne cirkler er markeret med 64C.

Grit til husarbejde er normalt valgt 25H.

Når der kræves en mindre brøkdel, er det bedre at arbejde i området 8H - 16H. Det skal huskes, at smaragd fra siliciumcarbid opvarmes meget under arbejdet. Derfor kan du ikke holde boret i kontakt med slibemiddelet i lang tid. Efter 2-3 tilgange, lad metalet afkøles. Bedst af alt, afkøle det med vand og sodavand.

Den periferiske overflade af Emery, som hovedbearbejdningsoverfladen, skal være helt jævn. Rediger det kan være en dyse fra elbor. For små diameterskiver er det helt muligt at gøre med tænger, hvor en elbor cutter holdes.

til små øvelser hvad korn rådgiver om cirklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

70 − 65 =